![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: 80 kilo na liczniku...Łosz cholera!
Moja dieta to jakieś 1400-1500 kcal. Więcej nigdy ne jadłam, chyba że jakieś tłuste kiedyś żarełko.
Lora te grzeszki może odkręcą Twój metabolizm więc nie ma co się przejmować, oby tylko nie za często go podkręcać ![]() A teraz poczytać książkę i spać ![]() Noc spadających gwiazd niestety nie dla mnie w tym roku, bo na niebie to pełno chmurek niestety ![]()
#992 |
BAN stały
|
Lora Ja niestety bardzo łatwo gubię miesiączkę dlatego przez najbliżesze 3 miesiące to dla mnie max, ale nie wiem w sumie czy wgl z nich zjadę, w sumie lubię ćwiczyć to chyba mi wystarczy tyle kalorii na jakiś czas ;-)
Izula Może sobie folgujesz bo się nie najadasz? Bo tak czytam sobie co jecie (nie chcę urazić ani wyjść na przemądrzałą ) ale nie chciałybyście jeść innych, bardziej sycących posiłków mieszczących się w tej ilości Kcal ? P.S, dla motywacji podkradnę Ci pomysł z podpisem ;-) Edytowane przez MascarpOOne Czas edycji: 2014-08-12 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Raczkowanie
|
Lora13, pierwsze terminy masz przeniesione na wrzesień czy kampania wrześniowa
![]() ![]() ![]() Izuś, rolki polecam ![]() ![]() ![]() Asia, moja mama to w tym roku poszalał i mamy różne kwiatki (1 raz od lat) mieczyki, groszek kamienny, goździki maciejkę, astry, stokrotki i słoneczniki ![]() ![]() Bakuś dzięki za streszczenie ![]() Ewelinka, pochwal się sukienką! ![]() Powiem Wam, że moja babcia tak samo, smalec, masło, śmietana, bez ograniczeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MascarpOOne, ja jadłam 1500 kal, ale moja waga stoi i chcę przypomnieć metabolizmowi, że jest po to żeby spalać kalorie, a dla ozdoby;p U mnie dziś półtorej godz rolek ![]() 1. tost z szynką ( 142 ) 2. tost z serkiem + kawcia ( 152 + 50) 3. rissotto ;p ( ryż, mielony kurczak, papryka, grzyby, cebulka ok. 350 ) 4. tost z szynka pomidor x2 ( 142 + 16 ) 5. 2 brzoskwinki, mała gruszka, jogurt ( 120 + 50 + 130 ) Razem 1150 ![]() Też szykuję się na noc spadających gwiazd ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- MascarpOOne, ja mam dietę ułożoną kiedyś przez dietetyka ![]() ![]() dla mnie są sycące ![]() ![]() ![]() ![]()
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Rozeznanie
|
mascarpone co masz na mysli mowiac ''bardziej sycace'' ? Wez to rozwin i przedyskutujemy te kwestie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do jedzenia, to tak samo. Moja mama chudzielec, moja siora tak samo (ona nawet za chuda jak na mój gust), a ja taki odmieniec. Mam geny po babciach chyba. Na szczęście moja mama zawsze gotowała obiady, no czasami jadałyśmy u babci, ale jak byłam w stanie, to sama gotowałam ![]() ja swoje posiłki też mam sycące, na diecie 1600 nigdy nie byłam głodna.
![]() |
#996 |
BAN stały
|
Np. jajka bez żółtek na śniadanie + razowiec
- kasza z usmażoną na teflonie (bez oleju itp) papryka, pomidor, np. pierś z kurczaka - kisiel z płatkami kukurydzianymi + banan ? Takie propozycje... ale jak wam wystarcza to oki, ja nie krytykuję a proponuję tylko dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Druga propozycja jest ok, jem tak ![]() A ta 3 tylko by mnie rozochocił na słodycze ![]() ![]()
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do 1 fakt mnie nie wolno zbytnio żółtek i się zasugerowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
izula1987 dziękuję za dobre słowo i zastanawiam się jak takie grzeszki mogą podkręcić metabolizm?
![]() MascarpOOne jeżeli czujesz się jedząc tyle ok to pewnie nikt nie zabroni ![]() ![]() ![]() blondi0602 kampania wrześniowa.... ![]() ![]() asia_z moja mama obecnie jest przy kości (wcześniej była szczuplusieńka) tata tak samo. siostra moja też chudzielec, ale moja siostra jest "skinny fatty" to znaczy - chuda otłuszczona. Jest mniej więcej mojego wzrostu waży ok 20 kg mniej, a ma taki sam brzuch jak ja (ja powoli go gubię przez codzienne ćwiczenia) no i cellulit większy ode mnie ![]() jutro mam moje beznadziejne i jednocześnie jedne z ulubionych ćwiczeń na brzuch ohhhhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast co do jajek, to mi dietetyczka mówiła, że żółtka są kaloryczne. i o ile jajecznicę mogę zjeść, to np. jak chcę sobie upiec pierś z kurczaka z panierką, to wtedy mogę pierś wymoczyć w samym białku i np. w otrębach, albo w bułce tartej z dodatkiem otrąb i tak upiec, ale w piekarniku, bo na samym teflonie ciężko, a jak się olejem podleje, to cały tłuszcz i tak wchłonie. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1001 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
Mascarpoone, czemu nie możesz jeść żółtek? Po to tu też jesteśmy, żeby przegadać to co jemy, jak jemy i dlaczego tak
![]() ![]() ![]() ![]() Lora, współczuje ![]() ![]() Asia, jaka u Ciebie widoczność? u mnie jest trochę chmur, ale na balkonie jest strasznie zimno ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Przyczajenie
|
No i dzień dobiegł końca dzisiaj z jedzeniem średnio, bo nie miałam pomysłu na kolacje i zjadłam 2 nektarynki. Nie wspominam już o moim podjadaniu chrupek orzechowych
![]() ![]() Jakbym nie miała dzieci to bym w domu żadnej czekolady, chipsów, paluszków itd. nie miała, a tak wiadomo... ![]() Ja ogólnie nie liczę kalorii jem mniej i staram się zdrowo, ale wpadki są ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś jak zaczynałam to miałam większe parcie na chudnięcie, a teraz jak już schudłam te 13 kg to mi się tak bardzo nie chce ![]() Muszę się bardziej zmotywować ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam około 2000 ale przy młodej nie dawałam rady liczyć z rozkładem ww/t/b bo a to czegoś nie zjadłam a to trzeba było lecieć. Teraz jem mniejsze porcje staram się regularnie i paradoksalnie zadziałało lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Raczkowanie
|
Ej tam dziewczyny takie czepianie to nie czepianie
![]() Blondi studiuję kosmetologię na Uniwersytecie Medycznym, więc mamy bardzo dużo materiału "zbędnego" no, ale na większości studiów tak jest ![]() ja właśnie popijam herbatkę zagryzając waflem. O 5 zjadłam owsiankę ![]() ![]() Gosia ostatnio dostałam bardzo fajną wiadomość od trenera - mnie zmotywowała - "czasami będą przeszkody, ale trzeba je tylko przeskoczyć i dalej biec ku celu ![]() ![]() do mnie akurat to była jego odpowiedź na to, że nie ćwiczyłam 3 dni, bo miałam anginę, po czym z wyrzutami sumienia, zasmarkanym nosem i kaszlem wróciłam do ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
Lora a jak znalazłaś trenera? I na co zwracałaś uwagę przy wyborze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
Ale się wczoraj rozpisałyście dziewczyny
![]() Co do moich posiłków, to dla mnie są bardzo syte i urozmaicone ![]() ![]() Ogólnie ja jem dużo kaszy bo ją uwielbiam od zawsze, do tego warzywa no i mięso obowiązkowo. Jak zauważyłam, odkąd wprowadziłam w życie nowe reguły odżywiania, to moje menu jest bardziej kolorowe i rozmaite niż wcześniejsze menu. Żółtka jem, bo są wartościowe, oczywiście bez przesady, ale w tygodniu zjem sałatę z jajkiem ![]() Lora metabolizm podkręca się najczęściej po podwyższeniu kalorii, więc być może Twoje grzeszki go zmotywowały, jednak lepiej na metabolizm działać wartościowszymi posiłkami ![]() Gosiu masz super spadek, więc musisz walczyć o samozaparcie ![]() ![]() ![]() Za chwilkę śniadanie i zabieram się za skalpel wyzwanie ![]()
#1008 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() U mnie dzisiaj już po śniadanku ![]() ![]() Iza ja też staram się mało kupować tego typu jedzenia, ale jak już jest to koniec ![]() ![]() Do picia króluje WODA NIEGAZOWANA ![]() ![]() Muszę na zakupy jechać, ale mam lenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Kochana to podrzuć mi jakieś pomysły jak ją smacznie przyrządzić bo ja jej nienawidzę a chcę ją wprowadzić do diety bo jest zdrowa no i oczywiście to najmniej przetworzone jedzenie o ile nie wcale ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Dziewczynki a wiecie jakie są najzdrowsze tabletki wspomagające odchudzanie ? Wyciąg z karczocha ;-) Ja je biorę by właśnie te trójglicerydy zmniejszyć, karczoch generalnie wspomaga wątrobę, poprawia trawienie, dobrze działa na jelita do tego właśnie sprawia, że nasz organizm zamiast do uzyskania energii spalać białko...błonnik... zostawia je a spala tłuszcze i węglowodany ;-) Polecam ! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyklad z wczoraj Cytat:
Widzisz roznice? Cytat:
Nie miejscie do mnie zalu za te wszystkie uwagi, porady etc. Po prostu wiedza siega mi tak daleko przez bycie jakis czas na dietetyce ale o tym raczej wspominalam na poczatku jak zaczelam sie madrzyc. ![]() Skoro juz nadrobilam witam z kubkiem kawy ![]() Rano musialam dzwonic po sasiadke zeby posiedziala z Jula chwile, bo deszcz pada i najnormalniej w swiecie nie bylo opcji by ja brac na poranny spacer do sklepu tym bardziej rowerek, a samochodu nie oplacalo sie odpalac na tak male i bliskie zakupy. Wiecie jak to jest z dzieckiem-ubierz, przypnij w fotelik, pozniej wypnij, zrob zakupy, na nowo wepnij i znowu wypnij, rozbierz, lec na jednej nodze po zakupy do auta i miej oczy z tylu glowy. Znacie to? ![]() U nas z Jula sniadanie wypas mistrzow- Jajecznica z szynka z indyka, ciemne buly, papryka, zielone ogorki, oczywiscie mamusia kawe, a gwiazda dzis ze spizarni do picia wybrala sok grejpfrutowy i jak juz tam wybierala to dojrzala kalafiora i bylo " zrobisz mama na obiad kalafiora z twarogiem?'' hehe kocham to dziecko i jego zdrowe wybory ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Przyczajenie
|
Mascarpoone Ja teraz ważę 69-70 kg. Zaczynałam z wagą 83 kg w listopadzie tamtego roku. Jeden czas już miałam poniżej 68, ale to tak raz lepiej, raz gorzej jakoś powoli do przodu
![]() Moim marzeniem jest 60 kg, ale czy do tego dojdzie to nie wiem ![]() Moim zdaniem najważniejsze jest zmienić styl życia na zdrowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Chyba za bardzo się przyzwyczaiłam do wątku z jadłospisami ;P ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Później zeszłam do 70-69 kg jak Ty i powiem Ci, że to chyba najgorsza i najtrudniejsza waga do zbicia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Rozeznanie
|
mascarpone bo zarzadzila tego kalafiora?
Tez tak moze byc, ze sie przyzwyczailas ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja ważę i liczę bo staram się ustalić najmniejszą ilość węglowodanów dla poprawienia wyników bo w sumie już intuicyjnie bym umiała jeść tak by się zmieścić w 2500 Kcal ![]() Używam do tego ilewazy.pl tam w bardzo szybki i prostu sposób można określi ile się czegoś zjada i dodajesz to do kalkulatora, później program sam sumuje Twój jadłospis ile jesz z tego białka, tłuszczy, węglowodanów i błonnika ![]() Ogólnie, że możesz z nią na spokojnie tyle rzeczy robić... Mój brat od zawsze umiał tylko wrzeszczeć, wymuszać i robić głupoty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
Mascarpne ja tak jak i ty codziennie wieczorem pisze sobie menu na następny dzień
![]() Ja po II śniadaniu i za 10 min biorę się za ćwiczenia, bo po śniadaniu ogarnęłam kwestię obiadu i poszłam z małą do sklepu. Fajnie poczytać wasze porady, bo wiedzę naprawdę macie świetną ![]()
#1016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wszytko co mi w sklepach proponowali to jakies ubrania dla 40-50letnich bab bo tylko tam mają spore numery. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Dziś zaczęlam od musli owsianego z mlekiem II sniad. 2 kanapeczki wieloziarniste z serkiem i pomidorkiem Obiad o to jest pytanie?? może jakiś ryż z dodatkami Kolacja owoce i jogurt ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Wczoraj wieczorem zaliczyłam godzinke rowera dziś jeśli bd mogła tez sobie pojeżdżę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
hmm mi też liczenie kalorii i ważenie zajmuje niewiele czasu
![]() ![]() ![]() ![]() Gosiafx, -13 kg to świetny wynik! a chrupkami nie ma co się przejmować ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Raczkowanie
|
Kurcze jak sobie przeliczyłam to mój dzisiejszy posiłek nie przekroczy 1000kcal... oj nie dobrze
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Tylko że zauważyłam że niestety za mało jem ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Blondi moja sukienka jest bardzo prosta nic nadzwyczajnego. Chodziło mi o to aby była lużna i nie opinała mi brzucha, abym mogła się swobodnie czuć. ://whttpsww.lejdi-sklep.pl/index.php?p5199,sukienka-z-szyfonu-turkusowa-km117 podobna do tej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
Celebrinfea akurat u mnie wyszło w ten sposób, że wykupiłam razem z karnetem w promocyjnej cenie 2 treningi personalne, no i odezwał się do mnie trener sam - nikogo nie wybierałam. Zdecydowałam się na wykupienie dalszych treningów (po tych 2 z Łukaszem), ponieważ:
1. Jest niesamowicie sympatyczny, daje mi od groma motywacji 2. Utrzymuje ze mną kontakt poprzez wiadomości sms lub na fb (stale! na wyjazdach jak i również kiedy jestem w Szczecinie) 3. Jak nie mieliśmy treningu pisał mi co mam iść zrobić 4. Jest gadułą tak jak ja i uwielbia się śmiać, a to jest naprawdę miłe kiedy nie stoi nad Tobą gbur. 5. Obiecał mi rozpisanie treningów tak aby mogła je sama wykonywać ![]() 6. Obiecywał, że będą efekty, a poza tym czułam i czuje się bardziej zobowiązana, kiedy ktoś czuwa nade mną ![]() ![]() ![]() Izula dziękuję za odpowiedź, nie słyszałam wcześniej o podkręcaniu metabolizmu i super, że mogłam się dowiedziec czegoś nowego od Ciebie ![]() Bakus wow Twoja wiedza ![]() Mascarpoone i Izula zazdroszczę tej organizacji z zapisywaniem co zjesz dnia następnego, muszę też chyba zacząc tak rozpisywac i zapisywac, i ważyc, i kalorie liczyc ![]() ![]() Gosia zazdroszczę wagi ![]() ![]() Dziewczyny czy któraś z Was używa aplikacji mobilnej do forum Wizaż, bo ja takową posiadam jednak tylko i wyłącznie umiem odczytywac wiadomości... Nie umiem z niej odpisac ![]() Ja z kawką siedzę, zaraz coś wszamie i muszę się zorganizowac do cwiczen, a tak mi sie nie chce... Poza tym zajmuje się kuzynem 8 letnim u wujka i ciotki w domu, i powiem Wam, że cieszę się że dziś już ostatni dzień - te codzienne wstawanie o 5, aby dojechac wracanie do domu na 19... oprocz tego zamiast przysiasc i sie uczyc to co przychodze to balagan ![]() ![]() Edytowane przez lora113 Czas edycji: 2014-08-13 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Rozeznanie
|
mascarpone jakos nie lubie planowac co zjem jutro, kiedys probowalam i dupa z tego wychodzila, bo ochota byla na cos innego i wiele rzeczy sie marnowalo tym systemem. Grunt to odpowiednia organizacja i wpajanie roznych rzeczy juz od urodzenia, a nie kiedy dziecko juz mowi, chodzi, lata, ma swoje zdanie i widzi mi sie
![]() ![]() ![]() ![]() Schudlam przez miesiac i to bez cwiczen ![]() waga -1kg tluszcz -1.3% woda +0.9% miesnie +0.6% mniam, mniam, mniam Jak wszystko dobrze pojdzie to moje brwi beda dzis wygladac jak brwi, a nie krzaki. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.