|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Ale produkujecie kobietki
![]() Nadrobiłam Was, ale wybaczcie - nie odniosę się do każdej wypowiedzi ![]() Mandragorka, MałaPaulina gratuluję wizyt Misstic HBS i VDRL jest ważny pół roku. Też miałam robiony w I trymestrze, więc już się przeterminowały. Ginka zleciła mi powtórzyć. Ale na SR mówili, żę jak się do szpitala trafi i nie ma się tych badań ważnych to zrobią Ja jednak je powtórzyłam, wizytuję w pn i na bank się ginka o to będzie pytać ![]() Madziuszka u mnie będzie Zosia ![]() Wpaula ja nie robię sama lewatywy ![]() Ania9106 grunt to zachować spokój Ale jak cos to sio na IP Dobrze, że Was poczytałam, bo nie spakowałam papieru toaletowego do mojej mega torby Ja muszę zabrać aż 10 podkładów i 2 paczki bella co zajmuje połowę torby ![]() Od wczoraj pomieszkuję u rodziców, bo są na wakacjach, siostra też wczoraj pojechała, a w domu mamy babcię i dziadka po 80tce Robię im zakupy i wolę ich mieć na oku A no i znowu jestem opiekunką psa A teraz nawet dwóch W nocy pałam z nimi, bo była burza i starsza tak się bała, że przecisła płot ze swojego podwórka i szczekała pod drzwiami. Biadaczki moje kochane Nie mam tam wifi wiec mogę się rzadziej udzielać, ale będę Wa nadrabiać |
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cos się poprzestawialo w naszej tabelce. Wszystko jest pomieszane :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Ania jedz na ip ja tak miałam poprzednim razem dali mi oxy i po 4,5h mój szkrab był ze mną trzymam za ciebie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Aaa i pamietam że siedziałam wtedy na wizażu na ulubionym fotelu tż. Jak wody zaczęły się saczyc to wkładka nie ogarnęła i go zmoczylam :p tż nie był zachwycony hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj po zakupach w Tesco z mężem pomyślałam o tym, że chciałabym już urodzić, żeby już mieć mniejszy brzuch, bo co tu kryć, jestem zmęczona swoją niemocą, gdy np. nie mogę wyjść z wanny. Mój mąż mnie pociesza jak umie, a ja nie mam przecież żalu do dziecka, dla którego jestem teraz jedynym fizycznym oparciem, i które jest beze mnie bezbronne. Bardzo dobrze golgie, że podjęłaś ten temat ![]()
|
|
#455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszych miesiącach się bałam a teraz muszę,bo się źle czuję jak z rana się nie wyciągnę ![]() Cytat:
kurcze jeśli tak to już praktycznie na mecie jesteś ![]() Cytat:
I faktycznie głupie uczucie tak nie zrobić,ale jesteś w ciąży,zaraz rodzisz to tak na prawdę powinnaś korzystać teraz z tych ostatnich dni odpoczynku i patrzyć na swój tyłek a nie żeby komuś było przyjemnie Ale rozumiem,że Twoi teściowie są toksyczni i mogą znowu urządzić nagonkę na Ciebie jak nie pojedziesz ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj kopytka robię a już tak mi się odechciało,że masakra...I już na samą myśl,że Tż raczej na pewno ma jelitówkę uszy mi więdną od tego jego narzekania
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Kopytka, mniam mniam
Ale bym zjadła. Tż wirusa ma, Meta? Oby Ciebie nie zaraził.
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój zaraz idzie do pracy, a ja zabieram się za ogarniecie kuchni...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tz znalazł rozwiazanie tej akcji takze nie musze jechać zadzwonił chwile temu, ze pojedziemy razem dzisiaj po jego pracy a jego tato ma dwa auta to sobie jedno postawi na podmianke i ponownie je odbierzemy jutro albo pojutrze tez razem i nie o 8 bo mnie najbardziej bolała ta 8 godzina i jazda w sumie 4 razy wiec cały dzień zawalony by był...A ja wlasnie całe zycie taka głupia, ze wszystko dla wszystkich a pózniej dostaje w dupę...chociaz juz coraz częściej jestem bardzo asertywna i pracuje nad tym mocno Jelitowka...cieżko nad tym zapanować...jak nad odchodzeniem wód A chory chłop to dramat...juz mamy tu takiego Kateriny i teraz Twojego...ciekawe czy istnieje chory chłop twardziel ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jak ma katar nawet to zachowuje się jakby umierał
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po porodzie jak mała będzie ciągle płakać ( oby nie ) to będzie prosił o pójście do pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz unikam go jak ognia,bo jednak wolę zaparcia niż to ![]() Cytat:
jak tak już bierzesz się za ogarnięcie to wpadaj do mnie bo mi strasznie się nie chce wstać i sprzątać...Cytat:
czasem sytuacja do tego zmusza ![]() Cytat:
póki co męcz się
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pochmurnie, śpię normalnie
A w domku taki bałagan Mój Perfekcyjny Pan Domu przyjdzie i posprząta Ogłaszam oficjalnie, że mam dość leżenia I tak pozwalam sobie na zrobienie obiadu, ale chcę wreszcie coś ogarnąć po swojemu
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Temat trzeba podejmować,bo się go albo omija,albo podaje na różowej tacy
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pomaga---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Mała Ty mnie przeraziłaś z tą szyjką, wiesz? Moja tydzień temu miała 1,95 jakoś tak, we wtorek pewnie max 1,5 się okaże, a Twoja serio ma 1cm tylko? I pozwala Ci na seks? Kurde przecież Ty możesz urodzić zaraz co nie
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Jade ale na razie do poradni gin. W szpitalu bo właśnie przemoczylam majtki:p już wiem że to nie śluz bo śluz też jest ale bardziej lepki.
Na ip nie jadę pierwsze bo u nas jest tak że co by się nie działo trzeba zostac w szpitalu bo inaczej lekarz Cię nie zbada. Dlatego najpierw poradnia zobaczę co tam gin powie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymamy tu wszystkie kciuki za Ciebie!
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że szalejecie od rana z postami
![]() Co prawda to prawda, chory facet w domu to udręka. Narzekają jakby conajmniej ich zarzynali Na szczęście mój jest zdrowy. Koleżanka tak się smiała ze swojego synka, że przy córeczce to ona nie miała takich problemów, a J potrzebował większego zainteresowania i w ogóle. A jak był chory to musiał wszystkim o tym powiedzieć (wykrzyczeć) :p Ciekawe jaki będzie Jasiek > ![]() ![]() Mój syn zrobił mi dziś psikusa, po bardzo aktywnym wczorajszym dniu, dzisiaj stwierdził, że ma lenia i on nie będzie się ruszał, bo mamusia chce :P Na szczęście pomogło II śniadanie i słaba kawa A już się bałam ![]() Byłam o 6 Tak więc czeka go nie lada wyzwanie Co dzisiaj gotujecie ?
|
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Mandragorrka podziel się malinkami
![]() Aniu Albo tak jak dziewczyny piszą jedź na IP, albo do apteki po papierki lakmusowe (one pomogą Ci rozróżnić czy to wody czy zwykły śluz) ![]() małaPaulina mnie też przy przeciąganiu łapią skurcze łydek ![]() Oszczędzaj się troszkę, bo widzę, że aktywny dzionek Cię czeka ![]() aisa84 powiedz teściowi, że nie czujesz się na siłach żeby jeździć sama taki kawał drogi, może zrozumie, a jak nie to trudno. Pofochuje się trochę i mu przejdzie... Na takim etapie, to w każdej chwili może Cię złapać jakiś skurcz albo coś i co wtedy zrobisz, jak będziesz jechała sama? Jak teść ma choć odrobinę wyrozumiałości w sobie, to zrozumie ![]() golgie Dobrze, że to napisałaś Rady doświadczonej mamuśki bardzo się przydają... I nawet jak miłość nie przyjdzie od razy to wiem, że dla swojego dziecka będę starała się być najlepszą mamą. 88Ekaterina88 z facetami tak to już jest ![]() Dzanet Odpoczywaj dużo u rodziców i ciesz się psiakami uwielbiam przytulać się do futrzaków Perelka mój Tż już mi pakuje podkłady na łóżko do auta, żebym przypadkiem nie zmoczyła mu fotela w samochodzie Metamfetaminax to ja się wpraszam na kopytka Mój ślubny nie lubi ich, więc nie robię... A taką mam ochotę!!!!! I współczuję chorego Tżta... Bo z chorymi facetami to gorzej niż z dziećmi... ![]() Witam się Od rana już miałam jeden skurcz... Coś mi się wydaje, że Lenka nie posłucha próśb rodziców i wyskoczy jeszcze w sierpniu... Dzisiaj ja leniuchuję, a Tż się wszystkim zajmuje Obiad mam z wczoraj, więc gotować nie trzeba a sprzątać będę jutro wieczorem i w sobotę rano. Jeszcze tylko pranie wstawię i idę leżeć Miłego dnia
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zastanawia co innego, bardzo kocham moją córeczkę, natomiast zastanawiam się, jak to jest z dwójką dzieci, czy kocha się jednakowo itp. Bo prawdę mówiąc w pierwszej ciąży byłam bardziej czuła w stosunku do "brzuszka", gadałam do niego, głaskałam itp. A teraz bardzo rzadko to robię, bo np absorbuje mnie moja starsza córeczka, martwię się, jak ona odnajdzie się w nowej sytuacji, gdy będzie mieć rodzeństwo, bardziej myślę o mojej starszej córeczce niż o tej w brzuszku. I tak się własnie zastanawiam, czy to trudne podzielić swoją miłość miedzy dwójką dzieci, tak, by żadne nie czuło się gorsze. Zawsze wtedy myślę, że przecież ja mam brata i dobrze mi z tym, nie chciałabym nie mieć rodzeństwa.
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaaaa kciuki!!
czuję że to już masz do kogoś nr?
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj coś czuję, że się rozkręca
|
|
#473 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślisz że daz rade kąać sama Roksankę ? my Bartka kąpalismy zawze we dwójkę, zawsze w sumie mieliśmy taką możliwość, mąż w domu ale mimo to teraz koniecznie chcę się nauczyć sama. a co mówili o higienie intymnej chłopców ? zapamiętałaś może ? więm że Cię o nie dotyczy ale pytam - może akurat - różnie mówią - by naciągac skórkę, by nie naciągać ... Aisa dobrze, że sytuacja rozwiązana, powiem Ci że mam tak samo jak Ty, też by mi było głupio odmówić ale powiem Ci coś jeszcze - po urodzeniu pierwszego dziecka mimo wszystko stałąm się bardziej asertywna niż wcześniej i bardziej potrafię się dopominać w różnych miejscach i sytuacjach swojego. Cytat:
a widziałam dziś w tv że arbuz w biedrze po 69 gr ![]() Simran86 śliczny ten kocyk, mamy bardzo podobny z baby ono w samochodziki ![]() Aniu i co dzwoniłaś do położnej ? ja bym jechała na Twoim miejscu ![]() Golgie podoba mi się to co piszesz. miałam podobnie po urdzeniu synka i wiem, że dużo dziewczyn tak ma. możemy sobie przybić piątkę
|
||
|
|
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Muszę to napisać: dla mojego męża 36.8 to stan podgoraczkowy a ponad 37 to już gorączka!!! Ja wtedy nie mogę po prostu. Jak widzę jego zmartwiona minę jak odczytuje termometr to padam ze śmiechu!:-D
Cytat:
trzymamy kciuki:-*
|
|
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Ania kciuki ! powodzenia ! Dawaj znać w miarę możliwości !
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka
Czekamy na cudowne wieści! ![]() Justyna Mój jak go gardło boli jest ledwo żywy, bo przecież to tak strasznie boli, że mówić nie można... Głupia jestem, wstałam i wyprasowałam rożek, bo był wyprany, ale taki pogięty i spakowałam go do torby już. Normalnie mnie skręca już A teraz w pachwinach ciągnie, ech. Ciągle doglądam tej torby i nie wiem czy wszystko jest ![]() Na pewno brakuje pampersów, więc trzeba dokupić. I wkładek laktacyjnych nie mam. Dopakowałam zwykłe majtki na wyjście czy coś i skarpetki.
|
|
#477 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale niestety muszę bo zlew zaraz zacznie się ruszać... załaduje zmywarkę i jakoś pojdzie ![]() Cytat:
ja to miałam ostatnie trzy dni tak intensywne, że dzisiaj mam dzień lenia (pomijając tą moją kuchnie) Cytat:
dobrze, że jedziesz lepiej sprawdzić co i jak![]() Cytat:
Właśnie dostałam SMS od dziewczyny z sr i miała mieć cc za tydzień, a już urodziła: mdleje: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Nmartyna ja oprócz tego co napisałaś biorę:
dla mnie: - dwa duże ręczniki - papier toaletowy i chusteczki hig - płyn do higieny intymnej - poduszkę jasia i mój koc (w aucie zamierzam zostawić poduszkę do karmienia )- skarpetki - bawełniane majtki - herbatkę laktacyjną - czekoladę i biszkopty - suszarkę do włosów dla małej: - krem do pielęgnacji dupci - więcej pieluszek tetrowych (koleżanka mi mówiła ze ona sama oprócz bella mama wkładała sobie tetrę bo tak krwawiła) - pieluszki flanelowe - rożek i kocyk - ubranka dla dziecka - dwie butelki (tak mam napisane w wyprawce) dla tż: napój energetyczny jakąś przekąskę ale my jesteśmy dojazdowi więc biorę więcej rzeczy które zostaną w aucie bo tż raczej będzie nocował u mojego brata a nie wracał do domku małaPaulina nie musimy powtarzać badań jeżeli miałaś hiv robione na początku to wystarczy... mi powiedział na tej rozmowie, że jest ok i mój gin podobnie... jedynie paciorkowca muszę zrobić i świeże wyniki krwi i moczu Aliszcze przykrywa brzuszek? jejjj to musi być cudowny widok! carolciuska przyjaciółka rodziła w Piasecznie ogólnie szpital ma bardzo dobrą opinię sama nawet się zastanawiałam ale mam tam jakieś 80km ![]() Misstic i jak sie pielęgnuje okolice intymne? co Wam mówili? |
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Gotowana kukurydza, Simran, zlituj się
Właśnie marudziłam Tż przed wczoraj, że strasznie mam na nią chęć i do tego masełko, mm... ![]() Ja już widzę to odchudzanie PO Kusimy się wzajemnie takim żarełkiem, że ach i och
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Asia19x;47698795
Ciągle doglądam tej torby i nie wiem czy wszystko jest ![]() [/QUOTE] o własnie apropo miałam Wam pisać - a lusterko pakujecie ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

ja nie zauważyłam, kiedy mnie nacięli i kiedy zszywali

kurcze jeśli tak to już praktycznie na mecie jesteś
Ale bym zjadła. Tż wirusa ma, Meta? Oby Ciebie nie zaraził.

ale po porodzie jak mała będzie ciągle płakać ( oby nie ) to będzie prosił o pójście do pracy 

A w domku taki bałagan
Ale pomaga
Czekamy na cudowne wieści!