Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-09, 12:12   #4321
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Normlanie nie mam sily a musze isc na te chszciny. Dzisaj calkiem mi sie nic nie chce,dlugo napewno nie wysiedze
My zaraz idziemy na roczek..tez nie mam ochoty ani siły..

Roksape kochana szybko czas Ci z nami zleci :-D

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 14:22   #4322
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Staram się Was nadrabiać w miarę możliwość, ale niestety nie daję rady. Widzę, że zakupowe szaleństwo nadal trwa gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Roksape - trzymam kciuki za maluszka i Twój szybki powrót do pozostałych dzieci.

Mam pytanie czy wy też macie problemy z koncentracją? Łapie się na tym, że ucząc się zauważam, że moja koncentracja jest słabsza niż przed ciążą jakoś tak ciężko mi jest się skupić mam też prośbę trzymajcie kciuki za to żeby mój plan nauki szedł zgodnie z tym co sobie założyłam tragedia mam jeszcze 1,5 miesiąca a stres zaczyna już o sobie powoli dawać znać. Jak wracam z pracy to mam ochotę się położyć i odpocząć a nie się uczyć także pozytywne myślenie i wsparcie z waszej strony może mi pomóc
doskonale Cię rozumiem, ja też mam egzaminy - 3 w październiku a koncentracja kuleje. Nie mówiąc o tym, że nauka mnie usypia i zdarza mi się zasnąć nad książką dodatkowo pracuję, więc jestem wykończona.
Ale damy radę
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 15:30   #4323
LoLcIa123
Zakorzenienie

Roksape!!
Kciuki ) ja też mam twardnienia brzucha i boję się tej skróconej szyjki.. na razie była ok, ale wszystko się może zmienić z dnia na dzień :/.
Staram się dużo leżeć, ale mam z tym problem, bo mam ważne sprawy na głowie i muszę ciągle gdzieś latać .
Mój brzuch w ogóle twardnieje często tylko po jednej stronie i mam taki odstający głaz z jednej, z drugiej normalnie.
:/

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 15:34   #4324
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Normlanie nie mam sily a musze isc na te chszciny. Dzisaj calkiem mi sie nic nie chce,dlugo napewno nie wysiedze
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
My zaraz idziemy na roczek..tez nie mam ochoty ani siły..
Właśnie przed chwilą z mężem rozmawiałam, że jutro na chrzest znajomych córeczki idziemy i że strasznie nam się nie chce Ale już potwierdziliśmy miejscówkę w restauracji więc teraz głupio nie pójść wcale

A tak w ogóle to witam się w 25 tygodniu

Edytowane przez Hasiap
Czas edycji: 2014-08-09 o 15:36
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 15:55   #4325
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Roksape!!
Kciuki ) ja też mam twardnienia brzucha i boję się tej skróconej szyjki.. na razie była ok, ale wszystko się może zmienić z dnia na dzień :/.
Staram się dużo leżeć, ale mam z tym problem, bo mam ważne sprawy na głowie i muszę ciągle gdzieś latać .
Mój brzuch w ogóle twardnieje często tylko po jednej stronie i mam taki odstający głaz z jednej, z drugiej normalnie.
:/
Kochana myślę, że jak leżysz i bierzesz leki to nie powinno być źle. Ja cały dzień na nogach byłam, bo dwoje dzieci a czasem trzeba było młodsze podnieść, bo płakało czy z wanny wyjąć i już swoje zrobiło. Szkoda, że lekarz na poprzedniej wizycie nic nie wspomniał, że ta szyjka taka słaba,bo bym się oszczędzała a tak myślałam, że coś jeszcze można zrobić a tu nic. No lepiej już mieć krążek i chodzić jakoś do końca niż leżeć, bo nie wyobrażam sobie leżeć przy dwójce dzieci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 16:30   #4326
LoLcIa123
Zakorzenienie

No właśnie też tak średnio leżę, bo mam sporo obowiązków, więc jak szyjka mi się sypnie, to będę za krążkiem, to dobre wyjście, dobrze że są takie metody

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 17:19   #4327
alekaz1
Zakorzenienie

Dopiero wrocilismy nie bylo tak zle. Moj tz tych wszystkich ludzi zna od zawsze ja ich widzlam moze 3 czy 4 raz ale fajnie bylo. Cala impreza po kosciele na ogrodku grill salatki tak na luzie ale juz zmeczona bylam to wrocilismy do domu.
Stary 2014-08-09, 18:38   #4328
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Dopiero wrocilismy nie bylo tak zle. Moj tz tych wszystkich ludzi zna od zawsze ja ich widzlam moze 3 czy 4 raz ale fajnie bylo. Cala impreza po kosciele na ogrodku grill salatki tak na luzie ale juz zmeczona bylam to wrocilismy do domu.
O to fajnie ciekawa taka impreza na chrzciny, u nas to zaraz mnóstwo szykowania, bo przyjęcie albo restauracja.

Dzieciaki jakoś sobie dają radę. Basia trochę o mnie wypytywała, martwi mni jeszcze noc, ale mam nadzieję, ze da radę. Jak prześpi noc to będę spokojniejsza jak by nie było to musi być ten pierwszy raz, że bez mamy będzie te kilka dni. Mam nadzieję, że to ja się tak mocno tym stresuje a ona nie

Stary 2014-08-09, 19:26   #4329
Suqub
Zakorzenienie

Hej.
Tak piszecie o tych imprezach a mnie nerwy łapią bo w następnym roku męża chrześniak idzie do komunii i już kasę trzeba zbierać

Mąż był dziś świadkiem jak maleństwo mnie kopnęło i szoku był, że tyle siły ma i że widać ten "podskok" brzucha.

Roksape najcięższy moment to będzie zasypiania ale Basie to dzielne dziewczynki da radę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 19:28   #4330
19Inka90
Wtajemniczenie

Roksape Ja pamiętam ze bardzo chętnie zostawalam z ukochaną babcią Także nie przejmuj się, pewnie cięższe to dla Ciebie niż dla Basi

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 20:18   #4331
alekaz1
Zakorzenienie

Ale jestem zamulona normalnie oczy mi sie zamykaja.
Mi sie taka wersja przyjecia na ogrodku na luzie bardziej podoba niz restauracja np ale ja za rok to pewnie bede robic gdzies w restauracji bo u tesciow na ogrodku za malo miejsca jest.
Stary 2014-08-09, 20:31   #4332
Hasiap
Rozeznanie

Ja właśnie jutro na chrzciny w restauracji, ale średnio mi się chce bo to do znajomych a wiadomo że chrzciny to rodzinna impreza.. Ale jesteśmy ze sobą dość blisko i znamy bliską rodzinę znajomych więc nie będzie osób "obcych". Co do chrzcin swojego dziecka, to mi by się widziała opcja np większego grilla na ogrodzie z sałatkami itp.. Ale jest jedno ale.. trzeba by było u teściów robić na wiosce 7km ode mnie i nie wiem jak moja rodzina by się czuła, czy nie zbyt skrępowana.. a druga rzecz, że ja chrzciny planuję jakoś na luty - marzec więc na grilla trochę za wcześnie
Stary 2014-08-09, 21:20   #4333
alekaz1
Zakorzenienie

Sasia a jaki rozmiar tych pieluch tetrowych bo nie wiem jakie wziasc
We wtorek lub srode podejde do mniejszej wersji bobolandu na osiedlu Kaliny zobacze tetry

jutro zamowie przescieradelka do lozka i na przewijak
Stary 2014-08-09, 22:25   #4334
sasia25
Rozeznanie

Alekaz, kurcze nie wiem jaki to rozmiar, bo pieluchy zostały w PL i czekają na wysyłkę więc nie mam jak sprawdzić. Wydaje mi się, że tam był tylko jeden rozmiar. Ja ogólnie czułam się w tym sklepie zagubiona i jakaś przemiła pani podała mi te więc nawet nie patrzyłam na opis

A ja dziś kupiłam 2 butelki i wkładki laktacyjne avent w tk maxx. Listy jeszcze nie zrobiłam (może jutro przyjdzie wena ), ale postanowiłam zacząć już kupować tego typu rzeczy.

Myślicie, że 2 butelki 150ml wystarczą na początek? chyba dokupię jeszcze 2 w innym rozmiarze, a później chyba tylko smoczki się wymienia
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 22:34   #4335
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Myślicie, że 2 butelki 150ml wystarczą na początek? chyba dokupię jeszcze 2 w innym rozmiarze, a później chyba tylko smoczki się wymienia
Ja mam narazie 160ml butelkę antykolkowa z MAM chce dokupić jeszcze jedna ale 260ml (rewelacyje ponoć) one mają odkręcane dno. Jedna mam babyono duża tez antykolkowa i czekam na butle aventa od koleżanki jakąś 0+ natural.

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-09, 22:43   #4336
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam narazie 160ml butelkę antykolkowa z MAM chce dokupić jeszcze jedna ale 260ml (rewelacyje ponoć) one mają odkręcane dno. Jedna mam babyono duża tez antykolkowa i czekam na butle aventa od koleżanki jakąś 0+ natural.
To będziesz dawać wszystkie na zmiane?
Ja właśnie kupiłam dwie aventa 0+ natural, one są antykolkowe. zastanawiałam się jeszcze nad tommee tippee, ale ostatecznie wziełam tamte i teraz nie wiem, dokupić z innej firmy czy te wystarczą czy co
dzieci takie malutkie od początku coś z nich piją poza mlekiem? właśnie na innym wątku dowiedziałam się o herbatkach, ale nie wiem...wodę może piją też? chyba nie jestem gotowa na dziecko!

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-08-09 o 22:45
Stary 2014-08-09, 22:49   #4337
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
To będziesz dawać wszystkie na zmiane?
Ja właśnie kupiłam dwie aventa 0+ natural, one są antykolkowe. zastanawiałam się jeszcze nad tommee tippee, ale ostatecznie wziełam tamte i teraz nie wiem, dokupić z innej firmy czy te wystarczą czy co
dzieci takie malutkie od początku coś z nich piją poza mlekiem? właśnie na innym wątku dowiedziałam się o herbatkach, ale nie wiem...wodę może piją też? chyba nie jestem gotowa na dziecko!
Ja wiem z relacji ze dobre są te MAM i takie miałam cały czas w planach...dostałam te babyono i aventa..jak dziecko będzie chciało pić z wszystkich to fajnie jak nie bo wybierze sobie jedną z nich to kupię więcej tego co sama wybierze...wiesz jak to jest..ja chcę to a w prezentach dostane coś innego

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-10, 07:46   #4338
maczuma
Rozeznanie

Ja na razie nie ogarniam jeszcze tematu butelek...

Witamy się z Wami w 6 miesiącu!
Stary 2014-08-10, 08:05   #4339
basiabasia989
Rozeznanie

Witam się słonecznie niedzielnie wczoraj przysmazylam na basenie (tam łatwiej mi znieść upały) czoło i ramiona, jakoś dziwnie nie równo mnie opala w tym roku. Wiem ze niby nie powinnam ale brzuszek zakrywam, biały jak ściana a ja ogólnie czuję się dobrze, młoda czasem kopnie więc jestem spokojna. Dzisiaj znowu upalnie...

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Co do butelek, w rodzinie widziałam ze aventa wszyscy kupowali. Te butelki.są szklane?

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Alekaz nam też się chrzciny szykują nie długo, miałam być chrzestną ale ze w ciąży jestem to zaszczyt kopnął mojego męża...znowu po raz 3 tylko każde dziecko u innej siostry.. Czy oni myślą ze my tacy bogaci jesteśmy?

My chrzciny planujemy gdzieś w kwietniu. Ale jak Policzyłam ze miało by być 30 osób dorosłych i 15.dzieci to chyba skończy się na samym obiedzie dla chrzestnych i babć

Roksape trzymajcie się tam, a my.trzymamy kciuki oby wszytko było dobrze

Stary 2014-08-10, 08:31   #4340
Justyssia87
Rozeznanie

Witam
Roksape- dasz rade, zacisnij nogi nie martw sie, jestes pod dobra opieką zaloza pessar i jakoś będzie, musi Będę trzymać kciuki aby wszystko skoczyło się dobrze

inka- moj tez nic nie zauważa a od tygdonia z nim nie rozmawiam..takze jest kiepsko

Mi brzuch tez ciagle twardnieje a od paru dni odnosze wrazenie ze duzo mocniej bo boli mnie to jakby, i wiezadła zaczeły od wczoraj mocno bolec, nawet nie wiem jak usiasc Zobaczymy co powie lekarz za 2tyg.

I witam sie w 25tc

a ja byłam wczoraj w tym ZOO i powiem wam, takie wypady na tym etapie ciaży to juz nie dla mnie nie aje rady siedziec w aucie godz. i ani wiecej i te chodzenie.. po 2h poszlismy stamd bo nie mgolam, nie dosc ze upał ponad 30C to ten brzuch twardniejacy co chwile!!!! bylam taka zmęczona, a maz tylko chodz tu chodz tu bla bla... a jako ze z nim nie gadam to mu nawet nie mowilam o co cho i tak by nie zrozumiał baran!!
Ale juz sie mecze, niby brzuch nie taki duzy ale.. dysze, fucze, sapie, na 4pietro nie umiem wejsc!! a musz tak wchodzic 6razy dziennie! Co to bedzie potem DLATEGO ja juz teraz wszystko kupie, wczorajszy wypd mnie ejszcze bardziej w tym uswiadomil, z twardym brzuchem 2krokow nie umiem za bardzo zrobic!!! t

Co do TETR..ja kupowałam w carrfourze kiedys ale nie byly takie drogie za 20szt chyba 12zl dawalam i fajne były
milej neidzielei!! uciekam jesc
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 09:06   #4341
Roksape
Zadomowienie

Basiabasia nie wiem czy i czasem mojego tż zaszczyt nie kopnie, bo u jego brata ma się dziecko za miesiąc urodzić i ponoć ja miałam być chrzestną, ale z racji ciąży pewnie nie będę to kto wie czy nie Tż

Aventa butelki są chyba plastikowe.

Justysia to faktycznie nie fajnie z tymi twardnieniami. Lepiej więcej leżeć i może bierz magnez i no-spe, bo pewnie jak i twardnieje to dołem brzucha boli, nie daj Boże żeby się szyjka skróciła tak jak u mnie niestety

Stary 2014-08-10, 09:39   #4342
Suqub
Zakorzenienie

Witam
Ja to ciemna jestem w kwestii butelek nic nie wiem na temat firm.
Ogółem to bardzo hamuje się z zakupami. Ostatnio w aptece smoczki były na promocji, po 10 zł i co? I nie wzięłam Ja nie wiem kiedy ja to wszystko ogarne

U mnie od rana parno i duszno znowu. A tak mnie cieszył piątkowy chłód.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 09:44   #4343
sasia25
Rozeznanie

Butelki avent są plastikowe.

Linka muszę obczaić te butelki MAM o których piszesz, ale to chyba w PL, bo tu nie rzuciło mi się w oczy.

A o co chodzi z tym twardnieniem brzucha? Ja jak dużo chodzę, to czuje jak mi się brzuch na dole napina (wtedy sama mogę go rozluźnić i tak w kolko), ale nie wiem czy to jest to samo? teraz się martwie, a nie wiem czy jutro będę miała badanie dowcipne

Justysia zacznij się oszczędzać w miarę możliwości. No i wyluzuj z TZ, bo szkoda czasu, żeby boczyć się na siebie
Stary 2014-08-10, 09:48   #4344
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny co do butelek to jeśli któraś z was ma konto w ING to na internecie w katalogu bankujesz zyskujesz jest zestaw butelek aventa za 59.99 w skład zestawu wchodzą cztery butelki,smoczek i szczotka do czyszczenia My będziemy to kupowali Roksape jak tam dzieci ??

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Sasia takie napisanie od chodzenia to tym się nie martw te twardnienia u mnie to tak jakby macica chciała przez skore wyjść na wierzch i jest wtedy twarda jak głaz może mnie to nie boli ale jest to mega nie przyjemne uczucie...

Emilka
Stary 2014-08-10, 09:51   #4345
Justyssia87
Rozeznanie

butelki to fajne z są z Aventu ja takich uzywalam i faktycznie mniej kolek maly miał. Mam 1 butle 125ml nowa po synku sie uchowała i 1dokupie, w sumie 2 mysle ze starczą, a potem jak juz starszy to wiadomo ta większa 250ml chyba.

Nie chce wam smucić, ale ostatnio jakoś ciągle martwie sie wydatkami, ja tu szaleje z ubrankami a to taka pierdoła przeciez, najwieksze wydatki przyjdą dopiero pampersy, mleko (jak cycem sie nie uda) i szczepionki-to bedzie koszt! Bo chcemy pneumokoki i rotawirusy chyba jakos 2tys nam poszlo na tte szczepienia wtedy.

Policzylam ze na mleko do małego takie lepsze bebilon comfort miesiecznie pojdzie nam 280zł (o ile te mleko bedzie pic a nie drozsze lub tansze, syn pil te)

pieluchy najtansze z dady mesiecznie 84zł (najmniejszy rozmiar, bo wieksze 4-9kg juz sa drozsze i wtedy 112zl)
to w sumie juz 365zł co miesiac.
Plus inne rzeczy, żele do kapieli ale to starczy akurat na 3m-ce, tylko pytanie czy cos bedzie go uczulac czy nie i wtedy drozsze rzeczy.

I mam wyrzuty sumienia ze ciagle ogladam te ciuszki a moglabym sobie odkladac juz te pieniazki przeciez do skarbonki, a ja taka rozrzutna jestem. I po prostu jakos mnie to gnębi w srodku ciagle musze sie wziasc za siebie!

A do tego strach zwiazany z PORODEM! och nie boje sie bólu, juz wiem jak to boli, ale boje sie komplikacji strasznie! boje sie ze znow malemu tetno bedzie zanikac przy porodzie naturalnym a nikt na czas nie zdecyduje o cesarce i boje sie...ze stanie sie najgorsze wlansie tych komplikacji sie boje! nie wiem jak to będzie, Zasypiac nie moge osttanio , w nocy tez mnie to gnębi jak śpie i ciagle czuje strach. Mam taki jakis podswiadomy lęk, przeczucie jakby cos mialo sie stac TFU TFU, nie wiem o co chodzi. A te bole brzucha tylko ciagle mi o porodzie przypominaja Moze to mnie tak stresuje?ten brzuch? Ale wam smuce

chłopaki poszly na basen to ja ide dalej kalkulowac co mi sie oplaca jeszcze kupic to milej niedzieli
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 09:54   #4346
Linka1984
Zakorzenienie

http://www.nakina.pl/butelki-i-smocz...tykolkowe.html

Ja mam taką :-D ponoć super tak mówią mamy

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-10, 10:00   #4347
Roksape
Zadomowienie

Inka noc przespały i jakoś dają radę. Trochę córka za mną wołała, ale nie jest źle mi jak brzuch twardnieje to na równi z pępkiem jest taki twardy jak kamień, a już nad pępkiem jest miękki. Do tego od razu zaczyna się ból w podbrzuszu. U Ciebie Inka też tak ?

Te butelki MAM są fajne, moja mała po cc dostała w takiej mm, ale sporo kosztują

Stary 2014-08-10, 10:04   #4348
Ringo6
Zadomowienie

Ja się zastanawiam nad butelkami Timmi i zastanawiam się czy są dobre. Szwagierka ma Aventu i poleca mi, tylko że.... mały nie chce jej za bardzo pić (10m-cy). No chyba, że dobra ciocia da do picia domowy soczek marchewkowy.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:07   #4349
19Inka90
Wtajemniczenie

Roksape właśnie ciężko mi określić czy to ból ale to może dlatego ze ta ciąża juz mnie oswoila bo cały czas mnie coś boli... A to uczucie przy stwardnieniu to takie jakby silnie cos ciągnęło i klulo :/

Emilka
Stary 2014-08-10, 10:10   #4350
sofia_the_first
Raczkowanie

Hej co do butli polecam avent na poczatek te najmniejsze... jeszcze jak dziecko pol na pol z cycem i nie chce aventu bo maja dosc sztywne smoczki... ultra miekkie sa dr browns ale tez drozsze... no ale moja odrazu zlapala i pozniej nie miala problemu... jak ka wstaje to z miejscs mam twardy brzuch jak kamien od dawna dawna.. z corka byl taki do samego konca
.. najgorsze sa bole jak na okres...wtedy trzeba sie polozyc...

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-08-10 o 10:14
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości