Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 07:56   #4741
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Nie no już chyba sytuacja opanowana,bo położyłam się na łóżku włączyłam tv bardzo głośno i pomachałam brzuszkiem i w końcu jest chyba normalnie uff
jak dobrze, mi wlasnie lekarka mowila ze teraz moge juz nie odczuwac tak ruchów i tedy wlasie trzeba obudzic dzieciaczka i czekam na jakis znac, niby mi mowila ze 4 ruchy w ciagu godziny maja sie pojawiac po takim poruszaniu brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
My po wizycie. Sladowa ilością białka w moczu gin.nie kazał się przejmować, to dość popularne w tym okresie ciąży.
Miałam jak co wizyta usg,malutka rośnie cudnie, w 35 tyg. Waży 2850!
U mnie szyjka zamknięta, rozwarcie 0,5 cm,brzuch miękki.
Dziękuję dziewczyną które trzymały kciuki za wizytę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór...
Byliśmy dzisiaj po blat do kuchni, wzięlam taki jakby piasek na plaży do tego listwy i baterię do zlewu bo zlew mamy...
Potem pojechaliśmy do mojej macochy bo wróciła od swoich dzieci z Anglii i Oni podali dla naszego Maluszka ciuszki... Siostra kupiła zestaw z h&m z napisem I love mum&dad a brat z bratową resztę... Kurcze nie spodziewałam się... A siostra jeszcze coś nakupowała ale chciała mi sama dać bo przyjechała na 3 tygodnie ale usnęła po podróży to nie czekaliśmy... Widziałam że na pewno jakas karuzelkę z fishera albo nie wiem co to było dokładnie... A ten zestaw z koszulą w kratę to jak znalazł na grudzień bo idziemy do kuzynki na wesele z Małym bo chyba będę się bała Go zostawić ale jeszcze nie wiem... Dokupimy mu tylko jakąś marynarkę bo to zima będzie a no i muszkę...
zen

sliczne ubranksa

my jz po sniadanku, dzis chlodno wieczorem popadało wiec mozna zyc.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:06   #4742
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Już niewiele nam zostało, by się cieszyć dzidzią małą ! Wrześniówki 2014 cz. 6

Dziewczyny chciałabym sie odnieść do Waszych wpisów ale nie dam rady bo za półtorej godziny wizyta a ja w gaciach i z nieumyta głowa takze przeczytałam na rozbudzenie a teraz spadam do łazienki, lekarza i zdobyć jakis ciuszek dla małej albo kilka znowu bede padać ze zmęczenia ale cóż...trzymajcie kciuki zeby mi wody w sklepie jakimś nie odeszły

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:08   #4743
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Co za wieczor wczoraj mialam ...
Zadzwonila Mama i dziwnie zze mna rozmawiala , ze mam z nia jechac po jakas bluzke , powiedzialam jej ze nie mogę we wtorek ale w srode już tak bo mamy już z tzz plany do poludnia , kazala mi dac mojego meza o telefonu i on tez dziwnie z nia rozmawial i powiedzial na koncu "ok pojade sam " wkurzylam się bo nie chcial mi powiedziec w ogole o co chodzi , zdenerwowalam się strasznie bo od rana mialam nie ciekawe cisnienie i zbijalam je czym się dalo , no i wieczorem znow po tej akcji mialam takie ze szok 155 /111 myslalam ze padne , zadzwonilam do Mamy i ja opr. Ze ja mam takie cisnienie a oni mi nie chca powiedziec cco się i komu stalo , bylam pewna ze z tata cos.. Siedzialam i ryczalam .. W koncu dostalam smsa od Mamy ze będę miec jutro niespodzianke .. Zadzwonilam i się okazalo ze będę miec "baby shower ". Baloniki i te sprawy.. Więc teraz musze udawax ze nic nie wiem .. No i mam wyrzuty sumienia ale jak się nie umie robic niespodzianki to nie moja wina ;/ a ja wyczuewam na odleglosc konspiracje..

baby shower, ale super, że pomyśleli

moim baby shower będzie pranie ubranek dziś od rana słonce także idealne warunki na pranie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:13   #4744
ircha06
Raczkowanie

Hejcia.
Gratuluję udanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Ładniutkie kąciki pourządzałyście

Elffirka, piękne ciuszki fajny niespodziewany prezencik.
małaPaulina, super, że wyniki OK
Mecia, dobrze, że się mały rozruszał
bezaczek, odnośnie karuzelki to jak złożę łóżeczko wówczas coś się pomyśli. Tylko sporo tego jest, aby coś wybrać.
Effka, coś ostatnio imprezowo u Ciebie no i nieźle ci ciśnienie podnieśli Ja też nie lubię takich niejasnych sytuacji, zwłaszcza, że ktoś powie "A" i nie kończy, a potem różne myśli łażą po głowie... Oczywiście - nie wiedzieć czemu - człowiek zaraz myśli o najgorszym
etusiaa, u mnie popołudniu też padało i teraz takie rześkie powietrze.
Ekaterina ja wczoraj jakoś tak czułam lekki ucisk na "dół", jak już do spania się położyłam to też nie wiedziałam jak się ułożyć. Ale czy brzuch mam niżej, może kapkę...

Dzięki dziewczynki za linki do pościeli, może i ja skorzystam

Wczoraj mąż przesunął nasze łóżko i komodę, a ja obmyślałam, gdzie postawić łóżeczko. Znalazłam dogodne miejsce, ale jak pomierzyłam to jak je tam postawię nie zamknę drzwi do pokoju, bo skubane jest dość spore Na jednym ze szczytów ma taką wnękę z półkami, jak będzie poskładane pstryknę Wam zdjęcie. A mogło być tak pięknie i mała miałaby piękny kącik... ale mój plan runął. A że pokój jest wąski i niekoniecznie wygodnie ob stawny, to znów czekają mnie alpejskie kombinacje. Nie narzekam, bo łóżeczko dostaliśmy od brata męża, więc wydatek mniej. Ogólnie materac tam wejdzie taki 120x60, za to te półki dorzucają swoje centymetry i nie wlezie tam gdzie bym chciała. No cóż.... trzeba będzie kombinować dalej.
Dziś ma się potwierdzić czy mąż w przyszłym tygodniu będzie wyjeżdżał na 3 dni, to może ściągnę mamuśkę do siebie, żeby mi się nie nudziło, ale i żeby ktoś był ze mną pod nieobecność małżonka, bo tak to nie mam tu nikogo bliskiego Póki co mamie nic nie mówię bo tej dwa razy nie trzeba powtarzać, ona by przyjechała teraz/zaraz/już, jak stoi Aż się zastanawiam czy prasować te ubranka czy ewentualnie mamie je zostawić, co by się cieszyła, że przyjechała i mi choć coś pomogła, bo ona nie potrafi usiedzieć.
Słonko niby świeci, ale znośnie jest, trochę chłodnawo jak to z rana. Zaraz muszę luknąć co mi potrzeba i jakby tak w miarę pogoda się utrzymała to poszłabym dalej w miasto, choć nie wiem, bo wczoraj tylko do pobliskiego sklepu poszłam i popołudniu jakiś delikatny ucisk miałam na dole, jakbym się przynajmniej naskakała.
Aha, jeszcze potrzebuję coś zapachowego włożyć do komody, gdzie będą dzieciaczkowe ubranka, bo ona ma jakiś taki swój specyficzny zapach. Wcześniej miałam tam m.in. ręczniki i zawsze jak zmieniałam na czysty to jakoś tak dziwnie pachniałMoże możecie coś polecić?
Miłego dnia życzę i dobrych nowinek

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Aisa84 ty tam nam nie szalej za mocno, jaka była umowa? Nie wpychamy się w kolejkę, tak.?! Powodzonka na wizycie i czekamy na niusy

Aliszcze, no no "szałer" masz jak się patrzy, tym bardziej, że pogodnie to będzie nawet power - shower

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-08-12 o 08:10
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:24   #4745
anesh_
Zakorzenienie

Bryyyy!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:36   #4746
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
to może zamiast się męczyć spróbuj kremu czekoladowego bez cukru? smakuje zupełnie jak nutella, a ma nieporównywalnie mniej kalorii. Przepis na moim blogu znajdziesz.

Evelina tobie też się może spodobać bo wersja oczywiście bezpieczna dla słodkiej mamy/
dzięki ale teraz mi narobilas smaka na nutelle

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47665493]Dzień dobry :P
Znowu wczesna pobudka, ale przynajmniej nie wstawalam w nocy.
Coś słabo pisalyscie, widzę nie było naszych późno-wieczornych gadul i nie mam co czytać...

Karuzeli nie mam jeszcze, kupię chyba po porodzie bo liczę że ktoś coś przyniesie

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

Elfirka śliczne ciuszki [/QUOTE]
ja tez kupuje po porodzie albo licze ze kupi ktos pamietam jak w jednym sklepie robilam duze zakupy (lozeczko, przewijak, wanienka, posciel itp) to sprzedawca mowil zeby darowac sobie karuzele bo goscie nie beda mieli z czym przyjsc no i ja przyjaciolce tez po porodzie karuzele przynosilam

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ale super

Witam

Obniżają się wam brzuchy ?
Bo ja mam dziwne wrażenie żemój leci w dół

no wlasnie moj jest wysoko

Witam się mam pytanie o wozek
Wiem ze ten temat byl juz dawno ale dopiero wczoraj tesciowie powiedzieli ze mozemy isc i szukac wozka wiec nie jestem zorientowana w temacie chodzi mi o to ze ja chcialam wozek gondola plus nosidlo do auta...ale widze ze są albo 3w1 czyli gondola,spacerowka,nosidl o albo 2w1 spacerowka plus gondola i teraz nie wiem czy kupic 3w1? czy osobno duzy wozek i osobno fotelik
Nie wiem czy ktos zrozumie co napisalam

A ja z rana popijam czerwoną herbatkę:p

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:38   #4747
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Pospalam od 6 do teraz!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:51   #4748
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej pospalam do 8, jesczce chwila i będę robić śniadanie.

Cytat:
Ale super

Witam

Mi się nie obniża. A to podobni zwiastun zbliżającego się porodu.

W poprzedniej ciąży mi się nie obniżył, a nawet jeśli to nieznacznie bo mój brzuch nie jest wysoko osadzona piłka tylko właśnie rośnie tak od dołu.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

ja tez kupuje po porodzie albo licze ze kupi ktos pamietam jak w jednym sklepie robilam duze zakupy (lozeczko, przewijak, wanienka, posciel itp) to sprzedawca mowil zeby darowac sobie karuzele bo goscie nie beda mieli z czym przyjsc no i ja przyjaciolce tez po porodzie karuzele przynosilam

Wiem ze ten temat byl juz dawno ale dopiero wczoraj tesciowie powiedzieli ze mozemy isc i szukac wozka wiec nie jestem zorientowana w temacie chodzi mi o to ze ja chcialam wozek gondola plus nosidlo do auta...ale widze ze są albo 3w1 czyli gondola,spacerowka,nosidl o albo 2w1 spacerowka plus gondola i teraz nie wiem czy kupic 3w1? czy osobno duzy wozek i osobno fotelik

To zależy. Jeśli chcesz dokupić lepszy fotelik na przykład maxi cosi to kup wozek 2w1 a jeśli nie to wozek 3w1.
My kupowaliśmy 2w1.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:54   #4749
Aliszcze
Zakorzenienie

co do karuzeli, to nie pamiętam, kiedy montowałam, ale na pewno nie od razu. Dopiero, jak mała zaczęła reagować na nią, widzieć ją. Mialam najzwyklejszą Canpolu z rybkami za jakieś 20 zł, małej się podobało

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 08:55   #4750
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej pospalam do 8, jesczce chwila i będę robić śniadanie.

W poprzedniej ciąży mi się nie obniżył, a nawet jeśli to nieznacznie bo mój brzuch nie jest wysoko osadzona piłka tylko właśnie rośnie tak od dołu.

To zależy. Jeśli chcesz dokupić lepszy fotelik na przykład maxi cosi to kup wozek 2w1 a jeśli nie to wozek 3w1.
My kupowaliśmy 2w1.

ale to kupilas 2w1 czyli gondola i spacerowka plus osobno fotelik?
kwestia tez tego ze mamy ograniczony budzet i w sumie nie wiem czy kupimy wozek nowy czy uzywany...nie wiem jak to wyjdzie,musimy pojeździc i sie porozglądac

Stary 2014-08-12, 09:02   #4751
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej takiego bez spacerówki a z nosidlem nie kupisz. Ale możesz np sama gondole plus maxi cosi, albo te 3w1 .

Ja tam kupuje karuzele znajoma mówi nie kupuj tyle bo będą ci przynosić, ale ja tam ich znam i przyniosą po bodach czy skarpetkach, a ja żyje raczej według zasady : umiesz liczyć, licz na siebie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:20   #4752
Asia19x
Zakorzenienie

Hej

Mistic, Martynka dziękuję za pochwałę brzuszka

Dżanet też się zastanawiam czy uda nam się wspierać przy chudnięciu haha

Mała świetnie, że wyniki dobre

Natalka brawo za wizytę i waga piękna

Ewka ale ekstra też miałam mieć baby shower, no, ale "nie nadaję" się przez to leżakowanie

Elfirka śliczne ubranka!

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty

Czuję się ohydnie dzisiaj
Zasnęłam grubo po północy, było mi ciężko, duszno, wentylator dopiero pomógł zasnąć. Budziłam się kilka razy, w ogóle krew mi z nosa leciała taka dziwna, głowa boli nie wiem o co kaman.
Dziś wstałam brzuch mnie na dole zaczął boleć i miałam parcie jak na kupkę, ale to nie było to, dziwne uczucie strasznie... Ale przeszło na szczęście. Tylko boli mnie głowa i niedobrze jakoś.
To chyba nie na poród?

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:23   #4753
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Brawo za wizytę piękna waga: *
To szyjka zamknięta czy z małym rozwarciem?

yyy lekarz stwierdził że "szyjka bardzo ładnie", tak jakoś zakodowałam w główce że zamknięta a potem dodał "no może z 0,5 cm rozwarciem" czyli z małym rozwarciem

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie o karuzelki. u większości chyba widziałam, że macie do łóżeczek doczepione. podajcie proszę jakiej firmy. my dostaliśmy używaną, ale góra ta co się na cztery rozchodzi chyba coś odłamane, bo zaczepić tego nie potrafię, i tylko ta okrągła grająca część by była podwieszona plus ewentualnie jakaś maskotka, ale lepiej chyba jak więcej tego wisi, nie? bardziej przyciąga wzrok.

i takie trochę techniczne pytanie: od kiedy planujecie puszczać maluszkom? od razu, bo muzyczka, czy później trochę jak już się będzie interesować co to się rusza? jak dużo/często planujecie to puszczać?

dobrej nocy
ja mam dwa łóżeczka ( u mnie w domu rodzinnym i u nas w mieszkaniu) i dlatego też mam dwie karuzelki. Do siebie kupiłam lepszą ale używaną, wygląda jak nowa firmy Tiny Love z różnymi melodiami:natura, bach, mozart... taką http://archiwum.allegro.pl/oferta/ti...063730762.html
Do domu rodzinnego gdzie będziemy okazjonalnie kupiłam taką zwykłą na sznureczkach, nakręcaną taką http://www.pieluchowo.com/karuzela-w...wa-alexis.html
A zamierzam puszczać jak zauważę że zaczyna ją interesować to co się dzieje dookoła, myślę że ok.2 miesiąca życia.

Cytat:
Zadzwonila Mama i dziwnie zze mna rozmawiala , ze mam z nia jechac po jakas bluzke , powiedzialam jej ze nie mogę we wtorek ale w srode już tak bo mamy już z tzz plany do poludnia , kazala mi dac mojego meza o telefonu i on tez dziwnie z nia rozmawial i powiedzial na koncu "ok pojade sam " wkurzylam się bo nie chcial mi powiedziec w ogole o co chodzi , zdenerwowalam się strasznie bo od rana mialam nie ciekawe cisnienie i zbijalam je czym się dalo , no i wieczorem znow po tej akcji mialam takie ze szok 155 /111 myslalam ze padne , zadzwonilam do Mamy i ja opr. Ze ja mam takie cisnienie a oni mi nie chca powiedziec cco się i komu stalo , bylam pewna ze z tata cos.. Siedzialam i ryczalam .. W koncu dostalam smsa od Mamy ze będę miec jutro niespodzianke .. Zadzwonilam i się okazalo ze będę miec "baby shower ". Baloniki i te sprawy.. Więc teraz musze udawax ze nic nie wiem .. No i mam wyrzuty sumienia ale jak się nie umie robic niespodzianki to nie moja wina ;/ a ja wyczuewam na odleglosc konspiracje..
Ale super imprezka baw się dobrze!!!!

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym sie odnieść do Waszych wpisów ale nie dam rady bo za półtorej godziny wizyta a ja w gaciach i z nieumyta głowa takze przeczytałam na rozbudzenie a teraz spadam do łazienki, lekarza i zdobyć jakis ciuszek dla małej albo kilka znowu bede padać ze zmęczenia ale cóż...trzymajcie kciuki zeby mi wody w sklepie jakimś nie odeszły

Powodzenia i trzymam kciuki

Cytat:

My co do wózka nie byliśmy zdecydowani tzn.do firmy dlatego kupiliśmy najpierw fotelik bo wiedzieliśmy że na pewno chcemy maxi cosi, więc teraz kupimy wózek 2w1 bo fotelik już jest.

Dziewczynki dziękuję za brawa za wizytę, miło mi

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 09:43   #4754
Mandragorrka
Zakorzenienie

My karuzeli do lozeczka nie mieliśmy, teraz tez nie będzie. Do lozeczka mam taki pałak z zabawkami. Ale to wieszalam jak mała była kontaktowa.

Cytat:
ale to kupilas 2w1 czyli gondola i spacerowka plus osobno fotelik?
kwestia tez tego ze mamy ograniczony budzet i w sumie nie wiem czy kupimy wozek nowy czy uzywany...nie wiem jak to wyjdzie,musimy pojeździc i sie porozglądac
My kupilismy używany wozek tako jumper 2w1 czyli wozek głęboki i spacerowka. A do tego dokupilismy nowy fotelik maxi cosi cabrio fix.
Osobiście uważam, że bezpieczeństwo jest ważne wieć tu warto zainwestowac a wozek to sprawa drugorzędna.

Stary 2014-08-12, 09:55   #4755
allckarola
Zadomowienie

Czesc dziewczyny kurde cos ostatanio jestem mniej aktywna jakos nie mam wenny do pisania. Dzisiaj od rana leniuchuje...nawet sniadanie zjadlam w lozku ale akurat pada i w sam raz dzien na lezenie niestety musze niedlugo sie wybrac do sklepu ;/ i obiad zrobic
Po za tym wczoraj bylam na zakupach kupilam jeszcze spioszki
Mala od rana szaleje i dobrze a ja czekam na weekend czeka nas malowanie pokoju i bede namawiac meza na poskladanie lozeczka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 10:06   #4756
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
My karuzeli do lozeczka nie mieliśmy, teraz tez nie będzie. Do lozeczka mam taki pałak z zabawkami. Ale to wieszalam jak mała była kontaktowa.

My kupilismy używany wozek tako jumper 2w1 czyli wozek głęboki i spacerowka. A do tego dokupilismy nowy fotelik maxi cosi cabrio fix.
Osobiście uważam, że bezpieczeństwo jest ważne wieć tu warto zainwestowac a wozek to sprawa drugorzędna.

a to lepsze są foteliki jezeli kupuje sie osobno niz w tych wózkach 3w1? chodzi mi wlasnie o bezpieczenstwo... bo ja to nie mam pojecia

Stary 2014-08-12, 10:08   #4757
ania9106
Zadomowienie

Witam się i ja: )
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;*

Co di porodu cc czy sn- dla mnie to też nie ma znaczenia grunt żeby dzidzia wyszła całą i zdrowia: )

U mnie od rana okropne skurcze. Na szczęście w dużych odstępach czasowych więc to jeszcze nie to.

Noc była bardzo ciężka. Gdyby nie wentylator umarła bym

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
a to lepsze są foteliki jezeli kupuje sie osobno niz w tych wózkach 3w1? chodzi mi wlasnie o bezpieczenstwo... bo ja to nie mam pojecia
Ja mam fotelik do wózka 3w1. Przyczepialam go w aucie i jest stabilny.

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 10:13   #4758
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, sa lepsze. A jescze jak masz fotelik z baza to już w ogóle super. Ale... Za bezpieczeństwo się płaci. I tak na przykład fotelik maxi cosi cabrio fix kosztuje ok 500 zl i baza drugie tyle wieć najzwyczajniej w świecie nie każdego stać mimo, że wiadomo że chce jak najlepiej dla swojego dziecka.

Stary 2014-08-12, 10:26   #4759
elffirka
Rozeznanie

MalaPaulina wiesz co ja znalazłam wózek, który wybraliśmy na allegro. W hurtowni stacjonarnej we Wrocławiu kosztował 1600zł ze zwykłym fotelikiem a na allegro w tej samej cenie mamy z fotelikiem Maxi Cosi Citi właśnie...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 10:46   #4760
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem czy ktoś zrozumie co napisalam

Najlepsze bo najbezpieczniejsze wydają się foteliki Maxi Cosi. Pasują do większości wózków 2w1, tylko trzeba zakupić dodatkowo adapter do takiego fotelika, ale to już nie duży koszt. Z tym że tak jak Mandragorka pisała - te foteliki kosztują. Są takie, które do auta przyczepia się pasami a są takie, które wpina się do specjalnej bazy, która jest na stałe zamontowana w samochodzie. Z tym żę koszt tej bazy to czasem drugie tyle co fotelik Maxi Cosi.
My kupujemy wózek 2w1 bo fotelik Maxi Cosi dostaliśmy z bazą więc się nam udało
Poszukaj na Allegro - może trafisz na fajny zestaw, jak Elfirka - wózek 2w1 + fotelik Maxi Cosi
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 10:53   #4761
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh to się przejęłaś ale super,że masz taką imprezkę też bym chciała,ale nie mam z kim,bo albo kontakty się pourywały albo wkurzają mnie niektóre osoby i do końca ciąży nie chcę ich widzieć więc mój baby shower skończy się na jechaniu po wózek i robieniu ostatnich zakupów
Cytat:
Ale super

Witam

Mi się wydaje,że tak ale oddychać dalej mi ciężko więc jak widać tylko mi się wydaje :P

Cytat:

Ja tam kupuje karuzele znajoma mówi nie kupuj tyle bo będą ci przynosić, ale ja tam ich znam i przyniosą po bodach czy skarpetkach, a ja żyje raczej według zasady : umiesz liczyć, licz na siebie

Taaa będą przynosić,ja już na to nie liczę wszystko wolę kupić sama,bo jak mam czekać aż ktoś mi przyniesie body czy kaftanik to nigdy tego nie będę miała

chyba jedziemy po wózeczek w tym tygodniu i mam propozycję dla Tż,chłopak się załamie,bo wszystkie szare znalazłam ale używane więc niech nie narzeka :P

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 10:57   #4762
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Heheh to się przejęłaś ale super,że masz taką imprezkę też bym chciała,ale nie mam z kim,bo albo kontakty się pourywały albo wkurzają mnie niektóre osoby i do końca ciąży nie chcę ich widzieć więc mój baby shower skończy się na jechaniu po wózek i robieniu ostatnich zakupów

Mi się wydaje,że tak ale oddychać dalej mi ciężko więc jak widać tylko mi się wydaje :P

Taaa będą przynosić,ja już na to nie liczę wszystko wolę kupić sama,bo jak mam czekać aż ktoś mi przyniesie body czy kaftanik to nigdy tego nie będę miała

chyba jedziemy po wózeczek w tym tygodniu i mam propozycję dla Tż,chłopak się załamie,bo wszystkie szare znalazłam ale używane więc niech nie narzeka :P
Podobaja mi sie szare ;-) taki kolor i dla chłopca i dziewczynki. Szukałam używki w takich kolorach ale ciężko jest więc mam niebieski
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:07   #4763
88Ekaterina88
Zakorzenienie

No mi się wydaje że mi opada brzuch powoli albo mała zmienia pozycje bo brzuch zmienił nieco kształt no i ciąży od dołu. Ale zawsze jak siedzialam to leżał mi na kolanach więc tego nie porównuje ale miejsce między piersiami a brzuchem i nieco wydaje mi się splaszczone a wcześniej była górka

Co do nosidelka to ja mam maxi cosi plus bazę która pasuje do niego a potem do fotelika większego
Natomiast znajomi teżmają maxi cosi ale bez bazy i zapinaja pasami

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:22   #4764
ZygaEffka
Zadomowienie

Ogólnie to się jeszcze z mężem pokłóciłam , tzn ja się na niego obraziłam bo nie chciał mi wczoraj powiedzieć o co chodzi po tych telefonach od mojej Mamuśki i jak mu pokazałam na ciśnieniomierzu jakie mam ciśnienie to mu powiedziałam że jest poj... i że zaraz pojedzie ze mną na pogotowie bo właśnie dziecko się niedotlenia ... nawet to na niego nie zadziałało ! a ja mu powiedziałam o jego kawalerskim bo mnei prosił że on by wolał wiedzieć jak coś że ktoś szykuje bo by się stresował ... i był mi mega wdzięczny ale chyba zapomniał o tym ja jestem cieżka do niespodzianek ... nawet wiem kiedy mąż wróci z kwiatami z prosto z pracy bo np , trwa jego powrót 10 min dłużej niż zwykle więc wiem że jest w kwiaciarni musze mieć kontrole nad wszystkim inaczej świruje i od wczoraj chodze i co chwile rycze , bo coś mi spadło , bo nie taki kanał w tv , bo czemu nie ! no nie daje rady !! Rano gadałam z Mamą i się jej na koniec poryczałam że nie mam chleba na śniadanie a mój mąż wsiadł w Auto i pojechał pozałatwiać szybko jakieś sprawy żebym miała później samochód żebym mogła jechać na ten Baby SHower a ja oczywiście jestem na niego zła że nie kupił mi najpierw chleba ! no skandal nie poznaje siebie , psycha zryta może ja mam jakiś Ciążowy blues
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:25   #4765
ania9106
Zadomowienie

Faktycznie macie z tymi hormonami: )

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:26   #4766
Ana***
Zakorzenienie

Effka ale Ci zrobili niespodziankę

ircha pokaż zdjęcia łóżeczka jak je ulokujecie

Asia! Nie strasz kobieto!
jeszcze chociaż ten tydzień

hej!
Piszecie o spaniu... ja to dzisiaj poszłam spać o 2:30 jakoś mam problem aby iść wcześniej i usnąć... i wstałam o 8:30 ale też się wierciłam.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:26   #4767
evelina33
Raczkowanie

Cytat:

zalezy też jakiego wózka szukasz tzn. do jakiej kwoty, bo są różne. Lepiej zainwestować w fotelik, chociaż ten początkowy można kupić również używany. Popatrz na allegro. Wózki Bebetto są podobno fajne

Cytat:
Tak, sa lepsze. A jescze jak masz fotelik z baza to już w ogóle super. Ale... Za bezpieczeństwo się płaci. I tak na przykład fotelik maxi cosi cabrio fix kosztuje ok 500 zl i baza drugie tyle wieć najzwyczajniej w świecie nie każdego stać mimo, że wiadomo że chce jak najlepiej dla swojego dziecka.

Trzeba tylko pamiętać, żebyb kupowac osobno fotelik a osobno bazę family fix (dotyczy fotelików maxi cosi) dlatego, że ta baza jest na fotelik w późniejszym trybie, a tamtą musisz niestety "wyrzucić" więc jak już marnować pieniądze to na dłużej
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:32   #4768
Asia19x
Zakorzenienie

Tż odebrał wyniki krwi i Tyle czasu żre to żelazo i nic, nie pomaga

Jestem taka zła, taki mój już urok z tą anemią chyba.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-12, 11:33   #4769
ZygaEffka
Zadomowienie

Co do kupowania lub czekania aż ktoś coś przyniesie (co oczywiście nie jest obowiązkiem , żeby nie było że tak uważam ) to też by była w czarnej D(anucie) powiedziałam do męża że kupujemy jak jest promo albo jest okazaja bo jest kasa wszystko z listy wyprawkowej , że ja nie bede czekać , to ostatnio mi się kilka osób pytało a czemu juz wszystko pokupowaliśmy ?? odniosłam wrażenie że to było tylko takie zapytanie żeby się upewnić że nie muszą nic kupować bo skoro mamy wszystko to z jakiej paki oni mają kupować ...

Co do fotelika ja mam No Name dostałam po siostrzeńcu , choć mówią że nie powinno się już po iluś dzieciach mieć i w sumie też tak uważam , ale zobaczymy może kupimy też maxi cosi bo to od początku był nasz wybór bo był w zestawie z Xlnaderem 3w1 , ale pewnie zimę jakoś przebolejemy w tym a później i tak trzeba kupić większy przecież ...
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:34   #4770
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Asia! Nie strasz kobieto!
jeszcze chociaż ten tydzień

.

No musimy musimy, ale czuję się beznadziejnie... Taka niewyspana, zmęczona, na szczęście brzuch przeszedł, ale dalej mam czasem takie dziwne parcie I ogólnie taka słaba jestem że szok...

No i się wkurzyłam na te wyniki jeszcze i chce mi się ryczeć

Przyszła Pani Magister
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości