Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 07:46   #4651
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Anuszka moja siostra kiedys zgubila w domu, szukali i przepadła. Kupili druga wezsza zeby juz tansza byla, poswiecili i co? Stara znalazla sie w zabawkach dzis nosi dwie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 07:47   #4652
Frau Gizela
Rozeznanie

Tak, ma nową ;-)

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 07:51   #4653
Keithlyn
Zadomowienie

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Martha mi sie podoba lozeczko z ikei biale z usuwanym calym bokiem, ale przez cene odpada kupimy chyba cos na all

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Keithlyn bede musiala sie w tym czasie wybrac do lidla

Ja pójde obejrzeć te bodziaki z długim rękawkiem i czaje się na te leginsy dla mnie(chyba od 21.08), zwykłe czarne ciekawe jak będzie z materiałem Powoli muszę sie zaopatrywać w leginsy bo lada moment będzie chłodniej a tu nie ma co na dooopę założyć
Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja kupilam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ i ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40252010/
A jest jeszcze taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80252013/ ale on jest troche inny
Fajne te ciuszki z lidla chyba sie wybiore po body z dlugim

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie gdzie kupie jakies fajne pudelka czy koszyki na ten polko-przewijak? myslalam o jysku, widzialyscie gdzies ?
chce miec wszystko pod reka wiec w jednym trzymalabym kosmetyki, w jednym pieluszki itp.
No właśnie też się czaję na takie koszyczki ...

Justana - wózek bardzo ładny, dla mnie szary tylko właśnie troche za jasny... może bardziej w grafit ?

zmykam do sklepu bo lodówka prawie pusta a trzeba coś zjeść, was też tak zasysa zaraz z rana ?

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 07:56   #4654
magdula87
Rozeznanie

Witam się z rana czekam już na swoją wizytę.

W sb byliśmy w ikei i kupiłam jak zwykle kilka pierdół :p w tym zestaw zawieszanych pojemników na łóżeczko lub przewijak

A wczoraj w drodze do moich rodziców auto nam się zepsuło :/ pękł pasek klinowy i auto zostało w Strzelcach Op. a rodzice musięli nas ratować i zgarnąć stamtąd.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014

Edytowane przez magdula87
Czas edycji: 2014-08-11 o 08:06
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 08:30   #4655
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Ja dzis urobioba po łokcie będę. Mam z działki ogórki, maliny i patisony więc znów jadę na wieś (nie biorę internetu) i zakasam rękawy

Powodzenia na wszystkich wizytach i do spisania w środę. Tylko błagam, nie naprodukujcie znów trzydziestu stron ;-) wcale się jednak nie zdziwię, jeśli zacznie się nowa część wątku ;-)

ale bedziesz miec zapasy na zime

Cytat:

stres mnie dopadł przezd czwartkową wizytą ne myślałam o tym wcześniej a teraz sie stresuję...
trzymam kciuki za wizytujace w tym tygodniu
mnie tez przed dzisiejsza......

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

zmykam do sklepu bo lodówka prawie pusta a trzeba coś zjeść, was też tak zasysa zaraz z rana ?
oj tak, zaraz po wstaniu z lozka musze zjesc sniadanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

A wczoraj w drodze do moich rodziców auto nam się zepsuło :/ pękł pasek klinowy i auto zostało w Strzelcach Op. a rodzice musięli nas ratować i zgarnąć stamtąd.
uuuu i znowu nieprzewidziany wydatek

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 08:41   #4656
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Anuszka moja siostra kiedys zgubila w domu, szukali i przepadła. Kupili druga wezsza zeby juz tansza byla, poswiecili i co? Stara znalazla sie w zabawkach dzis nosi dwie

apropo znalezisk, moi teściowie wiele lat temu zgubili klucze zapasowe do samochodu......po 11 latach znalazły się w jakimś worze ze starymi zabawkami mojego męża

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:

Ja pójde obejrzeć te bodziaki z długim rękawkiem i czaje się na te leginsy dla mnie(chyba od 21.08), zwykłe czarne ciekawe jak będzie z materiałem Powoli muszę sie zaopatrywać w leginsy bo lada moment będzie chłodniej a tu nie ma co na dooopę założyć

ja mam jedne legginsy póki co....ale obawiam się, że jak szybko przyjdzie chłodna jesień, to nie wystarczą....a już dwa razy kupowałam jeansy na allegro - jedne zwracałam, bo za ciasne, drugie były super, ale szybko z nich "wyrosłam" i sprzedałam

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
mnie tez przed dzisiejsza......

uuuu i znowu nieprzewidziany wydatek
trzymam kciuki za wizytę

nam też chyba szykuje się podobny nieprzewidziany wydatek...cieknie olej z silnika, mąż powiedział, że jak strzeliła tak uszczelka....to 800 zł jesteśmy w plecy a we wrześniu chcemy zmieniać samochód....
oby to było jednak coś mniej poważnego...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 08:45   #4657
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała globulki Clotrimazolum?
Wczoraj TŻ odebrał je z apteki bo wcześniej nie mieli (na tę moją infekcję) i sobie pierwszą na noc wepchnęłam. JAK TO PIECZE!!! Też tak macie?
I piecze mnie nie infekcja tylko tabletka właśnie :/
Ja używałam, czasami faktycznie trochę piecze... Ale... To można w ciąży? Bo mi wszyscy mówili, że Clotrimazolu w ciąży nie wolno, nawet gin
Stary 2014-08-11, 08:46   #4658
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja jak wstanę to o razu biegnę do kuchni
ale mam też ten problem wieczorami, jak zjem kolację ok. 20.00, to potem i tak jestem taka głodna, że muszę zjeść drugą kolację....
Stary 2014-08-11, 08:49   #4659
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

ja mam jedne legginsy póki co....ale obawiam się, że jak szybko przyjdzie chłodna jesień, to nie wystarczą....a już dwa razy kupowałam jeansy na allegro - jedne zwracałam, bo za ciasne, drugie były super, ale szybko z nich "wyrosłam" i sprzedałam [COLOR="Silver"]

nam też chyba szykuje się podobny nieprzewidziany wydatek...cieknie olej z silnika, mąż powiedział, że jak strzeliła tak uszczelka....to 800 zł jesteśmy w plecy a we wrześniu chcemy zmieniać samochód....
ja nie mam leginsow,ale mysle czy nie kupic zwyklych tylko wiekszych i pod brzuszkiem nosic , a potem po ciazy beda dobre zeby po domu w nich smigac
mam za to spodnie ktore kupilam w mohito , no i moje stare jeansy ciazowe tylko mamcia jeszcze nie zwezila nogawek

a autem tak jest niestety, mysmy mieli epizod ze co miesiac auto u mechanika bylo bo wymienil wszystkie cewki i te nowe jakies wadliwe byly, kazda po kolei padala a mechnik je raklamowal az w koncu znowu wszystkie wymienil, na szczescie nie wzial kasy juz

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-11, 08:55   #4660
manieczka1
Zakorzenienie

Ja mam leginsy ciazowe. Jeansy ciazowe kupowalam na poczatku ciazy, bo z moich wyroslam i musialam, nie mialam ani razu, bo zrobil sie upal nie wiem czy w nie wejde...mam nadzieje, ze tak bo tanie nie byly dzis przymierze z ciekawosci

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-11, 08:55   #4661
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:

Mieliśmy ostatnio ten sam problem !! Jeden mechanik nam powiedział 700 zł wymyślał, że trzeba rozrząd rozebrać bla bla bla, zawiezliśmy go do drugiego i nam to samo! zrobił za 200 zł ... gdzie tu sens, gdzie logika

Jak TŻ szedł do pracy to z piekarni przyniósł mi pączka, to oczywiście go zeżarłam, teraz jem płatki z mlekiem , ale wiem że do obiadu to ja nie wytrzymam więc po drodze będzie kolejne śniadanie

Stary 2014-08-11, 08:56   #4662
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam leginsow,ale mysle czy nie kupic zwyklych tylko wiekszych i pod brzuszkiem nosic , a potem po ciazy beda dobre zeby po domu w nich smigac
mam za to spodnie ktore kupilam w mohito , no i moje stare jeansy ciazowe tylko mamcia jeszcze nie zwezila nogawek

a autem tak jest niestety, mysmy mieli epizod ze co miesiac auto u mechanika bylo bo wymienil wszystkie cewki i te nowe jakies wadliwe byly, kazda po kolei padala a mechnik je raklamowal az w koncu znowu wszystkie wymienil, na szczescie nie wzial kasy juz
przypomniało mi się właśnie, że śniło mi się dzisiaj że nosiłam jakieś spodnie i strasznie mi się wbiły w brzuch, a akurat miałam siadać na fotel u ginekologa i bałam się co on mi powie, że takie ciasne noszę
a co śmieszniejsze, to badanie miało być na jakiejś dużej sali, gdzie było kupę młodzieży, a ja się wstydziłam przy nich nogi rozłożyć

chyba też zaczynam mieć jakiegoś stresika przed wizytą, ja mam jutro....

co do auta, to dobrze że potem już nie wziął od Was kasy.... u nas to tak co pół roku lubi się coś większego sypnąć....a dopiero co myślałam, żeby tylko przed sprzedażą już nic się nie popsuło....to sobie wykrakałam...
no zobaczymy, dziś ma jechać do mechanika, może jednak to będzie coś tańszego heh
Stary 2014-08-11, 08:57   #4663
Keithlyn
Zadomowienie

czekoladka - też zamierzam kupić zwykłe leginsy tylko rozmiar większe a pozniej w nich po domu chodzić, może na allegro znajdziemy jakieś fajne ?

Stary 2014-08-11, 08:59   #4664
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Mieliśmy ostatnio ten sam problem !! Jeden mechanik nam powiedział 700 zł wymyślał, że trzeba rozrząd rozebrać bla bla bla, zawiezliśmy go do drugiego i nam to samo! zrobił za 200 zł ... gdzie tu sens, gdzie logika

Jak TŻ szedł do pracy to z piekarni przyniósł mi pączka, to oczywiście go zeżarłam, teraz jem płatki z mlekiem , ale wiem że do obiadu to ja nie wytrzymam więc po drodze będzie kolejne śniadanie
spora różnica cenowa.... trzeba uważać na oszustów....bo nieźle naciągają, a człowiek oddaje im samochód i ufa. szkoda że sami nie mamy takiego fachu w rękach, by wszystko sobie naprawić, wymienić itp. dużo by się oszczędziło pewnie przez te kilka lat...

ja do obiadu to jem kilka takich śniadań na mnie czeka już bułeczka z morelą i serem, ta z biedronki....swoją drogą są pyszne
Stary 2014-08-11, 09:02   #4665
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet uwielbiam te ciastka/bułki

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-11, 09:03   #4666
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Poza tym zgubiłam obrączkę wiec to chyba znak że czas na rozwód ;p kasy mi tylko szkoda, a drugiej raczej nie kupię.
Kurcze, szkoda... ale wiesz co, u mnie jak coś zginie, to przeważnie znajduje się w pokoju chłopaków, albo w pudłach z zabawkami albo gdzieś pod łóżkiem

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Cześć
Byliśmy na plaży, TŻ dzielnie robił zamek i doły w piachu, trochę poskakalam przez fale, ale ginka kazała mi uważać i nie szarżowac, bo szyjka mi się splaszczyla, zaraz po powrocie mam przyjść na kontrolę.
Zjedlismy pyszną rybę, odpoczniemy trochę i ruszamy dalej.

Na mapie zasięgu lte plusa jest miejsce gdzie mieszkamy, a i tak nie działa.

Mój syn ładnie je, ale jak czegoś nie lubi, to nie zje, choćby grozić lub obiecywać, ale mało jest takich rzeczy. Jak zglodnieje, to sam zawsze poprosi, dziś zjadł i rybę i surowke i oczywiście frytki.

Indra, a gdzie jesteście? U nas pogoda jest brzydka, wieje i jest pochmurno, chyba spadnie deszcz... Wczoraj jadłyśmy to samo Ja to ostatnio co niedzielę rybę jem, w domu mi się gotować nie chce, to jedziemy do sprawdzonej smażalni...

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość

Co do mojego bolu glowy lewostronnego to okazalo sie ze mi zab madrosci rosnie. W poniedzialek kazali szukac dentysty ktory sprawdzi co sie z nim robi ciekawego a tak to przepisali mi tabletki przeciwbolowe typu pyralgina i Dexak. na pare godzin pomagaja wiec jest dobrze
Oj to w sumie dobrze, że to tylko ząb mądrości zdrówka!

Cytat:

Powiedzcie mi prosze jak dlugo maluch spi w takim lozeczku ze szczebelkami? Zastanawiam sie nad takim ktore mozna przebudowac na nizsze typu tapczanik ale wymiar jest 120x60 to taki 3 latek jeszcze sie zmiesci w takim??
Mój 6 letni syn ma teraz 122 cm wzrostu, więc już by nie pospał w takim, ale 5 letni ma 116 cm to może jeszcze by się wyspał 3 latek powinien się zmieścić, chyba, że będzie chudy i długi jak na swój wiek

Cytat:
Dziewczyny nie wiecie gdzie kupie jakies fajne pudelka czy koszyki na ten polko-przewijak? myslalam o jysku, widzialyscie gdzies ?
chce miec wszystko pod reka wiec w jednym trzymalabym kosmetyki, w jednym pieluszki itp.
Ja w jysku właśnie kupowałam koszyki wiklinowe

Cytat:
Ja chce w naturalnym kolorze drewna i znalazlam takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...491929737.html juz je tu wklejalam chyba
Ale szukam tez ikeowego uzywanego sundvik jakby sie trafilo w dobrym stanie to kupie bo pasowaloby do lozka w sypialni, ale za 300 zł nowego nie kupie
Super to łóżeczko!

Cytat:
Świetna akcja była na pielgrzymce. Był bigos więc każdy dla Hansa wydlubywał kawałki kiełbasy, żeby synek cokolwiek zjadł

Cytat:

Ja dzis urobioba po łokcie będę. Mam z działki ogórki, maliny i patisony więc znów jadę na wieś (nie biorę internetu) i zakasam rękawy
.

Cytat:

Ja coś ostatnio wcale nie mam apetytu, jakoś mi przeszło takie obżarstwo... rano to coś skubnę, bo muszę leki połknąć i tyle...

Co do chemii to właśnie ja używam tylko niemieckiej, mam ten luz, że moja matula mieszkała od 20 lat w Berlinie, więc mi na bieżąco dostarcza, a teraz odkąd mieszka w Kg to jeździ rzadziej, a wtedy robię zapasy zdecydowanie inne, (lepsze) są te produkty, nawet pasty do zębów czy płyn do mycia naczyń... to samo ze słodyczami, uwielbiam te niemieckie i mogłabym jeść tonami
Widzę, że zaraz trzeba nowy wątek zakładać Nieźle dajecie czadu!
Do porodu to jeszcze ze 2-3 jak nic zapiszemy
To miłego Dnia Wam życzę i spadam się uczyć
Stary 2014-08-11, 09:05   #4667
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka ja koszyczki kupowałam kiedyś w jysku i pepco

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-11, 09:09   #4668
ela_86
Wtajemniczenie

Moj 3latek wyrasta wlasnie z rozmiaru 104....

Dzis w planach pranie po morzu..

Milego dnia i powiedzenia na wizytach!
Stary 2014-08-11, 09:09   #4669
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Widzę, że zaraz trzeba nowy wątek zakładać Nieźle dajecie czadu!
Do porodu to jeszcze ze 2-3 jak nic zapiszemy
To miłego Dnia Wam życzę i spadam się uczyć
a ja powiem, ze właśnie dzięki Wam jakoś tak mniej stresuję się tym wszystkim i wiem, że będzie dobrze i dam sobie radę
Stary 2014-08-11, 09:13   #4670
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja powiem, ze właśnie dzięki Wam jakoś tak mniej stresuję się tym wszystkim i wiem, że będzie dobrze i dam sobie radę
No to prawidłowo
Stary 2014-08-11, 09:15   #4671
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć, jesteśmy w Krynicy Morskiej, w nocy padało, ale teraz jest ładnie, trochę wieje.

Mój syn spał w lozeczku ze szczebelkami do 2 lat, bo potem kilka razy ręka albo noga mu się zaklinowała i baliśmy się, że coś sobie skreci.

Stary 2014-08-11, 09:32   #4672
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czekoladka - też zamierzam kupić zwykłe leginsy tylko rozmiar większe a pozniej w nich po domu chodzić, może na allegro znajdziemy jakieś fajne ?
ja chyba kupie u nas w sklepiku, mama sobie ostatnio kupila 3/4 i przymierzylam , guma nie cisnela , a maja tez dlugie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Ja w jysku właśnie kupowałam koszyki wiklinowe

Cytat:
Czekoladka ja koszyczki kupowałam kiedyś w jysku i pepco

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Moj 3latek wyrasta wlasnie z rozmiaru 104....

Dzis w planach pranie po morzu..

Milego dnia i powiedzenia na wizytach!
to prawidlowo, bo moja chrzesniaczna ma 2 latka i nosi 104- wyglada na starsza bo jest duza
moja 5 latka wyrasta z 116 wiec teraz juz wszystko na 122 kupuje, a w grupie przedszkolnej jest sredniakiem bo duzo dziewczynek w jej wieku jest o polowe glowy wyzszych

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-11, 09:34   #4673
aleksandrettaa
Zakorzenienie

czekoladka i justana gratuluję wyboru wózka.

melleczka fajny ten bujaczek tylko ta cena

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
dostałam wypłatę z ZUS za lipiec i jest mniejsza o ponad 900zł od tej jaką powinnam dostać!
Ktoś coś wie na ten temat? Dlaczego tak? I czy też tak miałyście? :/
Mnie płaci pracodawca bo to duża firma więc przyszła kasa jak trzeba. No ale z zusem to jest jakaś masakra. Wczoraj znajoma opowiadała, że macierzyński ostatnio wypłacili jej w maju a już sierpień teraz. Ona się wkurza no ale ma za co żyć bo mąż nieźle zarabia. No ale kurde jakby samotną matką była to za co żyć?

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a dwa - ginka wyslala mnie na usg jeszcze miedzy 28 a 32 tygodniem mamy się zapisac i moje pytanie - ktoras tez będzie robila? bo mnie tlumaczyla ze takie szczegolowe będzie ( a ona nie robi takiego tylko pobieżne )
Są 3 główne usg w ciąży. W 12 tyg, połówkowe ok 20 tyg i potem w okolicach 30 tyg. I one są właśnie takie dłuższe bo ocenia się sporo parametrów. Ja to usg trzeciego trymestru będę robić między 30 a 32 bo tak mi radził lekarz.

U nas weekend intensywny. teściowa przyjechała z wizytą zobaczyć nowe mieszkanie. Wiadomo stresik trochę był i sprzątanie na błysk. Jak wyjechała to szybkie zakupy i szykowanie jedzonka bo znajomi nas odwiedzali. W miedzyczasie jeszcze wizyta w markecie budowlanym by wybrać kolory do mieszkania.
Znajomi byli z 7 miesięczną córeczką. Ale słodka mała. Pobawiłam się z nią to teraz już się nie mogę doczekać listopada by moja córcia już była na świecie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:35   #4674
paulina119a
Zadomowienie

Hejka

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty !!!!!

Właśnie zjadłam śniadanko i pomału będę się szykować na basen. Na szczęście wczorajsze bóle podbrzusza i jajnika nie wróciły więc zamierzam to wykorzystać

Co do ubrań ciążowych to ja mam jedne jeansy i 3 pary spodni takich bawełnianych oraz jedną spódnice. Kupiłam to mysląc, że będę dłużej pracować i będą mi potrzebne... niestety wyszło jak wyszło i teraz ubieram się w to jak gdzieś wychodzimy bo na co dzień mam jeszcze 2 pary spodni bawełnianych (sportowych) i 2 pary szortów jeansowych. No i w Bierdonie kupiłam 2 pary spodni dresowych. Sa genialne !!!
Lecz jak siedzę w domku to zakładam leginsy bądz bawełniane szorty (sprzed ciąży) i noszę je pod brzuszkiem aby nie uciskać.

Kasia ja uwiellllllllbiam niemieckie słodycze
Stary 2014-08-11, 09:36   #4675
unheeded
Raczkowanie

Ciuchy ciążowe są zazwyczaj dwukrotnie droższe, niż normalne... Dlatego ja kupiłam sobie spodnie długie i 3/4 bawełniane, takie przewiewne, z szerokim delikatnym ściągaczem. Do tego mam leginsy też normalne, tylko rozmiar większe, kilka sukienek odcinanych pod biustem i koszulki "nietoperze" czy jak to się tam zwie, takie obcisłe na brzuszku, a wyżej luźne. Zresztą strasznie ciężko było mi się przyzwyczaić do takich rzeczy, bo zawsze w dopasowanych chodziłam, więc pewnie jak tylko zrzucę nadmiary, to aktualna garderoba wyląduje w pudłach w piwnicy. Ale w ciąży uznałam, że najważniejsza wygoda, a przy ciągliwych modelach więcej w kieszeni zostanie

Też mam dziś mega stresa - USG... Nie dopuszczałam do siebie złych myśli, ale teraz zaczyna mnie trząść nieco...

Powodzenia dziewczyny na wizytach!
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 09:48   #4676
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Są 3 główne usg w ciąży. W 12 tyg, połówkowe ok 20 tyg i potem w okolicach 30 tyg. I one są właśnie takie dłuższe bo ocenia się sporo parametrów. Ja to usg trzeciego trymestru będę robić między 30 a 32 bo tak mi radził lekarz.

U nas weekend intensywny. teściowa przyjechała z wizytą zobaczyć nowe mieszkanie. Wiadomo stresik trochę był i sprzątanie na błysk. Jak wyjechała to szybkie zakupy i szykowanie jedzonka bo znajomi nas odwiedzali. W miedzyczasie jeszcze wizyta w markecie budowlanym by wybrać kolory do mieszkania.
Znajomi byli z 7 miesięczną córeczką. Ale słodka mała. Pobawiłam się z nią to teraz już się nie mogę doczekać listopada by moja córcia już była na świecie.
Ja słyszałam, że to trzecie usg właśnie najlepiej jest zrobić między 30 a 32tc

Nas ostatnio odwiedzili znajomi z 6 miesięcznych chłopcem. Boziu jaki on słodki i cudowny a taki malutki... W ogóle nie płakał. Sam się sobą zajmował. Siedział w nosidełku i gugał do karuzeli Tylko tuz przed karmieniem ciut zaczął marudzić ale jak dostał jeść to znowu jak by dziecka nie było. Powiem Wam, że chciałabym aby nasze dzieciątko było takie grzeczniutkie...
W sobotę z kolei byliśmy na pierwszych urodzinkach córeczki kuzyni męża. Kolejne CUDOWNE dziecko ! Grzeczniutkie i niemarudzące.
Aleksandretta ja też juz się nie mogę doczekać porodu !!!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Ciuchy ciążowe są zazwyczaj dwukrotnie droższe, niż normalne... Dlatego ja kupiłam sobie spodnie długie i 3/4 bawełniane, takie przewiewne, z szerokim delikatnym ściągaczem. Do tego mam leginsy też normalne, tylko rozmiar większe, kilka sukienek odcinanych pod biustem i koszulki "nietoperze" czy jak to się tam zwie, takie obcisłe na brzuszku, a wyżej luźne. Zresztą strasznie ciężko było mi się przyzwyczaić do takich rzeczy, bo zawsze w dopasowanych chodziłam, więc pewnie jak tylko zrzucę nadmiary, to aktualna garderoba wyląduje w pudłach w piwnicy. Ale w ciąży uznałam, że najważniejsza wygoda, a przy ciągliwych modelach więcej w kieszeni zostanie

Też mam dziś mega stresa - USG... Nie dopuszczałam do siebie złych myśli, ale teraz zaczyna mnie trząść nieco...

Powodzenia dziewczyny na wizytach!
Powodzenia na USG. Dobrze będzie!!!!

Masz rację, że ubrania ciążowe są nawet 2-krotnie droższe. Niezły biznes...
Wiem, że część kobiet zaopatruje się w sh. I bardzo fajnie ! Ja niestety jestem oporna i nie potrafię tam nic znaleźć
Stary 2014-08-11, 09:56   #4677
Kasia427
Wtajemniczenie

te ciuchy ciążowe to są mega śmieszne! dobrze, że ciepło jest to chodzę albo w krótkich spodenkach, albo w cienkich dresach, zakosiłam mamie mama ma rozmiar 38-40 to teraz na mnie pasują, bo tak to jednak za duże jej ubrania na mnie były...

Dziewczyny będzie dobrze na wizytach!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 09:58   #4678
LolaMontez
Wtajemniczenie

Witam w 29 tc z wioski w woj. Świetokrzyskim gorąco...

Życze powodzenia na dzisiejszych wizytach, ja moja mam za tydzień , juz sie doczekać nie moge pochwale sie, przyjechalam tutaj i czekal na mnie wielki karton z ciuszkami od kuzynki po jej córeczce, boskie sa i jest ich tak dużo w ogole nie zniszczone bo kuzynka wybrala dla swojego drugiego dziecka najlepsze jakie miala a okazalo sie ze tym razem chlopczyk jej sie urodzil

Co do chemi niemieckiej to ja nie moge uzywac (proszkow plynow do plukania) sa lepsze, lepiej dopieraja, sa bardzo pachnące ale ja jestem alergikiem, kiedys kupiłam niemiecki Vizir a pozniej Persil (plyny do prania) w polsce tylko w tym piore i dostalam takiego uczulenia ze 3 tyg poradzic sobie nie moglam, skora swedziala, byla szorstka koszmar. A szkoda bo zapach nieziemnski i dlugo sie utrzymuje.

Co do getor to ja ostatnio kupilam takie xl za 10 zl z wyprzdazy w normalnym sklepie i naciagam na brzuch nic nie uwiera jedynie co to sa dlugie ale nie jest zle (ciazowe mam S, zeby nie bylo ze tylko w xl wchodze, kupilam je wlasnie wieksze zeby brzucha nie uciskaly )

Mam pytanie czy kontrolujecie cisnienie??? Ja na poczatku mialam zawsze 90/60 a od 6 miesiaca 110/65, lekarka powiedziala ze wysokie jak na mnie i mam codziennie mierzyc no i mierze a tu ostatnie dni 135/70 a puls 90-100, i to mierze po odpoczynku :-/ zaczynam sie martwic :-/ jak to jest u Was?
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:02   #4679
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Wiem, że część kobiet zaopatruje się w sh. I bardzo fajnie ! Ja niestety jestem oporna i nie potrafię tam nic znaleźć
Do sh robiłam parę razy podejścia, ale nic z tego nie wyszło. Trafiłam na takie zabałaganione, z delikatnym odorem stęchlizny, większość asortymentu stanowiły baaardzo znoszone egzemplarze - dawno temu sobie odpuściłam, i pewnie już się nie przekonam... Ale mam koleżanki, które cuda wyciągają ze stert badziewia i to za śmieszne pieniądze - zazdroszczę instynktu/wyczucia/oka

LolaMontez mnie też kazał gin kontrolować, jeśli mam możliwość. Przeważnie ciśnienie oscyluje w granicach 110/60 (podobnie jak przed ciążą), natomiast puls mam 80-90 (wcześniej 60). Jak dochodzi do 100 to mam miękkie kolana i helikopter, no ale ponoć tak się może zdarzać.

Edytowane przez unheeded
Czas edycji: 2014-08-11 o 10:08
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-11, 10:09   #4680
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ubrania ciążowe nie dość, że drogie to na dodatek większość jest strasznie brzydka. Ja z typowo ciążowych mam spodnie (wygrzebane w h&m na przecenie, zapłaciłam 20 zł zamiast 129) i leginsy. Poza tym mam zwykłe leginsy ale bez gumki tylko ze ściągaczem, spodnie dresowe na sznureczek i podobną spódnicę. Bluzki noszę też normalne (część sprzed ciąży) tyle, że luźne typu oversize.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Co do prania w orzechach to ja nie próbowałam ale koleżanka się strasznie napaliła na to swego czasu. Nakupiła dla siebie, mamy i teściowej. Żadna z nich nie była zadowolona bo zwyczajnie znacznie słabiej dopierały niż proszki.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości