|
|
#4411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
![]() ![]() Badanie genetyczne, połówkowe i w III trymestrze to typowe dwuwymiarowe badania diagnostyczne i każdemu się należą jak psu buda. Miałam te badania wykonywane (no poza jeszcze III trymestrem), natomiast marzy mi się badanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym. Mi właśnie zależy na szczegółowej ocenie całego dziecka.Tutaj mała notka jak je odróżniać: http://www.gravida.com.pl/pl/co-to-jest-usg-2d-3d-4d Edytowane przez kobietkaaaaa Czas edycji: 2014-08-11 o 10:21 |
|
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
kobietkaaa jak rozumiem na te badania genetyczne nie chodzisz prywatnie?? O ile to 1 genetyczne miałam w 2d to teraz już mi dr pokazywał twarzyczkę mojego synka w 3d (pomiary nadal robił w 2d bo dla nich to czytelniejsze). Więc może idź na to w 30 tyg prywatnie i wspomnij, że chcesz zobaczyć dziecko w 3d/4d. Ja bym specjalnie nie szła bo teraz też się dziecko może zasłonić rączkami (moj synek np tak po chwili podglądania robił) więc to samo może być w 30 tyg.
|
|
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
na ten temat co się komu należy i jaka jakość tych badań to dyskusje można długo prowadzić
ale jak się ma odpowiednie fundusze i komuś zależy na wyraźniejszym badaniu niż zwykłe 2d to w czym problem? a kiedy najlepiej takie badanie wykonać żeby było widać akurat to na czym nam zależy to może zapytać specjalistę od takiego usg jeszcze kwestia tego czy dziecko zechce współpracować
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
https://pieluchy.net/index.php
podobno super i tanio.....co wy na to? |
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 22tc
Goście pojechali i mi strasznie smutno :-( Mały nam za to poprawia humor bo wczoraj takie fikołki robił, że brzuch mi chodził. Tż pierwszy raz na 100 procent był pewny, że go wyczuł. Cudownie, chcemy więcej! Taki był ostatnio spokojny, prawie nie kopał a on się przygotowywał na pożądne wariacje Roksape trzymaj się w tym szpitalu, moja mama będąc ze mną w ciąży miała szew zakładany i jak widać wszystko skończyło się super. To było prawie 30 lat temu, wiec Ty się nie masz o co martwić. Dzieciaki tez dadzą radę z dziadkami, przynajmniej poznają się jeszcze bliżej. Dziewczyny wy czujecie gdzie dokładnie jest wasz maluch? Cudownie!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
To ubranka, której do tej pory kupiłam. Wszystko używane I w super stanie. Jadą poczta juz kolejne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pampersy nie są chyba jakieś extra tanie a te inne to nie wiem co to ale te Pieluchy newborn 2-4kg - 150szt. grubsze to fakt chyba tanio ale jaka tego jakość to nie wiem a nie lubię kupować kota w worku
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakaś nerwowa się ostatnio zrobiłam, wkurzam się o byle co i oczywiście zaraz ryk Kiedyś taka nie byłam...
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma mam tak samo wszystko mnie zlosci, kluce sie z tz.
Jutro tz jedzie do holandi czy gdzies tam wroci w piatek. Zostane sama i odpoczne. Posprzatam sobie dokladnie kurde dopiero co w piatek byla wyplata a juz duzje czesci nie ma . A co to bedzie potem jak na macierzynskim bede dostawac nie caly 1000 zl
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukam właśnie takich żeby miały od razu stopki a narazie to wszystko z krótkim rękawem! dopiero w smyku zaczynają powoli się pojawiać jakieś bluzy i bezrękawniki-na co noworodkowi bezrękawnik?!
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma kupiłam na ebay, działa na tej samej zasadzie co allegro. Mąż zrobił niespodziankę I kupił piękna lampkę i karnisz do pokoju małego. Cieszyłam się jak dziecko
U mnie póki co hormony dają spokój, wszystko po staremu. Mieliśmy spotkanie z doula, ale nie jestem jej pewna. Naprawdę sympatyczna I z dużą wiedzą, ale nie wiem czy charakterem mi odpowiada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
a już myślałam, że jestem jakimś wyjątkiem
![]() dobry dzień, byłam pobrać sobie krewkę, myślałam że wyjdę z siebie bo upał taki, a jeszcze babka zaczęła narzekać jedna że upał, że ona nie jadła, że cukrzyce ma etc, że jak nie zemdleje to będzie dobrze. A mogła powiedzieć bo z córką była, żeby została a nie szła na jakieś tam zakupy. każdy się tam już źle czuł, ale jej marudzenie to już wgl ludzi wytrącało z równowagi. Zwłaszcza jak komentowała jeszcze , co ta pielęgniarka tam tyle pobiera
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram sily na jutro bo mam zamiar zaczac generalnie sprzatac kuchnie, lazienke i kibelek
a na stepny dzien dwa pokoje i przedpokoj
|
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ja w mojej przychodni zostalam dzisiaj na badania wypuszczona bez kolejki
byłam w szoku ale to i tak Milo
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
Inka bardzo milo
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja teraz nie wiem jak bede sprzatac, poczekam na to co doktor mi powie, ale o wielu rzeczach do zrobienia bede mogla zapomniec. Maz pracuje do 22 a trawa drugi tydzien nie koszona, ciekawe kto to zrobi... Jest tak goraco, ze w pokoju mamy parowke.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4427 |
|
Rozeznanie
|
Inka jak miło
u mnie w przychodni nie ma szans na wpuszczenie do kolejki bo w kolejce samie kobiety w ciąży, bo dla ciężarnych w innym miejscu pobiera się krew i się czeka 2-3 godziny...zdycham w pracy, obecnie termometr pokazuje 35 stopni w cieniu, a tu brak klimy wiatraka czegokolwiek co chłodzi chyba posłucham mojego męża i pójdę na to zwolnienie---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- wczoraj w kościele jak stałam to miałam taką cichą nadzieję, że ktoś się zlituje nade mną (a widać że ja w ciąży) i będę mogła usiąść ale nie! i wyszłam z kościoła po 15 min. Też tak macie, że nie jesteście w stanie stać w jednym miejscu bez ruchu dłużej? jak chodzę, sprzątam, czy idę na spacer jakoś sobie radzę, ale jak stanę w miejscu jak np w kościele to po 15 min zaczyna mnie oblewać zimny pot i robi się duszno. Może mi młoda uciska wtedy jakąś żyłę lub nerw?
|
#4428 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za to jedna moja koleżanka zrobiła to tuż przed porodem i ponoć efekt niesamowity bo widać rysy twarzy i można na tym filmie rozpoznać że to ta konkretna osoba i zapewne super pamiętka dla dziecka do podarowania na 18 urodziny albo coś )) Moja lekarka przełącza na 3D prawie za każdym razem, jedno nagranie dostałam też na płycie i dziwne to jest, na głowie jakieś guzy ciałko zdeformowane jakby. Trzeba pamiętać że jest to zapis fal dźwiękowych a nie obraz z kamery ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
))
|
|||
|
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
A a propo pęcherza to u mnie to samo. Czasami nie zdążę wyjść z łazienki a znów mi się chcę. W nocy wstaje tylko raz, za to w dzien co chwilę. A ponoć ma być jeszcze gorzej ;-)
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Ja słyszałam i mój gin, który ma 4D mówił, że najlepiej badanie robić mniej więcej w 26 tc. Spotkałam się również z tym, że między 26 a 32 tc.
Basiabasia ja też nie mogę tak stać w jednym miejscu i powiem szczerze, że omijam kościół w ciąży, bo nie raz było, że mnie tż wynosił Nati tak samo mam. Ledwo wyjdę z wc a za chwilę znowu muszę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . Natomiast dzisiaj to były dwie dziewczyny z wysoką ciążą, nikt nie przepuścił :/---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Więc jak taka pogoda to unikam tym bardziej, bo raz mnie mama wynosiła. A wczoraj jadąc autem i siedząc zaczęło mi być słabo. :/
|
|
#4433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nikt z moim "wzdęciem" nie przepuszcza. Nawet dziś w B. znajoma kajerka nie była pewna czy tak zapytać czy w ciąży jestem czy nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
no kolejki do toalety to problematyczna sprawa jeśli chodzi o przepuszczanie. natomiast w komunikacji praktycznie zawsze ktoś mi ustępuje... jak byłam nad morzem to do autobusu ludzie wchodzili bardzo....agresywnie (żeby nie powiedzieć jak bydło) ale że dużo miejsca było to nikt nie musiał ustąpić. w biedronce czy lidlu nie ma kas specjalnych więc nikt nie przepuszcza. nie ma że boli. na poczcie to samo. mi osobiście jest głupio poprosić o miejsce siedzące-co innego w kasie uprzywilejowanej- ale z drugiej strony lepiej paść?ehh ludzka mentalność. zawsze się śmiałam że jak będę w ciąży to będę brzuchem tykać jak emerytki torebkami
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż czasami mam wrażenie, że widać, ale jednak nie do końca chyba...W Kościele pewnie też ustałabym, ale wolę nie ryzykować i zawsze idę 15 min. wcześniej zająć "swoje" miejsce na końcu zaraz przy drzwiach mam powietrze i w razie co do wyjścia też szybko. wysprzątałam trochę mieszkanie a i tak jutro będzie już kurz, bałagan itd. jak ja to lubię :/
|
|
#4437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet mój gin ma możliwość przełączyć na taki obraz… tylko dźwięku nie ma, tak to szał ![]() Dziękuję gratulacji =) |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej, miałam dziś koleżanki z forum na kawce z dziećmi :-D nasze 3 forumowe maluszki!
Witam się w 25tc!!!!ha!!!!!! Alekaz mam dla Was kaftanik, kombinezon, pajac polarowy,2 body długi, 4pajace,6body krótki, 3 śpiochy,3 rampersy i 2 sukieneczki i 2 spodenki . Skończyłam segregacje i mam już wszystko :-D Oto nasza kupka rozmiar 56 i 62...
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-08-11 o 19:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

). to to samo co genetyczne, to w 12 tygodniu? Jeśli tak, ja miałam już w 12tc i w 18tc, teraz idziemy na następnym tygodniu - to już będzie 25tc. [bez komentarza…]. w 12tc było rewelacyjnie widać obie, potem w 18tc pięknie się przytulały. Teraz na normalnym jak byliśmy (tzn też chyba jakiś lepszy sprzęt, ale w gabinecie u mojego gina, za usg płacę 20zł
))) normalnie się zakochałam 

jeszcze kwestia tego czy dziecko zechce współpracować 

Kiedyś taka nie byłam...

chyba posłucham mojego męża i pójdę na to zwolnienie
mam powietrze i w razie co do wyjścia też szybko.