Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 12:48   #3091
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Hej Dziewczynki
Chyba pora się przyłączyć.... Ślub planujemy kwiecień, maj ewentualnie wrzesień 2015. Razem jesteśmy od 10miesięcy I jak na razie wybraliśmy tylko salę. Wesele planujemy na około 70 osób, ceremonia cywilna. Chyba pora wziąć się ostro do roboty Macie namiary na sprawdzonego DJ-a?
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:07   #3092
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
no od kogoś ten namiar mieć musiała :P, swoją drogę naprawdę jak mam komuś znajomemu robić itp. to się stresuję bo bardzo i zawsze zależy żeby efekt finalny był taki jak ktoś sobie wyobrażał chciał

hah no masakra, a ja myślałam że mam takie nietypowe imie , zawsze mi tak mówiono 0- Tż, w pracy, luuudzie
A tu na raz 3- jedna Milena którą znam jesteśmy identyczne z charakteru
Mnie w pracy przechrzcili na Malinka
Malinka ładnie a ja nie lubię swojego imienia, jest jakieś takie "twarde" dla mnie dlatego wszystkich upominam, żeby mówili do mnie Mila
a pani od anglika w gimnazjum kiedyś się przejęzyczyła i wywołała mnie do odpowiedzi mówiąc "Melina"!!

Cytat:
Napisane przez Millsy Pokaż wiadomość
Mogg Mahoniowa- no to jest nas trzy Mileny haha
ale fajnie pewnie charakter mamy podobny też

Cytat:
narazie drukowałam na kartce papieru żeby zobaczyć efekt, dziś będę drukowała już na takiej ozdobnej ale jeszcze nie tej finalnej bo takowe muszę dopiero zamówić no i wstążeczka jeszcze w kolorze sama nie wiem jaki
kup sobie pojedyncze kartki na Solnej, mają bardzo duży wybór, po co zamawiać od razu 10 i za przesyłkę płacić dodatkowo ja zamawiałam wstążeczki trawiasto- i oliwkowo-zielone (25mm i 6mm do winietek/ 25m) i wybrałam te drugie mimo, że nastawiałam się na te pierwsze

Cytat:
mahoniowa to znak ze trzeba isc na

no i dziś jeszcze mam spotkanie z video potem PM-kę na pazurki (stresa mam zawsze jak to ktoś znajomy/znajomego ) i ogólnie zawsze jak wiem że ktoś sobie coś wymarzył to staram się by był zadowolony i podobało się
koniecznie!

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Dziewczynki myślałam, żeby w ten weekend zaprosić rodiców TŻ na zapoznawczy z moimi i wgl nie wiem jak ma to wygladać. Czy to mają być takie oficjalne zaręczyny no wiecie że TŻ pzychodzi z kwiatami dla mamy, jakiś tam alkohol dla taty .... czy można to minąć i poprostu takie spotkanko pogaduszki o weselu i o wszystkim innym przy kawie, ciastku , salatka jakaś... wolałabym ominąć cale te ceregiele z oficjalnymi zaręczynami bo to dla mnie zbedne . jak było u Was ?
Cytat:
no ja też nie lubie to takie dawne zwyczaje proszenie rodzicow o rękę... juz mi sie raz oświadczył i to starczy
Ja wychodziłam z takiego samego założenia, klękać raz a porządnie a nie pod publikę rodziców. I tak też zrobiliśmy, TŻ przyniósł kwiatuchy i butelkę tak bardziej w imieniu mamy chyba ale oficjalnego proszenia nie było.. ale za to niespodziewanie walnął przemowę no i się wszyscy pobeczeliśmy

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Chyba pora się przyłączyć.... Ślub planujemy kwiecień, maj ewentualnie wrzesień 2015. Razem jesteśmy od 10miesięcy I jak na razie wybraliśmy tylko salę. Wesele planujemy na około 70 osób, ceremonia cywilna. Chyba pora wziąć się ostro do roboty Macie namiary na sprawdzonego DJ-a?
hej hej, witamy!
ostatnio byłam na weselu, grał dj Piotr Kurowski - polecam na milion procent!!

09.05.2015

Edytowane przez mahoniowa
Czas edycji: 2014-08-13 o 13:09
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 14:22   #3093
mogg
Zakorzenienie

jak już wspominałam mój kochany Tż zadbał o oprawę naszych oświadczyn... tj. oświadczał się w bokserkach no i do dziś mi mówi że powinnam mu sfinansować pół deski snowboardowej

Ja ogólnie nie rozumiem tych zaręczyn przed rodzicami itp. ale jak ktoś lubi/potrzebuje to czemu nie

mahoniowa to ja się z Tobą skontaktuje w sprawie tego piwka tylko po weekendzie bo wyjeżdżam do domku
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 14:58   #3094
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
czeeeść już najwyższy czas na salę, dj, video, foto

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
PIOTREK gra u mnie! byl u mojej siostry na weselu i my także postanowiliśmy go zatrudnić

BTW. też bym poszła z Wami na piwko tylko łączy nas pierwsza litera imienia :p
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:57   #3095
xenka0
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki myślałam, żeby w ten weekend zaprosić rodiców TŻ na zapoznawczy z moimi i wgl nie wiem jak ma to wygladać. Czy to mają być takie oficjalne zaręczyny no wiecie że TŻ pzychodzi z kwiatami dla mamy, jakiś tam alkohol dla taty .... czy można to minąć i poprostu takie spotkanko pogaduszki o weselu i o wszystkim innym przy kawie, ciastku , salatka jakaś... wolałabym ominąć cale te ceregiele z oficjalnymi zaręczynami bo to dla mnie zbedne . jak było u Was ?
U nas zapoznanie rodziców było kilka miesięcy przed oświadczynami Mama nie mogła się już doczekać, aż pozna TŻ rodziców no i zaprosiła ich na kawę (a ja zaproszenie tylko przekazałam )
Na początku było bardzo oficjalnie, bo mamuśka jak zwykle zamiast kawy przygotowała obiad jak wesele (mnóstwo jedzenia, strojenia itp.) No ale jak tatuś wyciągnął winko to się atmosfera bardzo rozluźniła i chyba się polubili
Jeśli chodzi o zaręczyny to TŻ oświadczył mi się jak byliśmy sami (bez żadnych świadków). Ale na drugi dzień wstał rano i pojechał po kwiaty dla mojej mamy oraz flaszkę dla taty - oficjalnie poprosił moich rodziców o zgodę Śmiechu też troszkę było bo mój tatuś żartowniś powiedział, że za jedną flaszkę mnie nie odda i TŻ będzie musiał się jeszcze postarać

Jeśli mogłabym Ci coś doradzić to zrób/kup jakieś fajne ciacho, może jakąś małą przekąskę i zaproś rodziców z obu stron na luźne spotkanie.
Oświadczyny oficjalne przy rodzicach bym sobie już odpuściła (bo chociaż jest to bardzo miły gest) to wnioskuję, że kilka miesięcy już minęło odkąd masz pierścionek na palcu? To chyba byłoby nawet dziwne, że dopiero teraz narzeczony prosi o rękę Twoich rodziców
xenka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:10   #3096
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość

no to musimy to z mahoniową obgadać czy Cię wpuścimy do naszego zacnego funclubu :P hm..... no niech no ja pomyślę

Łączy nas litera M w imionach i litera M w nickach z wizażu :P Mikonada jest blondynką i ja też, mahoniowa sądząc po nicku jest mahoniowa?? może to tak dobrze ? co by równowaga była:P

Pewnie przy Was złapie kompleksy jak stąd do okoła świata i jeszcze ze dwa razy no ale dobra
Więc właściwie po weekendzie - bo jadę do domu no i odwiedzam po drodze dymarki świętokrzyskie- mogę iść bylebym paznokci nie robiła.. kurcze duże tego "ale"
Może być kawa, piwo lub co tam chcecie
Stary 2014-08-13, 16:24   #3097
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xenka0 Pokaż wiadomość

Jeśli mogłabym Ci coś doradzić to zrób/kup jakieś fajne ciacho, może jakąś małą przekąskę i zaproś rodziców z obu stron na luźne spotkanie.
Oświadczyny oficjalne przy rodzicach bym sobie już odpuściła (bo chociaż jest to bardzo miły gest) to wnioskuję, że kilka miesięcy już minęło odkąd masz pierścionek na palcu? To chyba byłoby nawet dziwne, że dopiero teraz narzeczony prosi o rękę Twoich rodziców

właśnie mam zamiar zrobić jakieś dobre ciacho, kawka, sałatke....moja mamcia pewnie coś jeszcze wymysli, tata wyciagnie coś na ośmielenie bedzie dobrze a zaręczeni jesteśmy juz od roku wiec dla mnie też jest to śmieszne
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:33   #3098
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mam zamiar zrobić jakieś dobre ciacho, kawka, sałatke....moja mamcia pewnie coś jeszcze wymysli, tata wyciagnie coś na ośmielenie bedzie dobrze a zaręczeni jesteśmy juz od roku wiec dla mnie też jest to śmieszne
jak u mnie po zaręczynach 8 miesięcy i w sumie wypadałoby zaprosić teściów
mam pomysł taki sam jak i Twój
Stary 2014-08-13, 17:08   #3099
ZakochanaZabka
Zadomowienie

myśle że juz pora BTW to głupio by mi było zacząć organizować wesele bez zapoznania moich rodziców z jego i wysłuchania ich opini na temat wszystkiego . To tak jakby byli pominięci . (bo u nas to nasi rodzice w wiekszości finansują wesele ). i wgl milej bedzie
Stary 2014-08-13, 17:10   #3100
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
myśle że juz pora BTW to głupio by mi było zacząć organizować wesele bez zapoznania moich rodziców z jego i wysłuchania ich opini na temat wszystkiego . To tak jakby byli pominięci . (bo u nas to nasi rodzice w wiekszości finansują wesele ). i wgl milej bedzie
no u Nas też rodzice w większości U nas o tyle dobrze że dali nam wolną rękę by sobie wybrać co chcemy i się nie wtrącają po za liczbą osób.

Wideo niestety chyba mieć nie będziemy bo ceny są za wysokie spotkałam się z chłopakami z tej firmy i się podnieśli o tysiaka - no to nie da rady tyle ile oni chcą
Stary 2014-08-13, 17:14   #3101
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
no to musimy to z mahoniową obgadać czy Cię wpuścimy do naszego zacnego funclubu :P hm..... no niech no ja pomyślę

Łączy nas litera M w imionach i litera M w nickach z wizażu :P Mikonada jest blondynką i ja też, mahoniowa sądząc po nicku jest mahoniowa?? może to tak dobrze ? co by równowaga była:P

Pewnie przy Was złapie kompleksy jak stąd do okoła świata i jeszcze ze dwa razy no ale dobra
Więc właściwie po weekendzie - bo jadę do domu no i odwiedzam po drodze dymarki świętokrzyskie- mogę iść bylebym paznokci nie robiła.. kurcze duże tego "ale"
ale mnie zaszczyt kopnie to może już wcześniej umówmy się na spotkanko?
Stary 2014-08-13, 17:27   #3102
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie zaszczyt kopnie to może już wcześniej umówmy się na spotkanko?
no to czekamy na mahoniową ja się mogę dostosować bylebym wiedziała wcześniej no i po 16 żeby było

mahoniowa masz fb ?

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-08-13 o 17:32
Stary 2014-08-13, 17:28   #3103
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
no u Nas też rodzice w większości U nas o tyle dobrze że dali nam wolną rękę by sobie wybrać co chcemy i się nie wtrącają po za liczbą osób.

Wideo niestety chyba mieć nie będziemy bo ceny są za wysokie spotkałam się z chłopakami z tej firmy i się podnieśli o tysiaka - no to nie da rady tyle ile oni chcą
u mnie rodzice jeszcze sie interesują muzyką ale mamy podobne gusta wiec nie ma jakiegoś tam problemu

a co do wideo to nie martw sie może uda Wam sie coś jeszcze znależć.
my narazie obstajemy przy tym, że wideo mieć nie bedziemy bo ślubne teletyski i reportarze sa dla nas zbyt drogie. (chyba, że nam sie odmieni ) poki co trzymamy sie przy tym ze wolimy zaplacic wiecej za lesze zdj i miec jedna a dobra pamiątke niż dwie byle jakie
Stary 2014-08-13, 17:47   #3104
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie rodzice jeszcze sie interesują muzyką ale mamy podobne gusta wiec nie ma jakiegoś tam problemu

a co do wideo to nie martw sie może uda Wam sie coś jeszcze znależć.
my narazie obstajemy przy tym, że wideo mieć nie bedziemy bo ślubne teletyski i reportarze sa dla nas zbyt drogie. (chyba, że nam sie odmieni ) poki co trzymamy sie przy tym ze wolimy zaplacic wiecej za lesze zdj i miec jedna a dobra pamiątke niż dwie byle jakie
no my też nie chcieliśmy na początku,ale moich dziadków nie będzie w ogóle na ślubie i weselu ( chciałam im zrobić przyjemność by sobie obejrzeli chociaż ale w takiej sytuacji. U nich teraz kosztuje 4 tys. tyle nie są warci.
Stary 2014-08-13, 18:00   #3105
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
no my też nie chcieliśmy na początku,ale moich dziadków nie będzie w ogóle na ślubie i weselu ( chciałam im zrobić przyjemność by sobie obejrzeli chociaż ale w takiej sytuacji. U nich teraz kosztuje 4 tys. tyle nie są warci.
no to faktycznie fajnie by było pokazać dziadkom film i napewno byłoby im miło. może coś jeszcze wymyślicie.
kurde no to faktycznie sie cenia. oni chyba w tamtym roku założyli ta firme i juz takie ceny.... nie zachęcają. masz racje jak na taka cene to nie sa jej warci :/

może któraś tu z obecnych zaraz podsunie jakiś pomysł z innymi kamerzystami nie w az takiej cenie
Stary 2014-08-13, 20:41   #3106
Maniula87
Raczkowanie

Cytat:
no to faktycznie fajnie by było pokazać dziadkom film i napewno byłoby im miło. może coś jeszcze wymyślicie.
kurde no to faktycznie sie cenia. oni chyba w tamtym roku założyli ta firme i juz takie ceny.... nie zachęcają. masz racje jak na taka cene to nie sa jej warci :/

może któraś tu z obecnych zaraz podsunie jakiś pomysł z innymi kamerzystami nie w az takiej cenie
Wiecie co film z wesela to nie tylko dla dziadków, ale też dla was. Nie widziałam co prezentują filmy tej firmy za 4 tys. , ale z czystym sumieniem mogę polecić firmę która u nas robiła film. Jesteśmy mega zadowoleni, a z cena zmieściłam się dużo niżej niż 4 tys , a wymagania miałam olbrzymie. Panowie z firmy MSM FILM z Tarnowa dali sobie rade z moim scenariuszem. Dokładniejsze namiary na priv.

Maniula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:59   #3107
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
no to czekamy na mahoniową ja się mogę dostosować bylebym wiedziała wcześniej no i po 16 żeby było

mahoniowa masz fb ?
Mi to juz obojętne byle nie czwartek (21) ani piatek/sobota.... mamy kawalersko - panieński
Stary 2014-08-13, 21:11   #3108
Jagoda_90
Raczkowanie

Wy się już szykujecie a mój ślub za 2,5 tyg miał być i chyba wszystko odwołujemy. Tż zmienił zdanie najwyraźniej.

Kasuje konto bo nie wiem czy dam radę o tym wszystkim czytać. Życzę każdej PM szczęścia! I miłości, a przede wszystkim wytrwałości i szczerości
Jagoda_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:47   #3109
Millsy
Raczkowanie

Jagoda_90 Trzymaj sie , mocno ściskam! Pamiętaj ze to Ty jestes najważniejsza i jak jest cieżko to nam na pewno nie musisz sie tłumaczyć :-*
Millsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 22:25   #3110
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda_90 Pokaż wiadomość
Wy się już szykujecie a mój ślub za 2,5 tyg miał być i chyba wszystko odwołujemy. Tż zmienił zdanie najwyraźniej.

Kasuje konto bo nie wiem czy dam radę o tym wszystkim czytać. Życzę każdej PM szczęścia! I miłości, a przede wszystkim wytrwałości i szczerości
trzymaj się! jak coś to pisz na PRIV jak potrebujesz się wygadać! Życzę Ci aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-08-13 o 22:29
Stary 2014-08-13, 22:41   #3111
mahoniowa
Zadomowienie

jesteeeem lepiej późno niż później

Cytat:
czeeeść już najwyższy czas na salę, dj, video, foto

PIOTREK gra u mnie! byl u mojej siostry na weselu i my także postanowiliśmy go zatrudnić

no to z Piotrem na pewno będzie impreza udana!

Cytat:

mahoniowa kiedyś była mahoniowa teraz jest bursztynowe pokręcone blond może kiedyś.... tylko wtedy będzie szybki rozwód
ale proszę mi tu przestać mówić o jakichkolwiek kompleksach!!
pogrubione

Cytat:

mahoniowa masz fb ?
no raczej, że mam.. nie masz = nie żyjesz! mi jest wszystko jedno, do końca sierpnia mam wolne;]

Cytat:
ja mam foto i video za 3700, prześlę Ci kontakt na PW, bo nie wiem czy tu mi wolno tak "rozreklamowywać"

Cytat:
Napisane przez Jagoda_90 Pokaż wiadomość

Cytat:
trzymaj się! jak coś to pisz na PRIV jak potrebujesz się wygadać! Życzę Ci aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
trzymaj się i nie poddawaj w walce o swoje szczęście!

09.05.2015

Edytowane przez mahoniowa
Czas edycji: 2014-08-13 o 22:43
Stary 2014-08-13, 23:00   #3112
mogg
Zakorzenienie

Wtorek 17 ???? Miko , mahoniowa ?? Ale fajne ma imie twoj Tz jestem chyba jedyna osoba ktora na fb nie ma zdjec tz :p
Stary 2014-08-13, 23:04   #3113
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Wtorek 17 ???? Miko , mahoniowa ?? Ale fajne ma imie twoj Tz jestem chyba jedyna osoba ktora na fb nie ma zdjec tz :p
ano fajne i całe życie ma przez to z górki farciarz
no nie jedyną ale rzeczywiście jedną z niewielu.. właśnie się zorientowałam, że masz całe moje życie do dyspozycji.. mam nadzieję, że nie jesteś jakimś szpiegiem czy coś

mi pasuje;] teraz dogadajcie się gdzie;>

09.05.2015
Stary 2014-08-13, 23:09   #3114
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:

hej hej, witamy!
Dzięki

mikonada Salę i Foto już mamy reszta przed nami
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 23:16   #3115
mahoniowa
Zadomowienie

http://youtu.be/ghn4gE6XhqY

09.05.2015
Stary 2014-08-13, 23:20   #3116
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
ano fajne i całe życie ma przez to z górki farciarz
no nie jedyną ale rzeczywiście jedną z niewielu.. właśnie się zorientowałam, że masz całe moje życie do dyspozycji.. mam nadzieję, że nie jesteś jakimś szpiegiem czy coś

mi pasuje;] teraz dogadajcie się gdzie;>
Heh eee tam pokazywalam Tz zdjecia bo mowilam mu o wakacjach
Ja ogolnie z fb korzystam ale nie wrzucam za duzo no ja mam malo fot z tz bo na ogol to ja chodze z aparatem i strzelam foty :p
Szpieg nie jestem :p
No i ogolnie jakos takos :p
Miko zobaczysz drugi chudzielec :p

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Wtf
Tz mowi ze aby ubiersc sie skromnie nie mozna miec cyckow na wierzchu :p
Stary 2014-08-13, 23:25   #3117
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Heh eee tam pokazywalam Tz zdjecia bo mowilam mu o wakacjach
Ja ogolnie z fb korzystam ale nie wrzucam za duzo no ja mam malo fot z tz bo na ogol to ja chodze z aparatem i strzelam foty :p
Szpieg nie jestem :p
No i ogolnie jakos takos :p
Miko zobaczysz drugi chudzielec :p
a że Ty niby grubas? nie uświadczyłam;p
a ja Mojemu jeszcze nie mówiłam o wakacjach, póki co dozuję mu emocje, dziś zaakceptował projekt zaproszeń, w sumie nie miał innego wyjścia

mi właśnie zależy na fotach, bo jestem w trakcie robienia prezentacji, która będzie pokazana w trakcie krojenia i smakowania tortu na weselu. Zawsze tego chciałam więc o zdjęcia dbam już te 8 lat tak na wszelki wypadek

ale Wy musicie się zastanowić czy z takimi jak my chcecie jechać i w ogóle się spotkać

PS ta szara powykręcana kocinka to Wasza?

09.05.2015
Stary 2014-08-13, 23:31   #3118
mogg
Zakorzenienie

My tez pozytywnie walnieci :p tz to jaki zadowolony off corse spotkac i jechac tez mozemy :p
My jestesmy specyficzni tj luzni i nie skrepowani jajcarze ;p
Ja jestem nadworny fotograf tacham dzielnie lustrzane :p

Szara kocinka to nasza kotełka Lila ) kot brytyjski - taki misio jak pancia:p
Stary 2014-08-13, 23:40   #3119
mahoniowa
Zadomowienie

piękna ta kicia!
no to myślę, że się dogadamy;]
to jak się dogadasz z mikonadą to czekam na info
a Mój tam ma w sobie cząstkę ekshibicjonisty i uważa, że jak się ma fajne cycki to trzeba je pokazywać światu;p

09.05.2015
Stary 2014-08-13, 23:47   #3120
mogg
Zakorzenienie

Dodal ze ja nie chodze skromnie ubrana hihihi
Mozemy sie spotkac na rynku bo blisko bedzie wszedzie tylko mikonada musi potwierdzic ze jej pasuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości