Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 01:03   #2011
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Nie zaglądam tu za często. A to wszystko przez pracę... Wracam wykończona, a klienci nawet nie dają chwili wytchnienia. W sumie większość już ogarnięta. Na sali wszystko ustalone, z florystką dekoracje dogadane na nowo. Suknia i garnitur wiszą i czekają .

Ogólny poziom stresu - w ogóle. W sumie bardziej się stresowałam myślą o ślubie jakieś 2 miesiące temu

Oczywiście goście nie dopiszą. Jeszcze przed samym wyjazdem w poniedziałek do hotelu gdzie mamy wesele zadzwoniły dwie osoby, że jednak nie przyjdą. Także wk**** pojechałam załatwiać wszystko i plan stołów się rypnął. A odmówiło strasznie dużo bo ponad 60 osób, z czego połowy obecności się spodziewałam 100%. A w ogóle popisała się strona mojego taty, na jakiejś 25 zaproszonych osób, przyjdą 3!!!
Dzwonił też do mnie mój 4-letni chrześniak czy na pewno będzie mógł podawać obrączki jak mały Bill (z bajki), kochany.

Na tydzień przed ślubem - w domu totalny bałagan - malowanie całego parteru. No i nasz pierwszy taniec leży i kwiczy
Sporo osób odmówiło. Ale u nas też...
co do chrześniaka, chyba pokażę tę bajkę mojemu, żeby niósł obrączki

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 08:00   #2012
mimi_77
Zakorzenienie

C. D.

Po pierwszym tańcu zaczęła się totalna balanga stulecia. Zespół stanał na wysokosci zadania! Zabawiał, wyciągał do tańca. Inną sprawą było to, że naszych rodzin nie trzeba namawiać do zabawy. Bałam się jedynie o repertuar - czy przypasuje gościom. Chłopaki grają to , przy czym bawi się wieksza czesc naszych rodzin czyli disco polo i polskie hity. Ale dziewczyny powiem Wam, że czy to był wujek rolnik z sąsiedniej wsi, czy kuzyn pracujący zagranicą czy ciotka prawniczka z Gdańska - wszyscy szaleli na parkiecie!!! Dosłownie! Kapało z nich! Jak zobaczyłam dystyngowanego wujka TŻ z Trójmiasta posiadającego własną, dochodową firmę budowlaną i tańczącego do "Nie ma mocnych na Mariole" uspokoiłam się Zabawa była kulturalna, nikt nie upił się do zgonu, siedzili praktycznie za stołami tylko dziadkowie i księża. Chociaż nie - mój 80letni dziadek też wyrwał jakąs kolezane zostawił babcie przy kotlecie a sam zaczał szalec Było swietnie! Postanowilismy sobie z TŻ , że to nasze wesele i bedziemy szaleć do upadłego. Tańczylismy ze soba tyle razy ile sie dało ale oczywiscie priorytetem byli goście. TŻ wyciagały ciotki i kuzynki , mnie szaleni wujkowie ale też brałam zza stołow małych chłopców ktorzy chcieli zatanczyc ale sie wstydzili Każdy chwalił , że potrafimy sie tak bawić a nie siedzimy z naburmuszonymi i zestresowanymi minami. Mojej mamie zeszły nerwy i chodziła z kieliszkiem i szklanką po rodzinie TŻ i z każdym piła (czasem wódkie, głównie wode) i zapoznawała wszystkich. Fotograf przyznał, że dawno nie był na takim szaolnym weselu. Przed polnoca tort - smaczny ale i tak nie zjadłam. W ogóle ja prawie nic nie jadłam przez cała noc oprocz herbaty O połoncy oczepiny - śmiechu było co niemiara. Chcielismy smieszne konkursy ale nie wulgarne. Pierwszy - faceci spiewaja sto lat z cytryną na jezyku. Drugi - wyscigi na dużych piłkach. Trzeci ręka - noga. Nie wiedziałam, że w rodzinach mamy takich akrobatów! Potem podziekowania.... Tu poplyneło troche łez. Ludzie klaskali gdy wreczalismy portrety, chrzestnym bardzo podobały sie skrzynki na wino. Nawet moj chrzestny , ktory jest 1000% samcem alfa uronił łzy gdy przeczytał tekst w srodku pudełka. Dziadkowie to juz w ogolu potok łez ale zespol zawsze rozbawił , np. spiewając gorzko gorzko Potem ostatni taniec z foto/video. I dalsza zabawa. Wyszalałam sie za wsyztskie czasy. !! Wesele skonczylo sie o 5 porwaniem mnie Ale mąż szybko mnie znalazł. Jeszcze ok 22 wpadły dziady - moje znajome ale chłopcy szybko je wykonczyli tańcem i duza iloscią wódki pitą ze szklanki....

Poszlismy spac równo o 6 bo jeszcze oglądalismy kartki i prezenty a potem oczywiscie skonsumowalismy związek

Niedziela

Zaczeła sie od szybkiego wjazdu na Makro - poszło całe 300 litrów napoi wiec musielismy dokupić. Potem szybko ogarnianie sali bo syf i malaria była w kibelkach. Pędem do domu, przebrać sie i umalowac. Przyjechalismy na poprawiny oczywiscie spoźnieni ale chociaz zrobilismy wejscie. Mąż wygladał olśniewająco - czarne spodnie, szara koszula i czarny krawat Wszystkie kobitki były w szoku, że po takich tancach jeszcze włozyłam moje slubne buty w dodatku na obcasie. I w tym miejscu rekami i nogami polecam buty taneczne Akces 2!!!! Nie miałam pęcherzy, odcisków, bólu. Tanczyłam całe poprawiny od 15 do 22 i nic!!! Wygodne jak kapcie a i ładnie się prezentowały. Zjedlismy obiad, na poprawiny rpzyjechało z 80 osob. Zaczeła się znów zabawa, tym razem troche spokojniejsza ale do czasu. Na poprawiny wstawilismy piwo co yło dobrą decyzją. Na weselu nie było za to goście raczyli się lepszymi trunkami ze stołu alkoholowego- poszło wszystko!!! 5 litrów bimbru, wszystkie Red Labele, Malibu, Sheridany, nalewki babuni - wszystko. Na poprawinach wodka wcale nie schodziła. Kupilismy 150 butelek a jeszcze zostało nam 7, mimo, że reszte rozdawalismy gosciom na odchodne. Poszło jej bardzo mało. Ok 18 impreza zaczeła sie rozkrecać, wypilismy sobie z męzem po 3 piwka z sokiem, akurat zeby nie usnac ze zmeczenia ale i sie pobawić. Kazdy juz sobe poluzował i szalał na całęgo. Przedłuzylismy poprawiny do 21 - o godzine ale goscie i tak rozjechali sie po 22. Były jszcze pożegnania, płacze , że syn odchodzi z domu itp. Potem znów toasty itp.

Powiem Wam szczere - nie marzylismy o takim slubie i weselu i kazdemu bede to powtarzać. jedzenia było fuulll a nawet wiecej, gorace, smaczne. Muzyka - juz nawet sie nie mówi. W kosciele - bajka. Dekoracje- swietne. Ksiega gosci okazała sie swietnym pomysłem - wszyscy sie wpisali!!! Wiejski stół - zostało mało co Alkohole - poszły wszystkie. Suknia - po 24 rozkleiło mi sie koło przez co cięzko mi sie tańczyło ale nie chciało mi się poprawiać i zszywać. Wygladała identycznie jedynie była minimalnie dłuższa. Garnitur - super, ale marynarke i tak tż zdjał bo było niemiłosiernie gorąco chociaz klima i tak swietnie sobie radziła. Goście - za je bi ści!!!! Jedyny minus - kamerzysta. Okaząło sie , ze przyjechał kto inny i jeszcze o 1 w nocy szukalismy kasy zeby mu zapłacic mimo, ze umowa była , że kasa przy odbiorze. Jeszcze ciasta sobie zażyczył . ale mielismy tak dobry humor, że nie chciało nam sie z nim kłócic. najwyzej reszty sie nie zaplaci bo na prawdę nie jestesmy zadowoleni z usług. Reszta usługodawców - bajka.

Życie żony - doszło dużo obowiązków ale najwazniejsze , że budze się i zasypiam przy męzczyźnie mojego zycia )

A w niedziele wyjezdzamy w góry!

Wybaczcie złą skadnie i błędy ale pisze na szybkiego.

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-08-15 o 13:15
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 08:29   #2013
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
C. D.

Po pierwszym tańcu zaczęła się totalna balanga stulecia. Zespół stanał na wysokosci zadania! Zabawiał, wyciągał do tańca. Inną sprawą było to, że naszych rodzin nie trzeba namawiać do zabawy. Bałam się jedynie o repertuar - czy przypasuje gościom. Chłopaki grają to , przy czym bawi się wieksza czesc naszych rodzin czyli disco polo i polskie hity. Ale dziewczyny powiem Wam, że czy to był wujek rolnik z sąsiedniej wsi, czy kuzyn pracujący zagranicą czy ciotka prawniczka z Gdańska - wszyscy szaleli na parkiecie!!! Dosłownie! Kapało z nich! Jak zobaczyłam dystyngowanego wujka TŻ z Trójmiasta posiadającego własną, dochodową firmę budowlaną i tańczącego do "Nie ma mocnych na Mariole" uspokoiłam się Zabawa była kulturalna, nikt nie upił się do zgonu, siedzili praktycznie za stołami tylko dziadkowie i księża. Chociaż nie - mój 80letni dziadek też wyrwał jakąs kolezane zostawił babcie przy kotlecie a sam zaczał szalec Było swietnie! Postanowilismy sobie z TŻ , że to nasze wesele i bedziemy szaleć do upadłego. Tańczylismy ze soba tyle razy ile sie dało ale oczywiscie priorytetem byli goście. TŻ wyciagały ciotki i kuzynki , mnie szaleni wujkowie ale też brałam zza stołow małych chłopców ktorzy chcieli zatanczyc ale sie wstydzili Każdy chwalił , że potrafimy sie tak bawić a nie siedzimy z naburmuszonymi i zestresowanymi minami. Mojej mamie zeszły nerwy i chodziła z kieliszkiem i szklanką po rodzinie TŻ i z każdym piła (czasem wódkie, głównie wode) i zapoznawała wszystkich. Fotograf przyznał, że dawno nie był na takim szaolnym weselu. Przed polnoca tort - smaczny ale i tak nie zjadłam. W ogóle ja prawie nic nie jadłam przez cała noc oprocz herbaty O połoncy oczepiny - śmiechu było co niemiara. Chcielismy smieszne konkursy ale nie wulgarne. Pierwszy - faceci spiewaja sto lat z cytryną na jezyku. Drugi - wyscigi na dużych piłkach. Trzeci ręka - noga. Nie wiedziałam, że w rodzinach mamy takich akrobatów! Potem podziekowania.... Tu poplyneło troche łez. Ludzie klaskali gdy wreczalismy portrety, chrzestnym bardzo podobały sie skrzynki na wino. Nawet moj chrzestny , ktory jest 1000% samcem alfa uronił łzy gdy przeczytał tekst w srodku pudełka. Dziadkowie to juz w ogolu potok łez ale zespol zawsze rozbawił , np. spiewając gorzko gorzko Potem ostatni taniec z foto/video. I dalsza zabawa. Wyszalałam sie za wsyztskie czasy. !! Wesele skonczylo sie o 5 porwaniem mnie Ale mąż szybko mnie znalazł. Jeszcze ok 22 wpadły dziady - moje znajome ale chłopcy szybko je wykonczyli tańcem i duza iloscią wódki pitą ze szklanki....

Poszlismy spac równo o 6 bo jeszcze oglądalismy kartki i prezenty a potem oczywiscie skonsumowalismy związek

Niedziela

Zaczeła sie od szybkiego wjazdu na Makro - poszło całe 300 litrów napoi wiec musielismy dokupić. Potem szybko ogarnianie sali bo syf i malaria była w kibelkach. Pędem do domu, przebrać sie i umalowac. Przyjechalismy na poprawiny oczywiscie spoźnieni ale chociaz zrobilismy wejscie. Mąż wygladał olśniewająco - czarne spodnie, szara koszula i czarny krawat Wszystkie kobitki były w szoku, że po takich tancach jeszcze włozyłam moje slubne buty w dodatku na obcasie. I w tym miejscu rekami i nogami polecam buty taneczne Akces 2!!!! Nie miałam pęcherzy, odcisków, bólu. Tanczyłam całe poprawiny od 15 do 22 i nic!!! Wygodne jak kapcie a i ładnie się prezentowały. Zjedlismy obiad, na poprawiny rpzyjechało z 80 osob. Zaczeła się znów zabawa, tym razem troche spokojniejsza ale do czasu. Na poprawiny wstawilismy piwo co yło dobrą decyzją. Na weselu nie było za to goście raczyli się lepszymi trunkami ze stołu alkoholowego- poszło wszystko!!! 5 litrów bimbru, wszystkie Red Labele, Malibu, Sheridany, nalewki babuni - wszystko. Na poprawinach wodka wcale nie schodziła. Kupilismy 150 butelek a jeszcze zostało nam 7, mimo, że reszte rozdawalismy gosciom na odchodne. Poszło jej bardzo mało. Ok 18 impreza zaczeła sie rozkrecać, wypilismy sobie z męzem po 3 piwka z sokiem, akurat zeby nie usnac ze zmeczenia ale i sie pobawić. Kazdy juz sobe poluzował i szalał na całęgo. Przedłuzylismy poprawiny do 21 - o godzine ale goscie i tak rozjechali sie po 22. Były jszcze pożegnania, płacze , że syn odchodzi z domu itp. Potem znów toasty itp.

Powiem Wam szczere - nie marzylismy o takim slubie i weselu i kazdemu bede to powtarzać. jedzenia było fuulll a nawet wiecej, gorace, smaczne. Muzyka - juz nawet sie nie mówi. W kosciele - bajka. Dekoracje- swietne. Ksiega gosci okazała sie swietnym pomysłem - wszyscy sie wpisali!!! Wiejski stół - zostało mało co Alkohole - poszły wszystkie. Suknia - po 24 rozkleiło mi sie koło przez co cięzko mi sie tańczyło ale nie chciało mi się poprawiać i zszywać. Wygladała identycznie jedynie była minimalnie dłuższa. Garnitur - super, ale marynarke i tak tż zdjał bo było niemiłosiernie gorąco chociaz klima i tak swietnie sobie radziła. Goście - za je bi ści!!!! Jedyny minus - kamerzysta. Okaząło sie , ze przyjechał kto inny i jeszcze o 1 w nocy szukalismy kasy zeby mu zapłacic mimo, ze umowa była , że kasa przy odbiorze. Jeszcze ciasta sobie zażyczył . ale mielismy tak dobry humor, że nie chciało nam sie z nim kłócic. najwyzej reszty sie nie zaplaci bo na prawdę nie jestesmy zadowoleni z usług. Reszta usługodawców - bajka.

Życie żony - doszło dużo obowiązków ale najwazniejsze , że budze się i zasypiam przy męzczyźnie mojego zycia )

A w niedziele wyjezdzamy w góry!

Wybaczcie złą skadnie i błędy ale pisze na szybkiego.

Tutaj macie naszą salę parę godzin przed przyjazdem gości. Przewijajcie w prawo do końca nasza pomaranczowo lososiowa sala
Gratuluję udanego wesela i już zazdroszczę a na ile osób wesele, że tyle alko poszło?

U mnie moi rodzice wpadli na pomysł MODLITWY NA SALI NA SAMYM POCZĄTKU. Padłam.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-08-15, 08:50   #2014
docik10
Zakorzenienie

Przepraszam za off topic ale żeby nie zaśmiecać wątku czy któraś może mi napisać na prywatnej wiadomości swoje doświadczenia z meblami z black red white? Spodobała mi się jedna z serii ale nie mam żadnego doświadczenia z tą firmą. Dotychczas preferowałam meble z agaty meble ale nie ma tam takich jak chce.
Jeszcze raz sorki za zaśmiecanie
Ps. Z tż chcemy już szykować nasze gniazdko
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 09:31   #2015
domar123
Raczkowanie

monidot
Kozal! A kiedy ślubujesz? Ale wesoło!

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:03   #2016
Glodomorek
Zakorzenienie

mimi_77, świetna relacja, gratuluję udanego wesela
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:08   #2017
201803090921
Konto usunięte

mimi_77, bardzo fajna relacja, taka wesoła
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:54   #2018
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
I jak tu się nie stresować i spać spokojnie??? Dziś zadzwonił do mnie kamerzysta z zapytaniem o której jutro ma być ceremonia? Jaka ceremonia?? Myślałam, że zawału dostanę.
O-MÓJ-BO-ŻE, chyba bym zamordowała takiego osła.
Całe szczęście że nie wpisał kogoś na Waszą datę

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale to rodzice, ja sobie nie wyobrażam tego bez nich, choćby tylko dlatego, że to jest raz w życiu i gdyby nie rodzice, to mnie by nie było

Nie mów nawet o złej pogodzie... Oby 30.08 było pięknie!!!
Ja tam ojca też nie zapraszam mimo że z nim mieszkam.

Oby

Jutro mamy panieńsko kawalerski

Ustaliliśmy jaki obiad kucharka nam robi na poprawiny, ciasta zamówilismy u sąsiadki-pyszne piecze Zatargaliśmy lodówki do remizy-tam mamy poprawiny.
Zostało (od jutra) 2 tygodnie!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:01   #2019
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja tam ojca też nie zapraszam mimo że z nim mieszkam.
A miałaś wątpliwości czy zapraszać? Jak ojciec zareagował?

Udanej zabawy
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:41   #2020
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
monidot
Kozal! A kiedy ślubujesz? Ale wesoło!
6 września a jesteś ze słupcy czy z okolic? bo może się znamy z widzenia

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Wczoraj byliśmy na sali. Mamy 4 ciepłe dania (o 15zł taniej za talerzyk niż przy 5), tatar wyjazdowy, deser i tort. Tort różne smaki, piętrowy. Szampan z truskawką lub innym owocem i plywajace swiece na stołach, jasno pomarańczowy tiul i herbaciane róże w wazonach. Wiązankę na nasz stół załatwia sala, także super. Wódkę załatwia nam babka od sali, my wino i bimber. Na nasztm stole będą też wazony na bukiet mój i druhny! Już wiemy jak usadzić gości, stoły będą różnej wielkości. Będzie fajnie dzisiaj w kwiaciarni ustaliliśmy wystrój kościoła, będą wianki z gipsówki przy ławkach i naszych krzesłach, pod ołtarzem bukiet-ogon i 2 bukiety po bokach tabernakulum. I gipsówka na aucie- klamki, na masce obrączki z gipsówki i z tyłu jakiś napis.
Super że tyle załatwiliście i ustaliliście

asiulek8 szkoda, że goście nie dopisali ale nie ma się czym przejmować, przynajmniej będziesz miała te osoby ktore naprawdę chcą być na Twoim ślubie

TysiaBB1989 Gratuluje zakupu garnituru

Must Gratuluję zakupu butów

czekooczekolada
to już jutro
mimi_77 wspaniała relacja i widać że wesele było jak z bajki

Wszystkim jutrzejszym Pmkom życzę Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia, dużo miłości i szczęścia, aby wszystko odbyło się po Waszej myśli

Edytowane przez monidot
Czas edycji: 2014-08-15 o 15:15
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:22   #2021
TysiaBB1989
Rozeznanie

jak kupujecie pończochy to kupuje ślubne białe czy zwykłe cieliste?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 12:45   #2022
Anesthesia
Wtajemniczenie

Jestem już w Krośnie, rozmawiałam z teściową, dziś wieczorem podejmiemy ostateczną decyzję co do busa

Okazało się, że jednak 3 osoby z rodziny TŻ może jednak przyjdą ale nie są w stanie nam dać znać już teraz I pewnie dadzą znać w ostatniej chwili... ale szczerze, to mam na to już trochę wy***

Za to wczoraj dzwoniła florystka i... nie będzie dalii w środę mam z nią spotkanie i będziemy szukać alternatywy, zastanawiam się nad gerberami albo w ogóle zmianą koloru przewodniego... porozmawiam z nią i zobaczymy co z tego wyjdzie

Buty przyszły wczoraj, wydają się b. wygodne, tylko za duże - muszę kupić wkładki i będzie git
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:13   #2023
mimi_77
Zakorzenienie

Panna Izabela - wodki poszlo malo, moze polowa. Poszly za to wszyskie alkohole dodatkowe -malibu, szeridans, 3 red labele, bacardi, 3 bushmillsy , i nie pamietam co jeszcZe ale bylo ich z 12 butelek chtba. No i 3 butelki bimbru a gosci ok 130. Tzn doroslych 110 osob

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:24   #2024
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z Gatty cieliste, kolor Natural białe mi się nie podobają no i mam na zmianę cieliste obuwie więc moim zdaniem dziwnie by to wyglądało nawet jeśli nie będzie tego widać to wolę cieliste pończochy

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:35   #2025
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
A miałaś wątpliwości czy zapraszać? Jak ojciec zareagował?

Udanej zabawy
Miałam ale nie chce żeby mi zepsuł ten dzień więc mam go w nosie.
Źle zareagował, zwyzywał mnie i zabronił mi wychodzić z domu, a to oznacza że podjęłam dobrą decyzję nie zapraszając go
Dzięki

Cytat:
Jak już to na pewno nie białe
Stary 2014-08-15, 14:24   #2026
Lemon_Drop
Zadomowienie

Mimi super relacja! Taka pozytywna, radosna, a przy ostatnich zdaniach i tak mi łezka poleciała jeszcze raz wszystkiego najlepszego wam zyczę i udanej podróży!
Mimi ile mieliście bimbru i o jakiej mocy?

Tysia ja będę miała cieliste z koronką ivory
Dobrze że mi przypomniałaś - muszę zapytać siostrę czy udało jej się kupic

An szkoda że nie będzie dalii jestem pewna że z florystką coś wymyślicie ja od siebie polecam ci goździki zarówno same jak i w połączeniu z różami np wyglądają super

edit: zapomniałabym:
Zmiana kodu - dwójka z przodu!

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-08-15 o 14:25
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:48   #2027
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
C. D.

Po pierwszym tańcu zaczęła się totalna balanga stulecia.
gratulacje
U mnie jeszcze 15 dni leci coraz szybciej, aż nie mogę w to uwierzyć

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 14:58   #2028
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Jak już to na pewno nie białe
też mi się tak wydawało ale jak wpisałam sobie pończochy do pasa ślubne to tylko białe mi się wyświetliły
wolałam się upewnić ja też chce kupić sobie cieliste
Stary 2014-08-15, 15:28   #2029
monidot
Zadomowienie

Cytat:
też mi się tak wydawało ale jak wpisałam sobie pończochy do pasa ślubne to tylko białe mi się wyświetliły
wolałam się upewnić ja też chce kupić sobie cieliste
Ja mam Gatta Michelle odcień Natural
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 15:57   #2030
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć dziewczyny pomóżcie

Jakie dokumenty muszę wymienić??

-dowód (UM)
-prawo jazdy (UM)

coś jeszcze??

a mój mąż z racji innego adresu zameldowania musi wymienić

-dowód
-prawo jazdy
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 16:29   #2031
say-hello
Zakorzenienie

Poznanianka, Kishlaczkowa, Aneczka, Katarzyna, Paris,Czekolada, Kasia, Antonina:

Kochane, życzę Wam ślubu marzeń, zabawy do białego rana, cudownej nocy poślubnej, świetnych prezentów i szczęśliwego życia małżeńskiego

Cytat:
Cieliste
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 16:52   #2032
Must
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

-dowód (UM)
-prawo jazdy (UM)

coś jeszcze??

-dowód
-prawo jazdy

Paszport.

Od 2015 można będzie wyrobić nowe dowody, gdzie nie trzeba wpisywać meldunku. To może być pomocne. Ja niestety musze natychmiast jak dokumenty trafią do Urzędu biec i robić dowód i paszport, bo w listopadzie mam przesłac skan paszportu do biura podrózy.

Wiecie może ile dni ma Kościół/ kancelaria, aby pinformować urzad ?
Coś mi siękojarzy, ze około 7 dni. A nie jestem pewna.
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 17:03   #2033
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

-dowód (UM)
-prawo jazdy (UM)

coś jeszcze??

-dowód
-prawo jazdy
Np.:dowód rejestracyjny pojazdu. Ja musiałam jeszcze zmieniać nazwisko w programie w pracy i wymienić pieczątkę.

Ale dowodu ani prawka do tej pory nie wymieniłam. Czekam z tym jak najdłużej bo mam nadzieję, że niedługo kupimy mieszkanie, więc wtedy znowu bym ganiała z papierami.
Swój samochód sprzedałam, więc dowód rejestracyjny miałam z głowy. Kupiliśmy nowe auto i tam w dowodzie jestem wpisana pod nowym nazwiskiem na podstawie aktu ślubu.

Jutrzejszym PMkom życzę pięknej pogody, wzruszających ślubów i niezapomnianej zabawy na weselach!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 17:31   #2034
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Np.:dowód rejestracyjny pojazdu. Ja musiałam jeszcze zmieniać nazwisko w programie w pracy i wymienić pieczątkę.

Ale dowodu ani prawka do tej pory nie wymieniłam. Czekam z tym jak najdłużej bo mam nadzieję, że niedługo kupimy mieszkanie, więc wtedy znowu bym ganiała z papierami.
Dziwne, bo max 3miesiące po ślubie musisz wyrobić nowy dowód

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 17:53   #2035
domar123
Raczkowanie

Hej dziewuszki!!! Zaczynamy z TŻtem wspólny ostatni wieczór panieńsko kawalerski!!!

Jutrzejszym PMką życzę wszystkiego dobrego!!!!

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 19:05   #2036
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Przepraszam za off topic ale żeby nie zaśmiecać wątku czy któraś może mi napisać na prywatnej wiadomości swoje doświadczenia z meblami z black red white? Spodobała mi się jedna z serii ale nie mam żadnego doświadczenia z tą firmą. Dotychczas preferowałam meble z agaty meble ale nie ma tam takich jak chce.
Jeszcze raz sorki za zaśmiecanie
Ps. Z tż chcemy już szykować nasze gniazdko
Ja mam w swoim mieszkaniu z BRW model Raflo, Indiana i TipTop, póki co jestem zadowolona, jedyny minus to uchwyty np do szuflady, mam wrażenie że materiał z jakiego są zrobione jest kiepski. Poza tym jest ok

poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
czekooczekolada
kasia1201
antonina_bielska

Dziewczyny! Miłości, szczęścia, dużo słońca, spełnienia marzeń i żeby jutrzejszy dzień był tylko początkiem cudownego życia u boku Waszych TŻ'ów!!!

p. s. Dziewczyny z 4 października! Zostało 50 dni!!!!!!!
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 19:10   #2037
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
cieliste, jakoś mi białe nie podchodzą wizualnie

Cytat:
Panna Izabela - wodki poszlo malo, moze polowa. Poszly za to wszyskie alkohole dodatkowe -malibu, szeridans, 3 red labele, bacardi, 3 bushmillsy , i nie pamietam co jeszcZe ale bylo ich z 12 butelek chtba. No i 3 butelki bimbru a gosci ok 130. Tzn doroslych 110 osob
ooo matko, to musicie mieć tam niezłych ochlajów
my liczymy 0,75/parę wódki i nie zejdzie nam wszystko...
Chyba

Cytat:
Napisane przez Must Pokaż wiadomość
Paszport.

Od 2015 można będzie wyrobić nowe dowody, gdzie nie trzeba wpisywać meldunku. To może być pomocne. Ja niestety musze natychmiast jak dokumenty trafią do Urzędu biec i robić dowód i paszport, bo w listopadzie mam przesłac skan paszportu do biura podrózy.

Wiecie może ile dni ma Kościół/ kancelaria, aby pinformować urzad ?
Coś mi siękojarzy, ze około 7 dni. A nie jestem pewna.
Szkoda, że dopiero od 2015r. ale w sumie, jak będę meldunek zmieniała może to być pomocne kancelaria ma 7 dni max.

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!!! Zaczynamy z TŻtem wspólny ostatni wieczór panieńsko kawalerski!!!

Jutrzejszym PMką życzę wszystkiego dobrego!!!!
Życzę udanego wieczoru

Widzę, że żadna z Was nie skomentowała propozycji (to w sumie nie była propozycja, tylko zapowiedź bez możliwości zmiany przeze mnie - ale jeszcze zobaczymy...) moich rodziców, że ma być modlitwa na początku wesela. Wiem, żal komentować

Jutro ostatecznie zamawiamy winietki, mam nadzieję, że szybko przyjdą.

Siedzę póki co u teściów, wkurza mnie już gadanie non stop o ciąży siostry tż, o tym jak się czuje, co przeczytała lub zobaczyła na temat dzieci, o porodzie, o tym, że chciałaby już urodzić i sranie całej rodziny, bo się dziecko w brzuchu ruszyło.
Ja wiem, że ciąża, zwłaszcza pierwsza, to duże wydarzenie, ale ludzie! porozmawiajmy o czymś innym... (zwłaszcza, że my z tż nie planujemy jeszcze dzieci, bo nie mamy takiej możliwości).

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-08-15, 20:01   #2038
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

Widzę, że żadna z Was nie skomentowała propozycji (to w sumie nie była propozycja, tylko zapowiedź bez możliwości zmiany przeze mnie - ale jeszcze zobaczymy...) moich rodziców, że ma być modlitwa na początku wesela. Wiem, żal komentować

Siedzę póki co u teściów, wkurza mnie już gadanie non stop o ciąży siostry tż, o tym jak się czuje, co przeczytała lub zobaczyła na temat dzieci, o porodzie, o tym, że chciałaby już urodzić i sranie całej rodziny, bo się dziecko w brzuchu ruszyło.
Ja wiem, że ciąża, zwłaszcza pierwsza, to duże wydarzenie, ale ludzie! porozmawiajmy o czymś innym... (zwłaszcza, że my z tż nie planujemy jeszcze dzieci, bo nie mamy takiej możliwości).
modlitwa jakos mi sie nie widzi, nie jestem specjalnie modlitewna

musisz zrozumiec, jak ja bylam w ciazy to kazdy w rodzinieotym gadal. pierwszy wnuk! ale potrafilam rozmawiac na inne tematy i cieszylam sie jak kogos spotkalam ze nie pyta 'jaks ie cuzjesz?' :P
najlepeij zmienic temat samemu

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 20:56   #2039
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny to już jutro !
tak sie stresuje dzisiaj że szok.
i do tego jutro ma padać i zapowiadają burze. nieziemsko.....

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-08-15, 21:00   #2040
201604261006
Konto usunięte

poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
czekooczekolada
kasia1201
antonina_bielska
Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Udanej zabawy, dużo miłości i szczęścia Pięknej pogody!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości