Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 18:45   #4681
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

linka- jest mleko zdrowe i zdrowsze zdrowsze jest pasteryzowane niz uht mniej wartosci odzywczych traci

a swoja drogą.. wiecie ze produkty fit..nie są fit tylko maja wiecej kalorii niz zwykłe? to jest najwieksze przegięcie wprowadzać ludzi w błąd, nazywać fit coś co ma 2x wiecej kalorii oj tzreba wszystko czytać, wszystko :/ A do tego najbardziej wkurzaja mnie produkty dla dzieci parówki, serki etc...ze specjalnie z mysla dla dzieci bla bla bla...a w składzie?sam syf!!! takze nie kupujcie płatków fit no chyba ze chcecie przytyc i cukrzycy sie nabawic

zapomniałam.. Czy mozecie polecic cos do wlosow jakis olejek? ja uzywalam olejku arganowego kupuje go w rossmanie, nie jest az tak drogi ale jednak, moze polecicie cos czym bym szlo koncowki smarowac???
I jeszcze krem pod oczy przeciwzmarszczkowy!! mam straszne kurze łapki i lwie zmarszczki i ooglnie cale zoo na twarzy tylko musi byc delikatny bo mnie z byle czego oczy szczypią...kiedys robilam różne ciaprajstwa domowe ale teraz w ciazy mi sie nie chce

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-13 o 18:49
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:02   #4682
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Paulinkus mój mąż nie lubi owoców, czasem jak zrobie ciasto z owocami to zje ale żeby same pojeść to nie. Z warzywami też muszę przemycać do surówek/sałatek bo tak by nie jadł wcale...gorzej niż z dzieckiem:P
Mój tż na szczęście jest wszystkożerny jeżeli chodzi o warzywa i owoce

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
I jeszcze krem pod oczy przeciwzmarszczkowy!! mam straszne kurze łapki i lwie zmarszczki i ooglnie cale zoo na twarzy tylko musi byc delikatny bo mnie z byle czego oczy szczypią...kiedys robilam różne ciaprajstwa domowe ale teraz w ciazy mi sie nie chce
Ja używam z Ziaji i jestem zadowolona.
Stary 2014-08-13, 19:10   #4683
maczuma
Rozeznanie

Dziś kupiłam 4 pajace i body za niecałe 20zł - wszystko bardzo dobry stan i albo next albo m&s! Cieszę się bardziej niż jak zostawiam kupę kasy w h&m
Stary 2014-08-13, 21:06   #4684
19Inka90
Wtajemniczenie

Jestem dalej w szoku Goscie juz pojechali wiec zdaje realcje,na kawe mieli przyjechac dzisiaj ciocia z wujkiem TZ i przyjechali tylko wchodza mi do domu z Wielkim kartonem i z czyms w folii... Musialam miec ciekawa mine... A jak sie juz zorientowalam ze to COS w folii to materacyk a w kartonie jest lozeczko to juz wogole W zyciu sie tego nie spodziewalam !!
tu wklejam linka jakie dostalismy lozeczko :

http://mojabobostrona.pl/adm_files/B...ecruorzech.jpg

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:08   #4685
Roksape
Zadomowienie

Inka suuper łóżeczo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:13   #4686
TheN4ti
Rozeznanie

Śliczne łóżeczko to Ci niespodziankę zrobili!

Stary 2014-08-13, 21:18   #4687
Linea86
Raczkowanie

Inka łóżeczko super To macie wydatek na parę lat z głowy
Stary 2014-08-13, 21:19   #4688
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja miałam taki humor w sobotę. Opier...liłam kogo tylko się dało, wylałam wiadro łez...z Tż prawie się rozwiodłam...ech no szkoda gadać co te hormony potrafią z nami zrobić.....

Powiem Wam jeszcze mam dylemat. Razem z siostrą Tżta mamy dzieci w tym samym wieku, my mamy 4-letnią Gabrysię a ona ma syna. Teraz urodziła córeczkę,a u nas ma być syn (mam nadzieję, że tak jest). Zaproponowałam jej czy nie chciałaby ubranek po córce dla swojej małej- stwierdziła, że może i tak (ale bez przekonania), a ja po cichu liczyłam, że może i ona zaoferuje ubranka po swoim synu,a tu nic, zero odzewu,rozmowa ucięta. Czy według was powinnam to zrozumieć, tak, ze on nie ma ochoty na "wymianę". Sama już nie wiem...Zastanawiam się czy jeszcze z nią rozmawiać na ten temat. W sumie zależałoby mi na tym, żeby wiedzieć na czym stoję, bo jeśli nie chce, to wtedy chyba spróbuję sprzedać ubrania po córce i wtedy kupię coś dla Młodego,a też nie chciałabym odkładać tego na ostatnią chwilę..Co robić?
ja bym się już nie pytała, tylko zajęła się sobą. z tym, że ja z założenia nie lubię prosić, nie lubę się powtarzać, a skoro wyczułaś z jej strony niechęć, to bym się nie narzucała. Spróbuj sprzedać te ciuszki co masz,a w między czasie kompletuj wyprawkę synkowi.
A jak się szwagierka 'upomni' za jakiś czas, to powiedz, że uznałaś, że nie chce bo tak wyszło z rozmowy, i sprzedałaś.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Jestem dalej w szoku Goscie juz pojechali wiec zdaje realcje,na kawe mieli przyjechac dzisiaj ciocia z wujkiem TZ i przyjechali tylko wchodza mi do domu z Wielkim kartonem i z czyms w folii... Musialam miec ciekawa mine... A jak sie juz zorientowalam ze to COS w folii to materacyk a w kartonie jest lozeczko to juz wogole W zyciu sie tego nie spodziewalam !!

ale super prezent niespodzianka ! bardzo miło z ich strony!!!

Co do akcji z mcdonaldem to wcale się nie dziwię, że byłaś zła. skoro to była Wasza wspólna taka "tradycja", to nie dziwię się że zrobiło Ci się przykro.

Roksana ale super!!! cudownie, że idziesz do domku! oby teraz spokojnie wszystko się tam układało i dzidzia się nie pchała za wcześnie

heloł.

Mam dzisiaj meksyk. dosłownie. ;/ klientka zamówiła produkt co zlecałam innej firmie, przesłała projekt graficzny, okazało się że miał być inny kolor. nie ich wina, bo taki projekt, nie jej wina, więc czyja, moja?! chyba oszaleję dzisiaj. i żeby nie było, to nie pierwsza akcja tego typu dzisiaj.
a miałam się nie denerwować...
jeszcze w sobotę idziemy na wesele, a będzie tam ktoś kto w całej rodzinie miesza, nie mam ochoty normalnie :/ i się już tym stresuje. nie wiem czy powinnam czy nie. ale wiem, że nam będzie uprzykrzać cały wieczór :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:19   #4689
sofia_the_first
Raczkowanie

Oliwka proszę bardzo:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...-122732-1.html

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...-119211-1.html

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...-119099-1.html

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...-119112-1.html

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...-119682-1.html

Plus rzeczy dla dziewczynek..))

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:26   #4690
maczuma
Rozeznanie

Inka, łóżeczko jest super! Moje hormony zapewne spowodowałby, że bym się poryczała - tym razem ze szczęścia

Sofia, to się obkupiłaś, ale dobrze, należy Ci się
Stary 2014-08-13, 22:57   #4691
TheN4ti
Rozeznanie

Mam dzis niepochamowany apetyt, robie wszystko zeby sie czyms zajac bo inaczej w lodowce bym siedziala. Mam nadzieje, ze to chwilowe
Stary 2014-08-13, 23:29   #4692
skrzatek24
Rozeznanie

Roksape super, że jutro do domku
Inka bardzo trafiony prezent
Dziś mialam intenswyny dzień. Rano czekała mnie wizyta z synkiem u lekarza, m.in. dlatego, że dostał od swojego brata ciotecznego potężnego kopniaka w jąderka. Stało się to jakieś 2 tygodnie temu, ale młody co jakiś czas mówił, ze jeszcze go boli. Dla pewności poszliśmy sprawdzić czy nic się nie dzieje. Całe szczęście jest ok., ale lekarka mówiła, że takie urazy moga być bardzo niebezpieczne.
Później zapowiedzieli się znajomi i musiałam w ekspresowym tempie ogarnąć dom. Dopiero wieczorem usiadłam. Jak na złość młoda prawie cały dzień nie dawała o sobie znać i już zaczynałam się martwić, bo z reguły dużo sie wierci. Niedawno przypomniała sobie, że trzeba trochę akrobacji wykonać, wiec jestem spokojna.

Mnie też dopadły skurcze łydek. Jutro lecę po magnez.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 06:50   #4693
doloresd
Wtajemniczenie

Inka, ale fajny prezent dostałaś

Ja się na razie żegnam z forum, bo wyjeżdżam na 2 tygodnie
Nie wiem jak ja wytrzymam bez komputera.
Ciekawe, czy przez ten czas już zdążycie zapisać trzecią część wątku
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 06:57   #4694
Ollliwka
Zakorzenienie

hej
Ja zaraz jadę na glukozę - obciążenie :/ mam nadzieję, że jakoś pójdzie...

Czujecie jakieś kłucia, bóle w okolicach spojenia łonowego albo szyjki?
wczoraj Młody tak się usadowił, że był na samym dole i kopał w pęcherz, szyjkę i mnie tam kłuje do teraz jakoś :/ niekomfortowe uczucie.

sofia ta tunika w różyczki fajna, miałam ją też kupić, ale jakoś stwierdziłam, że nie i wrzuciłam spódnicę i spodnie.

inka ładne łóżeczko, mega radość dla Was - bardziej pewnie dla Ciebie bo cieszy oko
ja nie mam takiej rodzinki, do tego tak pomysłowej.
Stary 2014-08-14, 07:53   #4695
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

ale super niespodzianka łóżeczko śliczne

Roksape super, że dziś już do domu Cieszę się, że zakładanie nie było takie straszne

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Ja się na razie żegnam z forum, bo wyjeżdżam na 2 tygodnie
Nie wiem jak ja wytrzymam bez komputera.
Ciekawe, czy przez ten czas już zdążycie zapisać trzecią część wątku
udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej
Ja zaraz jadę na glukozę - obciążenie :/ mam nadzieję, że jakoś pójdzie...

Miłego dnia Mamusie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 08:06   #4696
maczuma
Rozeznanie

Oliwka, powodzenia na glukozie. Ja dziś do diabetologa...
Miłego dnia
Stary 2014-08-14, 08:33   #4697
madziqqq
Rozeznanie

zazdroszczę wam dziewczyny, że tak dostajecie rzeczy dla maluchów, u mnie raczej nie zapowiada się na to. Żeby nie było, że narzekam bo nie liczyliśmy na to, że coś dostaniemy i przygotowani jesteśmy, że musimy sami wszystko kupić ale to jednak zawsze miła niespodzianka jak ktoś coś ofiaruje
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 08:37   #4698
Paulinkus
Zadomowienie

Jak dobrze ze dzisiaj ostatni dzien w pracy a od jutra weekend wyspie sie w koncu i troche odpoczne.

Stary 2014-08-14, 08:48   #4699
Justyssia87
Rozeznanie

dzien dobry

inka- no super! ale ci zazdroszcze Fajne rodziny macie, tu tesciow, tu wujkow
my od nikogo kompletnie nic nie dostalismy i tak mi troche przykro ze tescie sie nie ciesza bo ani nie pytaja, kompletnie nic, tesciowa nawet nie umi terminu porodu zapamietac, i ani jednego chcoiaz ciuszka malemu nie kupili, spoko nie muszą, ale wiedziałabym ze ich to obchodzi troche, widzialabym ich radosc Toz to cała frajda isc poogladac takie maluskie rzeczy No ale... grunt ze my sie cieszymy z naszego skarba tylko tez co to za radość jak nie ma jej z kim dzielić...ah no trudno

Powodzenia na glukozie i u diabetologa.
Dzisiaj tez kupie te glukoze w koncu i w pon pojde bo wizyta w srode.

sofia- za te szorty tylko 30zł???a ja dalam 100zł ;( super łowy

ej inka.. a swoja droga moglabys wkleic zdj tej lafiryndy z pokraczną pozą ale bym sie posmiała hihihihi

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-14 o 08:51
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 08:57   #4700
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A ja od trzech dni ledwo na oczy patrze. Strasznie mi się spać chce, jak w pierwszym trymestrze. Ciśnienie spada czy co? Macie tak?

też tak mam, w tym tygodniu właśnie, może to przez pogodę. Dzisiaj boli mnie głowa i choć się wyspałam, mogłabym się położyć i spać dalej.

Cytat:
Powiem wam tak ... To zdecydowanie nie jest moj dzien
Mi to chyba nie witaminy sa potrzebne a jakies psychotropy :/ Bo serio nie wiem co sie ze mna dzieje i jak ludzie dookola to wytrzymuja :d
dzisiaj może będzie lepiej

mój mąż mówi że z tego co słyszał z opowieści o kobietach w ciąży to ja jestem wyjątkowo grzeczna

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
aha, to Biedronki pare dni temu przyszły pajace i body dla dzieci 2pak za 30zł, ale nie opłaca sie moim zdaniem, wychodzi 15zł za sztuke a ja wczoraj w tesco kupilam 2pak pajacow slicznych za 12zł wiec 6zł.

w tesco sa tez spiworki do spania z kubusiem puchatkiem taki ładny z 70zł chyba na 22zł!! jak potzrebujecie cos takiego to sie przejedzcie.

kupilam tez skarpety 4pak do mnie za 7zł juz do szpitala, fajne okazja, pozaglondajcie sobie
widziałam te śpiworki przesłodkie ale nie kupiłam dla mnie to chyba zbędne...sama nie wiem za to kupiłam 8-elementowy komplet za 37 zł i jestem zachwycona, tylko te spodenki jakieś takie małe w porównaniu do reszty... i zestaw 2 koszulki + 2 x spodenki za 18,70 zł szukałam pajaców ale u mnie już chyba wyszły i nowa kolekcja jesienna superowa ale ceny powalające

Cytat:
A pamieta ktoras kiedy dokladnie bedzie ta dziecieca kolekcja w Lidlu ? Od poniedzialku ?
tak od 18 w poniedziałek czaję się na dresik, inne jakoś nie przypadły mi do gustu

Cytat:
Paulinkus mój mąż nie lubi owoców, czasem jak zrobie ciasto z owocami to zje ale żeby same pojeść to nie. Z warzywami też muszę przemycać do surówek/sałatek bo tak by nie jadł wcale...gorzej niż z dzieckiem:P
mam tak samo...jak mi do obiadu zje marchewkę lub mizerię to jestem przeszczęśliwa albo kanapkę z pomidorem to by było tyle warzyw jakie jada za to owoce zawsze i wszędzie i w każdej ilości
Stary 2014-08-14, 09:01   #4701
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia powiem tak to zdjęcie nie jest na nasz ciążowy żołądek x) Ja sama miałam odruch wymiotny a nie chce wywołać fali rewolucji żołądkowych na forum

Emilka
Stary 2014-08-14, 09:03   #4702
alekaz1
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach,badaniach ja dzis mialam z tz jechac do pogozelicy na pol dnia bo muso cos zalatwic. Ale stwierdzilam ze wole sie spotkac ze znajomymi
Stary 2014-08-14, 09:06   #4703
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:

zakochałam się w tym łóżeczku ale by mi pasowało do pokoju

Wy kupujecie komody, łóżeczka, szafeczki, regały a my kupujemy nowe biurko i to większe niż obecne żeby było więcej miejsca w pokoju i miejsce na łóżeczko wiem...absurdalne
ale mam dzisiaj humor wspaniały jak mi go ktoś zepsuje to nie ręczę za siebie weekend, zakupy udane, może jakaś wycieczka, no czego chcieć więcej
Stary 2014-08-14, 09:10   #4704
19Inka90
Wtajemniczenie

Alekaz Ciebie ostatnio więcej nie ma w domu niż jesteś

A co do lozeczka to Ja się wogole nie spodziewalam bo moj tato w przyszłym miesiącu miał mi wysłać pieniazki bo od samego poczatku mówił ze to On wnuczce łóżko kupuje i cala rodzina o tym wiedziała,ale wczoraj na spontania padło ze skoro jada na kawę to dawajcie lozeczko z materacykiem kupimy Cieszę się tu jak dziecko :p

Emilka
Stary 2014-08-14, 09:17   #4705
alekaz1
Zakorzenienie

Inka bo juz mi sie nudzi siedzec w domu to latam gdzies codziennie choc na 3-4 godziny
Stary 2014-08-14, 09:17   #4706
Basjenia
Zadomowienie

a technicznie dopytam- jaki materac?gryka kokos? moja znajoma wczoraj dzwonila że też ma dla mnie łóżeczko. jej siostrzeniec mieszka w niemczech i zawsze jak przyjeżdżali to spał w innym więc ma dla mnie nowe, raz złożone, ale nie używane. i tak myślę o materacu...
pora na trening powoli...

aaa przykładaliśmy wczoraj stetoskop do brzucha ale jeszcze nic nie wysłuchałam.tylko jak się rusza takie pukanie/pływanie..ale będę do tego wracać

zdecydowałam się na to całe baby shower... chociaż ciężko to tak nazwać... raczej sproszę koleżanki żeby posiedzieć i poplotkować bo niby każdy chce się spotykać ale koniec końców to wiadomo jak to wychodzi...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 09:19   #4707
madziqqq
Rozeznanie

ale jestem zła od rana od wczoraj nie mogę się do męża dodzwonić bo mu nie chce telefon zasięgu złapać :/ a najdziwniejsze jest to, że na jednym telefonie ma zasięg a na drugim nie i to z tej samej sieci
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 09:19   #4708
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
U to słabo. Mój pod tym względem jest bardziej pro owocowo-warzywny niż ja,a ogólnie jemy bardzo dużo warzyw i owoców. Nawet swój własny ogródek warzywny mam, żeby mieć bez chemii

Cytat:

Świetne Miła niespodzianka

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja bym się już nie pytała, tylko zajęła się sobą. Spróbuj sprzedać te ciuszki co masz,a w między czasie kompletuj wyprawkę synkowi.
A jak się szwagierka 'upomni' za jakiś czas, to powiedz, że uznałaś, że nie chce bo tak wyszło z rozmowy, i sprzedałaś.
Chyba tak zrobię

A mnie w ostatnim czasie tak pochłonęło wykańczanie domu, że aż aż mi się po nocach śnią zlewy, żyrandole itd...obsession Mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc i będę to miała za sobą i będę mogła w końcu zająć się kompletowaniem wyprawki dla Młodego No i nowa pralka przejdzie chrzest bojowy jak zacznę prać te wszystkie ciuszki, kocyki i kombinezony

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 09:37   #4709
19Inka90
Wtajemniczenie

Basjenia tak materacyk Gryka-Kokos,ciocia z wujkiem sami pare lat temu przerabiali temat dzieci Wiec jestem spokojna ze znaja sie na tymco dobre
Swoja droga opowiadali wczoraj jak sie dowiedzieli w 4 miesiacu ze "Prosze panstwa ciaza mnoga" Blizniaki Ale sie usmialam

Emilka
Stary 2014-08-14, 10:13   #4710
alekaz1
Zakorzenienie

Ja tez chce pianka-kokos-gryka czy jakos tak

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości