|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
nunny Gratulacje, fajnie mieć już coś swojego
Mi się marzy dom w stylu góralskim ale może kiedyś najpierw trzeba powiększyć rodzinkę :P W pracy już są na to nastawienie a szefowa asekuracyjnie już szuka kogoś na zastępstwo :P Małgoś śliczny ten twój synuś a jak szybko rośnie
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Nunny - to super! gratulacje!
Siempre - a staracie się już o dzidzię? |
|
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Planujemy ale jak na razie bez pospiechu
Jak się uda to super a jak nie to też bez stresu
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny od jutra jestem na urlopie. do tego remontkuchni się dzisiaj zaczyna więc będę raczej nieobecna, postaramsie podczytywać z tel.
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
wiolinka u nas podział płytek a paneli/deski (jeszcze nie wiemy co wybrać) będzie taki jak na wizualizacji
płytki już są ułozone![]() a co do cegiełek też ich ni ebędziemy mieć w tym miejscu będziemy mieć poprostu inny kolor ściany kate wysłałam ci na priv kwiaciarnie gdzie ja zamawiałam. o to juz nie wiele czsu zostało ![]() nunny niestety najgorsze są terminy i jeszcze niektórzy mają opóźnienia:/ naszczęście u nas 90% ekip była słowna i przychodziłą w wyznaczonym terminie a my jutro wyjeżdzamy i do niedzieli nas nie ma. pierwsza taka wycieczka z małym, jadą z nami też inne dzieciaki więc mam nadzieje że będzie dobrze. mały już nocował poza domem więc problemów nie powinno być z zasypianiem. najgorsze to pakowanie nie wiem jak my sie ze wszystkim zabierzemy wózek, łózeczko turystyczne itd. |
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo takie połączenie piękne! Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam, ale w ogóle ten projekt cudny
Aga - gdzie się wybieracie? |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładny projekt! Uwielbiam takie otwarte i jasne przestrzenie
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - przepiękna ta wizualizacja! Jeśli tak Wasz domek będzie wyglądał po remoncie to wow.
Małgosia - Kacperek już bardzo duży i co raz przystojniejszy się robi ![]() Kate - no, jeszcze tydzień i już nam ostatnia (?) panna zniknie
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
nunny: gratulacje!
Gosia: płytki + podłoga chodziło mi takie połączenie jak właśnie aga przysłała ![]() Aga: ooo właśnie coś takiego mi się podoba takie połączenie troche płytek a troche podłogi coś takiego planujemy kiedyś mieć |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znalazłam inspirację na łazienkę - coś pomiędzy załączonymi zdjęciami
![]() ma być jasna i z płytkami a'la drewno
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - widzę, że jest mnóstwo przepięknych projektów
|
|
|
|
#4693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mi się podobają takie płytki, muszę sprawdzić cenę. Ja na początku chciałam ciemna łazienkę, czarne/grafitowe płytki przełamane jakimś beżem, ale to chyba nie jest dobry pomysł do małego pomieszczenia. |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
i wannę i prysznic chcielibyśmy... a co z tego wyjdzie, zobaczymy. Wanna narożna, taka prosta, bez bajerów, bąbelków, zagłówków itp. A prysznic też w miarę możliwości jak najprostszy, 80x80, chcielibyśmy bez brodzika, ale w bloku chyba się nie da. Zobaczymy
![]() Mi się też bardzo podobają takie ciemne płytki, ale o ile w łazience będą wyglądać jeszcze ok, bo nie jest taka maleńka, o tyle w kiblu już może być grobowo... więc chyba przełamiemy je trochę jakimiś jasnymi
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - a wy to w końcu macie to samo mieszkanie na które wpłacaliście zaliczkę jeszcze kiedyś kiedyś ? Czy tamta zaliczka jest wycofana i teraz jakies inne?
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to jeszcze toaletę macie osobno, fajnie nie wiem gdzie nam się ten metraż gubi... W ogóle powiem Wam,że teściowa mi zaczyna trochę grac na nerwach... Nie lubię jak wyjeżdża do mnie z pytaniami typa "A dlaczego wy nie chcecie z nami mieszkać", "A my tak sami zostaniemy" ... Nosz kurde ! Nie wiem co mam jej powiedzieć... Duzo nam pomagają rodzice i nie chcę być niegrzeczna, bo bardzo ich lubię i szanuję , ale to jest nasze życie chyba i ja nie chce go spedzić na wsi gdzie wszędzie jest daleko, wszyscy znajomi się stamtąd wyprowadzają, niedługo nawet szkoły nie będzie... Nie wspomnę już o tym, że po prostu chcę mieć SWÓJ kąt, mały ale SWÓJ ... Smutno mi przez to że oni tak do tego podchodzą
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - to samo, czekamy wciąż na decyzję kredytową... na szczęście deweloper jest na tyle kochany, że nam je wciąż trzyma
![]() nunny - u nas jest 5,66 łazienki + maleńki 1,2 kibelek. Nie wiem, czy to dużo, czy nie. Finalną decyzję podejmiemy jak wejdziemy do mieszkania i zaczniemy planować
|
|
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Nunny - heh nie masz się czym przejmować. To naturalnie i normalne, że się wyprowadzacie
Ani u mnie, a ni u TŻa nie było na szczeście ani razu pomysłu "oooojjj mieszkajcie z nami...". Moja mama jedynie chciała, żebym została w Krośnie, żeby mnie miała blisko. Później już tylko chciała, żebym została w Polsce, a na koniec musiała żyć z tym, ze jestem 2000 km dalej.Paula - no ja wiem wiem, ze czekacie na decyzję, ale właśnie byłam ciekawa czy dalej Wam to samo mieszkanie trzymają Nie mam pojęcia jak te procedury wykupów mieszkań wyglądają i dlatego nie wiem ile trwa okres takich rezerwacji itd itd... No ale teraz to wygląda chyba raczej dobrze (tzn jesteście w miare pewnie decyzji) skoro już takie bardziej konkretne plany robicie, nie?
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Nunny - no właśnie masakrycznie długo się ciągnie
zgodnie z umową mieliśmy kasę wpłacić w czerwcu bodajże... a tu połowa sierpnia a decyzji dalej niet. Wszystko przez to, że najpierw nas w ciula w jednym banku zrobili - powiedzieli, że na 100% dostaniemy, więc nie składaliśmy nigdzie indziej w tym czasie, tylko tam. A po miesiącu dopominania się o kolejne papiery i świstki, myślenia i picia kawy doszli do wniosku, że jednak nie. No i właśnie... Więc poszliśmy do doradcy i teraz lecimy do kilku banków jednocześnie. Ale znowu sezon urlopowy, więc wszystko trwa 2x dłużej. Powoli już mam tego dość...Talk - takie poważniejsze plany? Ja mam po prostu swoje inspiracje i marzenia mieszkaniowe i nawet jakbyśmy mieli mieszkać w budzie pod mostem, to o ile będę mogła to je tam wprowadzę
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - jak już tyle przetrwaliście, to jeszcze chwilkę wytrzymacie
Na pewno któryś bank udzieli Wam kredytu No i oby ta buda nie była konieczna ...
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
nie no... doradca mówi, że będzie dobrze... A buda... oby...
|
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
mnie też się podobają te płytki imitacji drewna
ostatnio oglądaliśmy płytki własnie w merkurym w krośnie i mówie wam wybór masakrycznyNunny: oj u mnie na początku też tak było, teściowie chcieli byśmy u nich mieszkali bo tylko oni sami mieszkają z dziadkiem Tż-ta, a mają duży dom i do tej pory nieraz wypominają że po co się budujemy jak mamy gdzie mieszkać... |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka jak robiła remont w łazience to się poważnie zastanawiała nad zakupem on-line... Co prawda jest ryzyko, że część przyjdzie ubita, ale można wtedy zareklamować. A wybór większy i ceny niższe. Sama się nad tym zastanawiałam. W Krośnie jest parę fajnych sklepów z niedrogimi płytkami (ceny porównywalne do MM) i chyba trochę większym wyborem (tak mi się przynajmniej wydawało jak po nich łaziliśmy szukając płytek do siebie).
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia - wiesz może jakies marki ekspres do kawy warto kupić? Właśnie chcialam kliknąć, ale nie mogę się zdecydować
Nie chcę, żeby był zbyt drogi, bo pewnie i tak nie będę go używac cały czas, bo to trwa. Więc pewnie z rana i tak będzie szybka kawa instant. Ale z drugiej strony nie chcę też badziewia. Jak zawsze - coś po środku Myślałam tez trochę nad tym na kapułki. Widze kilka znanych marek, ale są tez inne , np Andrew Johns. Możesz coś podpowiedzieć?
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - niestety nie podpowiem bo nigdy nie miałam ekspresu, a jedyny z jakim miałam do czynienia to taki profesjonalny do baru/restauracji (wielki). A może masz możliwość kupić coś używanego? bo nawet nie wiesz czy będziesz dużo używała...
ale jestem dziś padnięta. Kacprowi wychodzi drugi ząbek i albo przez to albo po prostu jest mega marudny, do tego pełza mi wszędzie stylem czołgającego się pijanego żołnierza i do tego jeszcze tż w pracy do 18.00 ehhhh |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - mnie po prostu już uszami wychodzi ta rozpouszczalna, a fusów nie znoszę :P. KAwy piję dużo (stosunkowo), bo jaieś 2/3 dziennie. A ta rozpuszczalna przestała mi zwyczajnie smakować. Bez kawy nie funkcjonuje, a ostatnio nie jestem w stanie jej dopić, bo jest dla mnie zwyczajnie niedobra (nawet jak kupuje te lepsze). No to mam rozkrminę
Popatrze jeszcze z TŻem A używki jakoś nie chcę chyba... Nie wiem czemu - ja w ogóle używanych rzeczy nie kupuje nigdy ![]() JA tez jestem padnięta. Jeszcze byłam dzisiaj w pracy (piatek , sobota miałam wolne). Gosia - u Was tez takie szalone huragany, wiatry itd? NAs ostatnio złapał taki deszcz w sklepie, że dobiegając od drzwi sklepu do auta (z 5 metrów?) byliśmy jak spod prysznica! A ulice w sekundę zamieniły się w rzekę. Mieliśmy wodę do ponad połowy koła, jak jechaliśym.
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2014-08-10 o 18:00 |
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - aaa nie wiem czemu zrozumiałam, że ty mało będziesz używać... a jest odwrotnie, to rzeczywiście dobrze kupić coś nowego - tzn tak mi się wydaje.
wiatrów nie mamy (tzn tu w tej części co mieszkam), ale co chwilkę leje jak nie wiem co... mieliśmy już wychodzić na spacer ale tak lunęło, że dobrze, że nie poszliśmy |
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - no tak niezecznie napisałam
Ja kawy piję dużo (za to herabat już leży i leży i az się zastanawiam, czy herbata się moze zepsuć hahaha), ale zdaje sobie sprawę, że czasami na szybko na pewno lepiej będzie po prostu zalać wrzatkiem z czajnika, Generalnie nie chciałam przepłacać, ale jednocześnie kupić coś w miarę fajnego na DOBRĄ kawę popołudniu po pracy ![]() U nas przedwczoraj lało, wczoraj był wiatr straszny, a dzisiaj znowu ulewy co jakiś czas z przerwami. Ale jak już lunie to masakra. Ściana deszczu
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Teraz kolejny problem... jak urządzić salon z kuchnią i jadalnią i przede wszystkim łazienka. Dzwoniliśmy po jakichś znajomych fachowcach i mają terminy dopiero na listopad
A chcieliśmy zacząć pod koniec września...
22.05.2008
14.08.2011
płytki już są ułozone