|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Szybkie pytanie:
Jakiej wielkości są/były Wasze walizki/torby do szpitala? Zniosłam sobie ze strychu taką na kółkach rozmiar średni. Nikt mnie w tym szpitalu nie wyśmieje?
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka gratulacje!!! Super, ze dobrze i dzielnie znioslas poród
Mnie przerazaja opisy cc.. I juz wolę taki ból jaki opisuje Sara niz takie powiklania. A najleiej zero bólu Justa opisz w wolnej chwili swoją 'przygodę'. Jak dobrze, ze poród zakonczyl się szczęsliwie!! Jak się czujesz? Swędzenie minęło? Jak zareagowala corcia? Pentuerka a Twoja? Sluchajcie, jestem w szoku. Dzis przed obchodem przyszedł do nas do sali z-ca ordynatora i pytal jak się czujemy. Mnie tlumaczyl, ze mogliby mnie puscic juz dawno do domu, skoro wyniki sa ok., ale po tych akcjach w tv boja się o pacjentki i wolą byc nadopiekunczy i miec je pod kontrolą. Tlumaczyl jak beda wygladac moje zabiegi, kiedy ma zmiany, bo sam chce dopilnowac. Itd. No i kolezance tez duzo tlumaczyl o jej sytuacji. Gdyby jie jego interwencja to by juz urodzila w 30tc, a tak zalozyl jej szew potrzymujacy szyjke w ostatniej chwili, bo jakis lekarz nie zauwazyl ze sie tak szybko obniza. Nawet moja mama mowi, ze slyszala o milych lekarzach, ale nie zeby tak się interesowali. Super!! Wlasnie napisala do mnie Kicia z pytaniem o warunki w Świdniku. Moze zaraz przyjedzie, bo jest tydz po tp. A na oddziale sa juz tylko 3 pacjentki. Pustki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
To juz drugi dzien po terminie. Maly nie wykazuje nadal checi na wyprowadzke
. Ja nadal czekam, choc juz zaczynaja mi nerwy puszczac, dzis z rana mialam znow kryzys humoru. Mama bardzo mnie wspiera. Mam nadzieje, ze przez weekend cos sie ruszy. TZ kupil wanienke i fotelik |
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ogolnie to zależyco u ciebie szpital wymaga. U nas trzeba mieć wszystko więc i toreb więcej. No i w szpitalu radzą zeby miec własie dwie torby.
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam dwie. Wzięlam tez rogala. Kolezanka z sali tez ma. Polozne bardzo chwalą, wiec smialo zabierajcie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I super ze obyło sie bez nacięcia[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47618108]Hej! Dzisiaj wychodzimy do domu Mały Franek jest mega absorbujacy. Mam nadzieję, że w domu się trochę ogarniemy i wrzucę jego zdjęcia i opis porodu. Poród miałam mega szybki i z serii tych mu pokrzepieniu serc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Czekamy na fotki i opis. Cytat:
|
||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia i Optymistka nie bądzcie takie pewne :-P moze byc wczesniej albo pozniej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie mało kto rodzi u nas w terminie ;-)
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
Po ostanim tygodniu mam wrażenie że nigdy nie urodzę. I tak bedę wiecznie chodzić stękać i zaczepiać o wszystko brzuchem
Pociesza mnie fakt, że jak sie przeterminuje to wywołują w 41 tc. Wiec w zaadzie zostało mi góra dwa tygodnie.
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, ja też już o wszystko zaczepiam brzuchem. Mi do wywoływania zostało 5 dni, chociaż wczoraj pani doktor nie omieszkała mi przypomnieć, że to wcale nie znaczy, że od razu urodzę.. :-P
|
#2321 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Teraz w weekend jest ta pełnia, ale znowu to weekend- mojego doktorka nie ma w weekendy w szpitalu, a w razie czego to wolałabym żeby on był. No ale trudno. Co ma być to będzie, mam nadzieję, że do wtorku urodze, bo jak nie to będę przeterminowana. A nie chce![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- zaraz włączam "co ludzie powiedzą". Uwielbiam ten serial ![]()
|
|
#2322 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też będę miała drugą dla maluszka ale na wyjście bo dla maluszka wszystko jest u nas w szpitalu. Lilka - mój rogal jest gigantyczny ledwo do auta wejdzie hahah, chyba wezmę jaśka większego...
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-08 o 12:26 |
||
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
White ja też obudziłam się w nocy ze strasznym bólem brzucha. Myślałam przez chwile zaspana, że to okres
Rano byłam już cała obolała, ale jak wstałam, rozchodziłam-przeszło. Szykuję się na tą pełnię chyba
|
|
|
|
#2324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabyś sobie darować takie teksty Cytat:
współczuje, a leżałaś 12 h po cc? najważniejsze, że już wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
![]() chyba zacznę mniej się udzielać na forum, mam dosyć takich tekstów, po co mam wchodzić i denerwować się ![]()
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-08-08 o 12:53 |
||||
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Sara, daj spokój. Jednej Pentuerce nie podpasowało, co napisałaś i się tego czepiła, chyba już wszystkie jesteśmy zmęczone ciągnięciem przez nią tego tematu. Nie odchodź!!!!
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tez mialam takie bole jak na okres jak lezalam wczesniej w szpitalu wlasnie to sie zaczely i pozniej kilka razy sie to powtorzylo takze moze u Was juz blisko
![]() Gratulacje dla wszystkich nowych mamus !!! Dziewczyny a jakiego tego rogala macie? Polecicie cos z allegro? Mi sie ciezko karmi wlasnie bez zadnej podporki i chyba kupie takiego rogala wlasnie tylko nie wiem na co zwrocic uwage?? My z malutka dajemy rade, dzisiaj byly polozne i jest wsystko dobrze Najgorzej z moimo.sutkami, bola strasznie, jak karmie mala to az sie wykrzywiam z bolu:/ mama ma mi dzisiaj kupic w aptece te silikonowe nakladki i masc maltan... Mam bepanthen ale ta jest o wiele lepsza bo dostalam probki i naprawde pomaga! Takze polecam tym nierozpakowanym juz teraz smarowac i jakos hartowac sutki Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Sara nie denerwuj sie tak jak Kasia napisala, kazda ma juz dosc tego tematu, niefajnie ze caly czas on wraca Zreszta juz nie pierwszy raz nie mozna napisac swojego zdania na niektore tematy ale niewazne ![]() Nie ma sie co spinac, trzeba wyluzowac Jeszcze troche i wszystkie urodzimy to.hormony troche opadna i bedzie latwiej hehe ![]() Chociaz to beda dopiero gorace dyskusje na temat wychowania dzieciaczkow:P Mala wlasnie spi ze smoczkiem w buzi i przytrzymuje go sobie raczka, jest.przeslodka Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken chyba musisz sobie podpisy zmienić
bo odliczasz 40 tc i dwa dni do terminu ![]() Ciekawa jaestem, czy w weekend sypnie porodami. Na pewno ten przyszły tydzień nas "przepołowi", póki co mamy wypakowane 23 mamuśki, 33 czekają. Chociaż podejrzewam, że np Agatka, czy UmiZumi urodziły już. |
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Jestem po wizycie u gina. Komory bez zmian, nie poszerzają się. Małą waży już 2912 Lekarz mówił, że możliwa będzie cesarka ze względu na dobro dziecka. Dodatkowo pocieszył mnie, bo powiedział, że po porodzie szpital wyśle nas prawdopodobnie do krakowa na badania A ja mieszkam 50 km od Rzeszowa.No i z wynikó ostatnich badań IgG wynika, że Cytomelagia CMV wyszła dodatnio, czyli kilka miesięcy temu musiałam przejść tą "chorobę". Nie wiadomo dokłądnie keidy, bo nie da sie określić, to jest liczone na miesiące, wiec kilka miesięcy temu. Jeśłi było to w trakcie ciąży to mozliwe, że to spowodowało tą wadę u Wiktoruni Nie wiem czy będę miałą siły na to wszystko...
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też bardzo bolały sutki, położna poradziła częste mycie, smarowanie cieniutko bepanthenem i wietrzenie. Ale to właśnie osłonki chyba najbardziej pomogły. Kup sobie, bo na prawdę duża ulga. Cytat:
![]() czekamy właśnie na położną, ma przywieźć wagę, ciekawa jestem ile mały waży. Wczoraj była pediatra, mały ma trochę wiotkie bioderka i musimy nosić go na żabkę i dużo kłaść na brzuszku. Poza tym rozwija się super. Mamy podajecie wit K i D3?
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia wiem ze nieaktualne ale jeszcze nie wlaczalam kompa od wtorku nawet tylko na telefonie Was szybko nadrabiam i pisze jak mam chwile
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Sara mi.wlasnie dzisiaj polozna mowila o tych witaminach ze trzeba dawac ale mowila ze to juz mam sobie z pediatra ustalic od kiedy i jak ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A nie musiałaś tego w szpitalu podać? Tzn przychodni, do której zapiszesz Melę? |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisz co u Ciebie ![]() A ja chciałam zapytać mamusiek, czym po kąpieli smarujecie piersi? Ja teraz smaruje różnymi olejkami przeciw rozstępom i później też bym chciała nimi smarować przez jakiś czas ale nie wiem czy dziecko może potem wziać taki sutek do buzi....
|
|
#2333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mowisz, zeby juz przed porodem zaczac smarowac??
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
co do witamin K i D3 ja podaje. Na wypisie dziecka przeciez są zalecenia...
ja wogole mam klopot z pediatra bo nie ma go do konca sierpnia, co prawda mogę isc do sasiedniej miejscowości ale wolałabym juz od poczatku do jednego chodzic bo te wszystkie deklaracje do wypełnienia mnie zniechecaja. właśnie mamy burze |
|
|
|
#2335 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę no ta moja walizka nuiby nie jest mała niby nie jest duża, ale zapakowałam 1 recznik papierowy, 2 papiery, 2 reczniki, klapki, dwie koszule i cos ala szlafrok, jasiek, stanik, 3 op gatek jednorazowych, chusteczki nawilzane, kosmetyczke, jeszcze laktator, wkładki laktacyjne, wody i herbatniki, talerz, kubek sztucce i że tak powiem mało miejsca zostało - tylko że ja tak wszystko łądnie układam to może dlatego... nie denerwuj się, przecież nie każdemu może się spodobać dana wypowiedź i ma prawo do własnego zdania - prawda? Nikt Cię nie obraził, żebyś się z forum usuwała. Nie popadajmy w skrajności ![]() Cytat:
bo można się nim zawinąć, podaję link - KLIK
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-08 o 13:38 |
||
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Zuken nie poczekałaś na mnie :p a u mnie już tuż tuż. Masz może jakieś spostrzeżenia co do leszczyńskiego szpitala??
![]() W związku z szybszym rozwojem akcji wróciłam już do Leszna. |
|
|
|
#2337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jednak da się być bardziej niewyspanym niż teraz![]() pocieszam się jednak tym, że jak będę już miała synka przy sobie i będę chodzić niewyspana to przynajmniej nie będę miała czasu na to narzekać tak jak teraz ![]() Cytat:
chyba wszystkim nam te ostatnie tygodnie/dni dały w kość ![]() trzymam kciuki, żeby szybko się coś u Ciebie ruszyło! Cytat:
![]() zazdroszczę tych pierwszych spacerków jak napisałaś o hartowaniu sutków to od razu przypomniało mi się, jak babcia Tż wypaliła na ostatnim spotkaniu rodzinnym, pełno facetów- ojciec Tż, dziadek, chłopak siostry Tż, wujek a babcia do mnie przy stole " Kasiu ale hartujesz już sobie brodawki??? ![]() ".Myślałam, że zapadnę się pod krzesło w takiej mnie postawiła niekomfortowej sytuacji... Ale babcia mojego Tż jest mistrzynią w wypalaniu takich tekstów Cytat:
![]() a może polecasz Sara jakieś konkretnej firmy?
|
|
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Gratulacje dla nowych mamuś ![]() My niestety nadal w szpitalu, małej wyszła dziś zółtaczka i cały dzień będzie naświetlana, dostaję ją tylko do karmienia. Mam nadzieję że jutro już będzie dobrze i wyjdziemy do domu. Ja mam złe wyniki morfologii i dziś chcieli przetaczać mi krew na co się nie zgodziłam bo nie czuję się źle i mam nadzieję że sama się odbuduje Muszę przyznać rację temu kto powiedział że podczas karmienia piersią obkurcza się macica. Odczuwam to bardzo intensywnie. Trzymajcie kciuki żeby Natalce do jutra przeszło. |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
NagiAkt kibicuje Ci i trzymam kciuki, zeby nasze dzieciaczki urodzily sie jednak bez wad
a dla zdrowia dziecka zniesiesz taki wyjazd na pewno!! Chociaz nie ma sensu się martwić na zapas Mam rogala duzego w ksztalcie litery C firmy SuperMami. Kolezanka obok tez. Mysle ze po porodzie przyda sie nie tylko do karmienia, ale i ogrodzenia dziecka w lozku. Oslonki na sutki najlepiej wziąć M. I tak będą odstawać, ale tak ma byc wg. instrukcji. Wymyslilam sobie, ze przydadzą mi się adidasy, dresy i jakas torebka listonoszka. Wyszukalam Reebok easytone, które podobno ksztaltuja uda i pośladki podczas chodzenia ;-) moze ktoras z was je ma? Jak mam chodzić codziennie na spacery to uznalam, ze trzeba zadbac o wlasna wygodę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za choroba? szczerze to pierwszy raz słyszę Cytat:
Cytat:
chyba moje hormony jeszcze szaleją ![]() Cytat:
![]() co do osłonek to ja mam aventa rozmiar standard, pani w aptece takie polecała. Wiem, że są różne rozmiary tych osłonek, ale nie mam pojęcia jak je dobrać . Cytat:
za Natalkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

. Ja nadal czekam, choc juz zaczynaja mi nerwy puszczac, dzis z rana mialam znow kryzys humoru. Mama bardzo mnie wspiera. 

I super ze obyło sie bez nacięcia

za Natalkę