Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-14, 21:09   #181
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Waderko a jak u Ciebie imię dla Córeczki wybrane? doszliście z tż do jakiegoś kompromisu? Pakujesz się do szpitala? Organizujesz wyprawkę?
Niom, kupiłam dziś koszulę nocną
Wyprawka na razie stoi w miejscu
Co do imienia mamy kilka typów

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Jedno co mnie martwi to odstawianie clexanu ktore planuje za 4 tyg.
Co wy na to?
Czy ktoras z Was odstawiala wczesniej? Bo z tego co widze chyba bralyscie w wiekszosci do konca?
Chyba wcześnie chce odstawić Moja gin nr 1 chce dawać do końca,a gin nr 2 do 34-35 tyg. We wtorek idę do niego na ostatnią wizytę

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 21:19   #182
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

hope cieszę się, że wizyta przyniosła dobre wieści
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
laktatoruje...Narazie kropelki... Ale są Po takim czasie.... Myslę o systemie sns z medeli (jakbym wcześniej o nim wiedziala to może potoczyłoby się wszystko inaczej...). Ile czasu musze odczekać aż zjedzony nabiał ze mnie wyparuje?
krople życia. wszystko podawaj małemu, nawet krople
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Tak z ciekawośći po jakim czasie mleko całkiem zanika?
gdzieś czytałam, że nawet do 1,5 roku

waderko nie zdradzisz nam swoich typów?

edytte gdzie ty?

panika jak tam ty?
Stary 2014-08-14, 21:22   #183
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
waderko nie zdradzisz nam swoich typów?
Nie chciałam pisać bo dużo ich
Marysia, Ania, Ewa, Basia, Laura, Weronika, Ala, Dorota, Karolina, Sara...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-08-14, 21:28   #184
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Wszystkie ładne.
To pomogłam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 21:51   #185
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Wadera u nas były mi.n typy: Ewa, Weronika, Karolina (tzn moje typy) jakbym miała mieć jeszcze jedna corke to mysle ze to bylaby Ewcia

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 22:00   #186
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
laktatoruje...Narazie kropelki... Ale są Po takim czasie.... Myslę o systemie sns z medeli (jakbym wcześniej o nim wiedziala to może potoczyłoby się wszystko inaczej...). Ile czasu musze odczekać aż zjedzony nabiał ze mnie wyparuje?
ogromne kciuki!!

nie wiem ile nabiał "wyparowuje", jak przechodziłam na dietę bezmleczną słyszałam, że i do miesiąca mogę czekać na efekty..

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
jakbym miała mieć jeszcze jedna corke to mysle ze to bylaby Ewcia
jak moja siostrzenica
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 06:47   #187
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
to faktycznie sporo ale wszystkie ładne

U nas tylko dwa typy i brak zdecydowania a co dopiero przy takiej ilości ale na pewno coś wybierzecie

Kucyku ogromne kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 07:35   #188
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem jestem. Wracamy zawsze bardzo dlugo i znuzona jestem max. Co wiecej o wizycie? No nie wiadomo kto tam, maly babel nie chcial sie za bardzo przekrecac, niw pomagaly podskoki na kozetce, pukanie stukanie potrzasanie tylkiem, jak sie wylozyl tak koniec. Dr zalezalo zeby dokladniej dojrzec przeziernosc, ze najlepiej jakby brodke do klatki mial,przylozona ale on niestety wygodniej sie czul z odchylona wiec tylko tak zmierzyl. Mowil dr ze nie ma sie do czego przyczepic. Jestem duuuzo spokojniejsza. Spodziewalam sie kg na plusie a tu 3 mniej niz miesiac temu.
Moja gin z kolei od dzis odstawia mi lutke i stopniowo encorton.
Co wy na to?
Czy ktoras z Was odstawiala wczesniej? Bo z tego co widze chyba bralyscie w wiekszosci do konca?

Wiedziałam że wszystko będzie dobrze. Gratuluję Ci ogromnie!!! Teraz już prosze się tylko cieszyć ciążą, a nie martwić!!!
Cytat:
Mi się Sara podoba
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
to faktycznie sporo ale wszystkie ładne

U nas tylko dwa typy i brak zdecydowania a co dopiero przy takiej ilości ale na pewno coś wybierzecie
A jakie ty masz typy?

Ja zabieram się dziś za przygotowywanie jutrzejszych urodzin syna i za sprzątanie. Tylko oczywiście jutro ma padać, więc cała imprezka zostanie najprawdopodobniej przeniesiona do domu

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 08:47   #189
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Wiesz co jak patrzę na to twoje dietetyczne jedzonko to naprawdę mam chęć spróbować tak jeść.
No to do roboty

Cytat:
U nas tez wszystko dobrze
- o tak ze mnie uszlo
No i super!!! Pisz do Inutil o przenosiny

Cytat:
Podjełam się chyba nie możliwego i próbuje przywrócić laktacje... Trzymajcie kciuki
Brawo !!!

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za mile przywitanie
juz jestem spokojniejsza co do tego leku, przyjmuje pol tabletki na dobe
wy juz sie tu wszystkie dobrze znacie ..dla mnie nowej troche trudniej sie tu wbic i nadrobić i znajac swoj chrakter bo kilka dni popisze a potem znow zamkne sie w sobie.....ja osobiscie nie mam zadnej bliskiej kolezaki z ktora moglabym pogadac o wszystkim i nie powiem ze czasem mi takiej osoby brakuje
Po prostu pisz co u Ciebie

Cytat:
Moja gin z kolei od dzis odstawia mi lutke i stopniowo encorton.
Co wy na to?
Czy ktoras z Was odstawiala wczesniej? Bo z tego co widze chyba bralyscie w wiekszosci do konca?.
Mi mój dr powiedział, że będziemy szybko wszystkie leki odstawiać...wspominał o 10tc.

Cytat:
No to macie ciężki orzech do zgryzienia proponuję zapytać samej zainteresowanej - na które da Ci największego kopniaka, to będzie

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-08-15 o 08:49
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 08:49   #190
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Laura,Sara

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 09:20   #191
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Jej, nie mam czasu odpisywać. Julek na chwilę zainteresował się bajką więc mam moment o dziwo chciał Pepę, więc leci a on ogląda tż w pracy niestety a my gnijemy dzisiaj w domu

Pytałyście co z tż. Wrócił do pracy, ale ma leki cały czas. Za dwa miesiące kolejna kontrola, potem po 3 miesiącach na lekach. Kardiolog mu powiedział, że dopiero po tym czasie będzie mógł powiedzieć, że jest zdrowy. Niestety leki na niego źle działają, niedobrze mu, słabo się robi, w głowie kręci i ma zaburzenia równowagi. Ale wszyscy lekarze mówią, że miał wielkie szczęście, że tak się skończyło.

Przepraszam, że tak zdawkowo i o sobie. Ale jak czytam 3 strony i mam odpisać w minutę z jęczącym Julem to zapominam o wszystkim co chciałam napisać.

Ale pamiętam

Perse a nie ma z Twojego wątku 'mam', żadnej mamy w Twoim mieście? Albo jakiś klub malucha gdzie można przychodzić z dzieckiem (taka klubo-kawiarnia), może jakieś zajęcia dla mam z dziećmi? U nas niedaleko było coś takiego, dwa razy w tygodniu były spotkania dla mam z małymi dziećmi, koszt wejścia był 5 zł i za to była kawa i ciastka jakieś. Wybierałam się tam chyba rok. Ale mi się nie udało Ale znajoma była i mówiła, że fajna sprawa taki klub.

Kucyku mi mówili, że alergeny mogą się utrzymywać i 'wyjść' do dwóch/trzech tygodni.

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2014-08-15 o 09:25
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 09:32   #192
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:

edytte gdzie ty?
Jestem. W środę byłam u lekarza z synkiem wszystko ok. Szyjka się trochę skróciła mam więcej odpoczywać, wód płodowych mam trochę mało ale nie ma tragedii.
Ostatnio jakoś nie piszę, trochę podczytuje z telefonu, bo kiepsko się czuję i łapie jakiegoś doła. Całymi dniami siedzę w domu dokucza mi strasznie ból pleców. Mało śpię, bo nie mogę się ułożyć, a jak zasnę to zaraz wstaje do łazienki. Chodzę jak cień i do tego wszystko mnie denerwuje. TŻ całymi dniami nie ma w domu, a jak jest to jesteśmy na noże. I to chyba tyle... A jutro mamy wesele.
Przepraszam, że tylko o sobie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:19   #193
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A jakie ty masz typy?

Ania albo Madzia

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Pytałyście co z tż. Wrócił do pracy, ale ma leki cały czas. Za dwa miesiące kolejna kontrola, potem po 3 miesiącach na lekach. Kardiolog mu powiedział, że dopiero po tym czasie będzie mógł powiedzieć, że jest zdrowy. Niestety leki na niego źle działają, niedobrze mu, słabo się robi, w głowie kręci i ma zaburzenia równowagi. Ale wszyscy lekarze mówią, że miał wielkie szczęście, że tak się skończyło.

Współczuję złego samopoczucia TŻ.

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Jestem. W środę byłam u lekarza z synkiem wszystko ok. Szyjka się trochę skróciła mam więcej odpoczywać, wód płodowych mam trochę mało ale nie ma tragedii.
Ostatnio jakoś nie piszę, trochę podczytuje z telefonu, bo kiepsko się czuję i łapie jakiegoś doła. Całymi dniami siedzę w domu dokucza mi strasznie ból pleców. Mało śpię, bo nie mogę się ułożyć, a jak zasnę to zaraz wstaje do łazienki. Chodzę jak cień i do tego wszystko mnie denerwuje. TŻ całymi dniami nie ma w domu, a jak jest to jesteśmy na noże. I to chyba tyle... A jutro mamy wesele.
Przepraszam, że tylko o sobie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny .

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:43   #194
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
hope cieszę się, że wizyta przyniosła dobre wieści
krople życia. wszystko podawaj małemu, nawet krople

przypomniało mi się jak na drugi dzień po cc ściągnęlam 5ml siary laktatorem ręcznym. Mówię do tż zanieś szybko małemu to na patologie niech mu strzykawką podadzą. Tż wrócił i powiedział że położna go wyśmiała, co on jej przynosi i nie będzie się w strzykawki bawić. Wzięła ichnią butelkę i próbowała przelać to co ściągnełam i podać mu butelką. A że było tego bardzo malutko i było gęste to tak naprawdę wszystko zostało na ściankach butelki od laktatora

Potem prosiłam o strzykawki i sama mu podawałam to patrzyły jak na wariatke.

Cytat:

Sara Tak moje lalki barbie zawsze nazywałam i mówiłam że moja córeczką będzie mieć tak na imię

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ogromne kciuki!!

nie wiem ile nabiał "wyparowuje", jak przechodziłam na dietę bezmleczną słyszałam, że i do miesiąca mogę czekać na efekty..
:
Kurde.. Strasznie długo! Chleba tez nie można co nie? A co z laktoza? Bo w sumie nie wiadomo czy mały ma nietolerancje laktozy czy alergie na białko krowie...

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:59   #195
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
mój typ
choć u nas jakby nie Krzys byłaby Karolinka

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ania albo Madzia
Madzia
Cytat:
przypomniało mi się jak na drugi dzień po cc ściągnęlam 5ml siary laktatorem ręcznym. Mówię do tż zanieś szybko małemu to na patologie niech mu strzykawką podadzą. Tż wrócił i powiedział że położna go wyśmiała, co on jej przynosi i nie będzie się w strzykawki bawić. Wzięła ichnią butelkę i próbowała przelać to co ściągnełam i podać mu butelką. A że było tego bardzo malutko i było gęste to tak naprawdę wszystko zostało na ściankach butelki od laktatora

dziwne pielęgniarki. u mnie kazały żadnej kropli nie uronić.
ja bym na twoim miejscu próbowała dawać to co ściągniesz i obserwowała, bo w sumie innym sposobem się nie dowiesz.
Stary 2014-08-15, 12:03   #196
Maga83
Zakorzenienie

Hope cieszę się bardzo, że wizyta tak pięknie wypadła
Kucyku tak jak dziewczyny piszą, ok 3-4 tygodnie może nawet się utrzymywać nabiał

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:09   #197
fiolusiek
Zakorzenienie

Kucyku S. nigdy nie jadł tyle co pisze na opakowaniu mleka, zawsze jadł dużo mniej, nawet jak zjadł więcej to ulewał lub wymiotował, więc nie było sensu mu dawać, a i tak pięknie przybierał na wadze Franek w porównaniu z S. je więcej na tym etapie. Więc nie ma się czym przejmować, na opakowaniach zawsze podają orientacyjne ilości, a wiadomo, że jedno dziecko potrzebuje więcej drugie mniej.
Trzymam kciuki za laktacje

Przedstawiam wam Franka

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2014-08-15 o 17:11
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:18   #198
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
No to macie ciężki orzech do zgryzienia proponuję zapytać samej zainteresowanej - na które da Ci największego kopniaka, to będzie
O, muszę to zaproponować mężowi. I powiem, że największy kopniak był na Marysię

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
A jutro mamy wesele.
Uważaj tam na siebie

Jojla - Ania

Fiol - śliczny synuś

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Kucyku tak jak dziewczyny piszą, ok 3-4 tygodnie może nawet się utrzymywać nabiał
Przeczytałam "diabeł"...
Chyba czas się zdrzemnąć.

Stary 2014-08-15, 13:22   #199
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Kurde.. Strasznie długo! Chleba tez nie można co nie? A co z laktoza? Bo w sumie nie wiadomo czy mały ma nietolerancje laktozy czy alergie na białko krowie...
dziwne podejście a ile niby na początku miałaś ściągnąć? zamiast podać to co jest to tak zmarnować...

z tym co można a czego nie zależy od dziecka i lekarza, który radzi.. mi jedna pediatra powiedziała, że żadnego nabiału, surowych warzyw/owoców, pieczywa nie, wędliny sklepowej też nie. pieczone mięso na obiad, pieczone mięso jako wędlina, itp. Druga, że bez przesady, pieczywo normalnie jeść, jak posmaruję bułkę odrobina masła też tragedii nie będzie. Ale pamiętam jak piekłam bułki w różnych wersjach "smakowych", mroziłam, żeby były na jakiś czas. Wszystko robiłam na raty z J. więc w odpowiednim czasie zagniatałam ciasto, potem jak rosło karmiłam, jak się piekły to kapałam i tak wszystko wyliczone miałam.. Później już jadłam więcej, w sensie sklepowe pieczywo bo taka dieta i tak nie pomagała.. ale od nabiału przerwę miałam sporą, a jajka dopiero teraz zaczynam jeść w niewielkich ilościach (wcześniej mi szkodziły, choć przed porodem jadłam i nigdy nic).

nie wiem co z laktozą. pediatra kazała podawać delicol przez kilka dni, jeśli nie pomoże to znaczy, że to nie to. nie pomógł.

tak szczerze mówiąc to J. chyba nic nie pomagało, a jeszcze długo po skończeniu tych magicznych 3 m-cy miał problemy brzuszkowe. dużo rzadziej niż kolki, ale jednak.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Kucyku S. nigdy nie jadł tyle co pisze na opakowaniu mleka, zawsze jadł dużo mniej, nawet jak zjadł więcej to ulewał lub wymiotował, więc nie było sensu mu dawać, a i tak pięknie przybierał na wadze Franek w porównaniu z S. je więcej na tym etapie. Więc nie ma się czym przejmować, na opakowaniach zawsze podają orientacyjne ilości, a wiadomo, że jedno dziecko potrzebuje więcej drugie mniej.

Przedstawiam wam Franka
cudo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 13:30   #200
fiolusiek
Zakorzenienie

Monika Nie doczytałam, ale chciałam zapytać jak testowanie u Ciebie?

Powiem, wam, że sama w to nie wierzę, że mam go naprawdę.. Tak bardzo się o niego bałam, tyle się w ciąży wydarzyło, a z nim wszystko jest ok.

Znowu w szpitalu naoglądałam się za dużo. Obok nas była dziewczynka która miała wodonercze i zamiast wyjsc do domu przewieźli ja do innego szpitala, a tam prawdopowodnie usuną jej jedną nerkę
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:49   #201
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika Nie doczytałam, ale chciałam zapytać jak testowanie u Ciebie?
nie było. jutro chyba ale to i tak przed terminem @ będzie. w nocy z sb/nd wyjeżdżamy a nic nie naszykowane
Stary 2014-08-15, 14:11   #202
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Przedstawiam wam Franka

Pocieszyłaś mnie z tym mlekiem
Maks tez dobrze przybiera. 200gram tygodniowo.

Cytat:
dziwne podejście a ile niby na początku miałaś ściągnąć? zamiast podać to co jest to tak zmarnować...

z tym co można a czego nie zależy od dziecka i lekarza, który radzi.. mi jedna pediatra powiedziała, że żadnego nabiału, surowych warzyw/owoców, pieczywa nie, wędliny sklepowej też nie. pieczone mięso na obiad, pieczone mięso jako wędlina, itp. Druga, że bez przesady, pieczywo normalnie jeść, jak posmaruję bułkę odrobina masła też tragedii nie będzie. Ale pamiętam jak piekłam bułki w różnych wersjach "smakowych", mroziłam, żeby były na jakiś czas. Wszystko robiłam na raty z J. więc w odpowiednim czasie zagniatałam ciasto, potem jak rosło karmiłam, jak się piekły to kapałam i tak wszystko wyliczone miałam.. Później już jadłam więcej, w sensie sklepowe pieczywo bo taka dieta i tak nie pomagała.. ale od nabiału przerwę miałam sporą, a jajka dopiero teraz zaczynam jeść w niewielkich ilościach (wcześniej mi szkodziły, choć przed porodem jadłam i nigdy nic).

nie wiem co z laktozą. pediatra kazała podawać delicol przez kilka dni, jeśli nie pomoże to znaczy, że to nie to. nie pomógł.

tak szczerze mówiąc to J. chyba nic nie pomagało, a jeszcze długo po skończeniu tych magicznych 3 m-cy miał problemy brzuszkowe. dużo rzadziej niż kolki, ale jednak.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

cudo
Też myślę o delicolu.

Dzisiaj nawet kropelek nie ma... Chyba za bardzo się nakręciłam. Ciągle myślę o tym... Chyba musze trochę wyluzować. U mnie emocje bardzo wpływały na ilość mleka. W dodatku sutki poranione.

Stary 2014-08-15, 14:19   #203
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstawiam wam Franka
witaj Franuś
Cytat:
Dzisiaj nawet kropelek nie ma... Chyba za bardzo się nakręciłam. Ciągle myślę o tym... Chyba musze trochę wyluzować. U mnie emocje bardzo wpływały na ilość mleka. W dodatku sutki poranione.
smaruj maścią Maltan, ja obkładałam kostkami lodu. jakim laktatorem ściągasz? pij dużo wody, herbatki laktacyjne. czytaj o kobietach które wznowiły laktacje.

my się szykujemy na wesele... nie wiem co to będzie
Stary 2014-08-15, 14:28   #204
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Ewy to charakterne dziewczyny Podoba mi się też Laura, Weronika i Marysia

Cytat:

Przedstawiam wam Franka
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:37   #205
zebrawpaski
Zakorzenienie

Fioluś- cudny Franio (co do imion męskich Franek to mój typ)
podobny bardzo do Ciebie

inutilku- a Tz-et zwolnił tempo trochę po ostatnich przejściach?

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Anitka ja mówię do Niego Igor a Tż mówi Janek specjalnie bo wie że tak na imię miał nie będzie
agatko- zdecydujcie się żeby dziecka nie ogłupiać

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Zeberko Ty to jesteś niesamowita - prać pieluchy o 4 rano
Przygotowujesz Kasię na przyjście na świat siostrzyczki?
tak, ciągle chodzi i chce dotykać brzucha, głaszcze i mówi "Ciosia"
jak jej pokazuję jak mała się wierci i mówię "Zobacz jak Tosia skacze" to Kaśka sama zaczyna podskakiwać na dywanie
jesteśmy na etapie oswajania jej, że trzeba będzie łóżeczko zmienić na inne- na razie nie zgłasza sprzeciwu...

Sortuję i piorę ciuszki, Siostra pomaga mi prasować
nie chcę Was i siebie nakręcać ale miewam skurcze (codziennie wieczorem mocniejsze i dłuższe), wczoraj siostra przyjechała na kawę i została na noc bo Tz-eta nie było a jak zobaczyła, że się kilka razy zgięłam w pół z bólu to powiedziała, że się nie rusza aż Tz-et z pracy wróci....

W sobotę byłam na wizycie - mała ma 2800 ale gin mówiła, że jeszcze rodzić nie będę....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:37   #206
Maga83
Zakorzenienie

Fiol cudny synus

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:40   #207
zebrawpaski
Zakorzenienie

BERBIE- wybawcie się chociaż trochę
monia- wypocznijcie, gdzie jedziecie? może w moje strony to zapraszam
edytko- odzywaj się częściej- wiesz, że wizaż silną grupą wsparcia na wszystkie troski
hope-
wederka- chyba czas zacząć Cię poganiać, przy pierwszym maluchu potrzebne są większe zakupy niż przy kolejnym

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 15:04   #208
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie zgubiłam moją maść Maltan. Narazie smaruje alantanem. Jak się nie znajdzie to w poniedziałek kupie nową tubke
Ściągam lovi elektrycznym ale mam zamiar kupić podwójny żeby z obu naraz ciągnąć. Pije herbatkę cztery razy dziennie i dwa razy dziennie femaltiker. Właśnie znowu coś leci tylko strasznie gęste..

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Bawcie się dobrze!

Stary 2014-08-15, 15:15   #209
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstawiam wam Franka

Cytat:
O, muszę to zaproponować mężowi. I powiem, że największy kopniak był na Marysię
ślicznie

Cytat:
nie było. jutro chyba ale to i tak przed terminem @ będzie.
no to trzymam kciuki

Cytat:
kochana za walkę

Cytat:
my się szykujemy na wesele... nie wiem co to będzie
no zabawa będzie Krzyś na pewno oczaruje wszystkich

Cytat:
Właśnie znowu coś leci tylko strasznie gęste..
będzie dobrze - uwierz!

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 15:24   #210
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Sortuję i piorę ciuszki, Siostra pomaga mi prasować
nie chcę Was i siebie nakręcać ale miewam skurcze (codziennie wieczorem mocniejsze i dłuższe), wczoraj siostra przyjechała na kawę i została na noc bo Tz-eta nie było a jak zobaczyła, że się kilka razy zgięłam w pół z bólu to powiedziała, że się nie rusza aż Tz-et z pracy wróci....

W sobotę byłam na wizycie - mała ma 2800 ale gin mówiła, że jeszcze rodzić nie będę....
ja takie bóle miałam 3 tygodnie przed porodem.
ty będziesz miała cc? czy wyjdzie w praniu?
Cytat:
Berbie zgubiłam moją maść Maltan. Narazie smaruje alantanem. Jak się nie znajdzie to w poniedziałek kupie nową tubke
Ściągam lovi elektrycznym ale mam zamiar kupić podwójny żeby z obu naraz ciągnąć. Pije herbatkę cztery razy dziennie i dwa razy dziennie femaltiker. Właśnie znowu coś leci tylko strasznie gęste..
słyszałam, żeby się goiły to można i octaniseptem. najlepszym lekarstwem jest własne mleko, wiec jeśli nie nasz zamiaru dawać kropli Maksiowi to smaruj nim sobie sutki. dużo je wietrz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości