|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczne ubranksa my jz po sniadanku, dzis chlodno wieczorem popadało wiec mozna zyc.
|
|
#4742 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6
Dziewczyny chciałabym sie odnieść do Waszych wpisów ale nie dam rady bo za półtorej godziny wizyta a ja w gaciach i z nieumyta głowa
takze przeczytałam na rozbudzenie a teraz spadam do łazienki, lekarza i zdobyć jakis ciuszek dla małej albo kilka znowu bede padać ze zmęczenia ale cóż...trzymajcie kciuki zeby mi wody w sklepie jakimś nie odeszły Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baby shower, ale super, że pomyśleli ![]() moim baby shower będzie pranie ubranek
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
Hejcia.
Gratuluję udanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Ładniutkie kąciki pourządzałyście Elffirka, piękne ciuszki fajny niespodziewany prezencik.małaPaulina, super, że wyniki OK Mecia, dobrze, że się mały rozruszał bezaczek, odnośnie karuzelki to jak złożę łóżeczko wówczas coś się pomyśli. Tylko sporo tego jest, aby coś wybrać. Effka, coś ostatnio imprezowo u Ciebie no i nieźle ci ciśnienie podnieśli Ja też nie lubię takich niejasnych sytuacji, zwłaszcza, że ktoś powie "A" i nie kończy, a potem różne myśli łażą po głowie... Oczywiście - nie wiedzieć czemu - człowiek zaraz myśli o najgorszym etusiaa, u mnie popołudniu też padało i teraz takie rześkie powietrze. Ekaterina ja wczoraj jakoś tak czułam lekki ucisk na "dół", jak już do spania się położyłam to też nie wiedziałam jak się ułożyć. Ale czy brzuch mam niżej, może kapkę... Dzięki dziewczynki za linki do pościeli, może i ja skorzystam ![]() Wczoraj mąż przesunął nasze łóżko i komodę, a ja obmyślałam, gdzie postawić łóżeczko. Znalazłam dogodne miejsce, ale jak pomierzyłam to jak je tam postawię nie zamknę drzwi do pokoju, bo skubane jest dość spore Na jednym ze szczytów ma taką wnękę z półkami, jak będzie poskładane pstryknę Wam zdjęcie. A mogło być tak pięknie i mała miałaby piękny kącik... ale mój plan runął. A że pokój jest wąski i niekoniecznie wygodnie ob stawny, to znów czekają mnie alpejskie kombinacje. Nie narzekam, bo łóżeczko dostaliśmy od brata męża, więc wydatek mniej. Ogólnie materac tam wejdzie taki 120x60, za to te półki dorzucają swoje centymetry i nie wlezie tam gdzie bym chciała. No cóż.... trzeba będzie kombinować dalej.Dziś ma się potwierdzić czy mąż w przyszłym tygodniu będzie wyjeżdżał na 3 dni, to może ściągnę mamuśkę do siebie, żeby mi się nie nudziło, ale i żeby ktoś był ze mną pod nieobecność małżonka, bo tak to nie mam tu nikogo bliskiego Póki co mamie nic nie mówię bo tej dwa razy nie trzeba powtarzać, ona by przyjechała teraz/zaraz/już, jak stoi Aż się zastanawiam czy prasować te ubranka czy ewentualnie mamie je zostawić, co by się cieszyła, że przyjechała i mi choć coś pomogła, bo ona nie potrafi usiedzieć.Słonko niby świeci, ale znośnie jest, trochę chłodnawo jak to z rana. Zaraz muszę luknąć co mi potrzeba i jakby tak w miarę pogoda się utrzymała to poszłabym dalej w miasto, choć nie wiem, bo wczoraj tylko do pobliskiego sklepu poszłam i popołudniu jakiś delikatny ucisk miałam na dole, jakbym się przynajmniej naskakała. Aha, jeszcze potrzebuję coś zapachowego włożyć do komody, gdzie będą dzieciaczkowe ubranka, bo ona ma jakiś taki swój specyficzny zapach. Wcześniej miałam tam m.in. ręczniki i zawsze jak zmieniałam na czysty to jakoś tak dziwnie pachniał Może możecie coś polecić?Miłego dnia życzę ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Aisa84 ty tam nam nie szalej za mocno, jaka była umowa? Nie wpychamy się w kolejkę, tak.?! Powodzonka na wizycie i czekamy na niusy Aliszcze, no no "szałer" masz jak się patrzy, tym bardziej, że pogodnie to będzie nawet power - shower Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-08-12 o 08:10 |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Bryyyy!
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz mi narobilas smaka na nutelle[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47665493]Dzień dobry :P Znowu wczesna pobudka, ale przynajmniej nie wstawalam w nocy. Coś słabo pisalyscie, widzę nie było naszych późno-wieczornych gadul i nie mam co czytać...Karuzeli nie mam jeszcze, kupię chyba po porodzie bo liczę że ktoś coś przyniesie ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Elfirka śliczne ciuszki ja tez kupuje po porodzie albo licze ze kupi ktos pamietam jak w jednym sklepie robilam duze zakupy (lozeczko, przewijak, wanienka, posciel itp) to sprzedawca mowil zeby darowac sobie karuzele bo goscie nie beda mieli z czym przyjsc![]() Cytat:
![]() Witam się mam pytanie o wozekWiem ze ten temat byl juz dawno ale dopiero wczoraj tesciowie powiedzieli ze mozemy isc i szukac wozka wiec nie jestem zorientowana w temacie ![]() Nie wiem czy ktos zrozumie co napisalam A ja z rana popijam czerwoną herbatkę:p
|
|
#4747 |
|
Konto usunięte
|
Pospalam od 6 do teraz!
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
pospalam do 8, jesczce chwila i będę robić śniadanie.Cytat:
Cytat:
My kupowaliśmy 2w1. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
co do karuzeli, to nie pamiętam, kiedy montowałam, ale na pewno nie od razu. Dopiero, jak mała zaczęła reagować na nią, widzieć ją. Mialam najzwyklejszą Canpolu z rybkami za jakieś 20 zł
, małej się podobało
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kwestia tez tego ze mamy ograniczony budzet i w sumie nie wiem czy kupimy wozek nowy czy uzywany...nie wiem jak to wyjdzie,musimy pojeździc i sie porozglądac
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam kupuje karuzele znajoma mówi nie kupuj tyle bo będą ci przynosić, ale ja tam ich znam i przyniosą po bodach czy skarpetkach, a ja żyje raczej według zasady : umiesz liczyć, licz na siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mistic, Martynka dziękuję za pochwałę brzuszka Dżanet też się zastanawiam czy uda nam się wspierać przy chudnięciu haha Mała świetnie, że wyniki dobre ![]() Natalka brawo za wizytę i waga piękna ![]() Ewka ale ekstra ![]() Elfirka śliczne ubranka! 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Czuję się ohydnie dzisiaj ![]() Zasnęłam grubo po północy, było mi ciężko, duszno, wentylator dopiero pomógł zasnąć. Budziłam się kilka razy, w ogóle krew mi z nosa leciała taka dziwna, głowa boli nie wiem o co kaman. Dziś wstałam brzuch mnie na dole zaczął boleć i miałam parcie jak na kupkę, ale to nie było to, dziwne uczucie strasznie... Ale przeszło na szczęście. Tylko boli mnie głowa i niedobrze jakoś. To chyba nie na poród?
|
|
#4753 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do domu rodzinnego gdzie będziemy okazjonalnie kupiłam taką zwykłą na sznureczkach, nakręcaną taką http://www.pieluchowo.com/karuzela-w...wa-alexis.html A zamierzam puszczać jak zauważę że zaczyna ją interesować to co się dzieje dookoła, myślę że ok.2 miesiąca życia. Cytat:
baw się dobrze!!!!Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynki dziękuję za brawa za wizytę, miło mi
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
My karuzeli do lozeczka nie mieliśmy, teraz tez nie będzie. Do lozeczka mam taki pałak z zabawkami. Ale to wieszalam jak mała była kontaktowa.
Cytat:
Osobiście uważam, że bezpieczeństwo jest ważne wieć tu warto zainwestowac a wozek to sprawa drugorzędna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
kurde cos ostatanio jestem mniej aktywna jakos nie mam wenny do pisania. Dzisiaj od rana leniuchuje...nawet sniadanie zjadlam w lozku ale akurat pada i w sam raz dzien na lezenie niestety musze niedlugo sie wybrac do sklepu ;/ i obiad zrobicPo za tym wczoraj bylam na zakupach kupilam jeszcze spioszki ![]() Mala od rana szaleje i dobrze a ja czekam na weekend czeka nas malowanie pokoju i bede namawiac meza na poskladanie lozeczka
|
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja: )
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;* Co di porodu cc czy sn- dla mnie to też nie ma znaczenia grunt żeby dzidzia wyszła całą i zdrowia: )U mnie od rana okropne skurcze. Na szczęście w dużych odstępach czasowych więc to jeszcze nie to .Noc była bardzo ciężka. Gdyby nie wentylator umarła bym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
MalaPaulina wiesz co ja znalazłam wózek, który wybraliśmy na allegro. W hurtowni stacjonarnej we Wrocławiu kosztował 1600zł ze zwykłym fotelikiem a na allegro w tej samej cenie mamy z fotelikiem Maxi Cosi Citi właśnie...
|
|
|
|
#4760 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My kupujemy wózek 2w1 bo fotelik Maxi Cosi dostaliśmy z bazą więc się nam udało ![]() Poszukaj na Allegro - może trafisz na fajny zestaw, jak Elfirka - wózek 2w1 + fotelik Maxi Cosi
|
|
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super,że masz taką imprezkę też bym chciała,ale nie mam z kim,bo albo kontakty się pourywały albo wkurzają mnie niektóre osoby i do końca ciąży nie chcę ich widzieć więc mój baby shower skończy się na jechaniu po wózek i robieniu ostatnich zakupów Cytat:
Cytat:
wszystko wolę kupić sama,bo jak mam czekać aż ktoś mi przyniesie body czy kaftanik to nigdy tego nie będę miała ![]() chyba jedziemy po wózeczek w tym tygodniu ale używane więc niech nie narzeka :P
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
No mi się wydaje że mi opada brzuch powoli albo mała zmienia pozycje bo brzuch zmienił nieco kształt no i ciąży od dołu. Ale zawsze jak siedzialam to leżał mi na kolanach więc tego nie porównuje ale miejsce między piersiami a brzuchem i nieco wydaje mi się splaszczone a wcześniej była górka
![]() Co do nosidelka to ja mam maxi cosi plus bazę która pasuje do niego a potem do fotelika większego ![]() Natomiast znajomi teżmają maxi cosi ale bez bazy i zapinaja pasami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie to się jeszcze z mężem pokłóciłam , tzn ja się na niego obraziłam
ja jestem cieżka do niespodzianek ... nawet wiem kiedy mąż wróci z kwiatami z prosto z pracy bo np , trwa jego powrót 10 min dłużej niż zwykle więc wiem że jest w kwiaciarni musze mieć kontrole nad wszystkim inaczej świruje i od wczoraj chodze i co chwile rycze , bo coś mi spadło , bo nie taki kanał w tv , bo czemu nie ! no nie daje rady !! Rano gadałam z Mamą i się jej na koniec poryczałam że nie mam chleba na śniadanie
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie macie z tymi hormonami: )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Effka ale Ci zrobili niespodziankę
![]() ircha pokaż zdjęcia łóżeczka jak je ulokujecie ![]() Asia! Nie strasz kobieto! jeszcze chociaż ten tydzień hej! Piszecie o spaniu... ja to dzisiaj poszłam spać o 2:30 jakoś mam problem aby iść wcześniej i usnąć... i wstałam o 8:30 ale też się wierciłam.
|
|
|
|
#4767 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Tż odebrał wyniki krwi i
Jestem taka zła, taki mój już urok z tą anemią chyba.
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Co do kupowania lub czekania aż ktoś coś przyniesie (co oczywiście nie jest obowiązkiem , żeby nie było że tak uważam ) to też by była w czarnej D(anucie) powiedziałam do męża że kupujemy jak jest promo albo jest okazaja bo jest kasa wszystko z listy wyprawkowej , że ja nie bede czekać , to ostatnio mi się kilka osób pytało a czemu juz wszystko pokupowaliśmy ?? odniosłam wrażenie że to było tylko takie zapytanie żeby się upewnić że nie muszą nic kupować bo skoro mamy wszystko to z jakiej paki oni mają kupować ...
Co do fotelika ja mam No Name
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No musimy musimy, ale czuję się beznadziejnie... Taka niewyspana, zmęczona, na szczęście brzuch przeszedł, ale dalej mam czasem takie dziwne parcie I ogólnie taka słaba jestem że szok...No i się wkurzyłam na te wyniki jeszcze i chce mi się ryczeć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

uff
takze przeczytałam na rozbudzenie a teraz spadam do łazienki, lekarza i zdobyć jakis ciuszek dla małej
albo kilka
znowu bede padać ze zmęczenia ale cóż...trzymajcie kciuki zeby mi wody w sklepie jakimś nie odeszły
fajny niespodziewany prezencik.
Ja też nie lubię takich niejasnych sytuacji, zwłaszcza, że ktoś powie "A" i nie kończy, a potem różne myśli łażą po głowie... Oczywiście - nie wiedzieć czemu - człowiek zaraz myśli o najgorszym
Póki co mamie nic nie mówię bo tej dwa razy nie trzeba powtarzać, ona by przyjechała teraz/zaraz/już, jak stoi
ale teraz mi narobilas smaka na nutelle

piękna waga: *
i od wczoraj chodze i co chwile rycze , bo coś mi spadło , bo nie taki kanał w tv , bo czemu nie ! no nie daje rady !! Rano gadałam z Mamą i się jej na koniec poryczałam że nie mam chleba na śniadanie