|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Matko.nie bylo mnie od rana a tu tyle postów.
Koralinka gratki. Brawa za udane wizyty. Trzymam kciuki za jutro. My dzis nad wodą bylisny wiekszosc dnia. Potem upeklam ciacho ze sliwkami i ogladnelismy filmik.
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi..
Cytat:
Rozwalilas mnie tym filmem :-( nie ma nic gorszego jak cierpienie rodzicow z powodu krzywdy dzieci. U mnie w rodzinie niestety nie skończyło sie tak szczęśliwie jak w filmie...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
za Gosi i Juliusza wizytę
|
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
*Magsik takie podraznienia to bym zdezynfekowalam tym octeniseptem, albo obmywala tantum rosa. Farminka, ja wlasnie wczoraj czytalam sobie o objawach porodu i jednym z nich bylo zwiekszenie wydzielismy sluzowej, wiec pewnie czasami latwo pomylic zwykle zwiekszenie wydzieliny z odejsciem czopa, mnie np taki podbarwiony krwia odszedl dopiero podczas porodu -tak mysle u mnie objawem porodu byly 3 dni nieregularnych co 10-15 minut skurczy, dosc bolesnych i mocno spinajacych brzuch, wiedzialam, ze na dniach urodze no i dziewczyny uwazam, ze dopoki czuje sie ruchy , nie macie poczucia ,ze z dzieckiem cos jest nie tak to warto przeczekac te pierwsze bole w domu, ja jakbym pojechala po pierwszych mocnych skurczach to bym pewnie lezala ze 2 dni i jeszcze by mi jakies kroplowki dawali, a tak spokojnie sobie jeszcze funkcjonowalam-w miarre spokojnie![]() Kciuki Gosia )u mnie pierwszy objaw zlizajacego sie porodu-czyszczenie fug, ostatnio czyszcilam wlasnie jakis miesiac przed narodzinami MAteuszka i od nowa mam pogorszenie stanu moich zajadów, wczoraj jak sie obudzilam i chcialam zjesc pączka myslalam , ze buzia mi sie rozerwala, ciekawe czy po porodzie mi to minie.ja na dzis nie ma konkretnych planow ani obiadowych, ani zajeciowych, ani sprzataniowych, sama nie wiem co bedziemy robic mam ochote chyba na zalewajke, ale zobaczymy![]() a i witam sie w 35 tygodniu
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2014-08-12 o 07:34 |
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
abrakatabra: nie martw sie. ja zamawialam 5 sierpnia i dopiero wczoraj paczka zostala wyslana, a zamawialam raptem 4 rzeczy.
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() gratuluję kolejnych tygodni i trzymamy kciuki za wizyty. Moja Malutka wczoraj była leniwa bardzo, wieczorem coś tam pohasała i z powrotem do snu. Teraz z rana kazała mi wstać a jak wstałam to chyba poszła znów spać bo tylko raz na jakiś czas gdzieś mi się brzuch wypcha ale bez specjalnych "goli" Moja Malutka to leniuszek chyba ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
u mnie też dzisiaj pochmurno i pada, ale cieszę się z tego bo już miałam dosyc tych upałów, w planach mam dzisiaj ogarnianie mieszkania, żurek i spotkanie z koleżanką podczytywałam sierpniówki i jedna dziewczyna, której wody dziś w nocy odeszły pojechała do szpitala i jej nie przyjęli bo nie mieli miejsca, więc zawieźli ją karetką do drugiego i okazało się, że tam też nie ma miejsca, ale ona się popłakała to ją w końcu zostawili, masakra jakaś, mam nadzieje, że w październiku mniej porodów będzie i żadną z nas nie spotka coś takiego
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pod koniec września idziemy na wesele.
Proszę poradźcie mi w co mogłabym się ubrać - to będzie początek 9 miesiąca. Jestem niska i puchną mi nogi, więc od razu odrzuciłam sukienkę, długą tym bardziej bo jestem za niska a butami na szpilkach nie wyciągnę się z moimi szerokimi teraz stopami ![]() Wymyśliłam spodnie po prostu długie eleganckie, ale co do tego? Bluzeczka jakaś 3/4 rękawek? Bo jak ubiorę długą tunikę to znów efekt będzie zły bo jestem niska i jeszcze mnie to skróci. A buty jakie powinnam mieć? Będę wdzięczna za sugestie
|
|
#4210 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i zobaczycie, że się sprawdzi.Cytat:
Cytat:
![]() Mi też chcę się jeszcze na cieszyć ciążą i ostatnimi chwilami względnej swobody, którą mogę mieć przy prawie 5 letnim dziecku. Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Pomyłka za tydzień w sobotę będzie u mnie 34 t 5 d ale mam budyń w głowie.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-08-12 o 09:26 |
|||||
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 33 tygodniu i w dniu wizyty... nie wiem, czy się bać, czy cieszyć
![]() Zbieram się powoli - odezwę się po powrocie do domu. Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poważnie to jakoś na razie spokojna jestem, nie mam złych przeczuć, że mogłoby być szybciej niż będę na to gotowa ![]() W zasadzie to czuję się ciągle jeszcze jakby to był drugi a nie trzeci trymestr i o porodzie niewiele jeszcze myślę ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty! W tym serducho Juliuszka
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do stroju to mysle ze w 9 miesiacu to raczej kazdy spojrzy wyrozumiałym okiem i nie wazne co zalozysz to bedzie dobrze. Ja bym mimo wszystko postawiła na lekką sukienkę (jakąkolwiek) plus baleriny wygodne. Jesli wolisz spodnie to jakas elegancka bluzka np taka http://www.hm.com/pl/product/32526?article=32526-A
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
wróciłam i witam się w 8 miesiącu, ehh kiedy to zleciało ![]() Muszę Wam napisać, że takie długie podróże to w tym stanie już nie dla mnie, łącznie z powrotem zrobiliśmy jakieś 1000 km heh a zawsze lubiłam jeździć samochodem i nie było problemu a teraz tragedia. Dobrze, że pasażerem byłam. W drodze do Warszawy czułam jakby mi ktoś żebra rozchylał na boki (i tak pewnie było ) bolało i każda pozycja czy bardziej leżąca czy siedząca była niewygodna :/ czułam wciąż napięte łydki a stopy to tak mi spuchły szok, droga powrotna już lepiej mimo nogi nadal i stopy nadal miałam spuchnięte, ale za to jak wróciliśmy do domu to zjadłam i od razu poszłam spać później męża obudziłam do pracy bo miał na 17, znów zjadłam i ponownie spać na godzinkę hehe myślałam że w nocy nie będę mogła zasnąć ale nie miałam najmniejszego problemu Przy okazji zrobiliśmy zakupy w ikei, nie tylko rzeczy dla maluszka ale i kupiłam parę misek hehe ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze oraz zbliżające się wizyty ![]() ![]() ![]() Ja w przyszłym tygodniu też już zaczynam prać, prasować itd bo nie lubię tak na ostatnią chwilę. Nie wiem jak u Was ale dzisiaj u mnie jest świetna pogoda, nie za ciepło nie za zimno - idealnie można pooddychać i nawet nie czuję się już taka spuchnięta
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Moze mi dlatego, ze pierwsze bo z drugim pewnie tak nie bedzie, gdy jest sie starszym zajetym ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() No ale teraz dla mojej staram sie o wszystko (naj)lepsze jak mozliwe ![]() I bez patologii, przeklinania, krzyczenia i % ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A ja.chyba wstaje powoli... dzis wolne to zanim do poloznej pojade to chce cos ogarnac w domu. I dziewczyny... moglybyscie pisac pomysly na obiady?? Znowu mam jakas masakre z tym ![]() Tylko piekarnika w trakcie remontu nie mam podlaczonego, a duzo rzeczy z tego lubilam. Wczoraj jak.robilam obiad dla Tz to mielone i ziemniaki a sobie kebaba sama kupilam na obiad, bo nie mialam ochoty jesc... ale po tym zgaga.mnie trzymala jakos znowu stracilam wene...
|
|
#4218 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Przepraszam, że nie będę cytować, bo już wszytsko pozapominałam. Weszłam tylko napisać co wczoraj było na SR: Zajęcia z pielęgnacji, pewnie się powtórzy ale im więcej o tym będziemy pisały to się nam to utrwali ![]() 1. Zasada im mniej kosmetyków tym lepiej 2. Pielęgnacja pępuszka octaniseptem, nie bać się, rozszerzyć pępuszek i dokładnie przemyć wacikiem nasączonym octaniseptem, jednym ruchem. Nie przecierać ciągle tym samym gazikiem. Gazik służy na jedno przetarcie. To samo dotyczy oczu. Raz przecieramy od zewnątrz do wewnątrz. 3. temperatura w pokoju gdzie dziecko śpi 18-20 st. 4. temp. wody 35-37 stopni, w pomieszczeniu w którym jest kąpane powinno być 24 st. 5. odpowiedni strój dla maluszka w październiku body z długim rękawem lub kaftanik i śpiochy 6. pupci nie smarujemy niczym dopiero jak coś się zacznie robić to wtedy smarujemy 7. kąpiemy dziecko ok godz. 19.00 ( nie po jedzeniu) 8. pierwszy spacer po 2 tyg. po tyg można zacząć werandowanie 9. Po zjedzeniu czekamy na odbicie, kładziemy na boku. 10. Położna ostrzegała też przed babciami i innymi ciotkami, które od razu lecą i całują nasze dzieci. To jest najgorsze co może być dla takiego maleństwa, nie dość że musi zmierzyć się z nowym światem to jeszcze te bakterie, który każdy w sobie ma wędrują na niego bo babcia musi pocałować wnusia 11. A najlepsze było to, że położna pokazywała jak zmieniać pampersa na żywym dziecku Podobno jakaś matka zezwoliła na taką demonstrację. Chłopczyk ważył 4,5 kg czyli całkiem sporo, a był taki maleńki ![]() To tyle co zapamiętałam jak coś mi się przypomni to dam znać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-08-12 o 10:54 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
Gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() U mnie też dzisiaj pochmurnie i nawet z tego powodu się cieszę, wcześniej nawet trochę padało, ale jest czym oddychać. alapiotrek ja w tym roku odmawiam wszystkie wesela, jedne mialam w maju, drugie pod koniec czerwca, a teraz trzecie w połowie października. Co do butów to właśnie baleriny albo japonko sandałki, a ubranie to pewnie założyłabym jakąś sukienkę i pewnie bardziej dopasowaną bo w takich lepiej się czuję.
|
#4222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
Strasznie ciężko mi wczoraj było zasnąć (jakieś małe dziecko pod oknem/na balkonie(?) płakało jakby je zarzynali chyba przez ponad godzinę i nie mogłam się uspokoić jak ono może tak płakać), a jak już usnełam to mnie mąż obudził i potem znowu było kręcenie się z boku na bok i szukanie dobrej pozycji, jeszcze dostał opieprz za chrapanie (rzadko, ale mu się zdarza) i ponoć tak się przejął, że pół nocy nie spał, żebym ja spała ![]() Obudziliśmy się rano po 9 i obydwoje zaspaliśmy - on do pracy, ja na fitness Pogoda faktycznie fajna, to może się na basen kopsnę, tymbardziej, że mam obiad zrobiony na dzisiaj A potem SR, Prawa i obowiązki cz. 1 Trzymam kciuki za wizytujące dziś! ![]() Cytat:
Nie wiem jak Ty, ale mnie już nawet spodnie ciążowe gniotą, do chodzenia ok, ale jak mam w tym siedzieć to jest dramat...chociaż u mnie z siedzeniem w jakiejkolwiek pozycji jest dramat Podziwiam, że idziesz na wesele, ale jeśli dobrze się czujesz to czemu nie, korzystaj Buty - wygodne.A powiedz jeszcze, bo widzę w podpisie, że jednak dziewczynka, macie jakieś typy imion? Chyba się nie chwaliłaś ![]() Cytat:
Tak patrzę, że 5 październik to niedziela, pasowałoby mi ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Jeśli dziecko nam zasypia po karmieniu to nie trzeba czekać/wybudzać do odbicia podobno. Kurcze mam nadzieję, że październik będzie ładny, bo chciałabym te pierwsze spacerki jeszcze w słoneczku odbywać Ale mi młoda fika w brzuchu Chyba poproszę babcię, żeby uszyła jej maskotkę w kształcie mojego pęcherza, bo chyba to lubi najbardziej
|
|||
|
|
|
#4223 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś pewna że od wewnątrz na zewnątrz? Myślałam, że na odwrót, oczywiście nie chcę być czepialska ![]() Z całą resztą zgadzam się i zakodowałam
|
|
#4224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję za czujność
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie znowu boli w każdej możliwej pozycji pod żebrem
Leże cała obłożona poduszkami i kocykami, system podpórek taki ![]() Czytam właśnie o tej akcji, że dziewczyny nie przyjęli w dwóch szpitalach, masakra, nie dość, że stres to jeszcze coś takiego...też mam nadzieje, że się trochę uspokoi ten babyboom na jesień, na cały Wrocław tylko 4 porodówki..ponoć pękają w szwach |
|
|
|
#4226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale do siostry trzeba iść koniecznie, tym bardziej że nie będzie to zabawa z pompą do rana tylko bardziej przyjęcie
|
|
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
Co do ciuszków myślałam o czymś takim:
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A 18-20 to zimno, brrr. Ale dzieci wolą chłodniej podobno. Co do spacerów i werandowania, to jeszcze zależy od pogody. Jak będzie ładnie i będę się dobrze czuła, to chcę wychodzić od razu, nie będę się kisić w domu czekając na mrozy. No właśnie mi się wydaje, że pozycja siedząca w samochodzie nie bardzo mi pasuje. A jedziemy większą grupą, z kierowcą, który nie lubi przystanków. Przypuszczam, że będzie chciał całą trasę bez zatrzymywania się przejechać, bo nie jest daleko (160km), a ja na pewno nie dam rady. Boję się, że okażę się kólą u nogi całej grupy, nie tylko w drodze, ale w czasie całej wycieczki, więc nie bardzo chce jechać... |
|
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Ten pierwszy komplecik super
|
#4230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Imiona są dwa wybrane: Ola i Karolinka. Jeszcze w negocjacji z Tatusiem ale pokojowej ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dzięki, oby taki wyrwać gdzieś we Wrocławiu bym mogła zmierzyć. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
ale będę robiła jak powyżej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

za Gosi i Juliusza wizytę
*

Moja Malutka to leniuszek chyba 

I która będzie miała siłę od razu wstawić informacje na wizaż
i zobaczycie, że się sprawdzi.
czego zresztą całkiem wykluczyć nie mogę
Niech no chociaż moja położna z urlopu wróci zanim coś się zacznie dziać,bo tak to panikuje i czytam wujka google żeby się coś dowiedzieć 

Pogoda faktycznie fajna, to może się na basen kopsnę, tymbardziej, że mam obiad zrobiony na dzisiaj
13.12.13