Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 20:03   #1321
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Passion problemy z kredytem (bo nasz dom to jakby wydzielone 2 osobne niezależne mieszkania i to się bankowi nie podoba ) a nie chcemy innego bo odsetki dupne nie mamy tyle kasy swojej by wszystko zrobić ze swoich ot tak w skrócie... ch.. z grzybnią

także ten, kolejny raz mam pod górkę, ale chyba przywykłam, ciągnie to ze sobą inne rzeczy bo musimy teraz dusi kapustę na maxa by jak najwięcej odłożyć... no i między innymi muszę wybrać się do gina po tabsy bo niestety nie zapowiada się póki co na kolejne dziecko... aż chciałoby się zaśpiewać "a miało być tak pięknie..."

z dobrych wieści małż zamienił się z kolegą na urlopy i jedziemy na wczasy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-12 o 20:08
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 20:03   #1322
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja-ika weź no gdzie takie suknie

aaa! i jeszcze się pochwalę, że kolega zamieni się z P. na urlop więc jedziemy na wakacje

chociaż tyle dobrego w obliczu ostatnich wydarzeń ehh
Kaśka no co piękna jest jakbym miała brać teraz ślub, to ubrałabym taką

albo taką

Stary 2014-08-12, 20:05   #1323
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Susanna zapodaj linka do dekoracji. Uwielbiam motyw marynarski
Zapodam Ci linka do sprzedawcy z Allego, on ma różne motywy na dekoracjach, ja brałam to co w paski, biało-czerwone, biało-granatowe, z piratami itd. W każdym razie dekoracje naprawdę nie wyglądają tandetnie, kupiłam: talerzyki, chusteczki, girlandy, balony, pompony, papilotki na muffiny, świeczkę itp. http://allegro.pl/sklep/25469877_partybudziki

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
koszmar ! kapiel to jest koszmar tylko noge zamoczy to jest taka histeria, ze szok nie wiem co jej sie stalo, zawsze lubila sie kapac eh
Jej nie wiem co poradzić, Stanisław obecnie lubi się kąpać ale w tych pierwszych miesiącach życia to był koszmar. Ryk straszny, drżące raczki złożone jak do pacierza, łzy jak grochy (u 10 dniowego dziecka!!). Trwało to długo, pytałam o poradę i w końcu jedna lekarka powiedziała, że najwyraźniej młody skojarzył wodę w krzykiem. Musi zapomnieć. Jakoś tak wyszło, że nie kąpaliśmy go przez kilka dni tylko myliśmy na sucho wilgotnymi wacikami i... zapomniał o krzyku podczas kąpieli Od tamtej pory póki co problem nie wrócił.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 20:10   #1324
passion80
Zakorzenienie

a nie da się czegos zrobic z tą chałupą?
a gdzie jedziecie, super, juz zazdroszczę
Stary 2014-08-12, 20:11   #1325
pszczoua
Zakorzenienie

Susanna dzieki
Stary 2014-08-12, 20:12   #1326
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a nie da się czegos zrobic z tą chałupą?
a gdzie jedziecie, super, juz zazdroszczę
pytałam P. czy mógłby jakiś granat załatwić po znajomości, ale nie chciał

nad morze

Stary 2014-08-12, 20:16   #1327
your Angel
czyli Endżi

ja-ika, oj nie, nie dla mnie taka awangarda
Tak samo na nie jestem z przezroczystymi gorsetami. Upiorne to jest dla mnie

Kaśka, holender nic nie doradzę

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-08-12 o 20:19
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 20:16   #1328
passion80
Zakorzenienie

dziwny
uwielbiam polskie morze
Stary 2014-08-12, 20:18   #1329
pszczoua
Zakorzenienie

kaska, w moje rejony może?
Stary 2014-08-12, 20:20   #1330
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
hej, melduje się
nie jestem w najlepszym nastroju do rozmów, to napiszę tylko, że byliśmy z Myszką na kontroli w przychodni mój mały urwisek zrobił furorę

no i pierwszy raz mój duży chłopczyk był mierzony przy ścianie gdzie wisiała taka kolorowa metrówka jaki on już duży jest ma 80cm i waży 9,7kg mój koksik
nie taki koksik, Adaś waży ok 10.50 kg. Stał ładnie przy tej ścianie?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 20:20   #1331
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dziwny
uwielbiam polskie morze

Cytat:
kaska, w moje rejony może?
ja też, a milion lat nie byłam
nie wiem jeszcze gdzie bo dzisiaj była dopiero akcja zamiana urlopu

Agusiowata stał właśnie, aż żałowałam, że mu fotki nie zrobiłam

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-12 o 20:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 20:24   #1332
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

ja też, a milion lat nie byłam
nie wiem jeszcze gdzie bo dzisiaj była dopiero akcja zamiana urlopu

Agusiowata stał właśnie, aż żałowałam, że mu fotki nie zrobiłam
To jak coś to wiesz... Jeszcze nie zostałam odtrollowana
Stary 2014-08-12, 20:27   #1333
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
To jak coś to wiesz... Jeszcze nie zostałam odtrollowana
dam znać gdzie będziemy

Stary 2014-08-12, 20:28   #1334
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Boja i jak teraz?
Dzięki. Teraz śpi, przedtem dałam mu syrop przeciwgorączkowy. Zawsze najgorsza jest noc jak ma gorączkę, więc obawiam się, że wzrośnie mu temperatura. Do tego ma katar. Może to zęby, albo zbyt dużo wrażeń jak na jeden dzień.
A u Was jak? Zdrówka
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 20:29   #1335
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
dam znać gdzie będziemy
Ok
Stary 2014-08-12, 20:31   #1336
passion80
Zakorzenienie

ja to jednak jestem blondyna
mierzyłam temperaturę w pupie, a odejmuje sie 5 kresek
w każdym bądź razie śpi, padła, ciepła jest, dostała czopek viburcol, robiłam okłady z owdy i octu, z syrope się wstrzymuje.
Stary 2014-08-12, 20:41   #1337
inwersja
dryfuję słowami

ja-ika mnie te kiece też nie leżą, przerażają mnie z deczka

kaska, a inny bank?
duży chłopak z Mikiego

Miłosz ostatnio był ważony i mierzony na pół roku
Może jutro przejdę się do przychodni, w Sieradzu jest placówka współpracująca z Lux Medem.
Stary 2014-08-12, 20:57   #1338
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, rzutem na taśmę polecieliśmy dziś do tego salonu Czasu było niedużo, ale panie bardzo pomocne i aktywne.
Niestety się mega rozpadało i tż z Julem musieli wejść ze mną - coś czego totalnie chciałam uniknąć, no ale trudno. Jak tż zobaczył mnie w pierwszej kiecce, to totalnie zaniemówił Julo dla odmiany był totalnie zafrapowany kryształowym żyrandolem i z zapałem pracował nad tym żeby go zerwać

Muszę tam jeszcze wrócić, bo zmierzyłam tylko 4 suknie. Upewniłam się, że na pewno biorę księżniczkę, żadne rybki. Plus z obecności chłopaków był taki, że udało się cyknąć jedno zdjęcie z ukrycia. Wrzucę Wam potem do k., "moje wielkie cygańskie wesele" wysiada Cały gorset w kryształkach, dół błyszczący - aż przeginka.
angel kiedy się hajtasz?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:26   #1339
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Boja i jak teraz?
Poziomkowa, my ostatnio mieliśmy gorszy czas z małżonkiem, pomogła szczera, w sumie nieprzyjemna rozmowa ale teraz znów sielanka, kciuki za szybką poprawę.
Ladan, dzięki, powiedz lepiej jak Julka bo już kt oryś raz pytam
Kaśka
Tak wiem ale jakos nie umiem sie za to zabrać, a taka podminowana chodzędo tego zaczęłam odczuwać nerwobole a tak sie ich boję, ostatnio wylądowałam w szpitalu jak mnie zaatakowały

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 21:45   #1340
passion80
Zakorzenienie

Ja tez chodziłam wściekła. nawet gadać mi się nie chciało. Ale było małe spięcie z tesciowa i tak poszło. Kiedyś jak było podobnie napisałam list. Wiem wiem jak to brzmi ale też dało rade

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

I w idze ze przemec z ona je s tes. Ja jeszcze się do lekarza nie wybr a łam, ale zaczęłam łykać magnez. Konkretnie z potasem. Magnez min na zmęczenie, nerwowość, rozdrażnienie. Mam nadzieje ze da rade

Stary 2014-08-12, 22:58   #1341
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
witam się wieczorową porą -ostatnio prawie nie mam czasu na wizaz
maz ma urlop i staramy sie nie siedziec w domu i codziennie gdzies pojechac
sprzedal sie nasz wozek 3w1 wiec odebralismy kasiorke
bylismy dzis u kolezanki co ma coreczke 4 miesieczna juz nie pamietam jak Julka byla taka mala, ale ten czas szybko leci

lece nadrabiac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 23:10   #1342
kama1987
Rozeznanie

Hej pamieta mnie ktoś? nie mialam jak nadrobić bo monitor w laptopie mi padl i czekam na naprawę, moj brat sie zlitowal i pozyczyl mi tableta, takze przepraszam za literówki no i 300 zl nie moje za naprawe laptopa

U nas ok, Zuza nawet przesypia noce, wszędzie chce wejsc i się złości jak coś jej nie wychodzi. Jutro idę z nią do lekarza bo jakies uczulenie jej wyszlo i nie mam pojecia od czego a ja swedzi biedną i niespokojnie śpi.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

[/COLOR]kurcze dziewczyny czy wasze dzieci są też takie "ciekawskie"
od jakiegoś czasu mały jest taki wszędobylski tzn. broi przemieszcza się np. do firanek i ciągnie, albo stuka w telewizor łapką na muchy ( swoją drogą musimy z tż jakoś pomyśleć żeby tv przymocować do szafki rtv ) wczoraj wysypał mi w kuchni ziele angielskie i gorczycę z szuflady z przyprawami, nawet nie sądziłam że da radę to otworzyć, a jednak,
ściąga serwetki ze stołu, targa kwiaty za liści, no nic tylko muszę za nim latać i krzyczeć, tego nie, no no , nie wolno a ten i tak się tylko śmieje
kurcze starszak to jakiś grzeczniejszy był, z nim nawet nie nie miałam zaślepek do kontaktów
Zuza tez chce wszędzie wejść a zwłaszcza tam gdzie nie moze dzisiaj sie chciała podciagac na szprychach w rowerze TZ

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

dziewczyny ile teraz spią Wasze dzieci w ciągu dnia?
Julka od paru dni spi tylko raz dziennie i to od 30-60 min.
Dzisiaj wstala o 7:30 i poszla spac dopiero o 13 na godzinke i pozniej juz na noc usnela 19:30
Przeważnie spi 1 raz ok 1-1, 5 godz. Wstaje po 8 i ma drzemkę albo ok 11 albo po 13.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola ma przeważnie dwie drzemki po godzinie

Słuchajcie a czy włoski myjecie dzieciom codziennie? Właśnie tak zaczęłam się zastanawiać czy trzeba codziennie bo przecież nie przetluszczaja się ani nic, no wyjątkiem mogą być gorące dni kiedy to się spoca włoski. Do tej pory tak mylam ale no może zacznę rzadziej? Jak to jest u Was? Mamy starszakow może też powiedzą jak to ogarnąć? Do kiedy trzeba myć codziennie
Myje codzinnie zelem do kapieli z Ziajki. Zuza jest codziennie tak aktywna i ma mokre wlosy po swoich zabawach

Cytat:
Wszystkiego naj dla Seby i Marcinka

Pierwsze body Oli i aktualne
Ale duza różnica ja kiedys robilam porzadki i mi sie smutno robilo ze Zuza tak szybko urosła. Nie pamiętam za bardzo jak byla taka malutka...:-(

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
chciała bym kupić małemu "coś" na zabawki, bo teraz część trzymamy w koszu na bieliznę a pozostałe drobniejsze w koszu wiklinowym takim piknikowym , myślałam na początku na takim czymś przyczepianym do sufitu, wiszącym,http://allegro.pl/organizer-pojemnik...424272901.html
ale później doszłam do wniosku że sam tam tych zabawek nie sprzątnie ( jak już będzie mógł to robić) więc zastanawiam się nad nad jakimś pudłem albo nad kilkoma różnych wielkości
http://allegro.pl/kosz-skrzynia-skrz...426060236.html
tyle tego jest ze sama nie wiem co kupić
w czym trzymacie zabawki dzieci?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

o jesssu jesteś cudowna, już to robię
dziękiiiiiiii !!!!!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

hej, hej dobrze że jesteś, też tęskniliśmy ,
oby z tż się jak najszybciej poprawiło

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

jak kluch wstanie, jemy za obiad a później jedziemy wszyscy na wycieczkę rowerową, dostaliśmy krzesełko rowerowe " w spadku" więc mały będzie podróżował
My trzymamy w pudelku z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90099290/
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 23:22   #1343
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Sebula, który kończy 11 miesięcy
Marcinek, który kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

ja myję co 2 dni, no chyba, że jest gorąco, to wtedy codziennie
dla Bartusia

ale przeżycie

łoooo masakra, współczuję
wszystkiego najlepszego dla solenizantow
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej hej

Nie mam na nic czasu a wiec mam tyły i chyba nie dam rady nadrobić a w czwartek wyjeżdżamy wiec już w ogole mnie nie będzie trochę się stresujd jak to będzie :/ ale jak pomyśle że zobaczę cudowne morze to się doczekać nie mogę! lecę spać wiec dobrej nocy wszystkim wam

A i moje dziecko same usiadło w końcu ale usiadła robiąc szpagat mam nadzieję że będzie teraz namiętnie ćwiczyć i że w końcu ruszy

Cytat:
czyli mogę nie myć włosów codziennie
ja tez nie myje codziennie, no chyba ze upocona jest
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
agusia robiłaś kiedyś turbo? Powiem Ci, że na początku wydaje się łatwe, nie ma jakiś ćwiczeń, że nagle padasz itp. ale jak już skończyłam to jestem CAŁA mokra, krople mi lecą wszędzie i czuję się tak wspaniale polecam!
podziwiam
ja bym chyba nie dala rady z tym turbo
dla mnie mel b to wyciskanie potu
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Nasza oliwka tak jak laryski stoi i sie kurzy :P
Na poczatku uzywalysmy emolientow czyli oliwki sie nie stosuje a pozniej przeszlysmy na plyn do kapieli z oliwka z NIVEA - po nim skora jest jak po oliwce.
ja tez juz nic nie uzywam
kiedys byly emolienty potem byla oliwka a teraz juz nic
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wiecie, że Robin Williams nie żyje? Prawdopodobnie samobójstwo.
Szkoda, taki dobry aktor i jeszcze całkiem młody człowiek.
szkoda go
Cytat:

Pierwsze body Oli i aktualne
ale super porownanie
Cytat:
ja-ika weź no gdzie takie suknie

aaa! i jeszcze się pochwalę, że kolega zamieni się z P. na urlop więc jedziemy na wakacje

chociaż tyle dobrego w obliczu ostatnich wydarzeń ehh
na pewno sie wszystko dobrze ulozy, trzyma kciuki

super ze jedziecie nad morze odpoczniecie troche

ja-ika mi sie tez te suknie nie podobają calkowicie nie moj styl....a tymbardziej nie zalozylabym czerwonej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 23:22   #1344
badzia987
Wtajemniczenie

Hej.

Dziękujemy za życzenia oraz wszelkie odpowiedzi na temat zachowania dzieciaczków. Inwersja- czytałam Twojego posta i Miłosz naprawdę jest podobny z zachowania...Wiem, że dla Ciebie to marne pocieszenie ale ja się cieszę, że przynajmniej nie jestem sama.

kaska- gratulacje dla Mikiego za wagę i wzrost

Kropelko- spóźnione ale szczere życzenia urodzinkowe dla Alicji z okazji skończenia roczku

Łączę się w bólu w ostatnich nieprzespanych nockach ...ale nie narzekam na zęby bo tfu tfu Gosia wcale nie marudzi przy nich.

papalinko- ja też jestem mega zapobiegawcza jeśli chodzi o jedzenie. W ogóle niektóre rzeczy tak nam idą opornie. Np. Mała dopiero wczoraj w miarę spróbowała jogurtu. Ja mam jakąś schizę, że ona teraz rośnie do góry i skąd ma brać wapń do kości. I tak co dzień walczę żeby jej podać jogurt bądź kefir ale dziecko zdecydowanie jest w moich pradziadków- czyli najchętniej jadłaby tylko mięsko i kartofle.

gdzie podziały się vea i kahunia?

A ja się pochwalę- nie umiemy papa, ani klaskać ale za to Gosia potrafi schodzić samodzielnie z łóżka.

No i łączę się w bólu z motylem- Mała też tylko rączki-rączki...

Ja też planuję Roczek tylko dla najbliższych- dziadkowie i Chrześni z połówkami.

Pytanie do mam kp- Czy Wasze pociechy również gimnastykują się przy piciu mleka. U nas 1-2 karmień jest ok- w sensie dziecko jest skupione na jedzeniu. Ale przy reszcie to jest wypinanie się, skręcanie. Ostatnia pozycja to w ogóle przodem na kolanach do mnie... Nie ogarniam. Na początku myślałam, że może bąki, kupa ale nic z tych rzeczy....

I druga sprawa
- czy wszystkie Pocieszki przeżywają fascynacje własnym "dołem". U mnie każda zmiana pieluchy to rączki od razu idą na "dół" i jakaś taka mega szczęśliwość na twarzy .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 23:34   #1345
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dzis zauwazylam, ze Kubusiowi wychodza dwojeczki na gorze. jedna juz jest bliziutko. mam nadzieje, ze nie bedzie tak strasznie jak przy gornych jedynkach oby sie nie umeczyl.
To pewnie jeden z powodow jego marudzenia i budzenia sie w nocy. wczoraj usnal o 21.30, pobudka byla o 24, 2, 3, 3.30 i w efekcie wstalismy o 6
Ale zauwazylam tez, ze maly ostatnio sie stal bardziej kumaty, wiecej potrafi "powiedziec", pokazac, inaczej sie bawi i zachowuje i ciagle sie nie moge nadziwic, jaki jest juz duzy
dzis nam przyszedl fotelik i wreszcie sie przesiadamy
oby wyszly szybko i bezbolesnie
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze u mnie to sie stal najgorszy obowiazek, a tak byc nie powinno
ktos jeszcze ma taki problem ?
moja Julka zawsze kąpac sie lubiała, tylko przy pozniejszej toalecie zawsze byl straszny ryk. A ostatnio tez zaczela plakac przy kąpieli ale to dlatego ze juz nie chciala sie kąpac na leżaco. Zmienilismy pozycje na siedząco i od nowa jest zadowolona
Cytat:
hej, melduje się
nie jestem w najlepszym nastroju do rozmów, to napiszę tylko, że byliśmy z Myszką na kontroli w przychodni mój mały urwisek zrobił furorę

no i pierwszy raz mój duży chłopczyk był mierzony przy ścianie gdzie wisiała taka kolorowa metrówka jaki on już duży jest ma 80cm i waży 9,7kg mój koksik
za wage i wzrost

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

dzieki dziewczyny za odpowiedzi dotyczace spania widze ze wiekszosc sie juz przestawia tak jak to ujeła Endzi - na tryb starszaka
mała dzis znowu miala tylko 1 godziną drzemkę- za to po 18 juz nam padła w aucie jak wracalismy od kolezanki
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

I druga sprawa
- czy wszystkie Pocieszki przeżywają fascynacje własnym "dołem". U mnie każda zmiana pieluchy to rączki od razu idą na "dół" i jakaś taka mega szczęśliwość na twarzy .
ja tez zauwazylam ze Julka przy kąpieli sie duzo maca tam na dole

mam jeszcze 2 pytanka:
1.dot. dzieci ktore juz chodzą: ile im mniejwiecej zajela nauka chodzenia od momentu chodzenia przy meblach?

2. dziewczyny ktore juz latały z dziecmi samolotem: moze macie jakies rady? za tydzien lecimy do uk i jakos strasznie sie boje ze Julka zle to zniesie i bedzie wyć
niby lecimy o 22 wiec teoretycznie powinna spac, ALE jest taki problem ze ona nie umie mi zasnąc na rekach

Stary 2014-08-13, 02:32   #1346
kaska87
Zakorzenienie

No i spać nie mogę
Faktycznie dobrze, że jedziemy muszę się porzadnie zresetowac

Stary 2014-08-13, 05:24   #1347
doughnut_agg
Zadomowienie

agusiowata wow, imponujaca waga

kaska za wage.
oby wyjazd sie udal. odpoczynek przydal by sie kazdej z nas...

inwersja moja to samo, tez juz dawno nie wazona a jak ja wczoraj mierzylam to ma 74cm

badzia fascynacja "dolem" byla, juz przeszla

czaszka Jula nie chce sie kapac nawet na siedzaco, ona musi stac. jak chce posadzic, polozyc to jest okropny ryk .

dzien dobry.
dzisiaj do endo. nie chce mi sie czekac juz w tych kolejkach

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-08-13 o 05:34
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 05:39   #1348
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chodziłam wściekła. nawet gadać mi się nie chciało. Ale było małe spięcie z tesciowa i tak poszło. Kiedyś jak było podobnie napisałam list. Wiem wiem jak to brzmi ale też dało rade

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

I w idze ze przemec z ona je s tes. Ja jeszcze się do lekarza nie wybr a łam, ale zaczęłam łykać magnez. Konkretnie z potasem. Magnez min na zmęczenie, nerwowość, rozdrażnienie. Mam nadzieje ze da rade

To moze spróbuje z tym magnezem
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej.

Dziękujemy za życzenia oraz wszelkie odpowiedzi na temat zachowania dzieciaczków. Inwersja- czytałam Twojego posta i Miłosz naprawdę jest podobny z zachowania...Wiem, że dla Ciebie to marne pocieszenie ale ja się cieszę, że przynajmniej nie jestem sama.

kaska- gratulacje dla Mikiego za wagę i wzrost

Kropelko- spóźnione ale szczere życzenia urodzinkowe dla Alicji z okazji skończenia roczku

Łączę się w bólu w ostatnich nieprzespanych nockach ...ale nie narzekam na zęby bo tfu tfu Gosia wcale nie marudzi przy nich.

papalinko- ja też jestem mega zapobiegawcza jeśli chodzi o jedzenie. W ogóle niektóre rzeczy tak nam idą opornie. Np. Mała dopiero wczoraj w miarę spróbowała jogurtu. Ja mam jakąś schizę, że ona teraz rośnie do góry i skąd ma brać wapń do kości. I tak co dzień walczę żeby jej podać jogurt bądź kefir ale dziecko zdecydowanie jest w moich pradziadków- czyli najchętniej jadłaby tylko mięsko i kartofle.

gdzie podziały się vea i kahunia?

A ja się pochwalę- nie umiemy papa, ani klaskać ale za to Gosia potrafi schodzić samodzielnie z łóżka.

No i łączę się w bólu z motylem- Mała też tylko rączki-rączki...

Ja też planuję Roczek tylko dla najbliższych- dziadkowie i Chrześni z połówkami.

Pytanie do mam kp- Czy Wasze pociechy również gimnastykują się przy piciu mleka. U nas 1-2 karmień jest ok- w sensie dziecko jest skupione na jedzeniu. Ale przy reszcie to jest wypinanie się, skręcanie. Ostatnia pozycja to w ogóle przodem na kolanach do mnie... Nie ogarniam. Na początku myślałam, że może bąki, kupa ale nic z tych rzeczy....

I druga sprawa
Leos przy każdej zmianie pieluchy sprawdza czy siusiak jest na swoim miejscu

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 05:53   #1349
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Endżi ja Cię widzę w takiej sukni

Albo takiej

ale ta pierwsza jest prześliczna
Iwonka, no coś ty
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
oby wyszly szybko i bezbolesnie

moja Julka zawsze kąpac sie lubiała, tylko przy pozniejszej toalecie zawsze byl straszny ryk. A ostatnio tez zaczela plakac przy kąpieli ale to dlatego ze juz nie chciala sie kąpac na leżaco. Zmienilismy pozycje na siedząco i od nowa jest zadowolona

za wage i wzrost

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

dzieki dziewczyny za odpowiedzi dotyczace spania widze ze wiekszosc sie juz przestawia tak jak to ujeła Endzi - na tryb starszaka
mała dzis znowu miala tylko 1 godziną drzemkę- za to po 18 juz nam padła w aucie jak wracalismy od kolezanki

ja tez zauwazylam ze Julka przy kąpieli sie duzo maca tam na dole

mam jeszcze 2 pytanka:
1.dot. dzieci ktore juz chodzą: ile im mniejwiecej zajela nauka chodzenia od momentu chodzenia przy meblach?

2. dziewczyny ktore juz latały z dziecmi samolotem: moze macie jakies rady? za tydzien lecimy do uk i jakos strasznie sie boje ze Julka zle to zniesie i bedzie wyć
niby lecimy o 22 wiec teoretycznie powinna spac, ALE jest taki problem ze ona nie umie mi zasnąc na rekach
Ja leciałam z Bartkiem 4 razy, najważniejsze to dużo rzeczy które czas zajmą (ja wzięłam ze 3 tubki owoców, zabawki, a ostatnim razem całą drogę jadł bułkę ) u nas akurat pora lotu nie ma znaczenia bo Bartek i tak nie zaśnie podczas lotu, jest zbyt jasno w samolocie jak dla niego. No i ja brałam nosidło żeby mieć ręce wolne ale to dlatego że latałam sama.

Nie wiem czy iść jeszcze spać, chyba się nie opłaca mimo że Bartek jeszcze śpi.

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 06:02   #1350
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Iwonka, no coś ty

Ja leciałam z Bartkiem 4 razy, najważniejsze to dużo rzeczy które czas zajmą (ja wzięłam ze 3 tubki owoców, zabawki, a ostatnim razem całą drogę jadł bułkę ) u nas akurat pora lotu nie ma znaczenia bo Bartek i tak nie zaśnie podczas lotu, jest zbyt jasno w samolocie jak dla niego. No i ja brałam nosidło żeby mieć ręce wolne ale to dlatego że latałam sama.

Nie wiem czy iść jeszcze spać, chyba się nie opłaca mimo że Bartek jeszcze śpi.

Dzień dobry
mam ten sam dylemat ze spaniem co ty
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości