|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Takie: http://www.ceramika-domino.pl/Kolekc...ienkowe/Margot.
![]() Będzie przewaga białego - one nie są zupełnie gładkie, tylko mają jakby taką poświatę poziomych paseczków. Do tego chcemy poziomy pas czarnymi + gdzieś dekor (ten drobny). Jasna podłoga - ają do kompletu takie kafle jak te na ścianie. Dekor myślałam, żeby dac w okolicach umywalki pionowo, ale jeszcze nie wiem. Obawiam się, że przy zlewie i szafce + lustrze zginie i nie będzie go widać.
|
|
#4052 |
|
Konto usunięte
|
ale mamy fejm Dziewczyny!
![]() Ten wątek obecnie przeglądają: 31 (8 użytkowników i 23 gości) |
|
|
|
#4053 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli 99% kuchni polskiej: kotletów, bigosu, leczo, obiadu mięso/ziemniaki/surówka, majonezu, gołąbków (bleee), risotto...A lubię wszystko inne, serio U nas najczęściej na obiad są sałatki, makarony, placuszki różnorakie z warzywami. Mięsa jemy mało. Największa słabość: dobre pieczywo, śmierdzące sery i pyszne wędlinki w stylu chorizo Wszystkie 'dziwne' rzeczy takie jak awokado, brukselka, ciecierzyca, brokuły, sushi czy dynia/cukinia lubię bardzo i odżywkę białkową i serki wiejskie jem w każdej formie.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-08-12 o 11:56 |
|||
|
|
|
#4054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i dodatki w każdym kolorze będą pasować |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie chcemy ponadczasowe połączenie bieli z czarny, bo później łatwo będzie zmienić charakter łazienki, zmieniając tylko dodatki.
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa bardzo ładne płytki
![]() U nas TŻ nie tknie nic buraczanego - więc barszcz czy chłodnik odpadają ![]() Dzisiaj będe miała popołudnie dla siebie bo TŻ w pracy, Jaś do babci a ja oddam się błogiemu lenistwu
|
#4058 |
|
Konto usunięte
|
Kraven ale masz dobrze! korzystaj Kochana!
|
|
|
|
#4059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry wybor!Cytat:
|
||
|
|
|
#4060 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój je wszystko ![]() Ale powiem Ci, że ja za dzieciaka to jadłam tylko: kluchy, kluski, nalesniki, placki, najlepiej wszystko na słodko. Mięso nie bardzo, warzywa tylko niektóre Mięsa mielonego nie tykalam, bo od razu miałam odruch ![]() A teraz jem mnóóstwo rzeczy. Nawet ostatnio próbowałam kaszy gryczanej (nie lubiłam) i stwierdziłam, że jest okej! Cytat:
Jego rodzice gotują smacznie, ale wszystko jest cięęęęzkie, tłuste, smażone w głębokim oleju, sosy zagęszczane mąką, z mięsa głównie wieprzowina. Ja stawiam na: lekko, zdrowo, dużo warzyw, kolorowo. No i daje to efekty, bo oboje schudliśmy na takiej diecie 15kg i to bez specjalnego wysiłku ![]() Cytat:
![]() Ale suuuuper ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle jak on wyjeżdża, to najczęściej jadę do mamy Nienawidzę być sama w domu, jak go nie ma. Jak wracam z pracy, a jego nie ma, to z auta do klatki prawie biegnę, a na 3 piętro wbiegam co dwa stopnie, zamykam z trzaskiem drzwi na zamek i zaświecam światła we wszystkich pomieszczeniach Cytat:
My często mrozimy leczo dziadkowi, bo jak mu w weekend zawozimy wałówkę na cały tydzień, to zostawiamy mu w ndz obiad na pon-wt, a zamrażamy na resztę tygodnia, najczęściej właśnie leczo, gulasz, jakieś mięso z warzywkami, pierogi itd. Ja ostatnio mroziłam leczo, bo jedliśmy 2 dni, a jeszcze mi zostało i było bardzo dobre ![]() Ja zamiast kiełbasy daję kabanosa drobiowego ![]() maatko, ale się wyspałam dziś! Wstałam o 10:30. Musiałam odespać wczorajszą noc, kiedy spalam 3h ![]() Zbieram się na zakupy, jadę do mamy coś pogotować w thermo mixie ![]() Poza tym mam odebrać zaproszenia z druku, umówić się do fryzjera, posprzątać, wyprać coś, poprasować, zamówić perfumy dla TŻta i dla mamy, a wieczorem idziemy na tańce ![]() Dzisiaj u mnie na obiad placki z cukinii z kurczakiem i sosem pieczarkowym, a co u Was?
|
|||||||
|
|
|
#4061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem dziwna? |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne te płytki, nie narzucają się
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-08-12 o 12:26 |
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też nie mam
![]() Ale czasem sobie podczytuję, zwłaszcza jak w pracy nie ma co robić
|
|
|
|
#4065 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak ktoś czyta miesiącami dzień w dzień jeden wątek, śledzi go cały czas i nawet słowa nie napisze? dla mnie to jest słabe i trochę dziwne
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie racja
|
|
|
|
#4068 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czasem też nocuję u nich jak mam na 8 rano do pracy, a kończę krzątanie się w mieście poprzedniego dnia o 19.00 czy później. Wtedy "szkoda" jechać do domu przez całe miasto po to tylko, żeby od razu położyć się spać i rano wstać skoro świt. Tu też są same pozytywy: mój Tz ode mnie odpoczywa (bo mieszkamy niestety w jednopokojowej kawalerce) a do tego nie trzeba jeszcze tracić na benzynę .
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rezerwował końcem lipca, a płakałam w niedzielę ![]() Co do obiadu to optymalnie byłoby zrobić coś na 3 dni dzisiaj Jutro musimy się pakować i ogarnąć dom, w czwartek wrócę z pracy o 15:30, o 16:00 muszę się zbierać z fotobudką. Wrócę ok. 20:30, rozpakować fotobudkę, zapakować rzeczy i w drogę
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Konto usunięte
|
Molise to może sporą porcje spaghetti po bolońsku?
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
i nie mam aż takiej schizy jak Ty ale jak zasypiam i Tż nie ma to zostawiam zapaloną lampkę
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to jest myśl. Myślałam jeszcze o chili con carne.
|
|
|
|
#4073 |
|
Konto usunięte
|
o chilli to też dobra myśl, szczególnie że to danie które z każdym odgrzaniem smakuje lepiej
i np. jednego dnia możesz zrobić z ryżem a kolejnego podać z tortillami zapieczonymi z żółtym serem i pokrojonymi na trójkąty, będzie urozmaicenie
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Konto usunięte
|
na chilli?
mięso mielone smażę na patelni, jak się wytopi trochę tłuszczu wrzucam pokrojoną cebulę w kostkę i wsypuję przyprawę do chilli (tą:http://www.rajsmakosza.pl/przyprawa-...25g-p-414.html to ważny składnik bo nadaje potrawie ten charakterystyczny smak kuminu) i dalej podsmażam, dodaję pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pomidory, całość zalewam bulionem tak żeby wszystkie składniki były przykryte, duszę kilkanaście minut, pod koniec dodaję puszkę czerwonej fasoli i puszkę kukurydzy oraz 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, przyprawiam do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i odrobiną cukru. Gotuję jeszcze chwilę żeby nadmiar bulionu odparował i chilli miało odpowiednią gęstość. A quesadillas robię tak: jedną tortilę obkładam żółtym serem, przykrywam drugą tortillą i podgrzewam na rozgrzanej suchej patelni aż ser się rozpuści, po kilkadziesiąt sekund z każdej strony tak by się przyrumieniła ale nie przypaliła zdejmuje z patelni, kroję na trójkąty i podaję z chilli ![]() wygląda mniej więcej tak choć ja wolę wersję bardziej mokrą i u mnie więcej jest sosu ![]() edit: zapomniałam o czosnku! jak lubicie to jeszcze 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-08-12 o 13:44 |
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem co będzie na obiad w weekend jak mąż wrócić, bo dla mnie samej to mi się nie chce robić hehe
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Konto usunięte
|
sama też zrobiłam się głodna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

TŻ będzie rozkuwał ścianę w przedpokoju i kuchni pod nową instalację, a ja muszę ogarnąć naszą sypialnię, bo niedługo będzie trzeba przestawiać ta trochę rzeczy.
i dodatki w każdym kolorze będą pasować 

smutno mi od rana bo właśnie przeczytałam, że jeden z moich ulubionych aktorów Robin Williams popełnił samobójstwo 

13.03.2008