|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Butter nie miałam znieczulenia, dźwięk nacinania?
![]() ![]()
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
jasne
![]() Sandrze sie uspokoilo jak skonczyla 4 lata Cytat:
z Rita poszlo wszystko gladko, moglam wszystko robic pare godzin po porodzie co do pustki wewnetrznej, to pierwsze chwile po porodzie byly cudowne, radosc, ze moje kruszynki w koncu sa z nami... niestety baby blues troche dal sie we znaki, ale tez szybko minal co do samego porodu, to tez bylam nastawiona na aktywny... z Sandra srednio wyszlo, bo byla zle ustawiona i mi uciskala nerki i moczowody co skutkowalo mega bolem i nie moglam ani nie mialam ochoty sie wielce ruszac przy Ricie za to bujalam sie na pilce, na wiecej gimnastyki tez nie mialam ochoty ![]() a co do ciecia, to jest to sprawa indywidualna... ja naciecia uniknelam, mimo iz Sadra byla klocuszkiem... uniknelam tez rozstepow i polozna powiedziala mi, ze mam dobre tkanki ![]() jeszcze jesli chodzi o przepowiadajace, to z obydwiema dziewczynami mialam falszywy alarm 4 tygodnie przed porodem
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
Butter muszę pochawlić naszego pediatrę, ma podobne opinie do tej pani którą Ty podałaś
![]()
#4174 |
Zakorzenienie
|
Butter ona mówiła że siłą ściąga z łózka
![]() Mnie jeszcze kusi ten balonik epino... ale ta cena ![]() Aczkolwiek są i takie co to kroczę mają tak elastyczne, że mogą i leżeć ![]() Co do prezentu to... nie, nie ma... to "zapracowany człowiek" hehe jak nie praca zawodowa to działka ![]() Kaśka przecież mogą Cię ciąć na Twoje życzenie ![]() ![]() Jeżeli istnieje jakakolwiek alternatywa, że się da - to ja próbuje, Ty nie musisz. Już kiedyś temat cięć był i w sumie to chyba nie mam ochoty dalej o tym rozmawiać ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-08-13 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pustki wewnętrznej też się boję... nieraz się śmieję że teraz malutka jest tylko moja i mam Ją cały czas ![]() Ja liczę na prysznic ![]() ![]() No mi tu nie chodzi o jakieś akrobację ale przyjąć sobie jakąś pozycję w której będzie mi wygodnie... jak mnie coś boli to nigdy nie leżę tylko siedzę skulona albo siadzie klęcznym podpartym. choć przy # bolało $%$%^ to wszystko naraz kucałam, siadałam, wisiałam na szyi tżta i mówiłam żeby mnie dobił... niesamowity ból fizyczny ale też psychiczny. http://epino.net.pl/
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-08-13 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Ana
![]() na pewno znajdziesz pozycje odpowiednia dla siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja piłam po 36 albo po 38 tc (już nie pamiętam) herbatkę z liści malin, ale pewnie dziewczyny tutaj, jak jak mi, Tobie też to odradzą. Ja sobie chwalę i teraz też bedę pić, macica obkurczyła mi się w zaskakująco szybkim tempie, bardzo szybko wróciłam do formy po porodzie, może to nie zasługa liści malin, ale taką miały mieć właściwość ![]()
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Bika test Afrodyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że jakoś to będzie...
Cytat:
![]() a dlaczego? są jakieś jej skutki czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okropny dźwięk!!! Afeeee... ja go niestety pamiętam... Cytat:
Cytat:
Pierwszą fazę porodu spędziłam pod prysznicem, stałam oparta głową o ścianę i lałam się po brzuchu, krzyżu i udach... wody brakowało, żeby oblać wszystkie bolące mnie miejsca ![]() Ten balonik nam pokazywali na SR...śmieszny, ale pamiętam właśnie, że cena mnie zniechęciła ![]() Cytat:
![]() ![]() Prysznic to super opcja! Woda na pewno łagodzi. A Ty chcesz ZZO? Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Eh, no mi się oberwało, że wywołam wcześniejszy poród....
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Butter wierze , ze nie zapomnisz
![]() Ana fajnie, że tak masz wszystko zaplanowane. Ze masz taką świadomość wszystkiego. Mi się wydaje ( teraz z perspektywy czasu) ze ja byłam kompletnie zielona. Nie byłam tak do tego przygotowana jak co niektóre z was. Nie tylko jeśli chodzi o poród ale i początek po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Bika hehe mam nadzieje
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Mnie dziś power do pracy złapał. Mąż wziął Maje na plac zabaw a ja wstawilam pranie, posprzątalam mieszkanie, pozmywalam, uprasowalam zaległe pranie, odkurzylam całe mieszkanie i za 15 min będę rozwieszala pranie które się zrobi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zzo jest dostępne, w każdej chwili można poprosić... tzn w prawie bo na parcie już nie dawają. Cytat:
nawet mąż mi kupił... choć w sumie nie wiem po co bo mam krzaki malin na ogródku :P to chyba takie liście świeże mogą być? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | ||
Zakorzenienie
|
O matko, jaka presja
![]() Cytat:
![]() Ale mam w domu czysto!!! ![]() Cytat:
![]() Ja w końcu rodziłam na leżąco, uwieszona na mężu rękami, nogi trzymała mi położna i mąż. Zakwasy w pachwinach mam do teraz, mąż się śmiał, że nie miał pojęcia, że da się tak nogi rozłożyć ![]() ![]() Co do ostatniego zdania, to właśnie chciałam Ci to napisać. Ja zrobiłam plan porodu, wszystko miałam obmyślone! A akcja poszła tak, że ani plan, ani moje przemyślenia poszły się paść!Krocze nacięli, bo tak trzeba było, ZZO nie dostałam, bo akcja poszła za szybko... Dlatego oczywiście uważam, że warto sobie zaplanować wszystko, ale nie trzymać się tego planu jak wesz kożucha, a dopuszczać pewne odstępstwa ![]() Dobrze, że masz takie podejście, bo to zaoszczędzi rozczarowań ![]() Mój sąsiad, który ma z 20m2 trawnika od 3 godzin kosi trawę! I mam wrażenie, ze robi to traktorem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Butter miałam to samo- plan miałam, położna zapoznana była
![]() ![]()
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Ana co do prezentu to nie pomoge bo ja mam zawsze z tym problem,
Cytat:
ja bylam dwa razy nacinana i zadnego dziwieku nacinania nie słyszalam,
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Butter nie presja tylko zadanie specjalne
![]() Umowilam się na cytologie. W końcu. We wtorek idę. Tylko do innego giną bo na NFZ . Pierwszy raz. W środę na farbowanie włosów i saunę sobie zrobię. Podobno fajnie nawilża. Jeszcze w planach hybrydy na paznokcie i poszukiwanie sukienki na początek roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Bika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Metko chyba już wiemy co kupimy, sprzęt ogrodowy
![]() Butter wiadomo, żeby się chciało aby było tak jak się zaplanuje i obmyśli ![]() ale zawsze pozostaje odrobinka niepewności ![]() a w ogóle to szczepiłaś tym engerixem? dostałaś receptę? w ogóle patrzyłam w ksiażeczkę i np. ja byłam nim szczepiona ciekawe dlaczego wprowadzili zamiennik skoro engerix lepszy. Żyrandol dobra rzecz ![]() ![]() - I ostatnia rzecz ode mnie co do nacięć i propagowania nieprawdziwych teorii. Nacięcie nie chroni przed pęknięciem! Stosowanie go bez potrzeby, przez widzimisię kogoś tam jest okaleczaniem kobiet... |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jesteście mniej 'uważne' ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zaszczepiliśmy na WZW B w ogóle ![]() Czemu zmienili? Bo engerix jest droższy ![]() Wydaje mi się, że jak nacina ktoś rozsądny i kto wie, co robi, to raczej uchroni to przed pęknięciem. Wie ile naciąć, żeby dziecko wyszło, a żeby właśnie nie poszło dalej ![]() Ale nie wiem, w temat się właściwie nie zagłębiałam przesadnie. Założyłam, że nie chcę nacięcia i że na pewno mnie położna tak poprowadzi, że nie będzie tego nacięcia. Przejechałam się na tym podejściu ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-08-13 o 21:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
my też szczepimy engerixem
![]()
#4196 |
Zakorzenienie
|
O której szczepionce piszecie? Patrze w książeczkę Mai. Przy wypisuje ze szpitala ważyła 2900.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór my już w domu po wakacjach a w piątek znowu wyjeżdżamy do rodziny tz więc znowu pakowanie. Wakacje udane, Łukaszowi się podobało nad morzem.
Butter super, że Hania ładnie przybrała, oby tak dalej. Popytaj pediatrę bo wcześniakom chyba jakieś szczepionki się bezpłatnie należą chyba pneumo i rota. Ana jeszcze trochę i urodzisz. Ja nie miałam planu porodu, zresztą w trakcie po kilku godzinach myślałam żeby tylko ten ból minął, żeby coś zrobili. U mnie nie ma zzo a innego znieczulenia nie dostałam Kaśka ale Miki już duży jest. Ci di nacięcia to chyba tylko ja mam ze wspomnienia po tym. Do tej pory nieraz czuję dyskomfort po nim. Bika jak się czujesz? Który to tydzień teraz jest?
#4198 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko widziałam zdjęcia , super
![]() Butter ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stokrotko, ja już wiem, że będę z całego porodu i okolic najgorzej wspominać nacięcie i jego gojenie. Dla mnie to masakra, to co przechodziłam w szpitalu, że nie mogłam siedzieć, nie umiałam wstawać, bolało, ciągnęło, piekło... itp. Szwy mnie ciągnęły, zgłosiłam to, lekarka wzięła mnie na fotel, obejrzała i powiedziała, że natnie i wyjmie 2 szwy. Ból był taki, że autentycznie myślałam, że się posikam na tym fotelu...masakra...jak sobie to przypomnę, to mam ciarki aż. Poza tym psychicznie mi z tym źle, ze jestem taka poszyta... boję się, czy to nie wpłynie na moje 'stosunki' z mężem. I może nawet nie ze względu na ból, ale dyskomfort i to, że ciągle o tym myślę... ![]() A jak udały się wczasy? I na ile teraz jedziecie? Jak Łukasz w ogóle? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
pewnie
![]() Bunty to sa co roku ![]() ![]() Butter ciesze sie, ze mała przybiera i jest coraz lepiej ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2014-08-13 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.