Czerwcowe Panny Młode 2015 :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 20:42   #901
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)

U PM 2015 wydawało mi się że 27 jest mało popularny. Tylko farbsfitkę kojarzyłam z tego dnia. A tu proszę

Mój mężczyzna mnie zaskakuje. Dzisiaj rozmawiamy o ślubie i mszy i pyta czy jakoś można do dzieci z chórku dotrzeć. Bo tak mu się podobały jak jakieś święto było.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:57   #902
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs. Pokaż wiadomość
Ja to samo z tymi panieńskimi i kawalerskimi nie znoszę oglądać zdjęć lasek w jakiś klubach z welonami i słomkami kutafonami a taka bibka to taka przed weselna nie wiem narazie się skłaniam ku temu bo nie chce hasać po jakiś klubach

Ex ja Ci mówie że po ślubie dobijesz i to nie tylko do 50 już wtedy Twój mąż się o to postara ... crazy:

Na biurku Oli jak będziecie mieć fotki to się pochwal

My nie robiliśmy takich sesji
hahahaha mówisz?
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
A nieśmiało zapytam, czy dasz namiary ?

Hej ! To wy jak ja i mój TŻ ! Też studiowaliśmy 5 lat w Krk i cały ten czas mieszkaliśmy razem. Dwa lata temu skończyliśmy edukację i wróciliśmy na Śląsk
no my mieszkamy w sumie prawie na granicy małopolskiego i śląskiego a tutaj zamawiałam
Stary 2014-08-13, 21:03   #903
Mrs.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
hahahaha mówisz?
no my mieszkamy w sumie prawie na granicy małopolskiego i śląskiego a tutaj zamawiałam
Tzn. strzelam ale to pewka Tż niech też strzela po ślubie ale ... oby nie ślepakami...
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:15   #904
drazetkaa
Czerwcowa PM

Ale fajny wątek, w końcu jestem w stanie być na bieżąco

NiColQa no jakoś Ci to wybaczę, będzie ciężko, ale dam radę

Anna jaka Ty jesteś śliczna

Mrs my mieszkamy razem, wynajmujemy razem mieszkanie i mamy nadzieję, że w okolicach ślubu uda nam się wziąć kredyt na coś swojego
drazetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:19   #905
Mrs.
Zakorzenienie

Fajnie, że wątek ruszył, może być ciekawie
Stary 2014-08-13, 21:23   #906
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My zamieszkany tutaj, tzn u mnie. Z rodzicami na dole.
Stary 2014-08-13, 21:29   #907
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Dziękuję

Tęsknię za Krakowem Wróciliśmy, bo TŻ dostał tu pracę (jest górnikiem :P) i dom po dziadkach. My mieszkamy u góry, babcia na dole. Początki były... ciężkie.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 21:32   #908
Mrs.
Zakorzenienie

Zonamojegomeza nie boisz się konfilktów ? Wiadomo jak to jest mieszkać z rodzicami ...

Melka początki zawsze są trudne. Ale dobrze, że Tż ma pracę ja przez to że nie możemy z Tż znaleźć zostałam osamotniona pewnie aż do połowy listopada
Stary 2014-08-13, 21:32   #909
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Tęsknię za Krakowem Wróciliśmy, bo TŻ dostał tu pracę (jest górnikiem :P) i dom po dziadkach. My mieszkamy u góry, babcia na dole. Początki były... ciężkie.
mnie jeszcze nie minął miesiąc od powrotu na stare śmieci i łatwo nie jest...no ale jakoś się musi ułożyć
Stary 2014-08-13, 21:48   #910
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mrs. nie tak bardzo. Jak napisalam posta to probowałam sobie przypomnieć kiedy rodzice byli na górze ostatnio. W grudniu z rodzicami TŻ, w marcu zobaczyć suknię ślubną, w czerwcu po padło mi światło. Teraz pewnie jak pomaluje salon.
Ważne jest też to, że niedługo sami będą potrzebowali opieki. Zdolności kredytowej nie mamy. A wolę inwestować w dom niż płacić za wynajem. Tym bardziej powoli staram się to remontować.
Stary 2014-08-13, 22:35   #911
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

A mogę zapytać z jakich okolic jesteś ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 23:04   #912
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicolqa14 Pokaż wiadomość

drgogie panny młode, podajcie jeszcze raz swoje daty ślubu :d edytuję pierwszy wpis na tym wątku i zapiszę ile nas jest, oraz daty ślubów
20.06.2015

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja idę z narzeczonym. Ma mnie trzymać za rękę i być blisko.
to tak jak u mnie chociaż wizja poprowadzenia przez tatę też jest fajna

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez NiColQa14 Pokaż wiadomość
Wgl jaki macie pomysly na przebieg ceremoni slubnej w kosciele/urzedzie?

Czytanie przez najbliższych czytań, zaśpiewanie psalmu ii chyba tyle tak naprawdę. Chcemy organistę z parafii narzeczonego, bo ten u mnie to szkoda gadać. :P jeszcze mu się przez przypadek ślub z pogrzebem pomyli. Chcielibyśmy płatki kwiatów przy wyjściu, ale podobno proboszcz u mnie tego zabrania-bez sens, ale nie będziemy się tym na razie przejmować. a na weselu będzie tylko jedna atrakcja.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 00:03   #913
aneta_91
Zakorzenienie

Jeszcze mnie nie ma w kalendarzu-27.06 ;-)

Nie mam siły nadrabiać, zmykam spać, dobranoc

Stary 2014-08-14, 07:05   #914
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja chyba nie mam żadnych atrakcji na weselu. Tylko tort, o ile to atrakcja.
Stary 2014-08-14, 08:12   #915
existence
Zakorzenienie

Ja nie wiem co jest za atrakcje uważane z takich chyba dodatkowych mamy barmanów

Wysłane z telefonu.
Stary 2014-08-14, 08:45   #916
zonamojegomeza
Zakorzenienie

ex na jednej ze stron znalazłam, że atrakcją jest też księga gości.
Mój tort nie jest atrakcją bo nie będzie sztucznych ogni.
Za to mam atrakcję ślubną-obrzucenie Młodych grosiakami.

Edytowane przez zonamojegomeza
Czas edycji: 2014-08-14 o 08:49
Stary 2014-08-14, 08:47   #917
existence
Zakorzenienie

haha no ok dla mnie to żadna atrakcja w sumie
Stary 2014-08-14, 09:34   #918
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ale nazw i pomysłów bardzo dużo.
Korci mnie zumba na weselu.
Stary 2014-08-14, 10:18   #919
AnnaKliwijska
Raczkowanie

My na pewno nie bedziemy mieć zadnych atrakcji na przyjęciu. Nawet tańców No, chyba że ktoś sam będzie chciał potańczyć, to muzyczka w tle jakaś będzie pitolić

Mam nadzieję, że atrakcji i wspomnień dostarczy gościom fakt zaślubin w starej fabryce
Stary 2014-08-14, 11:33   #920
eeyesblue
Zadomowienie

witam Was dziewczyny moge do Was dolaczyc? obserwuje Wasz watek juz od paru dni i postanowilam zalozyc tu konto, aby sie wspierac w tym przedslubnym szalenstwie nasza data to 6.06.2015
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 11:47   #921
aneta_91
Zakorzenienie

Witam się

Anna, piękne macie te fotki z narzeczeńskiej

Z atrakcji na weselu to chyba tylko fontanna czekoladowa.

Jeśli chodzi o oprawę mszy to chcemy Ave Maria, Hymn o miłości i chyba tyle. A przed kościołem tuby z płatkami.

Któraś pytała o to gdzie będziemy mieszkać po ślubie - my pewnie jeszcze w wynajmowanej kawalerce, ale prędzej czy później będziemy się rozglądać za własnym M, ale wszystko zależy od naszej sytuacji finansowej, także zobaczymy
Stary 2014-08-14, 12:45   #922
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Witam Was przyszłe Panny Młode

Trafiłam na watek przypadkowo, ale tak mnie zainteresował, że postanowiłam się przyłaczyć (jeśli mogę oczywiście).

Moja tzn. Nasza data ślubu to 13.06.2013 r.

Z moim Tż jeteśmy razem 1,5 roku, więc nie jest to długi staż w porównaniu do niektórych z Was Oświadczyny były po roku bycia razem, a znamy się troszkę dłuzej. bo ok 3 lat.
Wracając do ślubu i wesela to mamy już salę, kamerzystę, fotografa, zespół i godzine mszy w kościele. Wszystko inne odkładam do nowego roku mając nadzieję, że zdążymy ze wszytskim
Suknie narazie oglądam tylko w ineternecie, bo niestety jestem z tych co całe życie są na diecie i mam nadzieję zobaczyc wymarzone efekty
Ogólnie narazie przeglądam cały ineternet w poszukiwaniu róznych pomysłów na wesele
Nasze wesele, jak to często na Podlasiu bywa zapowiada się duże, bo z wstepnej listy gości wyszło ok 250 osób. Wiem, że to nieładnie jednak liczę na to że częśc się nie pojawi. Tzn. takich osób które nie są mi bliskie, a wypada zaprosić, bo daleka rodzina i też się bawalismy u nich na weselu...
ZObaczymy jak to wyjdzie.
Ostatni temat to atrakcje na weselu. U nas jeśli to są atrakcje to będzie fonatanna czekoladowa i stół wiejski. Nad księga gości jeszcze nie myślałam.
A co do mieszkania po slubie (nie mieszkamy razem i nie będziemy do dnia ślubu) na początek stancja bądź mieszkanie z moim rodzicami, a potem myślimi nad kupnem własnego mieszkanka, bądź też budową domu, jednak zobaczymy jak będzie z pracą i naszymy możliwościami finansowymi.
TRochę się rozpisałam, mam nadzieję ze na temat Pozdrawiam z deszczowego Podlasia.
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:49   #923
existence
Zakorzenienie

O stół wiejski też atrakcja? Ile ja mam atrakcji

Wysłane z telefonu.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Witam sie

Wysłane z telefonu.
Stary 2014-08-14, 12:57   #924
zonamojegomeza
Zakorzenienie

ex atrakcje to także (wg www): zespól smyczkowy w kościele, ave Maria, wypuszczenie gołębi lub motyli, platki wystrzelone z tuby, grosiaki na szczęście, bańki mydlane, oryginalny pierwszy taniec, balon z mniejszymi balonami, śpiewniki dla gości, fontanny, księga gości, barman, sztuczne ognie i la piony, teatr ognia, lasery, karaoke, upominki dla gości.
Moje wesele jest mało atrakcyjne.
Stary 2014-08-14, 13:00   #925
eeyesblue
Zadomowienie

to moze i ja napisze cos wiecej mamy wszystko od sali po kamerzyste zaklepane, za sunkia rowniez dopiero sie rozgladam naszym kolorem przewodnim bedzie blekit, sala ma kolor kremu i ciemnego brazu wiec moglismy przebierac w kolorach, gdyz kazdy wlasciwie by pasowal wesele mamy na ok. 160 osob, nad poprawinami sie zastanawiamy jeszcze co do oprawy - na slubie beda spiewac nam kuzynki narzeczonego, w jego rodzinie zawsze kazdy je prosi o to i my rowniez a spiewaja cudnie do tego kolegi siostra bedzie grac na skrzypach,mlodsi bracia beda sluzyc do mszy (sa ministrantami z atrakcji to raczej nic nie bedziemy miec oprocz wiadomo kilku zabaw weselnych, tub strzelajacych itp jestesmy razem juz od ponad 7 lat, aktualnie przebywamy za granica w UK
Stary 2014-08-14, 13:16   #926
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ex atrakcje to także (wg www): zespól smyczkowy w kościele, ave Maria, wypuszczenie gołębi lub motyli, platki wystrzelone z tuby, grosiaki na szczęście, bańki mydlane, oryginalny pierwszy taniec, balon z mniejszymi balonami, śpiewniki dla gości, fontanny, księga gości, barman, sztuczne ognie i la piony, teatr ognia, lasery, karaoke, upominki dla gości.
to ja z tego chcę skrzypka w kościele, tuby, grosiki atrakcją? no way u Nas zawsze są bańki ma DJ w ofercie już w cenie ale nie zwracam na to uwagi, pierwszy taniec? no nie wiem rock&roll będzie, barmani, drzewko ślubne, karaoke - ależ mam atrakcyjne wesele

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
to moze i ja napisze cos wiecej mamy wszystko od sali po kamerzyste zaklepane, za sunkia rowniez dopiero sie rozgladam naszym kolorem przewodnim bedzie blekit, sala ma kolor kremu i ciemnego brazu wiec moglismy przebierac w kolorach, gdyz kazdy wlasciwie by pasowal wesele mamy na ok. 160 osob, nad poprawinami sie zastanawiamy jeszcze co do oprawy - na slubie beda spiewac nam kuzynki narzeczonego, w jego rodzinie zawsze kazdy je prosi o to i my rowniez a spiewaja cudnie do tego kolegi siostra bedzie grac na skrzypach,mlodsi bracia beda sluzyc do mszy (sa ministrantami z atrakcji to raczej nic nie bedziemy miec oprocz wiadomo kilku zabaw weselnych, tub strzelajacych itp jestesmy razem juz od ponad 7 lat, aktualnie przebywamy za granica w UK
skąd, skąd? bo szukam skrzypka/skrzypaczki
Stary 2014-08-14, 13:26   #927
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Cytat:
O kurczę to u mnie podczas pierwszego tańca na sali będą spadały małe baloniki to też mam atrakcję
Gołębie znając zycie też będą, bo mój sąsiad jest zapalonym gołebiarzem i na każde wesele zabiera ze sobą i daje je Parze Młodej do wypuszczanie. Nie ukrywam jednak, że nie chciałabym ich wypuszczać, bo się troszkę ich po prostu boję, a nie daj Boże jeszcze załatwi się na moją suknie to chyba goście będą na pierwsze danie mieli pieczone gołębie, bo zabije !!
Moja mama upiera się przy barmanach, ale ja ich nie chcę i mój TŻ też niebardzo. Chociaż on żeby już odpuści przyszłej teściowej to by się pewnie zgodził. Fontanna czkoledowa zabierze troche miejsca, stół wiejski też i jeszcze jak barman by robił drinki to już w ogóle mało miejsca to tańca zostaje.
U nas ksiądz zapowiedział, że nie można obsypywać Pary Młodej niczym, a szkoda bo zawsze marzyłam, że zostanę obsypana kwiatkami bądź grosiaczkami Ale nic straconego przed salą weselną może będzie szansa chociaż na wystrzelenie jakies tuby z płatkami
Ogólnie to jestem też z tych co całe zycie marzą o ślubie, jak będzie wyglądał itp. A jak już przyszło mi na parwde palnować swój ślub to mam pustkę w głowie i jakoś zapał mi częściowo opadł.
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 13:35   #928
eeyesblue
Zadomowienie

skąd, skąd? bo szukam skrzypka/skrzypaczki [/QUOTE]

ok. 25km od Rzeszowa dziewczyna gra na skrzypcach od kilku lat, chodzila do szkoly muzycznej, bierze 100zl niezaleznie od ilosci granych utworow jesli jestes zainteresowana to dam Ci namiary na pw bo nie wiem czy moge tu jakies dane podawac (wybaczcie ale jestem tu nowa i troche nierozgarnieta )
Stary 2014-08-14, 14:07   #929
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A ja nie mam atrakcji
Stary 2014-08-14, 14:12   #930
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
U PM 2015 wydawało mi się że 27 jest mało popularny. Tylko farbsfitkę kojarzyłam z tego dnia. A tu proszę

Mój mężczyzna mnie zaskakuje. Dzisiaj rozmawiamy o ślubie i mszy i pyta czy jakoś można do dzieci z chórku dotrzeć. Bo tak mu się podobały jak jakieś święto było.
ale fajnie też chciałam taki dziecięcy chórek, ale to by było ciężkie w realizacji niestety
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości