![]() |
#451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]()
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
tylko my mamy duza lazienke 4mx4m , na projekcie tego nie widac bo mamy wanne duza, duzy prysznic(nie kabina), 2 umywalki, sciana i za nia wc takze wizualnie sie wypelnila
a te plytki sa w necie po 69zł wiec o 30zł taniej na metrze, zobaczymy co nam zaproponuje ta projektanka.... nie sadzilam ze tyle problemu bedzie , mamy ograniczona sume a wszystko takie drogie ![]()
#455 |
Wtajemniczenie
|
Zanet a co to są pieczonki??
Monian ja nie kupuje butelek teraz, najwyzej po porodzie.. aventa albo tt... zalezy czy mloda bedzie chciala w ogole.. Fiorella no wiesz co... wkurzyc sie mozna :/ wez mu powiedz ze to Ty wybierasz wozek i juz... albo ugadaj sie ze swoja mama, daj jej kase niech kupi taki jak chcesz i wtedy nie bedzie mial wyjscia ![]() ![]() Gonia zdrowka! Czekoladko to nie zazdroszcze.. ale na pewno cos znajdziesz! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#456 |
Zadomowienie
|
Czekoladko, Manieczko- z Okazji rocznic zycze Wam duuuzo milosci i radosci
![]() Justana, a Ty tez dzis swietujesz?
#457 |
Zadomowienie
|
No i dooopa blada
![]() ![]() Już mieliśmy buty na nogach jak zadzwonił telefon... teściowe mają awarię i teść poprosił o pomoc... Jako, że mąż to jedyny ich syn więc nie pasowało odmówić. Ja nic nie powiedziałam... Chyba zauważył focha na mojej twarzy bo obiecał że jutro choćby się waliło to pojedziemy i jako bonus zajedziemy do świata dziecka po łóżeczko i abym mogła jeszcze raz poogladać wózki ![]() ![]() Teraz siedzę i robię listę na jutro co musze oblukać w Ikei... Mam: 1.Szafę 2. Komodę 3. Fotel do karmienia 4. zerknę na łóżeczka 5. zerknę na przewijaki 6. karnisz 7. materiał bądź gotowe zasłonki/firanki 8. oświetlenie do pokoiku ..... Coś jeszcze? Podpowiedzcie mi proszę na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę w Ikei??? Manieczka wszystkiego najlepszego ! Mówisz, że komoda super.... To rewelacja. też ją pewnie jutro przywlokę do domu ![]() Czekoladko współczuję. Wiem co czujesz... My też niedawno robiliśmy m.in. łazienkę... Zaraz po kuchni okazało się, że jest to jedno z najdroższych pomieszczeń w domu ! I też nie kładliśmy płytek po 200zł/m... Fiorella wcale Ci się nie dziwię, ze nie chcesz tego wózka... O gustach się nie dyskutuje ale ja też bym go nie chciała. I Manieczka ma rację co do jego wad. A gdzie mieszkacie? W sensie okolicy? taki trójkołowiec się tam sprawdzi? czy maż ma świadomość jak jest to wymagający wózek??? Może zaproponuj mu kilka innych, takich jakie Tobie pasują i powiedz, że z racji tego iż to Ty w większości będziesz ten wózek pchac badź z nim walczyć to w sumie dobrze by było abyś go dopasowała pod siebie...a nie dla wyglądu czy szpanu. Myślę, że w tej kwocie spokojnie znajdziecie coś o niebo sensowniejszego... Boziu ta mała budka i gondolka są porażające... Maż ma świadomość tego????
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-16 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka wow, to masz pokój kąpielowy w porównaniu do mojej 5ciometrowej łazienki
![]() Paulina rodzice wracali dziś z nad morza i zrobiłam u nich zamówienie na wieszaczki dziecięce i jeden ręczniczek z kapturkiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#459 |
Zadomowienie
|
Paulinko, uswiadomilam go, podenerwowal sie i ma focha teraz. Masakra jakas.
#460 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
a ja już w domku
![]() ![]() mogłabym powiedzieć my, ale niestety tylko ja.... już jesteśmy pogniewani... grill u znajomych, ja cały dzień mówiłam, że nie, bo podróż, bo wracamy po 2 tyg, będę zmęczona, rozpakować to wszystko, zwyczajnie nie chce mi się, na co przy obiedzie dzwoni telefon i słyszę jak tz radośnie świergocząc umawia się na tego grilla, mówi, że będziemy i w ogóle.... aż się we mnie zagotowało... pomijając, że nie chciało mi się naprawdę, ale stawiać mnie przed faktem?! no i awantura, wziął małego i pojechali sami.... jutro chciałam rodziców swoich odwiedzić po południu, ale pewnie strzeli focha, że ja tu nie chciałam jechać to i on nie pojedzie.... masakra jakaś....
#462 |
Zadomowienie
|
Ach te nasze chłopy.... Nafochowani jak baby jakieś !!!
![]()
#463 |
Wtajemniczenie
|
mam duży kawał schaba, rozmrożony, muszę coś z nim zrobić....
hmmm... tylko co? może sosik jakiś....? albo kotletów nasmażę na jutro.... Wy się znacie, poradźcie coś ![]() obwód na wysokości pępka...... 91cm...... gdzie to moje dziecko się bunkruje.... ![]()
#464 |
Wtajemniczenie
|
Justana - dzięki za propozycje
![]() ![]() ![]() śliczny kocurek! Sweet - ciężko mi powiedzieć, bo ja sama teraz nie wiem co chciałbym dostać :P chociaż ostatnio postanowiłam, że kupimy zwykłą cyfrówkę z kamerą (żeby dzidzie nagrywac, bo mamy tylko lustrzankę i z tym łazić gdzieś ciężko), także pewnie chciałbym to. Czekoladko - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Paulina - tez mam ten bez alkoholu ![]() TŻ hmm interesuje się polityką, gra w squash'a (myślałam nad kupnem rakiety bo ciągle wypożycza, ale kurde na allegro sa od 49 do 499zł... także te 150zł to nie wiem czy jakieś badziewie nie będzie), gry nie, książek czyta mało, bo nie ma czasu (a jak już to z doskoku np. Cejrowski albo gre o tron), majsterkuje jak musi ale on jakieś przyrządy ma a ja nawet nie wiem co do czego służy, także tu byłoby ciężko coś dokupić. Nie mam pomysłów ![]() Fiorella - ojej gondola faktycznie mała! Tym bardziej, że rodzicie w listopadzie także miesiąc dłużej będzie potrzebna... hmm może TŻTowi się po prostu podoba design tego wózka i stąd ta decyzja? Bo trochę jak motocykl wygląda z tym kołem przednim ![]() A co do koloru to wiesz... kwestia gustu tak naprawdę. Ja bym czarnego nie brała, a mojemu TŻ wszystko jedno. manieczka - gratuluję 12 lat razem ![]() Indra - masz gryka-kokos czy gryka-pianka-kokos? ![]() może byłaś mocno szczupła przed ciążą i stąd 95cm ![]() Monian - ja kupiłam cały zestaw TT z racji tego, że i tak chciałam 2 butelki zwykłe (mała, większa) + smoczki na dalsze miesiące + później zamierzałam dokupić ten niekapek z uchwytami i jak podliczyłam ile by wyszło osobno, to mi się to nie opłacało,t akże kupiłam cały zestaw i najwyżej części nie użyję. Z tym, że TŻ na pewno co jakiś czas będzie karmić malucha, np. jak będę w szpitalu w 4 tyg. życia malca także nam się to przyda. Czekoladko, Kasia, Lola - mój TŻ tez jest zawiedziony, bo mały najczęściej przestaje kopać jak TŻ kładzie rękę. Ale kilka razy wyłapał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Rozeznanie
|
paulina119 udanych zakupów jutro życzę
![]() ja dziś pojechałam z mega listą i przyjechałam z niczym.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Normalnie ja to chyba już nie pojadę na zakupy do listopada ani razu..małaprzez dzień zzawsze jest spokojna to dziś takie pozy mi odstawiała w brzuszku, że mnie bolał i niczego na spokojnie nie pooglądałam.
![]() |
#466 |
Wtajemniczenie
|
Ja teraz tak patrzę sobie i chyba kupię łóżeczko, komodę i półkę nad komodę z serii magnolia z voxu... widzi mi się...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#467 |
Wtajemniczenie
|
o kurka.... muszę zabrać się teraz za tą wyprawkę jak już wróciłam, ale jak czytam o Waszych dylematach i "problemach" to szczerze mówiąc zaczyna mnie to przerażać
![]() chyba zacznę od tego, że zejdę do piwnicy jutro albo pojutrze i zobaczę co tak naprawdę mam, zrobię porządną listę i dopiero zacznę buszować w necie... bo chyba w necie, bo nie czuję się na siłach łazić po sklepach, nie dość, że jestem słaba to jeszcze z Johnym musiałabym, a z nim to różnie.... znalazłam fajny przepis na schaba ![]() http://www.poezja-smaku.pl/schab-po-cygansku/ myślicie, że jak mi się dziś rozmroziło mięso koło 15, to do rana w lodówce wytrzyma bez smrodu?? jestem przewrażliwiona na punkcie zepsutego mięsa.......
#468 |
Zakorzenienie
|
Nosicie spodnie ciązowe? Ja chyba muszę kupic jednak jedną pare, bo dupsko niestety w normalne się nie miesci
![]() Te wydają sie spoko: http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...490179064.html |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w dresach, nawet ładnych, nie wszędzie mogę iść, więc też będę musiała coś kupic... jak przeglądałam to też patrzyłam na te, ale sama nie wiem.... one to chyba będą wyglądały jak getry w kolorze jeans....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() anuszka, te spodnie super ![]() ![]() Dziewczyny, jestem zachwycona pokoikiem ![]() ![]()
![]() |
#471 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robilam bardzo podobne tylko bez sera, i na blasze pojedyncze plastry, bardzo dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas to kartofle pieczone w zeliwnym garnku na ognisku z boczkiem i kielbasa ![]() Czekoladko - napewno znajdziecie cos w bardziej przyzwoitej cenie ![]() I najlepszego solenizantce i wszystkim rocznicujacym ![]() ![]() Wrocilismy od rodzicow i pakujemy sie nad morze, jedziemy we wtorek, mam nadzieje ze przeziebienie mi odpusci do wyjazdu bo nie czuje sie dobrze. Ide wieszac pranie i leżec ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Czekoladka łazienka to duzy wydatek :-/ ja teraz robilam tylko wc a wyszlo tyle pieniedzy za takie malutkie pomoeszczenie, ze szok ale te dwie umywalki hmmm juz to widze oczami wyobraźni ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa nie wiem czemu byłam pewna że do wawy jeździłaś oglądać wózki ![]() ![]() byłam dziś w świecie dziecka na targówku i był tam mutsy urban rider, obejrzałam z myślą o Tobie ![]() ![]() za to widziałam kilka fynów w wersji memo i o kurde, wszystkie kolory były bajeczne! (były ze 4, w tym jeden taki granatowo-biały, który chyba Justana wrzucała? albo Justyna?) obstawiam, że w ciemno można by zamawiać... Sweet lampka świetna! Kasiu mega współczuję migreny :/ Migrena to dziwka! Cytat:
Cytat:
ja z kolei tylko nożyczek używałam. cążek w ogóle. nożyczki nie wiem jakie miałam, chyba nie canpola, może baby ono? z zaokrąglonymi końcami na pewno. hmm... do tej pory nimi Malwie pazury obcinam, od urodzenia tymi samymi... Cytat:
![]() ja to obstawiam body z długim rękawem / półśpiochy / sweterek lub body / pajac, skarpetki tylko pod spód; na to kombinezon, czapka, i dzieciak w śpiworek /becik / cieplejszy kocyk. przy dużych mrozach body / rajstopki / dres / kombinezon i reszta. tyle. dziecko jak ma tyle warstw to nie ma szans zmarznąć, zwłaszcza jak jeszcze się go wsadzi w śpiworek czy coś... no i wg mnie lepiej, jak dziecku będzie ciut chłodno, niz jakby miało się spocic, ale ja jestem fanką zimnego wychowu ![]() werandować nie mam jak bo nie mam werandy ![]() ![]() ![]() ![]() kombinezon fajny, bierz! wg mnie ten większy ![]() Cytat:
![]() ja głupia byłam na wakacjach w Berlinie i totalnie nie pomyślałam żeby kupić ![]() na szczęście we wrześniu michał prowadzi audyt w Kolonii, już mu "nakazałam" kupić, mam tylko nadzieję że będzie miał chwile czasu żeby tam znaleźć jakąś aptekę ![]() nadrabiam dalej! Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-16 o 20:21 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Ela aj z tymi chłopami
![]() ![]() ![]() Anuszka ja kupiłam spodnie ciązowe w kwietniu, bo ze starych wyroslam, ale zrobilo sie cieplo i ani razu nie ubralam jeszcze. Mam nadz, ze z nich nie wyrosne, bo pazdziernik, listopad moga sie przydac. Teraz jak chlodniej to chodze w leginsach ciazowych. A my skladalismy dzis szafe. 4 godziny, ale zlozona ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#475 |
Wtajemniczenie
|
Silesiana ja nie pisalam takiego posta ktory sie zacytował, cos tam Ci sie pokićkało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#477 | |||
Zakorzenienie
|
wizaż mnie oszukuje z multicytowaniem, zaznaczam posty a on mi potem nie dodaje cześci do odpowiedz? lipa :/
przypomniałam sobie ze któraś z Was pytała o fotelik recaro / stm twin 0+ - czy coś o nim wiadomo... nic nie wiedziałam, poszukałam i niestety głuchooooo... testów adac nie miał. oeamtc - tez nie miał. to de facto nie jest fotel recaro, tylko STM która jakiś czas temu zrobiła jakiś deal z recaro i ich foteliki mają akredytację recaro? coś takiego, pewna nie jestem... w każdym razie fotelik nie był sprawdzany w crashtestach więc nie wiadomo o nim NIC... bo równie dobrze może być genialnie bezpieczny, albo rozpadać się na 1000 kawałków przy zderzeniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem z tych wygodnickich i nie wychodziłam na spacer, jeśli temperatura wykraczała poza strefę mojego komfortu, czyli była niższa niż -7. bo wychodziłam z założenia, że jeśli ja się męczę na spacerze, bo mi zimno i niekomfortowo, to dziecku tym bardziej ![]() Cytat:
http://bankimion.pl/rankings/index |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
Silesianna czekałam na Ciebie
![]() Właśnie chciałam się dopytac czy przypadkiem nie wiesz jak z tą gondolka jest e realu bo z wymiarów w necie to nie powala... a kojarzyłam, jak wspominałaś ze któraś Twoja znajoma go miała. Po raz enty dziękuję Ci za zaintersowanie moja skromną osobą ![]() I w tym momencie rozwiałaś moje wątpliwości... Mutsy odpada ze wzgledu na wymiary gondoli ! Jutro oprócz Ikei wybieramy się do Świata dziecka i do Dudka... Chcę obejrzeć Mutsy i Fyna na żywo choć Mutsy tylko i wyłącznie juz czystej ciekawości (Świat dziecka) i Camarelo Carmela (Dudek) i zadecyduję. Szukac więcej nie będę bo mam zwyczajnie dość ! Na tą chwile wygrywa Fyn w kolorystyce marynarskiej http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/-F...e-3w1-2014/593 Dobrze kojarzysz że ogladałam wózki w Wawie... tym jednym razem podjechałam do Otwocka bo miałam lenia aby jechać do Wawy ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-16 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
Anuszka, ja nosze leginsybi nawet nie ciazowe. W lidlu kiedys kupilam i sa super.
#480 |
Zadomowienie
|
Kasiu wspołczuję migreny... ale mebelki są cudne
![]() Anuszka ja juz od dawna noszę spodnie ciążowe bo ... jestem wygodnicka i zwykłe mnie cisneły w brzuszek. Z kolei jak przymierzałam z wiekszym obwodem w pasie to na tyłku miałam wór... więc przeszlam na ubrania ciążowe i uważam, ze są mega wygodne !
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.