![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Hejka
![]() Nie wiem czy mnie pamietacie.... ale pisalam w Wami na którymś z poprzednich wątków. Chcialam sie z Wami podzielić informacja ze jestem w 7tyg. Ciazy .....znajomym czy rodzinie na razie nie chcemowic... ale radość mnie rozpiera i chcialam chociaz Wami sie podzielic ![]() ![]() tylko nie daje mi spokoju jedna sprawa.... wczoraj mialam pierwsza wizyte wszystko dobrze słyszałam serduszko ![]() ![]()
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Czajelka gratuluje i trzymam kciuki. Ja brałam acard do końca ciąży. Bardzo dużo dziewczyn tu na wątku też brało lub biorą te tabletki. Także spokojnie bierz
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, na wsi jest zupełnie inaczej, nikt się tak nie przejmuje rozszerzaniem diety, dają swoje z talerza niezależnie od tego co to jest, na jakim tłuszczu smażone itp, itd. W małym miasteczku, kawałek od wsi, gdzie spędziłam ostatnie 10 dni z J. w największym sklepiku nie znajdzie się żadna kaszka bez cukru, nawet tych popularnych bobovity z oznaczeniem bez cukru nie uświadczysz, same ulepki. dzieci jedzą produkty po których mnie bolałby brzuch. starałam się unikać tematów, odpowiadać okrężną drogą, żeby nie mówić wprost, że moje dziecko nie je słodyczy, kaszki tylko bez cukru, najczęściej zamawiane przez net bo stacjonarnie trudno dostać. w głowę by się popukali, bo przecież w tamtejszym sklepie kaszki są, itp. itd. zupełnie inne podejście do żywienia dziecka. Cytat:
cieszę się, że badania dobre masz. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Czajelka tak, jak Maga napisała - bardzo wiele dziewczyn brało Acard. Z tego, co mi wiadomo, Acard rozrzedza krew, czyli łożysko i dziecko są lepiej ukrwione.
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Monika... przypomniałaś mi, że nie kupiłam A. kaszki
![]() Byłam w sklepie, gdzie był miliard kaszek, patrzyłam na nie, bo kupowałam słoiki, potem w Rossmannie i durna ja nie kupiłam dziecku kaszki. No nic, na śniadanie będzie.. ulepek :/ Ja z Bobovity najczęściej daję już tylko owsiane śniadanko i smaczną kolację (wielozbożową), mam nadzieję, że wielkiej krzywdy mu tym nie robię. Wczoraj jechałam z fajną babką tramwajem, pogadałyśmy sobie o dzieciaczkach. Ona miała 1,5 rocznego synka, który wyglądał (gł. ze wzrostu) na jakieś 3-4 lata... A ważył 10 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47695006]Monika... przypomniałaś mi, że nie kupiłam A. kaszki
![]() Byłam w sklepie, gdzie był miliard kaszek, patrzyłam na nie, bo kupowałam słoiki, potem w Rossmannie i durna ja nie kupiłam dziecku kaszki. No nic, na śniadanie będzie.. ulepek :/ Ja z Bobovity najczęściej daję już tylko owsiane śniadanko i smaczną kolację (wielozbożową), mam nadzieję, że wielkiej krzywdy mu tym nie robię. Wczoraj jechałam z fajną babką tramwajem, pogadałyśmy sobie o dzieciaczkach. Ona miała 1,5 rocznego synka, który wyglądał (gł. ze wzrostu) na jakieś 3-4 lata... A ważył 10 kg ![]() ![]() te bobovity bez cukru nie są takie złe, ale mimo wszystko są "słodsze" niż holle na mm. lubiłam je mieć pod ręką na wyjazdy jak trzeba było gdzieś na szybko kaszę zrobić i tylko na wodę rzucić. sama jeździłam dziś po kaszki bo J. teraz dostawał właśnie bobovitę. na zamówienie z netu za późno a wcześniej nie pomyślałam, że skończyły się zapasy. ja jakoś nie lubię takich rozmów z obcymi np. na placach zabaw o dzieciach, żywieniu, kupach, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
CIOŁEK ROKU!:
Perse w Rossmannie widząc przetrzebioną szafę Wibo na pół sklepu do TŻa: - Łojezu, tu wcale nie ma wyboru! Pani kierowniczka sklepu, która się czaiła za moimi plecami: - No właśnie jesteśmy w trakcie przebudowy, dlatego nie ma wielu produktów... Perse w kolorze buraczanym: - Przepraszam ![]() Odwróciła się na pięcie i czemprędzej czmychnęła. |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak tam dzisiaj? ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47689836] Nadrobiłam, ale nie wiem co komu ![]() ![]() ![]() oj biedulko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47695006] Wczoraj jechałam z fajną babką tramwajem, pogadałyśmy sobie o dzieciaczkach. Ona miała 1,5 rocznego synka, który wyglądał (gł. ze wzrostu) na jakieś 3-4 lata... A ważył 10 kg ![]() ![]() trzeba było wymienić się numerami - może czasem byście się zgadały na jakiś spacer razem ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47695924]CIOŁEK ROKU!: Perse w Rossmannie widząc przetrzebioną szafę Wibo na pół sklepu do TŻa: - Łojezu, tu wcale nie ma wyboru! Pani kierowniczka sklepu, która się czaiła za moimi plecami: - No właśnie jesteśmy w trakcie przebudowy, dlatego nie ma wielu produktów... Perse w kolorze buraczanym: - Przepraszam ![]() Odwróciła się na pięcie i czemprędzej czmychnęła.[/QUOTE] eee nie ma się czym przejmować - pusto było? było. Więc mogłaś to skomentować ![]() ![]() Mleb a Ty jak się czujesz? ![]()
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Berbie ładnie Ci Krzysio przybiera i oby tak dalej, i jak tam po szczepieniu? Mam nadzieję że wszystko OK ![]() Kucyki co u Was? Jak Max?? Melbi kiedy wizyta? co tak cicho siedzisz?? Monika no może już wszystko wykupili, u mnie to w ogóle nic nie było a w KTW tez zostało już tylko dziewczynkowe wszystko praktycznie, może jeszcze uda mi sie gdzieś podskoczyć chociaż wątpię....No nic trudno, może uda mi sie dziś na ciuchy iść... Perse a olej babe, miałaś prawo do komentarza hihi ![]() Czajelka gratuluję, acard bierz spokojnie, ja jestem w 27/28tc i biorę nadal, po następnej wizycie będę odstawiać....Głowa do góry i na dobre Wam to wyjdzie jak będziesz zapodawać sobie lek ![]() Anna1910 @ może być do 6 tyg także spokojnie i uzbrój się w cierpliwość....a jak Twoja głowa jest gotowa to ja bym nie czekała 3 miesiące tylko po @ się zaczęła starać... No to ja zawijam kiece i lecę ![]() ![]() ![]()
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
![]() Luduu.. jaka u nas beznadziejna pogoda, niby lato a u nas ciągle deszcze i chmurzyska.. Barbi ![]() Agatko cieszę się z udanej wizyty! Twój Synek to już kawał chłopa ![]() ![]() Waderko a jak u Ciebie imię dla Córeczki wybrane? doszliście z tż do jakiegoś kompromisu? Pakujesz się do szpitala? Organizujesz wyprawkę? Pani piękne dolegliwości ![]() Zeberko Ty to jesteś niesamowita - prać pieluchy o 4 rano ![]() Przygotowujesz Kasię na przyjście na świat siostrzyczki? Cytat:
W mieście też znajdziesz x przykładów nie przejmowania się rozszerzaniem diety itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
czajelka ja brałam acard
perse widać, że brakuje ci koleżanki... nie można jakoś temu zaradzić? dziękuję, że pytasz ![]()
#137 |
Zakorzenienie
|
Anitka co do imienia to mówię do Niego po imieniu ale Tż się to nie podoba, jak pytam czy sam jakieś wybrał to głupio sie śmieje albo mówi do Niego inaczej niż ja i tak się przegadujemy
![]()
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oj wiem jak ja czekałam - Ty to szczuplutka jesteś to pewnie dość szybko poczujesz maluszka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo dla Krzysia - grzeczny z niego mały mężczyzna ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
dziewczyny a wicie czy clexane moge w uda dawac - bo brzuch juz mnie boli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- My jestesmy w drodze na wizyte. Zaspalismy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba mozna w udo lub ramie, ale ja nie próbowałam - biłam do konca tylko w brzuch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Persunia normalnie mnie rozwalasz ![]() ========================= ====================== witam się słonecznie ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Hope trzymamy
![]() ![]() Anitka ja mówię do Niego Igor ![]() ![]() ![]()
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co jak patrzę na to twoje dietetyczne jedzonko to naprawdę mam chęć spróbować tak jeść.
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Anita - ja pisalam o tej konkretnej wsi, tylko kilkoro malych dzieci, wsystkie jedza jak opisalam, nie znalazlam nikogo podzielajacego moje poglady w tej kwestii. Wiem ze w miescie tez dlatego pisalam ze nie lubie wdawac sie w takie dyskusje na placach zabaw.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Kurcze, założyłam A. na noc body z długim rękawem i ładnie przespał... Może mu zimno było?
![]() A rano wmucił całą kaszkę, niebywałe. Pewnie dlatego, że jest... kakaowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47701361]Kurcze, założyłam A. na noc body z długim rękawem i ładnie przespał... Może mu zimno było?
![]() A rano wmucił całą kaszkę, niebywałe. Pewnie dlatego, że jest... kakaowa ![]() Co to za kaszka kakaowa? Z tego piszecie to ja chyba robie zle bo daje kaszki z Bobovity.co prawda te na których pisze bez cukru ale jednak.A na wieczór dostaje kaszke smaczna kolacja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.