|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Warzywami strączkowymi czy produktami pełnoziarnistymi. W ogóle pomału zmienia się podejście naukowców do zapotrzebowania ludzkiego organizmu na białko. Wbrew pozorom dorosłemu człowiekowi dość trudno byłoby doprowadzić się☠do stanu, w którym przyjmowałby tak mało białka, że poważnie wpływałoby to na funkcjonowanie i zdrowie.
Wegetarianizm jest jak każda dieta (sposób odżywiania) - dobrze zbilansowana, z jedzeniem z głową - ma same plusy. Tak samo jak niewegetariańska. W każdej diecie trzeba zwracać uwagę na to, co się je, jeśli chce się być zdrowym i przyjmować wartościowe posiłki.
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 170 cm wzrostu i noszę rozmiar 38, ale brzusio jest, a kiedyś go nie było. W liceum nosiłam nawet rozmiar 34 ![]() No właśnie.. Tu ciasteczko, tu batonik, chipsik, pizza, kiełbaska z grilla, ser smażony.. Nie pomaga mi napewno to, że TŻ lubi podjadać takie rzeczy i nie tyje. Potem jak on wcina to mi żal
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
27.06.
Ja będę się starać nie przypakować za mocno do ślubu. Jestem fitness maniaczką. W ciągu roku akademickiego chodziłam do klubu fitness, ale w wakacje trochę odpuszczam, ćwiczę rzadziej i w domu. Wychodzę z założenia, że cały rok ćwiczę na figurę bikini na lato, a w wakacje się nią rozkoszuję. Mam obsesję na punkcie brzucha, marzy mi się kaloryfer. Ale z drugiej strony to nie zawsze pięknie wygląda u kobiet, więc jestem trochę niezdecydowana i staram się ćwiczyć ogólnorozwojowo. ![]() Staram się też zdrowo odżywiać, ale mój organizm nie toleruje wykluczenia słodyczy. Gdy odstawiłam na miesiąc, skończyłam z totalnym osłabieniem i prawie zemdlałam na zajęciach z crossfitu. Mam szybką przemianę materii, burczy mi w brzuchu co 2-3h, nieważne ile zjem wcześniej. Najważniejsza zmiana w mojej diecie w ciągu ostatnich lat to zupełne wykluczenie słodkich napojów na co dzień, w tym soków. Pozwalam sobie na nie tylko na niektórych imprezach, co nie zdarza się aż tak często (w wakacje częściej ).
|
|
|
|
#844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
tutaj ale widziałam że już znalazłaś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie dziewczyny już dawno zrobiły ex i jestem ex ![]() ![]() Cytat:
a zdjęcia...lubię jak wiszą w mieszkaniu zdjęcia ^^ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja nigdy się nie odchudzałam, nie patrzę w ogóle na to co jem, mam mega szybką przemianę materii (rodzinne |
|||||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Goście pojechali, wracam do życia
![]() Ja ostatnimi czasy zaczynam panikować, ze miałam tyyyle czasu, żeby się za siebie zabrać i zacząć ćwiczyć, że za chwilę będzie ślub, a ja nie zdążę sie nawet porządnie rozgrzać A po ostatnich zdjęciach nie mogę patrzeć na tą swoją druga brodę...
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Mrs wczoraj byłam pierwszy raz w pracy
Witam się ![]() Ja z moją figurą to eh.. nie lubię się.. bo ostatnimi czasy strasznie woda worganiźmiemi się zgromadza.. brzuch to mam oponke ;p no ale cóż... mimo ze dobrze jem, mało ćwiczę i towidać no ale nosze ten rozmiar 38 czasami 40 jakies spodnie.. i nie jest zle ;p
|
|
|
|
#847 | |||||
|
Zadomowienie
|
witaj
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak sobie przypomnę czasy z rozmiarem 34...
|
|||||
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Zostalo 10 msc do slubu <3
Ja sie wczoraj dowiedzialam ze moga mi 150 zl do okularow dofinansowac jakbym zmieniala bo mam prace przy kompie milo :-PAle okropna pogoda! Oby weekend byl ok! |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
weekend nie bardzo się zapowiada
ale może się pomylą
|
|
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja od wczoraj zaczelam praktyki i zapowiada sie hardkor
Na dodatek przez najblizsze 2tygodnie od 7 do 13 bede ma praktykach, a od 13:30 do 21 w pracy. Jeeej! TZ w wojsku do konca sierpnia to przynajmniek szybciej mi czas zleci...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Co do odchudzania... Mialam zamiar, ale mam slaba wole i mi nie wychodzi Ale po zakupie sukienki sobie odpuscilam, bo mam w niej mega talie haha Na codzien nosze rozmiar 36/38, ale mam problem zawsze z sukienkami/bluzkami, bo rozmiar biustu mam 65G ![]() Za to moja tesciowa tak sie zaparla, ze do slubu schudnie, ze hej! Od zareczyn minelo 1,5roku i z rozmiaru 42/44 spadla do 38/40 ;o Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Wieczorem, albo jak bede w pracy uzupelnie pierwsza strone z datami ![]() Wgl jaki macie pomysly na przebieg ceremoni slubnej w kosciele/urzedzie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Z "dodatków" to tylko I czytanie przez swiadkową, modlitwa wiernych przez mojego brata albo bratanka. Organista ten co zawsze, ale z dziewczyną do śpiewania. Do tego ubrany kościół i juz. Czyli zwyczajnie ale jednak trochę bardziej odświętnie.
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
ja MUSZĘ mieć skrzypce w kościele
chciałabym hymn o miłości (wiem oklepane ale uwielbiam go od dawna) przeczytany albo przez świadka albo kolegę tż jeszcze się zastanowimy, na dekoracji niezbyt mi zależy. Chcę moje 4 druhny koło siebie mieć a na wyjście konfetti z płatków róż
|
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Na razie nie mamy. Póki co musimy załatwić ślub poza Urzędem- liczę, że się uda. Jak już będę wiedziała kto do nas przyjdzie, będę się kontaktować z tą osobą jak bardzo możemy szaleć w kwestii uroczystości. Jeszcze w ogóle nie wiemy, czy będziemy, może nam wystarczy po prostu urzędowy przebieg zaślubin. Z drugiej strony mnie kusi powiedzenie własnej przysięgi, a dopiero potem tej urzędowej. Nie mniej nie będę wybrzydzać jeśli po prostu będą teksty ja kw urzędzie - sam fakt ślubu w starej fabryce jest super.
Jedyne o czym póki co marze, to żeby do "ołtarza" iść do "Book of love" Petera Gabriela. Obojętne czy z J. czy z tatą - to też jeszcze nie jest zadecydowane. A właśnie, jak Wy planujecie? Jeśli bierzecie ślub kościelny, to planujecie wg polskiej tradycji - wychodzi po Was ksiadz i idziecie za nim, czy może któraś chce, żeby ją☠tata prowadził do ołtarza? Mnie to kusi, ale też nie wiem, czy nie chciałabym, żeby do ołtarza prowadził mnie i tata, i mama. Wiecie, żeby zerwać z tą symboliką przekazywania kobiety jednemu mężczyźnie przez drugiego. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ex, chcesz druhny? Mnie też to kusi - w sensie całe dwie najbliższe przyjaciółki. Gorzej, że J. nie ma za wielu kolegów, więc trudno o drużbów. A z ciekawości - jak planujesz je ubrać? Czy Ci obojętne i mają się same ubrać wg swojego gustu? Albo ubrać się☠same, ale wg Twojego gustu?
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie bardzooo starą polską tradycją jest prowadzenie przez ojca do ołtarza o czym wiele osób nie wie
i mówią, że to takie hamerykańskie |
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Ex mamy podobne wyobrazenie
Tylko powiedz ksiedzu, zeby byl hymn o milosci! Bo nie wszyscy ksieza to czytaja, dla Pary Mlodej to oczywiste, a pozniej jest rozczarowanie...A chcesz, zeby druhny byly tak samo ubrane? U nas jedno czytanie bedzie czytac Tato, drugie znajomy. TZ ma czekac na mnie pod oltarzem, przedemna ida moje dwie kuzynki i sypia kwiatki, potem swiadkowa ze swiadkiem i druhna z druzba. Swiadkowa i druhna beda tak samo ubrane Pozniej ja - Tato prowadzi mnie do oltarza Ceremonie (spiewanie, granie, pomaganie dzieciom w czytaniu modlitwy wiernhch itd) poprowadzi przyjaciolka mojej Mamy (wlasciwie to jak siostra ). Dodatkowo jest ona katechetka, wiec dowiadczenie ma.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ode mnie mają opaski w kolorze przewodnim z kokardkami bo ja będę miała dużą kokardę na włosach.A tż ma tylko jednego świadka a ja 4 druhny ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- a no o czytaniu pewnie, że powiem na naukach nas już instruowali, żeby sobie powybierać wszystko i księdzu powiedzieć wcześniej ale raz był kolega na ślubie i miał czytać bo młoda go poprosiła. Wchodzi do zakrystii a ksiądz do niego "czytać umie??" on taki yyyyy "tak umieM" i dał mu coś tam do czytania okazało się, że to w ogóle było co innego niż wybrali PM...co za wgl ksiądz całe szczęście to nie u nas
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Nicolqa pytalaś o sypanie kwiatów w kościele? Ksiądz nam zwrócił uwagę na kursie na to, że kwiaty to przed Najświętszym Sakramentem a nie PM. Jedna PM 2014 tez pisała, że jeden ksiądz nie pozwolił, drugi nie ma nic przeciw.
W sobotę pytam TŻ czy będziemy mieli te tuby z platkami przed kościołem. Jak chcę to będziemy. |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
to ja chcę, żeby świadek czekał przy ołtarzu już z tż i wejdą te 4 moje druhny jedna za drugą i na końcu ja z dziadziem
a wychodzić już będą za nami świadkowie a druhny pewnie wyjdą troszkę wcześniej (w czasie jak my się pójdziemy pomodlić do bocznego ołtarza) żeby pomóc ogarniać te płatki róż przed kościołem---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ja sama nie wiem czy chcę kwiatki z tych tub czy z różków takie do sypania rękami...z tuby lecą wyżej i ładny efekt ale tuba się może zaciąć no a ręką to się zawsze uda sypnąć |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę z narzeczonym. Ma mnie trzymać za rękę i być blisko.
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Mnie pasuje wizja: wchodzi J. z mamą (bo nie ma taty) , odprowadza ją na miejsce i czeka na mnie, potem druhny razem z dróżbami (w sensie 4 osoby), a potem ja z rodzicami/tata. Ale przyznam, że nie wiem, czy np. mama J. na to pojdzie, zwlaszcza,ze mnie nie lubi
I chcialabym, zeby dziewczyny byly ubrane podobnie do siebie, a juz na pewno pasująco kolorystycznie (matko, jak to masakrycznie brzmi), ale glupio mi to im narzucic, a z kolei na szycie dla nich sukienek znowu poszlaby kasa.
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
ja z tym ubieraniem takich samych sukienek mam mieszane uczucia...przynajmniej u mnie by to nie przeszło i ja bym się źle z tym czuła, że coś im narzuciłam
każda jest ZUPEŁNIE inna
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie.
Choć też myślę, że ja nie ubierałabym ich tak samo. Zarówno fason jak i kolor sukienki pewnie miałyby różne, a jedyne nad czym bym czuwała, to żeby pasowały do ogólnej stylistyki ślubu (jakkolwiek to brzmi) w tym kolorystycznej. W ogóle pamiętacie ślub Kate Moss? Szalenie mi się podoba jedno ze zdjęć takie zbiorowe, gdzie właśnie siedzi w otoczeniu druhen i wszystkie są w takiej samej stylistyce ubrane, ale jednak różnie.
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja uslyszałam, że jako świadków a mam mieć błękitną lub bladoróżową sukienkę to powiedziałam NIE. Ani to moje kolory, ani tego nie wykorzystam, więc wydawanie pieniędzy na sukienkę na raz to ostatnia rzecz na jaką się mogłam zdecydować. Juz nie mówię o tym, że wygladałabym jak obłoczek i tak bym się czuła. Dlatego nie narzucam stroju nikomu.
Jedyne ograniczenie to takie wynikające z ogólnie przyjętych zasad, czyli ubiór nadający się do kościoła ( długość, dekolt). Ale to mam nadzieję, ze jest na tyle oczywiste, że nie będzie problemu. Czy wasi świadkowie mają jakieś zadania? Ja w stolicy odpowiadałam, za dekorację samochodu. Teraz rozmawiałam z przyjaciółka i mówię że tort który chcialam musielibyśmy sami odebrać. A ona, że niech świadek odbiera i wozi. |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
możliwe, że świadek w dniu ślub pojedzie bukiety odebrać ale to tż sprawa
jak on się tam ugada to ja się nie wtrącam no i zajmie się obrączkami i ze świadkową odbieraniem kopert przy życzeniach
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisanie aktu i pomoc przy zyczeniach to ok. Chodzi mi o cos poza tym.
To strojenie samochodu odebralam trochę jak " żal nam kasy, ty się tym zajmij". Podobny ton przy torcie- niech świadek odbierze i już. |
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
to nie takich rzeczy nie przewidujemy bo dla mnie to już wykorzystywanie
|
|
|
|
#867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co nie wyrażają sprzeciwu, ale szczegóły będziemy ustalać pewnie przed samym ślubem ![]() Cytat:
Ale też w nie wiadomo jakiej ilości. Może z 10 takich rożków zrobię, nie więcej.
|
|||
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
to nie dobrze bo wybieram się na weekend do Krakowa z tż i chce pogode
|
|
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałabym dwie druhny
Jeśli chodzi o kościół to nie mam specjalnych wymagań co do jego ubioru. Bez udziwnień. Druhny sukienki tylko pod kolor przewodni. W fason się nie wcinam. Każdy ma inna figurę i co innego do niego pasuję.---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
do koleżanki ale dzielnicy nie wiem
taka spontaniczna decyzja wczoraj podjęta z tż, że wbijamy do Krk do koleżanki Ona chętna nas przenocować więc dla nas super
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

ale wiadomo pozwalam sobie na słodycze (głownie oreo) i największy mój problem to paluszki i chipsy 
Mam 170 cm wzrostu i noszę rozmiar 38, ale brzusio jest, a kiedyś go nie było. W liceum nosiłam nawet rozmiar 34 

nie zwróciłam uwagi :wstyd: :burak: chciałam pisać Ex ale nie wiedziałam czy wypada czy nie ... eeeeeej zawstydziłaś mnie 

no ale nosze ten rozmiar 38 czasami 40 jakies spodnie.. i nie jest zle ;p