|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Też tak mam, zwłaszcza ze sprzątaniem, istny koszmar, bo chciałabym sprzątać i nic więcej nie robić![]() Moja mała ma czkawki czasem 3-4 razy dziennie i też gin ostatnio (34tc) wyczuwał główkę Jutro kończymy 36tygodni, więc niech się dzieje wola nieba![]() Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym ktg, po którym tygodniu lekarz każe na nie przychodzić? Bo mi nic nie mówił jeszcze.. We wtorek idę, więc może zapytam?
|
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (żartuję No wiadomo, dziadkowie, rodzeństwo, bo jednak się wszyscy cieszą i tak czekają, ale jeżeli kogoś nie chcesz, poproś Tż aby wytłumaczył osobie z rodziny, że z odwiedzinami należy poczekać.Tak samo w domu, ja sobie nie wyobrażam, żeby mi w domu po dwóch dnaich się schodzili jak ja ledwo zywa będę jeszcze, wiadomo rodzice jedni i drudzy i rodzeństwo, cioteczki, babeczki no way - przynajmniej dwa tygodnie, a koleżanki to tak samo, nie ma wcześniej ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Nie mam ![]() A jakoś bez lekarza to się boję bo nawet w szpitalu mi mówili, że tak trzeba uważać z tymi czopkami
|
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
Misstic wywołałaś sól w Netto... 4kg za 14.99... I inne produkty finish od poniedziałku będą w promocji...
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec moze przekaz taka informacje ze nie wolno wszystkich przychodzic do szpitala i juz niech sie dostosuja do tego. Cytat:
![]() o podobno pomaga meza siostra jest pielegniarka tyle ze teraz w usa ale mowila mi zebym sobie kupila i po porodzie zaaplikowala jak sie bede mogla sie wyproznic bo to bardzo wazne po porodzie. Bo jezeli tego nie zrobi sie w ciagu 48 godzin to oni daja jakies swinstwo wiec lepiej miec te czopki, one sa jakies lagodne
|
|
#1177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna nam nawet mówiła na ostatnich zajęciach, że jak wrócimy do domu to żebysmy dali sobie przynajmniej 2 tygodnie na takie ogarnięcie wszystkiego i przyzwyczajenie do nowej sytuacji a nie odrazu że rodzina się zlatuje. W każdym razie tak zamierzam postąpić. Niby przyjeli to do wiadomości i nie mają nic przeciwko, zobaczymy jak wjdzie w praniu. Cytat:
![]() A tabletki też polecam te wszystko w jednym nie classici. Chociaż mówie, co zmywarka to inaczej. Mi np. finish power ball z tą kulką w środku bardzo rysował naczynia i musiałam z nich zrezygnować.
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-08-16 o 13:49 |
||
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie nie,ja nie wiem co wykombinuje ale zrobię wszystko,żeby nikt mi się nie pchał... I będę miała gdzieś to obrażanie się na mnie i gadanie,że jestem zła,bo to będzie wrzesień,zaraz ktoś przylezie mi jeszcze po chorobie albo z katarem i będę płakać,że ledwo wróciłam z dzieckiem to już chore...Tak samo mojej dalekiej znajomej urodził się wcześniaczek i moja nawet bliska koleżanka już po 2 tygodniach do niej poszła dziecko zobaczyć.... Dla mnie to było bardzo nieodpowiedzialne,bo jednak odwiedziny u wcześniaka trzeba przesunąć na inny termin niż u tych dzieci urodzonych w ciąży donoszonej... I jeszcze ja jej nie umiałam przetłumaczyć,żeby nie szła,bo nie wolno a ona"ojj daj spokój,przecież nic się nie stanie,nie ma co przesadzać". W takiej sytuacji ja bym otwarcie powiedziała,że nie ma odwiedzin i tyle...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-08-16 o 13:59 |
||
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
MISSTIC tabletki też będą. Za 70szt. 33.90 ale teraz patrzę że są All in 1 ale z kulką i chyba jednak kupię dzisiaj te w Lidlu W5...
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina w autobusie, tramwaju
![]() Aniu trzymam kciuki, pewnie lada moment przytulisz maluszka Denaris cieszę się, że już w domku pochwal się malutkim ![]() aa2 ale masz słodkiego syneczka ![]() evelina bardzo ładnie ![]() aa właśnie my wstępnie wczoraj spakowaliśmy torby (nie torbę:P) pól auta bagażu |
|
|
|
#1182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepiej sobie poprobowac. Mowie mi najbardziej podpasowaly te z lidla W5 all in 1. Za 40szt chyba place 17.99 w kazdym razie nie wiecej niz 20zl. Ale wiem ze ktorejs mamie z naszego watku one jakos nie podeszly dlatego zachecam do wyprobowania roznych chyba ze pierwsze ktore kupicie beda akurat super to nie ma sensu szukac dalej
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Ja proponuję, powiedzieć, że masz to w dupie i nie chcesz nikogo widzieć. Ja nie wiem jak się będę czuć, ale jedyne kogo mogę przyjąć to będą moi rodzice i moja bratowa. Ja u niej byłam po tyg. jak się Agusia urodziła, ale dosłownie pół godziny i poszłam
a potem zobaczyłam ją po ok. 2 tygodniach, jak już bratowa się lepieje poczuła Ewentualnie mogę przyjąć koleżankę, u której byłam w szpitalu ale też 10 minut i uciekałam by jej nie męczyć Resztę chcę zobaczyć nie wcześniej niż miesiąc po cc
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Meta,dla mnie to normalne ze nie chcesz odwiedzin w szpitalu. Czlowiek rozmemlany, co chwile dziecko do piersi,megapodpaska zalozona a tu tabuny gosci. U mnie byl moj maz i moi rodzice. Ale to w sumie tez plus rodzenia zima. Do szpitala malo kogo wpuszczali bo sezon na grype. A sniegi takie,ze tesciowie dopiero po miesiacu dali rade przyjechac:-Dteraz bedzie gorzej bo ladniejsza pogoda;-)
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę ze tez jak ja pijesz maliny i lykasz wiesiołek. A jakie masz odczucia?
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47722761]Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas
Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka Evelina sliczny kącik Kochna opowiadaj co tam u Ciebie [/QUOTE]Prasujesz mężowi koszule? Kurcze jestem wyroda zonka i nie prasuje. Prasuje sobie sam ![]() A jak na wyjściową koszule i chce mięc ekstra odprasowana to w pralni pranie i prasowanie kosztuje 5.5 ![]() Cytat:
Osobiście nie miałam nic przeciwko odwiedzinom - w szpitalu byli tyko najbliżsi, pozostali w domu. Jednak jak w trakcie wizyty bylam zmeczona to nie miałam oporów aby przeprosić gosci i isc do sypialni a gosci zabawial maz ![]() Na sr polecali nam czaopki glicerynowe. Po porodzie mogą się przydać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
bryyyy
my dzis pół dnia u tesci-mały chciał poszalec z babcia ![]() mam mega lenia i nic mi sie nei chce Cytat:
![]() co do odwiedzin to ja inna jestem mi nei przeszkadzały odwiedziny, w domu super-tylko czekałam az ktoś wpadnei zobaczyc malutka ![]() w szpitalu leżałam 2 tyg to cieszyłam sie z każdej wizyty jak mam być szczera a etraz to jedyne na czym mi zalezy zeby Marcel mógł zobaczyc braciszka jak najszybciej, jak wyjde po tych 2 dniach to luz ,a le jakbym miała dłuzej lezec na bank załatwie mu odwiedziny -chyba ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
my to chyba z jednego sortu jesteśmy |
||
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na oddział bez problemu. Zresztą z moja cora bylam już tam dwa razy. Chociaż i tak nie planujemy małej brac do szpitala. Brata zobaczy w domu. No chyba że będę musiala zostać dłużej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się kiepsko czułam, wiec odwiedziny w domu kogoś innego niż moich rodziców byłyby dla mnie po prostu ciężarem. Ale jak minął miesiąc, ja się lepiej czułam to już ok tylko że to był wtedy styczeń-luty wiec trochę obawiałam się różnych zarazków. Teraz jak urodzę we wrześniu to jednak lepsze warunki atmosferyczne mogą być
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybac i układać plany to sobie możemy, a jak będzie to się okaże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Mand ja wiem, że rodzina czeka, no ale powinni zrozumieć, poród to nie żadna przyjemność i nie wyobrażam sobie, gdy leżę obolała a mi się wszyscy zlatują. Rodzice moi, Tż i rodzeństwo to wiadomo, ale jakieś ciocie klocie, babcie, absolutnie. Powinni zrozumieć rodzącą i dać jej odpocząć a nie. Tak samo z koleżankami, chociaż ja nie ma takich co by się pchały od razu nie daj Boże (tak mi się wydaje), ale jeżeli zaptają czy mogą wpaść to z chęcią, ale przynajmniej dwa tygodnie musi minąć, nie ma opcji wcześniej, choć zobaczymy jak to w praniu wyjdzie,ja też chce się ogarnąć i w tym momencie Tż i dziecko są najważniejsi, na wizytę przyjdzie czas
![]() Dzięki za rady co do załatwiania, ech, może chwilowy kryzys
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale niech się obraża ktoś jak chce,skoro nie potrafią zrozumieć,że jedna nie będzie miała nic przeciwko tak ja mogę mieć bardzo dużo do powiedzenia i też muszą to uszanować,bo nie będę żadną krową tylko do karmienia i parą rąk do przewijania tylko mamą tego dziecka i to jednak mój dom i moje dziecko więc ja tu mam też głos
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
Ja prasuję mojemu mężowi wszystko na bieżąco
Uwielbiam prasować, wręcz się śmieję z teściowej że odbiera mi przyjemność :p Ja nie mam nic przeciwko odwiedzinom, ale po prostu mój komfort fizyczny nie wiem czy będzie fajny Mamy wannę, po cc nie wolno moczyć rany 10 dni. Schylać też się za bardzo nie będę mogła, powiedzcie mi co ja zrobię z moimi włosami, jak ja myję co drugi dzień? I odnośnie sprzatania, wiem że mój mąż zrobi wszystko, ale do tego jeszcze zajmować się mną i dzieckiem, raczej staramy się sobie pomagać, nie lubię być taka bezbronna i uzależniona
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem co myśleć o odwiedzinach
na pewno jak będę się czuła to ja przeciwko nie będę nic mieć... choć ostatnio czytałam że taki maluch przez pierwszy miesiąc nie powinien spotykać się ze zbyt dużą ilością osób. Z drugiej strony rozumiem rodzinę, bo wszyscy wyczekują ale... jakbym miała się kiepsko czuć to na pewno nie chce...
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie myśle, że do szpitala to nikt do mnie nie przyjdzie nie ma takiego zwyczaju u nas, ale z chęcią ich zobaczę jak wrócę do domu, żeby później mieć spokój
niech masowo przyjdą moi i męża zobaczą maleństwo wypijemy szybką lampkę szampana a ja im powiem na odchodnym, ze dziękuję i następnym razem widzimy się u nich. Moja rodzinę poinformowałam, że nie chciałabym częstych wizyt w domu chociaż dwa tygodnie jak będziemy się uczyć siebie, jak będę chodziła z koltunem na głowie i nic mi się nie będzie chciało. A zdjęcia będę wysyłać mmsami Lili skończy miesiąc to się będziemy wozić do teściow i do mojej mamy.
|
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
do mnie do szitala to na pewno przyjda moi rodzice i brat ich bardzo chce widziec po porodzie, tescie nie przyjda bpo oni juz sa w takim wieku ze nigdzie nie wychodza.
A w domu to sie dopiero zacznie ale bede odciagac kazda wizyte ile sie da eby dojsc do siebie. Juz 2 sasiadki sie zapowiedzialy i dobry kolega z zona a i kolezanki z pracy tez mowily ze nie odpuszcza zeby nie przyjechac. Ale mam nadzieje ze to bedzie dopiero jakis miesiac po porodzie. Oby tylko nasze maluszki byly zdrowe i z nami oki to bedziemy chcialy same pokazac nasze babelki wszystkim
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie malutka sobie czka
![]() A mężuś przyniósł mi kawkę karmelową z mlekiem
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Ja Was chyba udusze
Pojechaalam dzis szukac herbaty z lisci malin i ksiazki W Paryzu dzieci nie grymasza. Ksiazki akurat w Emipku nie bylo, herbaty malinowe od zawalenia, a z lisci malin brak. No, ale jak juz bylam w galerii to co mam sobie nie pochodzic. No i kupilam 3 reczniczek z kapturkiem Antosi w tk maxx, tam tez upatrzylam sobie kurtke, ktora MUSZE miec! Ale kosztuje troche.... Do tego kupilam szczotke Tangle Teezer(nigdy nie uzywalam, a wszedzie pisza, ze rewelacja), no i przy okazji lazenia w bluzie po sklepach bylam cala mokra i musialam sobie kupic tiszert.... Jestem zakupoholiczka. Oczywiscie zahaczylam o Piotra i Pawla i tam tez z reklamowka wyszlam. O ja bankrutka. Co do odwiedzin w szpitalu to ja jak Meta, tez srednio chce wycieczki na "ogladanie" malutkiej. Sama nie wiem jak sie bede czula... Sama tez jeszcze nie bede miala takiej "wprawy" w zajmowanie sie maluchem. Na pewno moja tesciowa bedzie, przylatuje specjalnie na ta "okazje" z Kanady. No i moi rodzice. Tego nie unikne, ale znajomi, a nawet moje 2 przyjaciolki mogliby sie wstrzymac. Zobaczymy... |
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Jak juz napisalam to sie pochawale reczniczkiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

) i biore wiesiołka. apetyt mam ogromny! niby nie widze jakos po sobie zebym strasznie przybrala w kg ale jednak waga pokazuje 15 kilo
Jutro kończymy 36tygodni, więc niech się dzieje wola nieba

) ,moja siostra i moja mama,bo to są najważniejsze osoby w moim życiu na których mogę polegać a tak po za tym nie ma mnie dla nikogo... I ja wiem,że u mnie tego nikt nie zrozumie,bo zaraz za nimi pociągnie się cała pielgrzymka tj. 
No wiadomo, dziadkowie, rodzeństwo, bo jednak się wszyscy cieszą i tak czekają, ale jeżeli kogoś nie chcesz, poproś Tż aby wytłumaczył osobie z rodziny, że z odwiedzinami należy poczekać.