|
|
#1711 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Ty potrafisz zrozumieć, ale one ogarnąć się nie mogą, że można płakać bardziej po psie niż po babci. Oraz tego, że ktoś, kto dzieci nie ma będzie rozpaczał po śmierci ukochanego psa tak jak po dziecku. Niechże sobie obdarzają tą miłością tylko przy okazji niech nie wartościują uczuć innych ludzi jako gorszych.
|
#1712 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak umarł mój pies, to czasem mówli "to tylko pies, kupisz sobie następnego". Podejdź do matki, której umarło dziecko, i powiedz "to tylko dziecko, zrobisz sobie następne" Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-15 o 12:06 |
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakby jednocześnie umarł mój pies i moja mama, to rozpaczałabym bardziej po mamie, to jasne. Ale gdyby np. moja mama umarła (tfuu tfu tfu) a 10 lat później mój pies, to najpierw okropnie rozpaczałabym po mamie, a 10 lat później okropnie po psie, może na tym samym poziomie. Nie wiem. Np. na pogrzebie mojego dziadka mdlałam, bo tak źle mi było. A na pogrzebie mojego pradziadka nie czułam nic. Tzn. wiadomo, smutno mi było, ale przyszłam po pogrzebie do domu, włączyłam tv i tyle. |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to pewnie zalezy od stopnia bliskosci z dana osoba. Jak umarla babcia ze strony mojego taty to nie czulam nic, to byla dla mnie obca osoba, ktora widzialam raz w roku, jak do niej jechalismy przez cala Polske. Jak umarla moja druga babcia to to byla straszna rozpacz, bo ona mnie wychowywala zanim poszlam do przedszkola, a nawet w podstawowce chodzilam po szkole do niej a dopiero potem do domu. Bylam tez jej pierwsza wnuczka to mnie bardzo cholubila. I przez ostatnie 4 lata zycia jak lezala juz tylko to ja mylam, karmilam, zmienialam pampersy na zmiane z mama i rodzina.
Pewnie twoj pradziadek byl dla ciebie troche takim nieznajomym w rodzinie, co jest normalne przy tej roznicy pokolen. |
|
|
|
#1716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A dlaczego po psie? przeciez ta zmarła kuzynka, to RODZINA. i CZŁOWIEK. i jak można porównywać miłość do zwierzęcia do miłości do człowieka. no heloooł? |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pies moze teraz zrozumiesaz roznice? ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- nie, dla wiekszosci rodzicow smierc dziecka to najwieksza tragedja jaka by sie mogla zdarzyc Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-15 o 13:07 |
|
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Nie chodziło mi o różnice oczywiste, bo tak - nie raz widziałam dziecko, a psa mam przed oczami.
Chodziło o zachowanie w kontekście możliwości wyrządzenia szkód, stąd jest tam wyrażenie 'bez kontroli'. Ale to wynikało z kontekstu. I jeszcze dodam, bo tego też mogłaś nie doczytać: chodziło o małe dzieci max 5 lat. Właśnie i tu dochodzimy do sedna sprawy: dla większości rodziców. Nie dla wszystkich ludzi. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2014-08-15 o 13:12 |
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierw w PL bylam a po PL w North Carolina. Kiedys byla tutaj o tym rozmowa jak to dzieci ograniczaja i np nie mozna sie przeprowadzic gdzies tam. A ja wlasnie dostalam wspanialy awans i firma nas przenosi 1500 km do North Carolina. I wkoncu nam sie marzenie spelniolo i bedziemy mieszkac blisko oceanu. |
|
|
|
|
#1720 |
|
Konto usunięte
|
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-15 o 13:19 |
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-15 o 13:22 |
||
|
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, bo ludzie w gruncie rzeczy to zwierzęta. Dorośli powinni myśleć, a małe dziecko myśli adekwatnie do rozwoju i pewnych rzeczy nie rozumie, np. konsekwencji swoich zachowań. Dlatego zadaniem rodzica jest pilnować dziecka, gdy tego nie robi to i często mamy szkody.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
#1725 |
|
Konto usunięte
|
Po 1. to był sarkazm Oye, tak naprawdę nie zaprzątałam sobie głowy tym co robisz, ja wiem, zaskoczenie, no ale niestety, nie wszyscy się interesują tym co robisz
![]() po2. to wg ciebie dziecko zaczyna chodzić dopiero w wieku 5 lat? |
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1. aha z pewnoscia ![]() po 2. to wkoncu piszecie o malych dzieciach max 5 lat czy o 5 latkach |
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziło mi głównie o dzieci chodzące, bo z tego, co zrozumiałam takie miała tamta rodzina od akwarium. Kto by niemowlaka ciągał ze sobą po akwarium? Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga tak czy inaczej gratulacje, pewnie pracowalas na to. Nie jestem z tych co beda innych w dol ciagnac. |
|
|
|
|
#1729 |
|
Konto usunięte
|
Oye, ona pisała, że małe dzieci, NIEPILNOWANE są tak samo szkodliwe jak niepilnowany pies. czyli mogą coś zrzucić, przewrócić, popsuć, potłuc - dlatego pisała "czym się różni małe, niepilnowane dziecko od niepilnowanego, niewychowanego psa"
I każdy chyba zrozumiał, że chodzi o chodzące dzieci, bo jak słusznie zauważyłaś, niemowlę nie zrobi krzywd typu stłuc, rozwalić, popsuć. |
|
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
jesli chodzi dlaczego to pisze bo kiedys tu byla rozmowa na ten temat jak to takie cuda z dziecmi nie sa mozliwe Dziekuje. |
||
|
|
|
#1731 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie, targajmy ze sobą dziecko wszędzie, bo przecież szkoda kasy na nianię.
Do dentysty, lekarza, ginekologa, do kina na horror, do fryzjera, a jak będę chciała uprawiać seks z mężem np. w samochodzie, to posadzimy dziecko z przodu i zabronimy mu patrzeć. przecież nie będę wydawała na nianię. Ja nie widzę problemu, żeby znaleźć jakąś fajną, rozumną, odpowiedzialną nastolatkę (17-18 lat czy więcej) która się dzieckiem zajmie przez 2 godziny. Są miejsca, gdzie dziecka się nie zabiera i już. I na taką rozmowę, która by trwała godzinę i dotyczyłaby poważnych rzeczy równieżpotomstwa zabiierać nie trzeba. |
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
W Polsce mało kogo stać na nianie. Najwidoczniej tamtej rodziny nie było stać, co chyba nic nie zmienia w kwestii tego, o czym rozmawiamy.
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tym bardziej nie rozumiem kogos kto sie rzuca ze ktos innych chce przyjsc z dziecmi. Moze same niech zostana w domu.
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
dla wielu taki zakpu to rodzinna sprawa i ludzie chca by cala rodzina zobaczyla
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I po prostu nie dziwi mnie to, że ktoś może nie chcieć dzieci w domu. Uważam, że ma do tego prawo. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak pójdziesz do dentysty z trzylatkiem? Ty siądziesz na fotel a dziecko co? zostanie samo w poczekalni, czy będzie stało obok ciebie? czy może dentystka je będzie zabawiać? czy może wjedziesz z wózkiem do gabinetu? Albo do fryzjera. siedzisz na fotelu u fryzjera i co, trzymasz je na kolanach? czy siedzi sobie na krześle i zostawiasz go pod opieką obcych, którzy się zaoferowali, że przypilnują, jak ty będziesz siedzieć? czy może stoi z wózkiem obok ciebie, a fryzjerka cię obcina "na odległość"? No są miejsca, w które się dziecka nie zabiera. I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-15 o 14:42 |
|
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
sklep nie sklep nei ma roznicy, kupujacy ma wieksze przywileje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Jakby jednocześnie umarł mój pies i moja mama, to rozpaczałabym bardziej po mamie, to jasne. Ale gdyby np. moja mama umarła (tfuu tfu tfu) a 10 lat później mój pies, to najpierw okropnie rozpaczałabym po mamie, a 10 lat później okropnie po psie, może na tym samym poziomie. Nie wiem. 
Haters Gonna Hate