![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Wtajemniczenie
|
Czy ten? Nie potrafie zaladowac 2 zdjec w jednej wiadomosci :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Lola ja wzielabym ten pierwszy ze wzgledu, ze mniej brudzacy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#335 |
Rozeznanie
|
Kurde!
Już kończyłam pisanie posta a mi się wszystko wyłączyło! by to drzwi ![]() ![]() Futbolowa, robiłam w zalewie musztardowej i zalewie curry. Mogę Ci podesłać na pw jeśli chcesz Esti, spóźnione jeszcze ode mnie sto lat! nie wiem czemu zakręciłam się, że to Czekoladka miała tak samo jak ja rocznicę ślubu, a to Ty byłaś ![]() Pozdrawiam TŻ od nivei i zasypki. Jak mawiała Świętkowa w Cholonku (najlepszym spektaklu o Śląsku i Ślązakach), nivea jest dobra na wszystko! ![]() cieszę się z Waszych udanych wizyt, a te, które muszą, niech odpoczywają, żeby tam szyjka była taka jak powinna ![]() Też mam odczucie, jakby przez ten jeden dzień z zamkniętymi sklepami (nie wszystkimi nawet!) miał nastąpić koniec świata, albo co najmniej miałaby wybuchnąć wojna, bo ludzie się tak zbroją w jedzenie ![]() Z innych ciekawostek, wczoraj zakupiłam dla M. używany wózek mamas & papas i tak się M. spodobał, że musiałam ją spod domu do auta trzy metry przewozić ;-) zobaczymy, jak się sprawdzi na tym jej wyjeździe z babcią. Jak nie będzie spełniał swojej roli to go po prostu sprzedamy i też będzie ok ![]() Dostałam od mamy moją magiczną skrzynkę z różnymi listami i pamiątkami. Robili z ojcem remont i przy przesuwaniu mebli odkryła właśnie mój dobytek. Płakałam ze śmiechu, jak to przeglądałam. Listy, kartki, mapy, życzenia. Tyyyyle wspomnień ![]() aha, z ciekawości, zmierzyłam się w pasie - mam 99 cm. Jest o wiele mniej niż przy M. i od wczoraj wciąż nurtuje mnie pytanie, jak sobie dawałam radę przy 93 kg w ostatnich dniach. Teraz mam 77 i mi ciężko. Ciekawe, jak funkcjonują ludzie, którzy normalnie muszą tyle ciężaru własnego ciała nosić ![]() a na porodówkę jechałam sama, swoim autem ![]() ![]() dobrego dnia Dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko - z jakiej firmy nozyczki polecacie? Nie wiem jakie kupic. Czytalam, ze canpol ma tepe i zglupialam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#337 |
Zadomowienie
|
Lola, a ja bym wzięła drugi, bo wizualnie mi się bardziej podoba
![]() ![]()
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka te nozyczki dla niemowlat to taka prowizorka
![]() ![]() Frau Gizela ja uwielbiam takie skarby z dawnych lat! ![]() ![]() Lola najwazniejsze zeby Wam sie wozek podobal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#339 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Frau ja bym bezwzględnie wzięła jasniejszy. Raz że czarne wózki do mnie absolutnie nie przemawiają a dwa wg mnie będzie się BARDZIEJ BRUDZIŁ ! Mamy dwa samochody - jeden bardzo ciemna zieleń a drugi srebrny. Uwierz mi, że po umyciu ten zielony jest zaraz cały w kurzu który widać ![]() Tak samo mysle o obraniach... na czarnym widac wszystkie włosy, paprochy, pyłki... a na jasniejszych juz aż tak nie. Dlatego wg mnie ten drugi - taki jakby siwy będzie wprost IDEALNY ! Kostka na w 11tc złapałam taką infekcję, że szok. Ratowałam sie domowymi sposobami. Jednak niestety infekcja tak się rozszalała, że nie obeszło się od wizyty u lekarza. Z byle kataru zrobiło się zapalenie oskrzeli. Co prawda przepisała mi antybiotyk ale ja nie zaczęłam go brać. W aptece bez recepty możesz kupić produkty przeznaczone specjalnie dla kobiet w ciązy i matek karmiących. Seria nazywa się PRENALEN - na pewno są takie cukierki do ssania i jakiś syrop. Ja ssałam te cukieraski. Smaczne były bo sa o smaku malinowym ![]() Manieczka ja też słyszaam tak jak Ty że te nozyczki to lipa. One łamią płytkę paznokcia a nieobcinają ![]() ![]() Sweet powodzenia w malowaniu. Mam nadzieję, że sie pochwalisz efektami ![]() I bądź łąskawa dla swojego chłopa... myślę, że jeszcze Ci się on przyda więc tak go szybko nie wykańczaj ![]() Tak się mierzycie to i ja nie będę gorsza ![]() ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-15 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za życzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny łykające Aspargin, jaką dawkę bierzecie? Mnie gin przepisała 3x1, zastanawia mnie czy to nie za dużo? też tak przyjmujecie? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a grunt to sie nie bac, ja na poczatku obcinalam na spiocha zeby nie wierzgala nozkami czy nie ruszala raczkami a potem jakos juz samo poszlo Lola dla mnie szary ![]() poodkurzalam, zrobilam sobie kawke , potem powycieram podlogi i moge swietowac ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-15 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Ja Asparginu nie biorę więc nie pomogę
![]() Dziewczyny włąśnie jeszcze raz przeczytałam (tym razem ze zrozumieniem bo wczoraj po północy gdy Was czytałam to nic nie zakodowałam). Przepraszam ale musze wrócić do tematu kombinezonu... Mówicie, ze taki ortalionowy to za gruby jest. Więc jak zamierzacie ubierać maleństwa w zimę. Zakładając, ze pogoda pozwoli nam na wyjście na dwór bo mrozów wielkich nie będzie... ale wiadomo zima to zima... Powiedzcie mi jak ubrac takiego maluszka na dwór? Bo ja myślałam, że właśnie taki kombinezon ortalionowy to jest to. Ja wyobrażałam sobie tak: Maluszka ubiorę w body z długim rękawem i spioszki bądż w body z długim rękawem i pajacyka, na to jakieś cieplejsze spodenki np. dresowe i bluza czy sweterek. I wtedy cały taki pakuneczek ![]() Widziałam go w H&M. Jest fajny bo puchowy, leciutki i maluszek będzie miał sporo miejsca na nóżki... Potem do wózka włozę i ew nakryję jakimś kocykiem ale nie wiem czy to juz nie za dużo szczęścia na raz... Myślicie że to dobry pomysł? A Jak Wy chcecie ubierać swoje pociechy na zimowy spacer czy werandowanie???? Podpowiedzcie mi plisssss ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Wszystkie moje rzeczy i męża.... Oczywiście pakowaniem tego wszystkiego zajmowałam się ja ![]() CZęść rzeczy mąż trzymał w domu rodziców bo nie mielibyśmy miejsca aby wszystko miec w poprzednim mieszkaniu... Ja jestem sentymentalna i wszystkie pamiątki mam w kartonie więc czasem do nich zaglądałam. jednak nie sądziłam, ze mój maz też przechowuje kartki i listy ode mnie ![]() Jak się natknęłam na te pamiątki w jego regale to pół dnia spędziłam na czytaniu liscików i ogladaniu fotek. Jego szczeście, ze były to tylko pamiątki nasze współne ![]() ![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Paulina moim zdaniem to dobry pomysl z tym ubraniem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Sweet śliczna lampka mi by się taka przydała, ale niebieska tylko, że ja zdolności manualnych nie posiadam. Ja biorę aspargin. Na początku brałam 3x1, a teraz ze względu na szyjkę biorę 3x2 tabletki. Na IP usłyszałam, że poniżej 3 to nie ma sensu brać. Poza tym tam są określone dawki, ale wchłania się tylko część z tego. U mnie w domu dzisiaj wszyscy idą na 18-tkę kuzynki. Ja ze względu na nakaz leżenia zostaję i robimy z mężem obiecanego grilla. Będzie karkóweczka i ziemniaczki pieczone. Wezmę leżaczek i będę się dotleniać. Takie romantyczne popołudnie zrobimy sobie. Narazie pogoda ładna mam nadzieję, że nie będzie padać. Miłego świętowania dziewczyny ![]()
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli masz okazje kupic taki to bierz, do wozka moze byc ![]() ubralabym tak samo tzn. na cebulkę: body, spioszki czy pajac, swterek , grubsze spodnie , czapka na zime i kombinezon ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-15 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Manieczka i Czekoladka
Tak, jego mogę włożyć w fotelik i zapiąć pasy. To rozpięcie między nóżkami jest właśnie po to. Czyli mówicie, ze nie będzie zły.... To czym wg Was różni sie ten od tych ortalionowych? Przepraszam że tak Was męcze i dopytuję :róża: Brać rozmiar 50/56 czy 62/68 ???? Bo tylko taka rozmiarówka jest... Boję się, ż eten mniejszy rozmiar bedzie za mały i maluszkowi będzie za ciasno ... tym Bardziej, ze jak zaczniemy wychodzić na dwór to pewnie po jakims miesiącu id przyjścia na świat, prawda.... z kolei czy w tym większym nie utonie ???? Matko Bosko Jedyno !!!! Kolejny dylemat ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie rozwikłałam dylematu z wózkiem a tu juz ma kolejny... DYLEMAT NA DYLEMACIE DYLEMATEM POGANIA !!!! ![]() Słoneczko miłego leniuchowania ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-15 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wasze wyliczenia studniówek skłoniły mnie do tego, by i sobie wyliczyć, ile mi tam jeszcze do końca zostało i proszę - 97 dni. Już tak blisko się wydaje ![]() ![]()
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Paulina brałabym ten większy rozmiar
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozmiar wez ten wiekszy na 62, na poczatku napewno bedzie duzooo luzu ale z po 3 mcach bedzie w sam raz ![]() ![]() pisalyscie zeby ciuszkow nie kupowac za duzo na 56, moja znajoma urodzila coreczke mierzyla 58 cm i co w tych 56 jeszcze sie topi ![]() a z kolei innej znajomej corka miala 62 cm dlugosci i wogole 56 nie zalozla bo za krotkie rekawy miala i za male spioszki
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Futbolowa czyli nieświadomie przeszłaś Studniówkę. Spóźnione ale serdeczne Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() Manieczka też się skłaniam ku temu większemu. Chyba lepiej ciut za duże niż za ciasne co nie ![]() Wczoraj mieliśmy zajęcia w SR Dziewczyny jaki materac do łóżeczka kupujecie? Na all widziałam, ze większość to gryka-kokos Jednak wczoraj Pani na wykładach powiedzała, ze te materace są zdecydowanie za twarde! Powiedziała, ze najlepsze są piankowe i lateksowe. Zgodziła się z tym, ze sa droższe ale powiedziała, ze kupiła łóżeczko 140x70 i do tego materac w takim rozmiarze. Gdy jej córka podrosła to wymieniła jej łóżeczko na tapczanik ale materac ma nadal ten sam a córcia ma juz 6 lat... taka inwestycja na lata... I też się nad tym zastanawiam... my sobie z mężem teraz kupiliśmy materac z pianki termoelestycznej. Cholerstwo drogie jak diabli ale z racji tego, ze oboje mamy problemy z kręgosłupem to miała to być taka inwestycja w zdrowie. I powiem Wam, że śpi się na nim rewelacyjnie....
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez przez ten remont przespalam 100-dniowke dzis 98 dzien
![]() Kuchnia skonczona wczoraj ale syfu tyle ze szok, nasz pokoj przemeblowywany bedzie w pon i od wtorku 2 tygodnie remontu przedpokoju... juz mam dosc tego syfu, halasu :/ Ide pod prysznic i wracam do serialu, bo dzis u tesciowej zostaje na noc po obiedzie, wiec bede bez neta, bo zasiegu tam nie ma. Takze milego dnia Wam zycze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Ja to tak planuje do 2 tyg wyjść na spacer chyba ze bedzie zima stulecia.
Ja planuje ubrac tyle warstw co siebie ewentualnie 1 wiecej. I miskowy kombinezon. A dalej w zaleznosci od temperatury na dworze albo spiworek albo kocyk i jest jeszcze okrycie wozkowe. Takie dziecko nie lata po dworze tylko w wozku na lezaco wiec chyba luz.
#356 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie on nie jest taki typowy ortalionowy... Cięzko mi opisać ten materiał. Nie jest to Bawełna ani welur... ale ortalion tez nie. jakas mieszanka ![]() To fakt, że maluszek taplał w śniegu się nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Znajoma pielęgniarka dziecięca powedziała mi, ze powinnam się nastwić na 3 tygodnie werandowania. Więc tak sobie licze że po ok.miesiącu wyjdziemy na spacer o ile temperatura pozwoli. Cytat:
Fakt, malec lezy w wózku ale jak sie nie rusza to chyba bardziej marznie w sensie , ze szybciej, co ![]() Alea gratuluje minionej studniówki ![]()
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przegrzewanie to zmora i czesty blad mlodych rodzicow, ale znam tez takich ktorzy w druga skrajnosc popadli i tez dobrze nie bylo
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
sweet- lampka świetna !
![]() Lola - jak dla mnie czarny ! ![]() Beza w piecu ![]() ![]()
#359 |
Wtajemniczenie
|
Co do kolorow. Tez mysle ze na czarnym szybko widac wszystko. I kurz i bloto i zacieki jakieś. .. szary z natury jest kolorem przybrudzonym i nawet jakas plamka nie rzuca sie tak w oczy jak na czarnym. Nie otwierają mi sie w telefonie te zdjęcia, potem lookne z kompa.
Ja spacerowke mam srebrno zieloną i jesli chodzi o zabrudzenia to zadowolona jestem A podnozek ma troche czarnej ekoskory to wszystko widac, kazdy okruch, zaciek. Tyle ze ekoskora to przetre na mokro i po sprawie
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-08-15 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
To ja chyba jestem naprawde wyrodna, bo malego w grudniu w pierwsza podroz na spacer wynioslam jak mial 5 dni i ubralam go w body i spiochy, czapke i w kombinezon i do wozka juz niczym nie przykrywalam... tylko tym zamknięciem od gondoli... kark miał ciepły, ale nie byl spocony..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.