|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Godzia_13 śliczna sesja
![]() ![]() oluska227887 super że wszystko się udało ![]() ![]() a tym czasem miłego byczenia się na Krecie - zazdraszczam ![]() aniuska18032 my swój stół mamy 6 osobowy czyli My i świadkowie ze swoimi osobami towarzyszącymi ![]() mimi_77 fajna relacja czekam na cd i piękna Ty i fryz też ![]() A ja chwalę się literkami, a że nie mogłam zdecydować się na kolor to mój ukochany TŻ zamówił 2 komplety w kolorze białym i lawendy/wrzosu ![]() ![]() ![]() I przyszły jeszcze pudełeczka na ciasteczka z wróżbą dla gości: ![]()
13.09.2014 ![]() Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-08-13 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Konto usunięte
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Nie. Przy naszym stole siedzą tylko świadkowie, nie chcieli brać osób towarzyszących, jesteśmy tylko we 4
![]() To mnie wzruszyło ![]() ![]() Pięknie wyglądałaś! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Konto usunięte
|
Hejka
![]() My wybraliśmy dziś tort i obadaliśmy wódkę - najtańsza jest póki co w Selgrosie. Btw.ile wódki i innych alkoholi bierzecie w przeliczeniu na jedną osobę? Tort ma być taki jak na zdjęciu, tylko wianuszki z perełek mają być czarne i listki od róż także. Bierzemy 10kg na jakieś dziewięćdziesiąt parę osób, najwyżej zostanie to się zje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem w szoku z tego jak ten ksiądz się zachował :O ![]() Cytat:
Teściowie wolą siedzieć z rodziną więc tym bardziej moi rodzice powinni ze swoją rodziną być. My mamy stoły w podkowę czy tam U(jedno i to samo..:P). Już od dwóch dni boli mnie żołądek z nerwów, jestem rozkojarzona (strach ze mną teraz jeździć autem), nie mogę spać...Musimy się zabrać za usadzanie i na samą myśl o tym jestem chora...
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-08-13 o 19:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa co do grilla - może po prostu nie zapraszać ludzi na zewnątrz tylko mięsko z grilla podac jako jedno z dań - byłam ostatnio na weselu kiedy na stoły po prostu wjechało grillowane mięsko i inne smakołyki i fajnie to wyszlo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mamy około 10km, autobus z MPK kosztuje 200zł/h, więc pewnie koło 500zł nam policzą ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas (jestem z południa) rodzice zawsze siedzą z młodymi + chcę dodać nasze rodzeństwo, u TŻ (wschód) siedzi się tylko ze świadkami i jest mega dylemat bo za nic nie chce on ani jego rodzice siedzieć przy stole PM .... a moi rodzice sobie inaczej nie wyobrażają ... ale lipa ;/ Cytat:
![]() ale masakra aż się wściekłam cxzytając to !!!!! wspaniale ![]() Uśmiech to najpiekniejsza biżuteria każdej PM-ki! ![]()
![]() |
#1956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. jakby któraś z Was (czyt. TŻ teściu tata itd) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
I jak tu się nie stresować i spać spokojnie??? Dziś zadzwonił do mnie kamerzysta z zapytaniem o której jutro ma być ceremonia? Jaka ceremonia?? Myślałam, że zawału dostanę. Okazało się, że kamerzysta zapomniał przepisać terminu na moją prośbę telefoniczną z powodu zmiany sali. Dodam, że obiecał przepisać termin z 14.08. na 29.08. bez konieczności podpisania nowej umowy, mówił, że nie trzeba przyjeżdżać on to przepisze i tak to przepisał, że nie przepisał
![]() ![]()
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka.
![]() |
#1960 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Ostatnio załatwiliśmy/kupiliśmy: - organistę (bierze 250 zł za pieśni które ma w standardzie i my nie możemy sobie nic wybrać ;/ ) - TŻ zakupił garnitur (foto w załączniku-koszula i mucha były tylko założone do przymiarki, i zdjęcie jest z przymiarki, a Tż ma już gotowy dopasowany garnitur w domu) - TŻ kupił koszulę ale mu ją przerabiają i dopasowują - zamówiłam dziś dekorację do auta - http://allegro.pl/show_item.php?item=4446293707 - byłam dziś na drugiej przymiarce ![]() - zamówiłam w salonie welon (zdjęć nie mam) - zamówiłam w salonie kolczyki (zdjęć nie mam) - MAMY ŚWIADKA ![]() ![]() - kupiliśmy whisky (10 butelek x 1litr) - Kupiliśmy wina - na razie 5 butelek - mamy wszystkie napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Coca-Cola, Mirinda i Sprite) - Mamy soki pomarańczowe - zamówiłam bukiet (brzoskwiniowe goździki i róża z tym że róża będzie miała jaśniejszy odcień i biała róża lub kwiat podobny do róży) - zamówiłam dekorację kwiatową na sale ale jeszcze nie wybrałyśmy z Panią co konkretnie będzie - Zapisałam się na paznokcie i makijaż - mama i siostra młodsza kupiły sukienki wreszcie ![]() - Odebraliśmy obrączki (foto w załączniku) ![]() - no i mamy już praktycznie wszystkie potwierdzenia i odmowy (na 100 zaproszonych osób będzie ok 70 osób) Do załatwienia: - Kupić jeszcze jedną koszulę dla TŻ - Kupić muszkę dla TŻ - Kupić Buty dla TŻ - dokupić soki jabłkowe - dokupić wina - kupić wódkę, wódkę smakową, martini - dodzwonić się w końcu do pary przed nami i dowiedzieć się co z dekoracją kościoła (ostatnio nie odbierali) - jechać na salę uzgodnić do końca menu i tort - spotkać się z zespołem i uzgodnić listę piosenek - spotkać się z fotografem i kamerzystą i uzgodnić od kiedy maja zacząć prace - kupić prezenty dla rodziców i napisać podziękowanie - kupić pudełko na koperty i konfetti - kupić jakiś kosz na wino - kupić paski wybielające i soczewki - spowiedź I to chyba byłoby wszystko, chyba że o czymś zapomniałam. A teraz lecę Was trochę nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
mimi_77, super relacja
Godzia_13, Świetna sesja. bardorja, ma-sa-kra ten ksiądz, ![]() Ja na razie znalazłam nauki przedmałżeńskie, które mi pasują terminowo, zaczynam w połowie września i mam zapłacić 35zł, 70zł liczą za parę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
U nas w sumie to normalka , my dawaliśmy po 150 za zapowiedzi ,500 za msze , 150 za skrzypce i 200 za organistę. Zamknelismy sie w okrągłej liczbie.
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
ja tez
![]() ja za zapowiedzi u siebie placilam 50zl, za msze i org 500 i tyle JESTESMY PO PIERWSZEJ PRÓBIE TAŃCA! Mój TŻ jest mistrzem wszytsko łapie, czadowo niemoge doczekac sie konca jak bedziemy płynąć w atńcu wiedeńskim ![]()
#1965 | |
Zadomowienie
|
Tylko jeden dzień mi się na razie udało nadrobić
![]() TysiaBB1989 fajnie że tak szybko kupiliście koszule, my mamy problem bo tż jest szczupły i niski, i jak koszula jest dobra pod szyja to jest za wielka, a jak jest dopasowana do ciała to nie dopina sie w kołnierzyku. Na szczęście jedną jakąś kupił ale nie wiem jaką bo był w sklepie beze mnie a jeszcze jej nie odebrał. Anesthesia Grill bardzo fajna sprawa i jeśli to byłaby jedyna atrakcja to myślę że warto brać. Anesthesia i Dotka90 to ja chyba jakaś dziwna jestem, mam 3,5 tyg do ślubu a na razie się w ogóle nie stresuje. domar123 super, już niedługo będziesz żonką ![]() velika No właśnie u nas w wielkopolsce nie ma zwyczaju organizowania transportu. Docik10 gratki za garnitur ![]() Lemon_Drop Gratki za załatwione sprawy ![]() Cytat:
![]() Must Kochana spokojnie ze wszystkim zdążycie ![]() KaMilka4891 Świetne te butki ![]() Godzia_13 wyglądaliście pieknie i promiennie ![]() bardorja My też płaciliśmy 100 zł za zapowiedzi ale w parafii TŻ mimi_77 pieknie wyglądałaś i czekamy na ciąg dalszy ![]() iliy super te literki ![]() Sziket Gratuluję załatwionych spraw, tort świetny ![]() docik10 dobrze że się wszystko udało i miał wolny Wasz termin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tańców. Ja jestem taka łamaga, że mi nawet zawodowy tancerz by nie pomógł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę PANIENSKI wreszcie. miało być 5 dziewczyn ale dziś dzwoniły dwie czy jeszcze mogą dołączyć. Super. Poza tematem A tak wogóle to boję się że będzie wojna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my dzisiaj jedziemy spisać protokół przedślubny. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Spróbuję tak załatwić z grillem, dziękuję za radę ![]() Docik, chyba bym umarła ![]() monidot, masę spraw załatwiliście, gratuluję! ![]() Ja wczoraj nie mogłam zasnąć jak sobie to wszystko wyobrażałam, ale już na szczęście stres u mnie mocno odpuścił, pomogło zaklepanie busa i szczera rozmowa z TŻ. Jak mu powiedziałam, że będzie ok. 40-45 gości to on powiedział: "No to super, nie?" więc odetchnęłam, że faktycznie, taka ilość to może być super, kameralniej, przynajmniej będą tylko najbliżsi bez "siódmej wody po kisielu" ![]() W ogóle to wymyśliłam nowy układ stołów który pozwoli mam nadzieję na jeszcze lepszą integrację, mam nadzieję, że wypali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimi świetna relacja, wyglądałaś bosko ![]() monidot dużo załatwiliście ![]() Ja wczoraj byłam u księdza po zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu (tak wiem, dopiero ![]() W sobotę jesteśmy umówieni na spisanie protokołu, więc w następnym tygodniu pojadę dać na zapowiedzi. bardorja u nas też za zapowiedzi wołają 100 zł (i tu akurat jest z góry ustalony cennik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Raczkowanie
|
Must
Po co zmieniać pięć razy. Jak teraz jest o to wściekły to później będzie jeszcze bardziej. Ta wściekłość to pewnie przez to że jest mu przykro a wiesz jak faceci ukrywają takie uczucia.. Jak będziesz nosić jego nazwisko a potem zaczniesz kręcić i zmieniać to to sprawi mu większą przykrość niż jakbyś teraz to zrobiła.. mimi_77 Super! Niech ten tryb trwa jak najdłużej ![]() cornflower_girl Przeglądałam różne sesje narzeczeńskie i takie spacerkowe, czy z kocykiem na trawie, czy zabawy w gonianego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ane3kaa Na pewno wszystko masz! Dobrze że święto bo wszystko musisz załatwić w czwartek a w piątek będziesz mogła się odprężyć ![]() ![]() iliy Dziękuję za kciuki ![]() ![]() Miesiąc zleci raz dwa!!!! Anesthesia Bardzo miło TŻ "pierdzielił" ciocię ![]() ![]() ![]() Godzia_13 Zielono mi!!!!! Ale super ![]() ![]() Będę miała podobny bukiet ![]() oluska227887 Widzę że dużo w tym roku osób leci na Kretę!! My też byliśmy!! Jestem pewna że podróż super!!! ![]() ![]() aniuska18032 My nie sadzamy rodziców przy swoim stole. Uważamy z TŻtem że rodzice są po nas gospodarzami więc myślimy o takim usadzeniu gości: obok nas świadkowie, idąc od nas wiekowo blisko nas a potem ciotki wśród których rodzice. W końcu to ich rodzeństwo, rzadko się widują, najlepiej im będzie tam. Byliśmy na takim weselu i było super. Młodzi mają przeważnie osobny stół, siedząc ze świadkami mogą sobie z nimi się bawić, a wiecie jak to z rodzicami. Anesthesia Super! Zapro z głowy ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- bardorja Nieźle.. U nas pogardził ofiarą. Nie wiem czy widziałaś.. I niech tu ludzie chodzą do kościoła.. A chrzciny robicie razem ze ślubem? ![]() iliy Super pudełeczka i literki ![]() Sziket Śliczny torcik ![]() aniuska18032 Wszystko na spokojnie! ![]() ![]() docik10 O w mordke.. Jazda mogła być.. U nas ostatnio rozmawiamy ze świadkiem (było 2 tyg do ślubu) a on tak stoi i mówi "no to już tylko 3 tygodnie". My na siebie, na niego, na siebie.. No pomylił się ![]() ![]() monidot O kurcze ile załatwionych spraw! ![]() ![]() ![]() Glodomorek Nasza pani fotograf ślubowała w naszym kościele 7 lat temu i płaciła 800 zł księdzu za samą mszę.. Już się boję.. bardorja Super ![]() ![]() monidot Będę żonką będę!! ![]() TysiaBB1989 Bardzo możliwe że wyjdziecie z garniturem ![]() ![]() Anesthesia Też mamy taką liczbę gości. Też zamartwiałam się tym że mało itd. A mój TŻ że przecież super liczba gości, że to będzie wspaniały dzień, nasz wyjątkowy i niepowtarzalny ![]() ![]() mimi_77 Chcę czytać czytać czytać!!!!!! Super relacja!!!! Wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni, w sumie takie podsumowanie i się pożegnaliśmy ![]() ![]() ![]() ![]()
#1972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Pięknie wyglądałaś a fryzura idealnie pasuje do tego typu sukni ![]()
![]() |
#1973 |
Winter is coming
|
Dziewczyny z 16.08!! Jako, że dziś wyjeżdżam, to chciałam wam życzyć wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Wzruszającego ślubu, zabawy do białego rana i oby wszystko było tak jak sobie wymarzyłyście! Nie będę was wypisywać z nicków, bo tyle was, że jeszcze kogoś pominę
![]() ![]()
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1975 |
Winter is coming
|
Docik kochana, to ja tobie też składam już dziś, bo będę miała neta dopiero 31.08
![]() Tak więc wszystkiego najlepszego dla ciebie i twojego przyszłego męża, pięknej ceremonii zaślubin i niezapomnianej zabawy na weselu ![]() Podobnie życzę wszystkiego co najlepsze kolejnym ślubującym - domar, cikuladzie, asiulkowi i Kamilce, niech dzień ślubu będzie dla was niezapomnianym przeżyciem i żeby wszystko było tak, jak sobie wymarzycie! ![]()
#1976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1977 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam się również do życzeń i życzę wszystkiego najjlepszego !!! Cudownego ślubu !!!
![]() ![]()
#1978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- velika Aaaaa! Pierwsze życzonka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też od kilku miesięcy boje się wojny i jestem przekonana, że będzie. Kupiliśmy podróż poślubną na styczeń, ale nie mamy pewności co będzie do tego czasu. Nawet jak zgłaszam urlopy to tak niepewnie i moja szefowa tez powiedział, że też uważa, że będzie wojna więc bez sensu zgłaszanie urlopów. Jestem pewna, że wojna będzie i jest to kwestia czasu. Strasznie się tym martwię ![]() Niektórzy się ze mnie smieją, ale u mnie w rodzinie się ciagle o tym mówi. Ja jeszcze nie płaciłam za zapowiedzi, ale u mnie jest cennik. Co łaska, ale nie mnie niż X zł. Jak zaklepywalismy datę, to było nie mniej niż 300 zł. Wrzucam fotki kościoła, gdzie będziemy ślubować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Raczkowanie
|
docik10 dobrze że kamerzysta ma nadal wolny Wasz właściwy termin bo to jakaś maskara by była
![]() monidot gratki załatwionych spraw ![]() ![]() i dzięki za literki ![]() bardorja udanej zabawy na panieńskim ![]() domar123 dziękuję ![]() ![]() ![]() Z 16.08 Panny Młode: poznanianka1990 ane3kaa Loczek_brown Kishlaczkowa aneczka25057 swiat_katarzyny ParisParisienne karolinuuusia czekooczekolada kasia1201 antonina_bielska życzę Wam kochane śliczne PM-ki ![]() ![]() ![]() ![]()
13.09.2014 ![]() Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-08-14 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.