|
|
#1681 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
U mnie w klatce każdy stawiał wózek na korytarzu i nikt nie robił z tego afery
Nawet przy drzwiach od piwnicy, no ale to jest nowy blok i tam jest trochę więcej miejsca między drzwiami a ścianą, to może dlatego :P Bo ja nigdy nie miałam problemu z wniesieniem roweru do piwnicy jeśli obok stał wózek A raz sąsiadka od tego wózka mnie minęła na klatce i od razu "o jezu, przepraszam! już przestawiam!". Zależy na kogo się trafi
|
|
|
|
#1682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie, nie powinnaś mu wybaczać, zresztą wcale Ci sie w tym momencie nie dziwie Cytat:
|
|
#1685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
BEZ PRZESADY. I nie, blok nie daje "przyzwolenia", tylko oni nie chodzą do piwnicy 2 razy dziennie. A ja niestety tak. I tak jak mówię - jakbym musiała ten wózek odstawić raz w tygodniu, to naprawdę nie byłoby problemu. ja muszę to robić 14 razy tygodniowo. ja tam nie zostawiam roweru, nawet jak wiem, że jutro o 15 będę znowu jeździć. a przecież klucz i te sprawy, więc nie ukradną. po prostu chcę, żeby każdy miał dostęp do piwnicy. Mogła nie kupować takiego ciężkiego wózka, albo mniejszy, to by nie miała problemu
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama miała zwyrodnienie kręgosłupa bo przez 2 lata wnosiła na piętro wózek ze mną w środku także ten...
Trochę zrozumienia dziewczyny
|
|
|
|
#1688 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Chwileczkę, czyli coś takiego:
Cytat:
A jak ktoś zastawi wózkiem drzwi do piwnicy, to można temu komuś wystawić wózek za drzwi i to jest dobrze i można tego kogoś narazić na kradzież wózka? I jeszcze należy się aplauz?
|
|
#1690 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1691 |
|
koci świat
|
gdybym ja rower np na klatce zostawiła zaraz pewnie byłaby awantura że zastawiam cokolwiek ale wózek to mam dać spokój bo to matki z małym dzieckiem - dla mnie to dyskryminacja i tyle
|
|
|
|
#1692 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez, z tym samym efektem.
Ogolnie wlasnie jak czytam takie posty to nabieram przekonania ze wiele osob tu lubi sie nakrecac, a co z tego wychodzi to widac. Ja rozumiem ze w wielu sytuacjach zycie obok rodzin z dziecmi jest klopotliwe, ale wystawiewienie komus wozka I narazenie go na kradziez uwazam za bardzo nie fajne zachowanie. |
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy ma jakieś swoje poglądy. Jedna z podstawowych norm jest uszanowanie "inności' drugiego człowieka. Moze sie ten wozek nie podobac na korytarzu ale sa środki zagwarantowane prawem by tą sprawę mozna bylo załatwić z poszanowaniem drugiego człowieka, nawet gdy ten czlowiek nie szanuje cudzych pogladow.
Konstancja Hojnacka (1880-1943) napisała w swoim podręczniku pt. „Kodeks towarzyski”: „Prawdziwe dobre wychowanie to (...) przede wszystkim na wskroś życzliwe ustosunkowanie się do ludzi, wyrażające się w przestrzeganiu tego, aby nikt w naszej obecności, a zwłaszcza z naszego powodu, nie doznał przykrości (...) opanowania wszelkich odruchów niechęci, uprzedzeń, złego humoru, egoizmu (...). Dobre wychowanie wymaga traktowania wszystkich z jednakową uprzejmością bez względu na to czy mamy do czynienia z ludźmi zależnymi od nas, czy też przeciwnie z takimi, na których właśnie nam zależy. Żadna sytuacja nie upoważnia, do zapominania o przysłowiu Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe”. William McKechnie " (...) te drobne obyczaje, które umilają współżycie ludzi. Do nich należą takie zalety, jak rycerskość w stosunku do słabych, wzgląd na uczucia innych, uprzejmość dla starszych, dbałość o czystość ciała i wygląd zewnętrzny (...)”.☠ reszta tu http://www.savoir-vivre.com.pl/?savo...wychowanie,180 Mozecie mnie hejtowac. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-08-15 o 01:04 |
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadła do mnie banda na rocznicę ślubu i od progu czegoś malutkiego mi życzy. Ja się pytam czy na pewno mi, a nie sobie czegoś malutkiego życzy? Nie, sobie nie. Pytam czemu mi tak źle życzy, po co mi kolejny problem? Cisza. Ja dalej, że chyba w obecnej sytuacji musiałabym na głowę upaść, żeby dzieciaka sobie machnąć. Banda wie, że moja sytuacja łatwa nie jest i kolorowo już raczej nie będzie. Zamknęłam im japy, ale pewnie nie na długo. Niektórym najwyraźniej coś malutkiego we łbie grzechocze. Nawet mnie we własnym domu nachodzą. Edytowane przez wlosomaniaczkaaa Czas edycji: 2014-08-15 o 07:43 |
|
|
|
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
możliwe. Nie wiem, co zrobię za 30-50 lat
Dziewczyny, ale tu nie chodzi o to, że ja jej złośliwe ten wózek wystawiam, "niech się domyśla". Poprosiłam, żeby znosiła do piwnicy (około10-12 schodków) bo mi po prostu przeszkadza wyciągać rower. Sorry, nie będę komuś odpuszczać "bo ma dziecko". Jakbym kupiła sobie samochód, którym nie potrafię parkować, to mogłabym go zostawiać na środku drogi? Nie. Jak ktoś zostawi samochód i "wózkiem przejechać nie można" to zaraz oburzenie, ale jak zostawi wózek, to usprawiedliwianie. No to się pytam, po co kupowała taki wielki i ciężki wózek, skoro teraz zostawia go na klatce bo nie daje rady? To nie jest tak, że się wprowadziła z dzieckiem, i wózek przybył z nimi, mieszka tu jakiś czas i wiedziała, że mieszka na drugim piętrze i mogła kupić mniejszy/lżejszy. Jak jej nie pasuje, że ktoś jej przestawia wózek, to może się przeprowadzić do parterowego domu, albo kupić garaż. A jakby ktoś był walnięty i np. śmieci wrzucał do wózka/pinezki? to też fajnie by było go trzymać na klatce? Po prostu klatka jest mała i nie ma miejsca na wózek/rower/łóżko/szafkę itd. takie rzeczy trzyma się w piwnicy i już. Mówię - a jeśli zaczęłabym zostawiać rower w tym miejscu, to nie byłoby miejsca na wózek. a przecież codziennie na rowerze jeżdżę, więc w sumie mogłabym, bo po co za każdym razem chować do piwnicy. |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Tinkerbell tak ogolnie masz racje ze mozna sie źle czuc z tym wozkiem I meczyc ta sytuacja, ale wystawianie go nie jest po prostu dobrym pomyslem z uwagi na to ze może go ktos ukrasc. Moze idz do administracji, opisz sytuacje I popros zeby wywiesili odpowiednia informacje / regulamin? I potem jak dalej wozek bedzie stal, bedziesz mogla jasno pokazac pani, ze nie ma racji? Fajnie ze poszlas pogadac ale dalej nie ma sensu uzywac najwiekszego argumentu sily, bo potem to juz tylko mozna sie brac za kudly. Niech pilka bedzie po jej stronie boiska I niech sie zastanowi co z nia zrobic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-08-15 o 09:11 |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Konto usunięte
|
Oye jak zwykle przys*ała się do mnie.
zastanawiałam się, co się z nią stało, coś za cicho na tym wątku. |
|
|
|
#1701 |
|
koci świat
|
Moze na Karaibach byla z mezem na wczasach dla par i czasu na wizaz nie miala.
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy żyją w jakiejś nibylandii, w kompletnym oderwaniu od rzeczywistośći i nie jestem to ani ja ani Luba. Jak można porównywać ból po stracie dziecka,a po stracie psa?
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Naczelna Nastolatka
|
można, to, że tobie się coś nie mieści w głowie to nie znaczy, że nie istnieje. Szkoda ciągnąć ten temat jeśli jedna ze stron dyskusji namiętnie twierdzi, że tylko jej doświadczenia są prawdziwe, obiektywne i mają być odnośnikiem dla innych.
A można dlatego, że mechanizmy psychologiczne, które tym rządzą są takie same. Nawet więcej, ja wiem, że moje reakcje będą takie jak matki po stracie dziecka. Mam ten temat omówiony dokładnie.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-08-15 o 11:26 |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem sobie w stanie wyobrazic sytuacje starszych albo samotnych ludzi, dla ktorych ich zwierzak to najblizszy przyjaciel. Tak samo bezdomni i ich pieski, smierc tego zwierzaka pewnie jest strasznym dramatem. Ale uwazam ze jesli rodzina funkcjonuje prawidlowo i wszyscy sa sobie bliscy, to straty takiego zwierzatka nie da sie porownac do straty dziecka czy matki. Inaczej; jesli strata po psie jest wieksza niz bol po stracie czlonka rodziny to cos bylo bardzo nie halo z ta relacja moim zdaniem. Natomiast na pewno taka zaloba moze istniec i ludzie moga bardzo cierpiec po utracie zwierzat.
|
|
|
|
#1708 |
|
Konto usunięte
|
Oho, następna oświecona. Nie wiesz, co będę czuła ja, ani Sylwka. A jeśli wiesz co będę czuła w określonych sytuacjach, to może idź na medium albo coś.
Nie wiem skąd się ludziom wzięło "urodziłam, wiem wszystko" wiesz, co TY byś czuła. Ale nie wiesz co będę czuła JA. |
|
|
|
#1709 |
|
Naczelna Nastolatka
|
wszyscy mają być spod jednej sztancy i już, inaczej świat niektórym by się zawalił gdyby przyjęli do wiadomości, że inni mogą czuć inaczej.
|
#1710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Matki są na takim "wyższym levelu miłości". Ja nie mam dziecka, nie chcę go mieć, i nie wyobrażam sobie, że ktoś może darzyć mnie większą miłością niż mój pies (oczywiście moja mama to też insza inszość). Dziecko jest od ciebie zależne, ma tylko ciebie, ty jesteś jego matką, no jesteś najcudowniejszą osobą jaką zna (przynajmniej przez kilka lat). I tak samo jest z moim psem, więc nie wiem, dlaczego mamuśki się tak oburzają. Jakbym miała dziecko, to pewnie byłabym na wyższym levelu. Ale nie mam. Ja potrafię zrozumieć, że dla kogoś pies to tylko pies i jak zdechnie to co tam, kupimy następnego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

Nawet przy drzwiach od piwnicy, no ale to jest nowy blok i tam jest trochę więcej miejsca między drzwiami a ścianą, to może dlatego :P Bo ja nigdy nie miałam problemu z wniesieniem roweru do piwnicy jeśli obok stał wózek
A raz sąsiadka od tego wózka mnie minęła na klatce i od razu "o jezu, przepraszam! już przestawiam!". Zależy na kogo się trafi 

Haters Gonna Hate