Mamusie Marcowe 2015 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-14, 09:28   #1981
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Aaa dzięki. Bo mi się cały czas wydawało że bedę piła tą glukozę a teraz czytam że to między 24-28 tyg się robi. Ufff bo to takie niedobre!
Szczerze mówiąc to badanie mnie przeraża bardziej od porodu.... Ja nie jestem w stanie wypić herbaty posłodzonej chociaż pół łyżeczki cukru. No po prostu nie przełknę posłodzonej herbaty czy wody. A tu trzeba będzie wypić takie coś

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 09:30   #1982
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

No ja mam tak samo. Sama myśl że to takie słodkie mnie odrzuca. Wciśnięcie cytryny trochę pomaga ale i tak bym musiała pić nad kibelkiem.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 09:53   #1983
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy co wizytę lekarz robi wam usg? Bo ja Wizyty mam co2 tyg i teraz koncern sierpnia gin. Mówiła że nie będzie robić mi na tej wizycie usg bo potrzeby nie ma tylko zbada mnie na fotelu..

Czyli że co zrobi? Zajrzy do pipciuszki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Studiuję ma specjalności wczesne wspomaganie rozwoju dziecka i wszystkie najnowsze ogólnoświatowe wskazania do robienia USG w ciąży są takie, że w ciąży prawidłowej powinno się je ograniczyć do trzy-czterokrotnego (7-8 t., 11-14 t., 18.-22 t. - 36. t.).

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Ja już w pracy, jestem po badaniach, lżejsza o 320zł A to i tak było najtańsze laboratorium w mieście Większość badań będę miała po południu, ale np. na te p-ciała p-chlamydiom czeka sie ok. 2 tygodni

zjadłam właśnie 2 bułki i dalej jestem głodna
O, przypomniałaś mi o śniadaniu :P Lecę do lodówki

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ładnie rośnie
Śliczny brzuszek miałaś

Będzie dobrze

Super

No badania trochę kosztują.. Ja we wtorek zostawiłam 200zł, jeszcze tragedii nie ma.

Czy u Was też dzisiaj tak paskudnie?
Bo u mnie zimno i pada

Ech jeszcze 6 dni do wizyty..
U mnie dziś chłodno i pochmurno, ale.. szczerze? Nie przeszkadza mi to :P Upały mnie wykańczały.

I też przyłączam się do odliczania dni do wizyty!

Cytat:
Szczerze mówiąc to badanie mnie przeraża bardziej od porodu.... Ja nie jestem w stanie wypić herbaty posłodzonej chociaż pół łyżeczki cukru. No po prostu nie przełknę posłodzonej herbaty czy wody. A tu trzeba będzie wypić takie coś
Nigdy nie miałam tego badania... Naprawdę tak tragicznie smakuje? Ja też nie słodzę żadnych napojów, nie przepadam za słodkim... Bleh.

Edytowane przez judkaaa
Czas edycji: 2014-08-14 o 10:46
judkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 10:26   #1984
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Jadę dzisiaj do rodziców na 3 tygodnie, więc będzie mnie mniej, ale spróbuję zaglądać.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, a za odrobinecheci trzymam kciuki

Ja nie miałam woombie, ale miałam otulaczek i na początku się przydawał, bo Ola się strasznie drapała rączkami, wyciągała sobie smoczka i to jej nie pozwalało spać, a jak była zawinięta, to troszkę lepiej spała. Ale krótko używaliśmy, bo później się już denerwowała, jak się ją wiązało.

Co do glukozy z obciążeniem, to faktycznie okropne świństwo, ale ja miałam 2 cytryny ze sobą i jakoś poszło

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

A jeszcze Wam powiem, że wczoraj byłam w pracy powiedzieć o ciąży i bardzo pozytywnie mój szef zareagował. Powiedział, że w sumie bardzo dobrze, że będzie mała różnica wieku, że on ma między dziećmi większą i zawsze żałował i ogólnie, że mam nie wracać, tylko iść na L4 i zająć się rodziną, a póki on pracuje, to mam gdzie wracać. Miło

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 10:50   #1985
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy co wizytę lekarz robi wam usg? Bo ja Wizyty mam co2 tyg i teraz koncern sierpnia gin. Mówiła że nie będzie robić mi na tej wizycie usg bo potrzeby nie ma tylko zbada mnie na fotelu..

Czyli że co zrobi? Zajrzy do pipciuszki?

To zalezy od ginekologa. Generalnie to najwqzniejsze sa 3 usg. Jedno miedzy 11 a 13 tygodniem, pozniej chyba cos kolo 20 a pozniej juz nie pamietam. No i czy bedzie czesxiej to zalezy od ginekologa. Ja akurat mam takiego co robi czesciej bo i ja chce ale kolezanka chodzila do takiej ginekolog co robila co kilka wizyt a poza tym to tylko sprawdzala czy macica sie rozrasta, czy szyjka sluga i zamknjeta oraz takim urzadzeniem przykladanym do brzucha sluchala czy serce bije.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:08   #1986
Jagódkaaa
Raczkowanie

Ja mam wizytę w końcu w poniedziałek. Ale idę z wynikami badań, na usg nie liczę bo u nas tutaj nie ma...umówię się z moją ginką na prywatną wizytę jakoś po 18. Drażni mnie to, że tutaj od razu USG nie mają tylko trzeba gdzie indziej jeździć. Uroki małego miasteczka...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczyny,
To ja Wam też wkleje 2 zdjęcia.
1. z dziejszego usg
2. mój brzuszek z dziś czyli 11t2d
3. mój brzuszek w pierwszej ciąży

Załącznik 5762269

Załącznik 5762270

Załącznik 5762271

Załącznik 5762272

p.s. wydawało mi się, że mam już duży brzuch, ale chyba jednak nie bardzo
Śliczny brzusio i dzidzia Ja mam podobny brzuch do Twojego, taki mały mi się wydaje aż się oczywiście zamartwiam
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:12   #1987
JoaMro
Raczkowanie

Ja też sie martwie, że mi słabo brzuchal rośnie, a już niby połowa 12 tygodnia. Sama coś tam widze, że większy ale ktoś, kto mnie nie zna w życiu by nie wpadł, że w środku jest lokator.
Stary 2014-08-14, 12:26   #1988
crystal25
Zakorzenienie

Co myslicie o jedzeniu przez kobiete w ciazy wolowiny na winie?
Oczywiscie mieso robi sie na winie przez 3 godziny na srednim gazie i alkohol paruje, ale nie jestem pewna czy faktycznie nie zaszkodzi nic a nic. Bo zaproponowalam ze zrobie w weekend wszystkim, a sama zaczelam miec watpliwosci czy ja moge ja zjesc
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:54   #1989
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja też sie martwie, że mi słabo brzuchal rośnie, a już niby połowa 12 tygodnia. Sama coś tam widze, że większy ale ktoś, kto mnie nie zna w życiu by nie wpadł, że w środku jest lokator.
Ja się akurat nie martwie, że brzuch mało rośnie, jeszcze wystartuje. Jak widać na zdj.z mojej pierwszej ciąży to mi późno wystartował, tylko mi się wydawało, że już jest wielki, a jednak okazuje się, że wcale nie Jakbym chciała to mogę jeszcze udawać, że po prostu się spasłam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-14, 13:01   #1990
mama d
Raczkowanie

http://www.hm.com/pl/product/29911?article=29911-A

Widziałyście jaki wypasik ?
Ja jako wiodący rodzinny dresiarz muszę się w taki zaopatrzyć
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 13:31   #1991
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Mi pomoglo zatkanie nosa po prostu, wtedy wszystko przejdzie...

A ciuchow to nie mam jak sfotografowac bo u mnie w domu ponuje juz chyba najwyzsze stadium nieladu artystycznego
Cudny brzuszek

Moj jest taki dziwnie wypukly tuz pod biustem, i tez czuje, ze mi sie powiekszyl obwod pod biustem bo staniki sa strasznie ciasne i w ogole ciezko mi oddychac i sapie jak juz 9 miesieczna ciezarowka
Zamowilam tez Mamarin i czekam niecierpliwie na dostawe... no i te opaski akupresurowe, uzywa je ktoras z was?

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość

Fajne, pewnie bym sobie sprawila wczoraj... gdyby ten dzial ciazowy nadal byl

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Co myslicie o jedzeniu przez kobiete w ciazy wolowiny na winie?
Oczywiscie mieso robi sie na winie przez 3 godziny na srednim gazie i alkohol paruje, ale nie jestem pewna czy faktycznie nie zaszkodzi nic a nic. Bo zaproponowalam ze zrobie w weekend wszystkim, a sama zaczelam miec watpliwosci czy ja moge ja zjesc
Ja mysle, ze alkoholu nie powinno tam juz byc po 3 godzinach gotowania jesli nie odrzucaja Cie tak aromatyczne zapachy to wcinaj

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Pierwsza ciaza jest widoczna okolo konca 4-5 miesiaca, wiec spokojnie jeszcze brzuszek ma czas.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-08-14 o 14:12
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 13:39   #1992
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

fajne!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 14:00   #1993
smv
Zakorzenienie

Masakra ja właśnie robiłam kulomioty w sosie pomidorowym i co?rzyg do zlewu w gary i kubeczki hehehe

Stary 2014-08-14, 14:02   #1994
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dzień dobry

śliczne macie brzuszki, dziewczyny Mój nie zaokrąglił się jakoś wyraźnie, żeby wyglądał na ciążowy, bardziej potęguje efekt kilku kg na + ale zwiększył się z pewnością bo obecnie zostały mi tylko jedne spodnie, w których czuję się komfortowo kiedy siedzę we wtorek wyjeżdżam na dwa tygodnie za granicę i zastanawiam się, czy to nie czas, żeby sprawić sobie pierwsze ciążowe spodnie albo chociaż legginsy...? Na miejscu na pewno niczego nie kupię. Ale poza H&M nie znam innego stacjonarnego sklepu z takimi ubraniami

Z jedzeniowych zachcianek mogłabym litrami pić pikantny sok pomidorowy - ku obrzydzeniu mojego TŻ, który go nie znosi
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 14:07   #1995
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ladne ale 79pln to bluzka +spodnie czy tylko bluzka? Bo jak bluzka to drogo.
Ja wam powiem ze w pierwszej ciazy mialal 1 jeansy ciazowe i to jest super sprawa. I jedne mi wystarczyly bo w domku tez w dresikach popylalam. Teraz mam taki problem ze planuje troxhe praxowac a w pracy musze elwgancko wiec musze pokombinowac jakies tanie, w miare wygladajace sukienki. Nie chce inwestowac bo wiem ze poza ciaza tefo nie przenosze.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-14, 14:17   #1996
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bardzo ladne ale 79pln to bluzka +spodnie czy tylko bluzka? Bo jak bluzka to drogo.
Ja wam powiem ze w pierwszej ciazy mialal 1 jeansy ciazowe i to jest super sprawa. I jedne mi wystarczyly bo w domku tez w dresikach popylalam. Teraz mam taki problem ze planuje troxhe praxowac a w pracy musze elwgancko wiec musze pokombinowac jakies tanie, w miare wygladajace sukienki. Nie chce inwestowac bo wiem ze poza ciaza tefo nie przenosze.

To cena spodni samych, h&m ma i tak jedne z nizszych cen, dzinsy mozna kupic juz za stowke a inne sklepy licza sobie ponad 200zl. Mowie o takich, ktore sa dobrej jakosci i spokojnie wytrzymaja na caly okres ciazy(chociaz h&m wg mnie przez ostatnie lata bardzo sie pogorszyl z ta jakoscia...)
Ja mialam w porzedniej ciazy dwie pary dzinsow... a to dlatego, ze z pierwszych wyroslam hehe nie w brzuchu ale w pupie
Mozesz popatrzyc tez na allegro, czasem udaje sie upolowac cos uzywanego i w dobrym stanie.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-08-14 o 14:18
Stary 2014-08-14, 14:36   #1997
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja też robiłam mieso na winie tylko nie doczytalam ze tam trzeba 3 h no i maz z synkiem stwierdzili ze dziwny ten pieczeniowy, ja sie zajadalam, ale ja moze przez to ze nie mialam zlych doświadczeń raczej olewczo wszystko traktuje, no oczywiscie nie pale nie pije..ale tak to olewka... moj brzuch jest bardzo duzy a to dopiero 6 tydz, jakby mnie wzdelo, nie jjem dużo ale niezdrowo bo na nic innego nie moge patrzeć, gotuję ale najchetniej jadlabym fast foody
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 14:37   #1998
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Masakra ja właśnie robiłam kulomioty w sosie pomidorowym i co?rzyg do zlewu w gary i kubeczki hehehe

dlatego u nas ostatnio na obiad się je cały czas naleśniki,racuchy bądz placki ziemniaczane
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 14:44   #1999
aneta_s13
Rozeznanie

kupiłam dziś dżinsy ciążowe i z radością wyszłam w nich ze sklepu nic mnie nie uwierało kosztowały 158zł
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 14:47   #2000
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
To cena spodni samych, h&m ma i tak jedne z nizszych cen, dzinsy mozna kupic juz za stowke a inne sklepy licza sobie ponad 200zl. Mowie o takich, ktore sa dobrej jakosci i spokojnie wytrzymaja na caly okres ciazy(chociaz h&m wg mnie przez ostatnie lata bardzo sie pogorszyl z ta jakoscia...)
Ja mialam w porzedniej ciazy dwie pary dzinsow... a to dlatego, ze z pierwszych wyroslam hehe nie w brzuchu ale w pupie
Mozesz popatrzyc tez na allegro, czasem udaje sie upolowac cos uzywanego i w dobrym stanie.
Ja kupilam wlasnie tez jeansy w h&m i sobie bardzo chwalilam. Cala ciaze mi sluzyly, sa nadal w stanie idealnym i do tefo jak piszesz to niedrogie. Ciesze sie ze mam jakies stare dresy w domku bo w sumie szkoda by mi bylo wydac 79pln...tym bardziej ze ja akurat w eomku w dresach nie chodze.
Juz sie obkupilam na allegro, tak tanio tzn.sukienki za max 50pln. Z pierwszej ciazy mam doswiadczenia z takimi sukienkami mieszane. Jedna sie trqfila sliczna i pieknie lezala cala ciaze, a druga taka marna i dopiero wygladala jakos jak brzuch byl spory. Teraz sie boje jak to bedzie wygladalo ale trudno. Musze xos miec do pracy a nie chxe wydawac fortuny. Moze akurat beda w miare.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-14, 15:13   #2001
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne, gdyby u mnie był dział ciążowy to bym sobie sprawiła, a nie ma niestety
Stary 2014-08-14, 15:34   #2002
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja się na razie na żadne zakupy ubraniowe wygramolić nie mogę. Co wyjdę z domu to wracam z kilogramami owoców. Dziś na obiadek ziemiaczki mizeria i jajeczka sadzone ze wsi. Leżę i prawie pękam. Ja w domu to też dresiki a na zimę to leginsy i tuniki raczej. Bo taki strój to do kozaków fajnie wygląda. W spodnie też już ledwo wchodzę- będę musiała się rozejrzeć wkrótce. Sukienki lubię z happymum.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 16:18   #2003
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie w Karakowie idziesz na genetyczne?
Volumed ul. Zdrowa 1/3 do Pani Agnieszka Nawara - Baran
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:59   #2004
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dlaczego ale mnie to badanie również przeraża nie słodzę i wypicie takiej mikstury na raz mocno mnie martwi
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
kupiłam dziś dżinsy ciążowe i z radością wyszłam w nich ze sklepu nic mnie nie uwierało kosztowały 158zł
ja do pracy muszę nosić eleganckie spodnie:/ tez muszę się wybrać na zakupy bo coraz ciaśniej w pasie
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja się na razie na żadne zakupy ubraniowe wygramolić nie mogę. Co wyjdę z domu to wracam z kilogramami owoców. Dziś na obiadek ziemiaczki mizeria i jajeczka sadzone ze wsi. Leżę i prawie pękam. Ja w domu to też dresiki a na zimę to leginsy i tuniki raczej. Bo taki strój to do kozaków fajnie wygląda. W spodnie też już ledwo wchodzę- będę musiała się rozejrzeć wkrótce. Sukienki lubię z happymum.
ojej mizeria i jajka sadzone, az mi się ślinka zakotłowała
Stary 2014-08-14, 18:15   #2005
rybcia2309
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj sztuczne pierogi z miesem, jutro frytki, kurczak i buraczki a na deser karpatka bo u nas 5 rocznica, a w nocy wyjazd nad morze martwie sie drogi...ale to może lepiej bo wszystko sie uda
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 19:35   #2006
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj sztuczne pierogi z miesem, jutro frytki, kurczak i buraczki a na deser karpatka bo u nas 5 rocznica, a w nocy wyjazd nad morze martwie sie drogi...ale to może lepiej bo wszystko sie uda
A ja nie pierogi tylko pyzy z mięsem , zorbiłam do tego sos koperkowy , mniam mniam tylko teraz, strasznie mi sisę odbija... za cieżkie to chyba było i za sztuczne.
dodam, że badania zrobiłam i TSH mam w normie to się bardzo cieszę, gr krwi tez oznaczona.

a u mnie, dzisiaj wiecej tego śluzu/glutów brązowych sie zbiera... i jakos dzisiaj odczówam, ciągle ból podbrzusza. nie jest to ostry taki ból, że trzeba leciec po no-spe, ale daje mi taki dyskomfort! schizuje się strasznie
najbardziej, zadzwiwia mnie fakt mojej gin. rozpisała mi tyle leków, i powinno wg niej ustapic. Jak narazie du.... dzisiaj znowu kupiłam 2 opakowania dupka i luteiny, i jak mi sie skonczy a nastąpi to za niecałe 7 dni, idę do niej, niech robi USg i mówi co tam sie dzieje... ona była swiecie przekonana , że mi to minie, i sama powiedziała, ze jak bedzie brak plamień to sama mam brac mniej tych dupków( dała mi rozpiske) , no ale co ?? nie mogę zmiejszyć nic.
Wiem, ze moze dla niektórych tutaj, mogę być jakaś hipochondryczka, ciągle sie użalajaca. ale naprawdę, dosć juz mam takich akcji bo każdego dnia nie wiem co będzie.....

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-08-14 o 19:36
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:33   #2007
debraM
Wtajemniczenie

U mnie w laboratorium dają glukozę o smaku cytrynowym taką można też sobie kupić w aptece i wtedy to nie jest takie obrzydliwe

Pisałyście wczoraj o orzeszkach i co.... dzisiaj już mam zapas

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Volumed ul. Zdrowa 1/3 do Pani Agnieszka Nawara - Baran
I mi ją poleciła

lesyeux, nic nie przesadzasz, bo masz racje i nie powinno tak być. Robiła Ci usg wcześniej? Nie masz jakiś dziwnych rzeczy?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:39   #2008
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
U mnie w laboratorium dają glukozę o smaku cytrynowym taką można też sobie kupić w aptece i wtedy to nie jest takie obrzydliwe

Pisałyście wczoraj o orzeszkach i co.... dzisiaj już mam zapas

I mi ją poleciła

lesyeux, nic nie przesadzasz, bo masz racje i nie powinno tak być. Robiła Ci usg wcześniej? Nie masz jakiś dziwnych rzeczy?
Wygooglowałam sobie ten Volumed i przechodzę tamtędy codziennie po dziecko do żłobka a nie wiedziałam o ich istnieniu.
Dzięki Krakuski

Ps. właśnie przed chwilką kupiłam I sukienkę ciążową za wcześnie? nie za wcześnie? nie ważne

Edytowane przez mama d
Czas edycji: 2014-08-14 o 20:40
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:56   #2009
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

Ps. właśnie przed chwilką kupiłam I sukienkę ciążową za wcześnie? nie za wcześnie? nie ważne
poka jaką
Stary 2014-08-14, 20:57   #2010
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A ja nie pierogi tylko pyzy z mięsem , zorbiłam do tego sos koperkowy , mniam mniam tylko teraz, strasznie mi sisę odbija... za cieżkie to chyba było i za sztuczne.
dodam, że badania zrobiłam i TSH mam w normie to się bardzo cieszę, gr krwi tez oznaczona.

a u mnie, dzisiaj wiecej tego śluzu/glutów brązowych sie zbiera... i jakos dzisiaj odczówam, ciągle ból podbrzusza. nie jest to ostry taki ból, że trzeba leciec po no-spe, ale daje mi taki dyskomfort! schizuje się strasznie
najbardziej, zadzwiwia mnie fakt mojej gin. rozpisała mi tyle leków, i powinno wg niej ustapic. Jak narazie du.... dzisiaj znowu kupiłam 2 opakowania dupka i luteiny, i jak mi sie skonczy a nastąpi to za niecałe 7 dni, idę do niej, niech robi USg i mówi co tam sie dzieje... ona była swiecie przekonana , że mi to minie, i sama powiedziała, ze jak bedzie brak plamień to sama mam brac mniej tych dupków( dała mi rozpiske) , no ale co ?? nie mogę zmiejszyć nic.
Wiem, ze moze dla niektórych tutaj, mogę być jakaś hipochondryczka, ciągle sie użalajaca. ale naprawdę, dosć juz mam takich akcji bo każdego dnia nie wiem co będzie.....
Nikt nie mysli tak o Tobie. Po to forum jest zeby sie wyzalic lub podzielic radoscia.
A lezysz duzo? Oszczedzasz sie? Jesli masz taka mozliwosc to zadzwon do lekarki i spytaj co robic? Moze szybciej Cie przyjmie. Nie wiem co poradzic wiecej. Z jednej strony trzeba ufac lekarzowi ale swij rozum tez trzeba miec.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości