|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
Z rowerkiem to samo, chyba przyjemniej pedałować na świeżym powietrzu dopóki można..
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie ma żadnego. Będzie w zimie ale teraz pojeździj sobie prawdziwym rowerem ponieważ będziesz miała wtedy duuużo motywacji, żeby pedałować i zwiedzać. Rowerej stacjonarny jest meega nudny. Do tego bieganie jest za darmo więc po co miała byś za nie płacić? Buciki sportowe i wio :d Możesz biegać wzdłuż wisły, kupę ludzi tam teraz jeździ i biega :d
|
|
|
#513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bieganie na dworze odpada, nie mogę się zmobilizować jeśli nie mam czegoś co mnie z tym wiąże (czyt. karnet) :P ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ogólnie dzięki, ale pytam o konkretne rzeczy i proszę kogoś o odpowiedzi dotyczące tych konkretnych rzeczy :P |
||
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście przed i po dobrze jest się rozgrzać na macie, rozciąganie itp. Po można sobie pozwisać z drabinki dla rozciągnięcia mięśni ![]() Też nienawidzę lata i też najlepiej mobilizuje mnie karnet
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem rowerka się nie boję bo mam w domu tylko na razie nie mogę z niego korzystać. |
|
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprócz tego na przykład paprykę. banany - ale to jest bardziej opcja deserowa. najlepiej przeciąć skórkę i ponadziewać czekoladą - pychota! bardzo dobre są sery typu camembert zgrillowane [w folii, z przyprawami]. często są w sklepach na wyprzedaży, bo kończy się im data ważności, więc kosztują grosze
|
|
|
|
|
#517 |
|
seriously? no.
|
Jakiej firmy STOPERY polecacie? Czy nie ma różnicy między stoperami różnych firm?
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się też keidyś z grillowanymi plastrami ananasa
|
|
#519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie to dobre buty, rozgrzewka truchtem i tyle. Jak chcesz ogólnie coś osiągnąć to polecam: http://pl.wikipedia.org/wiki/HIIT Bieganie jak większość ludzi prawie nic nie daje.
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze względu na intensywny charakter trening nie powinien być wykonywany przez osoby o niskiej kondycji fizycznej i wydolności tlenowej.
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) widzę, że Ty się trochę znasz, powiedz, co jest najprostszą metodą na redukcję tkanki tłuszczowej? Zwykłe MŻWR u mnie nie działa Bieganie/rower + wcinanie białka/ warzyw/ jeszcze coś innego? Jeżeli możesz skieruj mnie do jakiejś mądrej strony. Jestem w jakimś takim punkcie, w którym nic nie pomaga Chyba nie muszę mówić, że mam przez to małą depresję
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#523 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biegając jednostajnie i wolno jak większość ludzi nic się nie osiąga bo nie ma bodźca do rozwoju. Cytat:
ALe z tego co wiem to tak jak wyżej, -HIIT jest dobry i na wydolność i na odchudzanie. Przeczytaj sobie to hasło. (google > HIIT, hiit bieganie, hiit rower etc) -dieta w której zwracasz uwagę na indeks glikemiczny (google > indeks glikemiczny) -dieta Dr Haya czyli poprawne łącznie produktów - parę prostych zasad w stylu "jak jesz mięso to nie jedz ziemniaków bo się źle trawi" (google > dieta dr haya, dieta rozdzielna) -i polecam książkę "dieta bez przenicy" Williama Davisa (bardzo niefortunne tłumaczenie z angielskiego Wheat belly; Pszeniczny brzuszek. Bo najważniejszą przyczyną otyłości według tej książki są zboża. Ja ściągnąłem ale są też w księgarniach za 30zl wiec jak wolisz. Zaczyna się od słów "Czy wiesz, że dzie kromki pełnoziarnistego chleba mogą podwyższyć poziom glukozy we krwi bardziej niż dwie łyżki cukru?" -utrata wagi nawet do 20 killogramów w ciągu kilku pierwszych miesięcy itd Recenzja (nie czytałem tej recenzji) http://recenzentka.blox.pl/2013/12/W...-pszenicy.html A z suplementów to chyba tylko chelatowany chrom pod warunkiem, że masz niedobór chromu a tak to odradzam wszystkie dopalacze i spalacze ![]() Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
|
|
|
#524 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
No, jak będzie z Poznania biegać nad Wisłę, to jej to najbardziej pomoże w uzyskaniu kondycji. ![]() Odpowiesz mi w końcu, ile to jest "małe ilości" odnośnie ilości białka w diecie dorosłego człowieka? |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzeniona
|
Czy trudne jest wszycie suwaków w rękawy ramoneski (chodzi o to, żeby dało się podwinąć te rękawy)? Chodzi o to, czy jak ktoś ma maszynę i potrafi wszyć normalnie zamek np. do spodni, to czy ta cała eko-skóra jest dużo trudniejszym materiałem?
|
|
|
|
#526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ma w profilu.Nie odpowiem
|
|
|
#527 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
2. Dieta rozdziela jest BREDNIĄ. W każdym posiłku NALEŻY spożywać dobrze przyswajalne białko, węglowodany i tłuszcze. 3. Rezygnowanie ze zbóż jest sprawą INDYWIDUALNĄ. Większość społeczeństwa nie musi rezygnować. 4. Utrata wagi powyżej 2 kg miesięcznie jest BŁĘDEM. 5. Wszelkie suplementy są ZBĘDNE, jeśli człowiek stosuje zbilansowaną, racjonalną dietę, bez żadnych sztucznych ograniczeń. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Nie jest. Cytat:
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hasło "brzuszek pszeniczny" znam bardzo dobrze Właśnie jak odstawiłam pszenicę to widziałam efekty ale baaaaardzo małe i bardzo powoli. Nabiał też mi nie służy, z mięsem mi nie po drodze i za bardzo nie mam co jeść ![]() Tak czy inaczej dzięki, będę się zagłębiać w temat.
|
|
#529 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Na dobrą sprawę można nawet ręcznie. Ani to grube, ani rozciągliwe...
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
|
#531 |
|
and cigarettes
|
Ponieważ więcej jest zbyt szybko. Skóra się nie regeneruje, możliwy jest jej nadmiar po redukcji, metabolizm zwalnia, zwiększa się ryzyko jo-jo przy wychodzeniu z redukcji.
Optimum wynosi 0,5-0,8 kg tygodniowo - ta wyższa wartość dla osób z dużą nadwagą. |
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę obwody mi spadły, ale nieznacznie. Coś muszę źle robić, ale nie mam pojęcia, co Znasz się trochę na temacie?
|
|
#533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Ty jesteś brednią. Masz na obiad kubełek z napisem węglowodany i jesz z niego łyżką a potem masz kubełek z napisem tłuszcze i pijesz słomką? Jedząc dowolną mieszankę warzyw zawsze masz tam wszystko o czym wspominasz. A jak chcesz coś z dużą przewagą to jedz jakieś fasole czy inne orzechy. Jedzenie mięcha przy każdym posiłku sprawi że wykoleisz się bardzo szybko bo mięso samo w sobie jest toksyczne (chyba, że cię stać na dziczyznę), drogie, i jedząc je przekraczasz możliwe do strawienia ilości białka dziennie. 3. Rezygnacja z palenia też jest indywidualna. I większość nie musi rezygnować. I co z tego? Czy to czyni palenie dobrym? 4. Tego nie wiem. Ale ty to mówisz, więc automatycznie wątpię. 5. Chyba, że mamy beznadziejne gleby ubogie np w selen czy jod. Nie ma za co xd A i jeszcze jedno. Jak kupujesz jakieś soki to bierz z cukrem bo jak ma syrop glukozowo fruktozowy to podobno wszystko co zjesz w trakcie i po jego spożyciu będzie szło w tłuszcz. Paradoks insulinowy i te sprawy.
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerażają mnie te rzeczy, które dzieją się w moim organizmie, a o których nie mam pojęcia
|
|
#535 | |||||||||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Wejdź na podforum fitness albo dietetyka, znajdź jakiś wątek o ogólnych pytaniach, opisz dokładnie dietę i treningi, tam Ci pomogą lepiej. To nieważne, że się nie wie, o czym pisze? Cytat:
Cytat:
Ile? Jak dobrze przyswajalne? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
Poczytaj sobie podforum dietetyka, np. ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753029 Będziesz lepiej wiedziała, co powinnaś zmienić/na co zwracać uwagę/czego unikać. Broń borze - nie odstawiaj wszelkich zbóż i mięsa, nie jedz samych warzyw, bo to niby zbilansowana, zdrowa dieta dla dorosłego człowieka. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-08-10 o 01:05 |
|||||||||
|
|
|
#536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nie da się ponieważ różne produkty trawią się na różnych odcinkach przewodu pokarmowego i w różnym środowisku potrzebując różnych enzymów. Dlatego albo jesz kartofle z surówką albo kotlet z surówką ale nigdy kartofle z kotletem. (Oczywiście ty tak robisz bo robisz źle) 3. A kto nie powinien rzucić zboża którego gatunek powstał 70 lat temu i jest bardzo toksyczny i który to stanowi 99% pszenicy a poprzednie naturalne gatunki to już tylko ciekawostka która daje 10 razy mniejsze plony przy trudniejszej i bardziej wymagającej uprawie? 4. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że możesz tego nie wiedzieć jak wielu rzeczy ale roślina potrzebuje gleby żeby urosnąć. A NAWET POWIEM WIĘCEJ. W roślinie nie pojawią się pierwiastki których nie było w glebie na której rosła. I co, naprawdę było takie trudne? 5. Przeczytaj tą książkę za free na necie i zdecyduj sama co zrobić ze zbożami. A mięso jak najbardziej ja bym jadł (i jem) tylko nie w absurdalnych ilościach jak codziennie.
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-10 o 01:37 |
|
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuje jakiegoś dobrego lubrykantu (durex i inne drogeryjne nie wchodzą w grę) lub czegokolwiek co zwalczy suchość pochwy w czasie stosunku, polecicie cos ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Z rowerkiem to samo, chyba przyjemniej pedałować na świeżym powietrzu dopóki można..

Bieganie/rower + wcinanie białka/ warzyw/ jeszcze coś innego? Jeżeli możesz skieruj mnie do jakiejś mądrej strony. Jestem w jakimś takim punkcie, w którym nic nie pomaga
Chyba nie muszę mówić, że mam przez to małą depresję 

Przerażają mnie te rzeczy, które dzieją się w moim organizmie, a o których nie mam pojęcia