|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Silesianna, też mi się wydaje, ze kupowanie mm dla alergików, jak nie ma wskazań jest bez sensu, jest też bardzo drogie i jakby zacząć go używać regularnie, to można z torbami pójść
Olya, dla mnie obecność TŻ była wspierająca i nie wyobrażam sobie inaczej, razem to dziecko stworzyliśmy i razem je powitamy, gdyby z jakiegoś powodu nie mógł ze mną być, to poprosiłabym mamę. Kostka, ja mam wanienkę ze stelażem i się przydała, kąpaliśmy syna w kuchni i było tak najwygodniej, rozbierałam i ubierałam na stole, TŻ wszystko przygotował, pomagał kąpać i potem sprzątał, wanienka stała blisko stołu i mieliśmy oboje dobry dostęp z dwóch stron. I tak jak mały skończył pół roku, to zaczęłam syna kąpać w brodziku, bo za bardzo chlapał w tej wanience.
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Sama będę rodzic, niech mnie w dupke pocałuje
Nie bede się prosic, ale jeszcze się odpłace w potrzebie ![]() Idę zrobic kawke i tez zrobie w koncu liste co trza kupic tzn. skorzystam z waszych troche ;p
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które kupowały butelki avent - macie te natural antykolkowe czy inne? i czy jak zamawiałyście u HelathWolrld to butelki były od razu ze smoczkami i zatyczkami?
OK już sobie poradziłam
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-08 o 15:01 |
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Lista zrobiona. Nie ma tragedii ;p
Kupujecie te karuzele na łóżeczko? |
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja karuzelkę dostałam w prezencie i gdzieś tam leży w piwnicy, powinna być dobra.
|
#4416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zamawialam tylko same smoczki u niego ja mam po corce tylko sie nie kreci bo mloda tak ciagnela ze popsula, tak wiec nie wiem czy malz naprawi czy kupimy nowa ale to pozniej
|
|
#4418 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Później kącik/ pokój dla maleństwa a potem to już tylko czekanie i wizaż przynajmniej te mamy, które nie mają starszaków w domuCytat:
Cytat:
parę razy poczułam przesuwanie się "tuż przy skórze" i raz właśnie, chyba wczoraj, poczułam takie drganie, było to krótkie i dziwne ![]() Cytat:
pięknie podskoczyłaCytat:
można widzieć dlaczego nie chce być wtedy z Tobą? Cytat:
a zamówienie na gemini zrobię już w domu, mam wszystko dkoładnie wypisane co braćCytat:
Cytat:
ja jeśli nie zdążę dojechać na Ligotę to też chyba tam się skieruję, choć wolałabym Kolejowy.Cytat:
Cytat:
taka jestem niezdarna, ręką zahaczyłam o misie na karuzeli i złamał się haczyk na którym to ustrojstwo wisiało a potem wypadła mi z rąk pozytywka i przestała grać |
||||||||||
|
|
|
#4419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...my nie kupujemy bo: 1. chcemy zainwestowac w bujaczek fisher price papasan, a to nie lada wydatek. Swoją drogą ktoś testował osobiście??? ![]() 2. szukałam i nie mogłam znaleźć nic co by pasowało do pokoiku, nie było za pstre i cyrkowe. 3. wyszłam z założenia, że taki maluszek w pierwszym miesiącu pewnie nie bardzo będzie się interesował tym. 4. może dostaniemy - choć wolałabym nie - patrz pkt. 2 ![]() 5. jak będzie mocno ciekawskie to dopiero kupię
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pokoju dziecka znajdą się jeszcze różne pstrokate zabawki, elegancki i harmonijny kolorystycznie pokój to tylko na zdjeciu widziałam. Poza tym może nadmiar barw nie jest wskazany, ale zdecydowane kolory już jak najbardziej. Pewnie, ze karuzela nie jest od razu potrzebna, dziecko na początku widzi niewyraźnie, ale z tego co pamiętam tak od 3 miesiąca można zawiesić.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
begie - mnie odrzuca w Tychach : tabuny odwiedzających na korytarzu, nie można spokojnie przejść do kibla przez korytarz bo ludzie się dziwnie patrzą na te biedne ciężarne(te po cesarce to już w ogóle biedne się muszą przedzierać przez te tłumy )... Sale multiosobowe 6
7 jedna zamknie okno to druga otworzy, jedna chrapie a druga pójdzie poskarzyć że ona spać nie może bo tamta chrapie i różne inne dziwne historie... ale co tu się dziwić, nie dogodzisz tylu osobom na raz... Brak możliwości zzo... Porodówka - to 3 "boksy" gdzie presonel cały się wymienia, jedni chodzą w te drudzy w drugą ...ogólnie jestem na
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam leżaczek Tiny Love, który posłuży mi i dla noworodka, bo rozkłada się na płasko i dla dwulatka, bo jest do 18kg ![]() Ja robię taki pokój, żeby mi pasowała później feeria barw, bo przecież półroczne dziecko ma już mnóstwo kolorowych zabawek, a nie da się przecież wszystkich zabawek kupić w jednym kolorze Te pokoiki są piękne i przeurocze, ale tylko na zdjęciach
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Wy to optymistki jesteście
Ja się szykuję na to, że pstrokate zabawki będą się pałętać nie tylko po pokoju dziecka ale w całym mieszkaniu. Przynajmniej z tego co widzę u znajomych to tak to wygląda. No a u nas pokoik maleńki, miejsca na zabawę nie będzie więc salon będzie bawialnią jak nic.
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Begie, bo sie boi ze bedzie sie mnie potem brzydził. Sympatycznie nie ;] |
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bo widze, ze wiekszosc z Was planuje przykrywac zima dziecko kocykiem i ta okrywka od wozka? Nie kupujecie dodatkowo spiworka do wozka? Bo nie wiem czy jest to rzecz niezbedna czy nie i czy zamawiac
![]() Zrobilam zamowienie u Health - 280 zeta poooooszło 2,5 godziny siedzialam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się wydaje, że jak się trafi na takiego malucha, który nie śpi w dzień to wszelkie akcesoria typu leżaczek, karuzela, grzechotka i inne mogą się przydać
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają osobno smoczki, ale zwróć jak coś uwagę, że one są na sztuki, a w paczkach oryginalnie są po 2 szt. ja i tak kupiłam jeden zapasowy ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
śmiesznie to wygląda ![]() a co do Gemini jestem bardzo mile zaskoczona.....wszystko super zabezpieczone i zapakowane, jeszcze nie sprawdzałam dokładnie, bo wzięłam się w końcu za porządki i niedawno skończyłam i musiałam siąść by dychnąć...... czy na stare lata człowiek tak się właśnie szybko męczy ? ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
trzeba się natrudzić by w coś nie wdepnąć
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o karuzelki to pytałam wczoraj doświadczone mamy i chwalą. Tylko zdania są podzielone czy lepsza z pozytywką czy nakręcana. Podobnie bujaczek i mata też im się sprawdziły.
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Dzięki Dziewczyny za kilka słów o lekarzach i szpitalach jakoś tak mnie podbudowałyście, że mniej o tym myślę, że pojadę do szpitala i nikt mnie tam nie będzie znał ani ja nikogo trzeba dać radę
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie nosidlo-śpiwór jak Silesianna pokazała kiedyś, to ubieram dziecko w kombinezon, wkladam do tego nosidla, moduł pod spód, żeby było wygodnie i tyle.
Ja muszę kupić lezaczek bujaczek, bo bardzo mi się przydał, tylko syn jak był już duży to go połamał, a to co Olya pokazała, to raczej taka huśtawka dla niemowlęcia do 9kg. Na macie synek leżał i bawił się zabawkami, ale też jak był starszy, kupiliśmy jak miał 4miesiące. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę szukała czegoś innego... ale jak ja sobie cos upatrze to nie ma zmiłuj... niestety. Bujaczek ( w zaleznosci od wersji) jest max do 12kg anuszka21... ja to mam schize, że mu obrzydnę... u nas działa to w drugą stronę, ale TŻ upiera się, że bedzię przy porodzie. a jak jest taka wspólna sala porodowa to taki obcy chłop co z boku swoją żonkę trzyma za rękę będzie miał mozliwość zaglądania mi tam gdzie nie trzeba....??? głupie pytanie... ale u ans na porodówce ponoć tylko są jakies murki po 170 porobione miedzy łóżkami.... jeszcze tego osobiście nie widziałam. ....co do ubiory zimą to jest to dla mnie czarna magia... i ciągle się zastanawiam jak tu opatulić takiego malucha. Mój wózek nie ma zakrycia gondoli, wiec pozostaje mi tylko gruby zimowy koc.
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Olya, jak bardzo ci się podoba, to kupuj, to tylko moja prywatna opinia.
Kiedyś jeden lekarz mi opowiadal jak do szpitala przyjechała kobieta rodzić już już teraz, nie było czasu, więc mąż dostał tylko fartuch, postawiono go gdzieś żeby nie przeszkadzał, a tam było kilka stanowisk parawanem oddzielonych. Potem pytają się męża, czy mu się podobało, a on na to że bardzo, tylko że to nie była jego żona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tyle co polezalam tam w szpitalu na poczatku ciazy , sale sa 2 osobowe oczywiście z łazienka, z zewnątrz oddział wyglada strasznie ale w środku jest po remoncie, dzidzuś oczywiście leży przy łóżku a nie na sali dla dzieci, podobno jak chcesz sie wyspać to wezmą na noc ale ile w tym prawdy nie wiem, widziałam fotki na stronie szpitala i sale porodowe sa osobno pojedyczncze ale czy wszystkie to nie wiem szpital ma ta opinie "szpital przyjazny matce i dziecku" czy jakoś tak zzo jest bezpłatne ale ile wczesniej trzeba gadać z anestezjologiem nie wiem popytam mojej gin co i jak ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Miałam ogarnąć jeden pokoik a skończyło sie na umyciu okien w 3 pokojach, prasowania i wieszania firanek, zaslonki już powiesił maz, poprzenosil meble, trochę poukladalismy pierdół z kartonów i powoli widać światło po remontowym kurzu
|
|
|
|
|
#4437 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój mąż też się wahał, bał tego "obrzydzenia" ale po naszym pobycie w szpitalu po śmierci pierwszej dzidzi stwierdził że to nie kwestia chce czy nie chce, on MUSI być przy porodzie.Cytat:
![]() Cytat:
Tak się teraz zastanawiam czy część tego "wypinania się " maluszka nie myle z tymi skurczami.... rany ja chce już listopad i byc po...
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-08-08 o 17:46 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4438 |
|
Rozeznanie
|
Pokazałam mężowi leżaczek - kołyskę tiny love i mu się podoba
W poniedziałek po wizycie u gina pokażę mu wózki, oczywiście mam nadzieję że spodoba mu się Camarelo :p Co do niani i monitora oddechu to ja nie kupię, ponieważ w naszym domu mamy tak grube ściany i stropy, że z internetem jest problem, mamy aż 3 routery Dziewczyny dziękuję za linki kombinezonów, też jeszcze nie mam a te są całkiem fajne. Te z h&m są co zimę, w razie czego moja siostra kupi
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
mam prośbe niech któraś wrzuci jeszcze raz listę zakupów związanych z przyjściem dzieciaczka na swiat i z zakupami dla mamy bo nie mogę sie dokopać w tych wiadomościachz góry dziękuję
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje zakupy udane! Kupiłam małej dwa słodkie komplety w TK Maxie, i sobie 2 spódnice, 4 bluzki i marynarkę. Znów jestem szczęśliwa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

Nie bede się prosic, ale jeszcze się odpłace w potrzebie
23.06.2011
01.06.2013

)

parę razy poczułam przesuwanie się "tuż przy skórze" i raz właśnie, chyba wczoraj, poczułam takie drganie, było to krótkie i dziwne
ja jeśli nie zdążę dojechać na Ligotę to też chyba tam się skieruję, choć wolałabym Kolejowy.
mój mąż też się wahał, bał tego "obrzydzenia" ale po naszym pobycie w szpitalu po śmierci pierwszej dzidzi stwierdził że to nie kwestia chce czy nie chce, on MUSI być przy porodzie.