Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-08, 14:29   #4411
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Silesianna, też mi się wydaje, ze kupowanie mm dla alergików, jak nie ma wskazań jest bez sensu, jest też bardzo drogie i jakby zacząć go używać regularnie, to można z torbami pójść

Olya, dla mnie obecność TŻ była wspierająca i nie wyobrażam sobie inaczej, razem to dziecko stworzyliśmy i razem je powitamy, gdyby z jakiegoś powodu nie mógł ze mną być, to poprosiłabym mamę.

Kostka, ja mam wanienkę ze stelażem i się przydała, kąpaliśmy syna w kuchni i było tak najwygodniej, rozbierałam i ubierałam na stole, TŻ wszystko przygotował, pomagał kąpać i potem sprzątał, wanienka stała blisko stołu i mieliśmy oboje dobry dostęp z dwóch stron. I tak jak mały skończył pół roku, to zaczęłam syna kąpać w brodziku, bo za bardzo chlapał w tej wanience.
Stary 2014-08-08, 14:34   #4412
anuszka21
Zakorzenienie

Sama będę rodzic, niech mnie w dupke pocałuje Nie bede się prosic, ale jeszcze się odpłace w potrzebie

Idę zrobic kawke i tez zrobie w koncu liste co trza kupic tzn. skorzystam z waszych troche ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 14:43   #4413
manieczka1
Zakorzenienie

dziewczyny, które kupowały butelki avent - macie te natural antykolkowe czy inne? i czy jak zamawiałyście u HelathWolrld to butelki były od razu ze smoczkami i zatyczkami?
OK już sobie poradziłam
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-08-08 o 15:01
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 15:22   #4414
anuszka21
Zakorzenienie

Lista zrobiona. Nie ma tragedii ;p

Kupujecie te karuzele na łóżeczko?
Stary 2014-08-08, 15:28   #4415
Indra83
Wtajemniczenie

Ja karuzelkę dostałam w prezencie i gdzieś tam leży w piwnicy, powinna być dobra.
Stary 2014-08-08, 15:45   #4416
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

My pewnie kupimy, ale dopiero jak dzidziuś wyrośnie z kosza wiklinowego, w którym będzie spał na początku i będziemy mieć łóżeczko

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 15:58   #4417
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a na zimę taki kombinezon polarowy może być?

np. http://allegro.pl/ocieplany-kombinez...471695199.html (ten z weluru- nie znam się na materiałach - może cieplejszy niż polarowy)

http://allegro.pl/mega-promocja-komb...477872494.html

Zakładając, że dziecko będzie przykryte kocem i tym pokrowcem od gondoli.
moim zdaniem spokojnie ten smykowy co wiecej dziewczyn ma tez jest taki nie za gruby i ja innego nie kupuje juz, przeciez dodatkowo i tak do wozka daje sie kolderke/kocyk czy spiworek no i jeszcze to okrycie wozkowe
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które kupowały butelki avent - macie te natural antykolkowe czy inne? i czy jak zamawiałyście u HelathWolrld to butelki były od razu ze smoczkami i zatyczkami?
OK już sobie poradziłam
ja mam butelki antykolkowe ale nie z serii naturals
zamawialam tylko same smoczki u niego
Cytat:

ja mam po corce tylko sie nie kreci bo mloda tak ciagnela ze popsula, tak wiec nie wiem czy malz naprawi czy kupimy nowa ale to pozniej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 16:07   #4418
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej

Byłam wczoraj u gina, i powiedział że mam się w ogóle nie przejmować takimi poziomami cukru jakie mam, i że są ok. Mała rozwija się prawidłowo i jest okazem zdrowia, ja też nie mam żadnych dodatkowych dolegliwości, więc trochę się uspokoiłam

Dziewczyny, tak sobie myślę, zaraz część już będzie miała gotowe wyprawki, to co będziemy wybierać później?
No widzisz, wszystko jest ok
Później kącik/ pokój dla maleństwa a potem to już tylko czekanie i wizaż przynajmniej te mamy, które nie mają starszaków w domu

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ale super ten komplecik

ja też się pochwalę co wylicytowałam ostatnio na all za 9 zł dzisiaj przyszedł, cudowny
kolejne cudo

Cytat:

[/COLOR]jakie ruchy dziecka odczuwacie ?

mała ogólnie jest dość ruchliwa, często ją czuję... czasami zdarzają się takie ruchy jakby waliła w worek bokserski/gruchę.....w danym momencie kilka takich szybszych ale słabszych uderzeń....bo to chyba nie jakieś drgawki ??
pytam, bo kiedyś lekarz gin mi pokazał na skórze jaki ruch jest nieprawidłowy...i tak zadrgał mi ręką na ramieniu.....i oczywiście zaczynam już myśleć....
Ja czuję lekkie puknięcia, mocne walenie, tłuczenie się, jakieś poskoki/ obroty jakby karate ćwiczyła parę razy poczułam przesuwanie się "tuż przy skórze" i raz właśnie, chyba wczoraj, poczułam takie drganie, było to krótkie i dziwne

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Właśnie zetknęłam na wyniki krwi bo dziś robiłam morfologie... Hemoglobina mi sie podniosła na 13,1 a było 10 coś cudownie
brawo pięknie podskoczyła

Cytat:
Dzisiaj przeżyłam pierwsze załamanie przedporodowe. Aż musiałam się wyryczec ;( bo mój za☠☠☠isty mąż oznajmił, że znów będę musiała sama zdychac na tej porodowce. I nawet nie zamierzam tematu juz z nim poruszać. Egoista.

można widzieć dlaczego nie chce być wtedy z Tobą?

Cytat:

[/COLOR]przyszła przesyłka z Healthworld, jeszcze ma z Gemini dzisiaj też przyjść. no trochę nacieszę oczy idę oglądać
Ja też nie mogę doczekać się gdy wrócę do domu i obejrzę co przyszło, normalnie jak dziecko a zamówienie na gemini zrobię już w domu, mam wszystko dkoładnie wypisane co brać

Cytat:
A kupujecie taki jakby plastikowy fotelik do wanienki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niet

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

OOOOO od Tychów jak najdalej ! choćbym miała te 30 km jechać to tam nie chce
Moja koleżanka i żona kuzyna rodziły w Tychach pół roku temu i sobie chwaliły ja jeśli nie zdążę dojechać na Ligotę to też chyba tam się skieruję, choć wolałabym Kolejowy.

Cytat:
OK już sobie poradziłam
Ja zamawiałam Avent Natural antykolkowe , butelki sprawdzę jak będę w domu ale w aukcji było napisane, że jest do tego smoczek no i myślę, że zatyczka też na pewno

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja karuzelkę dostałam w prezencie i gdzieś tam leży w piwnicy, powinna być dobra.
A ja kurcze pieczone naszą karuzelę zepsułam taka jestem niezdarna, ręką zahaczyłam o misie na karuzeli i złamał się haczyk na którym to ustrojstwo wisiało a potem wypadła mi z rąk pozytywka i przestała grać

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 16:09   #4419
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:

...my nie kupujemy bo:

1. chcemy zainwestowac w bujaczek fisher price papasan, a to nie lada wydatek. Swoją drogą ktoś testował osobiście???
2. szukałam i nie mogłam znaleźć nic co by pasowało do pokoiku, nie było za pstre i cyrkowe.
3. wyszłam z założenia, że taki maluszek w pierwszym miesiącu pewnie nie bardzo będzie się interesował tym.
4. może dostaniemy - choć wolałabym nie - patrz pkt. 2
5. jak będzie mocno ciekawskie to dopiero kupię

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 16:14   #4420
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
...my nie kupujemy bo:

1. chcemy zainwestowac w bujaczek fisher price papasan, a to nie lada wydatek. Swoją drogą ktoś testował osobiście???
2. szukałam i nie mogłam znaleźć nic co by pasowało do pokoiku, nie było za pstre i cyrkowe.
3. wyszłam z założenia, że taki maluszek w pierwszym miesiącu pewnie nie bardzo będzie się interesował tym.
masz racje na poczatku 1-2 mce dzieci nie interesuja sie tymi zabawkami, dopiero jak dziecko zaczyna interesowac sie grzechotka np. wodzic juz wzrokiem za nia jak potrzasasz to wtedy moze juz karuzela sie zainteresowac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 16:23   #4421
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
...my nie kupujemy bo:

Ogladałam ten bujaczek, on chyba nawet do oku nie starczy (do 9kg jest), a są dzieci, które wcale nie chcą siedzieć w leżaczkach. Są różne fajne bujaczki fisher price, które mają funkcję zrobienia z niego fotelika i nawet do 2 lat starczą, też mają wibrację i różne bajery. Ten jest bardzo ładny, ale jeśli nie masz nadmiaru kasy, to się zastanów.

W pokoju dziecka znajdą się jeszcze różne pstrokate zabawki, elegancki i harmonijny kolorystycznie pokój to tylko na zdjeciu widziałam. Poza tym może nadmiar barw nie jest wskazany, ale zdecydowane kolory już jak najbardziej.

Pewnie, ze karuzela nie jest od razu potrzebna, dziecko na początku widzi niewyraźnie, ale z tego co pamiętam tak od 3 miesiąca można zawiesić.
Stary 2014-08-08, 16:36   #4422
Keithlyn
Zadomowienie

begie - mnie odrzuca w Tychach : tabuny odwiedzających na korytarzu, nie można spokojnie przejść do kibla przez korytarz bo ludzie się dziwnie patrzą na te biedne ciężarne(te po cesarce to już w ogóle biedne się muszą przedzierać przez te tłumy )... Sale multiosobowe 6 7 jedna zamknie okno to druga otworzy, jedna chrapie a druga pójdzie poskarzyć że ona spać nie może bo tamta chrapie i różne inne dziwne historie... ale co tu się dziwić, nie dogodzisz tylu osobom na raz... Brak możliwości zzo...
Porodówka - to 3 "boksy" gdzie presonel cały się wymienia, jedni chodzą w te drudzy w drugą ...ogólnie jestem na Ale ten szpital mam najbliżej domu.... i jak by niedajboze coś się działo to wyląduje chcąc nie chąc tam

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 16:37   #4423
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ogladałam ten bujaczek, on chyba nawet do oku nie starczy (do 9kg jest), a są dzieci, które wcale nie chcą siedzieć w leżaczkach. Są różne fajne bujaczki fisher price, które mają funkcję zrobienia z niego fotelika i nawet do 2 lat starczą, też mają wibrację i różne bajery. Ten jest bardzo ładny, ale jeśli nie masz nadmiaru kasy, to się zastanów.

W pokoju dziecka znajdą się jeszcze różne pstrokate zabawki, elegancki i harmonijny kolorystycznie pokój to tylko na zdjeciu widziałam. Poza tym może nadmiar barw nie jest wskazany, ale zdecydowane kolory już jak najbardziej.

Pewnie, ze karuzela nie jest od razu potrzebna, dziecko na początku widzi niewyraźnie, ale z tego co pamiętam tak od 3 miesiąca można zawiesić.
Zgadzam się
Ja kupiłam leżaczek Tiny Love, który posłuży mi i dla noworodka, bo rozkłada się na płasko i dla dwulatka, bo jest do 18kg

Ja robię taki pokój, żeby mi pasowała później feeria barw, bo przecież półroczne dziecko ma już mnóstwo kolorowych zabawek, a nie da się przecież wszystkich zabawek kupić w jednym kolorze Te pokoiki są piękne i przeurocze, ale tylko na zdjęciach
Stary 2014-08-08, 16:44   #4424
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Wy to optymistki jesteście Ja się szykuję na to, że pstrokate zabawki będą się pałętać nie tylko po pokoju dziecka ale w całym mieszkaniu. Przynajmniej z tego co widzę u znajomych to tak to wygląda. No a u nas pokoik maleńki, miejsca na zabawę nie będzie więc salon będzie bawialnią jak nic.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 16:47   #4425
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
...my nie kupujemy bo:

Cóż za wyczerpująca odpowiedź

Begie, bo sie boi ze bedzie sie mnie potem brzydził. Sympatycznie nie ;]
Stary 2014-08-08, 16:52   #4426
manieczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny, bo widze, ze wiekszosc z Was planuje przykrywac zima dziecko kocykiem i ta okrywka od wozka? Nie kupujecie dodatkowo spiworka do wozka? Bo nie wiem czy jest to rzecz niezbedna czy nie i czy zamawiac
Zrobilam zamowienie u Health - 280 zeta poooooszło 2,5 godziny siedzialam

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-08, 16:52   #4427
melleczka
Zakorzenienie

A mnie się wydaje, że jak się trafi na takiego malucha, który nie śpi w dzień to wszelkie akcesoria typu leżaczek, karuzela, grzechotka i inne mogą się przydać
Stary 2014-08-08, 16:57   #4428
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że jak się trafi na takiego malucha, który nie śpi w dzień to wszelkie akcesoria typu leżaczek, karuzela, grzechotka i inne mogą się przydać
Ja nie kupie tej karuzeli.. zbedny przeszkadzacz...

lezaczek bujaczek+mata edukacyjna wystarczy
Stary 2014-08-08, 17:16   #4429
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
OK już sobie poradziłam
ja zamówiłam tą natural 260 ml za ok 15 zł - ona jest z jednym smoczkiem 1m+ i zamknięciem.
mają osobno smoczki, ale zwróć jak coś uwagę, że one są na sztuki, a w paczkach oryginalnie są po 2 szt. ja i tak kupiłam jeden zapasowy

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Ja czuję lekkie puknięcia, mocne walenie, tłuczenie się, jakieś poskoki/ obroty jakby karate ćwiczyła parę razy poczułam przesuwanie się "tuż przy skórze" i raz właśnie, chyba wczoraj, poczułam takie drganie, było to krótkie i dziwne

Ja też nie mogę doczekać się gdy wrócę do domu i obejrzę co przyszło, normalnie jak dziecko a zamówienie na gemini zrobię już w domu, mam wszystko dkoładnie wypisane co brać
to widzę że wasza tez taka "szalona" jak nasza :P różne cuda wyprawia w brzuchu śmiesznie to wygląda

a co do Gemini jestem bardzo mile zaskoczona.....wszystko super zabezpieczone i zapakowane, jeszcze nie sprawdzałam dokładnie, bo wzięłam się w końcu za porządki i niedawno skończyłam i musiałam siąść by dychnąć...... czy na stare lata człowiek tak się właśnie szybko męczy ?

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wy to optymistki jesteście Ja się szykuję na to, że pstrokate zabawki będą się pałętać nie tylko po pokoju dziecka ale w całym mieszkaniu. Przynajmniej z tego co widzę u znajomych to tak to wygląda. No a u nas pokoik maleńki, miejsca na zabawę nie będzie więc salon będzie bawialnią jak nic.
u znajomych zabawki porozrzucane jak miny na polu trzeba się natrudzić by w coś nie wdepnąć
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 17:16   #4430
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o karuzelki to pytałam wczoraj doświadczone mamy i chwalą. Tylko zdania są podzielone czy lepsza z pozytywką czy nakręcana. Podobnie bujaczek i mata też im się sprawdziły.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 17:18   #4431
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, bo widze, ze wiekszosc z Was planuje przykrywac zima dziecko kocykiem i ta okrywka od wozka? Nie kupujecie dodatkowo spiworka do wozka? Bo nie wiem czy jest to rzecz niezbedna czy nie i czy zamawiac
Zrobilam zamowienie u Health - 280 zeta poooooszło 2,5 godziny siedzialam

ja chyba nie zamawiam śpiworka, będę mieć od ciotki taki kombinezon ocieplany zimowy (jak kurtka), więc chyba śpiworek tu już nie potrzebny. ewentualnie kocyk

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Dzięki Dziewczyny za kilka słów o lekarzach i szpitalach jakoś tak mnie podbudowałyście, że mniej o tym myślę, że pojadę do szpitala i nikt mnie tam nie będzie znał ani ja nikogo trzeba dać radę
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 17:19   #4432
Indra83
Wtajemniczenie

Ja mam takie nosidlo-śpiwór jak Silesianna pokazała kiedyś, to ubieram dziecko w kombinezon, wkladam do tego nosidla, moduł pod spód, żeby było wygodnie i tyle.

Ja muszę kupić lezaczek bujaczek, bo bardzo mi się przydał, tylko syn jak był już duży to go połamał, a to co Olya pokazała, to raczej taka huśtawka dla niemowlęcia do 9kg. Na macie synek leżał i bawił się zabawkami, ale też jak był starszy, kupiliśmy jak miał 4miesiące.

Stary 2014-08-08, 17:19   #4433
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:

będę szukała czegoś innego... ale jak ja sobie cos upatrze to nie ma zmiłuj... niestety.
Bujaczek ( w zaleznosci od wersji) jest max do 12kg

anuszka21... ja to mam schize, że mu obrzydnę... u nas działa to w drugą stronę, ale TŻ upiera się, że bedzię przy porodzie.
a jak jest taka wspólna sala porodowa to taki obcy chłop co z boku swoją żonkę trzyma za rękę będzie miał mozliwość zaglądania mi tam gdzie nie trzeba....??? głupie pytanie... ale u ans na porodówce ponoć tylko są jakies murki po 170 porobione miedzy łóżkami....
jeszcze tego osobiście nie widziałam.

....co do ubiory zimą to jest to dla mnie czarna magia... i ciągle się zastanawiam jak tu opatulić takiego malucha. Mój wózek nie ma zakrycia gondoli, wiec pozostaje mi tylko gruby zimowy koc.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 17:28   #4434
Indra83
Wtajemniczenie

Olya, jak bardzo ci się podoba, to kupuj, to tylko moja prywatna opinia.

Kiedyś jeden lekarz mi opowiadal jak do szpitala przyjechała kobieta rodzić już już teraz, nie było czasu, więc mąż dostał tylko fartuch, postawiono go gdzieś żeby nie przeszkadzał, a tam było kilka stanowisk parawanem oddzielonych. Potem pytają się męża, czy mu się podobało, a on na to że bardzo, tylko że to nie była jego żona

Stary 2014-08-08, 17:29   #4435
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Olya, jak bardzo ci się podoba, to kupuj, to tylko moja prywatna opinia.

Kiedyś jeden lekarz mi opowiadal jak do szpitala przyjechała kobieta rodzić już już teraz, nie było czasu, więc mąż dostał tylko fartuch, postawiono go gdzieś żeby nie przeszkadzał, a tam było kilka stanowisk parawanem oddzielonych. Potem pytają się męża, czy mu się podobało, a on na to że bardzo, tylko że to nie była jego żona

doooobre

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-08, 17:33   #4436
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dokładnie męczy mnie ten ból przez całą noc aż do teraz... wziełam nospe wczesniej jedną to troszke pomogło ale znowu się wróciło :/

Ja nad nim myślę.... ale chyba Raciborską wybiorę , chociaż o Mikołowie też słyszałam że fajnie

Lola a ty już się orientowałaś co i jak na Raciborskiej ? ilu osobowe są tam sale ?? itp ?Jak chce sie zzo to ile trzeba wcześniej przyjechać ?

... może ktoś inny? mama , przyjaciółka?

Nie martw się, ja niedawno zmieniłam ginekologa na takiego co już nie pracuje w szpitalu Moim zdaniem to żadna gwarancja że wsyztsko pójdzie super, łatwo i twój ginekolog akurat będzie przy twoim porodzie. Mnóstwo jeszcze dorabia w prywatnych klinikach i róznie może być, także nie sugerowałabym się tym A poród i tak mają odebrac i tak

OOOOO od Tychów jak najdalej ! choćbym miała te 30 km jechać to tam nie chce
Nie orientowaliśmy sie jakoś bardzo , tyle co polezalam tam w szpitalu na poczatku ciazy , sale sa 2 osobowe oczywiście z łazienka, z zewnątrz oddział wyglada strasznie ale w środku jest po remoncie, dzidzuś oczywiście leży przy łóżku a nie na sali dla dzieci, podobno jak chcesz sie wyspać to wezmą na noc ale ile w tym prawdy nie wiem, widziałam fotki na stronie szpitala i sale porodowe sa osobno pojedyczncze ale czy wszystkie to nie wiem szpital ma ta opinie "szpital przyjazny matce i dziecku" czy jakoś tak zzo jest bezpłatne ale ile wczesniej trzeba gadać z anestezjologiem nie wiem popytam mojej gin co i jak

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Miałam ogarnąć jeden pokoik a skończyło sie na umyciu okien w 3 pokojach, prasowania i wieszania firanek, zaslonki już powiesił maz, poprzenosil meble, trochę poukladalismy pierdół z kartonów i powoli widać światło po remontowym kurzu
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 17:44   #4437
benetta
Zadomowienie

Cytat:

jakie ruchy dziecka odczuwacie ?

mała ogólnie jest dość ruchliwa, często ją czuję... czasami zdarzają się takie ruchy jakby waliła w worek bokserski/gruchę.....w danym momencie kilka takich szybszych ale słabszych uderzeń....bo to chyba nie jakieś drgawki ??
pytam, bo kiedyś lekarz gin mi pokazał na skórze jaki ruch jest nieprawidłowy...i tak zadrgał mi ręką na ramieniu.....i oczywiście zaczynam już myśleć....
mój chłopaczek tez tak się szybko rusza, nawet mi do głwy nie przyszło że to może być coś nie tak, jak się dopytasz to tłustym drukiem odpowiedz żebym nie przeoczyła postu

Cytat:
Dzisiaj przeżyłam pierwsze załamanie przedporodowe. Aż musiałam się wyryczec ;( bo mój za☠☠☠isty mąż oznajmił, że znów będę musiała sama zdychac na tej porodowce. I nawet nie zamierzam tematu juz z nim poruszać. Egoista.
faceci... ale wcale nie musi Ci patrzeć między nogi przecież. dobrze że Tobie nawet w miare pasuje rodzenie samemu, ale mógłby zgłosić gotowośc "poświęcenia się" mój mąż też się wahał, bał tego "obrzydzenia" ale po naszym pobycie w szpitalu po śmierci pierwszej dzidzi stwierdził że to nie kwestia chce czy nie chce, on MUSI być przy porodzie.

Cytat:
możecie przesłać mi jeszcze raz nazwy polecanych sprzedawców, bo pewnie nie znajdę w gąszczu wiadomości...

ooo ja też ślicznie prosze

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny POMOŻCIE ! ;/

Od 3 dni boli mnie lewa strona glowy, APAP nie pomaga, a do tego zaczynam miec wrazenie ze lewa strona glowy jakby mi puchla /aczklwiek w lustrze nie widze zeby byla spuchnieta/, mam wrazenie ze wezel chlonny po lewej stronie jest powiekszony i ze szczeka nawet po lewej stronie mnie boli... nie jest to bol jakis mega mocny ale jest ciagly juz 3 dzien, czasami az mi nie dobrze...
Jak myslicie powinnam pojsc do lekarza rodzinnego , na pogotowie , odciac sobie glowe ...?

poradzcie mi cos .... dostaje juz swira
brzmi niepokojąco, idź może do tego lekarza...

Tak się teraz zastanawiam czy część tego "wypinania się " maluszka nie myle z tymi skurczami.... rany ja chce już listopad i byc po...

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-08-08 o 17:46
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-08, 18:04   #4438
magdula87
Rozeznanie

Pokazałam mężowi leżaczek - kołyskę tiny love i mu się podoba czyli jeden wybór z głowy :p

W poniedziałek po wizycie u gina pokażę mu wózki, oczywiście mam nadzieję że spodoba mu się Camarelo :p

Co do niani i monitora oddechu to ja nie kupię, ponieważ w naszym domu mamy tak grube ściany i stropy, że z internetem jest problem, mamy aż 3 routery i obawiam się że ich nie usłyszę.

Dziewczyny dziękuję za linki kombinezonów, też jeszcze nie mam a te są całkiem fajne. Te z h&m są co zimę, w razie czego moja siostra kupi
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-08, 18:06   #4439
Mamulunda
Raczkowanie

Czesc dziewczyny mam prośbe niech któraś wrzuci jeszcze raz listę zakupów związanych z przyjściem dzieciaczka na swiat i z zakupami dla mamy bo nie mogę sie dokopać w tych wiadomościach
z góry dziękuję
Stary 2014-08-08, 18:21   #4440
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny mam prośbe niech któraś wrzuci jeszcze raz listę zakupów związanych z przyjściem dzieciaczka na swiat i z zakupami dla mamy bo nie mogę sie dokopać w tych wiadomościach
z góry dziękuję
Wysłałam Ci swoją w pw

Moje zakupy udane! Kupiłam małej dwa słodkie komplety w TK Maxie, i sobie 2 spódnice, 4 bluzki i marynarkę. Znów jestem szczęśliwa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości