![]() |
#4681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ilouvromance pokaż co tam wyczarowałaś ![]() My już ustaliliśmy wszystko na sali. Narobiło mi się parę kłopotów ![]() 1. Nie udzielą mi wcześniej noclegów ponieważ sala jest zamknięta w piątek o 22 i nikogo tam nie ma...Tym samym nie może nikt z zewnątrz przebywać na sali ![]() 2. Nie dają nam pojemników na ciasta i inne jedzenie. Więc musimy to załatwić sami. 3. Za dzieci, które mają lat 7 płacimy normalną porcję...a za 6 letnie 1/2 ![]() 4. Nie mamy napoi gazowanych tzn.pepsi, fanta itp. Możemy to dokupić w lokalu ale koszt to 450zł a my już nie mamy na to kasy ![]() 5. Dziewczyny czy zapewniacie kamerzystom posiłek? O ile w umowie z zespołem mam zapisany punkt, że muszę zapewnić im jedną ciepłą kolację tak z kamerzystami czegoś takiego nie ustalałam. 6. Musimy mieć też starostów do roznoszenia alkoholu i masakra...Na śląsku starosta to to samo co świadek ale w małopolsce chyba starostów wyznacza się osobno? Mam dość naprawdę ![]()
![]() |
#4682 |
Wtajemniczenie
|
annic,
ja też 27.09. o 17. ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- srebrna_smuga, w ogóle nie będzie napoi gazowanych? Tylko woda i soki? A co do starosty, to w moim regionie w ogóle nie ma takiej funkcji, nie slyszalam o tym nigdy. Kim jest starosta?
#4683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mąż mówi, że starosta to osoba żonata więc już trochę starsza, która dba o to żeby nie zabrakło alkoholu na stole, zabawia babcie, ciocie. Przy stole zaczyna przyśpiewki. Ogólnie zabawia i pomaga parze młodej. W nie których częściach regionu wybiera się też starościnę ![]()
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
srebrna_smuga dziękuję
![]() U nas nie ma starostów, nie ma takiej tradycji. Szczegółów z salą jeszcze dogadanych nie mamy, ale wiem, że dla usługodawców jedzenie jest o połowę taniej. Zapewniamy posiłek dj-owi i foto, kamerzysty nie mamy. Napoje gazowane mamy w cenie, ale alko sami zapewniamy bo taniej wychodzi niż zamówienie z sali. Mnie czeka rozkmina jak z salą zagadać żeby cała imprezę zgrać żeby się nie rozleciała. Robimy wesele na strzelnicy i w planach mamy strzelanie, tylko goście nie mogą być wypici. W związku z tym trzeba to zorganizować jakoś na początku i zastanawiam się czy pozwolą strzelać po lampce szampana. I jak nie pozwolą to rezygnować z toastu na wejściu? Robić go później? Nie robić wcale? Zjeść obiad i pójść strzelać? I patrzeć czy nikt obiadu kielichem nie popija? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() nie upilnujesz. albo może się trafić wujek, co już będzie wypity (strzeli sobie w drodze na salę 2 piwka, bo gorąco, bo pić się chce...). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardziej chodzi mi o to czy to dziwnie będzie wyglądać jak toast z szampanem będzie po strzelaniu (lub wcale) - jeśli powiedzą nam że po szampanie nie możemy strzelać. Czy na początku przed obiadem np. powiedzieć, że po nim będzie konkurs strzelecki i chętnych prosimy o odłożenie picia alkoholu do powrotu z konkursu? Czy np. nie stawiać alko na stołach przed tym konkursem i postawić jak sie skończy (to akurat trochę głupie mi się wydaje, trochę jakbym chowała cukierki przed dzieckiem)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo fajny pomysł a jeśli chodzi o organizację to poproś o poradę menadżera sali ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Srebrna śmiga my zapewniamy posiłki uslugodawcom. Niegrzeczne byłoby im ich nie dac. Wszyscy jedzą A oni? Po pierwsze będą głodni A po drugie to jeden dostanie drugi nie?
Co do picia to skoro wy kupujecie osobno napoje gazowane to wy zdecydujecie jakie. Szkoda że wcześniej nie wiedzieliście o tym... może takie litrowe albo pół litrowe butelki plastikowe wyjdą taniej? A też nie rzucają się aż tak w oczy. A pomysł wesela na strzelnicy jakoś osobiście nie przypada mi do gustu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Raczkowanie
|
Tak to wygląda, ale jak widać brakuje organzy, Juz zamówiona
![]() wyslano z aplikacji mobilnej
![]() Edytowane przez ilouvromance Czas edycji: 2014-08-11 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Rozeznanie
|
My zapewniamy posiłki usługodawcom (będzie to łącznie 6 osób) i płacimy za nich 70 czy 80% nie pamiętam teraz.
Napoje kupujemy sami i o ile dwulitrowe plastikowe butelki moim zdaniem nie wyglądają dobrze, to już takie 1-1,5 l będzie ok i takie też chcemy kupić do nas na wesele.
#4691 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() I tak też będziemy mieli, że stolik dla wszystkich usługodawców będzie osobno. Muszę popatrzeć za promocjami i faktycznie może 1,5l butelki będą lepsze ![]() A jak to liczyć na głowę? :O Mam ok. 50 gości.
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2014-08-11 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym planujemy kupić napoje wszystkie w piątek przed weselem i od razu zawieźć je na salę bo nie mamy gdzie tego trzymać ![]()
![]() |
#4693 |
Raczkowanie
|
Menadzerka kuchni powiedziala nam, że na dwa dni wychodzi po 4 litry na osobe, wiec tyle kupilismy. Jeśli zostanie to zabieramy do domu i pozniej sie wykorzysta, fakt zajmuje mi to pol pokoju
![]() |
#4694 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miał być tylko obiad, wyszło całonocne wesele ze strzelaniem ![]() Trochę podłamana jestem. Wczoraj wieczorem pojechaliśmy z Tż do lasu ![]() ![]() Macie już ułożone 1. tańce? Spontan czy choreografia? Do jakich utworów? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Raczkowanie
|
Macie już ułożone 1. tańce? Spontan czy choreografia? Do jakich utworów?[/QUOTE]
u nas byl plan zapisac sie na kurs tanca,ale tak jakos wyszlo ze czasu nam brakuje i szczerze obawiam sie pierwszego tanca bo moj TZ nie umie tanczyc ![]() ![]()
#4696 |
Wtajemniczenie
|
Hehe
![]() ![]() A tańcem się nie przejmuj :P Po ćwiczycie jeszcze ![]() ![]() Nasza piosenka to Obrączek krąg ![]()
#4697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wyslano z aplikacji mobilnej
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja co prawda PMka wrześniowa 2015 ale podczytuję Was namiętnie i chciałam się przyłączyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Wtajemniczenie
|
moskit30 - mój Tż też nie umie, zwłaszcza sam
![]() ![]() srebrna_smuga - duże wesele to za dużo powiedziane, po prostu dłuższe, gości wyjdzie 45-50, jeszcze nie wiem bo muszą się określić z osobami towarzyszącymi. Ćwiczyć będziemy teraz ostro jak zobaczyłam że przy większej przestrzeni się gubimy. Będę Tż zamęczać codziennie, do 27 września jest jeszcze trochę czasu ![]() ilouvromance - bardzo lubię iris ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, też chciałam polską piosenkę, ale ze względu na specyfikę tańca stanęło na liście amerykańskich standardów i w końcu wybraliśmy tę piosenkę: http://www.youtube.com/watch?v=0injWL1Kl98 w wersji skróconej do ok. 2:45 minut Chyba, że znacie coś polskiego do foxtrota ![]() A uczymy się tańczyć z youtubem ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie pomogę Ci z piosenką bo kompletnie się nie orientuję ![]() ![]() W czwartek przymiarka, już tym żyje oby było wszystko w porządku. Chciałam przytyć do 50kg i już dobrze mi szło żeby nie wyglądać jak tyczka a tu znów spadek do 47 ![]() ![]()
![]() |
#4701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze, cykaj foty i wrzucaj żebyśmy mogły podziwiać ![]() Jeszcze jedno pytanie: skąd Wasi Tż mają buty do ślubu? Tzn. jakie marki? Mój przez całe życie w adidasach i trampkach biegał, do garniaka od 10 lat ma te same stare buty jakie mama mu kiedyś kupiła w jakimś osiedlowym sklepiku chyba. Z modą męską mam wspólnego tyle co nic, Tż też się nie orientuje. Gdzie szukać porządnych butów nie jakiś tragicznie drogich ale też nie najtańszych żeby trochę mu posłużyły? Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-08-11 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Wtajemniczenie
|
annic,
my mamy już nauczycielkę tańca, tylko musimy się z nią w końcu umówic, ale powiedziała, że wystarczy 6 lekcji, żeby było ok. Tańczymy do "Radość najpiękniejszych lat". A co do butów dla TŻ, to porządne buty kupicie w Wojasie, Kazarze, Gino Rossi itp.
#4703 |
Raczkowanie
|
Dobre buty kupicie w ccc lasockiego z tych nieco tanszych ok 200zl moi brat kupil tam juz kolejna parę
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostalam informacje od ZAiKSu, ze bedzie do zaplacenia 172 zl. Nie placi sie tego teraz, do 10 dni po imprezie (w tym terminie przyjdzie faktura i potem mam 14 dni na zaplate).
![]() |
#4705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja to nie powinnam chudnąć już, bo nie chcę się bawić w zwężanie sukni. Dziewczyny, planujecie wziąć jakieś środki delikatne na uspokojenie? I czy to ma szansę pomóc? A z dobrych wieści- TŻ kupił już muszkę- bordową. I spinki ![]() ![]()
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
baelka - nie wiedziałam o Ryłko, kiedyś kupowałam tam kilka par butów, nie rzuciło mi się w oczy że mają buty męskie, ale teraz jak patrze na stronę to faktycznie coś jest. Dzięki
![]() ![]() I zazdroszczę, że Tżta masz ubranego, też już bym chciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kontakt z nimi spoko. Napisalam do regionalnej dyrekcji i kobitka mi odpisala jakie dane potrzebuje do umowy. Ja jej podalam, a ona meilem wyslala umowe. Musze ja druknac i wyslac na jakis tam adres i jak dyrektor podpisze to mi ją odeślą. Do 10 dni po weselu przyjdzie faktura ![]()
![]() |
#4710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak pięć lat temu zdawałam na prawo jazdy to musiałam wziąć coś ziołowego na uspokojenie, przeżywałam wtedy najgorszy stres w życiu. Tylko nie pamiętam co to było. Ale pewnie te ziołowe tabletki wszystkie działają tak samo. Tylko wiem że wtedy podwójną dawkę wzięłam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.