|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() Wyprawka na razie stoi w miejscu ![]() Co do imienia mamy kilka typów ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
hope cieszę się, że wizyta przyniosła dobre wieści
Cytat:
![]() gdzieś czytałam, że nawet do 1,5 roku waderko nie zdradzisz nam swoich typów? edytte gdzie ty? panika jak tam ty?
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Nie chciałam pisać bo dużo ich
![]() Marysia, Ania, Ewa, Basia, Laura, Weronika, Ala, Dorota, Karolina, Sara... ![]()
#184 |
Konto usunięte
|
Wszystkie ładne.
To pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile nabiał "wyparowuje", jak przechodziłam na dietę bezmleczną słyszałam, że i do miesiąca mogę czekać na efekty.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas tylko dwa typy i brak zdecydowania a co dopiero przy takiej ilości ![]() ![]() Kucyku ogromne kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#188 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zabieram się dziś za przygotowywanie jutrzejszych urodzin syna i za sprzątanie. Tylko oczywiście jutro ma padać, więc cała imprezka zostanie najprawdopodobniej przeniesiona do domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super!!! Pisz do Inutil o przenosiny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-08-15 o 08:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Jej, nie mam czasu odpisywać. Julek na chwilę zainteresował się bajką więc mam moment
![]() ![]() ![]() Pytałyście co z tż. Wrócił do pracy, ale ma leki cały czas. Za dwa miesiące kolejna kontrola, potem po 3 miesiącach na lekach. Kardiolog mu powiedział, że dopiero po tym czasie będzie mógł powiedzieć, że jest zdrowy. Niestety leki na niego źle działają, niedobrze mu, słabo się robi, w głowie kręci i ma zaburzenia równowagi. Ale wszyscy lekarze mówią, że miał wielkie szczęście, że tak się skończyło. Przepraszam, że tak zdawkowo i o sobie. Ale jak czytam 3 strony i mam odpisać w minutę z jęczącym Julem to zapominam o wszystkim co chciałam napisać. Ale pamiętam Perse a nie ma z Twojego wątku 'mam', żadnej mamy w Twoim mieście? Albo jakiś klub malucha gdzie można przychodzić z dzieckiem (taka klubo-kawiarnia), może jakieś zajęcia dla mam z dziećmi? U nas niedaleko było coś takiego, dwa razy w tygodniu były spotkania dla mam z małymi dziećmi, koszt wejścia był 5 zł i za to była kawa i ciastka jakieś. Wybierałam się tam chyba rok. Ale mi się nie udało ![]() Kucyku mi mówili, że alergeny mogą się utrzymywać i 'wyjść' do dwóch/trzech tygodni. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2014-08-15 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Jestem. W środę byłam u lekarza z synkiem wszystko ok. Szyjka się trochę skróciła mam więcej odpoczywać, wód płodowych mam trochę mało ale nie ma tragedii.
Ostatnio jakoś nie piszę, trochę podczytuje z telefonu, bo kiepsko się czuję i łapie jakiegoś doła. Całymi dniami siedzę w domu dokucza mi strasznie ból pleców. Mało śpię, bo nie mogę się ułożyć, a jak zasnę to zaraz wstaje do łazienki. Chodzę jak cień i do tego wszystko mnie denerwuje. TŻ całymi dniami nie ma w domu, a jak jest to jesteśmy na noże. I to chyba tyle... A jutro mamy wesele. Przepraszam, że tylko o sobie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny ![]()
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Ania albo Madzia ![]() Cytat:
Współczuję złego samopoczucia TŻ. ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniało mi się jak na drugi dzień po cc ściągnęlam 5ml siary laktatorem ręcznym. Mówię do tż zanieś szybko małemu to na patologie niech mu strzykawką podadzą. Tż wrócił i powiedział że położna go wyśmiała, co on jej przynosi i nie będzie się w strzykawki bawić. Wzięła ichnią butelkę i próbowała przelać to co ściągnełam i podać mu butelką. A że było tego bardzo malutko i było gęste to tak naprawdę wszystko zostało na ściankach butelki od laktatora ![]() Potem prosiłam o strzykawki i sama mu podawałam to patrzyły jak na wariatke. Cytat:
Sara ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u nas jakby nie Krzys byłaby Karolinka Madzia ![]() Cytat:
ja bym na twoim miejscu próbowała dawać to co ściągniesz i obserwowała, bo w sumie innym sposobem się nie dowiesz.
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Hope cieszę się bardzo, że wizyta tak pięknie wypadła
![]() Kucyku tak jak dziewczyny piszą, ok 3-4 tygodnie może nawet się utrzymywać nabiał
#197 |
Zakorzenienie
|
Kucyku S. nigdy nie jadł tyle co pisze na opakowaniu mleka, zawsze jadł dużo mniej, nawet jak zjadł więcej to ulewał lub wymiotował, więc nie było sensu mu dawać, a i tak pięknie przybierał na wadze
![]() Trzymam kciuki za laktacje ![]() Przedstawiam wam Franka Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2014-08-15 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uważaj tam na siebie ![]() Jojla - Ania ![]() Fiol - śliczny synuś ![]() Cytat:
![]() Chyba czas się zdrzemnąć.
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tym co można a czego nie zależy od dziecka i lekarza, który radzi.. mi jedna pediatra powiedziała, że żadnego nabiału, surowych warzyw/owoców, pieczywa nie, wędliny sklepowej też nie. pieczone mięso na obiad, pieczone mięso jako wędlina, itp. Druga, że bez przesady, pieczywo normalnie jeść, jak posmaruję bułkę odrobina masła też tragedii nie będzie. Ale pamiętam jak piekłam bułki w różnych wersjach "smakowych", mroziłam, żeby były na jakiś czas. Wszystko robiłam na raty z J. więc w odpowiednim czasie zagniatałam ciasto, potem jak rosło karmiłam, jak się piekły to kapałam i tak wszystko wyliczone miałam.. Później już jadłam więcej, w sensie sklepowe pieczywo bo taka dieta i tak nie pomagała.. ale od nabiału przerwę miałam sporą, a jajka dopiero teraz zaczynam jeść w niewielkich ilościach (wcześniej mi szkodziły, choć przed porodem jadłam i nigdy nic). nie wiem co z laktozą. pediatra kazała podawać delicol przez kilka dni, jeśli nie pomoże to znaczy, że to nie to. nie pomógł. tak szczerze mówiąc to J. chyba nic nie pomagało, a jeszcze długo po skończeniu tych magicznych 3 m-cy miał problemy brzuszkowe. dużo rzadziej niż kolki, ale jednak. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Monika Nie doczytałam, ale chciałam zapytać jak testowanie u Ciebie?
Powiem, wam, że sama w to nie wierzę, że mam go naprawdę.. Tak bardzo się o niego bałam, tyle się w ciąży wydarzyło, a z nim wszystko jest ok. Znowu w szpitalu naoglądałam się za dużo. Obok nas była dziewczynka która miała wodonercze i zamiast wyjsc do domu przewieźli ja do innego szpitala, a tam prawdopowodnie usuną jej jedną nerkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie z tym mlekiem ![]() Maks tez dobrze przybiera. 200gram tygodniowo. Cytat:
Dzisiaj nawet kropelek nie ma... Chyba za bardzo się nakręciłam. Ciągle myślę o tym... Chyba musze trochę wyluzować. U mnie emocje bardzo wpływały na ilość mleka. W dodatku sutki poranione. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
witaj Franuś
![]() Cytat:
my się szykujemy na wesele... nie wiem co to będzie ![]()
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Fioluś- cudny Franio (co do imion męskich Franek to mój typ
![]() podobny bardzo do Ciebie ![]() inutilku- a Tz-et zwolnił tempo trochę po ostatnich przejściach? Cytat:
![]() Cytat:
jak jej pokazuję jak mała się wierci i mówię "Zobacz jak Tosia skacze" to Kaśka sama zaczyna podskakiwać na dywanie ![]() jesteśmy na etapie oswajania jej, że trzeba będzie łóżeczko zmienić na inne- na razie nie zgłasza sprzeciwu... ![]() Sortuję i piorę ciuszki, Siostra pomaga mi prasować nie chcę Was i siebie nakręcać ale miewam skurcze (codziennie wieczorem mocniejsze i dłuższe), wczoraj siostra przyjechała na kawę i została na noc bo Tz-eta nie było a jak zobaczyła, że się kilka razy zgięłam w pół z bólu to powiedziała, że się nie rusza aż Tz-et z pracy wróci.... W sobotę byłam na wizycie - mała ma 2800 ale gin mówiła, że jeszcze rodzić nie będę....
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Fiol cudny synus
![]()
#207 |
Zakorzenienie
|
BERBIE- wybawcie się chociaż trochę
monia- wypocznijcie, gdzie jedziecie? może w moje strony to zapraszam ![]() edytko- odzywaj się częściej- wiesz, że wizaż silną grupą wsparcia na wszystkie troski ![]() hope- ![]() wederka- chyba czas zacząć Cię poganiać, przy pierwszym maluchu potrzebne są większe zakupy niż przy kolejnym ![]()
#208 |
Zakorzenienie
|
Berbie zgubiłam moją maść Maltan. Narazie smaruje alantanem. Jak się nie znajdzie to w poniedziałek kupie nową tubke
![]() Ściągam lovi elektrycznym ale mam zamiar kupić podwójny żeby z obu naraz ciągnąć. Pije herbatkę cztery razy dziennie i dwa razy dziennie femaltiker. Właśnie znowu coś leci tylko strasznie gęste.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Bawcie się dobrze! ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() no to trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() no zabawa będzie ![]() ![]() będzie dobrze - uwierz! ![]()
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty będziesz miała cc? czy wyjdzie w praniu? Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.