Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 10:39   #4561
teja1
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Dobra, policzyłam jak zostanę do końca miesiąca i wezmę urlop to mi średnia roczna wzrośnie tak, że wyjdzie 26zł więcej co miesiąc :P więc nie ma co się bawić, zostawię sobie urlop na po macierzyńskim, a teraz za tyle nadgodzin sporo kasy dostanę, będzie na wózek
Stary 2014-08-12, 10:48   #4562
LindaC
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za porady odnoście tego sposobu ubierania, już mi się troszkę rozjaśniło na szczęście
Stary 2014-08-12, 10:51   #4563
Eirene1987
Zakorzenienie

Teja czyli zwolnionko?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:16   #4564
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest u was w miastach ale u mnie większość kobitek bierze sobie swoją położną (w sensie płaci jej) i położna opiekuje się podczas porodu, wcześniej przychodzi do domu. Jednym słowem wszystkie moje koleżanki które w ostatnim czasie rodziły lub będą rodzić biorą taką położną- ja oczywiście też. Pieniądz nie jest nie wiadomo jak duży, a dla własnego poczucia bezpieczeństwa nie warto ryzykować.
Chociaż tak nie powinno być, no ale cóż....a swoją drogą to niezły biznes musi być dla takiej położnej, etat w szpitalu+ 2/3 pacjentki "prywatnie"
Tam gdzie rodziłam opieka położnych była super i wykupiona położna tylko by mi przeszkadzała Nie dość, że położne przychodziły to jeszcze studentka, która miała akurat praktyki

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z ellyunia w tej kwestii ze skoro położne pracują i dostają za to pieniądze to powinny sie dobrze zając rodzącymi i młodymi mamusiami. A to najcześciej sa opryskliwe i jeszcze maja swoje mądrości do powiedzenia no szczyt chamstwa za nasze pieniądze;p
Właśnie dlatego ważne jest żeby wybrać dobry szpital - tam gdzie opieka będzie najlepsza U nas w szpitalach raczej nie ma problemu z położnymi, częściej to lekarze są nieprzyjemni...

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
No to nie będę bogata, nie ma miedzi, uffffff

ellyunia ja marzę o pięknym, chłodnym ciemnym brązie, nie czarnym, ale jeszcze nie znalazłam. Na razie te mroźne trufle wyszły ciemne, zobaczymy jak będzie po 2,3 myciach, zazwyczaj wtedy kolor robi się ładniejszy
Ja najbardziej lubię Brąz Paryża z syoss i jestem zadowolona z efektu nie jest rudy jak większość brązów, ale to nie jest taki bardzo ciemny brąz. Farbowałam też farbą Nectra Color, ale nie pamiętam odcienia i też był spoko. A najlepsze w niej było to, że nie zostawiała plam na skórze Kiedyś długi czas farbowałam tą farbą w piance Perfect Mousse i też brąz mi nie wychodził rudy. Chociaż oczywiście najlepsze efekty były zawsze u fryzjerki, która sama mieszała kolory

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
a właśnie, wiecie co - byłam wczoraj w Realu, oglądałam ciuszki, nawet spory wybór i niedrogo, ale powiem Wam, że dalej nie wiem jak się te dzieciaczki ubiera

bo bo tak: jak jest body, bez rękawków i nogawek - to kaftanik w spód czy na wierzch? bo porteczki to raczej na wierzch tylko że one to mi się takie jednak dla brzuszka uciskające wszystkie wydają nadal

no a jak patrzę na pajacyki, to bym najchętniej jeszcze coś pod to ubrała, bo taki pajacyk jako całość to tu i ówdzie może być luźny i słabo grzać

eh muszę porozmawiać z mamą w tym temacie

no i mam ogromną schizę, żeby dzidzi nie zaziębić, zwłaszcza przy wyjściu ze szpitala - wiecie, żeby tego mrozu nie pociągnęło, jak to chyba Kingaa pisała, że wtedy to zapalenie płuc od razu

a w ogóle to coś czuję, że małe będzie w domu trzymane do maja i ładnej pogody, bo będę mieć ciągle obawy że ciągle za zimno

no najwyżej na chwilę na balkon albo w okno wystawię

chyba jestem piecuchem, tak jestem, jestem nim
Zakładamy body, na to kaftanik i śpiochy, albo spodenki, albo półśpiochy - co kto lubi... Jak jest cieplej to można założyć body z krótkim rękawkiem albo z długim i na to śpiochy już bez kaftanika... Pod pajaca też body body fajnie trzyma pieluchę na miejscu Body to zawsze pierwsza warstwa, a resztę zakładasz już według swoich upodobań
Ja będę chciała kupić body bez rękawków żeby nic się nie podwijało pod kolejnymi warstwami a na wierzch to już zależy co mi się akurat spodoba. Albo z długim i wtedy spodenki lub śpioszki na wierzch... Spodenki albo półśpiochy powinny być z szerokim ściągaczem a nie z gumką - wtedy są wygodniejsze. Ja raczej preferuję spodenki bo jak są za duże to można wywinąć nogawki, a nawet trochę za małe można założyć w domu

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Dobra, policzyłam jak zostanę do końca miesiąca i wezmę urlop to mi średnia roczna wzrośnie tak, że wyjdzie 26zł więcej co miesiąc :P więc nie ma co się bawić, zostawię sobie urlop na po macierzyńskim, a teraz za tyle nadgodzin sporo kasy dostanę, będzie na wózek
No właśnie to wszystko zależy jakie to są kwoty
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:16   #4565
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Z samych wpływów na konto tak? Nic się nie odejmuje?
Tak. Policz miesiąc po miesiącu z ostatnich 12ms, ile pracodawca Tobie wypłacał. Jeżeli premię masz oddzielnie (innym przelewem) to też dodaj.

a na L4 będziesz miała tak liczone:
od kwoty brutto średniej z 12 msc odejmij 13,7 %. (składki). z tego wyjdzie podstawa do obliczenia zwolnienia.i od wyniku odejmij 18% podatku i kwotę podziel na 30 (dni). Będziesz miała sumkę jaką dostajesz do ręki dziennie na L4.

w ogóle najlepiej założyć sobie konto na stronie zus'u. Musisz iść potem do placówki z dowodem i potwierdzić dane. na Swoim koncie będziesz widziała jaką kwotę, kiedy za jaki okres dostaniesz. Bo to jest w ogóle wypłacane tak jak kończy się zwolnienie.

a właśnie pisząc ten post dostałam list z zusu, że obniżają mi chorobowe o 25 % za 5 dni, bo za późno zwolnienie dostarczone. Pracodawca przetrzymał, ja dostarczyłam do pracy tego samego dnia;/
Stary 2014-08-12, 11:29   #4566
LindaC
Wtajemniczenie

alb - dzięki za opis ubierania dzięki niemu zaczaiłam, że body - bez rękawków i nogawek to coś jak halka/biustonosz plus figi u nas czyli taka baza/bielizna, na którą pakujemy resztę odzieży wierzchniej

czyli ubieranie na cebulę - to mi gra, bo będę spokojna, że nie marznie i nie podwiewa

dzięki

a co do Ujastka, to z tą klimą to kuzynka też narzekała ale wtedy kiedy tam leżała 2 miesiące przed porodem aż do porodu padały rekordy temperatur, więc i mogło to doskwierać ale faktycznie w styczniu to bez znaczenia

ja będę rodzić na Rydygiera, bo stamtąd mam lekarza prowadzącego, jednak tego oddziału neonatologicznego Ujastku troszkę żałuję. Ale z jednego do drugiego szpitala nie tak daleko i tfu tfu niech Bóg da, by nie był potrzebny
Stary 2014-08-12, 11:46   #4567
dusiolka
Zakorzenienie

Alb nie mam dobrych wspomnień ze szpitalami choć ani razu nie musiałam tam lezec. Jesli nie ma sie znajomosci w danym szpitalu to jest cieżko..mam swoją opinie o państwowych placówkach i nie chodzi tu tylko o szpitale.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 11:56   #4568
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Nie doczytałyście

nie boli mnie głowa
Mnie trochę cmi...ale zauwazylam ,że jak późno wstaje. ..

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:05   #4569
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Teja czyli zwolnionko?
taaaak i duża ostatnia wypłata, co mnie cieszy

Moje małe dzisiaj szaleje...
Stary 2014-08-12, 12:06   #4570
Szczeperka
Wtajemniczenie

Zostawić Was na kilka dni i już 20 stron do nadrobienia. Nie dam rady, zwłaszcza że jutro wyjeżdżam

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:10   #4571
smerfetka2808
Zakorzenienie

Teja, no to super zacznie się szaleństwo

Kinqa, a może Ty poprostu za długo śpisz i dlatego Cie ta głowa boli i cię ćmi??

Linda, ajj już nie przesadzaj kochana i tak Cię kiedyś zobaczę no ja też Rydygier mam nadzieję że wszystko pójdzie oki

Alb, o kurcze dzięki za pomoc już mi się dużo rozjaśniło, bo ja zielona jak trawka na wiosnę w tych sprawach

Szczeperka, bo nas na tyle się nie zostawia kochana
Stary 2014-08-12, 12:12   #4572
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Zostawić Was na kilka dni i już 20 stron do nadrobienia. Nie dam rady, zwłaszcza że jutro wyjeżdżam
Lindy już glowa nie boli... Bajlaga się pofarbowala... Dusiolka kusila slodkosciami robiąc zdjęcia i nam wysyłając allgoodthings jest juz mężatką ...hmmm

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Smerfetka tak też mi się zdaje ale najgorsze jest to,że łóżko z rana ma największe przyciąganie grawitacyjne

you have lost a diamond

Stary 2014-08-12, 12:17   #4573
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
]Smerfetka tak też mi się zdaje ale najgorsze jest to,że łóżko z rana ma największe przyciąganie grawitacyjne
no wiem że ma bo mnie też tak przyciąga że jakaś masakra
czasem udaje mi się z niego wyrwać i się dobrze czuję ale jak za dlugo pośpię tez mnie ćmi dlatego już budzik nastawiam i muszę do niego wstać i wtedy już się nie kładę

Bajlga, właśnie! fota wlosków kochana! raz dwa trzy

ide gotować barszcz zabielany z ziemniaczkami
Stary 2014-08-12, 12:21   #4574
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Lindy już glowa nie boli... Bajlaga się pofarbowala... Dusiolka kusila slodkosciami robiąc zdjęcia i nam wysyłając allgoodthings jest juz mężatką ...hmmm

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Smerfetka tak też mi się zdaje ale najgorsze jest to,że łóżko z rana ma największe przyciąganie grawitacyjne

Haha, ale skrót dobre
ja też jak długo śpię to potem się taka wysra*a czuję, ale jak jest okazja to czemu nie poleżeć sobie w łóżku i sobie słodko pospać?

smerfetka eee, raczej nic ciekawego na zdjęciu by nie wyszło, ciemne włosy, mam nadzieję, że za kilka dni kolor będzie lepszejszy

a my dziś będziemy żrać spaghetti
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:21   #4575
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki za skrót relacji Dobrze że mnie słodycze Dusiolki ominęły bo ja jestem bardzo podatna na takie sugestie I nie mogę powstrzymać ślinotoku :P

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Szczeperka, bo nas na tyle się nie zostawia kochana
Obiecuję poprawę ale to dopiero po weekendzie gdy wrócę od rodziców. Chyba że nie wytrzymam z nimi tak długo

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:32   #4576
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Tak. Policz miesiąc po miesiącu z ostatnich 12ms, ile pracodawca Tobie wypłacał. Jeżeli premię masz oddzielnie (innym przelewem) to też dodaj.

a na L4 będziesz miała tak liczone:
od kwoty brutto średniej z 12 msc odejmij 13,7 %. (składki). z tego wyjdzie podstawa do obliczenia zwolnienia.i od wyniku odejmij 18% podatku i kwotę podziel na 30 (dni). Będziesz miała sumkę jaką dostajesz do ręki dziennie na L4.

w ogóle najlepiej założyć sobie konto na stronie zus'u. Musisz iść potem do placówki z dowodem i potwierdzić dane. na Swoim koncie będziesz widziała jaką kwotę, kiedy za jaki okres dostaniesz. Bo to jest w ogóle wypłacane tak jak kończy się zwolnienie.

a właśnie pisząc ten post dostałam list z zusu, że obniżają mi chorobowe o 25 % za 5 dni, bo za późno zwolnienie dostarczone. Pracodawca przetrzymał, ja dostarczyłam do pracy tego samego dnia;/
Sporo się tego odejmuje, ciekawe czy mi jednak nie wyjdzie mniej niż policzyłam :/

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Macie w klubie wygibasy mojego dziecia :P

Edytowane przez teja1
Czas edycji: 2014-08-12 o 12:47
teja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 12:36   #4577
Brawurka_29
Zakorzenienie

Witam ze śniadaniem w reku i telefonem w drugiej ręce

Oo tak jesień idzie.juz chlodniej sie robic chociaż lato uwielbiam

Sweetbe zdrowka

Bajlaga zobaczysz ze dzidziuś zdrowy !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:10   #4578
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Byłam na chwilę w pracy bo dziewczyny potrZebowały pomocy. Wcale sie za nimi nie stesknilam heh.

Później poszliśmy z malzem na lody i spacer, a teraz czas na obiad. dzis placki ziemniaczane

A jeśli chodzi o problemy z wc i z dwojeczka to polecam jeść sloiczki dla dzieci- mus z suszonych śliwek. Poleciła mi to kiedys koleżanka która jadła to w ciąży właśnie na problemy z dwójka. Już wyprobowalam i mogę powiedzieć że działa

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:13   #4579
Kinqaa
Zakorzenienie

Mialam jechac do znajomej, ale zaspalo mi sie i nie chce mi sie moze jutro...
Dzis chyba robie dzien domowy i siedze. Aczkolwiek TZ ma wpasc po pracy z kolegami ale nie mam gdzie uciekac za bardzo heheh.

you have lost a diamond

Stary 2014-08-12, 13:27   #4580
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Mnie trochę cmi...ale zauwazylam ,że jak późno wstaje. ..
Moj Tż tak ma.
Jest baby event w Asda od 23 online a w sklepie od 25, nie wiem czy dostałaś pocztą ofertę.

Na zaparcia u mnie działa szklanka wody na czczo z cytryna, najlepiej ciepłej.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:29   #4581
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Alb nie mam dobrych wspomnień ze szpitalami choć ani razu nie musiałam tam lezec. Jesli nie ma sie znajomosci w danym szpitalu to jest cieżko..mam swoją opinie o państwowych placówkach i nie chodzi tu tylko o szpitale.
Powiem Ci, że w temacie innych oddziałów szpitalnych też raczej nic dobrego powiedzieć nie mogę, ale na porodówkę były takie naciski, że zmieniło się podejście położnych. Na innym oddziale byłam z córką jak była chora to już niewiele dobrego mogę powiedzieć, ale to zwłaszcza o lekarzach, pielęgniarki były ok. Dla mnie 3 dni pobytu to już była masakra i byłam wykończona, mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała z dzieckiem być w szpitalu bo to nie na moje nerwy... A tak to jak jeździłam do kogoś w odwiedziny to widziałam jak się zachowują pielęgniarki... Dramat.
Stary 2014-08-12, 13:37   #4582
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Siedzę pod kocem, w domu mam 19st zima idzieeeee
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:40   #4583
Brawurka_29
Zakorzenienie

W tym roku wyjątkowo ciesze się że zima idzie

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 13:44   #4584
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina właśnie slyszalam zagladne pewnie jakie ceny będą i czy coś ciekawego.
Dzieki

Muszę koszyk gdzieś schować ,bo na wierzchu stoi i mloda zaczyna lalki wsadzac i udawac mamusie

you have lost a diamond

Stary 2014-08-12, 13:50   #4585
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
W tym roku wyjątkowo ciesze się że zima idzie

Ja tez

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Jednak na obiad bedzie pizza ;p

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ale własnej roboty zeby nie było;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 14:19   #4586
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak i duża ostatnia wypłata, co mnie cieszy

Moje małe dzisiaj szaleje...
super

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że w temacie innych oddziałów szpitalnych też raczej nic dobrego powiedzieć nie mogę, ale na porodówkę były takie naciski, że zmieniło się podejście położnych. Na innym oddziale byłam z córką jak była chora to już niewiele dobrego mogę powiedzieć, ale to zwłaszcza o lekarzach, pielęgniarki były ok. Dla mnie 3 dni pobytu to już była masakra i byłam wykończona, mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała z dzieckiem być w szpitalu bo to nie na moje nerwy... A tak to jak jeździłam do kogoś w odwiedziny to widziałam jak się zachowują pielęgniarki... Dramat.
ja byłam 2 razy w tym raz 2 tygodnie z młodym miał zapalenie płuc... straszne przeżycie. piguły okropne chciałam skargę składać ale dałam sobie spokój. wspominam to strasznie współczuję rodzicom którzy często z dziećmi w szpitalu są

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 14:26   #4587
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Daria715, Varga witajcie

Ellyunia co do teściowej wypowiem się zaraz w klubie

już niedługo

no dokładnie. my też byliśmy na kontroli bioderek w 6 tygodniu i wszystko było w porządku potem jeszcze na drugiej kontroli

oj szkoda że się nie zgrały filmiki...

jak po wizycie???

Nie jest źle. Szyjka zamknięta i nadal 2,5 cm. Mam pobrany wymaz i w razie czego założymy pessar 01-09 na następnej wizycie.
Będzie siusiak, 16t1d wczoraj ważył 175 g. Ruszał się, jak mały dzikusek
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry śpiochy głowa mnie nie boli
obyb tak dalej
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Cześć

Ale naskrobałyście

lilijka
mnie tez rozbolała głowa, ale to chyba przez pogode, bo wieje i pada
oby szybko przeszedł ból.
Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
witam
mam druga cała noc nie przespaną umieram z bólu gardła, boli mni kark i za uszami, ide dziś do lekarza, ale nie wiem czy mam isc do ginekologa czy lekarza pierwszego kontaktu
zdrówka! Idź do lekarza.
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
a właśnie, wiecie co - byłam wczoraj w Realu, oglądałam ciuszki, nawet spory wybór i niedrogo, ale powiem Wam, że dalej nie wiem jak się te dzieciaczki ubiera

bo bo tak: jak jest body, bez rękawków i nogawek - to kaftanik w spód czy na wierzch? bo porteczki to raczej na wierzch tylko że one to mi się takie jednak dla brzuszka uciskające wszystkie wydają nadal

no a jak patrzę na pajacyki, to bym najchętniej jeszcze coś pod to ubrała, bo taki pajacyk jako całość to tu i ówdzie może być luźny i słabo grzać

eh muszę porozmawiać z mamą w tym temacie

no i mam ogromną schizę, żeby dzidzi nie zaziębić, zwłaszcza przy wyjściu ze szpitala - wiecie, żeby tego mrozu nie pociągnęło, jak to chyba Kingaa pisała, że wtedy to zapalenie płuc od razu

a w ogóle to coś czuję, że małe będzie w domu trzymane do maja i ładnej pogody, bo będę mieć ciągle obawy że ciągle za zimno

no najwyżej na chwilę na balkon albo w okno wystawię

chyba jestem piecuchem, tak jestem, jestem nim
też jestem piecuchem, ale syna wyprowadzałam na spacery całą zimę, a urodził się w listopadzie. Dasz radę

Szykuję obiad i zbieram powoli rzeczy do kupy. W czwartek rano jedziemy nad morze. Oby tylko nie padało. Jak będzie chłodniej, to nawet lepiej
Stary 2014-08-12, 14:34   #4588
Kinqaa
Zakorzenienie

Montanka gratuluje! kolejny chłopak na wątku...

Właśnie obiad podgrzewam. Udało mi się na dwa dni zrobić coś wkoncu
Ale mam ochotę na kapustę kiszona! Której nie ma w domu chyba ;(

you have lost a diamond

Stary 2014-08-12, 14:35   #4589
alb
Zadomowienie

Cytat:
ja byłam 2 razy w tym raz 2 tygodnie z młodym miał zapalenie płuc... straszne przeżycie. piguły okropne chciałam skargę składać ale dałam sobie spokój. wspominam to strasznie współczuję rodzicom którzy często z dziećmi w szpitalu są
U nas podobno najgorzej jest w szpitalach dziecięcych, gdzie przecież powinna być szczególnie dobra opieka. Rodziców traktuje się jak intruzów. Koleżanka była z 4-miesięczną córeczką i straciła pokarm z nerwów i zmęczenia (nie miała miejsca do spania, musiała spać na krześle albo na podłodze). Ja miałam zdecydowanie lepsze warunki, ale opieka tragiczna. Jedna lekarka była spoko a tak to brak jakiegokolwiek podejścia do dzieci już o rodzicach nie wspominając - lekarze nie informują o niczym a rodzice nie maja prawa głosu...
Stary 2014-08-12, 14:40   #4590
Kinqaa
Zakorzenienie

A nie! Wrrrooooc! Mam kapustę kiszona

Nic nie mówcie o szpitalach,bo my idziemy w piątek na nocke.

you have lost a diamond

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości