|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie!
![]() wracam do normalności ![]() Natka, Kordelka- wielkie gratulacje!!!! Wydaję mi się, że Melisce i Ewuni już gratulowałam dwóch kreseczek, ale na wszelki wypadek jeszcze raz dziewczyny gratuluję z całego serca ![]() U mnie ostatnia @ zaczęła się 19.07 i wypadałoby, że 17-18.08 będzie następna. Ale miałam tyle stresu przez ten wypadek, że nawet nie liczę na nią o czasie. Już mi się tak ładnie cykle wyregulowały, a znów coś. Ale przecież nie zaplanowałam tego ![]() Dobrej nocki idącym spać, a ja wracam do czytania dalej, bo chcę wiedzieć, co jeszcze się wydarzyło ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Kocurro- ale super masz fryzurkę ![]() ![]() Aniutka- koleżanka, którą kontrolowali z zusu miała swoją firmę, czy pracowała na umowę? I czy umowa na czas określony? Czy oni robią to według jakiegoś klucza? Że ktoś krótko pracuje? Wśród moich znajomych w ostatnim czasie wysyp ciąż i jedyną, którą skontrolowali to ta, która miała swoją firmę założoną 5 miesięcy przed ciążą, poszła na zwolnienie od 5 miesiąca i miała kontrolę. A po macierzyńskim poszła jeszcze na zwolnienie lekarskie na kręgosłup (miała z nim spore problemy jeszcze przed ciążą, a potem się pogorszyło), to podważyli zasadność zwolnienia. I z tego, co mówiła, to jeśli kontrolerzy cie nie zastaną, to możesz pójść do lekarza, apteki, czy do sklepu po artykuły niezbędne do życia i jeśli ktoś nie może tego zrobić, ale uwaga: wymagali paragonu, albo zaświadczenia od lekarza, że byłaś (ale np. nie byłaś zapisana). Aneczka-właśnie można było spać ![]() Aniutka i pracodawca, który ociąga się wysłaniu zwolnienia czasem właśnie powoduje to, że prędzej kontrolują, albo to on nasyła kontrolę, bo tak też się zdarza... Nie wiem, może to będzie nie miłe, ale część moich współpracownic, koleżanek od razu szło na zwolnienie po potwierdzeniu ciąży. Bez żadnych problemów ze zdrowiem, zagrożeniem ciąży, czy ciężkiego stanowiska pracy. Mówiły, że chcą odpocząć i im się to należy. To były słowa kilku nie znających się kobiet. Może zmienię zdanie, gdy będę w ciąży, może będę ją znosić wyjątkowo źle i też będę inaczej mówić, ale ja lubię moją pracę i zwyczajnie szkoda byłoby mi być na zwolnieniu tak na wszelki wypadek, bo ominęło by mnie tyle ciekawych rzeczy. Nie chcę żadnej z was urazić, bo to wasze decyzje. Inaczej bym mówiła pracując fizycznie, czy stresując się codziennie, albo mając buca za szefa. Popatrzyłam na wasze ciążowe brzuszki i pięknie urosły odkąd je ostatnio oglądałam ![]() ![]() kuzynka kupowała spodenki i body w lidlu i była zadowolona z jakości- widziałam w gazetce, że będą dziecięce rzeczy, może i wam się spodobają.
#4652 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciążowe brzuszki w śnie i na jawie, wspieramy się stale w tej słusznej sprawie!
dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() kocurek ja tez nienawidze oddawac krwii i nigdy nie patrze no ale w ciazy to normalne i trzeba jakos sie owsoic z tym ![]() nati grochoweczka mniaaaam ![]() ![]() aniu czekamy na foto odpicowanego pokoju noi kciuczki za psiaczka zeby poszlo sprawnie ![]() witam asgus ![]() ![]() ![]() ![]() noi w ramach marudzenia to tak mnie dzis bolaly plecy ujjjj cala noc ![]() haha noi moj maz najlepszy od dwoch dni chyba strasznie przezywa cale to swoje szkolenie, wyjazd,nasza rozlake i sni mu sie ze go zdradzam w jego obecnosci i caluje sie z innymi ![]() ![]() ![]() ksuwcia czekam na wiesci guerka buzi ![]()
moje szczęście Navidek 02.12.2014 ![]() Edytowane przez dorotape1987 Czas edycji: 2014-08-12 o 05:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Aguś super że juz jesteś z nami ![]() Oby cykl sie nierozregulował. A jak tam Twój mąż? Dorotko ale ten Twój mąż ma sny ![]() Kochana gratuluje 6 miesiąca ![]() Jeszcze troche i pojedziesz na porodówke ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- ale tu cisza ![]() Może nastepny wątek pójdzie nam szybciej ![]() Bo ten strasznie męczymy ![]()
#4654 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z ta krwia to tak jest w obcym kraju, ze czlowiejsie czasami nie dogada.Maz pojechal po pracy oddac im ta kre i sie chwalil koledze, ze zostal przyjety do ginekologa ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Sliczne, ale te co ostzatnio kupowalas tez od biedy nadaja ie na chlopaka, nie maja zadnych falbanek, serduszek ani typowo babskich emblematow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc lepsza bo chłodniej było ![]() Upały mi uszami wychodzą już. Oby się skończyło jak najszybciej. Żaneta to jutro beta? |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
u mnie też dziś własnie chłodniej
![]() Tak jutro ide zrobic Bete! ![]()
#4657 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Ten czas to za szybko leci,ja bym chciala, zeby sie troche dluzyl. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Będę mocno trzymać ![]() kordelka również gratulacje ![]() ![]() Ja już też po badaniu krwi, zrobiłam dodatkowo prolaktynę ale nie wiem czy do Wro nie będą wysyłać ![]() Chyba zaczynam się nakręcać, kolejny dzień czuję jajniki bardzo ![]()
07.08.2007 ![]() ![]() ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 ![]() Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-08-12 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam ochote na salami i rzodkiewke, ale boje sie zjesc, ze bedzie ![]() Dzisiaj znowu nie moge spac, akurat jak nie musze wstawac to bezsennosc, zaczynam doceniac spiacego do 12tej synka bo troche dojde do siebie zanim on wstanie. P.S.Mozna te emotki jakos poustawiac, zeby rzygi miec blizej? ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Dzisiaj mam wyniki tarczycowe. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Agolandia super, ze wrocilas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Wtajemniczenie
|
Zaliczyłam pierwsze
![]() ![]() ![]() Mała bidulka nie wiedziała co się dzieje i przytulała się do mnie do pleców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Aaaa GRATULACJEE 6 miesiąca ![]()
![]() |
#4662 | ||||
Zakorzenienie
|
piszę od poc zątku bo mi się skasowało
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to juz jutro? bede trzymać kciuki Cytat:
![]() Ja niestety kompletnie nic nie czuje ;/ jedynie od wczoraj mam bardziej wrażliwe piersi, ale niestety to standard przed miesiączką Wczoraj mieliśmy fajny dzien - wyruszylismy o 17 wrócilismy przed północą ![]() a dziś zmykam do kosmetyczki ![]() ![]()
![]() |
#4663 |
Raczkowanie
|
cześć Agolandia, fajnie, że jesteś
![]() Aniutka jak już jest etap meblowania to już jest bajkecznie, bo najgorzej jak jest syf, kurz i pył, teraz to już z górki, no pochwal się nam koniecznie ![]() Ewuniu :glaszcze: biedna z tymi mdłościami jesteś, oby jak najszybciej minęły ![]() Żanetko to wyniki już jutro będziesz miała, o której? ![]() Kordelko, Dorotko ![]() ![]() ksuwka czekamy na wieści co u Ciebie ![]() Natalko oby Cię za bardzo nie pokłuła ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj do gina na 20.40 zestresować się jeszcze przed wyjazdem, czy była owulka ![]() a zaraz idę do jaśnie księcia szefa zapytać o urlop ![]()
03.05.2015 Córcia ![]() Edytowane przez kasica_89 Czas edycji: 2014-08-12 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Tym razem zamawiam nie ulewajace dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Wyniki jutro ale o której nie wiem bo chce by mi wysłali na meila żeby było szybciej
![]() Kasiu daj koniecznie znać co tam Ci gin powie.
#4667 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
BAN stały
|
No moj juz troche przestal, ostatnio u znajomen musial rzygnac na jedwabny dywan za pierdylion euro, ale to chyba wtedy za duzo nabialu zjadl.
Jak byl noworodkiem to byla masakra, oprocz tego, ze ciagle przeboje z karmieniem to jeszcze pranie codziennie i suszenie ruzeczy zelazkiem bo nie nadazaly przed nastepnym ubraniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() No to życzę relaksu i żeby Tż padł z wrażenia jak Cię zobaczy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
A ja moge miec nawet takie ulewające
![]() Wszystko przeżyje byle tylko doczekac się tej małej kruszynki ![]()
#4671 |
Raczkowanie
|
dam znać co gin powiedział
![]() taa mój szef wyrozumiały... kawał ******** .... wrrrr jaka jestem zła, właśnie wyszłam od niego i usłyszałam, że hmmmm no nie wie, sam nie wie co zrobić, musi to jeszcze z kierownikiem skonsultować i jutro po komisji przetargowej da mi znać.... bo jeśli będzie możliwość to mi da... a jeżeli nie no to przecież sama rozumiem... ale zawsze mogę to wybrać w listopadzie i jechać w ciepłe kraje... porażka ![]() ![]() a jutro pewnie jak usłyszy na komisji, że w tym czasie mojego planowanego urlopu trzeba udzielać informacji telefonicznej potencjalnym wykonawcom to się nie zgodzi bo kierownik mój też idzie w tym samym czasie na wolne... no paranoja jakaś... walnę mu L-4 od czwartku jak nic.... ![]() Żanetko doczekamy wszystkie ![]() ![]() malinaOla a testy owulacyjne robiłaś albo byłaś na monitoringu kiedyś?
#4672 |
Wtajemniczenie
|
kasiu no to trzumam kciuki za wizyte i owulke
![]() jeeejciu przerabane z tym ulewaniem kurcze moze moje bedzie takie srednio ulewajace ![]() india nio to fajny wieczorek mialas ![]() ![]() kordelka mnie jak tak tarmosilo to pomimo tego ze wiedzialam ze bedzie paw to jadlam jak mialam ochote ![]() ![]() ![]()
#4673 | |||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jutro będzie szczęśliwy dzień i będzie tu mega impreza ![]() ![]() Cytat:
![]() To i ja też takie zamawiam ![]() Syn tak ulewał że musiał pić mleko Bebilon AR (przeciw ulewaniom) ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Wtajemniczenie
|
co za dziadzisko
![]() ![]()
#4675 |
Raczkowanie
|
Dorotko powiem Ci, że też tak myślałam i koleżanki z biura też mi tak radzą... ale czuję się troche niezręcznie tak z nim wojować bo od września załatwił mi umowę na czas nieokreślony i podwyżkę... a że jeszcze kwoty podwyżki nie ustalił to nie chciałabym aż tak na noże z nim pójść
![]() ale powiem Wam, że przykład idzie z góry, wczoraj dowiedziałam się, że jak miał tydzień l-4 w lipcu to był z sekretarką od głównego księgowego (ona 28, on 48 ![]()
#4676 |
Zakorzenienie
|
Gdzie sie tacy ludzie chowają!!!
![]() Kasiu no ale Ty pracujesz w Administracji Państwowej i takie masz problemy?? MASAKRA Masz racje jak Ci nie da wolnego bierz L4 ![]()
#4677 |
Zakorzenienie
|
malinOla, wiem że podawałas, ale niestety nie wpisałam od razu, a teraz nie mogę znaleźć
![]() ![]() Gdzie się podziała Violino? Dawno jej nie było ![]() Właśnie oglądałam "Ciążę z zaskoczenia" i babeczka urodziła bliźniaczki w kibelku nie wiedząc że jest w ciąży ![]()
#4678 |
Zakorzenienie
|
nie zauważyła że jest w ciąży z bliźniakami?? wow
A ciekawe co tam u Ksuwci? ![]()
#4679 |
Wtajemniczenie
|
uuu no to faktycznie kurde umowa jest wazna.... czasem no niestety trzeba przeczekac
![]() ![]()
#4680 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie robiłam testów, monitoringów też nie, działam na podstawie obserwacji tempek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.