|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]()
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Matko.nie bylo mnie od rana a tu tyle postów.
Koralinka gratki. Brawa za udane wizyty. Trzymam kciuki za jutro. ![]() My dzis nad wodą bylisny wiekszosc dnia. Potem upeklam ciacho ze sliwkami i ogladnelismy filmik.
#4203 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi..
Cytat:
Rozwalilas mnie tym filmem :-( nie ma nic gorszego jak cierpienie rodzicow z powodu krzywdy dzieci. U mnie w rodzinie niestety nie skończyło sie tak szczęśliwie jak w filmie...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Magsik takie podraznienia to bym zdezynfekowalam tym octeniseptem, albo obmywala tantum rosa. Farminka, ja wlasnie wczoraj czytalam sobie o objawach porodu i jednym z nich bylo zwiekszenie wydzielismy sluzowej, wiec pewnie czasami latwo pomylic zwykle zwiekszenie wydzieliny z odejsciem czopa, mnie np taki podbarwiony krwia odszedl dopiero podczas porodu -tak mysle ![]() ![]() ![]() Kciuki Gosia ![]() u mnie pierwszy objaw zlizajacego sie porodu-czyszczenie fug, ostatnio czyszcilam wlasnie jakis miesiac przed narodzinami MAteuszka ![]() ja na dzis nie ma konkretnych planow ani obiadowych, ani zajeciowych, ani sprzataniowych, sama nie wiem co bedziemy robic ![]() ![]() a i witam sie w 35 tygodniu ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2014-08-12 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zadomowienie
|
abrakatabra: nie martw sie. ja zamawialam 5 sierpnia i dopiero wczoraj paczka zostala wyslana, a zamawialam raptem 4 rzeczy.
![]()
#4207 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() gratuluję kolejnych tygodni i trzymamy kciuki za wizyty. Moja Malutka wczoraj była leniwa bardzo, wieczorem coś tam pohasała i z powrotem do snu. Teraz z rana kazała mi wstać a jak wstałam to chyba poszła znów spać bo tylko raz na jakiś czas gdzieś mi się brzuch wypcha ale bez specjalnych "goli" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------
#4208 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() ![]() podczytywałam sierpniówki i jedna dziewczyna, której wody dziś w nocy odeszły pojechała do szpitala i jej nie przyjęli bo nie mieli miejsca, więc zawieźli ją karetką do drugiego i okazało się, że tam też nie ma miejsca, ale ona się popłakała to ją w końcu zostawili, masakra jakaś, mam nadzieje, że w październiku mniej porodów będzie i żadną z nas nie spotka coś takiego
#4209 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pod koniec września idziemy na wesele.
Proszę poradźcie mi w co mogłabym się ubrać - to będzie początek 9 miesiąca. Jestem niska i puchną mi nogi, więc od razu odrzuciłam sukienkę, długą tym bardziej bo jestem za niska a butami na szpilkach nie wyciągnę się z moimi szerokimi teraz stopami ![]() Wymyśliłam spodnie po prostu długie eleganckie, ale co do tego? Bluzeczka jakaś 3/4 rękawek? Bo jak ubiorę długą tunikę to znów efekt będzie zły bo jestem niska i jeszcze mnie to skróci. A buty jakie powinnam mieć? Będę wdzięczna za sugestie ![]()
#4210 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi też chcę się jeszcze na cieszyć ciążą i ostatnimi chwilami względnej swobody, którą mogę mieć przy prawie 5 letnim dziecku. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Pomyłka za tydzień w sobotę będzie u mnie 34 t 5 d ale mam budyń w głowie.
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-08-12 o 08:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Witam się w 33 tygodniu i w dniu wizyty... nie wiem, czy się bać, czy cieszyć
![]() Zbieram się powoli - odezwę się po powrocie do domu. Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty ![]()
#4212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty! W tym serducho Juliuszka ![]()
![]() |
#4213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do stroju to mysle ze w 9 miesiacu to raczej kazdy spojrzy wyrozumiałym okiem i nie wazne co zalozysz to bedzie dobrze. Ja bym mimo wszystko postawiła na lekką sukienkę (jakąkolwiek) plus baleriny wygodne. Jesli wolisz spodnie to jakas elegancka bluzka np taka http://www.hm.com/pl/product/32526?article=32526-A
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() ![]() ![]() Muszę Wam napisać, że takie długie podróże to w tym stanie już nie dla mnie, łącznie z powrotem zrobiliśmy jakieś 1000 km heh a zawsze lubiłam jeździć samochodem i nie było problemu a teraz tragedia. Dobrze, że pasażerem byłam. W drodze do Warszawy czułam jakby mi ktoś żebra rozchylał na boki (i tak pewnie było ![]() ![]() ![]() Przy okazji zrobiliśmy zakupy w ikei, nie tylko rzeczy dla maluszka ale i kupiłam parę misek hehe ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze oraz zbliżające się wizyty ![]() ![]() ![]() Ja w przyszłym tygodniu też już zaczynam prać, prasować itd bo nie lubię tak na ostatnią chwilę. Nie wiem jak u Was ale dzisiaj u mnie jest świetna pogoda, nie za ciepło nie za zimno - idealnie ![]() ![]()
#4215 | |
Zadomowienie
|
Moze mi dlatego, ze pierwsze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() No ale teraz dla mojej staram sie o wszystko (naj)lepsze jak mozliwe ![]() I bez patologii, przeklinania, krzyczenia i % ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A ja.chyba wstaje powoli... dzis wolne to zanim do poloznej pojade to chce cos ogarnac w domu. I dziewczyny... moglybyscie pisac pomysly na obiady?? Znowu mam jakas masakre z tym ![]() Tylko piekarnika w trakcie remontu nie mam podlaczonego, a duzo rzeczy z tego lubilam. Wczoraj jak.robilam obiad dla Tz to mielone i ziemniaki a sobie kebaba sama kupilam na obiad, bo nie mialam ochoty jesc... ale po tym zgaga.mnie trzymala ![]()
![]() |
#4218 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przepraszam, że nie będę cytować, bo już wszytsko pozapominałam. Weszłam tylko napisać co wczoraj było na SR: Zajęcia z pielęgnacji, pewnie się powtórzy ale im więcej o tym będziemy pisały to się nam to utrwali ![]() 1. Zasada im mniej kosmetyków tym lepiej 2. Pielęgnacja pępuszka octaniseptem, nie bać się, rozszerzyć pępuszek i dokładnie przemyć wacikiem nasączonym octaniseptem, jednym ruchem. Nie przecierać ciągle tym samym gazikiem. Gazik służy na jedno przetarcie. To samo dotyczy oczu. Raz przecieramy od zewnątrz do wewnątrz. 3. temperatura w pokoju gdzie dziecko śpi 18-20 st. 4. temp. wody 35-37 stopni, w pomieszczeniu w którym jest kąpane powinno być 24 st. 5. odpowiedni strój dla maluszka w październiku body z długim rękawem lub kaftanik i śpiochy 6. pupci nie smarujemy niczym dopiero jak coś się zacznie robić to wtedy smarujemy 7. kąpiemy dziecko ok godz. 19.00 ( nie po jedzeniu) 8. pierwszy spacer po 2 tyg. po tyg można zacząć werandowanie 9. Po zjedzeniu czekamy na odbicie, kładziemy na boku. 10. Położna ostrzegała też przed babciami i innymi ciotkami, które od razu lecą i całują nasze dzieci. To jest najgorsze co może być dla takiego maleństwa, nie dość że musi zmierzyć się z nowym światem to jeszcze te bakterie, który każdy w sobie ma wędrują na niego bo babcia musi pocałować wnusia ![]() 11. A najlepsze było to, że położna pokazywała jak zmieniać pampersa na żywym dziecku ![]() ![]() ![]() To tyle co zapamiętałam jak coś mi się przypomni to dam znać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]()
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku ![]() Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-08-12 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() U mnie też dzisiaj pochmurnie i nawet z tego powodu się cieszę, wcześniej nawet trochę padało, ale jest czym oddychać. alapiotrek ja w tym roku odmawiam wszystkie wesela, jedne mialam w maju, drugie pod koniec czerwca, a teraz trzecie w połowie października. Co do butów to właśnie baleriny albo japonko sandałki, a ubranie to pewnie założyłabym jakąś sukienkę i pewnie bardziej dopasowaną bo w takich lepiej się czuję.
#4222 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
Strasznie ciężko mi wczoraj było zasnąć (jakieś małe dziecko pod oknem/na balkonie(?) płakało jakby je zarzynali chyba przez ponad godzinę i nie mogłam się uspokoić jak ono może tak płakać), a jak już usnełam to mnie mąż obudził i potem znowu było kręcenie się z boku na bok i szukanie dobrej pozycji, jeszcze dostał opieprz za chrapanie (rzadko, ale mu się zdarza) i ponoć tak się przejął, że pół nocy nie spał, żebym ja spała ![]() Obudziliśmy się rano po 9 i obydwoje zaspaliśmy - on do pracy, ja na fitness ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytujące dziś! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A powiedz jeszcze, bo widzę w podpisie, że jednak dziewczynka, macie jakieś typy imion? Chyba się nie chwaliłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Jeśli dziecko nam zasypia po karmieniu to nie trzeba czekać/wybudzać do odbicia podobno. Kurcze mam nadzieję, że październik będzie ładny, bo chciałabym te pierwsze spacerki jeszcze w słoneczku odbywać ![]() Ale mi młoda fika w brzuchu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś pewna że od wewnątrz na zewnątrz? Myślałam, że na odwrót, oczywiście nie chcę być czepialska ![]() Z całą resztą zgadzam się i zakodowałam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4225 |
Wtajemniczenie
|
A mnie znowu boli w każdej możliwej pozycji pod żebrem
![]() ![]() ![]() Czytam właśnie o tej akcji, że dziewczyny nie przyjęli w dwóch szpitalach, masakra, nie dość, że stres to jeszcze coś takiego...też mam nadzieje, że się trochę uspokoi ten babyboom na jesień, na cały Wrocław tylko 4 porodówki..ponoć pękają w szwach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale do siostry trzeba iść koniecznie, tym bardziej że nie będzie to zabawa z pompą do rana tylko bardziej przyjęcie ![]()
![]() |
#4227 |
Raczkowanie
|
Co do ciuszków myślałam o czymś takim:
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A 18-20 to zimno, brrr. Ale dzieci wolą chłodniej podobno. Co do spacerów i werandowania, to jeszcze zależy od pogody. Jak będzie ładnie i będę się dobrze czuła, to chcę wychodzić od razu, nie będę się kisić w domu czekając na mrozy. No właśnie mi się wydaje, że pozycja siedząca w samochodzie nie bardzo mi pasuje. A jedziemy większą grupą, z kierowcą, który nie lubi przystanków. Przypuszczam, że będzie chciał całą trasę bez zatrzymywania się przejechać, bo nie jest daleko (160km), a ja na pewno nie dam rady. Boję się, że okażę się kólą u nogi całej grupy, nie tylko w drodze, ale w czasie całej wycieczki, więc nie bardzo chce jechać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
Ten pierwszy komplecik super
![]()
#4230 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Imiona są dwa wybrane: Ola i Karolinka. Jeszcze w negocjacji z Tatusiem ale pokojowej ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dzięki, oby taki wyrwać gdzieś we Wrocławiu bym mogła zmierzyć. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.