Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 14:45   #4651
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

byłam u kolezanki dostałam z toysrusa niemieckiego 3 pajace w tym dwa niebieskie jak dla chlopca ale co tam bedize nosic ( jej facet wybierał wiec domyslam sie czemu takie)
Stary 2014-08-13, 14:47   #4652
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
patrze, że większość z was coś łyka, aż podpytam swojej lekarki czy na pewno nie potrzebuję jakiś witamin
Ja witamin nie łykam :-P mam taką dietę ze nie musze, tylko magnez i żelazo - ale to nie witaminy
Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
byłam u kolezanki dostałam z toysrusa niemieckiego 3 pajace w tym dwa niebieskie jak dla chlopca ale co tam bedize nosic ( jej facet wybierał wiec domyslam sie czemu takie)
Lepsze niebieskie niż nic

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:35   #4653
madziqqq
Rozeznanie

Linka źle napisałam, miałam właśnie na myśli ten magnez i żelazo, bo ja nie biorę kompletnie nic.

Czuję się dziś jak jakaś niedołęga nie dość, że mi wszystko z rąk leci to i jeszcze zjeść nie umiem, żeby się nie ubrudzić, chyba zamiast dziecku to śliniaki niedługo będę sobie zakładać
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:51   #4654
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja witamin nie łykam :-P mam taką dietę ze nie musze, tylko magnez i żelazo - ale to nie witaminy

Lepsze niebieskie niż nic
tzn. jaką masz diete?
Stary 2014-08-13, 16:00   #4655
19Inka90
Wtajemniczenie

Powiem wam tak ... To zdecydowanie nie jest moj dzien
Mi to chyba nie witaminy sa potrzebne a jakies psychotropy :/ Bo serio nie wiem co sie ze mna dzieje i jak ludzie dookola to wytrzymuja :d

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:05   #4656
alekaz1
Zakorzenienie

Ale mi sie pizzy hut chce mhmh
Stary 2014-08-13, 16:06   #4657
TheN4ti
Rozeznanie

A ja od trzech dni ledwo na oczy patrze. Strasznie mi się spać chce, jak w pierwszym trymestrze. Ciśnienie spada czy co? Macie tak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-13, 16:11   #4658
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Mi to chyba nie witaminy sa potrzebne a jakies psychotropy :/ Bo serio nie wiem co sie ze mna dzieje i jak ludzie dookola to wytrzymuja :d
inka możemy sobie przybić piątkę bo dziś to ja już sama nawet ze sobą wytrzymać nie mogę
Nati mam tak samo dziś to już w ogóle tragedia i do życia się nie nadaje kompletnie
Stary 2014-08-13, 16:14   #4659
Justyssia87
Rozeznanie

jeju ja tez tak mam! od paru dni padam na twarz! co chwile chodze na drzemki, oczy mi sie same zamykają, wczoraj na zakupach bylam taka słaba ze myslalam ze zemdleje co pare krokow, okropne to było, a dzis mi wszystko z rak wypada jakbym przed okresem była, tu mi spandie, tam mi spadnie, znow sie schylac
Dzis sie tak wkurzylam w ogole, poszlam na drzemke i ni chu chu!!! czlowiek nie pospi, bo albo ku**a ktos na domof dzwoni, albo ktos puka do drzwi jak natret, dzieciaki na placu zabaw gardła ścierają chodzby sie mordowały (pod oknem mam plac zabaw) , ktos zaczyna wiercić a sasiad debil na ful muzyke puszcza!!!! i wszystko na raz by to szlak! jak na złość To chyba taka pogoda dziewczyny, tak to sobie tłumacze
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:18   #4660
TheN4ti
Rozeznanie

Albo ciąża

Stary 2014-08-13, 16:20   #4661
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
TP mam na 10.12.14 do 20 tc gin ostro mówił że chłopczyk a wczoraj że dziewczynka
What???????????!!!!!!!!!! !!!!!! Nie przerażajcie mnie

Cytat:

P.S zapomnialam sie pochwalic ze tesciowa kupila mi wczoraj steliryzator i butelki z aventa
To wyczes Mi ostatnio koleżanka przysłała paczkę dla Młodego z matą edukacyjną i kilkoma zabawkami i dwa kombinezony zimowe w tym jeden nówka w rozmiarze 56 i 68 strasznie się cieszę...

Cytat:
Ja miałam taki humor w sobotę. Opier...liłam kogo tylko się dało, wylałam wiadro łez...z Tż prawie się rozwiodłam...ech no szkoda gadać co te hormony potrafią z nami zrobić.....

Powiem Wam jeszcze mam dylemat. Razem z siostrą Tżta mamy dzieci w tym samym wieku, my mamy 4-letnią Gabrysię a ona ma syna. Teraz urodziła córeczkę,a u nas ma być syn (mam nadzieję, że tak jest). Zaproponowałam jej czy nie chciałaby ubranek po córce dla swojej małej- stwierdziła, że może i tak (ale bez przekonania), a ja po cichu liczyłam, że może i ona zaoferuje ubranka po swoim synu,a tu nic, zero odzewu,rozmowa ucięta. Czy według was powinnam to zrozumieć, tak, ze on nie ma ochoty na "wymianę". Sama już nie wiem...Zastanawiam się czy jeszcze z nią rozmawiać na ten temat. W sumie zależałoby mi na tym, żeby wiedzieć na czym stoję, bo jeśli nie chce, to wtedy chyba spróbuję sprzedać ubrania po córce i wtedy kupię coś dla Młodego,a też nie chciałabym odkładać tego na ostatnią chwilę..Co robić?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:21   #4662
Justyssia87
Rozeznanie

aha, to Biedronki pare dni temu przyszły pajace i body dla dzieci 2pak za 30zł, ale nie opłaca sie moim zdaniem, wychodzi 15zł za sztuke a ja wczoraj w tesco kupilam 2pak pajacow slicznych za 12zł wiec 6zł.

w tesco sa tez spiworki do spania z kubusiem puchatkiem taki ładny z 70zł chyba na 22zł!! jak potzrebujecie cos takiego to sie przejedzcie.

kupilam tez skarpety 4pak do mnie za 7zł juz do szpitala, fajne okazja, pozaglondajcie sobie
Stary 2014-08-13, 16:31   #4663
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
aha, to Biedronki pare dni temu przyszły pajace i body dla dzieci 2pak za 30zł, ale nie opłaca sie moim zdaniem, wychodzi 15zł za sztuke a ja wczoraj w tesco kupilam 2pak pajacow slicznych za 12zł wiec 6zł.

w tesco sa tez spiworki do spania z kubusiem puchatkiem taki ładny z 70zł chyba na 22zł!! jak potzrebujecie cos takiego to sie przejedzcie.
Ja wczoraj byłam w tesco,ale żadnych sensownych przecen nie widziałam, mimo, że przeszłam cały dział. Może co sklep to obyczaj Teraz czatuję na ubranka w lidlu w przyszłym tygodniu

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:32   #4664
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

kupilam tez skarpety 4pak do mnie za 7zł juz do szpitala, fajne okazja, pozaglondajcie sobie
to widać u mnie jakieś durne tesco bo takich przecen nie ma
Stary 2014-08-13, 16:34   #4665
Justyssia87
Rozeznanie

kurcze dziwne, a dobrze szuaklyscie? Ja w pierwszej chwili tez myślałam ze nie ma bo nowa kolekcja przyszla i rzeczy poprzewieszane były ale w koncu znalazlam 2wieszczaki kolo nowych na samym koncu, w dziwnym miejscu. a moze faktycznie skelp ma inaczej.
Ale zapamietalam sobie co maja z jesienno-zimowych i czekam na nowa wyprzedaz haha jakie sliczne rzeczy przyszly laski!! do 29listopada jeszcze czas wiec cos przecenia a wtedy..rusze na łowy
Stary 2014-08-13, 16:42   #4666
19Inka90
Wtajemniczenie

A pamieta ktoras kiedy dokladnie bedzie ta dziecieca kolekcja w Lidlu ? Od poniedzialku ?

Emilka
Stary 2014-08-13, 16:49   #4667
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej. W moim posiewie wyszły jakieś bakterie, ale nie jakieś groźne żebym musiała brać antybiotyk. No i... założyli mi krążek i absolutnie nic nie bolało a jak nic nie będzie boleć do jutra to do domu cieszę się no i moje maluchy już tęsknią

Roksape - cudowna wiadomość

Odnośnie ruchów dziecka, to ja mam łożysko na przedniej ścianie i odczuwam ruchy, jednakże są one dosyć słabe, a dla mojego TŻa praktycznie niewyczuwalne. Może jak młody podrośnie to będę czuć bardziej.

A witaminy biorę non stop, a ostatnio też magnez, dzisiaj jak mnie skurcz łydki złapał w nodze to myślałam, że umrę
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:57   #4668
19Inka90
Wtajemniczenie

No wlasnie i co z tym loyskiem na przedniej scianie,kiedy ono powinno isc do gory ?? Bo moje dalej jest na przedniej scianie i do tego ponoc bardzo nisko o.O Ktora sie na tym zna i wie cos madrego na ten temat ?

Emilka
Stary 2014-08-13, 16:59   #4669
Basjenia
Zadomowienie

a ja gdzieś wyczytałam że jak TŻ przyłoży ucho do brzucha to może usłyszeć serduszko...będę próbować wieczorem
w lidlu z tymi ubrankami patrząc w gazetke szału nie będzie...chyba że ja wymyślam
Justyssia ja mam potężne tesco 24h pod nosem przeglądam te graty i nie mogę nigdy trafić... a te skarpety to jakie?zwykłe czy takie grube kolorowe?

mój TŻ jedzie do niemiec w delegacje i tak się zastanawiam-poradzcie na co warto tam oko zawiesić... wiem że jest jakiś syrop czy krople na kolke który podobno jest nie zastąpiony
Linka ty jesteś prawie już tamtejsza zdradź co warto kupić i po ile to stoi
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:06   #4670
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
tzn. jaką masz diete?
Do sniadania warzywa , drugie sniadanie to 2-3 owoce , do obiadu warzywa , podwieczorek to 1-2 owoce i do kolacji warzywa. Nic smażonego , nic cięzko strawnego , zero wysoko przetworzonych rzeczy generalnie tak jak bozia przykazała

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a ja gdzieś wyczytałam że jak TŻ przyłoży ucho do brzucha to może usłyszeć serduszko...będę próbować wieczorem
w lidlu z tymi ubrankami patrząc w gazetke szału nie będzie...chyba że ja wymyślam
Justyssia ja mam potężne tesco 24h pod nosem przeglądam te graty i nie mogę nigdy trafić... a te skarpety to jakie?zwykłe czy takie grube kolorowe?

mój TŻ jedzie do niemiec w delegacje i tak się zastanawiam-poradzcie na co warto tam oko zawiesić... wiem że jest jakiś syrop czy krople na kolke który podobno jest nie zastąpiony
Linka ty jesteś prawie już tamtejsza zdradź co warto kupić i po ile to stoi
Stetoskopem tak ale głym uchem usłyszy Twoje serce
W niemczech warto kupić w aptece krople sab simplex , co do reszty to tak ale pod warunkiem wyprzedazy. Samo z siebie jest droższe nić w Polsce , ale jak trafi na wyprzedaz , obniżki w jakimś sklepie to duzo rzeczy mozna kupic..ja kupiłam naklejki na scianę , kocyk ciepły , reczniki kąpielowe ( sklep kik lub woolworth) i chusteczki huggies ( real)

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-13, 17:06   #4671
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie i co z tym loyskiem na przedniej scianie,kiedy ono powinno isc do gory ?? Bo moje dalej jest na przedniej scianie i do tego ponoc bardzo nisko o.O Ktora sie na tym zna i wie cos madrego na ten temat ?
Ja też tak mam, otrzymałam tylko informacje od lekarza, że to nic groźnego. Wystarczy tylko się nie forsować fizycznie. I właśnie ruchy mogą być mniej wyczuwalne.
Więcej nie wiem
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:08   #4672
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
A pamieta ktoras kiedy dokladnie bedzie ta dziecieca kolekcja w Lidlu ? Od poniedzialku ?
Tak od poniedziałku.

Kupiłam dla Juniora na zimę takie 2 kombinezony
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...487557120.html
http://allegro.pl/gap-cudny-kombinez...485964564.html

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-08-13 o 17:40
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:15   #4673
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:

Stetoskopem tak ale głym uchem usłyszy Twoje serce
W niemczech warto kupić w aptece krople sab simplex , co do reszty to tak ale pod warunkiem wyprzedazy. Samo z siebie jest droższe nić w Polsce , ale jak trafi na wyprzedaz , obniżki w jakimś sklepie to duzo rzeczy mozna kupic..ja kupiłam naklejki na scianę , kocyk ciepły , reczniki kąpielowe ( sklep kik lub woolworth) i chusteczki huggies ( real)
a te krople to po ile mniej wiecej?bo ten to na ceny wogóle nie patrzy więc musi mieć prikaz...a ta linia bubchen?w polsce niby też są ale może tam to jakaś taniocha?
Stary 2014-08-13, 17:17   #4674
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Do sniadania warzywa , drugie sniadanie to 2-3 owoce , do obiadu warzywa , podwieczorek to 1-2 owoce i do kolacji warzywa. Nic smażonego , nic cięzko strawnego , zero wysoko przetworzonych rzeczy generalnie tak jak bozia przykazała
O boże
Jakbym tak jadła, to umarłabym z rozpaczy ja czasami lubię sobie zjeść chipsy i jakąś pizze i inne, dlatego łykam witaminy bo inaczej nie wiem jakby to było .
Linka a powiedz mi, czy taka MACA będzie zdrową przekąską? w składzie jest mąka, cebula, oliwa z oliwek i sól?.
Aha i jeszcze mam pytanie o mleku mullermilk, czy to jest zdrowe? smakuje przepysznie i ciągle to pije, jak nie waniliowy, to bananowy

Cześć dziewczynki z moim brzuchem jakoś lepiej [odpukać] ale mam dokładnie tak samo z tymi nogami, że jak się przeciągam to mam skurcz, od razu palce u stóp w górę i przechodzi, chyba muszę też zainwestować w potas, bo kurde zawsze miałam problemy z jego niskim poziomem i kiedyś łykam potas kalipoz czy coś takiego, ale nie wiem czy On nie był na receptę .
W ogóle dochodzę do wniosku, że zaczynam wyglądać komicznie, nóżki i rączki jak patyczki, a brzuch jak baaalon .

Inkuś do Ciebie prośba, bo pamiętam, że tż-et informatykiem mógłby mi polecić jakiś konkretny model laptopa małego 12, dla mojej mamy? używany i mama chce wydać ok. 500-600zl bo to tylko do pracy, żeby poczatować i na gg posiedzieć . Jakby mi na allegro pomógł coś znaleźć albo gdzieś, byłabym super wdzięczna, bo ja się totalnie nie znam..

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-08-13 o 17:29
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:48   #4675
Justyssia87
Rozeznanie

basjenia- te skarpety to kolorowe 4pary, a drugie to takie grube miekkie jak jedwab zayebisteee i kolorowiutkie tez za 7zł

Z tym łożyskiem to jest tak ze mozna miec na przedniej lub na tylnej ścianie, ale jak jest bardzo nisko to jest przodujące- i jak to sie nie zmien to wtedy CC, tez mialam nisko ale potrm sie podnioslo i lekarz pow ze na pewno przodujacego nie mam tylko na przedniej scianie. A z tymi ruchami to ja czuje bardzo mocno i duzo i ciagle dziwi mnie teoria ze czuje sie maało wtedy, ja czuje cały dzien i to takie kopniaki, ruszanie sie albo raczką dzis przeciagł nikoś po brzuszku wybił piąstke i ciagnał wzdłuż brzucha

Dopytaj lekarza czy masz przodujace czy na przedniej ścianie.
Stary 2014-08-13, 18:16   #4676
Basjenia
Zadomowienie

boz.... ale mam wpier&^%$* zjadłabym stos jedzenia a potem poprawiła zastawą na której mi to podali, stołem, kelnerem i całą knajpą!!

pora na trening się zbierać!
Stary 2014-08-13, 18:17   #4677
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a te krople to po ile mniej wiecej?bo ten to na ceny wogóle nie patrzy więc musi mieć prikaz...a ta linia bubchen?w polsce niby też są ale może tam to jakaś taniocha?
koło 10 euro te krlope z tego co pamietam, a nie znam bubchen

Lolcia mnie nie ciagneło nigdy do fast foodów , a jeśli chodzi o chipsy i inne to jestm zbyt swiadoma zeby je jeść raz na rok skubne męzowi pare ale ogolnie nie popieram..mam jobla na punkcje racjonalnego zywienia..nie przesadnego , nie znosze "eko" i jedzeniu czegoś czego sie nie lubi ale warzywa , owoce to tak..wtedy inaczej sie człowiek czuje i wygląda. Jedzenie przede wszystkim musi być wartosciowe.

Mleko mullera pij sobie , duzo wapnia ma zadne mleko nie jest zdrowe czy zdrowsze

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-13, 18:25   #4678
19Inka90
Wtajemniczenie

Właśnie dostalam lozeczko

Emilka
Stary 2014-08-13, 18:29   #4679
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:

Lolcia mnie nie ciagneło nigdy do fast foodów , a jeśli chodzi o chipsy i inne to jestm zbyt swiadoma zeby je jeść raz na rok skubne męzowi pare ale ogolnie nie popieram..mam jobla na punkcje racjonalnego zywienia..nie przesadnego , nie znosze "eko" i jedzeniu czegoś czego sie nie lubi ale warzywa , owoce to tak..wtedy inaczej sie człowiek czuje i wygląda. Jedzenie przede wszystkim musi być wartosciowe.
nie wiem jak można nie jeść warzyw i owoców nie mogłabym bez nich żyć owszem czasami mam ochotę na pizzę czy jakiegoś innego fast fooda ale ogólnie to staram się zdrowo odżywiać. Zresztą za chwilę pojawi się dziecko i będzie od nas przejmowało nasze nawyki żywieniowe.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Właśnie dostalam lozeczko
jakie?
Stary 2014-08-13, 18:39   #4680
Linea86
Raczkowanie

Paulinkus mój mąż nie lubi owoców, czasem jak zrobie ciasto z owocami to zje ale żeby same pojeść to nie. Z warzywami też muszę przemycać do surówek/sałatek bo tak by nie jadł wcale...gorzej niż z dzieckiem:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości