|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
właśnie bardzo dobrze, że o tym myślisz. Podczas rozmowy z babką od sali też poruszam tą kwestię. Ja bym poszukała bez napisów. Ja też już podjęłam decyzję co do nazwiska. Będzie pojedyncze. Musiała podać w biurze podrózy dane takie jakie będa w paszporcie. TŻ skakał ze szczęscia. Ale gdyby nie jego mocne naciski to bym wybrała podwójne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dotka, Corn - Kurczę no tak mi się wydaje że 30dkg to mało, nie wiem czemu oni nam odradzali te większe
![]() Dotka Nie przejmuj się tymi napisami na butelkach, nie sądzę żeby ludziom robiło to różnicę ![]()
#1923 | |||
Wtajemniczenie
|
Pysia, Vel, najwidoczniej właśnie to trochę kwestia regionu
![]() Lemon, ja tej metody też próbowałam i nie poskutkowała ![]() ![]() Co do moich dylematów, to ja też ich nie chcę! ![]() ![]() Czekam na foto z prób i przymiarki! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego transportu to wiadomo że nie powiedzieli tego wprost "albo transport albo nas nie ma", no ale mniej-więcej znamy sytuację i możemy się domyślać. Poza tym przy weselu tak bardzo "dojezdnym", gdzie odległość to 200km, to jednak i moi, i TŻta rodzice brali wynajem autokaru za pewnik i mus. Fakt, że dojazd zwykłym autobusem z Krosna to koszt niecałych 40zł (sami z TŻtem niezliczoną ilość razy pokonywaliśmy tą trasę w ten sposób), więc nawet przez chwilę myślałam o tym, żeby po prostu zarezerwować zwykły autobus na regularnej trasie dla nich, ale problem pojawia się z powrotem - myśleliśmy, żeby wracali w nocy ok. 3-5 rano. Ale dziękuję za sugestię, pomyślę jeszcze o tym, choć finansowo taka opcja jednak finalnie wychodziłaby ciut drożej bo jeszcze musielibyśmy zapłacić na nocleg... Byłam z mamą na zakupach i przy zakupie tabletek na uspokojenie w aptece się rozpłakałam przy okienku ![]() ![]() Plus złamałam paznokcia ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-08-13 o 11:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
ja na twoim miejscu wybrałabym podwójne, skoro ty tego chcesz. przecież to ty będziesz się przedstawiać, pisać i używać na co dzień. nie wiem co tż ma do tej decyzji :P
#1925 |
Zakorzenienie
|
An Przydadzą Ci się dziś jakieś słodkości na odstresowanie
![]() A gdybyście załatwili im nocleg? Przecież to nie musi być dizajnerski hotel, ale np. prywatne mieszkanie/hostel/akademik (czy nawet apartament airbnd)? Z perspektywy dojazdowego wesela lepiej jednak choć trochę wypocząć/skorzystać z kąpieli po zabawie i wrócić w niedzielę do siebie. Cenowo mogłoby się to Wam bardziej opłacić niż wynajęte autokary. Must Ja bym została przy podwójnym, przerażają mnie takie naciski.
#1926 |
Raczkowanie
|
bardorja
Ja sobie wyobrażam i nawet to zrobiłam ![]() Must I dobrze! Panieński jest dla Ciebie! cornflower_girl No właśnie nie mamy ![]() ![]()
#1927 |
Rozeznanie
|
Must - Ja też radzę wybrać podwójne jeżeli takie Tobie bardziej pasuje. Mam koleżankę, która z nacisku ma tylko męża nazwisko i na początku było jej się z tym bardzo trudno pogodzić i mu to wypominała strasznie. Teraz już jakoś je trawi ale najchętniej miałaby podwójne i bardzo tego żałuje.
![]() |
#1928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hm, tak macie racje. Ale u mnie było tak, że od początku związku mu mówiłam, że nienawidze swojego nazwiska. Jego natomiat jest pieknę. No i mu mówiłam, że będę chciala jego. Dopiero niedawno mi się odwidziało i on powiedział, że czuje sie oszukany ![]() ![]() No i się wahałam aż musiałam podac nazwisko jakie będzie w paszporcie ( bo wycieczka kupowana na styczeń 2015 ) i podąłam jego. Ale nie jestem w 100% czy zrobiłam dobrze. Jedyne co mną kieruje to to, że podójne są zwyczajnie modne. moje wszystkie koleżanki mają podwójne i dlatego pomyslałam, ze może i ja. Nie sadziłam, ze to dla niego będzie tak niesmowicie wazne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
Must, moim zdaniem zdrowo przesadzona ta reakcja o nazwisko..
Nie tylko ja mam takie zdanie, bo w temacie o zmianie nazwiska, inni też to komentowali. An, bidusiu! Mi tabletki kupował TŻ, wiec nie musialam plakac ![]() ![]() Co kupilas? Co do tych butelek 600ml, to najpierw dopytam w Hotelu, bo nie mam zamiaru potem w piatek przed slubem sie klocic z obsluga, ze mialy byc butelki 500ml, a sa 600ml... |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Rozeznanie
|
No tak, ja się zgadzam z Wami.
On strasznie to przeżywał, bo jako nastolatek sobie wymyslił, że żona MUSI mieć jego nazwisko. I koniec ![]() Żałuję, że nie poruszyłam tej kwestii wcześniej i że nie brał pod uwagę podwójnego od początku. Jak tylko próbowałam tym mowić to robił się momentalnie wściekły ![]() Ze wszystkim mi ustępował, ale powiedział, że z tym jednym nie ustąpi. Upartyyyyyyyyyy ![]() Ciekawe czy po slubie można bez problemów zmienić ? Koleżanka mi mówiła, że ma od roku podwójne, a teraz chce wrócić do panieńskiego. Jestem ciekawa czy sporo z tym problemów i czy to możliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mamy jednego fotografa na oku, ale jeszcze sie nie zdecydowalismy ![]() ![]() U nas odpada jeden kierowca, bo tak jak mowie odleglosci sa 25-40 km to jakby tak chcial odwozic wszystkich po weselu to by do poludnia mu to zeszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
Witam sie jako zona !
![]() Lece nadrabiac mimo, że jeszcze nasze zycie nie jest normalne . Cały czas zyjemy w trybie ślubnym :P
![]() |
#1933 |
Rozeznanie
|
autobus komunikacji miejskiej - świetny pomysł !!!
Zabierze sporo osób, nie kosztuje dużo, super wymyśliliście ![]() My mamy od Kościoła do sali 50km. |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() faktycznie w Waszym przypadku to albo nocleg na miejscu albo autobus po weselu ![]() ![]() a miejskim sama bym sie przejechała :P jak wracaliśmy z suknią do domu, to z mamą robiłam analizę, jak bardzo da się siedzenie przednie przesunąć, żebym mogła się zmieścić z suknią ![]()
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
KaMilka4891 Piękne buty, a sukienka barzdo elegancka
![]() domar Osobiście bardziej podobają mi się takie sesje na luzie, w pięknym otoczeniu. Must Najlepiej na spokojnie przeanalizuj - zmiana nazwiska jest radykalną decyzją - choćbyś go nie lubiła, to nosiłaś je przez X-lat. I rozumiem, że dla wielu facetów to ważna sprawa, choć Ty masz prawo zmienić zdanie. Wiele moich koleżanek ma podwójne nazwiska, ja jednak się na nie nie zdecydowałam (mimo iż moje nazwisko panieńskie jest bardzo rzadkie). Dorobku naukowego nie mam, znana zawodowo nie jestem - więc to też pomogło mi z decyzją. Uświadomiłam sobie, że teraz tworzymy rodzinę, a nie chciałabym, żebyśmy kiedyś byli zapraszani jako Anna Nowak-Kowalska i Jan Kowalski, tylko jako państwo Kowalscy. To akurat moje prywatne stanowisko, rozumiem dziewczyny, które decydują się na podwójne nazwisko. Nie uważam, żeby to była moda. mimi Gratuluję ![]() Co do kierowcy odwożącego gości - na wesele na 110 osób (faktycznie chyba ok. 50-60% gości potrzebowało transportu) dwóch kierowców było ok (choć niektórzy goście niecierpliwili się, że muszą poczekać te 15 minut ![]()
#1936 |
Rozeznanie
|
Ponieważ mamy 2dniowe wesele, to nocleg wydał nam się lepsza opcja.
Bo zawiezienie gdzieś 200 osób to spore wyzwanie. Na sali mamy 90 noclegów więc jakieś 50 osób i tak musimy pprzewieźć. Wtedy ustalimy godzinę odjazdu i będą się musieli zmotywowac do odjazdu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zastanawiam się nad poziomem truskawkowym tj. czy nie zmienić na malinowy. Zaczyna mnie zjadać stres...teraz zaczęłam się ryć, że jak pójdę na farbę to mi zaciemne włosy wyjdą ![]()
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
zostało 3 dni
![]() ![]()
#1939 |
Rozeznanie
|
Must - Ciągnąc dalej temat nazwiska to ja Ciebie rozumiem. Też nienawidzę swojego nazwiska i odkąd znam TŻta to mówiłam, że po ślubie się z nim żegnam na zawsze. Swojego nazwiska nadal nienawidzę ale teraz jak jestem coraz bliżej końca studiów, sporo rzeczy zawodowo już dokonałam pod swoim nazwiskiem to zastanawiam się też jak dalej.
Mój TŻet też jest obrażalski i jak mu przy pierwszym sporym osiągnięciu zawodowym powiedziałam, że jeszcze jak dwa/trzy razy moje nazwisko się pojawi w ważnych kwestiach to może przy nim zostanę to też strzelił focha a my wtedy ślubu nie planowaliśmy nawet ... więc wiem jak to jest. Spróbuj z nim porozmawiać wytłumaczyć. Prędzej czy później zrozumie, że z niektórych rzeczy się wyrasta i z nienawiści do nazwiska też
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
mojakaren
![]() ![]() Co do tańca to układ mamy swój i ćwiczymy w domu, a na kursie uczymy się "poruszać" ![]() TysiaBB1989 ale super że udało się załatwić papiery w USC a przy tym tak uszczęśliwić TŻ ![]() ![]() Anesthesia fajnie że udaje Ci się ogarniać sprawę z transportem ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki ![]() ![]() Co do grilla to byłam 2.08 na weselu u kuzyna TŻ i jedno z dań właśnie było grillowe, podane na półmisku: kiełbasy, golonko, karkówka itd... Bardzo smakowało gościom więc moim zdaniem fajny pomysł jak jest taka możliwość ![]() ![]() domar123 dziękuję ![]() ![]() Widzę że wszystko idzie do przodu ![]() ![]() ![]() docik10 gratki zamówionego garniaka ![]() cornflower_girl dziękuję kochana "sąsiadko" ![]() ![]() Lemon_Drop my paczuszki mamy ok 700dkg ![]() ![]() An ja też dzisiaj złamałam paznokieć jak otwierałam drzwi od auta ![]() ![]() Co do nazwiska przyjmuje męża, więc będzie jedno, jest to moja decyzja a TŻ bardzo z tego faktu jest zadowolony bo cały czas myślał że będę miała dwuczłonowe ![]() mimi_77 witaj ![]() ![]() ane3kaa trzymam kciuki to jużżżżżżżżżżżż ![]() ![]() A ja dzisiaj kupiłam antyramy na karykatury na które właśnie czekam aż dojdą, materiał na tablicę korkową na której będzie zrobiony plan stołów i TŻ po wizycie u fryzjera ma odebrać Nasze literki na stół ![]() ![]() Kochane z 13-stego września już tylko 1 miesiąc do ślubu Nam został ![]()
13.09.2014 ![]() Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-08-13 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Busa na miejscu w Krakowie już zaklepałyśmy z mamą, za 350zł - drogo, ale i tak lepiej niż inne - średnie wyceny dostawałam po 500zł ![]() Został mi już w zasadzie tylko stres na myśl o tym jednym zaproszeniu, no ale trudno, może dziś podejdę TŻta, bo ugotowałam mu jego ulubiony obiad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas grill byłby podawany w ogródku/na tarasie, a nie na sali, ale TŻ ma takie samo zdanie jak Ty - fajnie by było, gdyby kelnerzy podawali jednak do stołów. Porozmawiam z właścicielem czy jest taka opcja ![]() A z tymi paznokciami to... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Ach i TŻ mówił mi dziś, że jego ciotka (nie chcieliśmy jej zapraszać, ale żeby uniknąć obrazy w rodzinie, zaprosiliśmy. To ta, co uważa, że pójście na ślub cywilny to grzech ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1943 |
Raczkowanie
|
Wróciłam dziś z domu rodzinnego z nowym dowodem
![]() przywiozłam też płyty ze zdjęciami i filmem ![]() ![]() urządzimy sobie dziś z mężusiem wieczorek wspomnień...chyba trzeba otworzyć "weselną" ![]() chwalę się zdjęciami, potem usunę ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Godzia_13 Czas edycji: 2014-08-14 o 10:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Pokrótce powiem Wam tyle, ze wszystko się udalo- ślub przepiękny, z mnóstwem niespodzianek, wesele najlepsze na jakim bylam- wszyscy bawili się do białego rana ![]() ![]() ![]() ![]()
#1945 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wrzuccie, co trzeba kupic, zrobić przed samym slubem jak coś takiego macie, bo ja zastanawiam sie czy wszystko mam..
![]()
#1946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy sadzacie rodziców przy swoim stole? ![]()
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oluska, pamiętamy, odpoczywajcie i wracaj do nas szybko ![]() Tak, ze względu na układ stołów będziemy mieć duży stół prezydialny z rodzicami i naszymi siostrami-świadkowymi ![]() Alleluja, wykorzystałam dobry humor TŻta i przypomniałam mu o zaproszeniu! Powiedział, że w piątek mam mu przypomnieć i zadzwoni do kolegi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-08-13 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zadomowienie
|
![]() Ale jestem wsciekla!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Poszlam dac w parafii do ktorej obydwoje nalezymy z kartka od mojej rodzinnej parafii z prosba o wygloszenie zapowiedzi. od razu jak weszlam ksiadz ani usmiechu ani nie odpowiedzial 'szczęść boże'.. dałam tez taka akrtkę z chrztu małego a zaraz [potem te kartke o zapowiedzi i wywiazala sie taka rozmowa: ksiadz patrzac na akrtke ze chrztu a zaraz na ta druga: a to wy tak odwrotnie.. ja: tak! my tak odwrotnie ks: nie ladnie, bardzo nie ladnie ja:.... przmilczałam ks: no dpbrze wpisalem, nalezy sie 100zł ja: to zart? ks: nie 100zł to opłata za zapowiedzi ja: za karteczkę??? za parę słów??? 100zł??? to bardzo dużo, nie księdzu tyle ks: no dobrze to ile mozecie dac ja: 50zł maks ks: no wie pani to chyba dopiero jest żart, to pani da do ręki kase jak was na wiecej nie stac ja: tak, nie stac nas na wiecej! jak ksiadz gardzi 50zł to moge nie dawac, bo dla mnie to duzo pieniedzy chociazby na mleko dla dziecko, to jak?? ks: pani da dałam i wyszłam bez słowa co za gbur
Stylistka paznokci od 2004r-PASJA i MIŁOŚĆ Stylistka rzęs od 2013r-ZAFASCYNOWANA Daję z siebie 200% ![]() Edytowane przez bardorja Czas edycji: 2014-08-13 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Podczas dni przygotowań do wielkiego dnia byłyście na bieżąco więc zaczne relacje już od soboty. (wybaczcie bledy - pisze na szybko).
Sobota Spałam 7 godzin, bardzo spokojnie, zero koszmarów . Obudziłam się przed budzikiem przed 7, usłyszałam, że mama krząta się w kuchni więc zeszłam do niej. Poszłyśmy dekorować nasze ogrodzenie kokardami z woalu (białe) i organzy (łososiowe) co na czarnym żeliwnym płocie i bramie wygladało bardzo ładnie. Nadal spokojna poszłam zjeść śniadanie, w między czasie udekorowałam też balustradę przy schodach wejściowych. Przed 9 zebrałam się i pojechałam do fryzjerki. Po godzinie prób ułożenia mojej fryzury zaczęłam się lekko denerwować ponieważ moje włosy stały się dziwnie „śliskie” a fryzjerka miała problem z ich spięciem. W końcu ok. 10.30 jakoś doszła z nimi do ładu, więc zadzwoniłam po mamę i babcię. Fryzura ogolnie mowiąc nie podobała mi się.... Kok był za wysoko i był za rozległy. Wygladałam jakby mi ptak zrobił gniazdo na srodku głowy i jeszcze w nie na...srał.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CDN
![]() Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-08-14 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.