Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 22:31   #4111
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

aaa no i jak mowa tez o czarnych kaflach to u mnie na ścianach są i koszmar zwłaszcza przy wannie bo widać każda kropelkę zaschniętą.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 22:38   #4112
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
To prawda z białymi kaflami w kuchni Moja przyszła teściowa ma właśnie tego koloru i widać każdy brud Chociaż ich kuchnia w ogóle mogłaby pójść do remontu bo niektóre fragmenty wyglądają na brud a to jest odbity kafelek
W kuchni zdecydowanie białych nie planuję. Planowałam w łazience, ale dziewczyny zasiały we mnie ziarno niepewności.
Może faktycznie czarne, chociaż nie wiem czy to się nie będzie zbyt mocno 'odcinać' kolorystycznie.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
aaa no i jak mowa tez o czarnych kaflach to u mnie na ścianach są i koszmar zwłaszcza przy wannie bo widać każda kropelkę zaschniętą.
Ooo nie nie, w okolicach prysznica absolutnie nie planuję czarnych.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 22:42   #4113
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
W kuchni zdecydowanie białych nie planuję. Planowałam w łazience, ale dziewczyny zasiały we mnie ziarno niepewności.
Może faktycznie czarne, chociaż nie wiem czy to się nie będzie zbyt mocno 'odcinać' kolorystycznie.
Nieźle się sprawdzają takie jasne z pastelowym "nalotem" tzn. jasnym marmurkowym wzorem Nie widać na nich zacieków

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 22:46   #4114
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo nie nie, w okolicach prysznica absolutnie nie planuję czarnych.
i dobrze

my mieszkanie mamy po moich rodzicach, więc jeszcze przez kilka lat dopóki nie będzie pieniędzy na upragniony remont to muszę się męczyć z biało-czarną łazienką i boazerią której szczerze nienawidzę próbuję namówić TŻ żebyśmy ją pomalowali farbą kryjącą, żebym nie widziała tego strasznego koloru

Cytat:
Nieźle się sprawdzają takie jasne z pastelowym "nalotem" tzn. jasnym marmurkowym wzorem Nie widać na nich zacieków
zgadza się
Stary 2014-08-12, 22:52   #4115
slaaave13
Zadomowienie

Tylko nie białe kafelki! niestety też miałam kiedyś w mieszkaniu.. masakra.
i mówmy wielkie NIE białym szafkom w kuchni wszedzie odciski palców ! masakra.
Stary 2014-08-12, 22:55   #4116
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
wszystko takie ładne a tak bardzo niepraktyczne hehe
Stary 2014-08-12, 23:05   #4117
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc średnio wyobrażam sobie np. w łazience innego koloru na większej powierzchni.
Bezowego nie lubię, szarość pewnie praktycznie to samo co biel, a ciemne odpadają bo łazienka jest mała.
Liczę, że przy tych naszych nie do końca gładkich (mała jakby paseczkową fakturę) nie będzie tak tragicznie.

Cytat:
Tutaj też pewnie będę w mniejszości, bo słyszałam już kilka opinii na temat białych szafek (co najzabawniejsze, częściej od osób które ich nie miały, niż tych które je posiadały), ale znam też kilka osób (i bywam w ich kuchniach) gdzie takie szafki funkcjonują i te osoby absolutnie nie narzekają. Są zadowolone z wyboru.

Ja osobiście to się mogę wręcz na meblach kuchennych kłaść i je pucować szczoteczką do zębów. To moje królestwo i jeśli będzie trzeba to będę się z nim cackać, wycierać, przecierać i później całować.

Tak przy okazji: co jaki czas sprzątacie w kuchni? przecieracie szafki z frontu?

Stary 2014-08-12, 23:08   #4118
slaaave13
Zadomowienie

ijaa no tak, ale jak coś robisz jakiś obiad, coś kroisz, przyprawiasz, po coś sięgasz do szafki, a to talerzyk na coś, a to szklanka bo coś odmierzyć, a to łyżka, a to po inną przyprawe sięgasz, no masakra, wszedzie palce zostaja odciśnięte.
ja juz sie nauczyłam to wycierać co chwile jak widzę że jest brudne. masaakraa
Stary 2014-08-12, 23:14   #4119
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijaa no tak, ale jak coś robisz jakiś obiad, coś kroisz, przyprawiasz, po coś sięgasz do szafki, a to talerzyk na coś, a to szklanka bo coś odmierzyć, a to łyżka, a to po inną przyprawe sięgasz, no masakra, wszedzie palce zostaja odciśnięte.
ja juz sie nauczyłam to wycierać co chwile jak widzę że jest brudne. masaakraa
Ale przy każdej tej czynności dotykasz frontów?

Jak kroję na na blacie (+ na desce) to nie dotykam.
Jak coś przyprawiam w garnku też nie dotykam. Z resztą przyprawy zarówno teraz jak i po remoncie będą w taki miejscu, że absolutnie frontu szafki nie dotknę.
Jak coś sięgam, to chwytam za uchwyt szafki/szuflady, a później uchwytem zamykam, albo popycham.. nogą.

Ja też na bieżąco wycieram szafki jak widzę, że mi coś kapnęło/polało się. A odciski.. no jak raz dziennie je przetrę (a będę ich mieć kilka na krzyż) to ile mi to zajmie? Nie sądzę, żeby nawet 10 minut.

Stary 2014-08-12, 23:19   #4120
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przy każdej tej czynności dotykasz frontów?

Jak kroję na na blacie (+ na desce) to nie dotykam.
Jak coś przyprawiam w garnku też nie dotykam. Z resztą przyprawy zarówno teraz jak i po remoncie będą w taki miejscu, że absolutnie frontu szafki nie dotknę.
Jak coś sięgam, to chwytam za uchwyt szafki/szuflady, a później uchwytem zamykam, albo popycham.. nogą.

Ja też na bieżąco wycieram szafki jak widzę, że mi coś kapnęło/polało się. A odciski.. no jak raz dziennie je przetrę (a będę ich mieć kilka na krzyż) to ile mi to zajmie? Nie sądzę, żeby nawet 10 minut.
bywają szafki bez uchwytów

co do pytania, ja staram się raz na tydzień przy sobotnim sprzątaniu przetrzeć fronty
Stary 2014-08-12, 23:19   #4121
slaaave13
Zadomowienie

A my z Tz jak juz rządzimy w kuchni to tam buszujemy długo i większosc to odciski Tż no nie mamy uchwytów takich typowych, tylko takie jakby od dołu zeby za to złapac, ale tez przy tym dotykasz frontu.
Stary 2014-08-12, 23:21   #4122
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
bywają szafki bez uchwytów
ja takich nie planuję, bo wydają mi się niefunkcjonalne - między innymi przez dotykanie

Stary 2014-08-12, 23:26   #4123
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
ja takich nie planuję, bo wydają mi się niefunkcjonalne - między innymi przez dotykanie
też tak uważam, co nie zmienia faktu, że są

swoją drogą zazdroszczę Ci tego remontu
Stary 2014-08-12, 23:27   #4124
kjd3
only smart shopping

Ja mam dwie zmory, przed którymi przestrzegam: kremowa podłoga w nowej łazience (+ długowłosy kot) i kuchenne meble na wysoki połysk. Zestaw dla fanki sprzątania, a ja nią nie jestem. Kto mi to zrobił?!

Edytowane przez kjd3
Czas edycji: 2014-08-12 o 23:30
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 23:32   #4125
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą zazdroszczę Ci tego remontu

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
Ja mam dwie zmory, przed którymi przestrzegam: kremowa podłoga w nowej łazience (+ długowłosy kot) i kuchenne meble na wysoki połysk. Zestaw dla fanki sprzątania, a ja nią nie jestem. Kto mi to zrobił?!... niestety ja sama...
Przy zwierzętach to chyba żaden zestaw nie jest idealny.
Krótkie futerko się wbija, długie się kołtuni w kątach. Jasne widać na ciemnych podłogach meblach, a ciemne na jasnych. Nie dogonisz.

Stary 2014-08-12, 23:51   #4126
slaaave13
Zadomowienie

My mamy kudłacza i odkurzanie codziennie przez to, ale czeszemy go i już najgorszy miesiąc w roku z wypadaniem sierści za nami

A pomysł z kuchnią to projektantki, ja w tym nie brałam udziału
Stary 2014-08-13, 00:06   #4127
Ilsa Lund
Zakorzenienie

A te paluchy w kuchni zostają właśnie na meblach na wysoki połysk ? Bo teściowa ma białe drewno i nie widać odcisków

Stary 2014-08-13, 00:11   #4128
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
A te paluchy w kuchni zostają właśnie na meblach na wysoki połysk ? Bo teściowa ma białe drewno i nie widać odcisków
W moim odczuciu na tych z połyskiem widać głównie na czarnych (ciemnych) i czerwonych. Na białych mniej (testowałam u znajomych ).

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-08-13 o 00:13
Stary 2014-08-13, 00:13   #4129
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie są, nie mam białych tylko szare ale są z połyskiem i widać
Stary 2014-08-13, 00:18   #4130
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Z połyskiem wyglądają nowocześnie i modnie ale coś za coś

Stary 2014-08-13, 00:27   #4131
slaaave13
Zadomowienie

A ja sie nie znam az tak no ale jakiś tam połysk ma
Stary 2014-08-13, 00:29   #4132
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z połyskiem wyglądają nowocześnie i modnie ale coś za coś
Dokładnie - coś za coś. Nam zdecydowanie podobają się nowoczesne kuchnie, w przeciwieństwie do tych stylizowanych na 'starsze' - drewnopodobne (jasne, białe). Ciemne u mnie odpadają w przedbiegach - raz, że zmniejszają zwłaszcza i tak nie wielkie powierzchnie, dwa są w moim odczuciu 'ciężkie'.

Ja to aż mam nieodpartą ochotę przetestować tą naszą wybraną kuchnię na wysoki połysk. Sama na własnej skórze się przekonam, jak to na prawdę jest. A jak się przejadę, to cóż.. jak się będziemy przeprowadzać to zrobimy inną.

Stary 2014-08-13, 07:34   #4133
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie - coś za coś. Nam zdecydowanie podobają się nowoczesne kuchnie, w przeciwieństwie do tych stylizowanych na 'starsze' - drewnopodobne (jasne, białe). Ciemne u mnie odpadają w przedbiegach - raz, że zmniejszają zwłaszcza i tak nie wielkie powierzchnie, dwa są w moim odczuciu 'ciężkie'.

Ja to aż mam nieodpartą ochotę przetestować tą naszą wybraną kuchnię na wysoki połysk. Sama na własnej skórze się przekonam, jak to na prawdę jest. A jak się przejadę, to cóż.. jak się będziemy przeprowadzać to zrobimy inną.
A mi te na wysoki połysk wydają się takie zimne i bez duszy... Nieskromnie powiem, że nasza kuchnia 'wyremontowana' dzięki odmalowaniu mebli farbą w kolorze postarzanej bieli właśnie jest chwalona przez wszystkich znajomych jedyne przed czym przestrzegam to białe blaty!!!! Najlepiej drewniane i naolejować i będzie git majonez.

Witam wszystkie panie domu na porannej zmianie, już jutro czwartko-piątek! ja niestety zamiast odpoczywać jadę na piątek i parę godzin w sobotę do rodziców bo sto lat nie byłam, od wielkanocy. Ciągle mi się nie chce ale Tz slusznie zauważył że powinniśmy, to jedziemy. Ogolnie odwiedzam rodziców tak 4-5 razy do roku, optymalna ilość, chociaż większość koleżanek uważa to za patologię Plany na dziś: znowu mordercze zajęcia a później umieranie do końca tygodnia hehe.
Miłego dnia wszystkim!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 07:56   #4134
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Tak przy okazji: co jaki czas sprzątacie w kuchni? przecieracie szafki z frontu?
Prawie codziennie, a min. raz na tydzień

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie domu na porannej zmianie, już jutro czwartko-piątek! ja niestety zamiast odpoczywać jadę na piątek i parę godzin w sobotę do rodziców bo sto lat nie byłam, od wielkanocy. Ciągle mi się nie chce ale Tz slusznie zauważył że powinniśmy, to jedziemy. Ogolnie odwiedzam rodziców tak 4-5 razy do roku, optymalna ilość, chociaż większość koleżanek uważa to za patologię Plany na dziś: znowu mordercze zajęcia a później umieranie do końca tygodnia hehe.
Miłego dnia wszystkim!
My rzadziej odwiedzamy moich rodziców, za to oni przyjeżdżają raz na dwa miesiące. Ostatnio byli u nas na początku czerwca, my u nich pod koniec lipca. Przyjadą 13 września na trzy dni.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:21   #4135
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
nie polecam białych kafelków na podłodze, my mamy.
My mamy w łazience białe i też nie polecam. Każdy pyłek widać, każdy kurz, moje wlosy (a mam dłuugie), każdą kropkę jak coś kapnie

Czarnie/ciemne też odradzam.

Ja chyba u siebie to w całym domu będę mieć takie w kolorze piaskowym, mama ma takie w kuchni i NIC na nich nie widać

Co do kołdry, to my mamy jedną, 200 x 200 i jest świetna - lekka, ciepła, a w lecie nie za gorąca, idealna
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:26   #4136
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Ja osobiście to się mogę wręcz na meblach kuchennych kłaść i je pucować szczoteczką do zębów. To moje królestwo i jeśli będzie trzeba to będę się z nim cackać, wycierać, przecierać i później całować.

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
A mi te na wysoki połysk wydają się takie zimne i bez duszy... Nieskromnie powiem, że nasza kuchnia 'wyremontowana' dzięki odmalowaniu mebli farbą w kolorze postarzanej bieli właśnie jest chwalona przez wszystkich znajomych jedyne przed czym przestrzegam to białe blaty!!!! Najlepiej drewniane i naolejować i będzie git majonez.
mi też podobają się takie kuchnie jak Twoja, tzn. nie widziałam ale z tego co piszesz i co sobie wyobrażam to jest super nie lubię nowoczesnych mebli, marzy mi się taka tradycyjna kuchnia, bardzo podoba mi się z resztą kuchnia Zosi Cudny: http://www.makecookingeasier.pl/bez-...-your-kitchen/

ale niech każdy ma tak jak się jemu podoba kuchnia to nasze babskie królestwo więc uważam, że każda powinna mieć tam taki wystrój jak sobie wymarzyła, należy nam się!

Rise a pokażesz w klubie jakieś foty mieszkania?

a w ogóle witam się serdecznie z Wami i moją najlepszą koleżanką od rana kawą

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

aaa Ijaaa a propo białych płytek w łazience na podłodze, pamiętasz mieliśmy takie w mieszkaniu mojego ex i faktycznie z tego co pamiętam to cholery dostawałam bo wszystko było na nich widać i wycierałam je mopem 2x dziennie więc może faktycznie lepiej to przemyśl
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:27   #4137
Blondi2989
Blond forever!

Ja też mówię hej i ruszam do kuchni po kawę
TŻ ma dzisiaj pierwszą rozmowę kwalifikacyjną - trzymacie kciuki!
Stary 2014-08-13, 08:32   #4138
201604250957
Konto usunięte

a jeszcze a propo kołder to my z Tż mamy dwie, każdy śpi pod swoją, w sumie dobrze bo ja bywam ruchliwa w nocy ale uważam, że jednak pod jedną fajniej i milej więc chciałabym kiedyś też kupić taką dużą dla dwojga i wrócić do spania pod jedną

a jeśli chodzi o mix smaków słodkie- słone to ja się swego czasu zajadałam lodami czekoladowymi z serowymi nachosami ależ to nieziemsko smakowało ale to niestety dawno i nieprawda, teraz by mi wyrzuty sumienia chyba nie pozwoliły
Stary 2014-08-13, 08:49   #4139
Molise
Zakorzenienie

Dzień dobry. Od rana mi ciśnienie podnoszą w pracy

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:03   #4140
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Od rana mi ciśnienie podnoszą w pracy

u mnie z kolei na parterze firmy ktoś coś wierci hałas niemiłosierny, nie mogę się na niczym skupić

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ijaa jak nie chcesz trzeciego koloru w łazience to może na podłodze czarno-biała szachownica?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości