![]() |
#4711 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
![]() A co do rodzeństwa to spoko, pyta kiedy będzie dzidziuś i się przytula do dzidziusia i pyta jaki jest duży itp. Zobaczymy co będzie jak się urodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mojej teściowej jedzenie jest mega tłuste i słone i zawsze mnie brzuch boli po obiedzie u niej. Za to ja zawsze gotowałam takie bardziej jałowe z małą ilością przypraw ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka ja ci nie piszę tego,aby ci dogryzc. Po prostu ze swojego doświadczenia. .. tez myslalam inaczej przed zostaniem matką ..
#4713 |
Zakorzenienie
|
Alb: tylko przypadek tego dziecka od serków danio to jest taki ze on praktycznie nic innego nie je jak te serki! Tak nauczyli rodzice i tyle. Oczywiscie ze swoje zdanie moze mieć ale nie do tego stopnia ze sieje terror bo jak nie dostanie małego danio to z głodu umrze bo nic nie zje..
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Kinqaa czas moze zweryfikuje lub utwierdzi mnie w moim przekonaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie było złośliwe, żeby nie bylo. Cytat:
Wiesz co zobacze, on na razie przebywa z rodzicami tylko, i być może, ze pójdzie szybciej, to zalezy co powiedza nauczyciele nt jego rozwoju. Może jak bedzie rodzeństwo to też bedzie jakoś inaczej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
Ogolnie to 3 letnie ida do przedszkola na 3h, a jak sa na przełomie 4-5 lat to sa w zerówce od ok.9 do ok.3.30. Wiem bo pracowałam. Ale przedszkole nie jestem pewna czy jest obowiązkowe, niektóre zaczynaja od zerówki. W pl rzeczywiście sie idzie o rok pozniej, ale czy to dobrze to nie wiem, wszystkiego sa plusy i minusy. Tu na tym etapie wszystko jest jako zabawa, nauka przez zabawę wiec stresu zero a dziecko zawsze cos podlapie, nauczy sie piosenek na wcześniejszych etapach, potem liczyc itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Katerina uwierz mam taki charakter ze nie bede spokojnie patrzyła jak mi wyprawia cyrk np na środku ulicy. Zawsze poszukuje rozwiązań i nigdy nie stoję z założonymi rękoma,dotyczy to wszystkich sytuacji.
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Wasze dzieci to beda miały super pod tym względem ze Jezyk załapią i bez trudu beda sie nim posługiwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Elvira od piątego roku życia dziecko ma obowiązkowa szkole.
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez wiem ze nie umrze tylko mowię jak straszy rodzicow.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-08-13 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Widocznie na tych rodziców to działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 330 jakos tak. Nam nie przelaczyla ostatnio wiec teraz pewnie tez nie. A Twoj w prywatnym gabinecie przyjmuje czy w przychodni/klinice? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Moja znajoma na wymuszanie czegoś płaczem ma taki sposob ze mówi małej ze ma sobie popłakać (i jesli to w domu jest) w drugim pokoju a jak skończy to moze przyjść :d nie mija 10sekund jak małej sie nudzi i przychodzi hehehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() żadnej poprawy nie ma, wzięłam jedna tabletkę antybiotyku i tak mam brać 3 dni chyba, bo mi nie napisała, a ja mam sklerozę!
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Alb ach te babcie, one potrafią zamącić w głowie każdemu, a maluszek pewnie od razu wyczuje że z babcią można więcej niż z mamą...
co do płaczu to moja teściowa zawsze mówiła popłacz sobie to Ci się przynajmniej oczka wyczyszczą ![]() ![]() ![]() Kinqa jak tam zabawa w perfekcyjną? ![]()
#4729 |
Zakorzenienie
|
Sweetbee a jaki antybiotyk dostalas? Antybiotyk bierze sie do konca opakowania..nawet jak wszystko mija trzeba zjeść do konca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj byłam w mamach grudniowych podczytac i jednej dziewczynie, syn w 21 tyg ciąży okazał się córka, mimo iż na poprzedniej wizycie 3 tyg wczesniej był jeszcze chłopakiem :P
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Smerfetka dobry tekst na temat płaczu!
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Sweetbee tez to czytałam! Hehe;d mam nadzieje ze moja zostanie dziewczynka bo sie juz przyzwyczaiłam ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() co do dzieci.... ja mam raczej przeciętne dziecko - ani zbyt ruchliwe ani zbyt spokojne. ale kwestia tego że od początku byliśmy twardzi. jak chciał nas uderzyć rękę mu trzymałam tak długo aż się popłakał - potem już nie bił. nie wyobrażam sobie aby dziecko mnie biło a ja bym tylko lekko zwracała uwagę: nie rób tak, tak nie wolno.... mój po 2 razie mówienia dostałby karę. nie mowię tu o biciu przypadkowym o którym tu piszecie że dziecko roztrzepane i nie zauważa mamy ![]() ![]() co do rodzeństwa mój na razie bardzo uważa na brzuch tak od początku mu kładliśmy do główki że dzidziuś jest tak malutki że trzeba uważać. i codziennie chodzi i tylko się tuli i całuje brzuch. oczywiście poza tym ma swoje za uszami nauczył się pyskować ![]() przekomicznie mu to wychodzi ale cwaniak mały ma 3.5 roku i już mnie przedrzeźnia. karą jest to że się do niego nie odzywam. i zaraz przeprasza. Cytat:
![]() masakra. Cytat:
mój całe szczęście też. nawet jak nie lubi i tak zje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nauczyłam się z nim spokojnie rozmawiać (choć to trudne) i naprawdę dużo to daje. w końcu to mały człowiek ![]() dziś na 16.30 idę do gina ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka teksty niektóre lepiej działają niż krzyki (podobno
![]() Eirene też tak zrobię nie będę trzymać siku bo mi pęcherz pęknie ![]() oj chciałabym umieć rozmawiać ze swoim dzieckiem spokojnie ![]() ![]() Katerina czekamy na filmik ![]() Sweetbe bidulko Ty ![]() ![]() a ja zrobiłam 20 przysiadów i się porozciągałam ![]() ![]() w ogóle zauważyłam że mam coraz więcej włosów na brzuchu i to taki czarnych ![]() ![]()
wreszcie z nami ![]() Synek 03.01.2015 ![]() Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-08-13 o 12:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to super!! ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- jakiś duomox,
![]() |
#4735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanka prawie o siwiala, bo jej synek jadl tylko makaron i NIC wiecej.Faktycznie chlopczyk byl bardzo drobny. Ale sie przejadl tym makaronem, tak samo oj syn tostami z serem. Ale co mialysmy zrobić, związać i karmic na siłę? Cytat:
Zdazalo mu sie 7 razy na dzień, nie chodziłam z nim w ogole w miejsca publiczne. Potrafił tak krzyczeć (ma bardzo piskliwy i donosny głos), ze az w uszach dzwonił i nawet jak probowalam go przekrzyczec, np zeby wstał z mokrego chodnika, to moj głos totalnie sie gubil. Raz tak sie rozdarl na play grupie pomiedzy innymi dziećmi to go szybko na ręce i ucieklam, tylko katem oka widziałam, ze rodzice dzieci...zatykali uszy. Ostatnia miał jakos z mieesiac temu i od wtedy inne dziecko, ale odkad juz mówi i mnie rozumie to niebo a ziemia, teraz sobie gardlo zdrapuje tlumaczac wszystko do upadlego ![]() Sąsiedzi widze mają dwulatka i ten mały co spacer wychodzi na syrenie. W niedziele w pracy (pracuje w holu centrum handlowego) dzieciak mial taka furie, że zdążyłam klientce paznokcie zrobić a ono dalej wylo, jakieś 40min.Chyba ktoś musiał im zwrócić uwagę bo wyniesli je na zewnatrz.Takich akcji jest po kilka na dzień. Czyli moje dziecko nie odbiega totalnie od norm. Dzis go chyba zabiorę tam gdzie pracuję, bo jest tam taki gość, co robi zwierzatka z balonów, a ze synek juz nie urządza takich akcji, to i ja z przyjemnością pojadę. Bigosik juz prawie gotowy, bedzie jazda w nocy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż wiem, że to małe realne, ale cóz, zawsze można mieć nadzieję, jak nie to trudno :P byle zdrowy
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Katerina uwielbiam bigos
![]() ![]() Sweetbe ja już się przyzwyczaiłam do małego siusiaczka więc niech zostanie ![]() ![]()
#4738 |
Wtajemniczenie
|
sweetbe - też uważam, żebyś najlepiej antybiotyk do końca opakowania wzięła, żeby porządnie się wykurować
![]() Smerfetka - ja też sikam w nocy, nawet po 3 razy i ostatnio sikałam o 3, a następnie o 6 rano i wzięłam ten mocz z 6 rano. No i to co miało wyjść to chyba wyszło, w sensie pomierzyli wszystko i wyszły jakieś ketony w moczu i inne cuda. ![]() ![]() ![]() ![]()
#4739 | |
Zakorzenienie
|
smerfetka wstawię później do klubu o ile nie zapomne, bo jak wiesz, kalafior
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Dziewczyny, mam karpia w zamrażarce od świat, moge go jeszcze zjeść ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.