|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
aaa no i jak mowa tez o czarnych kaflach to u mnie na ścianach są i koszmar zwłaszcza przy wannie bo widać każda kropelkę zaschniętą.
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie czarne, chociaż nie wiem czy to się nie będzie zbyt mocno 'odcinać' kolorystycznie. Ooo nie nie, w okolicach prysznica absolutnie nie planuję czarnych.
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widać na nich zacieków
|
|
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieszkanie mamy po moich rodzicach, więc jeszcze przez kilka lat dopóki nie będzie pieniędzy na upragniony remont to muszę się męczyć z biało-czarną łazienką i boazerią której szczerze nienawidzę próbuję namówić TŻ żebyśmy ją pomalowali farbą kryjącą, żebym nie widziała tego strasznego koloru ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie białe kafelki!
niestety też miałam kiedyś w mieszkaniu.. masakra. i mówmy wielkie NIE białym szafkom w kuchni wszedzie odciski palców ! masakra.
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezowego nie lubię, szarość pewnie praktycznie to samo co biel, a ciemne odpadają bo łazienka jest mała. Liczę, że przy tych naszych nie do końca gładkich (mała jakby paseczkową fakturę) nie będzie tak tragicznie. Cytat:
Ja osobiście to się mogę wręcz na meblach kuchennych kłaść i je pucować szczoteczką do zębów. To moje królestwo i jeśli będzie trzeba to będę się z nim cackać, wycierać, przecierać i później całować. ![]() Tak przy okazji: co jaki czas sprzątacie w kuchni? przecieracie szafki z frontu?
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
ijaa no tak, ale jak coś robisz jakiś obiad, coś kroisz, przyprawiasz, po coś sięgasz do szafki, a to talerzyk na coś, a to szklanka bo coś odmierzyć, a to łyżka, a to po inną przyprawe sięgasz, no masakra, wszedzie palce zostaja odciśnięte.
ja juz sie nauczyłam to wycierać co chwile jak widzę że jest brudne. masaakraa
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kroję na na blacie (+ na desce) to nie dotykam. Jak coś przyprawiam w garnku też nie dotykam. Z resztą przyprawy zarówno teraz jak i po remoncie będą w taki miejscu, że absolutnie frontu szafki nie dotknę. Jak coś sięgam, to chwytam za uchwyt szafki/szuflady, a później uchwytem zamykam, albo popycham.. nogą. ![]() Ja też na bieżąco wycieram szafki jak widzę, że mi coś kapnęło/polało się. A odciski.. no jak raz dziennie je przetrę (a będę ich mieć kilka na krzyż) to ile mi to zajmie? Nie sądzę, żeby nawet 10 minut.
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pytania, ja staram się raz na tydzień przy sobotnim sprzątaniu przetrzeć fronty |
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
A my z Tz jak juz rządzimy w kuchni to tam buszujemy długo i większosc to odciski Tż
no nie mamy uchwytów takich typowych, tylko takie jakby od dołu zeby za to złapac, ale tez przy tym dotykasz frontu.
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
ja takich nie planuję, bo wydają mi się niefunkcjonalne - między innymi przez dotykanie
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4124 |
|
only smart shopping
|
Ja mam dwie zmory, przed którymi przestrzegam: kremowa podłoga w nowej łazience (+ długowłosy kot) i kuchenne meble na wysoki połysk. Zestaw dla fanki sprzątania, a ja nią nie jestem. Kto mi to zrobił?!
Edytowane przez kjd3 Czas edycji: 2014-08-12 o 23:30 |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krótkie futerko się wbija, długie się kołtuni w kątach. Jasne widać na ciemnych podłogach meblach, a ciemne na jasnych. Nie dogonisz.
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
My mamy kudłacza i odkurzanie codziennie przez to, ale czeszemy go i już najgorszy miesiąc w roku z wypadaniem sierści za nami
A pomysł z kuchnią to projektantki, ja w tym nie brałam udziału
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
A te paluchy w kuchni zostają właśnie na meblach na wysoki połysk ? Bo teściowa ma białe drewno i nie widać odcisków
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-08-13 o 00:13 |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Z połyskiem wyglądają nowocześnie i modnie ale coś za coś
|
|
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie nie znam az tak no ale jakiś tam połysk ma
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie - coś za coś. Nam zdecydowanie podobają się nowoczesne kuchnie, w przeciwieństwie do tych stylizowanych na 'starsze' - drewnopodobne (jasne, białe). Ciemne u mnie odpadają w przedbiegach - raz, że zmniejszają zwłaszcza i tak nie wielkie powierzchnie, dwa są w moim odczuciu 'ciężkie'.
Ja to aż mam nieodpartą ochotę przetestować tą naszą wybraną kuchnię na wysoki połysk. Sama na własnej skórze się przekonam, jak to na prawdę jest. A jak się przejadę, to cóż.. jak się będziemy przeprowadzać to zrobimy inną.
|
|
#4133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jedyne przed czym przestrzegam to białe blaty!!!! Najlepiej drewniane i naolejować i będzie git majonez. Witam wszystkie panie domu na porannej zmianie, już jutro czwartko-piątek! Plany na dziś: znowu mordercze zajęcia a później umieranie do końca tygodnia hehe. Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy w łazience białe i też nie polecam. Każdy pyłek widać, każdy kurz, moje wlosy (a mam dłuugie), każdą kropkę jak coś kapnie
![]() Czarnie/ciemne też odradzam. Ja chyba u siebie to w całym domu będę mieć takie w kolorze piaskowym, mama ma takie w kuchni i NIC na nich nie widać Co do kołdry, to my mamy jedną, 200 x 200 i jest świetna - lekka, ciepła, a w lecie nie za gorąca, idealna
|
|
|
|
#4136 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie lubię nowoczesnych mebli, marzy mi się taka tradycyjna kuchnia, bardzo podoba mi się z resztą kuchnia Zosi Cudny: http://www.makecookingeasier.pl/bez-...-your-kitchen/ ale niech każdy ma tak jak się jemu podoba kuchnia to nasze babskie królestwo więc uważam, że każda powinna mieć tam taki wystrój jak sobie wymarzyła, należy nam się! ![]() Rise a pokażesz w klubie jakieś foty mieszkania? ![]() a w ogóle witam się serdecznie z Wami i moją najlepszą koleżanką od rana kawą ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- aaa Ijaaa a propo białych płytek w łazience na podłodze, pamiętasz mieliśmy takie w mieszkaniu mojego ex i faktycznie z tego co pamiętam to cholery dostawałam bo wszystko było na nich widać i wycierałam je mopem 2x dziennie
|
||
|
|
|
#4137 |
|
Blond forever!
|
Ja też mówię hej i ruszam do kuchni po kawę
![]() TŻ ma dzisiaj pierwszą rozmowę kwalifikacyjną - trzymacie kciuki!
|
|
#4138 |
|
Konto usunięte
|
a jeszcze a propo kołder to my z Tż mamy dwie, każdy śpi pod swoją, w sumie dobrze bo ja bywam ruchliwa w nocy
ale uważam, że jednak pod jedną fajniej i milej więc chciałabym kiedyś też kupić taką dużą dla dwojga i wrócić do spania pod jedną ![]() a jeśli chodzi o mix smaków słodkie- słone to ja się swego czasu zajadałam lodami czekoladowymi z serowymi nachosami ale to niestety dawno i nieprawda, teraz by mi wyrzuty sumienia chyba nie pozwoliły
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Od rana mi ciśnienie podnoszą w pracy
|
|
|
|
#4140 |
|
Konto usunięte
|
u mnie z kolei na parterze firmy ktoś coś wierci hałas niemiłosierny, nie mogę się na niczym skupić ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ijaa jak nie chcesz trzeciego koloru w łazience to może na podłodze czarno-biała szachownica?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Chociaż ich kuchnia w ogóle mogłaby pójść do remontu bo niektóre fragmenty wyglądają na brud a to jest odbity kafelek
Nie widać na nich zacieków
13.03.2008
próbuję namówić TŻ żebyśmy ją pomalowali farbą kryjącą, żebym nie widziała tego strasznego koloru
niestety też miałam kiedyś w mieszkaniu.. masakra. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

hałas niemiłosierny, nie mogę się na niczym skupić