|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Dzisiaj nie będę rodzić bo piekę mięso dla mojego chłopa żeby miał co odgrzać jak mnie (daj boże) wywieje do szpitala.
![]() Kupiłam sobie rano multum owoców i najem się póki jeszcze nie trzeba się zastanawiać czy wolno. Coś zastój porodowy się nam zrobił. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ale czemu tak sie dziwicie rajtuzkom dla chłopaka? Niby co będziecie ubierać pod spodnie np rocznemu czy dwuletniemu chlopakowi w zimie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sara, jak Twoja rana? Cytat:
![]() Cytat:
Takie małe dziecko nie umie wymuszać ![]() Cytat:
![]() No właśnie śmiesznie to wychodzi, że albo rodzi kilka dziewczyn na raz, albo cisza i zastój! Cytat:
Zapomniałam napisać, byliśmy już na kilku spacerach i chciałam Wam powiedzieć, że jesteśmy bardzo zadowoleni z wózka (Bebetto Luca). Super się prowadzi, leciutko, nawet jedną ręką. Chodziłam po łące i wertepach i też nie ma problemu. Jest zwrotny, torba pakowna, fajna buda w gondoli z tą opcją, że może zostać tylko siatka na budzie, można odp[iąć ten materiał. Jedyny mankament, że czasem kopie się nogą w oś kół, jest dość blisko... ale to myślę, że można się przyzwyczaić ![]() A ja za chwilkę się zbieram z mamą do CH. Mała zostaje z tatusiem ![]() ![]() Mam nadzieję, że tata z córką sobie poradzą! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Kasiuulad ale dziewczynom chyba chodzi o takie niemowlaki
![]() ![]() ![]() Mamuski czy Wasze dzieci tez sa takie ruchliwe? My z tz tem jestesmy w szoku bo czasem ciezko malej pieluszke zmienic tak kopie nozkami i sie kreci:P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Sprawdza się super ale mnie wkurza tym ze on by najchętniej z butli karmił musze go pilnować żeby małej nie dawał bo nie chce jej przyzwyczaić bo za ładnie je z piersi i nie chce żeby to się zmieniło. On najchętniej przejął by wszystkie moje obowiązki łącznie z karmieniem piersią ![]() W nocy nie słyszy jak mała płacze. Więc to na mnie spadają obowiązku nocne Muszę go walnąć żeby się obudził a tak poza tym jest okej ![]() A u Ciebie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O widzisz, mam ten sam wózek, dobrze przeczytać, że się sprawdza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to za każdym razem gdy zmieniamy jej pieluszke i leży bez pampersa to robi siku. ostatnio jak ja w nocy przebieralam to tak mnie obsrala ze az w szoku byłam ![]() A jak je to zanim złapie porządnie sutka musi się wiercic jak opętana i ściska mi rączka sutka i sie przy tym śmieje jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aktualnie kima sobie w samej pieluszce, "przykryty" tetrą od pasa do pach. Oj tam, oj tam. ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Raczkowanie
|
NagiAkt wczoraj pisała, że cos sie chyba zaczelo dziac a dzisiaj jeszcze sie nie odezwała
![]() Ma termin na ten sam dzień co ja ![]() Zuken, Zaczarowana jak czytam o tych waszych maluszkach to az mnie skręca, że ten nasz mały się nie śpieszy ![]() Tak bardzo bym chciała go przytulić....
#2440 |
Zadomowienie
|
Pessar zdjety. Gin powiedzial ze teraz pora rodzic bo miejsce w karcie ciazy i dodatkowej wkladce mi sie skonczylo
![]() Moja szyjka sie WYDLUZYLA w pessarze, ma ok 2cm ![]() Zdejmowanie dosc mocno bolalo,ale mysle ze przy okazji gin mi troche pomasowal szyjke stad te odczucia. Pomyslalam sobie ze skoro ten krazek jest taki maly w stosunku do glowki dziecka to jaki jest porod? I to jeszcze takiego 4kg klocuszka? ![]() ![]() Mam pozwolenie na spacery, normalne zycie, sex, na wszystko poza skakaniem ze stolu czy myciem okien wooooow Bede normalnie zyla wooooooowwwwww ![]() ![]() Nadrobie jak wroce, teraz musze cos pozalatwiac zanim mi wszystko pozamykaja. Buzki, rodzic dziewczyny, nie ociagac sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś musiałam wstać o 7, bo miałam pobranie krwi, dawałam też mocz do badania. Wiecie co, rzygam już tym. Rzygam! Co tydzień biegam z tym moczem do laboratorium (po tej akcji z białkiem w moczu mam teraz go kontrolować raz w tyg.od 30 t.c.), krew miałam pobieraną chyba ze 30 razy w ciąży, już mi się nie chce. Mam dość badań, lekarzy, ktg, poczekalni i całej reszty. Chcę już urodzić, czytam te wasze opisy i mnie zżera zazdrość, że macie już maluchy przy sobie. Dziś mamy sesję i po niej już mogę na porodówkę prosto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszym razem jak kapalismy mała z położna jadła 15 minut przed kąpaniem i nie płakała dopiero pod koniec jak juz miała dosc. a wczoraj jak kapalismy ja z Tz to od samego początku do końca kąpieli krzyczała w nieboglosy ale myśle że to dlatego że nie jadła przed kąpaniem ( od ostatniego karmienia minęła ponad godzina ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
Jednak wczoraj to byl falszywy alarm. Podbrzusze przestalo bolec, ale mocno bolaly plecy. Dzis chyba odchodzi mi czop
![]() Pozniej nadrobie wpisy ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. Mała z nami nie śpi , chyba z 3 razy się zdarzyło ze w dzień czy nad ranem trochę spala z nami bo chciała się przytulać ale ładnie śpi w swoim łóżeczku wiec nie ma sensu jej brać do siebie i jej przyzwyczaić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana ale mala lubi sie kapac i podczas kapieli jest grzeczna tylko po kapieli jak ja wycieramy i przebieramy to krzyczy w nieboglosy i sie cala trzesie bo jej zimno
![]() My karmimy po kapieli ![]() I Twoja mala po godzinie jest juz glodna ![]() ![]() Moja mala je tak co 3-4 godziny ![]() Optymistka super ![]() ![]() Nagiakt szkoda ze to falszywy alarm:/ ale moze to znak ze zaraz sie cos zacznie ![]() Brzuchatki jak tam dajecie rade w te upaly?? U nas goraco tak ze masakra... O 17 idziemy z mala do tesciowej bo robia grilla z okazji narodzin Meli ![]() ![]() A teraz wlasnie karmimy, pozniej mama bedzie malowac paznokcie i henne sobie strzele na brwi bo wizyta u kosmetyczki mi przepadla a trzeba jakos wygladac ![]() A i dzisiaj postaram sie zwazyc, mam nadzieje ze zeszlo mi chociaz 5 kg:P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- A i od wczoraj karmimy przez nakladki i jest troche lepiej ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Aaa moja chyba nie lubi się kąpać
Co do karmienia to moja w nocy budzi się co 2/3 godziny a w dzień co 4 h. Czasem po godzinie chce jeszcze bo mało zje Mam problem z mala od godziny 9.00 nie zrobiła kupy a teraz spać nie może jest cała czerwona widać ze ' cisnie ' i nie może zrobić kupki. Przez to płacze aż mi się płakać chce bo ona tak się męczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Tz ja polozyl ale to nic nie dało za to u mnie śpi teraz na brzuszku. Zdjelam koszulkę żeby wtulila się w moje nagie ciało i od razu zasnela
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zadomowienie
|
Doceniłam!
![]() ![]() Mam teraz problem innej natury. Myślałam, że będę mieć problem z moimi rodzicami w kwestii bycia nachalnymi dziadkami. Moi rodzice okazali się naprawdę złotymi ludźmi, spełniają wszystkie moje prośby, nie narzucają się, ale są gotowi pomóc jakbym dzwoniła w środku nocy. Świruje mi za to teściowa, codziennie co mnie wydzwania po kilka razy i pisze miliony smsów i wiadomości na gg. Raz pyta co robię, jak, po co, na co, czy żyję, czy mały zrobił już kupę itp itd. Innym razem dosłownie wyje mi do słuchawki jaką to jest złą babcią bo powinna u nas siedzieć 24 na dobę i monitorować, czy wszystko jest okej, czy dajemy sobie radę i w ogóle. Nie spodziewałam się po niej takiego zachowania, całą ciążę się zarzekała, że da nam spokój. Teraz wystarczy, że nie odbiorę telefonu i męczy tżta czy nie umarłam. Już mnie to przestało denerwować, zaczęło wk..wiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Dwa dni temu była u nas tesciowa z 2 koleżankami bo chciały zobaczyć mala.
Oczywiście mama Tz zapytała się czy może wpaść czy nie mam nic przeciwko ze tylko wpadną na 30 minut. Jakoś nie mogłam powiedzieć nie bo przecież nie będę jej zabraniala przychodzic. Dostaliśmy ubranka od jej koleżanek w prezencie i trochę pieniążków juz małej schowałam do koperty uzbiera się na coś fajnego od mamy tz dostaniemy zestaw ubranek 48 elementów za 140 euro sami sobie wybraliśmy ona tylko zapłaciła dzisiaj mają przyjść wiec w sumie fajnie ze sama nic nie kupiła tylko kazała nam coś wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no raczej ma, jak ty sie wykompiesz w chłodnej wodzie to ci chyba zimno po wyjsciu? a jak w cieplej to ciepło? nawet jeśli w pomeszczeniu w obu przypadkach jest taka sama temperatura. przynajmniej ja tak mam. wg mnie to wogole dziwne jest zalaecenie zeby kąpac dziecko w wodzie o temp 36 st- kiedy sprobowałam sma nalac sobie taka wode do wanny i myslalam ze zamarzne Cytat:
dla mnie dziwneie brzmia słowa o wymuszaniu przez niemowlaka... co do rajstopek-ja no chcialam kupic rajstopki dla malej ale mi sie nie udało-nigdzie nie było takich małych, a chcialam je pod sukienke jak bedzie chłodniej, bo w sumie co mam jej ubrac np we wrzesniu pod sukienki? mamy dziewczynek help ![]()
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Polly ale to przeciez jasne ze nie kapie malej w zimnej wodzie
![]() Ja mam zalecenie kapac w 38 stopniach ale nie wiem w ilu kapiemy bo sprawdzamy lokciem ![]() Mala jest grzeczna podczas kapieli i nie placze wiec woda nie jest za zimna, dopiero jak ja wyciagniemy i wycieramy to wtedy sie trzesie i placze... Mamusie a jak z wasza dieta? Jecie wszystko czy nie? Ja poki co jem wszystko, odpukac narazie jest ok... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę ja poniosło z jednej strony to fajnie ze się martwi i interesuje Ale z drugiej trzeba znać jakiś umiar i nie dziwię się że się wkur.iasz. Może z nią pogadaj albo Tz żeby dala sobie na wstrzymanie i ze jak coś będziesz potrzebowała albo będziesz miała jakiś problem to zadzwonisz i ja poprosisz o pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZyli jecie jak przed ciążą? Smażycie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.