Miłośniczki Zary - część XLIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 11:44   #3541
ddtvn
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary - część XLIII

Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
Potwierdzam, allegro tragedia, vinted jeszcze gorzej. Szkoda kasy na prowizję za wystawienie.
sledze Twoje aukcje i wydawalo mi sie ze interes Ci sie kreci
Stary 2014-08-15, 11:54   #3542
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eleonorka cyrolka Pokaż wiadomość
szpiczasyty but ] plus szpiczaste kolano i razem wyglada jak damski patyczak z widocznymi punktami lamania

jak mozna tak podkreslic swoja kanciastosc
jeszcze czapka w stożek
Cytat:
swoj urok na pewno jakis ma

dla mnie to szkolny szkielet z gabloty biologicznej w odzieniu a kolanem mogla by z powodzeniem dzury w scianie robic i zeby tego defektu nikt nie poninal w ogledzinach podkreslila to szpiczastym butem

mogli fotoszopem wygladzic jej te szpiczaste kolano!

dla Pani przeze mnie komentowanej ten trend to wybawienie bedzie mogla piszczele zlączone stawem kolanowym schowac przed widokiem publicznym
nikt nie jest idealny i nie widzę powodu, aby się ukrywać "bo kolano jest spiczaste", a komentarze w tym tonie bardzo niemiło się czyta
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:54   #3543
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%...3p2072516.html

kurczę podoba mi sie szkoda, że nie jest troszkę krótszy
piękny

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:59   #3544
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
sledze Twoje aukcje i wydawalo mi sie ze interes Ci sie kreci
jeżeli 1 do 4 aukcji wystawionych, z czego od czasu do czasu jedna się sprzeda, można nazwać biznesem, to rzeczywiście się kręci
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:07   #3545
martita_26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
piękny
Oj cos czuje ze popłynę i to bardzo.. Najnowsza kolekcja bardzo mi sie podoba.. Przynajmniej na zdjeciach.. Zobaczymy jak bedzie w realu..
martita_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:12   #3546
ddtvn
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli 1 do 4 aukcji wystawionych, z czego od czasu do czasu jedna się sprzeda, można nazwać biznesem, to rzeczywiście się kręci
wydawalo mi sie ze te zarowe perełki lepiej ida
Stary 2014-08-15, 12:31   #3547
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
wydawalo mi sie ze te zarowe perełki lepiej ida
U mnie tez posucha :-( i dodam ze mam rzeczy mangowe zarowe po 20-30-40zl....ostatnio po prostu oddalam je potrzebujacym bo nid widze sensu wystawiac daldj skoro od pol roku nie moge sprzedax.....koszty wystawiania juz dawno przemroczyly ich cene wiec darowalam sobie dalsze wystawianie i oddalam....
Stary 2014-08-15, 12:33   #3548
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
widziałam, weszłam na strone, ale Twojego modelu nie widziałam
U mnie Madzia też posiała ziarenko chciejstwa z tego co doczytałam, to sklep bardzo chętnie przyjmuje indywidualne zamówienia i takie też realizuje Myślę ciiągle o takim jednym skromnym łańcuszku
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:41   #3549
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

ja uwazam ze jeka ktos jest celebryta i publikuje swoje zdjecia to powinien liczyc sie z krytyka, nie tylko z pochwalami
a kolano ma szpiczaste i niezdrowo wygladajace
jak mam innymi slowy opisac szpiczastosc nie jest to ani obrazliwe slowo ani wulgarne tylko oddajace moje odczucia wizualne

jeszcze na tym zdjeciu zrobiono co sie da zeby te szczpiczastosc odkreslic i wyeksponowac
dla mnie jak cos jest biale to jest blale i nie bede mowic ze jest zielone tylko dlatego zeby sprawic przyjemnosc
jesli ktos publikuje zdjecie i jest jednoznaczne z tym ze oczekuje oceny a nie psychoterapii

jakos nikogo nie zrazil opis ze moda zary opiera sie na garbarych mdelkach a moim zdaniem one sa jedynie zgarbione
a tu nagle szpiczastosc kolana wzbudza tyle emocji
potem nie dziwcie sie ze kupujecie kupe szmat w ktorych wygladacie bardzo srednio bo wszyscy tu tlumnie zeby zrobic przyjemnosc pieja jak cudownie sie preentujecie zeby wam zrobic przyjemnosc a tak na prawde krzywdza - dla mnie to zaklamana uprzejmosc jest duzo gorsza niz wyrazenie wlasnej subiektywnej opinii i tak konsument decyduje

ja jesli komus pisze ze ladnie wyglada to moze miec 100% pewnosc ze wg mnie ladnie wyglada i nie mowie tego zeby komus zrobic przyjemnosc a wyrazam swoja najszczersza opinie
subiektywna bo ograniczona moim gusem ale prawdziwa

kolano tej laski nie jest innym jak szpiczastymi i inaczej opisac sie tego nie da

nie bede klaskac jak ktos falszuje jak spiewa ( w mysl zasady kazdy spiewac moze ..) tylko dlatego ze niemilym bedzie mowic ze nie ma talentu - skoro to fakt

dla mnie ta dziewczyna straszy na tym zdjeciu a moje odczucie estetyki zostalo w tym momencie dosc mocno zachwiane

bo i najchudsz osobe mozna ubrac tak aby mankamety schowac a wyeksponowac zalety
u niej wszystkie wady nie dosc ze zostaly odkryte to jeszcze wg najwiekszeggo kunsztu podkreslone o!

a tak na margnesie jak ktos uzywa beautyblendera to bedzie rabat na dwupaki w 2 wersjach kolorystycznych
od jutra lub od poniedzialku

Edytowane przez eleonorka cyrolka
Czas edycji: 2014-08-15 o 12:56
eleonorka cyrolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:48   #3550
Konto usunięte

nie chodziło o samą krytykę i nikt nie mówi, że krytykować nie wolno, chodziło o styl wypowiedzi, mnie osobiście radzi: wyglada jak damski patyczak z widocznymi punktami lamania oraz dla mnie to szkolny szkielet z gabloty biologicznej w odzieniu a kolanem mogla by z powodzeniem dzury w scianie robic bo to jest wg mnie wypowiedź niekulturalna, ale tak jak kogoś może straszyć czyjaś budowa ciała (z czym niewiele da się zrobić, jedynie ukryć) tak mnie razi język, który zmienić można i wyrazić swoje zdanie bez takich porównań
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:53   #3551
user_k
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;47712473]nie chodziło o samą krytykę i nikt nie mówi, że krytykować nie wolno, chodziło o styl wypowiedzi, mnie osobiście radzi: wyglada jak damski patyczak z widocznymi punktami lamania oraz dla mnie to szkolny szkielet z gabloty biologicznej w odzieniu a kolanem mogla by z powodzeniem dzury w scianie robic bo to jest wg mnie wypowiedź niekulturalna, ale tak jak kogoś może straszyć czyjaś budowa ciała (z czym niewiele da się zrobić, jedynie ukryć) tak mnie razi język, który zmienić można i wyrazić swoje zdanie bez takich porównań [/QUOTE]

Zgadzam się z Wanką Niesmacznie się czyta Twoje wypowiedzi. A zresztą co ma dziewczyny zrobić? Chodzić w długich spodniach non stop? Poza tym konstruktywna krytyka jest wyrażana w kulturalny sposób.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:23   #3552
cremova
Zasiedzenie

http://www.vinted.pl/kobiety/torby-n...szek-blogerska ktos chyba szukal?

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:54   #3553
Kashaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
U mnie tez posucha :-( i dodam ze mam rzeczy mangowe zarowe po 20-30-40zl....ostatnio po prostu oddalam je potrzebujacym bo nid widze sensu wystawiac daldj skoro od pol roku nie moge sprzedax.....koszty wystawiania juz dawno przemroczyly ich cene wiec darowalam sobie dalsze wystawianie i oddalam....
ja tak samo obdarowałam potrzebujących -i swoimi i po dzieciach

Ciuchy w stanie bardzo dobrym ( nie noszone znaczy się ) zaryzykowałam i oddałam do komisu ( taki luksusowy lumpex), bo i tak nic już z nimi nie zrobię. Jak się nie sprzeda to też oddam.
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:58   #3554
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

moja kolezanka kiedys umarla bo ludzie chcieli byc mili i czesc nie mowila nic, jeszcze inni ze wyglada ladni a inni chcilei byc delikatni

dostala raka i niesety walke przegrala bo organizm byl dosc mocno wycieczony anoreksja

ta dziewczyna nie jest brzydka, tylko za chuda i to widac ze to wychudzenie

jeslimoglabym powiedziec jej to wprost to wolalabym zeby zabolaly ja moje slowa ale zeby dalo jej to do myslenia ze nadszedl czas zeby cos zmienic

mysle ze jakby miala 4 kilo wiecej jej kolana bylby by zaokraglone a figura fajna

nie powiem garbatemu ze ma garba bo on o tym wie i moze mu byc przykro
ale tej dziewczynie jak 20 osob powie ze swietie wyglada to ona schudnie jeszcze bardziej myslac ze to sie podoba i wyglada swetnie a ja nie chce do tego przykladac palca

a w zarze zjechaly ceny i jest dorzutka wlasnie zrobilam zakupy
Stary 2014-08-15, 14:01   #3555
Kashaya
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam, allegro tragedia, vinted jeszcze gorzej. Szkoda kasy na prowizję za wystawienie.
no właśnie gdyby nie prowizje za wystawianie. Prowizja od sprzedanych to jeszcze rozumiem, ale za wystawianie to jednak "ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka" z tych prowizji

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
moja kolezanka kiedys umarla bo ludzie chcieli byc mili i czesc nie mowila nic, jeszcze inni ze wyglada ladni a inni chcilei byc delikatni

dostala raka i niesety walke przegrala bo organizm byl dosc mocno wycieczony anoreksja

jeslimoglabym powiedziec jej to wprost to wolalabym zeby zabolaly ja moje slowa ale zeby dalo jej to do myslenia ze nadszedl czas zeby cos zmienic

mysle ze jakby miala 4 kilo wiecej jej kolana bylby by zaokraglone a figura fajna

ale tej dziewczynie jak 20 osob powie ze swietie wyglada to ona schudnie jeszcze bardziej myslac ze to sie podoba i wyglada swetnie a ja nie chce do tego przykladac palca

i to jest dobra wiadomość patrzę co tam ciekawego sie pojawiło
Stary 2014-08-15, 14:07   #3556
a34
Zakorzenienie

Cytat:

Na osobie chorej na anoreksję nie zrobi wrażenia, jak jej powiesz, że wygląda jak szkielet, jest dla ciebie odrażająca czy że sterczą jej kolana. Na pewno nie zabolą jej twoje słowa, wierz mi.
A tym bardziej jak napiszesz o tym w internecie. To jest po prostu kwestia kultury wypowiedzi, która upada i to nie tylko w sieci niestety.
Stary 2014-08-15, 14:08   #3557
Kashaya
Zakorzenienie

kombiaków nie przecenili

mogliby w końcu taką czarną przecenić

http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...9p1772538.html
Stary 2014-08-15, 14:09   #3558
sskers
batonik

Cytat:
Ale sposób wypowiedzi zakomunikował, że "masz wadę - nie wychodź do ludzi" albo schowaj się w worek po ziemniakach.

Mnie osobiście to nie rusza, i np, nie mając tak naprawdę "możliwości" do chodzenia w szortach, bo mam sporo tłuszczyku, plus pomarańczową skórkę, i tak będę w nich chodzić. Ale część osób patrząc na tak, hm, bezczelną krytykę, zacznie nosić jeansy latem, no bo co tacy ludzie jak Ty sobie pomyślą. Więc tak jak Wanka powiedziała, kultura wypowiedzi, o nic więcej nie chodzi

Jestem jak najbardziej za tym, żeby tuszować swoje wady, ale też w granicach zdrowego rozsądku. Waży ile waży, ma takie a nie inne kolana, nie wytnie ich i nie wszczepi nowych.
Notabene czytałam wczoraj na papilocie list jakiejś "mądrej", która chce odpiłować sobie kość w łokciach, bo odstają bardziej niż u innych. Wg mnie to jest przykre. I głupie komentarze mogą prowadzić do tak durnych pomysłów

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2014-08-15 o 14:10
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:25   #3559
user_k
Zakorzenienie

Cytat:

A nie pomyślałaś, że to są uwarunkowania genetyczne? Mam koleżankę niesamowicie chudą a je za dwóch albo i trzech (i nie mam tu na myśli śmieciowego jedzenia) i nie może przytyć, miała nawet dietę rozpisaną przez dietetyka. I jest zdrowa, często robi badania. Ale nikt do niej nie podbiega z głupim tekstem, że wygląda jak szkielet z sali biologicznej z naszej szkoły podstawowej. Zresztą na tym wątku też są bardzo szczupłe dziewczyny z wystającymi kośćmi i na pewno mogą Cię zapewnić o swoim świetnym zdrowiu i szybkim metabolizmie.
Stary 2014-08-15, 14:28   #3560
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś, że to są uwarunkowania genetyczne? Mam koleżankę niesamowicie chudą a je za dwóch albo i trzech (i nie mam tu na myśli śmieciowego jedzenia) i nie może przytyć, miała nawet dietę rozpisaną przez dietetyka. I jest zdrowa, często robi badania. Ale nikt do niej nie podbiega z głupim tekstem, że wygląda jak szkielet z sali biologicznej z naszej szkoły podstawowej. Zresztą na tym wątku też są bardzo szczupłe dziewczyny z wystającymi kośćmi i na pewno mogą Cię zapewnić o swoim świetnym zdrowiu i szybkim metabolizmie.
Zresztą nieważne z jakiego powodu jest taka szczupła, takie komentarze są nie na miejscu zawsze. Wszystko można wyrazić kulturalniej albo sobie darować.
Stary 2014-08-15, 14:29   #3561
tishka
Zakorzenienie

co dorzucili?
tishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:30   #3562
Stace
Zakorzenienie

Spiczaste kolano? Serio??? Niektórzy chyba nie mają co robić . Ja to już w ogóle powinnam do ludzi nie wychodzić bo jeszcze mi ktoś wytknie że jestem koścista i obrzydliwa bo mam... brzydkie kolano

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:32   #3563
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Zresztą nieważne z jakiego powodu jest taka szczupła, takie komentarze są nie na miejscu zawsze. Wszystko można wyrazić kulturalniej albo sobie darować.

Dokładnie
Stary 2014-08-15, 14:34   #3564
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

moja siostra jest chudzielcem genetycznym
i pwne cechy jednak ja roznia

ale jesli to geny to jakby gorzej

zakladajac ze genetycznie tak wyglada to czy nie uwazasz ze nie powinna jako kreatorka mody w jakims tam stopniu starac eksponowac atuty swojej urody a maskowac wady

znaczy ze jest nieudolna wizerunkowo i zle wykonuje rzeczy, ktorych sie podjela i to chyba duzo gorsze
moda jest po to by ladnie eksponowac to co czlowieka zdobi a nie bezkrytycznie ja stosowac i na tym wlasnie polega jej magia

wszak nie sadze by ktokolwiek kto ma duzy garbaty nos robil wszystko by makijazem go podkreslic i wydobyc z twarzy jako atut

Edytowane przez eleonorka cyrolka
Czas edycji: 2014-08-15 o 14:35
Stary 2014-08-15, 14:34   #3565
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Spiczaste kolano? Serio??? Niektórzy chyba nie mają co robić . Ja to już w ogóle powinnam do ludzi nie wychodzić bo jeszcze mi ktoś wytknie że jestem koścista i obrzydliwa bo mam... brzydkie kolano

Wychodzisz Bezwstydna dziewczyna z ciebie
Stary 2014-08-15, 14:38   #3566
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

O matko... Kim my ludzie jesteśmy by oceniać innych i komentować w taki sposób.
Ocenianie innych - specjalność Polska....
Stary 2014-08-15, 14:38   #3567
a34
Zakorzenienie

A ja uważam, że bardzo dobrze, że popularna osoba pokazuje, że nie wszystko trzeba tuszować za wszelką cenę i budować idealny wizerunek. Co innego wciskanie się w za małe o 3 rozmiary ubrania a co innego odkrywanie kolan Dobrze, że pokazuje, że są rzeczy, które można akceptować, jeśli nie da się ich zmienić, a nie chować całe życie w spodniach.
Stary 2014-08-15, 14:39   #3568
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
moja siostra jest chudzielcem genetycznym
i pwne cechy jednak ja roznia

ale jesli to geny to jakby gorzej

zakladajac ze genetycznie tak wyglada to czy nie uwazasz ze nie powinna jako kreatorka mody w jakims tam stopniu starac eksponowac atuty swojej urody a maskowac wady

znaczy ze jest nieudolna wizerunkowo i zle wykonuje rzeczy, ktorych sie podjela i to chyba duzo gorsze
moda jest po to by ladnie eksponowac to co czlowieka zdobi a nie bezkrytycznie ja stosowac i na tym wlasnie polega jej magia

wszak nie sadze by ktokolwiek kto ma duzy garbaty nos robil wszystko by makijazem go podkreslic i wydobyc z twarzy jako atut
a nie pomyslalam ze to moze nie jest dla niej wada? i wcale jej to nie przeszkadza?

przyznam sie ze dopoki nie napisalas o tym to w ogole nie zwrocilam na to uwagi patrzac na zdjecia, bardziej moj wzrok przyciegnala ladna buzia i ubrania
tishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:50   #3569
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez tishka Pokaż wiadomość
a nie pomyslalam ze to moze nie jest dla niej wada? i wcale jej to nie przeszkadza?

przyznam sie ze dopoki nie napisalas o tym to w ogole nie zwrocilam na to uwagi patrzac na zdjecia, bardziej moj wzrok przyciegnala ladna buzia i ubrania
Dokładnie. Też nie zwróciłam na to uwagi.

Ale cóż, są ludzie co patrzą, i nie widzą od razu miliona wad u kogoś, po prostu patrzą na całość, a są ludzie którzy taksują wzrokiem centymetr po centymetrze i punktują przeciwnika. Owszem, wszyscy jesteśmy wzrokowcami, ale mnie dopiero boli jak np. kobieta rozmiar 48 wciska się w minióweczkę ledwo za pupę o dwa rozmiary za małą. To jest faux pas, a nie wystające kolana, trądzik, czy garbaty nos (tak, są ludzie którzy akceptują taki stan, i nie robią z nim żadnych makijażowych sztuczek).

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
A ja uważam, że bardzo dobrze, że popularna osoba pokazuje, że nie wszystko trzeba tuszować za wszelką cenę i budować idealny wizerunek. Co innego wciskanie się w za małe o 3 rozmiary ubrania a co innego odkrywanie kolan Dobrze, że pokazuje, że są rzeczy, które można akceptować, jeśli nie da się ich zmienić, a nie chować całe życie w spodniach.
Zgadzam się

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:54   #3570
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tishka Pokaż wiadomość
co dorzucili?
nie wiem dokładnie , ale ja kupiłam to: http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...2p1922006.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości