|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem szyc , kiedys probowalam jako nastolatka na maszynie mamy, ale krzywo to szlo wiec przestalam hihi ) ja mam wstret do innych rzeczy, nawet jesli cos w tv widze, to zdarza sie ze odbija mi sie, i robi nie dobrze :/ |
|
|
|
|
#1743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Macie rację - nie ma co przesadzać.
Koleżanka wprowadziła jakąś nerwową atmosferę, zresztą tak samo było w poprzedniej mojej ciązy (CP). Taka koleżanka"dobra rada" "nie chcę cię straszyć, ale...." dlatego nie chciałam by wiedziała, no ale ktoś sie wygadał niestety ;(
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jutro zadzwonię i zapytam czy nie mogę się rpzepisac na rano
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tylko, że ona od zawsze była przewrażliwiona, schabowych narzeczonemu nie zrobiła, bo mięsa nie dotknie, a jak raz do pracy zamówiłyśmy pierogi na obiad i zobaczyła, że w środku są z mięsem to zaczęła ryczeć . Także bierzcie poprawkę na podobne historie.
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam sobie wlasnie tosty z serem uwielbiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam już się nie mogę doczekać poznać płeć
![]() Imion jeszcze nie wybieramy, poczekamy aż będzie wiadomo coś więcej
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
no wiadomo, że lepiej. Bardziej mnie przeraża wizyta z 15miesięcznym łobuzem
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie, a na takie badanie USG genetycznego mozna po prostu przyjśc z TZ czy trzeba jakoś to dogadac z lekarzem wcześniej?
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
o mamamama
chyba zaraz pizzę zamówię :PCo do imion, tu nas z pierwszą ciążą było śmiesznie cały czas mówiliśmy "JUNIOR" imię wybrane od momentu gdy płeć poznaliśmy Kacper, i nawet tabliczki z tym imieniem w pokoju i rejestracja do wózka kupiona była, baa nawet parę podziaków a co tatusiek szalał, ale... dosłownie na sekunde jak zabrali mnie na cesarkę zmieniliśmy na Bartka :P i tak już zostałoU nas wszystko typowo chłopięce Wiec jak bedzie chłopak to wyprawka z głowy, zaś jak dziewczynka to czeka mnie szał zakupów ![]() Laski czy któraś ma/miała krwiaka podkosmówkowego? Co Wam gin powiedział? poczytałam w necie że z jednej strony dość popularna przypadłosć w ciąży, z drugiej zaś że często kończy się poronieniem.... I tak siedzę i czytam, choć wiem, ze nie powinnam... |
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Ja na usg chodzę z tż. Na pierwsze mąż wszedł z córką 3,5 lat i gin jej pokazał dzidziusia.
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny u mnie dzis zaczyna sie 9 tydz
nie było mnie przez weekend bo mój Tz wyciągnął mnie z domu bylismy wczoraj na gorących źródłach terma Bania ( obawiałem sie strasznie ) było wspaniałe . Chodziłam tylko na te delilatne bąbelki aby brzucha mi do gory nogami nie wywrócilo ) zobaczymy tylko czy nir przyplątała sie jakaś infekcja jednak ostatnio giń mówiła mi ze szyjka macicy jest twarda ) prawodlowo) i na basen zrelaksować moge sie iść ! Pozdrawiam Was ciepło ;*
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie że byłaś na termach
A to faktycznie masz już brzuszek? Dziewczyny udo wy podajecie swój tydzień ciąży to wg OM czy od zapłodnienia? Bo ja wg on mam dziś 7t4d A wg zapłodnienia to dopiero 5 tydzień z czymś...U mnie mdłości ustały choć na chwilę.. Dziś wizyta u lekarza ciekawa jestem co powie chyba wreszcie kartę mi założy może zobaczę serduszko mam nadzieję że będzie..wtedy Jak byłam 27 lipca to ciąża była od zapłodnienia 3 tyg i było delikatne echo zarodka...ciekawe czy teraz cis więcej będzie.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() jadę za chwilę na badania, przy okazji zrobię Młodemu morfologię
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I potem nic dziwnego, że się dziewczyny boją i wyobrażają sobie Bóg wie co. Ja miałam książkowy poród, bez komplikacji, dobrze postępujący. Całość trwała 8h. Pewnie jestem szczęściarą, ale też dowodem na to, że wcale źle być nie musi. Oczywiście jest to ból, wysiłek, itp, ale da się przeżyć i nie ma się co od razu nastawiać na najgorsze. Ja po wszystkim pomyślałam, że było lepiej, niż się spodziewałam, a to właśnie przez opowieści "życzliwych"
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-08-11 o 08:54 |
|
|
|
|
#1762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
mordka_1985 to dobrze, że się nie powtarza, ja dzisiaj wstałam i znowu glut... myslałam, ze to minie.... po takich dawkach tabsówi lezeniem plackiem
.ale ogólnie zauwazyłam, ze zaczęło mi sie to ok 6 sierpnia.... niby w dzień spodziewanej miesiaczki. i możliwe że poprostu mam tak, że miesiączka to jest?!! jak z dzidzią wszystko cacy, nic się nie odkleja itp. to co to za badziewie. Powiedziała mi, ze to dzidzia naciska gdzieś na szykje i dlatego. ok, moze i jej wierzę, ale nie dokońca... bo dalej mam ten syf.... a moze to jakaś infekcja, bakter/grzybicza? albo nadżerka? po czytałam i czytałam. zaraz jadę do gin, bo mam zawieźć L4 do pracy, a mam babola w zwolnieniu.... wpisała mi złą datę urodzin..... musi poprawić, i powiem jej że du...a , że dalej cos tam ze mnie uchodzi..... ![]() juz mam dość, tego... jakb y nie mogło byc normalnie. mimo wsyztsko to juz fiksuje każde głupie np. mokro to juz czarny scenariusz, lece do kibelka patrzeć, albo stres jak się idzie do wc co tam na papierze będzie... aj miłego dnia, bez żadnych głupich akcji
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-08-11 o 09:00 |
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale.moze rzeczywiscie to jest taka jakby miesiaczka?moja mama miala z bratem do czwartego miesiaca okres i nawet nie wiedziala, ze jest w ciazy :/ bawila sie w tym czasie na weselu, wodke pila, brat co prawda urodzil sie wg usg za szybko ale zdrowy byl
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że niektóre mają gorzej bo u mnie też żadnych komplikacji nie było, jednak nie będe opowiadała jakie to było piękne przeżycie bo dla mnie osobiście takie nie było ![]() Teraz bardziej się boję bo wiem co mnie czeka ![]() 'Za to wkurza mnie to, że wg większości rpzekazów (m.in. TV) po wyjściu dziecka na świat zaczyna się sielanka. Nikt nie mówi o połogu, bolącym kroczu, problemach z kamrmieniem, o tym że wcale nie musimy biegać od pierwszego dnia uśmiechnięte, pachnące i pięknie wyglądające. Że bywa ciężko, że chce się płakać itp. itd. |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam dziewczyny wrażenie że moje mdłości zamiast maleć to sie nasilają.....dziś od rana co zjem to lece do toalety zwrócić... nie mam siły na nic... |
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Lasywux- współczuję bo wiem jaki to stres jest.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- RaDaMa- masz rację. Ja po porodzie byłam wykończona fizycznie i psychicznie. Dobrze, że to wiosna była i szybko mogłam wychodzić z mała na spacery, bo inaczej to depresja murowana. Znajomi też nas często odwiedzali.
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1770 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarka powiedziała żeby przede wszystkim leżeć, że przy plamieniu mam zaraz do niej przyjść, a jeśli będę krwawić to migiem na IP. Mówiła też, że to częsta przypadłość i że w większosci przypadków wszystko znika do 20tyg ciąży, ale że na pewno będę musiała już do końca się oszczędzać skoro mam takie skłonności.---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Siostra urodziła w 4 godziny Zaś znowu babcia podobno jak jej się skurcze regularne zaczęły to jeszcze myła podłogę w kuchni na kolanach haha Z tym, że ona akurat miała dość długi poród, ale to też wynika z tego, że w ciąży była u ginekologa tylko raz.. jak już trzeba było rodzic![]() Co do tej sielanki po porodzie to raczej nie mam złudzeń.. Ale wierzę, że wszystko co najgorsze minie szybko.
Eliza, 22.02.2015, 3640g ![]() Edytowane przez gusia825 Czas edycji: 2014-08-11 o 09:54 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

)

. Tylko, że ona od zawsze była przewrażliwiona, schabowych narzeczonemu nie zrobiła, bo mięsa nie dotknie, a jak raz do pracy zamówiłyśmy pierogi na obiad i zobaczyła, że w środku są z mięsem to zaczęła ryczeć
07.07.2012 

wiem, że niektóre mają gorzej bo u mnie też żadnych komplikacji nie było, jednak nie będe opowiadała jakie to było piękne przeżycie bo dla mnie osobiście takie nie było