maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-10, 19:54   #1351
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest
Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Prostowałaś włosy zawinięte w folie ??? Nie topiła się ta folia? Nie umiem sobie tego wyobrazic
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 20:11   #1352
Surya
Rozeznanie

kompletnie nic złego ani z włosami, ani z folią, ani z prostownicą się nie działo ja mam taka najprostszą z supermarketu, wiec pewnie do zawrotnej temp się nie rozgrzewaczytałam, że dzięki temu rozchylają sie łuski włosa i odżywka wnika głęboko miałam jej naprawdę dużo na włosach efekt jest taki, ze włosy mam na prawdę teraz super wyglądają i układają sie dużo lepiej niz przy standardowym uzywaniu waxa a prostownicę trzymałam krótko dosłownie tyle, aby się płytki złączyły i zaraz przechodziłam wyzej folia się nagrzewala, a po zwnięciu w górę trzymała ciepło aż do samego zdjęcia

dołączam zdjęcie moich włosów po tym zabiegu jak i po zwyczajnym wczesniej zawsze bardzo mi sie puszyły i lekko falowały...a teraz są proste i ładnie się ukladają przynajmniej jak na moje włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia 19.VI.07 .JPG (22,7 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC00636.JPG (54,5 KB, 147 załadowań)

Edytowane przez Surya
Czas edycji: 2007-07-10 o 21:03
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 10:06   #1353
ailie_primrose
Przyczajenie

super efekt! ale troche nie rozumiem. Przejezdzalas prostownisa po foli czy po wlosach?
ailie_primrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 15:49   #1354
Surya
Rozeznanie

po foliipo to w nia owinelm wlosy zeby nie dotykac prostownica mokrych
Stary 2007-07-11, 19:48   #1355
dziuniaaa
Zakorzenienie

Jutro próbuję ten sposób i zdam relację.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 21:31   #1356
Surya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Jutro próbuję ten sposób i zdam relację.
ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie tylko z prostownicą trzeba ostrożnie
Stary 2007-07-11, 21:37   #1357
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

zainspirowalas i mnie Surya bo juz sie nie moge doczekac jutro zeby wyprobowac tego
Eska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 21:53   #1358
Surya
Rozeznanie

hehe najgorzej będzie jak nie daj Boże coś złego się przydarzy:P i zostanę wyklęta przez wizażanki:P ....odpukać:P róbcie dziewczyny dokładnie tak jak w opisie i na wszelki wypadek jak na końcówki owinięte folią przyłożycie prostownicę to zanim zaczniecie dalej szaleć sprawdźcie czy nic złego się nie dzieje jutro w pracy będę się stresować bo czuję sie za Was i za Wasze włosy odpowiedzialna:p ryzyko zawsze towarzyszy odkryciom nie mniej jednak życzę wspaniałych efektów

p.s. w momencie kiedy dociskamy prostownicę słychać takie syczenie, ale nic złego się nie dzieje

Edytowane przez Surya
Czas edycji: 2007-07-11 o 22:19
Stary 2007-07-11, 22:10   #1359
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

ja Cie nie bede obwinac, najwyzej swoja prostownice :P ale ustawie na niska temperature wiec powinno byc ok dziekuje juz z gory za rade
Eska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 22:23   #1360
mysiamysia
Wtajemniczenie

Lece jutro po Wax Czytalam juz ten watek wczesniej ale zapomnialam....a teraz moje wlosy wołają o pomoc...prostowalam jakieś 8 miesięcy prostownicą i teraz łamią mi sie...nawet nie wiem kiedy stracilam tyle wlosow :O Jednego dnia obudzilam sie i stwierdzilam'kurcze gdzie moje wlosy,kiedys mialam takie gęste i puszące sie ,ze mialam ich serdecznie dosyc,a teraz? teraz mam ich jakby o polowe mniej' No i musze coś robić...przestalam prostować od tygodnia [o ile dobrze pamietam,a moze to juz ponad tydzien] Po prostu bylam przekonana ,ze jak nie wyprostuje to wygladam beznadziejnie..to bylo juz jak nałóg,taka obsesja prostych wlosow.A teraz podobają mi sie fale i lece szukac jakis przepisow na ładne fale bez stania godzinami przed lustrem

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 22:33   #1361
mysiamysia
Wtajemniczenie

A tak w ogole ktorego waxa uzywac jezeli mam wlosy u nasady szybko przetluszczajace sie [musze codziennie myc] a dalej suche siano? no i na dodatek zrobily sie cienkie [a kiedys mialam grube to po prostowaniu... ] http://vena-vita.pl/produkty,nazwa,wax którą wybrać w moim przypadku,powiedzcie dziewczyny ktore używają juz Waxa

Pcha nas ku lepszemu...

!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

Stary 2007-07-11, 22:37   #1362
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Napisane przez mysiamysia Pokaż wiadomość
A tak w ogole ktorego waxa uzywac jezeli mam wlosy u nasady szybko przetluszczajace sie [musze codziennie myc] a dalej suche siano? no i na dodatek zrobily sie cienkie [a kiedys mialam grube to po prostowaniu... ] http://vena-vita.pl/produkty,nazwa,wax którą wybrać w moim przypadku,powiedzcie dziewczyny ktore używają juz Waxa

Jezeli sie przetluszczaja uzywaj raz w tygodniu,a poza tym on nie przetluszcza wlosow

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 23:05   #1363
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Jezeli sie przetluszczaja uzywaj raz w tygodniu,a poza tym on nie przetluszcza wlosow
No tak tylko ,ze w tym watku ogolnie o Waxie sie pisze,a jak widze na tej stronce to jest kilka rodzajow Waxa

Pcha nas ku lepszemu...

!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

Stary 2007-07-12, 08:58   #1364
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Hej dziewczyny! Ja też już jestem po pierwszym użyciu Waxa, zachęcona waszymi wypowiedziami i uważam, że jest to genialna maseczka. Mam bardzo przetłuszczające się włosy, myję codziennie wieczorem, a i tak na drugi dzień po południu wygladam jakby mi ktoś wylał na głowę butelkę oleju, a po Waxie mogę myć co 2 dni! I to już po pierwszym użyciu! A mojej siostrze po 2 razach praktycznie całkowicie zlikwidował łupież, z którym nawet pani dermatolog nie dawała sobie rady i już chciała dać jej sterydy. Gorąco polecam!
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 09:17   #1365
kosmita77
Zakorzenienie

Mysiamysia ja polecam Ci te 2 waxy od konca, bo one nie maja w skladzie sls. sa polskiej firmy, a reszta zagraniczna wlasnie z tym swinstwem. jesli wlosy sa suche i zniszczone jak napisalas to wez tę http://vena-vita.pl/produkt,id,65924...zczonych+250ml. jesli wypadaja, wez tę http://vena-vita.pl/produkt,id,65924...zczonych+250ml.
jesli bedziesz chciala te z sls (ja mialam brazowy i sobie chwalilam) ale sie naczytalam o sls i juz wiecej na pewno go nie kupie.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 10:40   #1366
dziuniaaa
Zakorzenienie

Ja właśnie robię extra pielęgnację moim włosom. Skończę to napiszę jak efekty i co robiłam.
Nie wiedziałam o tym SLS, ten Wax mi się skończy to kupię ten polskiej firmy. W każdej aptece go dostanę?

Stary 2007-07-12, 13:02   #1367
karla_92
Zakorzenienie

A wiecie moze czy Sodium Laureth i Lauryl Sulfate (SLS) rozni sie czyms od Ammonium Laureth i Lauryl Stulfate?(ALS) Nie wiecie czy ten ALS jest jeszcze silniejszy od SLS?Bo zauwazylam ze myjac wlosy szamponem z ALS wlosy pienia sie jeszcze bardziej niz z szamponem z SLS A tak na marginesie to piana wcale nie swiadczy o skutecznosci szamponu. I nie oznacza to ze skoro szampon sie nie pieni wlsoy nie sa czyste, wiem to nawet po sobie To ze wytwarza sie duza ilos piany swiadczy o wysokiej zawartosci skladnikow chcemicznych. Przyklad: naturalny (a przynajmniej w wiekszym stopniu niz wiekszosc) szampon z czarnej rzepy firmy Eve czy cos takiego, o ktorym wiekszosc pisze ze sie nie pieni. Wiec trzeba sie cieszyc ze szampon sie nie pieni a nie wyrzucac go do kosza albo wystawiac negatywne recenzje na kwc tak jak robi to wiele wizazanek
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 13:04   #1368
Surya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Ja właśnie robię extra pielęgnację moim włosom. Skończę to napiszę jak efekty i co robiłam.
Nie wiedziałam o tym SLS, ten Wax mi się skończy to kupię ten polskiej firmy. W każdej aptece go dostanę?
tez jestem ciekawa gdzie mozna go kupic i ile kosztuje?
Stary 2007-07-12, 13:19   #1369
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Surya Pokaż wiadomość
tez jestem ciekawa gdzie mozna go kupic i ile kosztuje?
w aptece u mnie kosztuje mniej wiecej tyle samo, albo mniej niz zwykly wax. ale nie kupowalam bo jeszcze chce skonczyc stary

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 13:35   #1370
karla_92
Zakorzenienie

Wiecie moze czy ta maske WAX mozna nakladac na wlosy codziennie? Na ulotce pisze ze co 3-5dni do uzyskania widocznej poprawy. Ale mozna uzywac codziennie czy to nie ma sensu bo to i tak nie da nic wlosom albo moze je w jakis sposob pogorszyc? A ta maseczka nie przetluszcza skoro naklada sie ja na skore glowy? Pytam bo mam strasznie przetluszczajace sie wlosy. PS: ta maske mozna to tez dostac w specjalistycznych sklepach nie wiem czy w zielarskich czy w jakis innych, ale ja wiem ze jest w takim sklepie w Busku z tego typu specyfikami. Kosztuje16,90zl/250g, 2,40zł/saszetka 20ml(maska), 16,90zł/szampon 200ml wiec chyba bardziej sie oplaca niz w aptece

Edytowane przez karla_92
Czas edycji: 2007-07-12 o 14:14
Stary 2007-07-12, 13:45   #1371
Himka
Raczkowanie

Przepraszam że się może powtórzę ale zamierzam kupić dziś tego cudownego WAXa i w związku z tym mam pytanie ponieważ zauważyłam że oprócz tego oryginalnego jest też WAX firmy L'Biotica,
doszłam tylko do 33 strony na forum i już dalej nie mogę bo mnie oczy zaczeły boleć więc który bardziej polecacie?????Czy obydwa są równie dobre????
Dodam że mam włosy bardzo zniszczone farbowaniem z koloru średni brąz na jasny blond farbą palette i do tego ostatnio bardzo zaczęły mi wypadać (a raczej nawet łamać się bo zauważyłam że mimo że mam 0,5 cm ciemne odrosty na włosach które mi wypadają ich nie ma... )
Bardzo bym prosiła również o polecenie jakichś sprawdzonych specyfików które mogą uratować moje włosy.
Zastanawiałam się nad maską firmy Allwaves i mleczną Kallosa? Ale może polecicie mi coś lepszego co potrafi zregenerować włosy
Pozdrawiam
Himka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 14:02   #1372
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Wiecie moze czy ta maske WAX mozna nakladac na wlosy codziennie? Na ulotce pisze ze co 3-5dni do uzyskania widocznej poprawy. Ale mozna uzywac codziennie czy to nie ma sensu bo to i tak nie da nic wlosom albo moze je w jakis sposob pogorszyc? A ta maseczka nie przetluszcza skoro naklada sie ja na skore glowy? Pytam bo mam strasznie przetluszczajace sie wlosy.
mi akurat przetluszczala wlosy. sprobuj raz i zobacz jak dziala na Twoich wlosach.
Cytat:
Napisane przez Himka Pokaż wiadomość
Przepraszam że się może powtórzę ale zamierzam kupić dziś tego cudownego WAXa i w związku z tym mam pytanie ponieważ zauważyłam że oprócz tego oryginalnego jest też WAX firmy L'Biotica,
doszłam tylko do 33 strony na forum i już dalej nie mogę bo mnie oczy zaczeły boleć więc który bardziej polecacie?????Czy obydwa są równie dobre????
Dodam że mam włosy bardzo zniszczone farbowaniem z koloru średni brąz na jasny blond farbą palette i do tego ostatnio bardzo zaczęły mi wypadać (a raczej nawet łamać się bo zauważyłam że mimo że mam 0,5 cm ciemne odrosty na włosach które mi wypadają ich nie ma... )
Bardzo bym prosiła również o polecenie jakichś sprawdzonych specyfików które mogą uratować moje włosy.
Zastanawiałam się nad maską firmy Allwaves i mleczną Kallosa? Ale może polecicie mi coś lepszego co potrafi zregenerować włosy
Pozdrawiam
polecam L'Biotica - bez sls, wiec mniej szkodliwy. na wlosy dobry jest tez olejek rycynowy i kokosowy. sa o nich oddzielne watki
Stary 2007-07-12, 14:19   #1373
karla_92
Zakorzenienie

A to w takim razie mozna go nie nakladac na skore glowy? Ale wydaje mi sie ze raczej nie bo to ma dzialac na cebulki A wiecie ile kosztuje jedna saszetka tej maski w aptece? Choidzi mi o ten polski Wax L'Biotica

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 14:42   #1374
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
A to w takim razie mozna go nie nakladac na skore glowy? Ale wydaje mi sie ze raczej nie bo to ma dzialac na cebulki A wiecie ile kosztuje jedna saszetka tej maski w aptece? Choidzi mi o ten polski Wax L'Biotica
teoretycznie mozna, sama tak robilam, ale Wizazanki mnie uswiadomily ze trzeba na skoresaszetka kosztuje u mnie ok. 2zl-3zl.
Stary 2007-07-12, 14:51   #1375
Himka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość

polecam L'Biotica - bez sls, wiec mniej szkodliwy. na wlosy dobry jest tez olejek rycynowy i kokosowy. sa o nich oddzielne watki
W takim razie lece do apteki
Himka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 14:58   #1376
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Himka Pokaż wiadomość
W takim razie lece do apteki
rycynowy to w aptece, ale kokosowy w sklepie ze zdrowa zywnoscia dostaniesz
Stary 2007-07-12, 14:59   #1377
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Ja kupowam 1 saszetke za 2,40 zł i starczyła mi na 3 użycia. Mam włosy krótkie i cieniutki.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 15:03   #1378
KENZO
Rozeznanie

Surya zainteresowalas mnie ta metoda a czy na zdjeciach masz włoski modelowane lub prostowane czy pozostawione do naturalnego wyschniecia?
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 15:19   #1379
Surya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
Surya zainteresowalas mnie ta metoda a czy na zdjeciach masz włoski modelowane lub prostowane czy pozostawione do naturalnego wyschniecia?
wlosy zawsze "ukladam" w ten sam sposob..czyli mam glowę pochyloną w dol i suszac wlosy przeczesuje je zwykla szczotka to wszystko na 1 i 2 zdjęciu robilam dokladnie tak samo a efekty rozne wlosy same sie tak wyprostowaly dzis juz mija 2 dzien po tym zabiegu, wlosy troszke mi sie podkrecily do srodka ale nie sa spuszone i wygladaja tak jakbym je ukladala na grubej okraglej szczotcezastanawiam sie czy nie stosowac folii i prostownicy takze do innych odzywek dzis albo jutro pewnie sprobuje
Stary 2007-07-12, 20:23   #1380
dziuniaaa
Zakorzenienie

No i dzisiaj tak zrobiłam moim włoskom: przed myciem dałam na nie naftę kosmetyczną ( mam taką z zawartością olejku rycynowego) na 10 min, później umyłam szamponem brzozowym z dodatkiem olejku, później dałam Wax podgrzany w mikrofalówce i metodą Surya'i nałożyłam na włosy, z nim posiedziałam 40 min. Spłukałam pare min zimną wodą i dałam odżywkę bez spłukiwania Hegronu z naftą kosmetyczną, później w końce podsuszonych włosów (zawsze schną same) dałam trochę jedwabiu.
Normalnie nie moje włosy miodzio. I jak się układają. I to tak dla mnie - między Waxem a Hegronem zrobiłam płukankę dla mojego blond balejażu na odświeżenie.
I włosów wcale nie mam przeciążonych, chcoiaż mi by to było na rękę. Za to są starsznie puszyste, a same z siebie nie są takie z reguły.
Żyć nie umierać.
No i pochwalę się, że jakie piękne odrosty już mam (balejażu już nie chcę, a zapuszczam).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości