|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcie twojego szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
i ja, ja też
![]() coraz więcej mamuś rozpakowanych, ale cóż i na nas przyjdzie pora ![]()
![]() |
#3333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coraz bardziej się wkurzam. Nie chcę chodzić z brzuchem do września ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Malutka nie boj sie
![]() ![]() ![]() Takze uwierz mi skoro kazda z nas ma takie same odczucia ze szybko sie zapomina bol a ogarnia nas mega szczescie to nie moze byc tak zle i spokojnie dasz rade ![]() Glowa do gory dziewczynki, silne z nas babeczki i dla naszych pociech jestesmy w stanie zrobic naprawde wszystko ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A mój TŻ stwierdził 2 dni temu w nocy że jednak ten czop mu nie straszny i było barabara ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma wymówek, zalecenie położnej więc działamy ![]() Tyle, że jako przyspieszenie to nie działa, jedynie jako rozrywka ![]() Też miałam taki ból jak przed okresem, dosyć mocny nawet, ale codziennie rano budzę się świeżutka i wypoczęta i dupa blada ![]() Ja wiem, że niedługo przyjdzie tak czy inaczej ten dzień, ale strasznie to jest frustrujące ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci, że ja wiem, że będzie boleć- ale przecież tyle kobiet przez to przechodzi- więc jak też jakoś muszę dać radę. Masz rację, jak już będziemy tulić nasze kruszynki, to i tak każdy ból odejdzie w zapomnienie, to chyba najważniejsze w tym wszystkim ![]() Nie zmienia to faktu, ze wam strasznie zazdroszczę mamusie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]()
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz się nie mogę doczekać aż będzie wolno się po przytulać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |||
Zakorzenienie
|
Bierz, są po 9 zeta
![]() Dziękuję, że pytasz, dziś lepiej. Katar zelżał, kichanie też. Wzięłam wczoraj wieczorem i dziś rano paracetamol, pewnie pomógł! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mieliśmy plan przed porodem pójść jeszcze na Strażników Galaktyki, ale Hania wywinęła numer i urodziła się przed premierą ![]() Cytat:
Wielkie gratulacje!!! Opowiadaj w wolnej chwili jak poród! Czy była Twoja położna? Jaki był lekarz? Jak to wszystko odbierasz w szpitalu? Jestem ciekawa Twojej opinii ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Rozeznanie
|
Moni, Paulownia, Motylek - gratulacje
![]() ![]() Gosia - oby wszystko szybko poszło ![]() U mnie nadal nic.. Mój organizm chyba się przyzwyczaił do codziennego odkurzania i mycia podłóg, dziś dodatkowo sterczałam nad deską do prasowania bo znowu się uzbierało, bóli brak. Mały leniuszek woli i mamuni w brzusiu ![]() Już mam wszystko gotowe, nawet coca-cole dla Męża kupiłam!
#3343 | |
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mleko w kawie to napewno przedostaje sie do mleka matki ale kwestia jest czy twoja dzidzia ma skaze białkowa bo jeśli tak to nawet śladowe ilości mleka zawarte w pożywieniu ktore matka karmiąca spożywa przedostaje sie do mleka- pisze z własnego doświadczenia Każde dziecko jest inne i inaczej moze reagować na alergeny moze to byc wysypka albo kupki brzydkie zielone ze śluzem lub bole brzuszka w zależności jak bardzo ten alergen uczula dziecko czasami wystarczy poprostu ograniczyć na przykład mleko i dziecku przechodzi a czasami nie mozna nawet śladowej ilości zjeść..... u mojej Zuzi zaczęło sie jak miała 4 tygodnie wysypką na twarzy (kupki były śliczne żółte) i bólami brzuszka a lekarze mówili ze to potowki a bol brzucha to kolki ale krosty były jaskrawo czerwone i było ich coraz wiecej a lekarze i tak mówili ze to nie skaza tylko trądzik niemowlęcy....jak Zuzia miała 6 tygodni miała cała twarz w brzydkich czerwonych bąblach i cały czas płakała widać było ze ja brzuszek bolał wiec odstawilam całkowicie mleko i jego przetwory i po dwóch dniach przeszły jej bole brzucha a po dwóch tygodniach zeszła cała wysypką (musiałam stosować masc sterydowa tak było zle) ale wszystko było ok dopóki nie zjadłam na przykład szynki z tesco która zawiera śladowe ilości białka krowiego wtedy odrazu ba twarzy kilka krost wyskakiwalo i bol brzucha, ale moja Zuzia miała silna alergie i była tez uczulona na soję mleko kozie i jajka ![]() Niestety moja Natlka ma juz pol twarzy w bąblach i płacze cały czas ;( odstawilam dzis mleko całkowicie ale na efekty muszę poczekać kupiłam tez nutramigen na wszelki wypadek i jak bedzie bardzo zle to podam jej przez dwa dni zeby zobaczyc czy pomoże bo nie chce męczyć dziecka a w tym czasie bede odciagala i zrobie dietę bardzo restrykcyjna i zobaczymy jak bedzie Mamamarta2010 dziecko moze byc tez uczulone na laktozę i wtedy nie ma żadnej wysypki tylko bole brzucha i brzydkie kupki, jeśli nie jestes pewna to najlepiej odstawić wszystkie alergeny mleko jajka itp na dwa trzy dni i jesc same lekkostrawnie rzeczy i jak z dzieckiem bedzie wszystko ok to wprowadzać po kolei (pojedynczo a nie wszystkie naraz) produkty i jeśli cos bedzie uczulalo to odrazu bedziesz wiedziała co...ale tez nie ma co panikować odrazu bo jeśli sa tylko bole brzuszka to mogą byc kolki zazwyczaj dziecko płacze mocno przez dłuższy czas nawet 2-3 godziny a pózniej jest ok...jeśli dziecko płacze cały dzien i noc dość czesto i jest niespokojne moze sie nie najada....ale jeśli sa brzydkie kupi lub wysypka i to sie utrzymuje to napewno cos dziecku szkodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- ZACZAROWANA zapomniałam napisać ale ten ręczniczek co układasz swojej małej pod nóżki do spania to tu w Uk robią tak w szpitalach maluszkom ![]() HALINKA zazdroszczę ci snu bo ze mnie normalnie jest straszny śpioch nic nie jest w stanie mnie obudzić a przy dziecku niby śpię twardo ale mała tylko chrząknie a ja juz na nogach...na poczatku czułam sie wyspana ale teraz jak Natalka duzo płacze przez te bole brzuszka to jak zombi chodzę ![]() ZUKEN współczuje bólu piersi mam nadzieje ze ci szybko przejdzie i bedzie wszystko ok ale nie bagatelizuj gorączki wez paracetamol jak bedzie sie utrzymywała z tego co wiem to nie zaszkodzi dziecku a tobie przyniesie ulgę i gorączkę zbije Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-08-15 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę odpowiedzieć w imieniu Gosi, bo ona jest chyba trochę zajęta ![]() Cytat:
I ja. Ale coraz nas mniej, 19, ale Gosia już pewnie po, więc 18. A dziewczyny z początku listy już urodziły na pewno, tylko nie dały znać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
grozi wypollizowaniem
|
hej widze ze piszecie o bolach brzuszka, u na s to samo, dale małej espumisan (czyli to samo co sb simplex), delicol i dicoflor, nie jem juz prawie nic
![]() ![]() a mała nadal placze ![]()
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubieram się ciepło, nie chodzę z piersiami na wierzchu i jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny odeszły mi wody, jestesmy w drodze do szpitala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Adelka urodziła się dziś o 1:55. Było długo i ciężko, opiszę jak będziemy już w domu. Ale dziewczyny mają rację - to wszystko nie ważne, kiedy kładą Ci takie ciepłe mokre cudo na brzuchu...jest cudowna. Momentalnie wszystko przestaje boleć i przechodzi całe zmęczenie. Na razie czuję się jakbym wcale nie rodziła ;-) zabrali małą na ważenie a mnie przewieźli na salę. Myślałam że zaraz ją przywiozą ale tu chyba inne zwyczaje panują..chyba zaraz pójdę jej szukać ;-)
![]() |
#3349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I łatwego i szybkiego porodu ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ---------- Cytat:
![]() Witamy wśród szczęśliwych mamusiek ![]() I oczywiście czekamy z niecierpliwością na zdjęcie Adelki ![]() Odpoczywaj ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
#3351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Razem 12.08.2006 ![]() Czy zostaniesz moją żoną? 17.03.2012 ![]() Ślub 22.06.2013 ![]() Edytowane przez neska1412 Czas edycji: 2014-08-16 o 07:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włoski super masz ![]() Tatuś pewnie zakochany w córci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Wtajemniczenie
|
dzis Wychodzimy do domku
![]() U nas jak najbardziej wszystko ok,mały troch daje mi popalić,wczoraj w dzien spal mi praktycznie caly czas na rękach,ale to przez to że co chwile ktoś go badal,zanim się uspokoił to znowu ktoś przychodził. dla mnie druga noc e szpitalu i spalam chwile i to czuwając bo znowu z małym przy cycu,inaczej sir nie dało,co go odlozylan to sir budził i szukał piersi. Nie wiem czy mam mało pokarmu czy on sobie znalazł taki sposób na mnie.. Poszłam po mleko zeby go fokarmic ale nie dostalam ![]() Muszę wam powiedzieć ze jestem mega zadowolona z cesarki,szpitala itp. wczoraj juz wstałam sama pod prysznic, musiałam odkleić plaster,blizna cienka,Wyglada jak odcisnieta gumka po ciasnych majtkach,nigdzie nie spuchla,nie zmieniła koloru.. Wszyscy są e szoku,pielęgniarki mówią ze na przede kawał dobrej roboty. Nie wien czy nie za mało krwawie,mam krwawienia jak przy normalnym okresie. sorki ze tak tylko o nas,ale na telefonie ciężko cytować,jak wrocr do domy to postaram się nadrobić. Oczywiście gratulacje dla nowych mamusiek ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ze dobrze się czujesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
miałam do ciebie właśnie pisać,ta sesje w szpitalu robiła wam firma Bounty? Do nas wczoraj dziewczyna przyszła zapytać czy nie chcemy,przelozylismy ja na dzisiaj. Z tego co mówiła to jest darmowa i można ale nie trzeba zamówić u nich druk na płótnie,pocztówki i dużo innych bajerów.
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
U mnie nadal trwa niekończąca się opowieść.
![]() Kryzys laktacyjny część druga. Po pokonaniu nawału prawdopodobnie moje mleko postanowiło wyemigrować. Muszę się namęczyć prawie godzinę, żeby ściągnąć 60ml do butli. Młody wisi mi na cycach ponad godzinę i nadal szuka albo lekko zasypia i budzi się za dwie godziny znowu głodny. Pól nocy poszło psu w dupę. Moje cycki skurczyły się do rozmiaru sprzed ciąży i są lekkie i flakowate. Oficjalnie mam dość, siedzę i ryczę, mam ochotę rzucić to całe kp w cholerę i przejść na stałe na mm. Dodatkowo znowu mam przeboje z teściową, wkraczam na wojenną ścieżkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas niestety się płacilo za książkę ze zdjęciami obraz pocztówki i inne bajery 200 € |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Wtajemniczenie
|
tu teżz te bajery są drogie,same pocztówki 20£. Zobaczymy na czym to polega.
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.