Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-16, 14:37   #451
Keithlyn
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Przyslali nam projekt lazienki i znowu beda zmiany bo mi sie nie podoba , ale to nic wstepna wycenili same plytki na 9tys.
a mamy tylko 20tys. na calosc musi starczyc!!!
bedziemy musieli jakies tansze poszukac , albo zostawimy te dekory a plytki scienne i podlogowe z innej tanszej kolecji wezmiemy bo te kosztuja 99zł/m2
tak ogolnie na plytki chce wydac max 6tys. do tego cala armatura dojdzie, ogrzewanie podlogowe, sufit podwieszany ........az mi sie plakac chce...
o to rzeczywiście sporo za te płytki... mi się wydaję ze już za 60zł/m2 można znaleźć na prawde fajne a lepiej dołożyć do lepszej armatury np

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:39   #452
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Przyslali nam projekt lazienki i znowu beda zmiany bo mi sie nie podoba , ale to nic wstepna wycenili same plytki na 9tys.
bedziemy musieli jakies tansze poszukac , albo zostawimy te dekory a plytki scienne i podlogowe z innej tanszej kolecji wezmiemy bo te kosztuja 99zł/m2
tak ogolnie na plytki chce wydac max 6tys. do tego cala armatura dojdzie, ogrzewanie podlogowe, sufit podwieszany ........az mi sie plakac chce...
o matko, kolosalne kwoty...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:54   #453
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Przychodzi też do nas zakochana para: młodziutki jelonek i sarenka Mąż postanowił zrobić im pasnik na zimę. Ja jestem jak najbardziej Za

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:02   #454
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

tylko my mamy duza lazienke 4mx4m , na projekcie tego nie widac bo mamy wanne duza, duzy prysznic(nie kabina), 2 umywalki, sciana i za nia wc takze wizualnie sie wypelnila
a te plytki sa w necie po 69zł wiec o 30zł taniej na metrze, zobaczymy co nam zaproponuje ta projektanka....
nie sadzilam ze tyle problemu bedzie , mamy ograniczona sume a wszystko takie drogie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:11   #455
Kasia427
Wtajemniczenie

Zanet a co to są pieczonki??
Monian ja nie kupuje butelek teraz, najwyzej po porodzie.. aventa albo tt... zalezy czy mloda bedzie chciala w ogole..
Fiorella no wiesz co... wkurzyc sie mozna :/ wez mu powiedz ze to Ty wybierasz wozek i juz... albo ugadaj sie ze swoja mama, daj jej kase niech kupi taki jak chcesz i wtedy nie bedzie mial wyjscia prezentu nie odrzuci
Gonia zdrowka!
Czekoladko to nie zazdroszcze.. ale na pewno cos znajdziesz!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-16, 15:11   #456
fiorella22
Zadomowienie

Czekoladko, Manieczko- z Okazji rocznic zycze Wam duuuzo milosci i radosci

Justana, a Ty tez dzis swietujesz?

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-16, 15:46   #457
paulina119a
Zadomowienie

No i dooopa blada
Już mieliśmy buty na nogach jak zadzwonił telefon... teściowe mają awarię i teść poprosił o pomoc...
Jako, że mąż to jedyny ich syn więc nie pasowało odmówić. Ja nic nie powiedziałam...
Chyba zauważył focha na mojej twarzy bo obiecał że jutro choćby się waliło to pojedziemy i jako bonus zajedziemy do świata dziecka po łóżeczko i abym mogła jeszcze raz poogladać wózki Tym mnie kupił

Teraz siedzę i robię listę na jutro co musze oblukać w Ikei... Mam:
1.Szafę
2. Komodę
3. Fotel do karmienia
4. zerknę na łóżeczka
5. zerknę na przewijaki
6. karnisz
7. materiał bądź gotowe zasłonki/firanki
8. oświetlenie do pokoiku
.....
Coś jeszcze? Podpowiedzcie mi proszę na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę w Ikei???

Manieczka wszystkiego najlepszego !
Mówisz, że komoda super.... To rewelacja. też ją pewnie jutro przywlokę do domu

Czekoladko współczuję. Wiem co czujesz... My też niedawno robiliśmy m.in. łazienkę... Zaraz po kuchni okazało się, że jest to jedno z najdroższych pomieszczeń w domu ! I też nie kładliśmy płytek po 200zł/m...

Fiorella wcale Ci się nie dziwię, ze nie chcesz tego wózka... O gustach się nie dyskutuje ale ja też bym go nie chciała. I Manieczka ma rację co do jego wad. A gdzie mieszkacie? W sensie okolicy? taki trójkołowiec się tam sprawdzi? czy maż ma świadomość jak jest to wymagający wózek???
Może zaproponuj mu kilka innych, takich jakie Tobie pasują i powiedz, że z racji tego iż to Ty w większości będziesz ten wózek pchac badź z nim walczyć to w sumie dobrze by było abyś go dopasowała pod siebie...a nie dla wyglądu czy szpanu. Myślę, że w tej kwocie spokojnie znajdziecie coś o niebo sensowniejszego... Boziu ta mała budka i gondolka są porażające... Maż ma świadomość tego????

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-16 o 15:51
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:56   #458
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka wow, to masz pokój kąpielowy w porównaniu do mojej 5ciometrowej łazienki
Paulina rodzice wracali dziś z nad morza i zrobiłam u nich zamówienie na wieszaczki dziecięce i jeden ręczniczek z kapturkiem może też byś chciała

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 16:13   #459
fiorella22
Zadomowienie

Paulinko, uswiadomilam go, podenerwowal sie i ma focha teraz. Masakra jakas.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-16, 16:45   #460
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka wow, to masz pokój kąpielowy w porównaniu do mojej 5ciometrowej łazienki
Paulina rodzice wracali dziś z nad morza i zrobiłam u nich zamówienie na wieszaczki dziecięce i jeden ręczniczek z kapturkiem może też byś chciała

O właśnie uświadomiłam sobie, że już wcześniej chwaliłyście te okrycia kapielowe z kapturkiem - MUST HAVE A i wieszaczki będą potrzebne, rzecz jasna. Dziękuję

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Paulinko, uswiadomilam go, podenerwowal sie i ma focha teraz. Masakra jakas.
Ajjj współczuję... może przeczekaj tego focha i na spokojnie porozmawiajcie. Użyj argumantu, że przy maluszku najważniejsze jest aby kazdy produkt/ sprzęt był przede wszystkim użyteczny i wygodny a designerski wyglad to sprawa mniej ważna. Jeszcze tatuś zdąży kupić dzieciaczkowi szpanerskie i wypasione zabawki i gadźety jak podrośnie
Stary 2014-08-16, 17:38   #461
ela_86
Wtajemniczenie

a ja już w domku

mogłabym powiedzieć my, ale niestety tylko ja....
już jesteśmy pogniewani...
grill u znajomych, ja cały dzień mówiłam, że nie, bo podróż, bo wracamy po 2 tyg, będę zmęczona, rozpakować to wszystko, zwyczajnie nie chce mi się, na co przy obiedzie dzwoni telefon i słyszę jak tz radośnie świergocząc umawia się na tego grilla, mówi, że będziemy i w ogóle.... aż się we mnie zagotowało... pomijając, że nie chciało mi się naprawdę, ale stawiać mnie przed faktem?! no i awantura, wziął małego i pojechali sami.... jutro chciałam rodziców swoich odwiedzić po południu, ale pewnie strzeli focha, że ja tu nie chciałam jechać to i on nie pojedzie....
masakra jakaś....
Stary 2014-08-16, 17:53   #462
paulina119a
Zadomowienie

Ach te nasze chłopy.... Nafochowani jak baby jakieś !!!
Stary 2014-08-16, 17:57   #463
ela_86
Wtajemniczenie

mam duży kawał schaba, rozmrożony, muszę coś z nim zrobić....

hmmm... tylko co? może sosik jakiś....? albo kotletów nasmażę na jutro.... Wy się znacie, poradźcie coś

obwód na wysokości pępka...... 91cm...... gdzie to moje dziecko się bunkruje....
Stary 2014-08-16, 18:06   #464
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Justana - dzięki za propozycje Do kompa coś odpada, bo on ma teraz mega stary rupiec i za tydzień czy półtora z firmy dostanie nowy dla siebie. Alkomat niepotrzebny bo nie prowadzi Aparatu nie ma (ja mam). Zegarek to fajny pomysł tylko kurcze znajdę jakiś spoko do 150zł...? Rok temu za prezent dałam prawie 300zł (perfumy), ale w tym roku nie dam rady
śliczny kocurek!

Sweet - ciężko mi powiedzieć, bo ja sama teraz nie wiem co chciałbym dostać :P chociaż ostatnio postanowiłam, że kupimy zwykłą cyfrówkę z kamerą (żeby dzidzie nagrywac, bo mamy tylko lustrzankę i z tym łazić gdzieś ciężko), także pewnie chciałbym to.

Czekoladko - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Paulina - tez mam ten bez alkoholu Teraz jeszcze próbowałam Aqua fresh bez alkoholu, lepszy niż Colgate, jakies odświeżenie jest, ale też gorszy od Literine.
TŻ hmm interesuje się polityką, gra w squash'a (myślałam nad kupnem rakiety bo ciągle wypożycza, ale kurde na allegro sa od 49 do 499zł... także te 150zł to nie wiem czy jakieś badziewie nie będzie), gry nie, książek czyta mało, bo nie ma czasu (a jak już to z doskoku np. Cejrowski albo gre o tron), majsterkuje jak musi ale on jakieś przyrządy ma a ja nawet nie wiem co do czego służy, także tu byłoby ciężko coś dokupić.
Nie mam pomysłów No a do tego 9 dni przed urodzinami TŻ mamy kolejną rocznicę, więc tu też coś kupić trzeba... tzn. tutaj planuję bardziej zrobic coś + kupić jakiś drobiazg, ale jednak pieniądz jakiś poleci.

Fiorella - ojej gondola faktycznie mała! Tym bardziej, że rodzicie w listopadzie także miesiąc dłużej będzie potrzebna... hmm może TŻTowi się po prostu podoba design tego wózka i stąd ta decyzja? Bo trochę jak motocykl wygląda z tym kołem przednim
A co do koloru to wiesz... kwestia gustu tak naprawdę. Ja bym czarnego nie brała, a mojemu TŻ wszystko jedno.

manieczka - gratuluję 12 lat razem

Indra - masz gryka-kokos czy gryka-pianka-kokos?
może byłaś mocno szczupła przed ciążą i stąd 95cm hehe bo to tak naprawdę nie ma co porównywać... jeden brzuch będzie wyglądał na wieeeeelki a w obwodzie niedużo, a drugi na średni a w obwodzie dużo.

Monian
- ja kupiłam cały zestaw TT z racji tego, że i tak chciałam 2 butelki zwykłe (mała, większa) + smoczki na dalsze miesiące + później zamierzałam dokupić ten niekapek z uchwytami i jak podliczyłam ile by wyszło osobno, to mi się to nie opłacało,t akże kupiłam cały zestaw i najwyżej części nie użyję. Z tym, że TŻ na pewno co jakiś czas będzie karmić malucha, np. jak będę w szpitalu w 4 tyg. życia malca także nam się to przyda.

Czekoladko, Kasia, Lola - mój TŻ tez jest zawiedziony, bo mały najczęściej przestaje kopać jak TŻ kładzie rękę. Ale kilka razy wyłapał A raz oberwał w ucho
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 18:09   #465
eclariss
Rozeznanie

paulina119 udanych zakupów jutro życzę
ja dziś pojechałam z mega listą i przyjechałam z niczym.. pralkę kupiliśmy ale nie było na stanie to mi do domu przywiozą dopiero w czwartek.. Nigdzie nie było białej komody w miarę szerokiej tzn 50cm...wszystkie wąskie mają po 40cm a mi trzeba na przewijak... no i koniecznie chcę białą..nową sypialnię urządzamy to szkoda mi kupować czegoś co kompletnie nie pasuje :/

Cytat:
uuu wyczuwam piękna łazienkę co do sufitu podwieszanego chcesz mieć w nim halogeny czy taśma led też?

Normalnie ja to chyba już nie pojadę na zakupy do listopada ani razu..małaprzez dzień zzawsze jest spokojna to dziś takie pozy mi odstawiała w brzuszku, że mnie bolał i niczego na spokojnie nie pooglądałam.
Stary 2014-08-16, 18:16   #466
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja teraz tak patrzę sobie i chyba kupię łóżeczko, komodę i półkę nad komodę z serii magnolia z voxu... widzi mi się...

Stary 2014-08-16, 18:23   #467
ela_86
Wtajemniczenie

o kurka.... muszę zabrać się teraz za tą wyprawkę jak już wróciłam, ale jak czytam o Waszych dylematach i "problemach" to szczerze mówiąc zaczyna mnie to przerażać
chyba zacznę od tego, że zejdę do piwnicy jutro albo pojutrze i zobaczę co tak naprawdę mam, zrobię porządną listę i dopiero zacznę buszować w necie...
bo chyba w necie, bo nie czuję się na siłach łazić po sklepach, nie dość, że jestem słaba to jeszcze z Johnym musiałabym, a z nim to różnie....

znalazłam fajny przepis na schaba
http://www.poezja-smaku.pl/schab-po-cygansku/

myślicie, że jak mi się dziś rozmroziło mięso koło 15, to do rana w lodówce wytrzyma bez smrodu?? jestem przewrażliwiona na punkcie zepsutego mięsa.......
Stary 2014-08-16, 18:24   #468
anuszka21
Zakorzenienie

Nosicie spodnie ciązowe? Ja chyba muszę kupic jednak jedną pare, bo dupsko niestety w normalne się nie miesci (

Te wydają sie spoko: http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...490179064.html
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 18:29   #469
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Nosicie spodnie ciązowe? Ja chyba muszę kupic jednak jedną pare, bo dupsko niestety w normalne się nie miesci (

Te wydają sie spoko: http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...490179064.html
nie noszę, bo te co mam z poprzedniej są za duże i tak czekałam, aż do nich dorosnę, ale chyba mi się nie uda....
a w dresach, nawet ładnych, nie wszędzie mogę iść, więc też będę musiała coś kupic...
jak przeglądałam to też patrzyłam na te, ale sama nie wiem.... one to chyba będą wyglądały jak getry w kolorze jeans....
Stary 2014-08-16, 18:34   #470
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
o kurka.... muszę zabrać się teraz za tą wyprawkę jak już wróciłam, ale jak czytam o Waszych dylematach i "problemach" to szczerze mówiąc zaczyna mnie to przerażać
chyba zacznę od tego, że zejdę do piwnicy jutro albo pojutrze i zobaczę co tak naprawdę mam, zrobię porządną listę i dopiero zacznę buszować w necie...
bo chyba w necie, bo nie czuję się na siłach łazić po sklepach, nie dość, że jestem słaba to jeszcze z Johnym musiałabym, a z nim to różnie....

myślicie, że jak mi się dziś rozmroziło mięso koło 15, to do rana w lodówce wytrzyma bez smrodu?? jestem przewrażliwiona na punkcie zepsutego mięsa.......
Jak mroziłaś świeży to nie ma szans że ześmierdnie daj znać jak wyszło

anuszka, te spodnie super ja mam jedne czarne z h&m i bardzo fajnie się noszą, mają krótki panel, nie taki na cały brzuch, więc nawet jak jest ciepło jest w nich fajnie. Niedawno wylicytowałam 2 pary dżinsów ciążowych takich fajnej jakości, używanych, ale jeszcze nie przyszły. Myślę że 3 pary mi starczą do końca ciąży

Dziewczyny, jestem zachwycona pokoikiem właśnie skończyli, później Wam pokażę
Stary 2014-08-16, 18:50   #471
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Mnie dopadło jakieś okropne przeziębienie katar, ból gardła i gorączka ;/ już drugą noc przez to nie śpie
Ja tez leze juz 2 dzien..ratuje sie oscillococcinum, paracetamolem i tantum verde

Cytat:

Mysle, że mieso spokojnie wytrzyma ale mozesz go tez natrzec przyprawami i olejem i wtedy to juz spokojnie
Robilam bardzo podobne tylko bez sera, i na blasze pojedyncze plastry, bardzo dobre robilam tez takie pycha http://prl-kuchniadanusi.blogspot.co...arynowane.html
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
ja nosze bo mi wszystkie spadaj z tylka jak zapne pod brzuchem..

Cytat:
Kochana, my nad wózkiem zastanawiamy się od jakiegoś czasu. Czarno to widzę.
Patowa sytuacja ale nie rozumiem dlaczego tzet sie tak uparl, to przeciez bardziej Twoja decyzja bo Ty bedziesz raczej jezdzic wiecej...

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Zanet a co to są pieczonki??
U nas to kartofle pieczone w zeliwnym garnku na ognisku z boczkiem i kielbasa

Czekoladko - napewno znajdziecie cos w bardziej przyzwoitej cenie
I najlepszego solenizantce i wszystkim rocznicujacym

Wrocilismy od rodzicow i pakujemy sie nad morze, jedziemy we wtorek, mam nadzieje ze przeziebienie mi odpusci do wyjazdu bo nie czuje sie dobrze.
Ide wieszac pranie i leżec
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:24   #472
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja teraz tak patrzę sobie i chyba kupię łóżeczko, komodę i półkę nad komodę z serii magnolia z voxu... widzi mi się...

Bardzo fajna seria , sama sie zastanawiam nad łóżeczkiem takim niestety remont zweryfikowal moje plany komodowe i szafowe ale łóżeczko misze kupic i nadal nie wiem jakies ale ta seria śliczna

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Czekoladka łazienka to duzy wydatek :-/ ja teraz robilam tylko wc a wyszlo tyle pieniedzy za takie malutkie pomoeszczenie, ze szok ale te dwie umywalki hmmm juz to widze oczami wyobraźni ja tez duzo rzeczy szukalam w necie i naprawde jest duzo taniej na głupim przycisku do spłuczki podtynkowej zaoszczedziliśmy 120zl szukaj, bo czasem mozna znaleźć duzo taniej
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:43   #473
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

Silesianna Do Dudka wybiore się w przyszłym tygodniu. Wczoraj byłam w dwóch sklepach w Otwocku. Z Wawy wyprowadziliśmy sie kilka miesięcy temu i obecnie do Otwocka mam blisko a do Wawy nie zawsze mi się chce jechać, tym bardziej, że 3/4 jest rozkopane i w remontach
Czyli ten Antishock to nie do końca jest dobre rozwiązanie... Kurczę ! A taki fajny i mięciutki w zawieszeniu.
Ten Fyn co raz bardziej mi chodzi po głowie Tylko na pewno jak bym go brała to z Maxi Cosi. Ten ichni fotelik mnie nie przekonał. Nawet nie zdążyłam nigdzie poczytać czy ma testy czy nie... więc znowu Ci dziękuję, za informację teraz tym bardziej ODPADA !
Jeszcze chcę na żywo zobaczyć Musty Urban Rider Next. Opinie w necie ma fajne. Wizualnie też mi się podoba. Tylko ja muszę dotknąć, pomacać, pojeździć... Jedyne co mnie martwi to jej wymiary. Wydaje sie być dość mała a na pewno płytka Boję się że to zdeklasuje ten wózek. Ale się zobaczy

aaa nie wiem czemu byłam pewna że do wawy jeździłaś oglądać wózki luzik!

byłam dziś w świecie dziecka na targówku i był tam mutsy urban rider, obejrzałam z myślą o Tobie jest zdecydowanie mniej zwrotny, niż wózek z obrotowymi przednimi kołami, ma mniejszy promień skrętu, jednak na warunki terenowe i tak mi się wydaje świetne to podwozie. tylko nie w rączce jest to blokowanie zawieszenia, a przy hamulcy, ale spoko się to nogą reguluje. natomiast gondola... to, że nie jest specjalnie długa i jest dość wąska to jedno... ale jest okropnie płytka mam wrażenie że dzieć w betach będzie górą "wystawał" jeśli chodzi o samą gondolę to niestety nie umywa się do fyna w mojej ocenie... spacerówki nei widziałam bo nie była wystawiona.
za to widziałam kilka fynów w wersji memo i o kurde, wszystkie kolory były bajeczne! (były ze 4, w tym jeden taki granatowo-biały, który chyba Justana wrzucała? albo Justyna?) obstawiam, że w ciemno można by zamawiać...

Sweet lampka świetna!

Kasiu mega współczuję migreny :/ Migrena to dziwka!

Cytat:
Napisane przez FrauGizela Pokaż wiadomość

Z innych ciekawostek, wczoraj zakupiłam dla M. używany wózek mamas & papas i tak się M. spodobał, że musiałam ją spod domu do auta trzy metry przewozić ;-) zobaczymy, jak się sprawdzi na tym jej wyjeździe z babcią. Jak nie będzie spełniał swojej roli to go po prostu sprzedamy i też będzie ok
oo a jaki wózek M&P?

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko - z jakiej firmy nozyczki polecacie? Nie wiem jakie kupic. Czytalam, ze canpol ma tepe i zglupialam macie same nozyczki czy cazki tez?

ja z kolei tylko nożyczek używałam. cążek w ogóle. nożyczki nie wiem jakie miałam, chyba nie canpola, może baby ono? z zaokrąglonymi końcami na pewno. hmm... do tej pory nimi Malwie pazury obcinam, od urodzenia tymi samymi...

Cytat:

Dziewczyny włąśnie jeszcze raz przeczytałam (tym razem ze zrozumieniem bo wczoraj po północy gdy Was czytałam to nic nie zakodowałam).
Przepraszam ale musze wrócić do tematu kombinezonu...
Mówicie, ze taki ortalionowy to za gruby jest. Więc jak zamierzacie ubierać maleństwa w zimę. Zakładając, ze pogoda pozwoli nam na wyjście na dwór bo mrozów wielkich nie będzie... ale wiadomo zima to zima...
Powiedzcie mi jak ubrac takiego maluszka na dwór?
Bo ja myślałam, że właśnie taki kombinezon ortalionowy to jest to.
Ja wyobrażałam sobie tak:
Maluszka ubiorę w body z długim rękawem i spioszki bądż w body z długim rękawem i pajacyka, na to jakieś cieplejsze spodenki np. dresowe i bluza czy sweterek. I wtedy cały taki pakuneczek wsadziłabym właśnie w kombinezon. Chciałam kupić dokłądnie taki kombinezon/śpiworek http://img36.olx.pl/images_tablicapl...aj-zdjecia.jpg
Widziałam go w H&M. Jest fajny bo puchowy, leciutki i maluszek będzie miał sporo miejsca na nóżki...
Potem do wózka włozę i ew nakryję jakimś kocykiem ale nie wiem czy to juz nie za dużo szczęścia na raz...
Myślicie że to dobry pomysł?
A Jak Wy chcecie ubierać swoje pociechy na zimowy spacer czy werandowanie????
Podpowiedzcie mi plisssss
wg mnie za ciepło, chyba że mrozy syberyjskie by były... ale wiadomo, kazde dziecko jest inne

ja to obstawiam body z długim rękawem / półśpiochy / sweterek lub body / pajac, skarpetki tylko pod spód; na to kombinezon, czapka, i dzieciak w śpiworek /becik / cieplejszy kocyk.
przy dużych mrozach body / rajstopki / dres / kombinezon i reszta. tyle. dziecko jak ma tyle warstw to nie ma szans zmarznąć, zwłaszcza jak jeszcze się go wsadzi w śpiworek czy coś...
no i wg mnie lepiej, jak dziecku będzie ciut chłodno, niz jakby miało się spocic, ale ja jestem fanką zimnego wychowu

werandować nie mam jak bo nie mam werandy na balkon wózkiem nie wyjadę, bo mi się nie zmieści, mały balkon mam będę mogła albo wyjść z młodym na balkon w chuście, albo stawiać go w wózku przy otwartym oknie. nie wiem co wybiorę na spacer pierwszy chciałabym wyjść jak będzie mieć ze 2 tygodnie, tak jak z Malwą, no i chciałabym zacząć spacerowanie jeszcze przed najgłębszą zimą, więc wychodze z założenia że im wcześniej tym lepiej... no i dość szybko będę musiała jednak wrócić do żywych i Malwę z przedszkola odbierać, więc 15-minutowe spacery w chuście będę musiała dość szybko wdrożyć. mam nadzieję że właśnie po jakichś 2-3 tygodniach po porodzie (wszystko zależy od tego czy będę już w stanie swobodnie chodzić

kombinezon fajny, bierz! wg mnie ten większy

Cytat:

Ten Sab simplex jest w DE normalnie dostępny w aptekach? Jeśli tak to poprosilabym wujka żeby mi przywiózł. Mamy za tydzień wesele kuzynki a wujek w czwartek przyjeżdża to zdazylby mi kupic skoro mowicie ze taki dobry.
jest normalnie, bez recepty, kosztuje z 5-6 euro. jak masz możliwość to bierz
ja głupia byłam na wakacjach w Berlinie i totalnie nie pomyślałam żeby kupić
na szczęście we wrześniu michał prowadzi audyt w Kolonii, już mu "nakazałam" kupić, mam tylko nadzieję że będzie miał chwile czasu żeby tam znaleźć jakąś aptekę

nadrabiam dalej!

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-08-16 o 20:21
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:45   #474
manieczka1
Zakorzenienie

Ela aj z tymi chłopami i jak nie masz czasu i sił to pewno, że rób zakupy przez net ja tak samo robię z wieloma rzeczami, bo nie chce mi się latać, no i taniej
Anuszka ja kupiłam spodnie ciązowe w kwietniu, bo ze starych wyroslam, ale zrobilo sie cieplo i ani razu nie ubralam jeszcze. Mam nadz, ze z nich nie wyrosne, bo pazdziernik, listopad moga sie przydac. Teraz jak chlodniej to chodze w leginsach ciazowych.
A my skladalismy dzis szafe. 4 godziny, ale zlozona fajnie prezentuje sie z komoda tylko jeszcze nie wiem jak poustawiac te meble

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:48   #475
LolaMontez
Wtajemniczenie

Silesiana ja nie pisalam takiego posta ktory sie zacytował, cos tam Ci sie pokićkało ja nie kupowalam tego wózka , od dłuższego czasu jestem wierna quinny moodd
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:54   #476
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
a ja już w domku

mogłabym powiedzieć my, ale niestety tylko ja....
już jesteśmy pogniewani...
grill u znajomych, ja cały dzień mówiłam, że nie, bo podróż, bo wracamy po 2 tyg, będę zmęczona, rozpakować to wszystko, zwyczajnie nie chce mi się, na co przy obiedzie dzwoni telefon i słyszę jak tz radośnie świergocząc umawia się na tego grilla, mówi, że będziemy i w ogóle.... aż się we mnie zagotowało... pomijając, że nie chciało mi się naprawdę, ale stawiać mnie przed faktem?! no i awantura, wziął małego i pojechali sami.... jutro chciałam rodziców swoich odwiedzić po południu, ale pewnie strzeli focha, że ja tu nie chciałam jechać to i on nie pojedzie....
masakra jakaś....
Widze, ze nie tylko ja ze swoim TZ przeboje dzis mam :/ u nas atmosfera sie troooche przeczyscila ale i tak nie jest tak jak byc powinno.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-16, 20:01   #477
silesianna
Zakorzenienie

wizaż mnie oszukuje z multicytowaniem, zaznaczam posty a on mi potem nie dodaje cześci do odpowiedz? lipa :/

przypomniałam sobie ze któraś z Was pytała o fotelik recaro / stm twin 0+ - czy coś o nim wiadomo... nic nie wiedziałam, poszukałam i niestety głuchooooo... testów adac nie miał. oeamtc - tez nie miał. to de facto nie jest fotel recaro, tylko STM która jakiś czas temu zrobiła jakiś deal z recaro i ich foteliki mają akredytację recaro? coś takiego, pewna nie jestem... w każdym razie fotelik nie był sprawdzany w crashtestach więc nie wiadomo o nim NIC... bo równie dobrze może być genialnie bezpieczny, albo rozpadać się na 1000 kawałków przy zderzeniu

Cytat:
Macie jakiś sprawdzony przepis na ta Pavlova ... Może i ja bym spróbowała zrobić uwielbiam beze
W ogóle jestem miłośniczką ciast
pavlową zawsze robię z przepisu z moichwypieków - http://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova i wg mnie te proporcje są genialne

Cytat:
Ela co racja to racja !

No właśnie ponoć do -15 mozna spokojnie wyjść... to prawda? Jak sie na to zaopatrujecie mamusie???
ja słyszałam że do -10.
ja jestem z tych wygodnickich i nie wychodziłam na spacer, jeśli temperatura wykraczała poza strefę mojego komfortu, czyli była niższa niż -7. bo wychodziłam z założenia, że jeśli ja się męczę na spacerze, bo mi zimno i niekomfortowo, to dziecku tym bardziej

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Pamieta ktos ta stronke z imionami?gdzie byl ranking z podzialem na lata i wojewodztwa..?nie umiem tego znalezc..
o tę chodzi?

http://bankimion.pl/rankings/index
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 20:08   #478
paulina119a
Zadomowienie

Silesianna czekałam na Ciebie
Właśnie chciałam się dopytac czy przypadkiem nie wiesz jak z tą gondolka jest e realu bo z wymiarów w necie to nie powala... a kojarzyłam, jak wspominałaś ze któraś Twoja znajoma go miała.
Po raz enty dziękuję Ci za zaintersowanie moja skromną osobą
I w tym momencie rozwiałaś moje wątpliwości... Mutsy odpada ze wzgledu na wymiary gondoli !
Jutro oprócz Ikei wybieramy się do Świata dziecka i do Dudka... Chcę obejrzeć Mutsy i Fyna na żywo choć Mutsy tylko i wyłącznie juz czystej ciekawości (Świat dziecka) i Camarelo Carmela (Dudek) i zadecyduję. Szukac więcej nie będę bo mam zwyczajnie dość !
Na tą chwile wygrywa Fyn w kolorystyce marynarskiej http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/-F...e-3w1-2014/593
Dobrze kojarzysz że ogladałam wózki w Wawie... tym jednym razem podjechałam do Otwocka bo miałam lenia aby jechać do Wawy

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-16 o 20:10
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 20:14   #479
fiorella22
Zadomowienie

Anuszka, ja nosze leginsybi nawet nie ciazowe. W lidlu kiedys kupilam i sa super.

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-08-16, 20:14   #480
paulina119a
Zadomowienie

Kasiu wspołczuję migreny... ale mebelki są cudne

Anuszka ja juz od dawna noszę spodnie ciążowe bo ... jestem wygodnicka i zwykłe mnie cisneły w brzuszek. Z kolei jak przymierzałam z wiekszym obwodem w pasie to na tyłku miałam wór... więc przeszlam na ubrania ciążowe i uważam, ze są mega wygodne !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości