![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
coffee ja mam fajne falowane włosy jednak ze względu na długość wyglądam źle.
będą ładnie wyglądac jak będą długie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
A ja właśnie tą farbą dofarbowywałam moje "ombre" i bardzo mi pasowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47712755]A ja właśnie tą farbą dofarbowywałam moje "ombre" i bardzo mi pasowała
![]() to ja nie wiem, co się stało, że u mnie dała ciemny brąz ![]() PS: to prawda, że nowa "warstwa" farby ściera tę poprzednią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Miss Pudernica
|
Namiętnie cieniowałam włosy przez całe gimnazjum i liceum. Ale jak fryzjerka poszalała i miałam 2 cm na czubku, a najdłuższe do ramion to się opanowałam
![]() Kilka lat temu popadłam we włisomaniactwo, a wtedy panowała moda na brak sls, silikonów itp. Chociaż szampony dziecięce nadal lubię, to teraz nie unikam suszarki, pianki, lakieru i modelowania na szczocie - wreszcie mam ładne włosy i zgrabną fryzurę, a nie naturalnie suszony przyklap. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#125 |
uparta chmura
|
Kiedyś mając ok 20lat namiętnie chciałam być jasną blondynką, a że mam ' ciężki'pigment to zawsze używałam rozjaśniaczy,a potem cieszyłam się żółtawym blondem
![]() no ale włosy zniszczone, więc postanowiłam zafundować im naturalną maseczkę- olejek rycynowy + żółtko jajka. Po tej wspaniałej maseczce znowu powróciła żółć na moje włosy. Pewnie dzięki jajku..
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może warto się dokształcić w kwestii pielęgnacji i zainwestować czas/pieniądze na poprawę stanu włosów? Ja bym nie wytrzymała mając takie siano na głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Czasem mam wrażenie, że tylko nożyczki mi pomogą ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje błędy? Nie jestem włosomaniaczką, muszę się dokształcić. Do tej pory nawet za bardzo nie stosowałam odżywek, sama nie wiem czemu, ale teraz mam zamiar to zmienić. Mam 23 lata ![]() ![]() ![]() Co do wiązania włosów na noc, to wiem, że warto, ale mam gęstsze włosy, łatwo z nich spada gumka, więc u mnie z tym ciężko. Zwykle spada później, zwłaszcza jak lekko zawiązana. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-08-15 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Można suszyć włosy, byle nie gorącym i mocnym powiewem i nie blisko włosów. Suszenie zgodnie z kierunkiem rośnięcia włosów domyka łuski włosa, przez co są mniej podatne na zniszczenia, bardziej się błyszczą i są wygładzone. Dużo lepszym wyjściem jest wysuszenie/podsuszenie niż np. położenie się spać z rozpuszczonymi mokrymi. A gdybym ja moje mokre zawinęła w koczek/zaplotła w luźny warkocz, to na bank obudziłabym się z mokrymi, więc rano i tak musiałabym wysuszyć. Nie każdy ma czas, by umyć włosy i pozwolić im samym wyschnąć. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-08-15 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Coffee, a próbowałaś zrobić sobie (wygnieść lub na dyfuzorze) beach waves? Spróbuj. Szybko się robią (zawsze "falowanej" koleżance robię), tylko musisz kupić spray z solą morską ( ale przestrzegam przed Tony i Guy). Poszukaj gdzieś Bumble and Bumble. Koszt około 100 zł, ale duża butla i spokojnie Ci starczy na kilka miesięcy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ogólnie zawsze jak zmieniam szampon, to sobie pluję w brodę, czemu nie kupiłam tego, co zwykle... Mało co mi tak służy jak Garnier z lipą albo z drożdżami piwnymi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Nimfa20, u mnie najlepiej rozczesują się jak spryskam trochę odżywką z jedwabiem w płynie z Joanny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnej odzywki, masek, nic? Serio? Cytat:
![]() Do rozczesywania tak. Ale odżywka ma przede wszystkim ODŻYWIAĆ. Rozczesywanie to tak jakby efekt dodatkowy. Mycie szamponem Nivea (cokolwiek to znaczy) i psikanie jakąś odżywką nie poprawi stanu tych włosów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
![]() Póki co czaję się na żel z siemienia lnianego. Dziś moje włosy wyglądały tak jak na zdjęciu (wybaczcie jakość, zdjęcie z telefonu, który nie służy do robienia zdjęć), wczoraj wieczorem umyłam, nałożyłam odżywkę, rozczesałam i czesałam kilka razy, gdy schły; niemal całkowicie wyschły same, bez żadnego żelu, ugniatania, plankowania czy czegoś tam. I spałam w rozpuszczonych, więc lekkie sianko miałam. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-08-16 o 00:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
visionAM, no tak, pewnie nie trzeba być uświadomionym. Tzn widzę zniszczenia, ale nie wygląda to dla mnie tak strasznie. Dla mnie jest wiele gorszych. Dlatego dla mnie nie są złe. To tylko moja opinia. Takie średnie dla mnie, ale nie beznadziejne.
A włosy coffee dla mnie już śliczne. Wyglądają świetnie ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-08-16 o 02:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coffee, śliczne fale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
to prawda, że nowa farba "ściera" tę starą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
uparta chmura
|
Rozjaśniacz ściąga pigment z włosa, farbę też. A farby są jedna na drugiej , prawie jak warstwy
![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że jestem taka wredna, ale to, że są miękkie nie oznacza że są zdrowe. Są bardzo zniszczone. Miękkie mogą wydawać przez silikony, które na pewno znajdują się w używanych przez Ciebie kosmetykach. Rozumiem, że tryb pracy nie sprzyja pielęgnacji, ale na pewno masz dni wolne itp. itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
W dzieciństwie przeszkadzały mi baby hairy przy czole więc je po prostu obcięłam. Jak odrastały to sterczały jeszcze bardziej
![]() Innym razem mój starszy brat z kuzynem pobrudzili mi włosy taty pianką do golenia. Ja się popłakałam i oni stwierdzili, że najlepszym sposobem będzie obcięcie kilku pasm. Wyrzuciłam je do śmietnika, mama je odkryła i trochę się na nich wściekła ![]() Z dorosłych przestępstw mogę chyba tylko wymienić suszenie włosów codziennie/co drugi dzień. Wyglądają po prostu jakoś lepiej i nie zauważyłam żeby im to szczególnie szkodziło. Z natury mam gładkie, proste jak druty włosy i nawet fryzjer powiedział, że są zdrowe (nawet jak miałam długość do pasa). Kiedyś miałam taki okres(kilka miesięcy), że używałam tylko szamponu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Rozjaśniałam włosy rozjaśniaczem ale kiedyś chciałam ufarbować farbą odrosty i jakie było zszokowanie jak zmyłam farbę i zobaczyłam, że włosy rozjaśne wcześniej są ładne a odrosty są ryże to było straszne...brrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wizażowy Kot Igor
|
Coffee,
bardzo ładne włosy masz!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
and cigarettes
|
Dziękuję Wam.
![]() Kiedyś, gdy mi się zachce bardziej dbać o sam kształt na co dzień niż od święta, to będą jeszcze lepsze te fale. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Boję się co byście powiedziały o moich włosach jakbym zdjęcie wrzuciła :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Co złego jest w pisaniu prawdy?
Włosy od ramion w dół są do ścięcia. Wymagają porządnej pielęgnacji żeby znowu nie działo się to co obecnie i żeby końcówki nie wyglądały tak, jak wyglądają. A wyglądają fatalnie. Ewentualnie ja na miejscu Nimfy ze względu na pracę rozważyłabym skrócenie do ramion i pozostanie przy tej długości, z krótszymi włosami jest nieco mniej zabawy. A lepiej mieć krótsze i zdrowsze niż długie i sianowate. To są zdrowe włosy, tak dla porównania: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.