|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXVIII + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
no i te odpryski... szponów ![]() i też się zgadzam
|
|
|
#4292 | |||
|
Konto usunięte
|
Ale w długich czy krótkich?
![]() Dziękuję niestety przekłamany.Cytat:
Czekam jak urosną,a i tak były krótsze. Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXVIII + przeogromna dawka plotek!
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47636875]Ale w długich czy krótkich?
![]() Dziękuję niestety przekłamany.[/QUOTE] w takich za opuszkę zaraz ![]() bo masz dość szerokie, jak to się po polsku mówi... wały paznokciowe chyba myślę, że ładnie by było, chyba kiedyś miałaś, ale nie pamiętam
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorzej, że złamały się idealnie wręcz i.. właśnie ścięłam je na zero. Teraz witajcie 2-3 miesiące ciągłego pociągania bezbarwnym. Długość chcę taką trzymać w przyszłości ale nad kształtem popracuję bo doświadczenia nie mam żadnego, tylko czasem coś zrobię pilniczkiem ale to czysto amatorska robota. Żegnajcie zachwyty, poczucie dumy i okrzyki na imprezach "one nie mogą być naturalne", miód dla serca. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ech dziewczyny, wiem, że macie się czym chwalić i dużo z prezentowanych paznokci sprawia naprawdę imponujące wrażenie. Miałam na myśli chwalenie się w swoim towarzystwie, bardzo młodym gronie gdzie narzekanie jest tylko na wiecznie połamane paznokcie. A długość to już chyba kwestia tego co kto lubi. |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie wyglądają wtedy po prostu na niezadbane a czemu masz chodzić w bezbarwnym lakierze? przecież krótkie paznokcie też mogą wyglądać fajnie w kolorze, nie rozumiem naprawdę takiego podejścia a także tego - "im dłuższe, tym lepsze" - nieważny ich stan i wygląd oczywiście, że kwestia długości jest indywidualna, ale estetyka nawet długich paznokci powinna być zachowana, a nie, każdy innego kształtu, odpryśnięty lakier i dwa złamasy ale jak to w każdej sprawie, zrobisz jak zechcesz "wolnoć Tomku w swoim domku"powyższa opinia jest tylko moim personalnym odczuciem, żeby nie było zaraz burzy, jak Tobie/koleżankom się podoba - cieszę się Waszym szczęściem
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-08-09 o 21:59 |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie nie długość jest tu największym problemem (chociaż ja przesadnej długości nie lubię) tylko właśnie ten kształt nieokreślony i to, że chcesz nosić te dwa złamaski i samopas, jak chcesz żeby były ładne nie możesz dwa razy na miesiąc przejechać pilnikiem, kształtu trzeba pilnowaća jaki chcesz mieć kształt? kwadrat, migdał?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-08-09 o 22:19 |
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze
![]() Cytat:
rysunek musiał być, bo o to w tych paznokciach chodziło ![]() dziękuję, skrócę ![]() Dziękuję, rozumiem ![]() dziękuję, rozumiem ![]() dziękuję ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47633629]Cudownie ![]() Edit:Mani kolor jest przekłamany,wyobraźcie sobie miliony drobinek.Lakier totalnie niefotogeniczny Wiem że kształt i pomalowanie pozostawia wiele do życzenia ale malowałam paznokcie ostatni raz prawie miesiąc temu [/QUOTE]Ładne ![]() dziękuję
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz tak, jakby stało się nie wiadomo co... bez przesady. a ludzie zachwycają się widocznie byle czym, bo długość ma najmniejsze znaczenie w estetyce paznokci, uwierz. Cytat:
haha
|
|
|
#4300 | |
|
leśny stwór
|
ano, szponów, może i tak być
![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47636875] No na żywo troszkę szału jest-szkoda że zdjęcia tego nie oddają. Czekam jak urosną,a i tak były krótsze. [/QUOTE] no wiesz, nie dla każdego szał jest ten sam ale on jest ładny, tu się zgodzę, bo widziałam swatche w necie.Cytat:
Ale cóż, silą Cię nie przekonam. |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez PlasticBeach Czas edycji: 2014-08-09 o 22:41 |
|
|
|
|
#4302 | ||||||
|
Lwiątko z Cintry
|
dziękuję Cytat:
wszystkie są piękne i już nie mogę się doczekać co wykombinujesz znowu ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47633629]Edit:Mani kolor jest przekłamany,wyobraźcie sobie miliony drobinek.Lakier totalnie niefotogeniczny Wiem że kształt i pomalowanie pozostawia wiele do życzenia ale malowałam paznokcie ostatni raz prawie miesiąc temu [/QUOTE]ale śliczne, normalnie jak landrynki zdecydowanie częściej musisz pokazywać paznokcie !Cytat:
skrócić. ed: doczytałam, że już skrócone. pokaż może golasy, coś poradzimy z kształtem ![]() Cytat:
ja też.. i zastanawiam się jak tak można ![]() Cytat:
piąteczka nie jestem w stanie tego pojąć.. dla mnie to strasznie nieestetyczne jest..Cytat:
piątka ![]() Cytat:
Twoje personalne odczucie pokrywa się z moim personalnym odczuciem
look in the mirror, see that badass bitch? that's the only person you should ever worry about. Edytowane przez meeow Czas edycji: 2014-08-09 o 22:40 |
||||||
|
|
|
#4303 |
|
leśny stwór
|
Oznajmniam bezwstydnie, że mam tak oczoyebne i zayebiste i tak "moje" mani, że normalnie jaram się
![]() ![]() Nic nie powiem, jutro pokażę
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na aktualne zdjęcie
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dobranoc
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Ojdrosną Tylko trochę łyso się czuję...Cytat:
Takie mani, kiedy mówisz, że jesteś zmęczona i nic Ci się nie chce - podziw Fajne, bardzo w klimacie Ale nie podobają mi się te proste frenczowe paseczki ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47631275]Hej ![]() Na pewno nie jest tak źle [/QUOTE]Uwierz Chu, wiem co mówię Lakier pościerany do połowy, rozdwojenia na całej szerokości paznokcia i krytycznie zapuszczone skórki nie dodają uroku. Wczoraj spiłowałam na zero absolutne, dziś może ogarnę skórki, kształt różni się na każdym paznokciu, ale... odrosną ![]() Cytat:
![]() Ty byś przeszkodziła? No nie żartuj ![]() Maluj tym na co masz ochotę ![]() Rajuśku Mani, oczywiście, mistrzostwo, ale Maniurka zdecydowanie podbija serca ![]() Jest, ale to nic, dam radę ![]() ![]() Mam chyba jeszcze jakieś zaległe
|
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47633629]Edit:Mani
kolor jest przekłamany,wyobraźcie sobie miliony drobinek.Lakier totalnie niefotogeniczny Wiem że kształt i pomalowanie pozostawia wiele do życzenia ale malowałam paznokcie ostatni raz prawie miesiąc temu [/QUOTE]Kształt normalny, malowanie też ładne przecież A co to za lakier i o jakim wykończeniu? Cytat:
Jeszcze nie doczytałam ostatnich stron wątku.Będziemy odrastać razem ![]() Cytat:
|
|
#4308 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To China Glaze-Ahoy! |
||||||
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47639551]Też miałam niestety taki kryzys.Szybko wrócą do normy
![]() ![]() To China Glaze-Ahoy![/QUOTE] To znaczy to nie jest taki kryzys-krysys tylko wypad pod namioty - nigdy jeszcze nie udało mi się wrócić z całymi paznokciami ![]() Aa to rzeczywiście zdjęcie zjadło wykończenie. Piękny
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4312 |
|
szef wszystkich szefów
|
Czu, jak pielęgnujesz skórki?
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A tak w ogóle to siemka
|
#4313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hej |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no gdzie są zdjęcia? [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47639551]Jakoś wole pokazywać dłuższe ![]() Dziękuje [/QUOTE]takie też są super ![]() no hej
|
|
#4315 |
|
szef wszystkich szefów
|
Czu, chciałabym wiedzieć czy masz jakiś płyn do skórek
|
#4316 |
|
Konto usunięte
|
Nie nie mam żadnego płynu.Po zmyciu starego mani a przed malowaniem nowego smaruje je olejkiem,czekam 5 min i odsuwam patyczkiem.Tyle
![]() Miał cieszę się
Edytowane przez 5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa Czas edycji: 2014-08-10 o 14:39 |
|
|
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
Hej, tak więc na chwilę obecną paznokcie tak się prezentują, są maksymalnie krótkie bo złamanie było tak głębokie. Do pracy nad nimi jeszcze trzeba poczekać?
|
|
|
|
#4318 |
|
szef wszystkich szefów
|
Pomaluj i będzie piknie.
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj Prezesie!
Hmmm... może to i lepiej Cytat:
A już na pewno nie zapuszczać do kontrowersyjnych długości. Ja u Ciebie widzę ostre kwadraciki, tak 1 mm za opuszek
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;47633629]Cudownie ![]() Edit:Mani kolor jest przekłamany,wyobraźcie sobie miliony drobinek.Lakier totalnie niefotogeniczny Wiem że kształt i pomalowanie pozostawia wiele do życzenia ale malowałam paznokcie ostatni raz prawie miesiąc temu [/QUOTE] ![]() no faktycznie nie wyszedł prawidłowo, ale i tak jest ładnie, a do tego dokładam jego rzeczywisty wygląd iiii uff, dobrze ![]() dziękować! ![]() Cytat:
![]() no wiem, wiem, tematycznie czekam na kolejne zdjęcia hehe dzięki wiadomo, kwestia gustu, co kto lubi ![]() ja się w ogóle wkurzam na zdjęcia, pobrzydzają... w tych np specjalnie pogrubiałam szare kontury bo mi się wydawały za cienkie, a potem na zdjęciach wszytsko powiększone i sobie myślę "Ty głupia babo, aleś wymyśliła "Cytat:
![]() aj dziękuję jest boska! ja się zakochałam. Tylko jest nie do złapania kolor. Tu akurat robiłam zdjęcia w różnych światłach i albo za ciepło, albo za zimno, albo za jasno... Jutro będzie post o niej, ale też zdjęcia to nie do końca to co ma być, niestety.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

no raczej jak nie spiłujesz wszystkich paznokci do długości tamtych dwóch, to będzie wyglądało komicznie
lepiej mieć równe paznokcie, niż jeden krótszy, a drugi dłuższy; zawsze się śmieję w duchu, gdy zobaczę coś takiego 

niestety przekłamany.
i samopas, jak chcesz żeby były ładne nie możesz dwa razy na miesiąc przejechać pilnikiem, kształtu trzeba pilnować

Lakier pościerany do połowy, rozdwojenia na całej szerokości paznokcia i krytycznie zapuszczone skórki nie dodają uroku. Wczoraj spiłowałam na zero absolutne, dziś może ogarnę skórki, kształt różni się na każdym paznokciu, ale... odrosną