|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Dlatego się nie upominałam ![]() Dzięki, dostałam
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie czas najwyzszy na posprzątanie łazienki
|
#3993 |
|
Konto usunięte
|
Boże jaka muląca pogoda dziś u mnie
ale jeszcze godzinka i do domu co dobrego gotujecie na obiad? ja mam na stanie duuużą cukinię i czerwone papryki od rodziców więc mam zamiar uskutecznić gar leczo przynajmniej na 2 dni
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj bez gotowania, bo Kochana Mamusia skutecznie o nas zadbała - dojadamy pomidorową i mamy też od niej pieczony schab, więc machnęłam sałatkę i obiad gotowy. Nie wiem natomiast co jutro - jakaś niemoc kulinarna mnie ostatnio dopada. Głównie za sprawą warunków w których muszę gotować, ale.. już niedługo.Mam filety z kuraka, więc może najprościej jak się da wrzucę je na patelnię grillową i podam na sałatach i warzywach z dressingiem.
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Chatkę ogarnęłam - o ile oczywiście można mówić o porządku w tym stanie rzeczy, pościele wyprałam - jeszcze chwila i będą suche
. Załatwiliśmy też na mieście parę spraw, a jako, że starczyło czasu wstąpiliśmy jeszcze do sklepu i oficjalnie mogę powiedzieć, że wybraliśmy płytki do łazienki. Przyjemnie też zaskoczyła nas cena - będzie parę złoty taniej niż zakładałam. Kończymy obiadek, TŻ wybywa coś tam jeszcze na mieście ogarnąć, a ja niedługo uderzam do dentysty.
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
My ostatnio się z TŻ zajadamy łososiem z Lidla pieczonym w piekarniku w folii
![]() Jeszcze 1h16 min i do domu.
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Wrociłam właśnie dzisiaj z Zakopanego. Marzyłam od dłuższego czasu, żeby się tam wybrać. I co? Pogoda w kratkę (codziennie padało), ale dało się pochodzić trochę po górach. To najważniejsze. Ale parkingi przy szlakach strasznie drogie: 10-20zł za postój. Masssssakra!! Do tego każdorazowo wstęp do Parku Narodowego 5 zł. Do tej pory wydawało mi się, że wyjazd w góry jest dość tanim wyjazdem, bo nie "traci się" kasy na siedzenie w knajpach i kupowanie pierdółek. Ale się myliłam. A korki? Niemiłosierne!! Głupia byłam, że nie zarezerwowaliśmy sobie wyjazdu na maj, czy czerwiec, ale trudno. Przepadło. Na Krupówkach nogi nie można było postawić. Dobrze, że pogoda pozwalała na jako takie wędrówki po górach, bo bym zginęła w tym tłumie. Mama Tżta jak weszliśmy na Gubałówkę, to się załamała. Miała przed oczami widok sprzed 20 lat, kiedy to na górze było może jedno stoisko, a poza tym czysta natura...... Ale tak poza tym było całkiem nieźle. Teraz marzy mi się wybrać w Tatry na wycieczkę kilkudniową po tamtejszych schroniskach z plecakiem na ramieniu . Bo, żeby dojść w fajniejsze miejsca to potrzeba nawet 10 godzin (idąc z samego dołu). A tak doszłoby się do schroniska, przespało, a stamtąd wszędzie bliżej . Ale taka wycieczka w ciągu najbliższych kilku lat mi raczej nie grozi, bo mój Tż nie da się długo zaciągnąć z powrotem do Zakopca .Wracając zahaczyliśmy o Kraków. Naszukaliśmy się jak głupi, żeby znaleźć naszą ulubioną knajpkę na Kazimierzu i pokazać ją mamie Tżta (ostatni raz byliśmy w Krakowie ze 3 lata temu). W końcu znaleźliśmy. Przez ten czas rozbudowali się bardzo (lokal powiększył się co najmniej dwukrotnie) .Zmieniło się menu, ale ceny też się zmieniły (na gorsze oczywiście). Zapłacilismy 130 zł za mizerne porcje (kiedyś było co pojeść....... Co do tematu z teściami..... Mama mojego Tżta jest bardzo specyficzna. Najbliższych mogłaby wyściskać i zacałować na śmierć. Do tego nie przejdzie obojętnie obok dziecka, czy psa. Uwielbia dzieci i psy, i aż czasami mi osobiście mdło się robi, jak ją słyszę (zwłaszcza jak zwraca się do psów). Żeby nie było......ja bardzo lubię zwierzęta, ale ona jest wyjątkowo wylewna (ble, ble......) Jest niby bardzo otwarta, ale tylko w stosunku do najbliższych. Problem polega jednak na tym, że poza Tżtem i jego bratem z którym nie może się dogadać to nie ma nikogo. W stosunku do moich rodziców jest uprzejma, aczkolwiek chłodna. Nigdy do nich nie zadzwoniła złożyć życzeń świątecznych, bo u nich nie było takiej tradycji. Moja mama też przestała dzwonić. Na pierwszym spotkaniu powiedziała, że zaprosi kiedyś moich rodziców do swojego domu jak zrobi się ciepło. Od tamtego czasu minęło 6 lat i nigdy tego nie zrobiła. Siedzi całymi dniami sama w wielkim domu z psem i poza pracą nie utrzymuje kontaktu z nikim (my mieszkamy w innym mieście). Mówi,że nie czuje potrzeby, żeby utrzymywać kontakt z koleżankami, a potem płacze Tżtowi w słuchawkę, że za nami tęskni i że nie ma nikogo...Żal mi jej, ale jest trochę sama sobie winna. Mój Tż też po niej odziedziczył domatorski sposób bycia (najlepiej by siedział sam i nigdzie się specjalnie nie ruszał). I wszystko jest dobrze jak masz wokół najbliższych, a jak stracisz rodzinę (parę lat temu zmarł jej mąż, w zeszłym roku mama i teściowa, z którą była bardzo zwiazana) to potem zostają już tylko puste ściany .Cytat:
)
|
|
#3999 |
|
Konto usunięte
|
Terha my jedziemy do Zakopanego na początku października
a z powrotem też zahaczymy o Kraków na 2 dni ![]() Dziewczyny mam dziś pechowy dzień, śmiało można mi przypiąć odznakę ch*jowej Pani Domu wróciłam z pracy i okazało się, że nie zamknęłam dobrze lodówki rano (coś chyba z magnesem w drzwiach sie psuje) i zastałam ją otwartą do połowy, zapewne kot sobie ją otworzył jak zobaczył ze jest uchylona a na koniec prz zmywaniu zbiłam słoik to zdecydowanie nie mój dzień dobrze, że chociaż leczo mi wyszło
|
|
|
|
#4000 | |
|
Rozeznanie
|
Jutro wybieram się na paznokcie. Koleżanka robi kurs stylizacji paznokci i zgodziłam się na eksperymenty.
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4002 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
widziałam w rossmanie dziś ten miód eukaliptusowy, za 25 zl. kusiło mnie, ale i tak juz przekroczylam rossmanowy limit
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek wieczorem jedziemy nad morze !
Mój mąż zrobił mi przedwczesny prezent urodzinowy 2 tygodnie temu wszystko zarezerwował i dopiero wczoraj raczył mnie poinformować Wprawdzie tylko na 3 dni jedziemy, bo nie dostaniemy urlopu, ale cieszę się ogromnie !!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#4007 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Choć nie zazdroszczę, bo ja nad morzem mieszkam ![]() ![]() Ja też chciałam wyjechać gdzieś na długi weekend, ale się nie uda, bo mamy zobowiązania zawodowe na weekend ![]() Także jedynie piątek... Ale nie mam pomysłu... Marzę o urlopie... Ale ostatnio tyle się u nas dzieje, że nic zaplanować na dłużej nie mogę...
|
|
|
#4008 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzień dobry smutno mi od rana bo właśnie przeczytałam, że jeden z moich ulubionych aktorów Robin Williams popełnił samobójstwo miał 63lata
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocha, oj kocha
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny chyba idzie już jesień bo wyszłam z domu rano w krótkim rękawku i normalnie zmarzłam
ja chcę jeszcze lato!
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykopałam TŻta z domu na kilka dni do jego rodziców póki ma urlop i trochę od siebie odpoczęliśmy Jutro wraca i robi mi miesięcznicową pizzę a potem idzie na imprezę z pracy
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Konto usunięte
|
Ilsa wiadomo, że był na odwyku od narkotyków i zmagał się z depresją
![]() ja bardzo nie lubię jak mój Tż gdzieś wyjeżdża, wiadomo, że taki dzień czy dwa odpoczynku od siebie dobrze robi ale ja zawszę tęsknię i nie mogę w nocy spać jak Tż nie ma obok (to niestety pokutuje tym, że jak ma jakieś męskie wyjście i wraca nad ranem to mam całą nockę skopaną |
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w nocy okna pouchylane i w drugim pokoju otwarte 1 na szerokosc i przebudzulam sie, a tż przykyty po sam czubek nosa, a zawsze odkryty, bo jemu wiecznie goraco jest
![]() dziewczyny, takie leczo mozna mrozic normalnie? bo moze ja bym sobie zrobila takie, a potem zamrozila, bo moj to nawet nie tknie garnka z takim czyms |
|
|
|
#4014 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale za to możesz śmiało włożyć w słoik i zapasteryzować (słoik gotować we wrzącej wodzie ok 20min a później odwrócić do góry dnem i zostawić postawiony na nakrętce aż "chwyci") |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
i ile takie coś może stać? bo zupy wekowałam, ale one 2 tyg. i gudbaj, a taki też może 2 tg?
|
|
|
|
#4016 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pozazdrościć . Mój Tż nigdy by nie wpadł na taki pomysł....
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Dlatego się nie upominałam 

ale jeszcze godzinka i do domu

Głównie za sprawą warunków w których muszę gotować, ale.. już niedługo.
. Załatwiliśmy też na mieście parę spraw, a jako, że starczyło czasu wstąpiliśmy jeszcze do sklepu i oficjalnie mogę powiedzieć, że wybraliśmy płytki do łazienki. 

Głupia byłam, że nie zarezerwowaliśmy sobie wyjazdu na maj, czy czerwiec, ale trudno. Przepadło. Na Krupówkach nogi nie można było postawić. Dobrze, że pogoda pozwalała na jako takie wędrówki po górach, bo bym zginęła w tym tłumie. Mama Tżta jak weszliśmy na Gubałówkę, to się załamała. Miała przed oczami widok sprzed 20 lat, kiedy to na górze było może jedno stoisko, a poza tym czysta natura...... Ale tak poza tym było całkiem nieźle. Teraz marzy mi się wybrać w Tatry na wycieczkę kilkudniową po tamtejszych schroniskach z plecakiem na ramieniu
a z powrotem też zahaczymy o Kraków na 2 dni
wróciłam z pracy i okazało się, że nie zamknęłam dobrze lodówki rano (coś chyba z magnesem w drzwiach sie psuje) i zastałam ją otwartą do połowy, zapewne kot sobie ją otworzył jak zobaczył ze jest uchylona
dobrze, że chociaż leczo mi wyszło 

smutno mi od rana bo właśnie przeczytałam, że jeden z moich ulubionych aktorów Robin Williams popełnił samobójstwo
13.03.2008