|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Butter ja po porodzie miałam mega opór psychiczny przed seksem. A podczas karmienia piersią mega suchość. Na szczęście wszystko wróciło do normy.
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
Z czasem wszystko powróciło do normy
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Butter nie martw się to nacięcie nie wpłynie negatywnie na współżycie, po jakimś czasie będzie dobrze. U mnie nie zawsze jest dyskomfort, na początku mi to bardzo przeszkadzało, psychicznie szczególnie, nie potrafiłam się bez strachu kochać mimo, że miałam ochotę. Ciągle myślałam, że pewnie pęknę i będę musiała przez ten koszmar przechodzić jeszcze raz. Dbaj teraz bardzo o siebie, nie przemęczaj się a szwy ładnie się zagoją i daj sobie trochę czasu na dojście do siebie psychicznie. Mi już trauma przeszła chociaż przeżycia nie były fajne.
Wyjazd udany, plażing był, pokompałam się , nabiegałam za Łukaszem. Byliśmy z siostrą tz u jej dziećmi więc towarzystwo było. Teraz jedziemy z teściami do siostry teściowej koło łodzi. Będziemy w domku na wsi. Fajnie tylko dużo ludzi będzie i obawiam się nocek z innymi w pokoju. A Łukasz dobrze, dzięki. Ma już 5 zębów, dalej jest chudy, wszędzie go pełno, rozrabia. Już robi po kilka kroczków sam ale jeszcze całkiem nie chodzi ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Madzia mieliśmy na 4 dnu jechać ale raczej ba tydzień pojedziemy. Fajnie tylko znowu mnie podróż martwi bo to jak nad morze daleko ale jakoś damy radę ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A co do szczepionek to my na rota szczepiliśmy, na pneumo też ale po pół roku. Ja nie czytam o tych szczepionkach bo aż strach a nie wiadomo czy to prawda jest
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Butter a na pocieszenie . Mam wrażenie ze po zszyciu jestem tam ciśniejsza i wszystko lepiej czuć
mąż mówi to samo. Wiec plusy tez są hehe
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu... ale się rozpisałyście
Ja padam na pysk, przed chwilą fryzjerka poszła Storkotko u mnie półmetek, 21 tydzień, jutro mam wizytę to będę mogła coś więcej napisać ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
ale mój tż też tak mówi a przecież ja nie nacinana, może takie po prostu "plusy" porodu ![]() Ciekawe jak przy drugim porodzie będzie miałam w poniedziałek spotkanie z położną, mówiła żebym już tak długo w domu nie czekała z przyjazdem do szpitala bo mogę nie zdążyć
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Bika
ty tez to potwierdzasz? Czyli teraz rodzi Ana a potem ty? Czy ktoś pomiędzy ? |
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Butter, ja byłam u Muchackiej 2 razy. Mojej lekarki nie było, a młoda miała dziwne "coś" w nosie. Moja szwagierka od niechcenia zasugerowała opryszczkę, faktycznie tak to wyglądało. Przez telefon płakałam Muchackiej, żeby nas przyjęła, bo opryszczka w tym wieku to pewny szpital i ogromne prawdopodobieństwo uszkodzenia mózgu. Przyjęła nas, ale niechętnie, bo miała dużo pacjentów. Czekaliśmy strasznie długo, opieprzyła nas, że przegrzewamy Ewę (bo mąż wyszedł akurat z młodą na dwór, a że była zimna wczesna wiosna, miała jakąś kurtkę i czapkę - lekarka myślała, że my tak z nią w poczekalni siedzimy ). Powiedziałam, że zaczęło się od kataru i myślałam, że samo przejdzie, na co usłyszałan wyrzut, dlaczego z katarem u TAK MAŁEGO dziecka od razu nie poszłam do pediatry? ![]() Ale merytorycznie ok, stwierdziła, że teoretycznie można by zrobić posiew, ale nie mamy czasu. Że wygląda to paskudnie, ale wg niej to nie jest opryszczka, tylko jakiś gronkowiec, i dała na to maść z zaleceniem kontroli za 2 dni. Na kontroli pocieszyła nas, że widać poprawę, co utwierdziło ją w diagnozie ![]() Za wizytę kontrolną nie wzięła kasy!!! Odnośnie szczepień, Ewa miała szczepionkę na pneumokoki, mamy zalecenie pediatry, żeby przed przedszkolem zaliczyć jeszcze meningokoki. A na WZW B miała Hepavax. |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam planu porodowego nie mialam... poszlak na żywioł
jedyne co wiedziałam, to to, ze chciałam rodzic w wodzie. Z Sandra się udało, z Rita nie zdazylam ![]() Butter ja tez miałam długo opory jeśli chodzi o przytulanki... pierwszy raz wręcz się trochę balam, ale jakoś poszło ... i szybko nasze pożycie wróciło do normy... ba nawet zrobiło się lepsze niż przed ciąża ![]() najgorsze dla mnie tylko było odłączenie myślenia o cieknacym mleku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia Hehe. Ja tez myślałam wtedy o cieknacym mleku
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh ta polityka... pytałam u nas i położna mówiła, ze nie ma problemu możemy engerixem ale przy przyjęciu musimy to zaznaczyć a wtedy po porodzie lekarz wypisze receptę i zaszczepimy dziecko w drugiej dobie życia. W ogóle polecała aby szczepić w drugiej dobie a nie tuż po urodzeniu. Jak sporo czytałam, bo temat ten jest moim jakimś konikiem i w ogóle rutynowe działają na mnie jak płachta na byka! Zresztą położna też o tym mówiła to tak samo jak materiał... nacięty, rwie się dalej... a nie nacięty ciężko aby się porwał...Wiadomo są sytuacje wyjątkowe (i na to trzeba być przygotowanym niestety...), ale to są sytuacje a nie większość przypadków jak to jest u nas. W ogóle wśród wielu lekarzy, położnych panuje jeszcze stara szkoła, że ochroną jest właśnie nacięcie a to guzik prawda... a nawet jeżeli myślą inaczej to często szpital im przykazuje nacinać ![]() Cytat:
No proszę Was :P nie przypominajcie mi :P nie wyobrażam momentu jak stwierdzimy że to poród... na pewno zacznę się okropnie trząść i płakać :P Co do płaczu to wczoraj się rozryczałam bo nie mogłam otworzyć butelki z mlekiem
|
||
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiem, że tak wyskakuję, ale odważyłam się.... zapisałam się na kurs z księgowości
boję się, że oni wszyscy będą tacy mądrzy a ja taki jełop
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podasz linka jaki to kurs? Cześć
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam I i II stopień i jestem naprawdę zadowolona. Natomiast studiów podyplomowych u nich już nie polecam
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Kasiu, gratuluję podjęcia nowego wyzwania! Jak planujesz wykorzystać zdobyte umiejętności?
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu super
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno się przyda
|
|
|
|
|
#4220 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To że chudy to chyba nie przeszkadza, nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mąż twierdzi,że nie będzie mu to przeszkadzać ![]() Cytat:
Ja dostałam głupawki, a spodziewałam się, że wpadnę w panikę ![]() Cytat:
Byliśmy dziś z Hanią u tej pediatry, świetna lekarka. Powiedziała,że Hania jest w super stanie, o wcześniactwie świadczy tylko niska waga, odruchy ma super, napięcie mięśniowe też. Pięknie przybiera, waży już 2650! Ma bardzo dobre ruchy, idealne ciemiączko. Generalnie bardzo jest z niej zadowolona! Potem podjechaliśmy do pracy mojej i męża pokazać Małą, wszyscy zachwyceni, że jest przepiękna ![]() Rozmawiałam też o szczepionkach. Madziu, pytałam o szczepienie po 2. roku życia tymi meningo itp. Powiedziała, że uważa, że to bez sensu, że meningo to po pierwszym roku życia, a pneumo i rota wcześniej. |
|||||||
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super tylko się cieszyć, że Hania tak ładnie się rozwija
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Jajestem po studiach z rachunkowosci i chce ten kurs zrobic i przebranzowic sie poki mloda jestem bo jakby nie patrzec to kupa lat pracy mnie czeka
![]() Bika jak tam sytuacja z nowym lokum?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-14 o 19:20 |
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka super. Ile trwa ten kurs?
Butter świetnie wieści , że Hania tak ładnie się rozwija. I co, zdecydowałas czy szczepicie? No właśnie też gdybam czy to ma sens szczepic po 2 roku . A jakoś argumentowała to, że po 2 roku to już bez sensu szczepic? |
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomału ruszamy z remontem... na szczęście tym razem jesteśmy "tylko" inwestorami, a prace zostawiamy doświadczonym ekipom.
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile pokoi, czy to mieszkanko czy domek?
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa... bo Wy nic nie wiecie.... To mój dom rodzinny, rodzice mi go przepisali, remontujemy parter.
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A pisałam, że miałam dziś wizytę? Jaś ma prawie pół kg, jest już ułożony główką w dół - już jest grzeczniejszy od Emilki
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli będzie ogródek dla dzieciaczków, a z tego co kojarzę to Ty też niezbyt dobrze się czułaś mieszkając w mieszkaniu ![]() ooo kawał chłopczyka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-14 o 20:41 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie tak. Na szczęście to dwa oddzielne mieszkania, a podczas remontu chcemy je zupełnie od siebie oddzielić pod kątem ogrzewania i gazu. Pozostałe media już są oddzielne.
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, będzie taras, ogród, zwierzątka itd do pracy blisko ![]() Mój jeden klocuś ma 12,5kg, wyłazi górą z łóżeczka i dziś odmówił spania w dzień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

Z czasem wszystko powróciło do normy
mąż mówi to samo. Wiec plusy tez są 
Ja padam na pysk, przed chwilą fryzjerka poszła
miałam w poniedziałek spotkanie z położną, mówiła żebym już tak długo w domu nie czekała z przyjazdem do szpitala bo mogę nie zdążyć 
). Powiedziałam, że zaczęło się od kataru i myślałam, że samo przejdzie, na co usłyszałan wyrzut, dlaczego z katarem u TAK MAŁEGO dziecka od razu nie poszłam do pediatry? 

boję się, że oni wszyscy będą tacy mądrzy a ja taki jełop