|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Jak jestem u TŻta to mi nie w głowie dotykanie komputera, wolę dotykać jego że tak to ujmę ![]() ![]() Wstyd się przyznać, ale o włosach to niewiele ostatnio mogę powiedzieć, bo nic z nimi nie robię i są w tragicznej formie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Violetku, aww aż tak? Dziękuję ;* ja tam mam chyba jedno foto ale jeśli ma aż takie zdolności terapeutyczne to DUMA
![]()
![]() |
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozwolę sobie wrzucić: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
szczerze powiem że dziewczyna jest jedną z moich motywacji.
Googlnij mwh na blogu anwen :redhaired witch ![]()
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Moderator
|
Wiem że jeszcze był taki blog alchemiczno-kosmetycznie i też takie ciekawostki się pojawiały.
Zaglądam czasem na jednego bloga włosowego bo są fajne mikstury albo jakieś recenzje, aczkolwiek nie podoba mi się bo... mam wrażenie, że jak czytam to włosy są alfą i omegą. Wiecie, fajnie jak włosy są i są ładne ale bez przesady. Normalnie to ja nie wiem ile razy mam bhd w ciągu miesiąca i nie rozpaczam jak mi jednego dnia lok odstaje brzydko. Zaś czytając ten blog widzę kilka takich samych zdjeć z niby różnymi zjawiskami i 10 ujęć z każdej perspektywy jak wyglądają spuszone włosy po deszczu/spaniu/saunie/wietrze. I cały esej na ten temat. Lubię jak autorka pokaże siebie czasem i coś o sobie opowie (np. anwen niedziela włosowa) ale idea powinna być taka że robi to dla użytkowników, a każdy coś może wynieść (np. dbanie o włosy na basenie i nad morzem). Takie blogi modowe gdzie doradza się dobór kroju, kolorystyki itd. są genialne, ale jak kobieta wstawia swoje fotki z sesji z nową parą butów co tydzień i 'musicie to mieć bo to najnowszy trend sezonu' to wybaczyć, ale nie lubię :/ Sama myślałam o założeniu bloga z konkretnymi wpisami, ale znam trochę sprawę i obawiałabym się jakiegoś kopiowania.. w roku szkolnym chyba bym nawet czasu nie miała. Imperfecta - Ode mnie dostaniesz z glana, że się nie pokazujsz bo wiesz jak Twoje loczę kocham. Ale widać tż się spisuje na medal, to dobrze ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-14 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
Violet, farba
![]()
![]() |
#4062 | |
Zadomowienie
|
Pytam, bo dziś widziałam jakieś dziecko płci męskiej z takimi właśnie rudymi włosami
![]() U mnie w grupie mam laskę z naturalnie rudymi lokami ale kolor ma paskudny, wygląda jakby zwykły rudy zmieszać z jakimś odcieniem zieleni no i nie dba o nie w ogóle, zazwyczaj ma jednocześnie i tłuste i siano. Gdybym ją znała trochę lepiej to bym jej podrzuciła to forum, ale nie chce się zdradzać bo by miała od razu dostęp do mojego bloga z prywatnymi wypocinami na temat mojego nieudanego życia ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Dałam dziś ten ocet i nie wiem co poszło nie tak.
Otóż cały zabieg wyglądał tak, że O: avocado + alterra z granatem + miód M: szampon z Tesco O: Garnier z żurawiną Po spłukaniu, spłukalam głowę szklanką octu z wodą, po czym dałam normalnie Joanne makową b/s. I jest puch. I albo to wina miodu (miód się broni przy innych kombinacjach fajnym efektem) albo szamponu mocno oczyszczającego (nowość) albo wina octu (też nowość) I kurcze sama nie wiem teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Moderator
|
Po szamponach mocno oczyszczajacych tak jest. Mam szampon tego typu i on jest mega skoncenctrowany rypacz, nawet maske po nim dam to takie szorstkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Moderator
|
U mnie sprawdza się joanna rzepa. Nie za lekki, nie za mocny, w sam raz. Używałam go jako dzieciak gdy mi włosy garściami leciały i krzywdy nie było
![]() nie wiem jak mocno rypaczowa jest barwa, ale ten szampon co mam do włosów nie ujdzie, jak już to do mycia naczyń. takie sls alberto stosowałam i były fajne, ale ten organic to bije rekordy - kudły skrzypią jak talerz i nie da się po nich niczym przejechać. Jeśli mam coś sprawdzonego to kupuję regularnie i nie zmieniam. Zawsze mam ten produkt i do tego dokupuję nowość jeśli mam taka chęć. Teraz przykładowo szampon joanna i schauma kids (niezliczone ilości butelek), dr organic argan i manuka odżywki oraz pilomax. Pewnie będę kupowała to wszystko regularnie bo działa i lubię mieć minimum. Sporo bubli mi leży i nie mam co robić z nimi. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-14 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Przyczajenie
|
siano nie włosy
Dziewczyny, mam ogromny stres, fatalnie się czuję z powodu tak suchych i sztywnych włosów Smutny otóż mam włosy bardzo mocno kręcone(sprężynkowate), no raczej były takie kilka lat temu teraz skręt trochę się zmniejszył... włosy są farbowane na blond, nie zawsze kolor wychodzi taki o jakim mi się marzy, ale to nie najważniejsze Uśmiech w dodatku były prostowane prostownicą dzień w dzień czasem nawet bez żadnej ochrony( momenty lat 15-16) gdy nie prostuję włosów, to każdy dzień moczę wszystkie włosy wodą, rozczesuję, nakładam krem, aby loki były gładkie i sprężyste. Teraz było tak, iż nie prostowałam włosów gdzieś pół roku, ale kilka dni temu wyprostowałam je i po tym włosy były okropnie złamane na długości, wtem sama pojedyńcze zniszczone końcówki podcięłam... zdjęcia przedstawiają obecny stan moich włosów, te drugie to włosy rozczesane grzebieniem, pierwsze - mokre włosy... zapytałam fryzjerki, czy moje włosy są spalone, ona odpowiedziała iż końcóki tak(zostały podcięte), dodała, że kręcone włosy zawsze będą siankowate... włosy myję delikatnym szamponem co 4-5 dni, nakładam maskę z dodatkiem olejku babydream fur mama lub inne, przyznam, czasem może za dużo nakładam na włosy stylizującego kremu, ale nie myślę, iż on ma jakiś wpływ na kondycję włosów Huh rozczesane włosy na sucho są fatalne: bardzo się łamią, są twarde w dotyku, włosy z przodu trudno się kręcą... czy jest jakiś sposób, aby one odżyły? Huh
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Dziewczyny, mam takie pytanie dt. olejowania końcówek. Jak rozumiem ma to przeciwdziałać puszeniu i ochraniać przed uszkodzeniami mechanicznymi - co ile powinnam aplikować olej na końcówki? Co mycie czy częściej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Konto usunięte
|
Dot.: siano nie włosy
Kręcone włosy nie są sianowate, wiem sama mam takie. A co Ci mogę poecic kekturę blogów Anwen /szczególnie cykl moja włosowa historia/ i kokardka mysi oraz wizazowy watek dla kreconowłosych. Dziewczyny stamtęd ratują życie najbardziej sfatygowanym lokom
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to z l'oreal to jakieś serum? Ja chciałam zużyć na końcówki stare avonowe sera ale dosłownie nic w nich nie ma oprócz silikonów (to bym jeszcze przebolała) ale alcohol denat na drugim miejscu już nie. Nie wiem czy oni mają choć jedną dobrą rzecz do włosów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Moderator
|
A ta hiszpańska oliwa to jest zwykła spożywcza czy jakaś kosmetyczna?
Ja używam spożywczej, ale wolę ją jeść bo na włosy średnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.