Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 18:38   #1951
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Godzia_13 śliczna sesja i Wy oczywiście

oluska227887 super że wszystko się udało to teraz czekamy na relację i wracaj do Nas szybko
a tym czasem miłego byczenia się na Krecie - zazdraszczam

aniuska18032 my swój stół mamy 6 osobowy czyli My i świadkowie ze swoimi osobami towarzyszącymi

mimi_77 fajna relacja czekam na cd i piękna Ty i fryz też

A ja chwalę się literkami, a że nie mogłam zdecydować się na kolor to mój ukochany TŻ zamówił 2 komplety w kolorze białym i lawendy/wrzosu

I przyszły jeszcze pudełeczka na ciasteczka z wróżbą dla gości:

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-08-13 o 18:43
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:05   #1952
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy sadzacie rodziców przy swoim stole?
Nie. Przy naszym stole siedzą tylko świadkowie, nie chcieli brać osób towarzyszących, jesteśmy tylko we 4

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
I ten uśmiech trwa do dzis.

CDN
To mnie wzruszyło
Pięknie wyglądałaś! Czekamy na dalszą cześć
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:09   #1953
201803090921
Konto usunięte

Hejka

My wybraliśmy dziś tort i obadaliśmy wódkę - najtańsza jest póki co w Selgrosie. Btw.ile wódki i innych alkoholi bierzecie w przeliczeniu na jedną osobę?

Tort ma być taki jak na zdjęciu, tylko wianuszki z perełek mają być czarne i listki od róż także. Bierzemy 10kg na jakieś dziewięćdziesiąt parę osób, najwyżej zostanie to się zje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d0dbe860fa0e9ff6d3236fc1d0baa977.jpg (56,6 KB, 44 załadowań)
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:19   #1954
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie, tylko my i świadkowie z os. tow.
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Tak, ze względu na układ stołów będziemy mieć duży stół prezydialny z rodzicami i naszymi siostrami-świadkowymi W sumie 8 osób.
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
my tez tak mamy

Ale jestem wsciekla!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Poszlam dac w parafii do ktorej obydwoje nalezymy z kartka od mojej rodzinnej parafii z prosba o wygloszenie zapowiedzi. od razu jak weszlam ksiadz ani usmiechu ani nie odpowiedzial 'szczęść boże'..
dałam tez taka akrtkę z chrztu małego a zaraz [potem te kartke o zapowiedzi i wywiazala sie taka rozmowa:
ksiadz patrzac na akrtke ze chrztu a zaraz na ta druga: a to wy tak odwrotnie..
ja: tak! my tak odwrotnie
ks: nie ladnie, bardzo nie ladnie
ja:.... przmilczałam
ks: no dpbrze wpisalem, nalezy sie 100zł
ja: to zart?
ks: nie 100zł to opłata za zapowiedzi
ja: za karteczkę??? za parę słów??? 100zł??? to bardzo dużo, nie księdzu tyle
ks: no dobrze to ile mozecie dac
ja: 50zł maks
ks: no wie pani to chyba dopiero jest żart, to pani da do ręki kase jak was na wiecej nie stac
ja: tak, nie stac nas na wiecej! jak ksiadz gardzi 50zł to moge nie dawac, bo dla mnie to duzo pieniedzy chociazby na mleko dla dziecko, to jak??
ks: pani da
dałam i wyszłam bez słowa
co za gbur
Szczęka mi opadła :O nasz proboszcz nic od nas nie wziął, nawet nic nie powiedział. Dajemy jedynie na ślub
Jestem w szoku z tego jak ten ksiądz się zachował :O

pieknie wyglądałaś!!

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość

aniuska18032 my swój stół mamy 6 osobowy czyli My i świadkowie ze swoimi osobami towarzyszącymi
No właśnie my tak usadzamy, że przy naszym stole są świadkowie z osobami towarzyszącymi i my. Moja mama ma z tym problem bo wg. niej są zasady, których należy się trzymać.... Ale jeśli chodzi o kwestię chociażby praktyczną to wygodniej jej będzie siedzieć ze swoją rodziną niż z nami bo ja nie mam zamiaru siedzieć przy stole bo chcę nadrobić zaległości z rodziną z którą rzadko mam okazję się widzieć, po drugie mama chodzi o kuli, a do tego ma zawroty głowy po chemioterapii...więc będzie to dla niej lepsze wyjście.
Teściowie wolą siedzieć z rodziną więc tym bardziej moi rodzice powinni ze swoją rodziną być.
My mamy stoły w podkowę czy tam U(jedno i to samo..:P).

Już od dwóch dni boli mnie żołądek z nerwów, jestem rozkojarzona (strach ze mną teraz jeździć autem), nie mogę spać...Musimy się zabrać za usadzanie i na samą myśl o tym jestem chora...

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2014-08-13 o 19:20
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:38   #1955
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Został MIESIĄC do ślubu. I ja, która zarzekałam się przed moją rodziną, że na lajcie, nie ma się czym stresować, od 2-3 dni nie śpię i mam non stop kulkę w brzuchu Dziś do porannej herbatki zażyłam leki uspokajające, masakra...
jakie leki kupiłaś? też się czaję na coś ziołowego w razie czego
aaa co do grilla - może po prostu nie zapraszać ludzi na zewnątrz tylko mięsko z grilla podac jako jedno z dań - byłam ostatnio na weselu kiedy na stoły po prostu wjechało grillowane mięsko i inne smakołyki i fajnie to wyszlo

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Tż zamówił wczoraj garnitur Byliśmy w lazar ale niestety łapki ma za wielkie do garniaka z wystawy. Tż dumny jak paw, oczywiści nie obyło się bez komentarza "no za bardzo sobie biceps wyrzeźbiłem"
Upierał się, że ma jeszcze czas z kupnem garnituru. Pani w sklepie poinformowała nas, że to ostatni dzwonek!! I zamówił... Miał być szary i tylko na "miał być" się skończyło Pani mu dała do przymiarki inną marynarkę niż wybraliśmy w celu zebrania miary bo tż chucherko to nie jest I jak ja go zobaczyłam w tej marynarce obłędnie wyglądał, ociekał za☠☠☠istością Pokazywałam Wam zdjęcie tego garniaka w kolorze szarym, ale jak na komórce zrobiłam zdjęcie z monitora to wyszedł bardzo podobny do garnituru tż Taki szarawy wpadający w niebieski. Ooo coś takiego...
A ja.. na nowo zakochana
kolor tego garniaka jest rewelacyjny!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To super

Dziewczyny, wiem że pytanie mega głupie itd, ale zadam je !

Czy jak kupię Pepsi w opakowaniach 0,6l z napisem 'mega dolewka', to będzie okej? Czy trochę głupio, że jest taki napis = że na promocji?

Nie śmiejcie się ze mnie, czasami mam małą paranoję
w ogóle się tym nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość
autobus komunikacji miejskiej - świetny pomysł !!!
Zabierze sporo osób, nie kosztuje dużo, super wymyśliliście

My mamy od Kościoła do sali 50km.
o kurdeee ale kawał drogi!
my mamy około 10km, autobus z MPK kosztuje 200zł/h, więc pewnie koło 500zł nam policzą ...

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do kierowcy odwożącego gości - na wesele na 110 osób (faktycznie chyba ok. 50-60% gości potrzebowało transportu) dwóch kierowców było ok (choć niektórzy goście niecierpliwili się, że muszą poczekać te 15 minut ). Odległości 10-30 km.
ludziom się naprawdę w d*** przewraca

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Wróciłam dziś z domu rodzinnego z nowym dowodem jestem już 100 % panią K.
przywiozłam też płyty ze zdjęciami i filmem w końcu po 3 miesiącach mogę wrócić wspomnieniami do tamtego dnia
urządzimy sobie dziś z mężusiem wieczorek wspomnień...chyba trzeba otworzyć "weselną"

chwalę się zdjęciami, potem usunę
piękne macie zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Hejka czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? uwierzcie mi, że od dnia ślubu nie mam ani chwili wolnego czasu, żeby spokojnie usiąść i napisać obszerna relacje. Aktualnie juz drugi tydzień jesteśmy na Krecie i dopiero w niedziele wracamy do domu
Pokrótce powiem Wam tyle, ze wszystko się udalo- ślub przepiękny, z mnóstwem niespodzianek, wesele najlepsze na jakim bylam- wszyscy bawili się do białego rana podróż poślubna fantastyczna po powrocie dostaniemy zdjęcia, wiec wrócę z relacja i fotkami pozdrawiam Was wszystkie juz jako pani M
oczywiście, że pamiętamy i czekamy na relacje!!!

Cytat:
Dziewczyny czy sadzacie rodziców przy swoim stole?
u nas (jestem z południa) rodzice zawsze siedzą z młodymi + chcę dodać nasze rodzeństwo, u TŻ (wschód) siedzi się tylko ze świadkami i jest mega dylemat bo za nic nie chce on ani jego rodzice siedzieć przy stole PM .... a moi rodzice sobie inaczej nie wyobrażają ... ale lipa ;/

Cytat:

Poszlam dac w parafii do ktorej obydwoje nalezymy z kartka od mojej rodzinnej parafii z prosba o wygloszenie zapowiedzi. od razu jak weszlam ksiadz ani usmiechu ani nie odpowiedzial 'szczęść boże'..
dałam tez taka akrtkę z chrztu małego a zaraz [potem te kartke o zapowiedzi i wywiazala sie taka rozmowa:
ksiadz patrzac na akrtke ze chrztu a zaraz na ta druga: a to wy tak odwrotnie..
ja: tak! my tak odwrotnie
ks: nie ladnie, bardzo nie ladnie
ja:.... przmilczałam
ks: no dpbrze wpisalem, nalezy sie 100zł
ja: to zart?
ks: nie 100zł to opłata za zapowiedzi
ja: za karteczkę??? za parę słów??? 100zł??? to bardzo dużo, nie księdzu tyle
ks: no dobrze to ile mozecie dac
ja: 50zł maks
ks: no wie pani to chyba dopiero jest żart, to pani da do ręki kase jak was na wiecej nie stac
ja: tak, nie stac nas na wiecej! jak ksiadz gardzi 50zł to moge nie dawac, bo dla mnie to duzo pieniedzy chociazby na mleko dla dziecko, to jak??
ks: pani da
co za gbur
żartujesz
ale masakra aż się wściekłam cxzytając to !!!!!

Cytat:
I ten uśmiech trwa do dzis.

CDN
wspaniale
Uśmiech to najpiekniejsza biżuteria każdej PM-ki!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:40   #1956
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
No właśnie my tak usadzamy, że przy naszym stole są świadkowie z osobami towarzyszącymi i my. Moja mama ma z tym problem bo wg. niej są zasady, których należy się trzymać.... Ale jeśli chodzi o kwestię chociażby praktyczną to wygodniej jej będzie siedzieć ze swoją rodziną niż z nami bo ja nie mam zamiaru siedzieć przy stole bo chcę nadrobić zaległości z rodziną z którą rzadko mam okazję się widzieć, po drugie mama chodzi o kuli, a do tego ma zawroty głowy po chemioterapii...więc będzie to dla niej lepsze wyjście.
Teściowie wolą siedzieć z rodziną więc tym bardziej moi rodzice powinni ze swoją rodziną być.
My mamy stoły w podkowę czy tam U(jedno i to samo..:P).

Już od dwóch dni boli mnie żołądek z nerwów, jestem rozkojarzona (strach ze mną teraz jeździć autem), nie mogę spać...Musimy się zabrać za usadzanie i na samą myśl o tym jestem chora...
2.08 byliśmy na weselu u kuzyna gdzie rodzice siedzieli obok Państwa Młodych i za każdym razem jak coś PM potrzebowali od swoich świadków to było wołanie przez stoły.... wiem że co kraj to obyczaj bo nawet mama TŻ pytała czy u Nas na weselu też rodzice siedzą koło Nas, jak odpowiedziałam że przy Nas będą siedzieli świadkowie to zrobiła taką minę "ale jak to"? mam nadzieję że będzie tak jak my chcemy i spinki unikniemy

ps. jakby któraś z Was (czyt. TŻ teściu tata itd) był jeszcze na kupnie garnituru z Vistula mam bon o wartości 250 zł do odsprzedania ważny do października 2014r. info na pw
Stary 2014-08-13, 20:28   #1957
docik10
Zakorzenienie

I jak tu się nie stresować i spać spokojnie??? Dziś zadzwonił do mnie kamerzysta z zapytaniem o której jutro ma być ceremonia? Jaka ceremonia?? Myślałam, że zawału dostanę. Okazało się, że kamerzysta zapomniał przepisać terminu na moją prośbę telefoniczną z powodu zmiany sali. Dodam, że obiecał przepisać termin z 14.08. na 29.08. bez konieczności podpisania nowej umowy, mówił, że nie trzeba przyjeżdżać on to przepisze i tak to przepisał, że nie przepisał Szczęście w nieszczęściu, że 29.08. nie ma wesela, wiec w dniu dzisiejszym przepisał termin ale to, że miałam stan przedzawałowy to więcej niż pewne
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 20:39   #1958
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
I jak tu się nie stresować i spać spokojnie??? Dziś zadzwonił do mnie kamerzysta z zapytaniem o której jutro ma być ceremonia? Jaka ceremonia?? Myślałam, że zawału dostanę. Okazało się, że kamerzysta zapomniał przepisać terminu na moją prośbę telefoniczną z powodu zmiany sali. Dodam, że obiecał przepisać termin z 14.08. na 29.08. bez konieczności podpisania nowej umowy, mówił, że nie trzeba przyjeżdżać on to przepisze i tak to przepisał, że nie przepisał Szczęście w nieszczęściu, że 29.08. nie ma wesela, wiec w dniu dzisiejszym przepisał termin ale to, że miałam stan przedzawałowy to więcej niż pewne
ehh, co za człowiek... dobrze, że nie skończyło się na tym, że zapisał inną parę na Wasz termin. ale nie denerwuj się niepotrzebnie, później będziecie się z tego śmiać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:32   #1959
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy w urzędzie stanu cywilnego po dokumenty )
musiałam się w końcu zgodzić że będę panią R..... a nie jak wcześniej wkręcałam TŻ że J-R
TŻ był tak ucieszony, że nie przestawał się cieszyć jak dziecko do wieczora.

W końcu mamy pierwszą rzecz dla TŻ kupiona koszula pod muszkę i na spinki biała tylko weszliśmy do sklepu dosłownie 2 słowa i kupiona
I jak? Byłaś??

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:55   #1960
monidot
Zadomowienie

Cześć dziewczyny . Dawno mnie tu nie było . Bo albo były takie upały że kompa włączałam tylko na chwilę bo dodatkowo grzało w pokoju, albo byłam zajęta sprawami ślubnymi.

Ostatnio załatwiliśmy/kupiliśmy:
- organistę (bierze 250 zł za pieśni które ma w standardzie i my nie możemy sobie nic wybrać ;/ )
- TŻ zakupił garnitur (foto w załączniku-koszula i mucha były tylko założone do przymiarki, i zdjęcie jest z przymiarki, a Tż ma już gotowy dopasowany garnitur w domu)
- TŻ kupił koszulę ale mu ją przerabiają i dopasowują
- zamówiłam dziś dekorację do auta - http://allegro.pl/show_item.php?item=4446293707
- byłam dziś na drugiej przymiarce (suknia do odbioru 3.09)
- zamówiłam w salonie welon (zdjęć nie mam)
- zamówiłam w salonie kolczyki (zdjęć nie mam)
- MAMY ŚWIADKA
- kupiliśmy whisky (10 butelek x 1litr)
- Kupiliśmy wina - na razie 5 butelek
- mamy wszystkie napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Coca-Cola, Mirinda i Sprite)
- Mamy soki pomarańczowe
- zamówiłam bukiet (brzoskwiniowe goździki i róża z tym że róża będzie miała jaśniejszy odcień i biała róża lub kwiat podobny do róży)
- zamówiłam dekorację kwiatową na sale ale jeszcze nie wybrałyśmy z Panią co konkretnie będzie
- Zapisałam się na paznokcie i makijaż
- mama i siostra młodsza kupiły sukienki wreszcie
- Odebraliśmy obrączki (foto w załączniku)
- no i mamy już praktycznie wszystkie potwierdzenia i odmowy (na 100 zaproszonych osób będzie ok 70 osób)

Do załatwienia:
- Kupić jeszcze jedną koszulę dla TŻ
- Kupić muszkę dla TŻ
- Kupić Buty dla TŻ
- dokupić soki jabłkowe
- dokupić wina
- kupić wódkę, wódkę smakową, martini
- dodzwonić się w końcu do pary przed nami i dowiedzieć się co z dekoracją kościoła (ostatnio nie odbierali)
- jechać na salę uzgodnić do końca menu i tort
- spotkać się z zespołem i uzgodnić listę piosenek
- spotkać się z fotografem i kamerzystą i uzgodnić od kiedy maja zacząć prace
- kupić prezenty dla rodziców i napisać podziękowanie
- kupić pudełko na koperty i konfetti
- kupić jakiś kosz na wino
- kupić paski wybielające i soczewki
- spowiedź

I to chyba byłoby wszystko, chyba że o czymś zapomniałam.

A teraz lecę Was trochę nadrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0702a.jpg (68,9 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0745a.jpg (53,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0749a.jpg (88,9 KB, 61 załadowań)
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 22:40   #1961
Glodomorek
Zakorzenienie

mimi_77, super relacja
Godzia_13, Świetna sesja.
bardorja, ma-sa-kra ten ksiądz,
Ja na razie znalazłam nauki przedmałżeńskie, które mi pasują terminowo, zaczynam w połowie września i mam zapłacić 35zł, 70zł liczą za parę.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 22:43   #1962
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

co za gbur
U nas w sumie to normalka , my dawaliśmy po 150 za zapowiedzi ,500 za msze , 150 za skrzypce i 200 za organistę. Zamknelismy sie w okrągłej liczbie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 22:46   #1963
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
U nas w sumie to normalka , my dawaliśmy po 150 za zapowiedzi ,500 za msze , 150 za skrzypce i 200 za organistę. Zamknelismy sie w okrągłej liczbie.
Jakby mi ksiądz tyle zawołał to bym odwołała ślub
Stary 2014-08-13, 23:19   #1964
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Jakby mi ksiądz tyle zawołał to bym odwołała ślub
ja tez
ja za zapowiedzi u siebie placilam 50zl, za msze i org 500 i tyle

JESTESMY PO PIERWSZEJ PRÓBIE TAŃCA!
Mój TŻ jest mistrzem wszytsko łapie, czadowo niemoge doczekac sie konca jak bedziemy płynąć w atńcu wiedeńskim

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 23:21   #1965
monidot
Zadomowienie

Tylko jeden dzień mi się na razie udało nadrobić

TysiaBB1989
fajnie że tak szybko kupiliście koszule, my mamy problem bo tż jest szczupły i niski, i jak koszula jest dobra pod szyja to jest za wielka, a jak jest dopasowana do ciała to nie dopina sie w kołnierzyku. Na szczęście jedną jakąś kupił ale nie wiem jaką bo był w sklepie beze mnie a jeszcze jej nie odebrał.

Anesthesia Grill bardzo fajna sprawa i jeśli to byłaby jedyna atrakcja to myślę że warto brać.

Anesthesia i Dotka90 to ja chyba jakaś dziwna jestem, mam 3,5 tyg do ślubu a na razie się w ogóle nie stresuje.

domar123 super, już niedługo będziesz żonką

velika No właśnie u nas w wielkopolsce nie ma zwyczaju organizowania transportu.

Docik10 gratki za garnitur jest świetny

Lemon_Drop
Gratki za załatwione sprawy

Cytat:
co to to to nie
suknia ma być niespodzianką, ma mnie całą zobaczyc dopiero w TYM dniu.
Jest w tym cos tajemniczego i czarującego.
Oosbiscie nie wyobrazam sobie zeby tż ze mną wybierał suknie.
Mój TŻ mnie tylko wozi na przymiarki sukni

Must Kochana spokojnie ze wszystkim zdążycie , mi zostało 3,5 tyg a jeszcze wódki i niektórych alkoholi nie mamy

KaMilka4891 Świetne te butki

Godzia_13 wyglądaliście pieknie i promiennie

bardorja My też płaciliśmy 100 zł za zapowiedzi ale w parafii TŻ

mimi_77 pieknie wyglądałaś i czekamy na ciąg dalszy

iliy super te literki

Sziket
Gratuluję załatwionych spraw, tort świetny

docik10 dobrze że się wszystko udało i miał wolny Wasz termin
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 23:31   #1966
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez
ja za zapowiedzi u siebie placilam 50zl, za msze i org 500 i tyle

JESTESMY PO PIERWSZEJ PRÓBIE TAŃCA!
Mój TŻ jest mistrzem wszytsko łapie, czadowo niemoge doczekac sie konca jak bedziemy płynąć w atńcu wiedeńskim
Ja będę starać się o dyspensę od zapowiedzi, bo mieszkamy razem i jest taka możliwość.
Zazdroszczę tańców. Ja jestem taka łamaga, że mi nawet zawodowy tancerz by nie pomógł
Stary 2014-08-14, 00:00   #1967
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Ja będę starać się o dyspensę od zapowiedzi, bo mieszkamy razem i jest taka możliwość.
Zazdroszczę tańców. Ja jestem taka łamaga, że mi nawet zawodowy tancerz by nie pomógł
ja tańczyłam do studiów. Długo tańce towarzyskie a przedtem w formacji. Jestem obyta martwiłam się o narzeczonego bo on jakiś tam potencjał ma ale nie lubi tańczyć i miał w tym roku zerwane ścięgno achillesa Więc się zastanawialam czy da radę zatańczyć to co ją wymyśliłam okazało się że świetnie sobie radzi więc cieszę się ogromnie !

W sobotę PANIENSKI wreszcie. miało być 5 dziewczyn ale dziś dzwoniły dwie czy jeszcze mogą dołączyć. Super.

Poza tematem
A tak wogóle to boję się że będzie wojna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 04:59   #1968
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
przywiozłam też płyty ze zdjęciami i filmem w końcu po 3 miesiącach mogę wrócić wspomnieniami do tamtego dnia
urządzimy sobie dziś z mężusiem wieczorek wspomnień...chyba trzeba otworzyć "weselną"

to już 3 miesiące klask i:

my dzisiaj jedziemy spisać protokół przedślubny. i jedziemy przymierzyć garnitur który TŻ ma na oku chyba wyjdziemy z nim
Stary 2014-08-14, 05:41   #1969
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
jakie leki kupiłaś? też się czaję na coś ziołowego w razie czego
aaa co do grilla - może po prostu nie zapraszać ludzi na zewnątrz tylko mięsko z grilla podac jako jedno z dań - byłam ostatnio na weselu kiedy na stoły po prostu wjechało grillowane mięsko i inne smakołyki i fajnie to wyszlo
Tabletki uspokajające z BioGarden - tak się to nazywa Ale jeszcze nie stosowałam, wczoraj rano miałam końcówkę jakichś innych, ale nie pamiętam nazwy Ja mam bardzo mocne placebo - nawet nie muszę zażywać, wystarczy mi wiedzieć, że mam Serio

Spróbuję tak załatwić z grillem, dziękuję za radę

Docik, chyba bym umarła OMG! Jak dobrze, że nie ma żadnego wesela w tym terminie!

monidot, masę spraw załatwiliście, gratuluję!

Ja wczoraj nie mogłam zasnąć jak sobie to wszystko wyobrażałam, ale już na szczęście stres u mnie mocno odpuścił, pomogło zaklepanie busa i szczera rozmowa z TŻ. Jak mu powiedziałam, że będzie ok. 40-45 gości to on powiedział: "No to super, nie?" więc odetchnęłam, że faktycznie, taka ilość to może być super, kameralniej, przynajmniej będą tylko najbliżsi bez "siódmej wody po kisielu"

W ogóle to wymyśliłam nowy układ stołów który pozwoli mam nadzieję na jeszcze lepszą integrację, mam nadzieję, że wypali
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 06:31   #1970
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Ślicznie wyglądaliście

mimi świetna relacja, wyglądałaś bosko

monidot dużo załatwiliście

Ja wczoraj byłam u księdza po zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu (tak wiem, dopiero ). Pytam ile za to, a ten, że nie ma z góry ustalonych opłat, ile dam tyle będzie (szczegół, że rok temu nie chciał nam opuścić nawet 50 zł za pogrzeb, gdzie było duże prawdopodobieństwo, że nie dostaniemy z ZUSu pogrzebowego).
W sobotę jesteśmy umówieni na spisanie protokołu, więc w następnym tygodniu pojadę dać na zapowiedzi.

bardorja u nas też za zapowiedzi wołają 100 zł (i tu akurat jest z góry ustalony cennik )
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 07:09   #1971
domar123
Raczkowanie

Must
Po co zmieniać pięć razy. Jak teraz jest o to wściekły to później będzie jeszcze bardziej. Ta wściekłość to pewnie przez to że jest mu przykro a wiesz jak faceci ukrywają takie uczucia.. Jak będziesz nosić jego nazwisko a potem zaczniesz kręcić i zmieniać to to sprawi mu większą przykrość niż jakbyś teraz to zrobiła..

mimi_77
Super! Niech ten tryb trwa jak najdłużej

cornflower_girl
Przeglądałam różne sesje narzeczeńskie i takie spacerkowe, czy z kocykiem na trawie, czy zabawy w gonianego Cos takiego zrobimy Tylko niech będzie pogoda Jeśli chodzi o nazwisko to mam takie samo zdanie jak Ty. Chcę żeby nasze dzieci miały takie samo nazwisko jak mama Chcę z TŻtem być państwem X

ane3kaa
Na pewno wszystko masz! Dobrze że święto bo wszystko musisz załatwić w czwartek a w piątek będziesz mogła się odprężyć A w sobote balety!!!!!!!

iliy
Dziękuję za kciuki Muszą pomóc!!!
Miesiąc zleci raz dwa!!!!

Anesthesia
Bardzo miło TŻ "pierdzielił" ciocię Jka widze jak wy piszecie o tabl. na uspokojenie to chyba sobie kupię I widzę że jak mi się złamał paznokieć to teraz wszystkim po kolei lecą Ja niestety nie mogłam liczyć na odrośnięcie i mam żel.

Godzia_13
Zielono mi!!!!! Ale super No i koleżanko!! Masz czym odetchnąć!!
Będę miała podobny bukiet

oluska227887
Widzę że dużo w tym roku osób leci na Kretę!! My też byliśmy!! Jestem pewna że podróż super!!! Jak wrócicie to wszystko nam opowiesz, a teraz gruchajcie tam sobie gołąbeczki!

aniuska18032
My nie sadzamy rodziców przy swoim stole. Uważamy z TŻtem że rodzice są po nas gospodarzami więc myślimy o takim usadzeniu gości: obok nas świadkowie, idąc od nas wiekowo blisko nas a potem ciotki wśród których rodzice. W końcu to ich rodzeństwo, rzadko się widują, najlepiej im będzie tam. Byliśmy na takim weselu i było super. Młodzi mają przeważnie osobny stół, siedząc ze świadkami mogą sobie z nimi się bawić, a wiecie jak to z rodzicami.

Anesthesia
Super! Zapro z głowy

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

bardorja
Nieźle.. U nas pogardził ofiarą. Nie wiem czy widziałaś.. I niech tu ludzie chodzą do kościoła.. A chrzciny robicie razem ze ślubem?

iliy
Super pudełeczka i literki

Sziket
Śliczny torcik

aniuska18032
Wszystko na spokojnie! My jeszcze nie mamy usadzonych gości

docik10
O w mordke.. Jazda mogła być.. U nas ostatnio rozmawiamy ze świadkiem (było 2 tyg do ślubu) a on tak stoi i mówi "no to już tylko 3 tygodnie". My na siebie, na niego, na siebie.. No pomylił się Potem się śmialiśmy że sam uparcie stałby pod kościołem

monidot
O kurcze ile załatwionych spraw! Aaaaa! Mamy takie same obrączki ŚLICZNE!

Glodomorek
Nasza pani fotograf ślubowała w naszym kościele 7 lat temu i płaciła 800 zł księdzu za samą mszę.. Już się boję..

bardorja
Super My musimy się ogarnąć i ćwiczyć naszego walca

monidot
Będę żonką będę!!

TysiaBB1989
Bardzo możliwe że wyjdziecie z garniturem Faceci tak mają

Anesthesia
Też mamy taką liczbę gości. Też zamartwiałam się tym że mało itd. A mój TŻ że przecież super liczba gości, że to będzie wspaniały dzień, nasz wyjątkowy i niepowtarzalny Wszystkie zmartwienia uciekły bardzo daleko

mimi_77
Chcę czytać czytać czytać!!!!!! Super relacja!!!!

Wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni, w sumie takie podsumowanie i się pożegnaliśmy Wczoraj też biegaliśmy po pasmanteriach po folię i wstążki, kupiliśmy cukierki na podziękowania dla gości, potem naklejki na wódkę do końca, robiliśmy prezenty dla gości i spaaaaać Jeszcze oczywiście nie skończyliśmy Tka dużo czasu to zajmuje. A tyle jeszcze do zrobienia. Jak wrócę do domku to powrzucam wam troszkę zdjęć rzeczy jakie mamy

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 07:48   #1972
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

Ale się romarzyłam Pięknie wyglądaliście i zdjęcia super, najbardziej mnie urzekło zdjęcie z pocałunkiem po przysiędze, a to na ławce przypomniało mi, że nie mamy skarpetek dla Tż

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Gdy wysiadł z auta orkiestra zaczęła grac marsza, a ja powstrzymywałam łzy. Tak długo czekałam na tę chwilę aby go zobaczyc w pełnej krasie i żeby on w koncu zobaczył mnie w sukni. Wyglądał idealnie!! Garnitur, koszula, spinki, włosy - bajka!! Jego oczy zaczeły błyszczeć gdy dawał mi bukiet (był idealny!!!) , a mnie staneła wielka, uparta kula w gardle. Za ratunek przyszła mama, która widzac co się dzieje zaczeła zartować i uciekły łzy, stres, a my od tej chwili zaczęliśmy się uśmiechać. I ten uśmiech trwa do dzis.

CDN
Na końcówce relacji już wycierałam łzy
Pięknie wyglądałaś a fryzura idealnie pasuje do tego typu sukni

:
Stary 2014-08-14, 08:13   #1973
velika
Winter is coming

Dziewczyny z 16.08!! Jako, że dziś wyjeżdżam, to chciałam wam życzyć wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Wzruszającego ślubu, zabawy do białego rana i oby wszystko było tak jak sobie wymarzyłyście! Nie będę was wypisywać z nicków, bo tyle was, że jeszcze kogoś pominę Naj, naj, naj

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 08:23   #1974
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 16.08!! Jako, że dziś wyjeżdżam, to chciałam wam życzyć wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Wzruszającego ślubu, zabawy do białego rana i oby wszystko było tak jak sobie wymarzyłyście! Nie będę was wypisywać z nicków, bo tyle was, że jeszcze kogoś pominę Naj, naj, naj
A mnie z 29.08. proszę wypisać z niku przy życzeniach, bo ja jedyna w tym dniu ślubuję

:
Stary 2014-08-14, 08:28   #1975
velika
Winter is coming

Docik kochana, to ja tobie też składam już dziś, bo będę miała neta dopiero 31.08
Tak więc wszystkiego najlepszego dla ciebie i twojego przyszłego męża, pięknej ceremonii zaślubin i niezapomnianej zabawy na weselu
Podobnie życzę wszystkiego co najlepsze kolejnym ślubującym - domar, cikuladzie, asiulkowi i Kamilce, niech dzień ślubu będzie dla was niezapomnianym przeżyciem i żeby wszystko było tak, jak sobie wymarzycie!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 08:29   #1976
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Docik kochana, to ja tobie też składam już dziś, bo będę miała neta dopiero 31.08
Tak więc wszystkiego najlepszego dla ciebie i twojego przyszłego męża, pięknej ceremonii zaślubin i niezapomnianej zabawy na weselu
Podobnie życzę wszystkiego co najlepsze kolejnym ślubującym - domar, cikuladzie, asiulkowi i Kamilce, niech dzień ślubu będzie dla was niezapomnianym przeżyciem i żeby wszystko było tak, jak sobie wymarzycie!
ooo jak miło Dziękuję bardzo w imieniu swoim i Tżcika

:
Stary 2014-08-14, 08:55   #1977
Robusta
Wtajemniczenie

Dołączam się również do życzeń i życzę wszystkiego najjlepszego !!! Cudownego ślubu !!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 09:21   #1978
domar123
Raczkowanie

Cytat:
A mnie z 29.08. proszę wypisać z niku przy życzeniach, bo ja jedyna w tym dniu ślubuję
To ja o to samo proszę 22.08

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

velika
Aaaaa! Pierwsze życzonka Dziękuję!!!

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 10:16   #1979
Must
Rozeznanie

Cytat:
ja tańczyłam do studiów. Długo tańce towarzyskie a przedtem w formacji. Jestem obyta martwiłam się o narzeczonego bo on jakiś tam potencjał ma ale nie lubi tańczyć i miał w tym roku zerwane ścięgno achillesa Więc się zastanawialam czy da radę zatańczyć to co ją wymyśliłam okazało się że świetnie sobie radzi więc cieszę się ogromnie !

W sobotę PANIENSKI wreszcie. miało być 5 dziewczyn ale dziś dzwoniły dwie czy jeszcze mogą dołączyć. Super.

Poza tematem
A tak wogóle to boję się że będzie wojna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja też od kilku miesięcy boje się wojny i jestem przekonana, że będzie. Kupiliśmy podróż poślubną na styczeń, ale nie mamy pewności co będzie do tego czasu. Nawet jak zgłaszam urlopy to tak niepewnie i moja szefowa tez powiedział, że też uważa, że będzie wojna więc bez sensu zgłaszanie urlopów.

Jestem pewna, że wojna będzie i jest to kwestia czasu. Strasznie się tym martwię
Niektórzy się ze mnie smieją, ale u mnie w rodzinie się ciagle o tym mówi.

Ja jeszcze nie płaciłam za zapowiedzi, ale u mnie jest cennik. Co łaska, ale nie mnie niż X zł.
Jak zaklepywalismy datę, to było nie mniej niż 300 zł.

Wrzucam fotki kościoła, gdzie będziemy ślubować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (17,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beznazwy.jpg (17,7 KB, 41 załadowań)
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 10:30   #1980
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

docik10 dobrze że kamerzysta ma nadal wolny Wasz właściwy termin bo to jakaś maskara by była

monidot gratki załatwionych spraw garniak i obrączki
i dzięki za literki

bardorja udanej zabawy na panieńskim

domar123 dziękuję i super że udało się pozałatwiać co nie co czekam na fotki

Z 16.08 Panny Młode:
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
czekooczekolada
kasia1201
antonina_bielska

życzę Wam kochane śliczne PM-ki pięknego ślubu i wesela, pełnego wzruszeń i mnóstwa uśmiechu oraz słonecznej pogody no i oczywiście borokułek na szczęście powodzenia

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-08-14 o 10:32
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości