|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6
|
|
|
|
#4772 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6
Asia nic Ci się nie poprawiły te wyniki odkąd bierzesz tabletki?
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SŁuchajcie odnosze wrażenie że moja szwagierka jest na 100 % przekonana że zostanią chrzestną Zośki bo w sumie cały czas tak jak by gada o tym ... i teraz nie wiem jak mam się zachować bo ja chce żeby chrzestną była moja druga bratowa a chrzestnym brachol mojego męża a nie jego siostra ... i mój mąż też tak chce , ale ja nie wiem teraz czy jak ona sie dowie to znów się stanie taka mega powalona jak byłą jeszcze 3 miesiące temu ... i czy dla udobruchania sprawy powinnam ją wziąć na chrzestną ?? wbrew sobie ??
|
|
|
#4774 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam taką pościel. Sorki że zdjęcie z neta ale u mnie jeszcze trochę do jej zainstalowania w łóżeczku
![]() ![]() Wzięłam tylko pościel i ochraniacz, nie chciałam nic więcej. Kupowałam tutaj: http://allegro.pl/mamo-tato-3cz-posc...474775349.html Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-08-12 o 11:47 |
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na chrzciny nie zaprosiłam tej kuzynki, bo na chrzciny zaprosiłam tylko rodziców i teściów, rodzeństwo męża (mój brat nie mógł przylecieć) oraz chrzestna z narzeczonym i tyle. Wielkiej imprezy nie robiłam, skromnie w domu, jedynie catering zamówiłam. Kuzynka miesiąc była chłodna w stosunku do mnie ale potem jej przeszłodzanet, jaka słodka pościel
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może właśnie słaba jesteś przez tą anemię? ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A właśnie u nas 36 tydzień leci... czyli zaczął się 9 miesiąc. Brzmi to strasznieee :P:P ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Dzanet śliczna ta pościel! |
|
|
|
|
#4777 |
|
Konto usunięte
|
Sorki za wielkość tamtej fotki, coś pokićkałam
i nie umiem naprawić
|
|
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Paulina my zamówiliśmy taki... W kolorze ciemnego brązu...
A ja też słyszałam że nie powinno się używać fotelika po kimś ale to chodziło o to że nie wiadomo czy fotelik wcześniej nie brał udziału w wypadku i czy dalej spełnia swoje funkcje. Bo jesli brał udział to już prawdopodobnie jest do wyrzucenia... Mówili nam tak na zajęciach w galerii tych organizowanych przez Mamo to ja... http://allegro.pl/baby-design-wozek-...467230748.html |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dziewczynki, zżarłam dwa opakowania Tardyfenolu i
Ech, za tydzień wizyta to zobaczymy co powie, z resztą już dwa dni nie biorę, bo mi się skończyło. Ania to już 9? No nieźle 35tygodni i 2 dni, więc byleby do niedzieli co nie ![]() Może faktycznie jestem słaba przez anemię, ale dobrze się czułam, dzisiaj coś się dzieje ze mną dziwnego... Urocza ta pościel ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Dżanet coś tam podskoczyło,ale bardzo niewiele
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na obiad był gulasz z kasza, a dzisiaj do gulasz dorzuce ugotowane ziemniaki pokrojone w kostke i fasolke szparagowa. Będzie danie jednogarnkowe i obiad z głowy.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Kurde chyba pora coś zjeść bo glodna jestem ;-) |
||
|
|
|
#4782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że Tż się zgodzi,bo ja nie za bardzo jestem za zielonym wózkiem... Choć niebiesko szary też ładny znalazłam... ![]() Cytat:
jakoś wolę się psychicznie zawsze na to nastawić mimo,że to nic złego ale jakoś tak no nie nadaję się do tego,już lepiej wychodzi mi udawanie,że jestem zaskoczona faktycznie psycha Ci się zryła haha,myślałam,że tylko ja jestem taka walnięta ![]() Cytat:
ale w sumie lepiej pokupować nowemu dziecku pampki czy coś a nie kolejne grzechotki,body czy butelki. Ja też mam fotelik No Name ale my mało jeździmy,jedynie co do miasta i raz kiedyś do moich rodziców a to tylko 6 km i z dzieckiem podejrzewam też za często jeździć nie będziemy no i w sumie nie stać nas żeby kupić fotelik za 500 zł ale jak już mały wyrośnie z tego to kupimy jakiś lepszy w maju-czerwcu,bo jak dzieciak będzie kumaty to już można jeździć sobie na basen czy coś a z noworodkiem to tak nie za bardzo ![]() Cytat:
Mi koleżanka dupę truła,że ona chce i już ale sorry,co to za wpraszanie? szczególnie,że to koleżanka a kontakt się urwie i dziecko nie będzie miało chrzestnej... I ja jestem chrzestną mojej siostry małego i ją też biorę na chrzestna,bo jesteśmy tylko dwie i możemy obie na siebie liczyć i wiem,że ona jako jedyna będzie miała kontakt z moim dzieckiem i będzie je widzieć chociaż raz w tygodniu i za każdym razem zapyta przez telefon jak się mały miewa a nie raz na kilka lat jak się przypomni... Ja mam chrzestnych co mają mnie w nosie ale moje dziecko ma mieć takich,których będzie znać i którzy będą o nim pamiętać i to nie tylko dla prezentów ale żeby czasem zapytać co u niego ![]() Cytat:
a jak poniżej 9 spadnie to niby transfuzja po porodzie i się tego boję więc na siłę zaczęłam wpychać w siebie mięso i jeść cuda,żeby coś poprawić... A już i tak spadło mi z 10,7 na 9,3 i się teraz martwię
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||||
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre zelazo, polecam!
|
|
|
|
|
#4784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec polecamDzięki dziewczyny za odpowiedzi co do wózków chyba nie urodzę do tego czasu
|
|
#4785 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No ale do końca się nigdy nie wierzy. A tak w ogóle, to ja również witam się w 36tc. Ogłąszam wszem i wobec, że za tydzień mogę rodzić :p powinnam się bać??
|
||
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Meta mówisz o hemoglobinie? Norma od 11, ja mam 11,2, więc tragedii nie ma...
Hematokryt słaby, bo od 34 jest, a ja mam 32 i krwinki czerwone od 3,9, a ja mam 3,87 Dobra, odstawiam na trochę słodycze i będę jeść więcej mięsa, choć mi bokiem wychodzi już ![]() Położna kazała jeść śliwki póki sezon jest, bo one bardzo dobrze na krew wpływają. Od tygodnia wcinam. Muszę Tż dziś powiedzieć by nakupił, bo w domku brak już, może spróbuj też? Carolcia dzięki Za tydzień mam wizytę to na pewno mu o tym powiem.---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() Zobaczę co gin mi powie na wizycie. Jak to mówił wcześniej, że mam małą pijawkę w brzuszku i wszystko mi zabiera
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerażające ![]() może rzeczywiście spróbuj suplementować się innym preparatem ![]() a buraczki jesz? Cytat:
będę się starała właśnie brać pod uwagę te zasady |
||
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia to ja ostatnio jak robilam morfologie to mi wyszla hemoglobina 10,4 a hematokryt 30,8 takze kiepsko
![]() po miesiacu brania Hemoferu mam hematokryt 34,8 i mi dieta nie pomogla w ogole,tylko tabletki
|
#4789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie stresuj się tym
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc Tobie nieznacznie pospadało i jak ja miałam jakoś malutko te normy zaniżone to gin mówił,że w ciąży to normalne,że może być ciut niskie,byleby tylko drastycznie nie spadało.Ja śliwki jem kilka razy w tygodniu,tak samo nektarynki i inne owoce,bo codziennie to kupuję żeby wyniki poprawić ale ostatnim razem też tak jadłam i mi jeszcze spadło..Z tym,że ja zawsze anemiczna byłam i może to po prostu taka moja uroda,że trudniej mi poprawić wyniki. Mam nadzieję,że chociaż trochę podniosłam,bo jak nie to przestanę jeść
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Metam mam nadzieję ze znajdziesz ładny wózek ;-)
Ja wlasnle robię rybę z frytkami
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Nie usiedze w miejscu, nie znosze. Juz mnie nosi. Moj S bedzie dopiero po 20, ja chyba pocisne teraz do sklepu. Znacie ten pretekst"tylko poogladam, nic nie kupie, nie mam kasy" hahaha.... A pozniej "no ale taka cena, ze musialam".... Wrrr
A i pomyslow na obiad brak, chyba strzele tylko zupe pomidorowa i ciasto ze sliwkami za mna chodzi od kilku dni, albo z rabarbarem :O |
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47669570]Asiu nie są takie złe te wyniki, masz poniżej normy, ale minimalnie. Jak ja tak miałam to moja gin w ogóle nie reagowała. Jak bardziej spadło to kazała wcinać więcej czerwonego mięsa i zielonych warzyw i trochę mi się znowu podniosły, ale też nie mam tak, że wszystkie są idealne
Nie stresuj się tym [/QUOTE]Mój panikuje i zawsze mówi, ze to kiepskie wyniki chociaż ostatnio miałam niższe jeszcze... Będę grzecznie wcinać mięsko ![]() Aniu, jadłam, ale tak mi zbrzydły, że nie mogłam na nie patrzeć i dla zdrowia wiedziałam, że muszę, ale miałam ochotę wymiotować jak je jadłam...Za to w barszczu uwielbiam, dwa dni jadłam i jutro może znowu nagotuje Metka no to niedobrze, że tak spadły, kurcze, oby się podniosły do porodu ![]() Może faktycznie taka twoja natura, ale lepiej dmuchać na zimne, tym bardziej w ciąży. Ja nektarynek nie jem już, a jadłam z 5 dziennie Już mi nie smakują, albo mi się przejadły, choć trzy razy pod rząd trafiły się takie wstrętne i Tż przestał kupować.
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Ja całą ciążę miałam dobre wyniki krwi... teraz mi dopiero wyszły złe i też biorę żelazo.
Skurcze mnie męczą dziś, ale chyba gorsze są te promieniujace na krzyż Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47668727]Ja mam taką pościel. Sorki że zdjęcie z neta ale u mnie jeszcze trochę do jej zainstalowania w łóżeczku
![]() ![]() Wzięłam tylko pościel i ochraniacz, nie chciałam nic więcej. Kupowałam tutaj: http://allegro.pl/mamo-tato-3cz-posc...474775349.html[/QUOTE] sliczna posciel Cytat:
na ale kazdy jest inny wiec pewnie na kazdego z nas inaczej dzialaja
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam manie nektarynek,arbuza i śliwek
|
#4798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tż mi napisał "No nie, nie, Ty możesz rodzić dopiero 10 " miałam ochotę napisać, a dlaczego? Bo jest matki boskiej pieniężnej czy co ? Oho... i coś Bożena zaczyna boleć...
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ja tez teraz mam manie na nektarynki normalnie maskara ile ich jem
|
#4800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mam dobre alibi: nie miałam przy sobie kasy a przecież nie zapłacę kartą tych 2zł,no bo to trochę tak wstyd a jeszcze dziś naznosiłam ulotek za które Tż mnie zje,bo nienawidzi ulotek w domu to trzeba się wybrać do Inter i Netto,bo przecież promocję haaa"ale nic nie kupię,tylko zobaczę co jest" Cytat:
Ooo ja też... No i jeszcze banany,winogron i brzoskwinie choć już arbuzy mniej mi smakują ale i tak kupuję :P
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

ale po wczorajszej wizycie lekarz kazal odstawic

nawet na chrzciny nie zaprosiłam tej kuzynki, bo na chrzciny zaprosiłam tylko rodziców i teściów, rodzeństwo męża (mój brat nie mógł przylecieć) oraz chrzestna z narzeczonym i tyle. Wielkiej imprezy nie robiłam, skromnie w domu, jedynie catering zamówiłam. Kuzynka miesiąc była chłodna w stosunku do mnie ale potem jej przeszło

No nieźle

i od wczoraj chodze i co chwile rycze , bo coś mi spadło , bo nie taki kanał w tv , bo czemu nie ! no nie daje rady !! Rano gadałam z Mamą i się jej na koniec poryczałam że nie mam chleba na śniadanie 

Za tydzień mam wizytę to na pewno mu o tym powiem.